Марин льо Пен призова ЕС да бъде заменен от Съюз на европейските нации

Марин льо Пен призова ЕС да бъде заменен от Съюз на европейските нации

© ReutersЛидерът на френската крайна десница Марин Льо Пен призова европейските популистки партии да се обединят на изборите за Европейски парламент следващата година, предаде EurActiv.


В реч в неделя пред свои поддръжници Льо Пен каза, че нейната партия Национален сбор ще води кампания за евроизборите "в сътрудничество" с партньори в партията в Европейския парламент "Европа на нациите и свободата".


Льо Пен изложи програмата на своята партия за предстоящия евровот и каза, че затъналият в "безсмислена миграционна политика" Европейски съюз се е изчерпал. Тя предложи на всички "конструктивни политически сили" в Европа да се обединят и да учредят на негово място "Съюз на европейските нации".
Льо Пен приветства "победата на пронационалистките сили навсякъде" в Европа, особено "в Унгария, Полша и Австрия, (където) нашите идеи вече са на власт". По думите й заедно тези партии могат да наложат друга идея за Европа.


Според нея ЕС в сегашния си вид се е превърнал в "диктатура, която унищожава народите, използва насилие срещу народите, като например срещу британците или поляците, които не се подчиняват на неговите закони, а също и шантаж срещу всички останали", посочва БТА.


Алтернатива на сегашния политически проект, въплътен в Европейския съюз, според нея трябва да стане програма за изграждане на европейския континент на съюз на равноправни европейски нации, основан на общата европейска култура и цивилизация, на общите традиции и ценности. Затова в програмата на нейната партия се говори за "борба на нациите срещу Европейския съюз", която на практика е "борба за независимост", обясни Марин Льо Пен.


"Именно нациите ще възстановят и спасят Европа. Този проект ще бъде противопоставен на проекта на ЕС и ние ще го наречем "Съюз на европейските нации", заключи тя.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK