Истинският проблем са легалните мигранти, заяви Борисов в парламента

Истинският проблем са легалните мигранти, заяви Борисов в парламента

© Велко АнгеловНие не можем да кажем за 60 хил. души, които са минали, че сме пазили добре границата, защото не е вярно. От година и половина, откакто върви и споразумението с Турция, проблемът е решен. Затова имаме нулева миграция. Ако трябва да разсъждаваме къде ни е истинският проблем, той е в легалната миграция." Това заяви премиерът Бойко Борисов в парламента в отговор на въпроси на лидера на БСП Корнелия Нинова каква е политиката на България по въпроса за миграцията, има ли решения на правителството или той изразява различна позиция според това кои са хората, с които дискутира.


Борисов обясни, че по силата на международните споразумения, всеки, който дойде на официален КПП, "ние сме длъжни да му дадем убежище и в момента, в който му се даде този документ, той става наш в кавички, защото ако не го приемат Германия, Австрия, той няма къде да отиде".


Има ли противоречия в българската позиция


Лидерът на БСП подчерта, че миграцията е проблем, който е бил приоритет на председателството, но то е приключило без решение. Той е създал много разнобой и противоречия и в момента стоят два въпроса – какво да се прави с онези, които вече са на територията на ЕС, и как да се вземат мерки за тези, които биха дошли в бъдещето.
По думите на Нинова през 2015 г. германският канцлер Ангела Меркел тежко е сгрешила, когато е поканила мигрантите в Европа. Тя описа ситуацията в ЕС - Италия категорично отказа да приеме квоти за мигранти, позицията на Вишеградската четворка е ясна - изграждане на стени вместо търсене на единство в Европа, политиката на Австрия и Франция се изостри и промени, включително с изказване, че няма да приемат двустранни ангажименти, в опит да спаси главата си Меркел и в спор с господин Зеехофер (вътрешният министър Хорст Зеехофер) предложи сключване на двустранни споразумения, но 14-те държави, които бяха споменати, отхвърлиха твърденията за такива споразумения, Африка не знаеше за решението за платформи за мигранти на нейна територия и отказа.


"В такава безизходица и липса на лидерство се намира Европа. Каква е позицията на България – най-малкото непоследователна. Бойко Борисов няколко пъти заявява различна позиция", каза още Нинова. Тя изтъкна като противоречие думи на премиера към австрийския канцлер Себастиан Курц, че България не иска обратно мигранти, но по думите й от унгарското външно министерство след това се е разбрало, че премиерът бил изразил обратна позиция.


"После, предложението на България за мигрантски квоти е притеснително. Външното министерство на Унгария го казва. След това посланието, което се изпраща, е, ако дойдат достатъчно много, те ще са преразпределят, така че да идват, това предложение на България е неприемливо", каза Нинова.


"В началото не бяхме подготвени"


Борисов изтъкна: "Темата с миграцията, ако беше решена и имаше категорично решение на ЕС, нямаше да се търкаля толкова години." Той подчерта, че по нея всички протоколи и негови изказвания на Европейски съвети, включително и на извънредните, много ясно се пазят и ако има нещо, за което да му е най-чиста съвестта, това е миграцията. Още през 2015 г. казах, че това, което правят, ще доведе до катастрофа, заяви премиерът.


По думите му миграционната вълна, войната в Сирия, Ирак, Либия са заварили всички държави неподготвени, в това число и България. "Аз съм човек, който винаги казва истината, и вашето, и нашето правителство в началото бяхме неподготвени, жандармерия, гранична полиция... Вследствие на парламентарни решения и промени на закона и 320 млн. от Европейската комисия, нови автоматични чипове, термокамери, облекла, към момента можем да кажем, че пазим добре външната граница на Европа и всички го подчертават това, на всички нива. Аз ще го потърся унгарецът какво е казал, но и премиерът му е казвал, че България е пример", допълни Борисов.


В първия момент, когато България се напълни с мигранти, Харманли, "Овча купел", какво беше по улиците в София, тези 60 хил. преминаваха, в същото време помните хибридната война в Европа, сутрин ако ви дадат записи на новините, ще видите бебета, деца, плуващи в морето, други ги хвърлят директно върху мрежите. Създаде се огромен натиск и от неправителствени организации, каза Борисов, като изрази задоволство за политиката на Меркел, защото в противен случай тези 60 хил. мигранти са щели да бъдат в България.


Искат да ги върнат сега, възниква обаче въпросът те нямат ли права, имат, тука трябва да се съсредоточим, това ни е шансът, каза още премиерът. Той повдигна и въпроса къде трябва да бъдат държани мигрантите, ако бъдат връщани.


Борисов - "циничен" и "брутален"


Борисов обясни, че вчера се е обърнал към конституционните съдии като "елита на мисълта": "Това са ни тея няколко проблема, как да се промъкнем, хем да си запазим държавата, много се разсърдиха, защото всички очакваха ние да подпишем, двустранни споразумения за връщане на мигранти, но зададох и обратния въпрос, ако ни напълнят, скараме се с Турция, влязат 1 млн. в България, ние ще искаме ли релокация."


По думите му на последния Европейски съвет са го критикували, че е "циничен" и "брутален" заради позицията му. "Само ние от външните граници не се съгласихме, понеже не го заслужаваме. А и навремето ги предупреждавах... Навремето се съгласих на релокацията, защото ние бяхме първите, а какво би станало, ако Турция размисли и влязат 1 млн., които не могат да продължат нататък", допълни премиерът.


Премиерът подчерта, че Румъния не се включва в спора, защото България пази перфектно и морската, и речната граница.


Най-добрите в ЕС


"Позицията ми е категорична, твърда охрана, това беше и предложението, три неща да влязат едновременно в сила – защита на външните граници от всички страни на ЕС, Гърция, Италия, Испания – най-тежко нападнатите, т.нар. платформи. Както първо отказаха, така Либия с Конте (премиерът на Италия Джузепе Конте) договориха такъв център, но в паниката си всички започнаха да изброяват държави. Тогава казах, нека не споменаваме държави, защото всички имат парламенти и ще ги питат", заяви Борисов.


Той отново изтъкна, че в началото България не е била подготвена, но сега е най-добра в ЕС. "Тогава имаше огромна вълна в България, искахме релокация", припомни Борисов, като предложи сега, когато няма такава вълна, да бъдат подпомогнати африканските държави за създаването на платформи или, както той ги нарича, центрове за сигурност извън Европа. Тези, които бягат от война, да се грижим пет, шест, седем месеца и след войната да си отидат по родните места, обясни още веднъж българската позиция премиерът.


Миграцията – решение на демографската криза


В отговор на въпрос на Нинова за приета от правителството стратегия, според която има разбиране на феномена миграция като източник на работна сила за българската икономика и като позитивен фактор за демографската криза в България Борисов заяви, че в момента в страната работят хиляди украинци, беларуси, молдовци, македонци, сърби, бесарабски българи. Направете си среща с бизнеса и им предложете да ги изгоним, да видите дали ще го приемат добре, не виждам какъв ни е спорът, говорим ясно за какви мигранти става въпрос, тези които Европа не е харесала и иска да ни ги върне на нас, допълни премиерът.


Той отново обясни, че България е положила усилия с колегите и от Вишеградската четворка да намери компромис, да се приемат някаква част от мигрантите, но всички са били против поради причината, за която той е настоявал - да се каже за колко време ще се приемат. И ние сме бягали едно време, когато са дошли османлиите, но те не ни казват в център два, три месеца, ми вземете ги, пък ще му мислим, нас това не ни устройва и не мога да поема такъв ангажимент, допълни премиерът.

Ключови думи към статията:

Коментари (44)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 759 Неутрално

  Естествено, че промяната на етническият състав срива Европа, защото хората правят държавите, а не обратно.

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 2. 2 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Казва си го в прав текст,че го интересува единствено бизнеса,който иска да плаща ниски заплати на украинци,молдовци и други такива.А същевременно българите емигрират заради ниските заплати.

 3. 3 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2219 Неутрално

  Становището на Борисов е правилно, но всеки се чуди с какво да се заяде.

 4. 4 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1300 Неутрално

  Боцето трябва да се държи под око, защото меркелица ще го натисне отново за прием на върнати от Германия мигранти, ясно е.
  Той тук е твърд пред камерите, но в Брюксел и Берлин е доста по-сложно.
  Не искаме тук нито араби, нито африканци, имам предвид такива, които не са влезли по нормалния начин, с документи.
  не искаме София пак да става малкия Багдад или Дамаск.
  Точка.
  Ако Борисов не може да осигури това, да влезе следващият...

 5. 5 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1037 Неутрално

  Прав е Бок, ако ти се тропнат на КПП-то нямаш избор. Единственият начин е да им се направи престоя максимално неудобен и недружелюбен, да се затварят директно в центрове от затворен тип без право на излизане, лоша храна, лоши медицински грижи и лоши санитарни условия. Поне за това няма да има врякащи европейски либерасти, защото това са възможностите. Орбан го показа и доказа. А от тук нататък самите "клети сирийски бежанци" от Буркина Фасо, Еритрея, Намибия и Афганистан да си правят изводите от къде да минават за път към Баба им в Германия..

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 6. 6 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 326 Неутрално

  "?По думите му на последния Европейски съвет са го критикували, че е "циничен" и "брутален" заради позицията му."

  Европейците са отнесени и зальохани хуманисти, които вредят най-вече на себе си с тия соц глупсоти. Овцата като каже на вълка "ела в кошарата на топло" не може да очаква той да се стъписа от благодарност и да мине на тревна храна. Каните разни индивиди с други "културни особености" и после гледате с големи учудени очи защо не се инетгрират ами са развъдник на престъпност и корупция. И бенефициент на помощи.

 7. 7 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2790 Неутрално

  Прав е този път Борисов. Мигрантите са огромен проблем, защото не са работна ръка, а тежест за икономиката, като големи разходи за социални плащания. Мигрантите не са внесли и лев/евро у ЕС и у нас, а точат здраво социалки.

 8. 8 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  Четете Ориана Фалачи- жената преди 30 години с факти обясни какво се случва, но заради "политическата коректност", която според Буковски е "Новият нацизъм" всички си мълчаха и се правеха, че не виждат и не разбират какво се случва за да стигнем до тук.....

 9. 9 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2839 Любопитно

  Интересуваме какво е становището на дрОгарката за 300000 руски "мигранти"по нашето Черноморие?Те са ли заплаха за България?И променят ли етническия модел?

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 10. 10 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2525 Неутрално

  Г-н Борисов,народа Ви избра ЗА ДА БЪДАТ ЗАЩИТЕНИ НЕГОВИТЕ ЦЕННОСТИ И ИНТЕРЕСИ!
  Кризата с мигрантите нито ние сме я предизвикали нито ние имаме какъвто и да било потенциал да я разрешим!Красивата територия БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАЩИТЕНА ОТ НАХЛУВАНЕТО НА ЧУЖДОКУЛТУРНИ!Дори незаконното преминаване през нея трябва да се преустанови.Тези които създадоха и подклаждаха войната в Сирия-нека се включат активно и в разрешаването на последствията от нея!

 11. 11 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1037 Неутрално

  Интересуваме какво е становището на дрОгарката за 300000 руски "мигранти"по нашето Черноморие?Те са ли заплаха за България?И променят ли етническия модел?
  —цитат от коментар 9 на Messerschmitt


  Не ги дишам руснаците, но ако съм поставен пред избор или тия или ония, предпочитам да се разминавам по улиците с бели хора със славянски черти пред това да се разминавам с разни мургави брадясали субекти с кървясали очи и неясни мисли и объркани емоции или забулено говеда

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 12. 12 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2839 Неутрално

  До коментар [#11] от "venci4":

  До деня в който поискат като втори език руския,училища....права и накрая автономия!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 13. 13 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5410 Неутрално

  "Истинският проблем са легалните мигранти, заяви Борисов в парламента"

  Защото не носят пари, а точно обратно акумулират държавни разходи

 14. 14 Профил на Alex Prime
  Alex Prime
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Не сме страна, която може да се погрижи за собствените си хора, камо ли за мигрантите.

 15. 15 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  До коментар [#12] от "Messerschmitt":

  ние сме ункална държава от толкова възможности избираме сами да се тикаме в ръцете на алкашите

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 17. 17 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 584 Весело

  До коментар [#11] от "venci4":До деня в който поискат като втори език руския,училища....права и накрая автономия!
  —цитат от коментар 12 на Messerschmitt


  Каква автономия те тресе? Направо референдум за присъединяване към ....

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 18. 18 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3400 Неутрално

  Явно Боко не може да откаже на МАМАТА, то би било нещо средно между майцеубийство и полагане отрочето на пангара. Значи той ще се съгласи на изнудването за да си спаси задника. Единственият начин е да се отървем от Боко максимално бързо. Само Валерко може да помогне. Валеркоооо, къде си, дойде време да действаш, Волен ще ти помогне. Само внимавайте с Марешки, то дебне да ви еб.., ох пардон, да ви измести.

 19. 19 Профил на Jikevjikev Jikev
  Jikevjikev Jikev
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Не, не това ни е проблема Боко!
  България все още няма никакъв проблем с мигрантите, но на вас ви е много удобно, така да говорите.
  За да не питаме, за корупция, бедност, некадърни и крадливи управници, демографски срив, последни в Европа... Десетки истински проблеми има в БГ, емигрантите все още не са тякъв!

 20. 20 Профил на Aldi Mitov
  Aldi Mitov
  Рейтинг: 302 Неутрално

  Борисов, оставка мой човек, не ни мъчи повече.

 21. 21 Профил на Elysium
  Elysium
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Четете Ориана Фалачи- жената преди 30 години с факти обясни какво се случва, но заради "политическата коректност", която според Буковски е "Новият нацизъм" всички си мълчаха и се правеха, че не виждат и не разбират какво се случва за да стигнем до тук.....
  —цитат от коментар 8 на selqnin


  Абсолютно споделям изразеното мнение. От години поддържам идеята, че онези, които определят хората, имащи различни виждания от наложените отгоре такива, като фашисти, нацисти, расисти и ксенофоби,всъщност отговарят в най-голяма степен на същите тези определения. Всеки ден виждам и срещам такива в Италия и в НПО-и по цял свят, което е страшно, защото са организирани за разлика от обикновените хора, които са хаотични и трудно биха могли да се противопоставят на пропагандата. Единственото, което можем да направим, е да не спираме да даваме гласност на онова, което виждаме и изпитваме всекидневно.

 22. 22 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1437 Неутрално

  До коментар [#9] от "Messerschmitt":

  А, именно. В България има 3-4 000 мигранти от Сирия и околните й страни, и 300 000 руснака. За мен вторите са неизмеримо по-голям проблем.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 23. 23 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3820 Весело

  Поредния кьорфишек на Бибитко с което се опитва да сплаши матряла и да го накара да си мисли колко е необходим!

  klimentm
 24. 24 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 917 Весело

  Идиотските оправдания с бизнеса и работната ръка ще ни докарат такава ксенофобия и расизъм, че бедна ви е фантазията. Накрая на власт ще дойдат по-крайни от Орбан. Всъщност, ние винаги сме отивали по-далеч в крайностите от Централна Европа...

 25. 25 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3230 Неутрално

  "... Борисов заяви, че в момента в страната работят хиляди украинци, беларуси, молдовци, македонци, сърби, бесарабски българи ..."!

  Лъже, както винаги...! :)

  Бивш tww09306483.
 26. 26 Профил на caterpillar
  caterpillar
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Ясно, че в Европа не им се ражда ... И какво правим?
  Хората в САЩ, Австралия, Канада и други са го измизлили. Получаваш зелена карта или нещо друго подобно, което ти дава право на престой и бачкане.
  След 5 години ако всичко е ОК - огигуровки, чисто досие и други, ти се дава право на постоянно пребиваване. Което пак не е гражданство , а могат да те разкарат при нужда.
  Кой отваря портите като бездетната ти баба ?!

 27. 27 Профил на Baizuo
  Baizuo
  Рейтинг: 1156 Весело

  До коментар [#11] от "venci4":До деня в който поискат като втори език руския,училища....права и накрая автономия!
  —цитат от коментар 12 на Messerschmitt


  В държава от ЕС, член на нато?!? Пак счупихте тъпомера

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 28. 28 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1489 Неутрално

  Казва си го в прав текст,че го интересува единствено бизнеса,който иска да плаща ниски заплати на украинци,молдовци и други такива.А същевременно българите емигрират заради ниските заплати.
  —цитат от коментар 2 на musashii


  Не става дума за православни сирийци, молдовци или украинци
  а за пюскюли , талибани и ислямски терористи
  = хайде да не слагаме в един кюп круши и крушки, роми и ромеи

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 29. 29 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1489 Неутрално

  Идиотските оправдания с бизнеса и работната ръка ще ни докарат такава ксенофобия и расизъм, че бедна ви е фантазията. Накрая на власт ще дойдат по-крайни от Орбан. Всъщност, ние винаги сме отивали по-далеч в крайностите от Централна Европа...
  —цитат от коментар 24 на puknatastotinka


  направо плачем за "мустак" които първо да разплаче тях, а после и нас

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 30. 30 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 917 Весело

  Ясно, че в Европа не им се ражда ... И какво правим?Хората в САЩ, Австралия, Канада и други са го измизлили. Получаваш зелена карта или нещо друго подобно, което ти дава право на престой и бачкане.След 5 години ако всичко е ОК - огигуровки, чисто досие и други, ти се дава право на постоянно пребиваване. Което пак не е гражданство , а могат да те разкарат при нужда.Кой отваря портите като бездетната ти баба ?!
  —цитат от коментар 26 на caterpillar


  А, хората в Япония какво са измислили?... За Швейцария не питам, щото те са с най-застаряващо население в Европа. Ама, хайде...там се местят милионери...

  Спрете с глупавите мантри, че имиграцията е като слънцето и въздуха за всяка икономика...

 31. 31 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1657 Неутрално

  До коментар [#8] от "selqnin":

  Чувстваш ли се репресиран и дискриминиран, като негър в юарски автобус по време на апартейда? Няма страшно - направете си нпо организирайте си патриотпрайд то само а истерично врякане в нета не става.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 32. 32 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3230 Неутрално

  До коментар [#19] от "Jikevjikev Jikev":

  Естествено, че емигрантите не са ни основния проблем...! Просто, като се затръшка Борисов да ни чертае страшни апокалиптични картини, значи го е страх от нещо друго или гледа да отклонява вниманието от някакви, по-тежки проблеми. Типично за него. Въпреки всичко, много хора продължават да му се вързват... Глупаци при нас, колкото искаш...!

  Бивш tww09306483.
 33. 33 Профил на Mai-ski_17.
  Mai-ski_17.
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Най-големият проблем е защо българите масово се изнасят на Запад?
  Защо ученици и студенти завършили на Запад не се връщат в България?

  Аз съм за реалистично гледане на проблемите. Без политика.
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2659 Неутрално

  С такъв политически “елит” съставен от борчета, контрабандисти, комсомолци няма да УПРАИМ нито миграцията, нито етническия състав. Не искат или е могат да видят истискияя мигрантски проблем, емиграцията на българите!

 36. 36 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 917 Неутрално

  Най-големият проблем е защо българите масово се изнасят на Запад?Защо ученици и студенти завършили на Запад не се връщат в България?
  —цитат от коментар 33 на Mai-ski_17.


  Отговорът се нарича "opportunity". Възможностите за израстване в професионално и социално отношение са нищожни в България без връзки или протекции. Обществото ни е без вертикална пропускливост и настройки за промяна. Много е инертно управлението.

 37. 37 Профил на Milen Tsankov
  Milen Tsankov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#9] от "Messerschmitt":

  Ама как, те са православни. . те само могат да подобрят генофонда..

 38. 38 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1489 Неутрално

  [quote#36:"puknatastotinka"][/quote]

  1989 скочихме защото партийците бяха сложили тапа на развитието
  .... сега трябва да скочим, защото мутро - бизнеса сложи тапата
  иначе губим децата си и губим България завинаги

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 39. 39 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3230 Неутрално

  До коментар [#33] от "Mai-ski_17.":

  Питай ГЕРБ-ерите тук, че да ти обяснят, как всичко цъфти и вързва под мъдрото управление на Бойко...! Това, че хората заминават, не било техен проблем...!

  Бивш tww09306483.
 40. 40 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8059 Неутрално

  Ами то тука няма легални.

 41. 41 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 993 Неутрално

  Прав е Бок, ако ти се тропнат на КПП-то нямаш избор. Единственият начин е да им се направи престоя максимално неудобен и недружелюбен, да се затварят директно в центрове от затворен тип без право на излизане, лоша храна, лоши медицински грижи и лоши санитарни условия.
  —цитат от коментар 5 на venci4


  нЕмай грижа за това- имаме си го по дефолт, така да се каже...

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 42. 42 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 1388 Неутрално

  Ама че проблем измисли - не е проблем легалната емиграция, защото такава просто няма!

 43. 43 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1657 Неутрално

  Ама че проблем измисли - не е проблем легалната емиграция, защото такава просто няма!
  —цитат от коментар 42 на voyko


  Бахмааму как на цялата планета не се намериха чужденци дето да искат да станат герберасти...

  Обичам да грухтя и плюскам.
 44. 44 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 279 Неутрално

  В България числом и словом има около 3000 (три хиляди) емигранти и бежанци. Държавата отделя минимални средства за тях. Това ли е проблемът на България, който трябва да се обсъжда ежедневно, докато болниците се разпадат, училищата и университетите бълват неграмотници, почти всеки чиновник е калинка, която се чуди как да изнуди някой за пари?? А през това време, Баш Главатарят си е направил труда да си занесе тежката тиква до НС и да държи реч по тоя ключов за страната въпрос (докато за почти всичко друго даже не ебава да влезе в НС) и всички услужливи "независими" медии, особено трите национални тв канала, ще дъвчат и предъвкват този грандиозен проблем отново и отново, за да ни убедят, че няма нищо по-важно в този момент от бежанския въпрос за България!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK