Защо политиката на ЕС за мигрантите започна да се променя

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (35)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 1998 Неутрално

  Защото излъганите от либералите западноевропейци, започнаха да разбират, че са излъгани..........................

  [email protected]
 2. 2 Профил на julius_caesar
  julius_caesar
  Рейтинг: 308 Неутрално

  "на ЕС му е отнело известно време да осъзнаае колко голям е проблемът"
  ...
  Те на тия докато им загреят реотаните - ще се подмени етническия състав на континента!

 3. 3 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1117 Неутрално

  Щото ако не се промени Европа ще се обезличи и ще заприлича на африканска кочина. Някой го предвидиха, други го проумяха от горчив опит, а трети не искат да го проумеят все още..

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 4. 4 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  През всичките тези години на слободия и толерастия спрямо нашествениците, Вишеградската четворка бяха единствения разумен глас в ЕС. Лидерите на тези 4 държави заслужават само похвала и признание затова, че не се огънаха на натиска на Брюксел и Берлин. Подобни статии са смешни и дезинформационни.

 5. 5 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  Повръща ми се от илюстративната снимка на статията. Манипулативна и безумно далеч от истинската действителност.

 6. 6 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 555 Неутрално

  Просто ЕС започна да мисли за собственото си самосъхранение. Все още само мисли, защото реално не действа. Ако Европа е оставена като разграден двор просто ЕС няма да оцелее до следващите избори за председател на ЕС. Не е само Вишеградската четворка и Австрия. Освен Италия на изборите преди това в Холандия и Дания избирателите дадоха ясно да се разбере какво искат. Сега идват и избори в Швеция и Финландия и прогнозите са още по-категорични. В момента в Германия се зараждат бунтове. И не на последно място Брекзит беше до голяма степен свързан с външна политика на ЕС. Бежанци имаше преди 4 години когато избухна войната в Сирия. Сега има основно икономически мигранти от Азия и Африка. Еми не можеш да побереш населениято на 3 континента в няколко страни.

 7. 7 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 3271 Неутрално

  Макрончо единствено още говори за неограничено предвижване на бежанци,но скоро и на него ще му светне,че това е крайно грешно виждане!

  shlshlshlshl
 8. 8 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Правилният въпрос е защо започна да се променя толкова късно ... Веднага ми хрумват няколко подходящи отговора ...

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 9. 9 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Промяната на политиката на ЕС спрямо емигрантите е трудна и настъпва бавно. Предстоят обаче европейски избори. Много политици и евродепутати ще бъдат заменени с други. Много е възможно мнозинството да е твърдо против тази емиграция и тогава промяната на тази политика ще стане факт.

 10. 10 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2780 Весело

  Не е прекалено късно. Мулти култи е идеологическа фантазия на доста хора. Трбяваше да опитат плодовете на своите фантазии.
  Ще припомна един стар виц.
  Съветският министър Микоян бил на посещение при папата и го попитал:
  - Как така църквата 1000 години обещава от името на Бог и все още има хора да вярват а при нас в СССР вече не вярват в комунизма?
  Парата отговаря:
  -Ние 1000 години обещаваме Бог но не го докарахме да го пробват на живо. Грешката на комунистите, е че вкараххе хората в комунизам.

  подпис
 11. 11 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2780 Неутрално

  Политиката ще се затяга но за да разберем кога е стигнала до необходимите мерки ще разберем по два фактора:
  - Създаване на европейски гуантанамо;
  - Лишаване от социални придобивки, от право за заселване на роднини и специални закони за придържане към културата на традиционните жители.

  подпис
 12. 12 Профил на Орловец
  Орловец
  Рейтинг: 226 Неутрално

  Обикновеният човек проглежда, въпреки неимоверните усилия на либералната сволоч да го държи в слепота. Процесът е необратим поради една проста причина - 99.9% от мигрантите са престъпници и това не може да бъде променено с промиване на мозъци. Хората са реални жертви на варварите и това ги прави виждащи и променящи.

 13. 13 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Макрончо единствено още говори за неограничено предвижване на бежанци,но скоро и на него ще му светне,че това е крайно грешно виждане!
  —цитат от коментар 7 на Against China


  Той така си говори, ама иска мигрантите да си стоят в Италия.
  Либерал, та дрънка.

 14. 14 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2780 Неутрално

  Мигрантите трябва да изпълняват строг и подробно написан кодекс на поведение в личния си живот и поведение на обществени места.
  Трябва да говорят и ли дори да ръкомахат не по-различно или по-гръмко от местните. Да се обличат както местните.

  подпис
 15. 15 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1877 Неутрално

  Мигранти не се приемат накуп.
  Мигрантската политикататрябва да се съобразява с конкретните данни на всеки един кандидат и ИНДИВИДУАЛНО да се преценява, дали този конкретен човек ще принесе полза на обществото.

 16. 16 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2780 Неутрално

  Трябва да има консенсус, че думата асимелация важи само когато нашественикът налага своята култура върху превзето население.
  Когато си гостенин думата асимелация е неприложима.

  подпис
 17. 17 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 355 Неутрално

  Ако погледнем по-дълбоко, се води борба между две визии за бъдещето на Западната цивилизация. Едната е прогресистко либералната - изграждане мултикултурно джендър справедливо общество в глобалистка среда, другата е консервативната дясна, която иска запазване на традиционните ценности и култура. Когато няма кризи, прогресистката утопична визия на либералите успява да наложи матрицата си на обществото без насилие, но в случая матрицата вече е дефектна и реално виждаме катастрофата на тази либерална визия, която се сблъска с реалностите на човешката природа.
  Арогантните неолиберали завиха прекалено наляво и си представяха едно отворено общество, което е свободно и управлява своята съдба, общество, което да приеме различните, да наложи матрицата си и върху тях и да ги интегрира в себе си.
  Само, че когато преминеш границата, се получава обратното - малцинството започва да налага своята визия и тогава реагира консервативното в обществото "ама чакайте, какво правите, в тази ваша матрица мен ме няма." Милионите мигранти заляли Европа нямат никакво намерение да се интегрират, да се впишат в лебералното ни общество - те искат да го променят и да живеят по своя начин, тоест да направят Европа своя кончинка, един Афганистан и Сирия, но по-големи и богати.
  Няма никакво съмнение, че либерализмът закономерно ще претърпи пълен разгром и то в близките 2-3-5 години, шамарите вече започнаха. Което все пак е жалко, защото въпреки сгрешената посока и неадекватна арогантна политика на силово налагане на принципи и политики в последните няколко години, все пак леберализмът е донесъл твърде важни придобивки за човечеството.
  Ако някой не е разбрал, че идва края на неолиберализма, тогава е време да се събуди.

 18. 18 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 289 Весело

  "Не за всички обаче натискът от страна на Вишеградската четворка е основната причина за промяната, а квотната система далеч не е мъртва." -

  Демек оредехме яко на либералната барикада.

 19. 19 Профил на Филип Борисов
  Филип Борисов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Европа ще се справи! За ужас на орбанисти и салвинисти! Популистите ще оттекат в канала!

 20. 20 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 754 Весело

  Гледам клетия рашибозук налазил темата ... много е смешно като вземат да обедняват колко е зле ЕС и как ще се срине ... добре поне че се въздържат да обесняват в Масква какъв рай е :)

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 21. 21 Профил на Alex Prime
  Alex Prime
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Гледам клетия рашибозук налазил темата ... много е смешно като вземат да обедняват колко е зле ЕС и как ще се срине ... добре поне че се въздържат да обесняват в Масква какъв рай е :)
  —цитат от коментар 20 на danvan


  Да, при положение, че всичките работи, за които коментират Европа - проблеми с радикалния ислям, нелегални мигранти, разпад на моралните ценности - ги има повече в РФ, отколкото в ЕС. Голям проблем има Европа с ислямистите и това, че ги пое безконтролно, ама такива дотации като към Кадиров не знам някъде на Запад да са правени.

 22. 22 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 355 Весело

  Повръща ми се от илюстративната снимка на статията. Манипулативна и безумно далеч от истинската действителност.
  —цитат от коментар 5 на Големи яйца:)


  Как манипулативна?Клети лекарки и инженерки на по 20 години, с гладни деца на ръце...
  От Дойче Веле така казаха, трябва да им вярваме. :)

 23. 23 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 396 Неутрално

  Време е за промяна, не може да се кара както досега. Бунтовете в Германия показват, че търпимостта към навлеците вече е изчерпана. Ако това продължи, шансовете на крайно десните или крайно левите ще нарастнат. Интересно Меркел не вижда ли това.

 24. 24 Профил на Ivan Rachev
  Ivan Rachev
  Рейтинг: 238 Неутрално

  До коментар [#21] от "Alex Prime":

  всеки ден,когато изхвърлят храната си и искат бмв-та.ЕДин въпрос мойто клето момче,прочети колко милиона паунда е взел като помощи-наеми,купони за храна,самолетни билети-АБУ ХАМЗА.И той н е е единствен,от многохилядната бръмка на такива като него в Европа.
  https://www.express.co.uk/news/uk/477268/Abu-Hamza-s-family-allowed-to-stay-in-1-25-million-London-home-and-claim-33-800-benefits
  За разлика о т кадиров,моите данъци не отиват за чеченци,а за афганистански учени,като има бездомни немци и англичани,но бездомни мюсюлмани бежанци май няма?!!!

 25. 25 Профил на Емил Емил
  Емил Емил
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#20] от "danvan":

  Напротив, темата е точно за обратното - как ЕС преодолява една порочна либералболшевишка линия, която не отразява волята на гражданите на ЕС, а е била спусната някъде отгоре.

  LIBERTÉ, ÉGALITÉ, FRATERNITÉ; мисли глобално + решавай локално = прагматичен национализъм
 26. 26 Профил на Емил Емил
  Емил Емил
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#18] от "Jesuit":

  Неолиберализмът е политически труп, от който не само десните, ами и нормалните леви и социалдемократи почват да се дистанцират.

  LIBERTÉ, ÉGALITÉ, FRATERNITÉ; мисли глобално + решавай локално = прагматичен национализъм
 27. 27 Профил на Емил Емил
  Емил Емил
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#10] от "Иван К":

  Мултикултурализъм в европа означавада се пазят и поощряват културите на народите, които изграждат ЕС.
  Има много хляб да се изяде, докато самите европейци се приемат и станат близки един на друг, преди да се вкарват някакви абсолютно различни като манталитет и култура примеси.
  Които хора, дори и да са материално обезпечени (от социализма който се грижи за тях в западна европа), са вътрешно недоволни и нещастни да живеят в чужда културна среда.

  LIBERTÉ, ÉGALITÉ, FRATERNITÉ; мисли глобално + решавай локално = прагматичен национализъм
 28. 28 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#16] от "Иван К":

  Когато си гостенин думата асимелация е неприложима.

  АсимИлация

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 29. 29 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2309 Неутрално

  Познайте от три пъти защо.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 30. 30 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2201 Неутрално

  Добре е, че все пак признават и нашата роля в озъптявани ва меркелизма! Либералите /псевдо/ нямат шанс! Матряла им е просто кал! Даже не е кал а боклук! Няма как консервативните нагласи в обществото да не се събудят! Имунната му система да реагира! Лошото е, че прекалено много отпадйци се събраха в западна Европа и изчистването им е много сложна работа! Но първата задача на всички задачи е да се разгонят "спасителите" от Средиземно море и да се дадат на съд за незаконен трафик на хора!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 31. 31 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7370 Неутрално

  Европа направи голяма грешка от самото начало. Нарече всички бежанци и се държеше с тях , като с такива. А те повечето си бяха икономически мигранти. Не трябваше така безотговорни да ги приема.

 32. 32 Профил на Black Hawk
  Black Hawk
  Рейтинг: 389 Весело

  Много просто: защото политиците ги е страх, че ще загубят следващите избори.

 33. 33 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 446 Неутрално

  До коментар [#32] от "Black Hawk":

  Ха дано.
  Настоящите тикнаха Европа към заличаване.

  Panta rhei....
 34. 34 Профил на himler
  himler
  Рейтинг: 756 Неутрално

  До коментар [#23] от "proza":

  Баба Меркел е все едно ялова крава! Нека еврогейските политици се научат от мюсюлманските страни как да се държат с мигрантите! Защо мюсюлманите не се опитват да се заселят в Саудитска Арабия, Кувейт, Катар, ОАЕ, Оман - все богати държави? Ами тези държави са управлявани от политици много по-умни от Макрон, Оланд, Шрьодер, Меркел и т.н.т. Например ако искаш да бъдеш поданик на ОАЕ трябва да си милиардер! Иначе ще стоиш докато имаш пари да си плащаш там скъпия живот. Свършиш ли ги - аут! Ако си специалист и работиш там - до 60 години и после аут! Е ако си жена и се омъжиш за гражданин на ОАЕ ти също получаваш гражданство, но почти е невъзможно да се разведеш! Освен това ако жена от ОАЕ се омъжи за чужденец, то тя губи поданството си и децата и не могат да са поданици на ОАЕ, а трябва да се върнат в страната на баща си!

 35. 35 Профил на himler
  himler
  Рейтинг: 756 Неутрално

  До коментар [#30] от "lz2":

  Ами може тези "спасители" да бъдаат пратени в родината на мигрантите, а пък там да се спасяват както могат!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK