Гърция - краят на драмата се отлага

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (74)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 2 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 794 Весело

  Че някой вярвал ли е въобще,че маляките ще върнат 275 милиарда евро някога!!!!

 2. 3 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1700 Неутрално

  Извод: Гърция има над 13 хил. км. брегова линия. На т.нар. Фронтекс ще им излезе по-евтино ако опростят дълговете на елините вместо да пазят гръцките граници. Тарикати са комшиите. Не връщат навлеците, а ги пращат на мути. Karma is a bitch.

 3. 4 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#2] от "angeles":

  Никой не е вярвал, но некой хора изкараха пари и ще продължат да изкарват.

 4. 5 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3054 Неутрално

  Парични споразумения съществуват от поне 150 години. Първи е т. нар. Латински валутен съюз, който просъществува от средата на 60-те години на 19 век до към началото на Голямата депресия. България също се присъединява към него през 80-те, Гърция също. И о, ЧУДО!!! В един момент Гърция е изключена, защото не спазва правилата.

  #ТУК НЕ Е МОСКВА! 🇺🇦* ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание🇺🇦
 5. 6 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Е чак сега ли се усетиха,че гърците са основните виновници за кризата с бежанците,защото ги закарваха от островите на континента и оттам те продължаваха .
  А пари ще върнат на куково лято.

 6. 7 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1088 Неутрално

  Има ли някой който още не е разбрал, че гърците са мошеници? Но както казва народът ни "Не е луд този който яде зелника...".

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 7. 8 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 3663 Весело

  "Песента на козлите" периодично, ту се усилва, ту заглъхва, в зависимост от зора им! Ама има кой да му мисли! Дет' са вика: "Имам да давам, нямам да вземам"! 😂

 8. 9 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 3663 Весело

  "Песента на козлите" периодично, ту се усилва, ту заглъхва, в зависимост от зора им! Ама има кой да му мисли! Дет' са вика: "Имам да давам, нямам да вземам"! 😂

 9. 10 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1464 Неутрално

  Тоа голем умник. Като че някоя държава ( хеле па САЩ) може или пък има намерение да си върне дълговете. Ще измислят някоя суапова сделка или някакво финансиране за да може формално да изплати на Германия като вземе нови, малко ще се опростят, малко инфлация и са в бизнеса. Просто ги накараха да си продадат сладките бизнеси в страната и в чужбина ( справка какво стана с гръцкия бизнес в България и още ли е гръцки) както и да се поспрат малко (малко) с кражбите от социалната система и с пенсиите от по 3000 евро

 10. 11 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4978 Неутрално

  "Ето такава е цената, която данъкоплатците от еврозоната ще трябва да платят заради решението Гърция да остане част от общия валутен съюз. Политиците, взели решенията за това, в бъдеще няма да са повече на власт – други политици ще трябва да се борят с последиците. На бъдещите премиери от страните кредитори ще им бъде много трудно да признаят пред собствените си избиратели, че Гърция няма да може да изплати голяма част от отпуснатите ѝ от 2010 година насам близо 275 милиарда евро."

  Безотговорността и грешките на едно поколение политици се заплаща или решава от следващото поколение политици.
  Така например отдавна не са на власт , а може би вече не са и на този свят тези западни политици , които взеха решение Гърция , въпреки че не беше подготвена и не отговаряше на икономическите и политически критерии , да влезе в Общия пазар , както тогава се казваше ЕС през 1980 година.
  Следващото поколение западни политици продължиха с грешките, които техните предшественици направиха с Гърция и продължиха да правят компромиси с тази страна. Наляха огромни пари без мисъл дали и кога могат да бъдат върнати. Гърците разбраха колко глупави и наивни са западняците и почнаха да се държат с тях както телефонните измамници се държат с пенсионерите, за да им вземат спестяванията, чрез лъжи , заплахи и манипулации.
  Днешното поколение западни политици трябваше най-малко да изхвърли гръцките измамници от еврозоната , да оставят тази страна във фактически фалит, отново да върнат драхмата, чрез хиперинфлация да се вземат всички натрупани с измама пари и гърците да заживеят в стандарт близък до българския, който щеше да отговаря на техния манталитет. Гърците трябваше да изживеят този катарзис, който щеше да е полезен преди всичко на тях.

 11. 12 Профил на |Y|
  |Y|
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Падението на елините започна, сега малко по малко ще отхлабят щат не щат хватката върху българската история и ще стане публично известна цивилизацията на Траките.
  Геноцида срещу България подкрепян и от патриаршията в константинопул също ще се изобличи.

 12. 13 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  "Ето такава е цената, която данъкоплатците от еврозоната ще трябва да платят заради решението Гърция да остане част от общия валутен съюз. Политиците, взели решенията за това, в бъдеще няма да са повече на власт – други политици ще трябва да се борят с последиците. На бъдещите премиери от страните кредитори ще им бъде много трудно да признаят пред собствените си избиратели, че Гърция няма да може да изплати голяма част от отпуснатите ѝ от 2010 година насам близо 275 милиарда евро."Безотговорността и грешките на едно поколение политици се заплаща или решава от следващото поколение политици.Така например отдавна не са на власт , а може би вече не са и на този свят тези западни политици , които взеха решение Гърция , въпреки че не беше подготвена и не отговаряше на икономическите и политически критерии , да влезе в Общия пазар , както тогава се казваше ЕС през 1980 година.Следващото поколение западни политици продължиха с грешките, които техните предшественици направиха с Гърция и продължиха да правят компромиси с тази страна. Наляха огромни пари без мисъл дали и кога могат да бъдат върнати. Гърците разбраха колко глупави и наивни са западняците и почнаха да се държат с тях както телефонните измамници се държат с пенсионерите, за да им вземат спестяванията, чрез лъжи , заплахи и манипулации.Днешното поколение западни политици трябваше най-малко да изхвърли гръцките измамници от еврозоната , да оставят тази страна във фактически фалит, отново да върнат драхмата, чрез хиперинфлация да се вземат всички натрупани с измама пари и гърците да заживеят в стандарт близък до българския, който щеше да отговаря на техния манталитет. Гърците трябваше да изживеят този катарзис, който щеше да е полезен преди всичко на тях.
  —цитат от коментар 11 на tacheaux


  +++++++++++++++ Така трябваше да е . Поздрави .

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 13. 14 Профил на |Y|
  |Y|
  Рейтинг: 294 Неутрално

  В духовен план и еврейския и елинския народ пропаднаха - едните от лихварство, другите от предозиране от вземане на кредити (учат се от сашови, които също искат света да ги издържа) - най-важно е българите да се учим от грешките на другите и да не се опитваме да надхитрим принца на тоя свят, а да живеем според мудростта любовта и истината на създателя!

 14. 15 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1080 Неутрално

  Вероятно ще прозвучи глупаво, но как точно са похарчени тези 275 милиарда? Нито са в банките, нито в икономиката. Къде са?

 15. 16 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4978 Весело

  Вероятно ще прозвучи глупаво, но как точно са похарчени тези 275 милиарда? Нито са в банките, нито в икономиката. Къде са?
  —цитат от коментар 15 на Лео


  Изпити и изядени. И ние малко намазахме от тези пари. С тях плащаха на българите, които работиха в Гърция като слуги на гръцките пенсионери, за което им плащаха мизерни спрямо гръцките доходи , но големи спрямо българските доходи пари.

 16. 17 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 466 Неутрално

  То беше ясно, че Европа ще плати сметката. В Гърция цари класически комунизъм - с парите на другите.

 17. 18 Профил на Plamen Vl
  Plamen Vl
  Рейтинг: 409 Разстроено

  А защо България, която е много по - зле от Гърция не получи нищо, нищичко? Защо никой от политиците на всички отминали правителства не каза, че в България пенсията е 100 евро ( чак ми е срамно като го пиша )!?

 18. 19 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1138 Неутрално

  Нека да не слагаме всички гърци под общ знаменател.

 19. 20 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 992 Неутрално

  Гърците са хитреци, германците наивници. Гръкът пари не връща, германеца
  продължава да му дава на гърба на целия ЕС !!!

 20. 21 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2593 Неутрално

  До коментар [#11] от "tacheaux":
  Това беше ясно от самото начало.
  Гърция трябваше да бъде изритана от еврозоната, но страхливите западни лидери не се решиха на тази крачка, а предпочетоха народите им да плащат сметката години наред.
  И сега какво? Гърците уж намаляват пенсиите, а на практика средната пенсия е равна на средната заплата? 920 средна заплата срещу 895 средна пенсия???
  Орязаните пенсии се компенсират с допълнителни плащания по различни пера съобразно дългогодишната гръцка традиция на раздаване на незаработени пари.
  Откъде могат да си позволят подобни високи пенсии, несъответстващи на икономическите условия? От европейските пари, разбира се. От криворазбраната солидарност.


 21. 22 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2593 Неутрално

  До коментар [#15] от "Лео":

  В началото на гръцката криза само в чужди банки гръцки граждани държаха едно 300 милиарда.
  Част от тях там, друга част изядени и изпити.

 22. 23 Профил на DS
  DS
  Рейтинг: 588 Неутрално

  До коментар [#15] от "Лео":

  Узаки ме крио неро ке и зесто лавраки стин паралиа .....ясу

  Както „Дневник” се бори с БСП, така „Работническо дело” не се е борило с капитализма"
 23. 24 Профил на Орловец
  Орловец
  Рейтинг: 230 Неутрално

  От освобождението си от турско робство досега Гърция е фалирала 7 (седем пъти). Всеки път едно и също - опрощават ѝ се дълговете и започват наново. Гърция изглежда богата, но с парите на другите. Това са много мързеливи хора, които обаче искат да са богати. Постоянно реват и искат пари. Да ви напомня на един специален контингент в България? Да, точно така те са циганите на Европа, а защо не и на света. Оставят ли ги сами и ще заприличат на Зимбабве точно за пет години.

 24. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 26 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Гърците са си мошеници по душа, но за мигрантите има и други фактори - нека не ги отричаме:
  https://segabg.com/touche/tush-03072018

  Обратните обратно в учебниците по психиатрия! Не на ЛГБТИК+ цензурата!
 26. 27 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 868 Любопитно

  Но атинските миграционни власти игнорират това съдебно решение толкова често, че не е изключено да го вършат съзнателно.
  —цитат от коментар 0 на Статията


  Византийска му работа, ladies and gentlemen! Византийска му работа...
  Как беше???
  "Не вярвайте на гърците, "даже когато връщат пришълците"... упс... когато ви поднасят подаръци..."

  Да разлая троловете!!
 27. 28 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2278 Неутрално

  Гърците може да са всякакви, но обичат държавата си. Освен това, политиците им оставиха, голяма част от милиардите заеми, да стигнат до обикновените гърци. Другото, което им помага, че политиците им не се продават за руски пари...!

  Бивш tww09306483.
 28. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 29. 30 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 849 Неутрално

  както навсякъде в Гърция управляваха и управляват корумнпирани политикани с офшорни сметки които само мамят и лъжат в интереси на банкстерите от Ситито и Уол Стрит доакто разсипват собствените си държави. България е още по -тежък пример за масова корупция и разсипия.

 30. 31 Профил на Alex Prime
  Alex Prime
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Извод: Гърция има над 13 хил. км. брегова линия. На т.нар. Фронтекс ще им излезе по-евтино ако опростят дълговете на елините вместо да пазят гръцките граници. Тарикати са комшиите. Не връщат навлеците, а ги пращат на мути. Karma is a bitch.
  —цитат от коментар 3 на Lemmy


  И са си прави. Тя показа, че я е грижа за арабите, а не за гърците - наследници на основателите на европейската цивилизация. На рамо да си ги носи тогава.

 31. 32 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1080 Неутрално

  Изпити и изядени.
  —цитат от коментар 16 на tacheaux


  Аз че не разбирам от икономика - не разбирам. Ама парите не се ядат, те се въртят. И като пиеш и ядеш с тях, отиват при друг и той така. И въпросът остава - къде са парите?

 32. 33 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Ха добър ден. Не че нещо но гръцкото правителство в лицето на Варуфакис се скъса да обяснява как този "оздравителен план" на тройката няма как да проработи и рано или късно, искат или не, опрощаване на голяма част от кредита ще има. МВФ обясняваше също че няма как да има оздравителен план без значително опрощаване на кредита. Но Меркел и Шойбле, които взеха този лош кредит от алчните западноевропейски банки и го прехвърлиха на европейския данъкоплатец не искаха или нямаха капацитета да вденат това. Резултата е ясен, свалиха стандарта на живот в Гърция и вероятноста за връщане на нещо е още по-малка. Ако не бяха наложили рестриктивните си мерки имаше вероятност да получат повечко от тези безумно раздавани кредити. Че няма да получат всичко е повече от ясно.

 33. 34 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4555 Весело

  Гърция съзнателно не връща бежанци в Турция?
  ======
  Хе.... :).....написаха ли ви го най сетне едно към едно. ... форумни експерти !?!
  Убедихте ли се ,че нещата не са такива каквито ви ги обесняват от години ?

  Bukalemun
 34. 35 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 8835 Неутрално

  Доста добро мнение, защитаващо нетипична за Дойче Веле позиция.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 35. 36 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 3325 Любопитно

  Дреме им на гърците, че дължат 275 милиарда евро, узо се лее и сиртаки слушат, а българки им слугуват.

  Peni Nikol
 36. 37 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1420 Неутрално

  Тъй, ясно е, че гърците пари няма да връщат. На Ципрас някога ще му построят паметник, защото уж опрян до стената успя да запази незаслуженият стандарт на живот на гърците. Намаленията на пенсии, заплати, добавки са козметични. Приватизацията частична. Изобщо се получи, че агнето е цяло, само малко поостригано, а вълкът се принуди да каже, че е сит, въпреки сериозното напъване в началото.

  Друго ми е интересно. Какво става от сега нататък. Тия стотици милиарди вече са изхарчени, как тепърва ще се поддържа тази щедра система?

 37. 38 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1420 Неутрално

  Тъй, ясно е, че гърците пари няма да връщат. На Ципрас някога ще му построят паметник, защото уж опрян до стената успя да запази незаслуженият стандарт на живот на гърците. Намаленията на пенсии, заплати, добавки са козметични. Приватизацията частична. Изобщо се получи, че агнето е цяло, само малко поостригано, а вълкът се принуди да каже, че е сит, въпреки сериозното напъване в началото.

  Друго ми е интересно. Какво става от сега нататък. Тия стотици милиарди вече са изхарчени, как тепърва ще се поддържа тази щедра система?

 38. 39 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#7] от "Fred: Бойко Борисов-Ледоразбивача пред БСП":

  Гръцката криза е много по-сложна и дълбока за да се обясни просто с "гърците са мошеници". Криза имаше и в Португалия, Испания, Италия, Ирландия, Исландия и на още места. Най-успешно се оправиха Исландия, като биха шута на всякакви кредитори МВФ и т.н., но пък получиха помощ от скандинавските държави а и са доста малка държава. Тези кризи не са пордени от мързела или мошеничеството на дадена нация ами от смахнатата икономическа система при която някакви врътки на фиктивни парични потоци на уолстрийт могат да докарат до криза в живота на обикновения човек в другия край на света.

 39. 40 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4555 Неутрално

  До коментар [#32] от "Лео":

  И въпросът остава - къде са парите?
  =======
  В Брюксел, разбира се !
  Те са гръцки , но са във формата на дългове ,трупани от години и така финансово 'осукани' че да изглещдат като бреме на самите гърци .....
  Има още десетина държави в това състояние , но този 'коктейл' е приготвен специално за тях ...гърците ....понеже преди 2 години дръзнаха да станат независими от ЕС. ....

  Bukalemun
 40. 41 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#11] от "tacheaux":

  Ха така, не е важно ние да сме добре, важното е съседа да е зле колкото нас. Гениална мисъл. Хора дето са плащали 15 пъти повече осигуровки от нас цял живот сега трябва според теб да имат пенсии като българските. Врътките на някакви политици и безразборното раздаване на кредити от германски и френски банки трябвало да бъде поето от обикновения гръцки гражданин. Що за безумна позиция. Да не говорим за огромния негатив за България от това Гърция да е зле, стотици хиляди българи все още живеят и работят в Гърция и даже част от изкараните им пари идват в България, как един крах на Гърция би бил полезен за нашата държава.

 41. 42 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#20] от "valtoro":

  Защо германците изкупиха безхаберно раздадените кредити от банките? Защо прехвърлиха тези кредити на европейския данъкоплатец и защо банките не поехан никаква вина за действията си?

 42. 43 Профил на Go Go
  Go Go
  Рейтинг: 689 Весело

  Прилика и разлика между евреин и грък:

  И двамата за пари са готови да продадат и собствената си майка, но гъркът никога няма да я достави.

  73! Go Go
 43. 44 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#24] от "Орловец":

  Колко гърци познаваш?

 44. 45 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4555 Весело

  До коментар [#21] от "pamela":

  Гърция трябваше да бъде изритана от еврозоната, но страхливите западни лидери не се решиха на тази крачка, а предпочетоха народите им да плащат сметката години наред.
  =====$$
  Хи хи ....от теб , евро лидер няма да стане със сигурност. ...
  Докато ЕС е гео политически , а не икономически (както го броят за официално) съюз ..... това никога няма да се види .....

  Bukalemun
 45. 46 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Няма връщане: бития-бит, е*ания-е*ан.
  Това, което ще бъде възможно със сигурност е някой да си направи изводите. Ама и това се съмнявам, че ще бъде свършено.
  Едно време професорът ни казваше: ваши пари са само изхарчените ви пари.
  В този ред на мисли политиците и банкерите дето са раздавали кинтите са си оплели кошницата, ама тези дето трябва да покрият сметката дори няма да се сетят кой ги е прекарал.

 46. 47 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2593 Неутрално

  До коментар [#45] от "eti mehter":
  Тази политика на опрощаване на дългове и прехвърлянето им върху всички европейски данъкоплатци в крайна сметка ще подкопае и икономическия съюз.
  Икономически съюз без строга финансова дисциплина не може да просъществува дълго. Дори и политически решения не могат да го спасят, все пак икономическата логика е неумолима.

 47. 48 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 1301 Неутрално

  [quote#32:"Лео"][/quote]

  парите реално бяха използвани, за да се погасят задължения към западни банки, които така се бяха набълбукали, че ако бяха гръмнали кризата от 2008-ма щеше да ни се види играчка

  та дойчо реално даде пари на маляките за да ....си върнат заемите към дойчо, но с по добри лихви и удължени срокове

  иначе и на децата е ясно, че тия 300 милиарда няма да бъдат върнати никога

 48. 49 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2774 Неутрално

  "През 2032 година, когато Ангела Меркел ще отпразнува своя 78-и рожден ден, германското правителство за пореден път ще трябва да се посвети на проблема с Гърция."

  До 2032-ра еврозоната със сигурност ще се е разпаднала и Гърция ще е на страхотна далавера. Франция и Германия и те ще са на далавера щото са на червено със 100% от БВП. Всичко ще е за сметка на 500 млн данъкоплатци.

  Judjuk
 49. 50 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 868 Любопитно

  До коментар [#40] от "eti mehter":

  Ети!
  Ясно е че гроздето е кисело, но защо продължавате и вие да подскачате под лозата?
  Имате си "Ислямски Съюз" ... "Ислямска Конференция", защо не си се развивате в нея?
  Огледай се около себе си, и кажи!
  Виждаш ли нещо, което да е открито/изобретено/разработено/усъвършенствано в ислямска държава?
  Аз освен за шербет и локум, не се сещам за друго!

  Да разлая троловете!!
 50. 51 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#49] от "Judjuk":

  Успокой се!
  2032-ра, Президента на РФ ще е Путин!

  Да разлая троловете!!
 51. 52 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4555 Весело

  До коментар [#50] от "lone wolf":

  Лелеее кисело било гроздето..... 🍺
  А вашия оцет ще е още дълго време сладък.....
  Добре че не ни приеха през 1998 ма година.....
  Голям късмет сме извадили....
  https://media.giphy.com/media/14udF3WUwwGMaA/200.gif

  Bukalemun
 52. 53 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4555 Неутрално

  До коментар [#47] от "pamela":

  все пак икономическата логика е неумолима.
  =======
  Оуеее....
  Италия има 3....а Испания, 2 пъти повече дългове от Гърция.....
  Голямата логика..... 🗽
  Но единствено в гърците са под сатира.....

  Bukalemun
 53. 54 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 868 Любопитно

  До коментар [#52] от "eti mehter":

  ???
  Искаш да кажеш, че сте открили кючека?

  Да разлая троловете!!
 54. 55 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 1301 Весело

  "През 2032 година, когато Ангела Меркел ще отпразнува своя 78-и рожден ден, германското правителство за пореден път ще трябва да се посвети на проблема с Гърция."До 2032-ра еврозоната със сигурност ще се е разпаднала и Гърция ще е на страхотна далавера. Франция и Германия и те ще са на далавера щото са на червено със 100% от БВП. Всичко ще е за сметка на 500 млн данъкоплатци.
  —цитат от коментар 49 на Judjuk


  ъхъ, и рублата ще е основната световна валута

 55. 56 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#16] от "tacheaux":

  "Изпити и изядени. "

  Тези 275 милиарда специално не са изпити и изядени. Те бяха дадени на заем на Гърция, за да може Гърция да си плати старите заеми и да спаси банките си, тоест тези пари пак отидоха във външни кредитори. Условията ги знаем - съкращения на администрация, рязане на пенсии и заплати и други социални плащания, приватизация на държавни предприятия, трупащи загуби, разпродажба на банкови активи. Всички тези мерки бяха предприети от комуняката Ципрас, който викаше охи охи, ама му показаха къде зимуват раците и млъкна. Резултатът - огромна младежка безработица и емиграция, но икономиката се завърна към лек растеж и бюджета им излезе на баланс. От 2009 г. до 2015 г. гръцкия БВП спадна с 30 процента. Тоест една трета от гръцката икономика се изпари.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 56. 57 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2593 Неутрално

  До коментар [#53] от "eti mehter":
  Проблемът на Гърция е, че не може сама да си изплаща дълговете, а другите поне засега могат.
  Между другото, Испания, Ирландия и Португалия също имаха спасителни планове, но за разлика от Гърция, отдавна излязоха от тях. Мантрата, че бюджетните рестрикции "не работели" се оказа невярна. Как така за другите проработиха, а за Гърция - не?
  Истината е, че гърците съботираха спасителните планове, отказвайки да прилагат рестрикциите и с една ръка уж съкращаваха заплати и пенсии, а с друга раздаваха допълнителни плащания и бонуси уж на най-бедните. "Съкращаваха", "съкращаваха", а средната пенсия пак 900 евро.
  Целият този спасителен план е едно надлъгване.

 57. 58 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2593 Неутрално

  До коментар [#56] от "меншевик":

  Ципрас имаше опцията да фалира държавата и излезе от ЕС. Защо не го направи?
  Защото си направи сметка, че оставането в ЕС е по-изгодно. Ще лъжат, ще мажат и ще им дават пари, които те по традиция няма да връщат.
  Е, няма да си запазят предишния стандарт, но пак ще си раздават европейски пари в рамките на възможното.

 58. 59 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4555 Весело

  До коментар [#54] от "lone wolf":

  Ние го открихме.... вие го практикувате....
  https://media.giphy.com/media/XB6pGqvOfJqY8/giphy.gif

  Bukalemun
 59. 60 Профил на 42
  42
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Трябва да направим неприлично предложение на гърците, 100 млрд. евро срещу връщане на Беломорска Тракия. Мисля, че сделката си струва.

  След комунистите най-много мразя антикомунистите!
 60. 61 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7590 Неутрално

  Не е луд, който яде баницата. А този, дето му я дава със сигурност ги знае всичките тези византийски номера.

 61. 62 Профил на Красен
  Красен
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#15] от "Лео":

  Изобщо не е глупав въпроса ти. Имах преподавател по макроикономика (грък) и той обясни схемата така: държавен капитализъм с елементи на социализъм.
  През държавата се наливат в населението едни огромни пари (под формата на бюджетни заплати, субсидии и т.н.) за да се поддържа изкуствено висок стандарт.

  Идеята е така да се стимулира потреблението и от там икономиката. Това естествено не се случва, учи едно цяло поколение на мързел и пачанга :) Моделът е пробит и накрая излъгаха за да влязат в зоната и после свалиха картите.

  Решението естествено е взето от местните социалисти след режима на полковниците (които вдига икономически страната на крака, но с цената на много бой и лишения). После удобно е продължено от десните .....

  Всичкото това се комбинира с едно голямо крадене от огромните държавни бюджети .... и ето го резултата :)

 62. 63 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 868 Весело

  До коментар [#59] от "eti mehter":

  А ти откри gif-четата!
  Вече си Ети - Откривателя!

  Да разлая троловете!!
 63. 64 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2139 Весело

  Гърция не излизала от кризата, но 250000 българи продължават да не се връщат в просперираща България ! И няма да се върнат.Децата им и да чуят не желаят !
  Гръцкото енергийно Ел Дорадо тъкмо започна.
  Търпение !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 64. 65 Профил на famousandco
  famousandco
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  Извод: Гърция има над 13 хил. км. брегова линия. На т.нар. Фронтекс ще им излезе по-евтино ако опростят дълговете на елините вместо да пазят гръцките граници. Тарикати са комшиите. Не връщат навлеците, а ги пращат на мути. Karma is a bitch.
  —цитат от коментар 3 на Lemmy


  Само че, сухопътната им граница е към 1000 км, от които с ЕС са 500 км., а със страни в Шенген... 0 км. От много тарикатлък, да не си останат накрая санитарна зона. Не са решили, не са им затворили мигрантските маршрути и тогава цялото богатство на генофонда, идващ по бреговата линия, ще си е само за тях.

 65. 66 Профил на famousandco
  famousandco
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  Гърция не излизала от кризата, но 250000 българи продължават да не се връщат в просперираща България ! И няма да се върнат.Децата им и да чуят не желаят !Гръцкото енергийно Ел Дорадо тъкмо започна.Търпение !
  —цитат от коментар 64 на 'ΕΡΕΒΟΣ


  90% от тези, които останаха да работят в Гърция са роми. Халал да са ви, децата им дето не искали да чуят за България - също.

 66. 67 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2648 Неутрално

  Меркел вярва, че може да интегрира мюсюлманите, що да не вярва и че гърците ще и върнат парите.

 67. 68 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2139 Весело

  До коментар [#66] от "famousandco":

  Ще ги оставят нашите роми да им грабнат залъка от устата или да настроят гръцкото общество против тях !
  Вярвай си !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 68. 69 Профил на famousandco
  famousandco
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  До коментар [#66] от "famousandco":Ще ги оставят нашите роми да им грабнат залъка от устата или да настроят гръцкото общество против тях !Вярвай си !
  —цитат от коментар 68 на 'ΕΡΕΒΟΣ


  Вие с мигрантите от Азия и Африка нямате идея какво да правите и сте ги оставили да обикалят на воля из цялата ви страна, вместо да ги заточите на необитаем остров до разглеждане на документите (острови поне имате достатъчно), разправяш ми как граждани на ЕС ще ограничавате. Ще си стоят там и няма мърдане - по-топло е, помощите са по-големи, нелегалната дейност си върви... Тук какво да правят, трябва да работят, а те "много исках, ама нямах желание". А образованите българи няма какво да търсят в Гърция - тук печелят повече с грамотността и труда си, а и цените са по-добри.

 69. 70 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 731 Неутрално

  Гърция да спазва правилата или да връща заем?!?!
  Стига оксиморони.

 70. 71 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 731 Неутрално

  Като гледам маляките нямат проблеми.
  Проблемът е основно за Германия и европейската банка.
  Гърчолята могат да взимат още заеми.
  Като им дават будалите....

 71. 72 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#21] от
  Що, като ги изритат, ще си върнат ли дълговете!? Доста наивно.

  chavo64
 72. 73 Профил на dimgeorgiev
  dimgeorgiev
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Като цяло материалът е интересен и отразява част от нагласите на доста икономисти по отношение на Гърция. че там тепърва ще има още драми е ясно, че ще докарат половината население до мизерия-също така. Въпросът е какво да направи България от тази ситуация. Няма как цивилизовано да колонизираме Гърция, а и тя не е цивилизована държава отдавна. Аз лично съм привърженик на по-брутален подход, изтикването на Византийците от всеки техен бизнес и превземането на последния с минимални средства, подчиняването на енергийната им система /която е ужасно скапана между дрогото/ на нашите интереси, преекспониране на конфликта с Турция и генериране на нови проблеми, за да останем ние единствените разумни, но брутални партньори

 73. 74 Профил на Б. Дянков
  Б. Дянков
  Рейтинг: 466 Неутрално

  С помощта за Гърция се спасяваше самата еврозона. Ако ЕЦБ не бяха теглили чертата при Гърция, Италия и Испания щяха да фалират, защото немците и да искат, нямат пари да платят техните дългове.
  Политическият хаос щеше да е пълен.

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK