Истанбулската конвенция цели защитата на жените от насилие, нищо друго, увери Еврокомисията

Франс Тимерманс

© Reuters

Франс ТимермансЕвропейският парламент обсъди днес въпроса с Истанбулската конвенция по повод навършването на една година от подписването на документа от институциите и държавите в ЕС, предаде БТА.


Конвенцията защитава жените от насилие - нищо повече и нищо по-малко, отбеляза заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс. Не става дума за налагането на нови обществени норми, а за забрана на насилието. Подвеждащите аргументи в обществените обсъждания на конвенцията трябва да бъдат оспорени, добави той. Конвенцията не застрашава обичайното семейство и вярата, не въвежда задължение за разрешаване на еднополовите бракове, поясни Тимерманс.


По неговите думи, въпреки че 28-те страни в ЕС са подписали документа, едва 19 са го ратифицирали, а там, където конвенцията не е ратифицирана, се наблюдава разпространението на неверни твърдения и силна съпротива. Според него съпротивата е част от усилията жените да бъдат възприемани като неравни и това е неприемливо. Съпротивата срещу ратификацията означава, че се подкрепя подчинението на жените със сила и това е неприемливо в европейските общества, заяви Тимерманс.
Еврокомисията иска конвенцията да бъде ратифицирана възможно най-бързо. ЕС няма да замени държавите - наказателното право остава в изключителните им правомощия, посочи зам.-председателят по повод преследването на насилниците. Бих искал да знам в коя вселена вярата или някоя социална конвенция позволяват насилието срещу жените, добави той.


От името на българското председателство на Съвета на ЕС зам.-министър Моника Панайотова посочи, че борбата с всяка форма на насилие срещу жените е в същината на уважението към основните права. Тези престъпления нямат място в ЕС. Конвенцията е рамка срещу домашното насилие и насилието срещу жените. Тя е средство срещу всякакво насилие над жени, за защита на жертвите и за преследване на насилниците, добави зам.-министърът.


По нейните думи конвенцията допринася за равенство между мъжете и жените. Съветът на ЕС насърчава ратификацията на документа, заяви Панайотова. Тя цитира данни от проучване в ЕС за насилието над жените от 2014 г., според което 33 на сто от европейките, навършили 15 години, са били подлагани на физическо или сексуално насилие. Всяка втора жена в ЕС е била жертва на някакъв вид сексуално посегателство. Насилието срещу европейските жени струва 109 милиарда евро на година, всеки от нас трябва да участва в борбата с тази несправедливост, посочи Панайотова.


Подвеждащи интерпретации


В последвалите становища на политическите групи в Европарламента Европейската народна партия (ЕНП) определи приемането на конвенцията като историческа стъпка. ЕНП отбеляза, че България е сред държавите, които не са ратифицирали документа досега. Няма традиционна култура, която да оправдава насилието над жени от мъже. Става дума за изграждане на култура на уважение към жените. България, Унгария, Словакия и Украйна трябва да водят разговор по този въпрос, основан на фактите. Конвенцията не е насочена срещу семейството, това са подвеждащи интерпретации, добавиха от ЕНП.


Според социалистите и демократите след година преговори няма истински напредък по приемането и прилагането на конвенцията. Престанете да се съпротивлявате на нещо, което помага на жените и води до понасянето на отговорност, призоваха от парламентарната група.


Европейските реформатори и консерватори посочиха, че вярата не може да бъде противопоставяна на защитата на жените. Те попитаха как може обичайните ценности да бъдат застрашени със защитата на жените от насилие.


"Проблемите държави"


Групата на АЛДЕ отбеляза, че насилието над жени е най-яркият израз на неравенствата в европейското общество. Следващото председателство на Съвета на ЕС трябва да постигне политическо решение с "проблемните държави", които блокират ратификацията, посочиха либералите и призоваха да се прекрати разпространяването на дезинформация за конвенцията.


Групата на Зелените коментира, че политици разпространяват лъжи за документа. Интересува ги само дали насилникът е чужденец, мюсюлманин, когото могат да използват с политически цели. Стига кампании, защитете европейските жени и приемете конвенцията, призоваха те.


Европейската обединена левица посочи, че мъжете са източникът на насилие, затова трябват мъже феминисти. Борбата не е приключила, докато всеки не участва в защитата на правата на жените, добавиха от тази политическа сила.


Групата "Европа на свободата и пряката демокрация" коментира, че "с един подпис нещата няма да се променят", затова е необходимо да продължи натискът над правителствата да приложат всички сили и средства в борбата с насилието срещу жените.


Групата "Европа на народите и свободата" защити властите в България и Унгария, които използват суверенитета си, като не ратифицират конвенцията.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (214)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3350 Неутрално

  Не бе, питайте българските преливащи от тестостерон едновеждови арийци - Истанбулската конвенция цели да превърне децата им, наследили хиперхетеросексуалните гени на татковците, в гейове и джендъри.

  Помоооооощ!!!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 2. 2 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 263 Неутрално

  Доооообре. Няма да четем какво пише вътре, а ще вярваме на разни назначени политици. Мдааа. Веднага Ви повярвахме. :-)

 3. 3 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1658 Неутрално

  "Конвенцията защитава жените от насилие - нищо повече и нищо по-малко",
  Така е казал господинът, ама в самия текст на конвенцията пише и други неща, има и други ангажименти, които не са свързани с жените, поне като пол а и има делегиране на специални органи, които един вид стават наднационални, надзаконови и т.н..
  И разбира се става дума и за плащания на организации, които имат за цел само да се облагодетелстват.

  Panta rhei....
 4. 4 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 263 Неутрално

  Какво защитава истанбулската конвенция, пробутвана ни от едно НПО наречено с гръмкото име Съвет на Европа и нямащо нищо общо със структурите на Еворпейският съюз:

  1. Дискриминация по пол, защото защитава жени, деца, мигранти и ЛГБТ, но не и ВСИЧКИ граждани, както би трябвало да прави всеки нормален закон. Съвсем нахално вътре се твъди, че видите ли, това не се било водело дискриминация по пол. хахаха
  2. Въвеждане на жедндър образование, чрез практики за разчупване на стеретипните роли на пола.
  3. Право на почти всички мигранти да получат убежище, като заявят, че са преследвани или дискриминирани по пол в родината си /над 500 милиона мисюлманки отговарят на условието/ или че са с различен джендър /ЛГБТ/
  4. Възможност всеки да подаде сигнал за домашно насилие и този сигнал се разследва, дори "жертвата" да не е съгласна или да отрече такова насилие /възможност за доноси/.
  5. Финансиране от държавата на НПО организации, които да "внедряват" въпросните описани красоти.
  6. Загуба на суверинитет, защото тази конвенцийка се поставя над Конституцията на Република България и се прави един орган доминиран от НПО организации, който да "следи напредъка" на всяка държава.

 5. 5 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  Гледайте си работата, ние можем да четем.
  Както винаги нито дума за джендърите под похлупака, а само за жените, които се използват за да се заблуди общественото мнение.
  Сори, ама не на нас тия.

 6. 6 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1400 Неутрално

  Така е но родния православен талибан има друго виждане по въпроса. А и няма нищо против да ошамари жена си/приятелката си.

  The best way to predict the future is to invent it.
 7. 7 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1400 Неутрално

  Не бе, питайте българските преливащи от тестостерон едновеждови арийци - Истанбулската конвенция цели да превърне децата им, наследили хиперхетеросексуалните гени на татковците, в гейове и джендъри.Помоооооощ!!!
  —цитат от коментар 1 на Norman Granz


  Фиксацията на "мачовците" в гейовете е сигурен признак за латентен хомосексуализъм.

  The best way to predict the future is to invent it.
 8. 8 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 860 Неутрално

  Най забавното е, че страните ратифицирали конвенцията и оказващи натиск над всички останали, въобще не ги бръснат правата на жените. Ако беше така, нямаше да позволяват на орки с феодални разбирания, да държат жените си в къщите и да ги пускат навън задължително забулени и с придружител.

  Има цели такива анклави в най европейските градове, където царства шариата и жените права нямат. Обаче това не е проблем... лицемери.

 9. 9 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Интересно защо в нератифициралата конвенцията България има най-много жени на ръководни постове в целият ЕС?И в пъти по-малко изнасилвания от някои държави,които са я приели?

 10. 10 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 263 Неутрално

  До коментар [#6] от "EU defender":


  Така е но родния православен талибан има друго виждане по въпроса. А и няма нищо против да ошамари жена си/приятелката си.
  —цитат от коментар 6 на EU defender


  Това го твърдят само нахалните неолиберални болшевики като Вас и Нормана. Всеки нормален човек знае, че според конституцията на РБ /мисля че беше чл. 6/ ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН Е С РАВНИ ПРАВА. Вие си измисляте някакви тези /тотално безумни/ и ги приписвате на противниците си. Болшевики сър.

 11. 11 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  Това е все едно да ти предлагат да подпишеш договор с неизгодни за теб клаузи, уверявайки те, че всичко е точно.
  Не така Тимерманс, не така.
  Както казва един човек от Микре, ние тук доматите с колците не ги ядем.
  Нищо, че сме от Източна Европа...

 12. 12 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 606 Неутрално

  поредното доказателство, че левичарите са по-малко интелигентни и по-неспособни да четат с разбиране, както гласи новият термин в образованието - неграмотността на либерал-комунистите идва от мързела им - оттам произтича и завистливостта им и затова са винаги обречени на лузърство

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 13. 13 Профил на nemisemisli
  nemisemisli
  Рейтинг: 524 Любопитно

  До коментар [#6] от "EU defender":

  И как ще го спре ИК, вместо закона в момента?

 14. 14 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 606 Неутрално

  а фактът, че ЕНП се присъединява към съблазняването на педофилските кръгове, означава само, че повечето от тези партии са същите опортюнисти като герб и нямат нищо общо с ценностите нито на християнството, нито на демокрацията

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 15. 15 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  До коментар [#13] от "nemisemisli":

  Не го питай толкова сложни въпроси.
  Това Тимерманс не го е казал, значи няма такъв проблем...

 16. 16 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1342 Неутрално

  В държавите, които са приели Конвенцията насилието над жени намаляло ли е?
  В тези, дето не са я приели, увеличило ли се е?

 17. 17 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  Главното за България от тая история с Истанбулската Конвенция, е, че ДС-КГБ медиите успяха да добавят ключовата дума Джендер към репертоара от хибридно-пропагандни думи от типа Либераст, Еврогей, Кравари и пр.
  Това стана въз основа на ВЪПИЮЩАТА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ на хора, мислещи се за елит на България, които не могат или не искат да разберат, че в Българския език има дефицит за да преведе с една дума, това, което на Английски език звучи като Джендер.
  Излагацията е тотална, дори ако се вземе пред вид, че Турция ратифицира конвенцията, а те там са със сигурност по-консервативни от повечето Европейски държави.
  Показва също състоянието на държавата България - една пълна кочина без Съдебна Система, без Свободен Пазар, без защита на Гражданина - физическа и на собствеността му и на правата му!
  Празноглав и празнословен елит, политическа класа от олигарси, а надолу - мутромилиционери, лумпени и крепостни. Това е България днес. Истината се вижда много ясно отдалеч и с ежегодни посещения. С всяка изминала година, виждам все по-малко перспектива за България като общество и държава. Управляващите да не хранят илюзии - емигрантите навън нямаме никакво желание да се връщаме там, още по-малко да допринасяме за една държава, която третира гражданите си като крепостни. И потокът към ИЗХОД на Терминал - 2 само ще нараства!

 18. 18
  Norman Granz
  Рейтинг: 3350 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 19. 19 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 995 Неутрално

  пред закона всички трябва да са равни. също така глупостта не може (за съжаление) да се регулира законодателно!

  "Европейската обединена левица посочи, че мъжете са източникът на насилие, затова трябват мъже феминисти. "

  обединените леваци са ясни - техният таргет са маргинализираните социални групи и аутсайдерите, колкото повече са те - толкова по-добре.

 20. 21 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 483 Неутрално

  Задръжте си конвенцията на запад .Тук няма да се приеме никога .

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 21. 22 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  До коментар [#17] от "transvaal":

  Ти се появяваш само когато истанбулската конвенция е на дневен ред или пък БКХ се е сетил, че някой циганин е с нарушени права (нищо, че тия дни има достатъчно престъпления извършени от представители точно на този етнос).
  Дали това е случаЕност...

 22. 23 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Главното за България от тая история с Истанбулската Конвенция, е, че ДС-КГБ медиите успяха да добавят ключовата дума Джендер към репертоара от хибридно-пропагандни думи от типа Либераст, Еврогей, Кравари и пр.Това стана въз основа на ВЪПИЮЩАТА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ на хора, мислещи се за елит на България, които не могат или не искат да разберат, че в Българския език има дефицит за да преведе с една дума, това, което на Английски език звучи като Джендер.(
  —цитат от коментар 17 на transvaal

  Я да видим какво пише в енциклопедия Британика:
  "Gender identity, an individual’s self-conception as being male or female, as distinguished from actual biological sex. "
  Вярвам повече на енциклопедия Британика по въпроси ,свързани с английският език,отколкото на писания във форум.


 23. 24 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#7] от "EU defender":"Фиксацията на "мачовците" в гейовете е сигурен признак за латентен хомосексуализъм."Както и притеснението че някой може с конвенция да им "изпедерасти" децата.Хомосексуализмът се онаследява, "истински" мъже... 😈
  —цитат от коментар 18 на Norman Granz


  По същата логика може някой да те обвини,че си латентен русофил или комунист.Така че по-леко с определенията.

 24. 25 Профил на bwy56537275
  bwy56537275
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Хаха добър виц е казал този неибран от никой чиновник с астрономическа заплата. Ние понеже сме малоумни и не можем да я прочетем... И да не забравяме обяснителния доклад, който е неделима част от ИК.

 25. 26 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Мисля, че Еврокомисията манипулира , да не казвам друго.

  Има си закони за всякакво насилие, вътре, вън от семейство, за деца, за възрастни ... за всичко си им закони.

  Друга е целта на Истанбулската конвенция !

 26. 27 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  Фактът, че българските жени разбраха уловката и не се вързаха на конвенцията, говори достатъчно за тяхната интелигентност. Затова и ние им имаме доверие и у нас те заемат високи длъжности на всички нива в обществения живот.

 27. 28 Профил на Адекватно мислещ
  Адекватно мислещ
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#4] от "xox55541929":

  Стигнах до "НПО" и се отказах. Абсурдно е да си толкова зле. Съветът на Европа НЕ Е НПО, а МЕЖДУПРАВИТЕЛСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЯ! Можеш ли да разбереш разликата между НПО (неправителствена организация) и МПО (междуправителствена организация)? Вторите са организации, съставени от ДЪРЖАВИ. В тях членуват ДЪРЖАВИ. Ще ти подскажа, като ти дам кратък списък на МЕЖДУПРАВИТЕЛСТВЕНИ организации:

  ООН
  Интерпол
  Съвет на Европа
  Световна търговска организация
  Организация за сигурност и сътрудничество в Европа
  Международна организация на труда
  Международна организация по миграция

  и т.н., и т.н.

  ТОВА НЕ СА НПО!

  На́, почети малко, пообразовай се и после ела да си плямпаш тъпотиите. Може би някой тогава ще те вземе насериозно.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Intergovernmental_organization

 28. 29 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 6008 Весело

  До коментар [#7] от "EU defender":

  е, при теб това не важи !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 29. 30 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 6008 Весело

  До коментар [#18] от "Norman Granz":

  браво ! и за теб не важи !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 30. 31 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 711 Неутрално

  До коментар [#17] от "transvaal":

  " Истината се вижда много ясно отдалеч и с ежегодни посещения. С всяка изминала година, виждам все по-малко перспектива за България като общество и държава. Управляващите да не хранят илюзии - емигрантите навън нямаме никакво желание да се връщаме там, още по-малко да допринасяме за една държава, която третира гражданите си като крепостни. И потокът към ИЗХОД на Терминал - 2 само ще нараства! "
  +++
  За съжаление си прав. Не искам да спекулирам с %, но вероятно много малка част от българите са успели да съхранят известна етика на ума, духа и съзнанието си. А както знаем, една птичка пролет не прави. Очаквам следващият кабинет да е съставен от електорат на БСП, Атака, Воля и ДПС разбира се.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 31. 32 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6196 Любопитно

  Женското мрънкане също е домашно насилие.
  Оголването на меки тъкани и навирането им в очите на мъжете е сексуален тормоз.
  Наличието на тестостерон в организма е естествено природно състояние.
  Дете се зачева от женска яйцеклетка и мъжка полова клетка.
  Това стереотипи ли са?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 32. 33 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3135 Неутрално

  До коментар [#5] от "НеКой":

  Жана"Д Арк и Мария от ,,Козият рог " са джендъри. Осъждаш ли ги ?

 33. 34 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3365 Неутрално

  Поне аз си мисля, че насилието, независимо под каква форма е престъпно и наказуемо във всяка една държава от Европа. Каква е целта на разделение на насилието над жени и друго насилие? Насилието си е такова, без значение от пола. Поне аз не разбирам, защо се прави това. Кой и къде възприема жените, като неравни? Да го кажат и покажат, къде се случва.
  "... Съпротивата срещу ратификацията означава, че се подкрепя подчинението на жените със сила...". Това изказване е, пълна глупост...! Ама пълна! Значи всеки, който изказва съмнения относно конвенцията, подкрепял насилието над жени? Стига бе...! Да ме извинява този на снимката, но само идиот може да каже такова нещо...!

  Какво общо има с насилието следния текст от въпросната конвенция:
  Член 14 — Образование
  1. Страните предприемат, където е подходящо, необходимите стъпки за включване на
  съобразен с развиващите се възможности на учащите се учебен материал по въпроси
  като равнопоставеност между жените и мъжете, нестереотипни роли на пола, взаимно уважение, ненасилствено разрешаване на конфликти в междуличностните отношения, насилие над жените, основано на пола, и право на лична неприкосновеност, в официалните учебни програми и на всички образователни равнища.

  Никой не казва с думи прости и какво търси определението пол или джендър в конвенцията. По-точно, как пол означава социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете. За това става въпрос. Но, ясен отговор няма или упорито се бяга от него...! Което, само по себе си е смущаващо.

  Бивш tww09306483.
 34. 35 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 848 Неутрално

  Доооообре. Няма да четем какво пише вътре, а ще вярваме на разни назначени политици. Мдааа. Веднага Ви повярвахме. :-)
  —цитат от коментар 2 на xox55541929


  Хахахаха :) Ти пък си се убил от четене, честно ;) Седни, обърши потта от челото и спри с четенето, особено на имейли от Петербург ;)

  No Pain No Gain
 35. 36 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3350 Неутрално

  До коментар [#17] от "transvaal":

  "ДС-КГБ медиите успяха да добавят ключовата дума Джендер към репертоара от хибридно-пропагандни думи от типа Либераст, Еврогей, Кравари и пр."

  "България - една пълна кочина без Съдебна Система, без Свободен Пазар, без защита на Гражданина - физическа и на собствеността му и на правата му!"

  Поздравления за този постинг.

  Мутромилиционерите намериха нова дъвка на плебса, за да жвака и да не се интересува от истински важните ЕКЗИСТЕНЦИАЛНИ проблеми пред нацията.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 36. 37 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 848 Неутрално

  ...
  —цитат от коментар 34 на tww09306483


  Като няма сиво вещество в черепната кутия, как очакваш да разбереш какво търсят определени текстове в някакъв документ? И Господ да слезе, пак не може да ти обясни, дори и според една от простите причини - факта, че вярваш, че социологическия термин "джендър" има нещо общо с хомосексуализма. Но съм сигурен, че няма да можеш да ме разбереш.

  No Pain No Gain
 37. 38 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3988 Неутрално

  " Конвенцията защитава жените от насилие - нищо повече и нищо по-малко, отбеляза заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс. Не става дума за налагането на нови обществени норми, а за забрана на насилието. ..."

  Ако защитата от насилие се изразява в нормативни актове, то ние имаме повече от достатъчно законодателство в тази посока.
  Ако пък " Не става дума за налагането на нови обществени норми " се разбира като реална битка с това явление в обществото, една подобна конвенция нищо няма да промени в тази посока. Това е свързано с ценностите на всеки един от нас и това как всъщност ги прилагаме към нежния пол. Но същите проблеми с пълна сила се поставят и за държави, ратифицирали конвенцията. Да не говорим, че нацията ни има съвсем други, сериозни недъзи, като циганската престъпност, държавнозащитавана корупция, безнаказаност, арогантност и пр., спрямо които никой нищо не предпрема реално.

 38. 39 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  До коментар [#34] от "tww09306483":

  Писано е от лгбт-та, затова е така. Може би преди това е било упражнено насилие върху отговорни хора, които могат да прокарат такива документи по висшите етажи в Брюксел. Твърде вероятно е да не е от мъж срещу жена. Но както и да е, този документ се състои от нямащи нищо общо една с друга части, като ние твърдо не одобряваме тази за новоизмислените полове. Не одобряваме и външна организация да има повече права от нашите органи за контрол. Точка.

 39. 40 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3135 Неутрално

  До коментар [#9] от "musashii":

  Бай Х обича да назначава жени ,за да ги командва ,което е част от демагогията ,че у нас жените са равни с мъжете.

 40. 41 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 810 Неутрално

  [quote#37:"Putarak"][/quote]

  Енциклопедия Британика:
  "Gender identity, an individual’s self-conception as being male or female, as distinguished from actual biological sex."
  На енциклопедия Британика ли да вярвам или на Путарак?

 41. 42 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 770 Весело

  До коментар [#29] от "КМЕТ В СЯНКА":


  До коментар [#7] от "EU defender":е, при теб това не важи !
  —цитат от коментар 29 на КМЕТ В СЯНКА  До коментар [#30] от "КМЕТ В СЯНКА":


  До коментар [#18] от "Norman Granz": браво ! и за теб не важи !
  —цитат от коментар 30 на КМЕТ В СЯНКА


  Явно при Кутев количеството коментари е по-важно от качеството.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 42. 43 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  До коментар [#41] от "musashii":

  Второто е много изменчива величина...

 43. 44 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 632 Любопитно

  Баси, цяла статия за жени и нито дума за джендърска? Това не е ли отклоняване от темата?

  Бог да благослови Америка за България!
 44. 45 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#9] от "musashii":Бай Х обича да назначава жени ,за да ги командва ,което е част от демагогията ,че у нас жените са равни с мъжете.
  —цитат от коментар 40 на джендър се крие в храсталака


  Остави го бай Хуй.На всички нива в държавната и общинската администрация или в съдебната система има назначени на ръководни постове жени.И това не е отсега,а от много години.

 45. 46 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3365 Неутрално

  До коментар [#37] от "Putarak":

  Казваш, че закони, наредби и прочие нормативни актове с обвързваща сила, трябва да са написани само за отбран кръг хора? Останалите, дето питат били по-простички и нямало смисъл да им се обяснява...? :)
  Като гледам, каква снимка си сложил, да не си от мъжете с дантелени гащички...? Ако е така, не ти се сърдя, нито ми пречиш. :)

  Бивш tww09306483.
 46. 47 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  До коментар [#45] от "musashii":

  Даже мисля, че Мая Манолова има нелоши шансове на едни бъдещи президентски избори.
  И срещу Радев и срещу Бай...

 47. 48 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 849 Неутрално

  КОИ ЖЕНИ,ТИЕ С БРАДИТЕ ЛИ

 48. 49 Профил на Ige Koyo
  Ige Koyo
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Така е но родния православен талибан има друго виждане по въпроса. А и няма нищо против да ошамари жена си/приятелката си.
  —цитат от коментар 6 на EU defender


  Православен талибан? Извънредно си НЕумен! А, да - аз жена през живота си не съм ударил, обидил, наранил! И разни такива псевдозащитници на "жените"- като теб, обикновено са насилниците! Разбирам, чè празната ти глава не може да измисли нищо смислено, ама хайде да не обявяваме всички "православни талибани"за насилници , какво ще кажеш, продажен клоун? ПП: До админ - Ако "продажен клоун" стане причина за ".....обиди, заплахи,....спираме ви коментарите", ще ви призная за световни уникати! Знам, че дифендъра може да си троли както и колкото поиска, все пак това му е работата, и вие го знаете, ама имайте и вие малко самоуважение, админите, а?

 49. 50 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#45] от "musashii":Даже мисля, че Мая Манолова има нелоши шансове на едни бъдещи президентски избори.И срещу Радев и срещу Бай...
  —цитат от коментар 47 на НеКой


  Имахме жена премиер,жени вицепрезиденти,вицепремиери,председатели на парламента.Жена министър на вътрешните работи.Май само жена министър на отбраната не сме имали.

 50. 51 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 860 Неутрално

  До коментар [#40] от "джендър се крие в храсталака":

  Т.е., Бай Х като назначава мъже, не ги командва ли?

  Даже ги понабийва, като Миро Найденов, когато му правеше хватки пред журналята...

 51. 52 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  До коментар [#50] от "musashii":

  Там е по-добре да си е мъж. Че идват май едни мъжки времена, войнствени...

 52. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 54 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Добре бе! Променете спорните текстове, които всяват смут и напрежение! Ама не искате, нали?

 54. 55 Профил на izbiram
  izbiram
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#7] от "EU defender":

  Имаш нещо против хомосексуалните?? Хомофоб ли си?

 55. 56 Профил на Ige Koyo
  Ige Koyo
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#10] от "xox55541929":

  Абсолютно точно! На принципа "Който не ме харесва, значи е трол/престъпник/комунде/изнасилвач" се крепи цялата "кариера" на такива като дифендъра, който най-вероятно в "цивилния" живот е една обикновена мишка, чакаща да му преведат копейките от поредното тролене! Но иначе да обиждаш хората за жълти стотинки го кара да се чувства - най-вероятно, гоуема ралта! Паляк! ПП: Админ, - паляк не е обида, друг е въпроса, че се отнася за изявен трол, и не знам как стоят нещата там - имунитет, тва онва :)

 56. 57 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  До коментар [#54] от "bpcorp":

  Да бе да, виж, че за тях няма спорни текстове.
  Просто ние сме малоумни.
  Че сме оставили такива да командват парада и да вземат по половин милион евро заплати.

 57. 58 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#23] от "musashii":Ами нали ИМЕННО ТОВА казвам в коментара си - в Българския език НЯМА дума (една дума) със същия смисъл. Това е, което идиотите (поради незнание или нежелание да знаят) използваха, за основа на всичките пасквили, които се публикуваха в медиите. А публиката, или едни 80% от нея са читатели на Строго Секретно, Блиц и др. и лапат тая помия като чиста монета заедно с част от т.нар. интелигенция, която в България е бъкана с полу-интелигенти на високи позиции. Оскотяла простотия!
  —цитат от коментар 53 на transvaal


  Ами като няма такава дума се превежда значението й от оригиналният език,в случаят английски.И в най-авторитетното издание по въпросите на английският език-енциклопедия Британика пише:"Gender identity, an individual’s self-conception as being male or female, as distinguished from actual biological sex."Има ли нужда да превеждам?

 58. 59 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  Мисля, че Еврокомисията манипулира , да не казвам друго.Има си закони за всякакво насилие, вътре, вън от семейство, за деца, за възрастни ... за всичко си им закони.Друга е целта на Истанбулската конвенция !
  —цитат от коментар 26 на WWW


  Е, каква е целта според вас, освен да дава стръв за полу-идиоти и псевдо-интелигенти, както и на останалите лумпени да вдигат врява, колко лош бил Западът.

 59. 60 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Мнението за спорната конвенция сред българските жени е 50:50. Не така стои въпросът с така наречените ЛГБТ. Там са 100% за ратифицирането и.

 60. 61 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  До коментар [#60] от "bpcorp":

  Да бе 50:50, всички проучвания сочеха 80% неодобрение на конвенцията и нагоре.

 61. 62 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  Фактът, че българските жени разбраха уловката и не се вързаха на конвенцията, говори достатъчно за тяхната интелигентност. Затова и ние им имаме доверие и у нас те заемат високи длъжности на всички нива в обществения живот.
  —цитат от коментар 27 на НеКой

  Голяма интелигентност, няма що. Ами в условията на медийно затъмнение и тотална хибридна пропагандна кампания, даже интелигентни хора имат поведение на тъпаци. И за ваше сведение, Ай-Кю в Бг не е от най-високите. Особено в полит-класата, май този показател е под 80.

 62. 63 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  До коментар [#59] от "transvaal":

  Запад-Изток в случая няма значение.
  Тази същата Еврокомисия искаше да разселва и мигранти с квоти, нищо че никой не го искаше. Значи ли, че трябва да приемаме всичко, което предлагат.
  Всички са имало лоши дни в офиса...

 63. 64 Профил на uporit
  uporit
  Рейтинг: 862 Весело

  Доооообре. Няма да четем какво пише вътре, а ще вярваме на разни назначени политици. Мдааа. Веднага Ви повярвахме. :-)
  —цитат от коментар 2 на xox55541929


  Ти да не би да си чел Истанбулската конвенция???
  Мноооого се съмнявам!

 64. 65 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  До коментар [#62] от "transvaal":

  Добре, че си ни ти умен(на, но), та да я има България.

  П.С.
  Уважавай повече сънародниците си, те не са длъжни всички да мислят като теб.
  И комунизмът свърши.

 65. 66 Профил на stem
  stem
  Рейтинг: 322 Весело

  Така си е! Не трябва да четем внимателно какво пише във въпросната конвенция, в обяснителния доклад към нея, указанията на "активистки организации" на ЛГБТК и последният да затвори вратата как тези документи да се използват за прокарване на "джендър идентичност", "флуидност на пола" и прочее. Както и какво следва на практика на места, където тези указания и документи се прилагат. Тцъ, не трябва да се чете, не трябва да се мисли, не трябва да се сравнява.
  Трябва да имаме вяра! Вяра в думите на отговорните европейски другари! Бронебойни патрони за тази вяра няма открити, няма открити! Който не споделя нашата вяра е расист, нацист, фашист, трябва да му се запуши устата, да се прати в лагер за превъзпитание, ако продължи да упорства.
  Напред към светлото бъдеще! Долу световната реакция и фашизъма!

  Левичаро-либералстващите се заклеха да воюват до пълна победа на здравите сили над здравия разум!
 66. 67 Профил на uporit
  uporit
  Рейтинг: 862 Весело

  Гледайте си работата, ние можем да четем.
  —цитат от коментар 5 на НеКой


  Още един, дето твърди, че е чел.
  Дръжки! Чел е опорки, нищо друго!

 67. 68 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  До коментар [#67] от "uporit":

  Ти изкуствен интелект ли си?
  Ходи да те ъпгрейднат...

 68. 69 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 711 Неутрално

  Документът с текста на ИК е от 128 страници. Кой от вас ги прочете в оригинал на английски или немски, или френски език. Аз си направих труда, материята на места не е лесна за четене. Но си струваше.
  Така че който иска да разбере(с акцент върху иска), да намери начин да си я прочете. Кака ви Корни, е причела само желанията в очите на Путин.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 69. 70 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3166 Неутрално

  До коментар [#2] от "xox55541929":

  Доооообре. Няма да четем какво пише вътре, а ще вярваме на разни назначени политици. Мдааа. Веднага Ви повярвахме. :-)
  —цитат от коментар 2 на xox55541929


  Ама Вие да не би да сте чели Конвенцията? Ако сте, я ни кажете къде пише, че някой може да си сменя биологичния пол? Или, че се разрешават еднополовите бракове? Или как точно ще пристигнат у нас 500 млн. мюсюлмански жени? Нали на толкова ги бяхте сметнали? А - да не пропуснете - и иранските гейове. Нали имахте връзки с тях, та знаете как само ни чакат да ратифицираме Конвенцията и веднага пристигат?

  Да не се мъчите да търсите - ето Ви двата официални текста на Конвенцията, на английски и на френски език. Чакаме с нетърпение да ни просветлите със съответните цитати.

  https://www.coe.int/en/web/conventions/full-list/-/conventions/rms/090000168008482e

  https://www.coe.int/en/web/conventions/full-list/-/conventions/rms/0900001680084840

 70. 71 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 848 Неутрално

  Фактът, че българските жени разбраха уловката и не се вързаха на конвенцията, говори достатъчно за тяхната интелигентност. Затова и ние им имаме доверие и у нас те заемат високи длъжности на всички нива в обществения живот.
  —цитат от коментар 27 на НеКой


  Кои сте тия дето им имате доверие бе? Самия факт, че не осъзнаваш, че жените имат АБСОЛЮТНО същите права като мъжете е показателен защо е нужно да се приеме ИК и да се работи с децата от най-ранна възраст! Не е нужно никоя жена да очаква от теб доверие или от някой друг, за да бъде на някакъв пост. Достатъчното условие са професионалните й качества и компетентности, а не твоето доверие или на мъжете, че да й разрешат, разбираш ли, да заеме някакъв пост...

  Боже пази България от ограничени хора и популисти!

  No Pain No Gain
 71. 72
  НеКой
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 72. 73 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  До коментар [#17] от "transvaal":" +++За съжаление си прав. Не искам да спекулирам с %, но вероятно много малка част от българите са успели да съхранят известна етика на ума, духа и съзнанието си.
  —цитат от коментар 31 на Реми


  Именно заради тази малка част не генерализирам квалификациите към целия народ, а към мръсната пяна, която управлява - желязната хватка на ДС и една чужда Пета Колона, с олигархичния мутро-милиционерски модел наложен от същата Пета Колона, с тоталното беззаконие, което за съжаление прави процента на свестните хора все по-малък. Обичам България повече като географско понятие, но категорично не като държава и общество (в днешното им състояние). Когато видя, че тая държава третира хората като ГРАЖДАНИ и ги защитава, а не като роби и крепостни, тогава мога да си променя мнението.

 73. 74 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1475 Неутрално

  Др Тимерманс ги знае тея работи най - добре, понеже получава Прозрения относно Ценностите директно от Гуруто

  http://v4report.com/index.php/2018/04/23/v4-report-brussels-open-society-eu-commission-meeting-frans-timmermans-george-soros/

 74. 75 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 848 Неутрално

  До коментар [#37] от "Putarak":Казваш, че закони, наредби и прочие нормативни актове с обвързваща сила, трябва да са написани само за отбран кръг хора? Останалите, дето питат били по-простички и нямало смисъл да им се обяснява...? :)Като гледам, каква снимка си сложил, да не си от мъжете с дантелени гащички...? Ако е така, не ти се сърдя, нито ми пречиш. :)
  —цитат от коментар 46 на tww09306483


  Какво значение има с какви гащички съм аз, за това, че ти не можеш да осмислиш един прост факт - какво означава понятието "Джендър" ;) От там на сетне и да се сърдиш и да не се сърдиш, фактите са си факти. Приеми на доверие, че не всичко ще разбереш в този свят и се фокусирай в областите в които си добър. Определено в областта на социологията не си в час.

  No Pain No Gain
 75. 76 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 848 Весело

  До коментар [#71] от "Putarak":За какво ще работиш с децата бе, педофил ли си?Долу ръцете от децата, те не са ваши!!!!
  —цитат от коментар 72 на НеКой


  Хахахахаха :) Учител съм ЕНТЕЛЕГЕНТЕ :)

  No Pain No Gain
 76. 77 Профил на uporit
  uporit
  Рейтинг: 862 Весело

  Задръжте си конвенцията на запад .Тук няма да се приеме никога .
  —цитат от коментар 21 на tamplierr


  Боб ли хвърли или погледна в кристалното кълбо?
  Аман от врачки!

 77. 78 Профил на Baizuo
  Baizuo
  Рейтинг: 1230 Весело

  Има едно просто, но катастрофално следствие от любимата на либералните розовогвардейци ИК - за която те упорито мълчат като гъзове, вместо това с пяна на уста обясняват, че с ИК не се става гей.
  А именно - ако клет мигрант заяви, че е от 3/4/5/6... пол и е преследван по тази причина в демократична северна африка, то той няма да бъде депортиран и няма сексуалността му да бъде проверявана. Т.е., удобна вратичка за следваща вълна клети мигранти.
  За това хвърчат грантове и едни 'защитници' на Европа се пенят и късат да лъжат.
  Ама могат просто да си ....... :)

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 78. 79 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  И понеже прочетох исканията на Прайда и видях, че искат да се женят и да осиновяват деца, ще им кажа:
  Никога!
  Осиновяването на деца от гейове е като насилственото им отнемане от турците от родителите им преди време и превръщането им в еничари.
  Ще се повтори, ама трябва да не са останали българи на тая земя.

 79. 80 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 848 Неутрално

  Има едно просто, но катастрофално следствие от любимата на либералните розовогвардейци ИК - за която те упорито мълчат като гъзове, вместо това с пяна на уста обясняват, че с ИК не се става гей.А именно - ако клет мигрант заяви, че е от 3/4/5/6... пол и е преследван по тази причина в демократична северна африка, то той няма да бъде депортиран и няма сексуалността му да бъде проверявана. Т.е., удобна вратичка за следваща вълна клети мигранти.За това хвърчат грантове и едни 'защитници' на Европа се пенят и късат да лъжат.Ама могат просто да си ....... :)
  —цитат от коментар 78 на dgd


  И къде точно го прочете това? И това ли ти е най-големия страх, че няма да можем да връщаме клети емигранти в клетата Африка? (въпреки, че никъде не пише такова нещо в ИК). А можеш ли да ми отговориш на следния прост въпрос - кой ще чисти улиците в България след 30 години, кой ще строи пътища, кой ще кара такси?

  No Pain No Gain
 80. 81 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  До коментар [#76] от "Putarak":

  Освен да си жасимката...

 81. 82 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 848 Неутрално

  До коментар [#76] от "Putarak":Освен да си жасимката...
  —цитат от коментар 81 на НеКой


  Няма значение кой съм, НеКой съм, Кичашки. Важното е ти да разбереш, че жените нямат нуждата от твоето одобрение за да работят и да заемат постове ;)

  No Pain No Gain
 82. 83 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  До коментар [#82] от "Putarak":

  Нямат нужда и от твоята конвенция.

 83. 84 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 639 Неутрално

  [quote#80:"Putarak"][/quote]

  За строеж на пътища не знам, но за такси и чистене отлично пасваш.

 84. 85 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 848 Неутрално

  До коментар [#82] от "Putarak":Нямат нужда и от твоята конвенция.
  —цитат от коментар 83 на НеКой


  Ма тя моя ли стана сега? Кажи все пак, имат ли нужда жените от позволение на мъжете?

  No Pain No Gain
 85. 86 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 848 Неутрално

  [quote#80:"Putarak"]
  —цитат от коментар 84 на von_seeckt
  За строеж на пътища не знам, но за такси и чистене отлично пасваш.[/quote]

  Няма да съм жив след 30 години, иначе знам, че пасвам отлично. Въпросът беше след 30 години кой ще работи в БГ, кой ще плаща данъци и от къде ще идват парите за пенсията ти, примерно? Имаш ли някаква бегла идея?

  No Pain No Gain
 86. 87 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  До коментар [#85] от "Putarak":

  В България нямат нужда.
  Там където имат нужда от одобрение, да си ратифицират конвенцията.

 87. 88 Профил на uporit
  uporit
  Рейтинг: 862 Весело

  Фактът, че българските жени разбраха уловката и не се вързаха на конвенцията, говори достатъчно за тяхната интелигентност.
  —цитат от коментар 27 на НеКой


  Ти пък кога стана говорителка на българските жени???
  Кога направи представително проучване сред тях, та представяш обърканите си мисли като факти, неподлежащи на съмнение?
  И махни снимката на Джони Деп от аватара си, че олекваш като балон!

 88. 89 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1601 Неутрално

  [quote#82:"Putarak"][/quote]

  Още по-малко на жените им трябва ИК :) И те доста ясно го показаха.

  Ама виж, на тези под "дъгата" много им трябва, за грантове се борят хората. И да могат да имат деца, ама не сами да си ги направят, ами от другите да ги отмъкват. И както се репчат колко е яко да си обратен хич и не се сещат, че ако и дедите им бяха такива тях нямаше да ги има.

 89. 90 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 848 Неутрално

  До коментар [#85] от "Putarak":В България нямат нужда.Там където имат нужда от одобрение, да си ратифицират конвенцията.
  —цитат от коментар 87 на НеКой


  Стой та гледай ;) Искаш ли да сложим бас, че до една година най-късно, България ще ратифицира конвенцията и лично какта Корни ще каже, че се е объркАла малко ;)

  No Pain No Gain
 90. 91 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 639 Неутрално

  [quote#86:"Putarak"][/quote]

  Моята пенсия друга държава ще ми я плаща. Но не е в това въпросът, става дума за това, че мнозинството българи не я искат тази конвенция. Нали си пишман демократ, защо смяташ народа глупав? Защо не се съобразиш с мнението му?

 91. 92 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 848 Неутрално

  [quote#82:"Putarak"]
  —цитат от коментар 89 на rumen_s
  Още по-малко на жените им трябва ИК :) И те доста ясно го показаха.Ама виж, на тези под "дъгата" много им трябва, за грантове се борят хората. И да могат да имат деца, ама не сами да си ги направят, ами от другите да ги отмъкват. И както се репчат колко е яко да си обратен хич и не се сещат, че ако и дедите им бяха такива тях нямаше да ги има.[/quote]

  Жени, мъже, под дъга, над дъга - всички са хора с абсолютно еднакви права, гарантирани им от Конституцията, братле ;) И да ти харесва и да не ти харесва, това е все пак идеала на Левски за "Чиста и свята република". А правата на малцинствените групи (независимо по какъв признак) са основна част от демокрацията, както и върховенството на закон (с които ние продължаваме да имаме проблем, но и той ще се реши рано или късно).

  No Pain No Gain
 92. 93 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  До коментар [#90] от "Putarak":

  Ясно ми е, че ще ма натиск.
  Но внимавайте да не натегнето много гайката, че после ще видите протести.
  Ама истински, не от двайсет души, криещи се по сенките под Президентството.

 93. 94 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  До коментар [#92] от "Putarak":

  Измислените нови полове не са малцинствена група.
  Нито гейовете и лезбийките.
  Все едно сноубордистите да се приемат за малцинствена група.
  И да искат право да паркират безплатно на Витошка примерно.

 94. 95 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 848 Неутрално

  До коментар [#90] от "Putarak":Ясно ми е, че ще ма натиск.Но внимавайте да не натегнето много гайката, че после ще видите протести.Ама истински, не от двайсет души, криещи се по сенките под Президентството.
  —цитат от коментар 93 на НеКой


  Натиска е от Изток (посока МаЦква), а не от запад ;) Ако не беше тази дезинформация относно ИК за "джендаризъм", "трети пол" и подобни измишльотини, нямаше да се вдигне такава врява и то на базата на абсолютно несъстоятелни и измислени причини. Ама ти си знаеш де, какво ти обяснявам, не си от вчера на хранилката.

  No Pain No Gain
 95. 96 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  До коментар [#95] от "Putarak":

  Ако наистина си учител жалко.
  За учениците...

 96. 97 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 848 Неутрално

  До коментар [#92] от "Putarak":Измислените нови полове не са малцинствена група.Нито гейовете и лезбийките. Все едно сноубордистите да се приемат за малцинствена група.И да искат право да паркират безплатно на Витошка примерно.
  —цитат от коментар 94 на НеКой


  Ако някой забрани на сноубордистите да заемат определени длъжности или пък биват пребивани и хейтени, заради това, че са сноубордисти, ще имат нужда от правна защита. И "малцинствена група" го уточних, че е независимо по какъв признак. Но чукча писател, не читател...

  No Pain No Gain
 97. 98 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 639 Неутрално

  До коментар [#92] от "Putarak":

  Две неща! Че вие двупроцентните сте малцинство в тази държава е вярно, но правата ви са отлично зачетени. Ходите, гласувате и си ги получвате тези два процента.

  Половете у нас имат равни права и това се спазва, защото НК, що се отнася убийства и телесни повреди, що се отнася до основните им състави, не прави разграничение между мъж и жена.

 98. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 100 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 639 Неутрално

  [quote#95:"Putarak"][/quote]

  Да бе,да! Москва е виновна, че пишеш глупости и не си се научил да мислиш.

 100. 101 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 848 Неутрално

  До коментар [#95] от "Putarak":Ако наистина си учител жалко.За учениците...
  —цитат от коментар 96 на НеКой


  Бе всичко се прецаква, не виждаш ли - нито децата са като едно време, нито бирата, нито учителите... Едно време си беше по-хубаво, ходех на бунгалата всяко лято за 2 седмици с 2 касетки домати в багажника и дамаджана домашнярка и ядях банани винаги преди нова година (банан по някога) и си бях щастлив, защото имаше работа за всички.

  No Pain No Gain
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK