Дискусия за резултатите от европредседателството се провежда днес в НДК

Лиляна Павлова

© Юлия Лазарова

Лиляна ПавловаДискусия-отчет на тема "Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 – резултатите" ще се проведе днес в НДК.


Дискусията има за цел да представи постигнатото от българското председателство, което в продължение на шест месеца ръководи работата на Съвета на ЕС и предава щафетата на Австрия на 30 юни 2018 г.


В срещата ще вземат участие социолози, политолози, икономисти, представители на академичните среди, неправителствени организации, които ще имат възможност да споделят мнения, коментари и да задават въпроси, свързани с дейността и резултатите от председателството.
По време на форума ще бъдат представени най-новите данни от социологическо проучване на агенция "Алфа рисърч" за нагласите и оценките на българите.


Водещи лектори на дебата ще бъдат Лиляна Павлова, министър за българското председателство на Съвета на ЕС, и Боряна Димитрова, управляващ партньор в социологическа агенция "Алфа Рисърч".


Откриващи изказвания ще направят вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев и вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.


Участие в дебата ще вземат още Румяна Бъчварова, началник на кабинета на министър-председателя на България, доц. Татяна Буруджиева, доц. Даниел Смилов, гл. ас. Първан Симеонов, Димитър Ганев, доц. Антоний Гълъбов и др. Модератор на събитието ще е Гергана Паси, президент на "ПанЕвропа" България.


Повече за останалите събития, с които ще бъде закрито европредседателството, четете тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK