Какво съдържа Пактът за миграцията, който и България отхвърли

Какво съдържа Пактът за миграцията, който и България отхвърли

© ReutersНе, в този пакт няма нищо подмолно, нищо тайно, нищо опасно. И не, мигрантите няма да станат още повече, както твърдят неговите противници. "Дойче веле" представя какво съдържа Пактът на ООН за миграцията, който България реши да отхвърли.


"Да" на Пакта на ООН за миграцията казаха във вторник почти единодушно парламентарните фракции на управляващата коалиция в Германия. Както е известно, България реши да не се присъединява към пакта. На същата позиция застанаха и държави като САЩ, Австралия, Австрия и Унгария. Във всички тези страни противниците на пакта проведоха целенасочена кампания с внушението, че този пакт ще даде право на мигрантите и бежанците да се заселват където си искат. А това е лъжа, твърдят мнозинството специалисти и наблюдатели. Ето за какво всъщност става дума.


Защо този пакт е важен и полезен


В своя уводна статия германският седмичник "Ди Цайт" пише следното: "Пактът, който трябва да бъде приет в началото на декември в Маракеш, е нещо наистина напредничаво, той е въплъщение на един процес, в чиито рамки международната общност придобива нови знания. В този пакт няма нито някаква тайна, нито някаква заплаха. Не са поставени на карта нито суверенитетът на Германия, нито пък бъдещето на страната, както твърдят популистите и привържениците на конспиративни теории. Пактът изобщо не въвежда някакво ново "човешко право на миграция". Опасно е точно обратното: да се откажем от пакта, защото - видите ли - всичко било много сложно или пък поради страх от кампанията, която се води срещу него.
Идеята на тази глобална договорка е колкото проста, толкова и смислена. В момента четвърт милиард души по цял свят бягат от някакви неволи, а тенденцията е към увеличаване. Те бягат от безработицата, от гражданските войни, от насилията, от изменения климат. Те са изселници, които търсят сигурност, препитание и по-добро бъдеще. Няма страна на този свят, която да може сама да се справи с проблемите на тези хора - и с проблемите, които те създават по пътя на своето бягство. Ако тази задача изобщо има решение, то може да бъде само международно. В това са убедени всички държави, които се включиха в споразумението и така се договориха за принципите, според които в бъдеще трябва да се регулира миграцията.


Тази регулация не се е родила в главите на някаква клика от елитарни глобалисти. През есента на 2016 година не друг, а Общото събрание на ООН взе решение за изработването на този пакт. В консултациите се включиха огромен брой участници: правителствата на богати и бедни страни, учени, неправителствени организации, кметове от цял свят, дори папата. Проведоха се онлайн семинари, изписаха се безчет доклади, внесени бяха какви ли не предложения.


Дълго време никой не се интересуваше от тези преговори, но те бяха много важни и полезни. Както винаги в подобни процеси, главното беше да се намерят компромиси, но и ясно да се посочат различията. Само за пример: пактът прави ясна разлика между обичайната и извънредната миграция; той взима предвид и факта, че държавите, от които идват мигрантите, често пъти имат съвършено различни цели от държавите, към които тези мигранти са се отправили. Пактът изрично подчертава както суверенитета на отделните страни, така и първостепенната валидност на националните им законодателства. В него е вписано още, че онези мигранти, които се завръщат в родината си, имат правото да бъдат приети и да получат документи. С две думи: 23-те принципа на пакта са формулите на едно глобално здравомислие, което сега трябва да се осъществи на практика.


При това юридически пактът няма обвързваща сила. Никой не може да се позове на него в съда. Целта е той да развие собствена политическа динамика и да упражнява натиск - точно както световните климатични цели.


Дали в резултат от този пакт броят на мигрантите ща намалее? Едва ли. Или пък мигрантите ще станат още повече, както твърдят противниците на пакта? Не, и това няма да се случи. Защото бежанците и мигрантите тръгват на път не под влиянието на някакви договори, а заради войни, суша, бедност. И най-вече защото става дума за хора, които се опитват да вземат в собствените си ръце своя живот и живота на семействата си", пише "Ди Цайт".


Абсурдни аргументи срещу пакта


Вестник "Тагеспшигел" се спира на аргументите, които привеждат (включително и в България) критиците на пакта:


"Те изкарват направо тежката артилерия: пактът давал на мигрантите от цял свят правото свободно да мигрират и отменял правото на суверенните държави сами да решават миграционните въпроси. Това не е вярно. Подобни упреци само помагат на политическите подстрекатели и насърчават конспиративните теории. Абсурдното е, че с настояването си за отхвърляне на пакта тези критици всъщност увреждат собствените си национални интереси, които уж искат да закрилят. () Сигурната, уредена и легална миграция е в интерес на всички засегнати - на изходните и на приемащите държави, на самите мигриращи хора. През последните години става все по-очевидно, че индустриалните държави имат нужда от миграция, за да задържат равнището на производителността и на благоденствието. И обратно - със своите инвестиции и парични преводи мигрантите помагат за подобряване на положението в своите страни", коментира "Тагесшпигел".

Ключови думи към статията:

Коментари (82)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на кокошката
  кокошката
  Рейтинг: 277 Весело

  Вервайте на дойче веле- най лявата и корумпирана медия😂😂😂😂

 2. 2 Профил на стафилокок
  стафилокок
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Айде гледайте си работата! Сега ще ме убеждавате че това дето си го натресохте в Германия е много хубаво и трябва да го направим и у нас.

  Миналото се наследява, бъдещето се изгражда.
 3. 3 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1644 Любопитно

  " Пактът изобщо не въвежда някакво ново "човешко право на миграция".

  Като не въвежда ново човешка право, защо ни губите времето с него.

  подпис
 4. 4 Профил на rossen4i4o
  rossen4i4o
  Рейтинг: 245 Неутрално

  как ли са изглеждали паспортите на ниандерталците преди 30 000 години ? и на ;модерния човек; ? явно чиповете за вход в пещерите са създали големите проблеми ?

 5. 5 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1644 Весело

  "Тази регулация не се е родила в главите на някаква клика от елитарни глобалисти. През есента на 2016 година не друг, а Общото събрание на ООН взе решение за изработването на този пакт. В консултациите се включиха огромен брой участници: правителствата на богати и бедни страни, учени, неправителствени организации, кметове от цял свят, дори папата. Проведоха се онлайн семинари, изписаха се безчет доклади, внесени бяха какви ли не предложения."

  Защо е тази агитация. Демек някакви много много умни и много авторитетни хора го били открили. Ако са толкова умни нека се подредят аргументие та и ние да можем да съпреживеем тяхното откритие.

  подпис
 6. 6 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Тъжно е, че след 30 години отново трябва да се разчита на радио "Свободна Европа"!

 7. 7 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 335 Любопитно

  "Тази регулация не се е родила в главите на някаква клика от елитарни глобалисти. През есента на 2016 година не друг, а Общото събрание на ООН взе решение за изработването на този пакт"

  Е това тогава оборва всякакви подобни съмнения...

 8. 8 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1204 Любопитно

  Чиновническият поход на сивите душици от ООН няма да реши проблемите с миграцията от Азия и Африка. Какво прави ООН, за да спре безконтролното им размножаване и ислямизиране ???

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на Peen40
  Peen40
  Рейтинг: 311 Неутрално

  След като Германия на баба Меркел не се справи,както тя обяви,налага се всички останали да и помогнат и да я облекчат от бремето,което пое по време мигрантската криза

 11. 11 Профил на The sphere
  The sphere
  Рейтинг: 627 Любопитно

  Нищо конкретно от това, какво съдържа не прочетох във статията. Само локуми. Аз имам само един въпрос. Като бягат тези мигранти от войните и бедността, защо не бягат към богати държави, като Саудитска арабия, Катар, ОАЕ, Бахрейн, а към западна Европа?

  "Социализма свършва, когато свършат парите на другите."
 12. 12 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4441 Неутрално

  "И обратно - със своите инвестиции и парични преводи мигрантите помагат за подобряване на положението в своите страни", коментира "Тагесшпигел"."  Пълни глупости!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 13. 13 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1870 Неутрално

  НПО-тата подркепят този пакт.

 14. 14 Профил на PavelCZ
  PavelCZ
  Рейтинг: 1692 Неутрално

  Би било добре да се дадат тезите от пакта с коментар - аргументите "за"и "против" точка по точка. Тайка всеки да може информирано да реши каква е неговата позиция. Така с общи приказки не става. Ако се разчита на лозунги и агиттация, хората са по-склонни да вярват на популистите - те си умеят занаята.
  А да се разчита, че всички ще прочетат целия документ и ще го разберат, та да вземат кфалифицирано отношение по него е наивност. И аз нямам времето да се занимавам с него, предполагам че 99.9% от хората са като мен.
  Значи, ако някой иска да популяризира документ от сорта на пакта за миграцията - прави си труда, публикува го с коментари по точки.

  E PLVRIBVS VNVM
 15. 15 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4441 Неутрално

  Главната цел на този пакт:

  "През последните години става все по-очевидно, че индустриалните държави имат нужда от миграция, за да задържат равнището на производителността и на благоденствието."


  Значи, индустриалните държави да стават все по-богати, за сметка на източените от кадри други държави!?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 16. 16 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  Този пакт явно е опит за начало на колективно регулиране на имиграцията по света. Така и трябва да бъде. Глобалните проблеми да се решават колективно.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 17. 17 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  До коментар [#15] от "hamiltonf":

  Ами другите държави да се опитат да си задържат хората.
  Не става въпрос само за пари и стандарт на живот.
  Естествен подбор на държави. Кофти държавите ще станат придатък на индустриалните държави.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 18. 18 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1668 Неутрално

  Ако Пактът за миграцията беше наречен "Пакт за контролиране на миграцията" (какъвто доколкото разбирам е), нямаше да има популисти по цял свят които да го отхвърлят.

 19. 19 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 915 Любопитно

  Това лайно, да лайно, защото не може да бъде наречено журналистика е обидно за всеки мислещ човек. Говорят, че аргументите срещу пакта са абсурдни без да оборят нито един от тях. Позор. Ако има дъно в журналистиката то ДВ е дори под него.
  —цитат от коментар 9 на zle_platen_trol


  А къде са медиите, които непрекъснато препечатват от ДВ. По-долу или по-горе от тях?

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 20. 20 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1870 Неутрално

  До коментар [#15] от "hamiltonf":

  Този процес си тече открай време, но е редно да има сито, което да отделя зърното от плявата.
  Иначе става анархия. Германците са уредена държава със спазващи закона граждани, но явно приемат за даденост, че ще могат да възпитат емигрантите по същият начин.
  Огромна грешка.

 21. 21 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4441 Неутрално

  До коментар [#17] от "Боян Таксиров":

  Защото индустриалните държави можеха да създават сериозни инвестиции в тези държави, клонове на най-добрите им университети и т. н.
  Въпреки всичко, започва да има някакво обратно движение:

  https://uk.reuters.com/article/us-bulgaria-workforce-survey/staff-hungry-bulgarian-it-industry-encourages-expatriates-to-return-home-idUKKCN1NW1HT

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 22. 22 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4441 Неутрално

  До коментар [#20] от "atmanpg":

  Грешка, и то огромна. Оказа се, че от тези над милион мигранти, които са приели в последните години, по-малко от 7% са годни (евентуално), за квалифицирана работа...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 23. 23 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  ГОЛЯМ СРАМ ЗА ДЪРЖАВАТА ВИ ! Така може да се нарече отхвърленият от БГ пакт ! Сещате ли се как ще ви приемат в Европа ? Никак, ще ви подритват, всъщност...както и досега.

 24. 24 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2938 Неутрално

  Днес прочетох че хората в Америка родени е друга страна са 14% от населението. Чудя се колко ли са в България? 1%? 2%? Свежата кръв (и мозък) дава много за напредъка и развитието.

 25. 25 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  До коментар [#21] от "hamiltonf":

  Е, могли са и да инвестират повече, предполагам. Но повечето инвестиции са частно дело. Сега обаче се инвестира по линия на ЕС.
  Няма как обаче в една държава да цари беззаконие, мизерия и корупция, и хората да бягат не само за по висок стандарт, но и за по достоен и свободен живот, и въпросната държава да обвинява държавите към които бягат нейните граждани, че източвали човешкия ресурс.
  Да не говорим че навремето Боко викаше IT специалистите да стават овчари.

  Бодливата тел по границите ли да се върне и стрелбата на месо?

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 26. 26 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1870 Неутрално

  До коментар [#24] от "Таралеж":

  Разликата е, че в Америка не приемат Сульо и Пульо.
  Там всеки кандидат се разследва до девето коляно, преди да му се позволи изобщо да пресече границата.

 27. 27 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3462 Разстроено

  До коментар [#11] от "The sphere":

  Нищо конкретно от това, какво съдържа не прочетох във статията.
  ========
  Но епилога и е страхотен....!!!
  Последните две изречения от статията, ясно дефинират надмощието на парите над човека..... :(.....
  Империализма на 21 век си търси легална и официална доктрина под егидата на ООН......

  Bukalemun
 28. 28 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4441 Неутрално

  До коментар [#25] от "Боян Таксиров":

  Така е, особено в частта " но и за по достоен и свободен живот". Но не може, една държава, чрез държавно субсидираните си университети, да .изнася лекари, IT специалисти, инженери и т.н., струващи ѝ стотици хиляди през годините, и тези хиляди специалисти да създават БВП, да плащат данъци и потребяват за хиляди, всяка година, но в друга държава.
  И какъв може да е резултата в бъдеще?!
  И защо не можеха/не искаха, да застанат с цялата си мощ, влияние, икономическо и политическо, и за няколко години България наистина да се промени, още в началото?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 29. 29 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3752 Неутрално

  : "Пактът, който трябва да бъде приет в началото на декември в Маракеш,"

  трябваше казва всичко , а защо трябва ... получателите на свободно слово цензурират

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 30. 30 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#15] от "hamiltonf":Ами другите държави да се опитат да си задържат хората.Не става въпрос само за пари и стандарт на живот.Естествен подбор на държави. Кофти държавите ще станат придатък на индустриалните държави.
  —цитат от коментар 17 на Боян Таксиров


  ...интересно ми е защо никой не ламти за сръбско гражданство или имоти в сърбия, вкл. и братушките ви... греша ли или действително сърбия е единствената "кофти" държава?

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 31. 31 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Интересна статия.Празни приказки и обяснения как няма нищо в тоя пакт, без изобщо и дума какво има.Щом е правно необвързващ и толкова няма нищо съществено, що е тия рев да се подпише?И сори ДВ ,ама като гледам страните, които няма да го подпишат, все са такива, дето имат хора, които могат да го преценят тоя пакт

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 32. 32 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 2134 Неутрално

  Само не разбирам ние защо смятаме, че не сме мигранти. Всеки втори реве, че тука нема живот и плаши да емигрира. Като не сме в пакта, това не е ли лошо и за нас? Няма ли да стане по трудно на българските мигранти?

 33. 33 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  До коментар [#28] от "hamiltonf":

  Въпросната държава трябва първо сама да не си гони населението и специалистите, а не да апелира по развитите държави да не приемат бягащите от тази държава.

  Колко взимат лекарите в България?
  А колко взима един трол в Дневник?
  Съвсем не питам за свръхбогатата прослойка от населението, която източва и парите за медицина и образование и всичко, и която вместо да лежи в затвора, се мисли за богопомазана. Питах за най обикновен трол, слуга на тази върхушка.

  Е, няма как да няма емиграция на квалифицирани кадри, след като условията са толкова извратени.

  Западът не е длъжен на България и българите, които сами не могат да се управляват така, че да не се разпадне държавата им и народа да не се стопи.

  Но Западът и сега прави каквото може в рамките на ЕС. Едва ли очакваш да финансира българската мафия, но да задължи населението да и търпи хомота и и да и робува.

  Има естествени природни закони. По доброто, по умното, по стойностното оцелява.
  Примитивното и дивашкото отстъпва място.

  Това се нарича Еволюция.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 34. 34 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 913 Неутрално

  До коментар [#22] от "hamiltonf":

  А останалите не искат и да си цапат ръцете с труд, само приемат с удоволствие предоставяните им социални помощи (уточнявам: нямам пред вид с благдарност, защото те считат, че това им се полага, не че са го заслужили).

 35. 35 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4441 Неутрално

  До коментар [#33] от "Боян Таксиров":

  Както и да е, не можеш да ме разбереш. На нас ни стигаше само да бъдем отрязани за няколко години от еврофондовете, тотален контрол на преди това изразходените/"усвоени" средства, и всичко щеше да е по-различно. А те хвърлиха десетки милиарди в едно огромно блато, като знаеха, че ще си ги върнат десетократно, по един начин (закупено индустриално, транспортно оборудване, материали, специалисти), или по друг (бягство на квалифициран "материал")...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 36. 36 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  До коментар [#30] от "о сандо":

  Кофти държавите са тези държави, където властва несправедливостта, насилието, манипулацията, беззаконието и произвола. Оттам идва и бедността.
  Не знам за Сърбия, предполагам че и тя в някаква степен е такава държава.
  Що се отнася до България, за бг гражданство се ламти защото то дава право на живот и работав Западна Европа.
  Имаше едни сърбин, спасявал българчета от река Лим. Дадено му бе българско гражданство, Бойко Василев го покани в Панорама и от екрана човекът изобщо не скри как смята да се възползва от това гражданство.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 37. 37 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4441 Неутрално

  И пак повтарям, има надежда:

  "An online survey of 4,310 Bulgarians living in more than 70 countries, by the Bulgarian Association of Software Companies (BASSCOM), found 57 percent would return home if offered a job in the IT industry."

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 38. 38 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 751 Неутрално

  ''Какво съдържа Пактът за миграцията''

  и какво съдържа, че не видях нито една дума за това - само колко е хубав ?!?

  Дойче веле отдавна са изкопали дъното, даже не знам защо си направих труда да прочета тази диария

 39. 39 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7554 Неутрално

  Ние оревахме върталъка, че след Брекзит ще почнат да връщат българите от Великобритания. С какво сме по-различни.

 40. 40 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  До коментар [#35] от "hamiltonf":

  Обвиняваш Запада в злонамереност?
  Не знам, може и да си прав, може и да не си. По скоро не си, защото не вярвам да е имало единна и синхронизирана политика на западните страни за прецакването на Източна Европа.
  И все пак, в крайна сметка Източния блок се прецака сам, от от 30 години насам продължава да се прецаква сам.

  Не западът е виновен за източването на страната преди 35 години от комунистическата номенклатура, превръщането и във феодална каста и потискането на всякакво независимо развите в тази страна и всякакви наченки на гражданско общество вече 30 години.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 41. 41 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#32] от "nema_labavo":

  Защо да стане по-трудно?!Аз съм във Великобритания и съм дошъл легално.Плащам си данъците, спазвам законите , уважавам традициите ,имам постоянен адрес и ако властите имат въпроси към мен, знаят къде да ме намерят.Смятам, че такъв тип мигранти са добре дошли навсякъде.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 42. 42 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#39] от "Роси":

  Кой е превали светът?И кой ти каза , че след Брекзит ще започнат да връщат българи?Някакъв линк към тази информация?

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 43. 43 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#42] от "Noise":

  *Кой е Оревал..Тоя чек...:)

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 44. 44 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Стени трябва да се правят,не пактове за миграция. Високи стени. Цивилизациите така загиват,от варварско нашествие.

 45. 45 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Германците си го натресоха и без пактове, сега им сърбат попарата и подават
  лъжицата и на други, ама балами няма !!!

 46. 46 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Ето текста, според мен тезите на статията са съвсем уместни.

  https://www.un.org/pga/72/wp-content/uploads/sites/51/2018/07/migration.pdf

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 47. 47 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3462 Любопитно

  До коментар [#44] от "gozambo":

  Като Берлинската стена, ли?
  Щото благодарение на нея ти пораснаха крилца

  Bukalemun
 48. 48 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 2134 Неутрално

  До коментар [#41] от "Noise":

  А знае ли се колко са нелегално отишлите?

 49. 49 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#8] от "Тони КОСТОВ":

  Какво прави ООН ли? От няколко десетилетия глобализира, но нещо не му се получава световното правителство, в което се цели. Това е и причината, по която се превърна в организация лишена от смисъла, за който уж бе създадена.

 50. 50 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#44] от "gozambo":

  Честно казано , в историята на човечеството няма стена, която да е спряла варварите.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 51. 51 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5600 Весело

  Беше ли уредено правото на мигрантите сега? - някъде да, някъде не.
  Пактът създавали правни задължения за страната, която го ратифицира - вестникът казва "не"!
  Е, как тогава ще се решат правата на легалните мигранти с него в тази страна?

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 52. 52 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 946 Неутрално

  На дипломатически език всичко това означава само, че страните, които се отказаха, го направиха, за да дадат ясен сигнал, че ще решават сами своята позиция, а няма да участват в колективни решения. От нашата камбанария това е зле, защото другите няма да са солидарни с нас при криза, защото се оказваме за пореден път като нелоялни фурнаджийски лопати, а е добре, защото като цяло сме безгласна буква в международните отношения, и общите решения не отчитат нашия интерес много добре.
  Съвсем друг въпрос е, че благодарение на боко, бесепе и депесе нашият интерес не е ясно формулиран, освен "дайте стабиунос, че да си гепиме като доса"

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 53. 53 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 804 Гневно

  За първи път чувам, че бягството от безработицата и "климатичните промени" е основание за получаване на статут различен от тоя на нелегален емигрант.
  Скъпи комунета, не си играйте с огъня!

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3109 Гневно

  " той е въплъщение на един процес, в чиито рамки международната общност придобива нови знания"
  ==============
  Вие добре ли сте? Знания? Това не е научен или образователен процес!

  Еретик
 56. 56 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3109 Гневно

  До коментар [#23] от "LiberalToTheBones":

  ГОЛЯМ СРАМ ЗА ДЪРЖАВАТА ВИ ! Така може да се нарече отхвърленият от БГ пакт ! Сещате ли се как ще ви приемат в Европа ? Никак, ще ви подритват, всъщност...както и досега.
  =================
  Че коя е ТВОЯТА държавичка? Откога стана твоя? Да си прочел случайно, че и САЩ отхвърлат тази тъпотия? Тях кой ги подритва?
  Смешник!!!

  Еретик
 57. 57 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2698 Неутрално

  Каквото и да съдържа, Бундестагът прие да го подпишат. "За" гласуваха и "десни" дупетати, които на ужким поддържат уеб-сайтове "против". Ама на ужким. Ама щели да сложат много вазелин и нямало за бъде обвързващ -- ми тогава защо е толкова важен, след като не е обвързващ? Ще стават интересни неща тепърва.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 58. 58 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3109 Гневно

  До коментар [#39] от "Роси":

  "Ние оревахме върталъка, че след Брекзит ще почнат да връщат българите от Великобритания. С какво сме по-различни."
  =================
  Кои вие? Аз не съм ревал. Иронично коментирах, че българите /истинските/ поне работят там. Не им искам острова, мъглите и "гостоприемството". Ако не ми стигат парите, ще работя допълнително, както съм правил в по-тежки години. Като си искат пакистанците и не искат в ЕС, живи и здрави ...............

  Еретик
 59. 59 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2698 Неутрално

  А къде са медиите, които непрекъснато препечатват от ДВ. По-долу или по-горе от тях?
  —цитат от коментар 19 на clarkv622


  Ами те са като абсолютната нула по Келвин.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 60. 60 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 761 Неутрално

  Това на снимката повече мяЗа на някой Ситски лорд от междузвездни войни или някакъв братчед на Дарт Мол.. айде, може и без

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 61. 61 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 539 Неутрално

  Имаше петиция пред Бундестага срещу пактът за Миграция, гласувах срещу петицията. Имах една стара регистрация от 2013 г. при бундестага, тогава съм гласувал срещу TTIP.

  "Пактът за миграцията" е приет в Германия официално, само 4-ма от християндемократите са били против.
  Повече забрадки?

  Дано има изненади ...

  Es muß Geld fließen!
 62. 62 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  Типично ДВ-вско... малко празна пропаганда и нищо конкретно. Ето го текста
  https://refugeesmigrants.un.org/sites/default/files/180713_agreed_outcome_global_compact_for_migration.pdf

  Има някои разумни неща, но съдържанието на точки 5,7,8 и 12 е абсурдно... аз спрях да чета на т.16 “OBJECTIVE 16: Empower migrants...”

  Документът е пример за либерален глобализъм на стероиди ... и то много ... разял им е мозъците.

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 63. 63 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2145 Весело

  Подкрепям германските геносета от Дойчу Вели. Германия спокойно може да подпише пакта пост фактум без да се опасява от нищо. Стомната вече е счупена, милион пълчища са вече настанени, сега се чакат роднините до 6-о коляно. Семето на мигретата тепърва ще цъфне, ще върже и плодове ще дава. Prost!🍺

 64. 64 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2761 Любопитно

  "Пактът изобщо не въвежда някакво ново "човешко право на миграция""

  Като не въвежда нищо ново, защо изобщо се приема? За да се грантосват гласовити малоумници, които бъкел не разбират от бизнес!?

 65. 65 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2761 Любопитно

  До коментар [#52] от "motochristo":

  "защото другите няма да са солидарни с нас при криза"

  В какъв смисъл "солидарни"? Да ни набутат в дългова криза като през 1997-1998 г. или както бяха "солидарни" с Гърция (държавният дълг се удвои след "солидарността"), Украйна (украинският се утрои), Югославия (разпадна се от дългове)?

 66. 66 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2761 Неутрално

  До коментар [#44] от "gozambo":Честно казано , в историята на човечеството няма стена, която да е спряла варварите.
  —цитат от коментар 50 на Noise


  Честно казано, в историята на човечеството "варварите" са достроявали стената, започната от другите - в западналата част на света и досега се опитват да възстановят "свещената Римска империя" с множество "крепостни стени", в източната - монголите са създали такава система, че няма значение колко стени има капанът, ако лови мишките.

 67. 67 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2761 Неутрално

  До коментар [#44] от "gozambo":

  "Цивилизациите така загиват,от варварско нашествие"

  Сите така наречени "цивилизации" са погинали от вътрешна продажност:
  Траките и скитите, устояли на Велика Персия и ... се продали на все още невеликия Рим.
  България и Византия, устояли на Великите монголи и ... се продали на все още неизвестните селджуки-османлии в последствие.
  Разложението на Рим е много показателно, защото като негови "внуци" следваме и неговите грешки.

 68. 68 Профил на Тарасион
  Тарасион
  Рейтинг: 520 Неутрално

  Ебаси наглостта!
  Развитите страни имали нужда от африкански мигранти за да си поддържат нивото на производителността??? Абе как е възможно да се лъже толкова нагло. Ми тези мигранти, без образование и без трудови навици свалят въпросната производителност...
  Всъщност корпорациите имат нужда от тези мигранти, така че да се поддържа безработица и ниски заплати, та печалбите им да растат... За обикновените хора на Запад тази миграция е пагубна. И то не само, защото мигрантите са от друга културна среда (повечето ще се асимилират), а защото чрез тези мигранти богатите богатеят, а бедните беднеят...

 69. 69 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 277 Неутрално

  "Защото бежанците и мигрантите тръгват на път не под влиянието на някакви договори, а заради войни, суша, бедност.."

  Бедност, значи! И суша! Ами ако утре тези новопристигнали бежанци тръгнат, пак заради бедност и суша, към домовете на другите и към магазините, защото са решили, че така им се полага? Този филм не сме ли го гледали преди 101 години, когато пак заради "войни, суша и бедност" големи групи от маргинали тръгнаха да си получат това, което са решили, че им се полага?

 70. 70 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1367 Неутрално

  До коментар [#32] от "nema_labavo":

  Докато сме членове на ЕС и мигрираме вътре в ЕС, НЕ се броим за мигранти.

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 71. 71 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1367 Неутрално

  До коментар [#32] от "nema_labavo":

  Докато сме членове на ЕС и мигрираме вътре в ЕС, НЕ се броим за мигранти.

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 72. 72 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1582 Неутрално

  Ами то почти в цяла Африка условията са трудни за живот-жега,болести,липса на питейна вода,военни конфликти.До 2050г населението на Африка ще се удвои и ще стане 2,6 милиарда души.Поне 1 милиард ще искат да емигрират.Трябва ли да ги приемем всичките в Европа?Та това ще е краят на нашата цивилизация.

 73. 73 Профил на Baizuo
  Baizuo
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  ДВ, едва ли можете да паднете по-долу(а, всъщност може, ако давате мегдан на експерти като проф. дичев).
  Статията е в стил съчинение от петокласник - 'какво правих миналото лято'.
  Елементарна, с жалки опити за манипулация, глупашки оптимистична.
  ДВ се излага за пореден път.
  А стипендиантите на АзБ веднага препечатват. Жалка работа.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 74. 74 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1758 Неутрално

  "Проведоха се онлайн семинари, изписаха се безчет доклади, внесени бяха какви ли не предложения."

  Добре де като са се събрали толкова много умници, на нито един ли не му хрумна идеята че няма как населението на най-бедните страни да расте прогресивно, без да има достатъчно ресурси за изхранването му и за поддържането на що годе нормален стандарт. Защо не са мислили в тази посока, ами в напълно погрешн?

  Panta rhei....
 75. 75 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  айде първо убедете Австрия и Италия и после да обсъждаме , става ли

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 76. 76 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 946 Неутрално

  До коментар [#65] от "wanderer":

  Типично комундеоско малоумие е, че някой ни е набутал в дългова криза 97-98. То е просто като партиен секретар - куманезите като поуправляват няколко години, България фалира. Гледали сме го 5 пъти за 50 години (45-96). След това е естествено да се взимат заеми, защото населението няма какво да яде. Можеш да попрочетеш малко история преди да ръсиш тъпни по форума. Започни например с доклада на Петъ Младенов за състоянието на страната от 11.12.1989.
  А за мнението за Югославия думи нямам. Четох го 5 пъти и е безумно до безкрай.

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 77. 77 Профил на labby
  labby
  Рейтинг: 441 Неутрално

  ГОЛЯМ СРАМ ЗА ДЪРЖАВАТА ВИ ! Така може да се нарече отхвърленият от БГ пакт ! Сещате ли се как ще ви приемат в Европа ? Никак, ще ви подритват, всъщност...както и досега.
  —цитат от коментар 23 на LiberalToTheBones


  Вие в коя държава сте и защо се интересувате от нашата?

 78. 78 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3021 Неутрално

  Това е добро. ЕС щяло да предложи да се криминализира критиката срещу миграцията. Скоро няма да може да копче да им кажем на политиците по тема миграция. :)

  https://twitter.com/huntedfellow/status/1068080143304929280

 79. 79 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3021 Неутрално

  Бъзикате се с швабите, ама те много са задобрели. Глей ква декорация правят. :)

  https://voiceofeurope.com/2018/11/german-city-uses-one-tonne-heavy-concrete-christmas-trees-to-counter-terror-attacks/

 80. 80 Профил на Alex Prime
  Alex Prime
  Рейтинг: 450 Неутрално

  sorry not sorry. НЕ ИСКАМЕ ПОВЕЧЕ МИГРАНТИ В ЕВРОПА!!!!!

 81. 81 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1292 Неутрално

  Според мен, светът има нужда от намаляване на популацията, а не от разселването й.

  Що не вземе ООН да се напъне в тази посока? Аааа сетих се защо! Защото трябва да се мисли и да се работи, пък за синекурите такова усилие е прекомерно. На тях им дай да "Проведоха се онлайн семинари, изписаха се безчет доклади, внесени бяха какви ли не предложения."....

 82. 82 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 946 Неутрално

  До коментар [#78] от "realguru":

  Една жена каза...

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK