Франция забрани на родителите да бият децата си

Франция забрани на родителите да бият децата си

© Цветелина Николаева, КапиталДолната камара на френския парламент одобри законодателни промени за забрана на физическите наказания на деца от техните родители, съобщава БТА. Те ще задължат родителите да възпитават децата си и без психологическо насилие.


Текстът ще бъде добавен към онази част от френския Граждански кодекс, която урежда родителските отношения, като в него не се предвиждат никакви наказания в случай на неспазването му. Правителството се упълномощава да направи оценка на мащаба на прибягването до телесни наказания във Франция и да докладва догодина пред парламента с препоръки какви мерки са необходими, за да се помогне на родителите и да се повиши осведомеността им по въпроса.


Съветът на Европа приветства промените във френското законодателство, като нарече вота "исторически". Законопроектът бе одобрен с 51 гласа "за" при само 1 "против" и трима въздържали се. За него гласуваха центристките и левите депутати, а повечето им колеги от основната опозиционна сила - десноцентристката партия "Републиканците", не гласуваха. Единственият глас против бе на представител на крайната десница.


Така Франция е на път да приведе законодателство си в унисон с много други страни от ЕС, макар че за нарушение на забраната не се предвижда наказателна отговорност. Първа забранява със закон родителския бой Швеция през 1966 г., последвана от още 54 държави, сред които 22 от настоящите 28 страни членки на ЕС.

Ключови думи към статията:

Коментари (64)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на le_bigmac
  le_bigmac
  Рейтинг: 370 Неутрално

  Забранява се на родителите да бият децата си. За съседските деца нищо не се казва.

 2. 2 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10792 Неутрално

  Добре, но защо без последствия. Да ги набият толкова, колкото са били децата си :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 3. 3 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 8957 Неутрално

  Децата трябва да се възпитават с разговори като с близък приятел и с личен пример. Не са необходими шамари за да слушат.

 4. 4 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1490 Неутрално

  А новинка за боя /бомбардировките/ на Сирия от Израел няма ли да има.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 5. 5 Профил на Адекватно мислещ
  Адекватно мислещ
  Рейтинг: 297 Неутрално

  Ако биеш деца, независимо твои или чужди, си дивак. И ако си мислиш, че от теб е станало свестен човек, защото твоите родители са те били, грешиш. Израснал си, мислейки си, че боят на деца е нещо полезно или нормално. И е твърде вероятно да предадеш същият идиотски урок на твоите деца.

 6. 6 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4878 Неутрално

  До коментар [#2] от "penetrating":

  Последствия винаги е имало, не дай си боже да направиш забележка на твоето дете в страните на Запад от България, веднага някой звънка и идват полиция, след тях и социалните. Често съм предупреждавал приятели, които са ми били на гости, с "Тук, не е в България", някой чуваха, някои се уверяваха...

  Стената на срама: Топ 10 на руските тролове във Форума - von_seeckt, Шопов, Julian Mall, Nada Tomba, WWW, Taiga, Нормален гланц, Али Ибн Абдул Обстул Бей, Divi filius, qwerty 500....
 7. 7 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1290 Весело

  Цяла Европа се изджендари. Вместо да им шибнат два шамара, да станат хора.

 8. 8 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5066 Неутрално

  До коментар [#6] от "hamiltonf":

  Това го има само в САЩ, за сега! Ходи четиригодишното по рафтовете в супера и си взема и гризва каквото и се иска. Булката дори посегна към дупето. Викам НЕ, Сакън, ще ни я вземат щерката! Честно, прекалено е!

 9. 9 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5066 Неутрално

  До коментар [#7] от "kaiser":

  С шамари няма да станат хора, но пък всичко прекалено е вредно!

 10. 10 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 1865 Неутрално

  Естествено, че децата не трябва да се удрят.Но понякога е просто неизбежно.Дъщеря ми е отнесла един шамар през живота си от мен, но беше и на място, и заслужен, и постигна ефекта.Ако наказваш дете всеки ден , в един момент то свиква и няма никакъв ефект.Рядко, но на място.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 11. 11 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5066 Неутрално

  За себе си мога да кажа, че никога не са ме били! Нито един шамар! А аз веднъж ударих шамар по дупето на щерката (на около тригодишна възраст, сега - на 18). Тя не помни, но аз помня и се срамувам!

 12. 12 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5148 Неутрално

  Удивява ме че Шведите 1966 г са забранили да се бият децата от родителите. Къде са те, къде сме ние

 13. 13 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2158 Разстроено

  Досега е било РАЗРЕШЕНО?!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 14. 14 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4878 Весело

  До коментар [#11] от "vassilun":

  Трябваше да ти ударят поне един "син" шамар,, барем прогледнеш към правилния отбор...

  Стената на срама: Топ 10 на руските тролове във Форума - von_seeckt, Шопов, Julian Mall, Nada Tomba, WWW, Taiga, Нормален гланц, Али Ибн Абдул Обстул Бей, Divi filius, qwerty 500....
 15. 15 Профил на Петър Петров
  Петър Петров
  Рейтинг: 972 Неутрално

  Ужким католици па не дават да се възпитават по стария метод.

  Тука в Испания имахме следния казус с едно дърво в двора на един приятел.Взима си един приятел къща.В двора му има дърво което толкова е пораснало че вече му надига пътеката.Та пусна той искане за премахването му - не му дадоха.Обаче решихме че пречи на съседа му.Правило му сянка в двора.И съседа му пусна жалба.След седмица дойде решението дървото да се махне.

  Та и у Франция е така.Собствените си деца не можеш да биеш ама чужди по може.

  Инсталатор на оптика в Мадрид и в свободното време - компютри мрежи сайтове
 16. 16 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 1865 Весело

  До коментар [#11] от "vassilun":

  Татко, Бог да го прости, не ме е удрял никога.При майка ми нещата бяха леко по-различни.Един път на 3-4 години, ма на място.И никога с ръка.Точилка, пръчка за сурвакане, закачалка..А аз около масата да не може ме хване.След минута преследване и минаваше и всичко утихваше..

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 17. 17 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 1222 Весело
 18. 18 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2457 Неутрално

  Децата трябва да се възпитават с разговори като с близък приятел и с личен пример. Не са необходими шамари за да слушат.
  —цитат от коментар 3 на Peni Nikol


  Необходими са!
  И колкото по-рано - толкова по-добре.
  Децата трябва да знаят коя е границата, отвъд която нямат право да престъпват, а те постоянно ще се опитват да го правят.
  Когато убеждението се окаже недостатъчно - влиза в сила принуждението.
  Разбира се не говоря за системен побой. Детето се бие само, когато започне нарочно да ти прави напук - изпробвайки докъде може да стигне.
  Впрочем, дори да не използвате насилие върху детето си вкъщи - насилието ще го настигне на улицата, при това в далеч по-шокиращ за него вариант.

 19. 19 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2784 Неутрално

  До коментар [#3] от "Peni Nikol":


  Децата трябва да се възпитават с разговори като с близък приятел и с личен пример. Не са необходими шамари за да слушат.
  —цитат от коментар 3 на Peni Nikol


  Глупости...старите хора са казали...бий дупе да не биеш после дупище...сегашните лигавщини почват да ми идват в повече...

 20. 20 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1898 Разстроено

  Скандинавските страни са давани за пример.
  От 50 години не биели децата си.
  Не било хуманно.
  В същото време е масова практика социалните служби да отнемат децата от родителите им и да ги дават за отглеждане в други семейства.
  Това е хуманно.

 21. 21 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 3172 Неутрално

  Децата трябва да се възпитават с разговори като с близък приятел и с личен пример. Не са необходими шамари за да слушат.
  —цитат от коментар 3 на Peni Nikol


  Така хомосексуалните бездетни си представят възпитанието на децата.
  Възпитание без наказания прави малките глезоци много самостоятелни във вземането на решение за смяна на пола.
  Възпитанието цели да подготви децата за живота в зряла възраст. А в зряла възраст те наказват за всяка грешка. Т.е. ще се произвеждат неподготвени за живота хора. Дисциплина без наказания е абсолютно невъзможна. А животът на родителите става ад,когато малкият лигоч се разлигави. Хората се отказват изобщо да имат деца.

 22. 22 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 3172 Неутрално

  Либералната стратегия е да се отнеме правото на родителите да възпитават децата си и възпитанието по държавна линия да го поемат политизираните хомосексуални организации. От детската градина още такава програма за сексуално възпитание ще им направят, а на родителите ще забранят да се месят,че хубаво да ги зарибят,извратят и индоктринират. Семейството е източник на консервативно възпитание. Затова семейството трябва да бъде елиминирано във възпитателния процес.
  Гледайте България,Франция и западпоевропейците са живи трупове.

 23. 23 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1942 Неутрално

  Г-н Путин трябва още малко да се задържи на позиция. И западът сам ще се унищожи с тези безумни концепции, като това - родителите да не бият децата си.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 24. 24 Профил на Адекватно мислещ
  Адекватно мислещ
  Рейтинг: 297 Неутрално

  До коментар [#18] от "atmanpg":

  Гледай ти. Същият, който преди точно два дена в друга тема обясняваше, че не му пука какво казва законът, че ще прави каквото си иска, но е морален човек и моралът е на негова страна, а законът няма значение, е окей с детски побой. Какъв шок. Не, чиче, хич не си боклук. От теб просто струи морал.

 25. 25 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2457 Неутрално

  До коментар [#24] от "Адекватно мислещ":

  Именно!
  Не ми пука какво казва закона, защото се ръководя от морала.
  За разлика от адвокадстващите на малцинствата, които имат само права.
  Ти се интересуваш само от закона, но чувствата, които изпитвам към такива като теб, вече ги оповестих, в цитираната от теб тема.

 26. 26 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 1865 Неутрално

  Швеция и Норвегия надали са примера, който трябва да се следва , що се отнася до възпитание на децата.Особено Норвегия.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 27. 27 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10792 Весело

  До коментар [#6] от "hamiltonf":

  Така е. Мога да го потвърдя и аз от лични наблюдения...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 28. 28 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2457 Неутрално

  Нелогично е да ти вменяват задължението да възпитаваш децата си, но да ти забраняват да използваш един от задължителните инструменти, за постигането на този резултат.

 29. 29 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 2263 Неутрално

  Коментарите тук са още едно доказателство защо България НЕ заслужава деца...

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 30. 30 Профил на Адекватно мислещ
  Адекватно мислещ
  Рейтинг: 297 Неутрално

  До коментар [#25] от "atmanpg":

  Баси, как е възможно да съществуват такива форми на живот като теб през 2018 г., само това не ми е ясно. Не просто открито признава, че насилието над деца за него е нещо чудесно, не просто се гордее с това, че не признава законите и е над тях, но и напълно реално и сериозно си мисли, че е морален човек.

  Тука има нужда психиатри да се намесват.

 31. 31 Профил на KLINGON
  KLINGON
  Рейтинг: 363 Любопитно

  До коментар [#29] от "Боян Таксиров":

  ти па точно ще кажеш какво заслужава България?

  "...Срамно е ние да сравняваме силата си с такива гламавци, каквито са турците…"... из дописка на Васил Левски до в. Свобода, публикувана на 13.02.1871 г.
 32. 32 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2457 Неутрално

  До коментар [#30] от "Адекватно мислещ":

  Това че изопачаваш думите ми, е типичен адвокатски трик.
  В съда, може и дя ти се връзват (но не ми се вярва).
  Проблемът на такива змии, като тебе е, че отдавана си престанал да се вслушваш в гласът на съвестта си.
  И затова, тя вече е престанала да се обажда.
  Продължавай да водиш дела за обезщетения срещу "дискриминирани".
  Уверен съм, че си много успял. Такива като теб умеят да правят пари.

 33. 33 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 2263 Неутрално

  До коментар [#31] от "KLINGON":

  ти па кой си...

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 34. 34 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 3172 Неутрално

  Ако биеш деца, независимо твои или чужди, си дивак. И ако си мислиш, че от теб е станало свестен човек, защото твоите родители са те били, грешиш. Израснал си, мислейки си, че боят на деца е нещо полезно или нормално. И е твърде вероятно да предадеш същият идиотски урок на твоите деца.
  —цитат от коментар 5 на Адекватно мислещ


  Какво разбираш под бой на деца? Не можеш да го шляпнеш по дупето ли? Кой си бие децата жестоко,за да го наричаш дивак?
  Пак да повторя,хомосексуалните бездетни започнаха да ни учат как да си гледаме децата.

 35. 35 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 3172 Неутрално

  Удивява ме че Шведите 1966 г са забранили да се бият децата от родителите. Къде са те, къде сме ние
  —цитат от коментар 12 на pet_fire


  И къде мислиш,че са шведите? След 30 години ги няма. Толкова години дават техни опозиционни политици за превръщането им в малцинство. Либерализъм,хомосексуализъм,малцинство! Живи трупове.

 36. 36 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 3172 Неутрално

  Коментарите тук са още едно доказателство защо България НЕ заслужава деца...
  —цитат от коментар 29 на Боян Таксиров


  Ето едно експертно мнение на човек,който няма деца.

 37. 37 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 3172 Неутрално

  До коментар [#25] от "atmanpg":Баси, как е възможно да съществуват такива форми на живот като теб през 2018 г., само това не ми е ясно. Не просто открито признава, че насилието над деца за него е нещо чудесно, не просто се гордее с това, че не признава законите и е над тях, но и напълно реално и сериозно си мисли, че е морален човек.Тука има нужда психиатри да се намесват.
  —цитат от коментар 30 на Адекватно мислещ


  Насилието над деца е нещо съвсем друго. И за него отдавна си има създанени закони.

 38. 38 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 2263 Неутрално

  До коментар [#36] от "gozambo":

  Така е. Липсата на грижи за деца ми оставя повече време за размишления и затова правя умни изводи :)

  България НЕ заслужава деца, и това се потвърждава от статистиката.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 39. 39 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1285 Весело

  Франция забрани на родителите да бият децата си
  —цитат от коментар 0 на заглавие


  Ми време беше!
  Щом децата не могат да бият родителите си,
  не трябва и родителите да бият децата си.
  Нали от Франция е тръгнал "масонския лаф",
  "Свобода, братство, равенство"!

 40. 40 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1285 Весело

  Франция забрани на родителите да бият децата си
  —цитат от коментар 0 на заглавие


  Ми време беше!
  Щом децата не могат да бият родителите си,
  не трябва и родителите да бият децата си.
  Нали от Франция е тръгнал "масонския лаф",
  "Свобода, братство, равенство"!

 41. 41 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 3172 Неутрално

  До коментар [#36] от "gozambo":Така е. Липсата на грижи за деца ми оставя повече време за размишления и затова правя умни изводи :)България НЕ заслужава деца, и това се потвърждава от статистиката.
  —цитат от коментар 38 на Боян Таксиров


  Твоите изводи са следните- децата не могат да бъдат удряни от родителите, но по-добре да няма изобщо деца. Хомосексуалната намеса във възпитанието на чуждите деца неминуемо ще доведе до още по-голямо намаляване на раждаемостта.

 42. 42 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1285 Неутрално

  До коментар [#20] от "Virgin":


  Скандинавските страни са давани за пример.От 50 години не биели децата си.Не било хуманно.В същото време е масова практика социалните служби да отнемат децата от родителите им и да ги дават за отглеждане в други семейства.Това е хуманно.
  —цитат от коментар 20 на Virgin


  И там вече започват да им се случват
  доста "по-интересни" неща в сравнение с
  два или три шамара!

 43. 43 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 3172 Неутрално

  Това,което въвеждат либералите е еничарската система. Трябва да знаете,че еничарство не е имало само в Османската империя,а на много други места. Вземат се децата от родителите им и се подлагат на обучение и възпитание,което няма нищо общо с волята на родителите им. Ще забранят на родителите да използват заплахи,наказания,шамари и ще им вържат ръцете за са не могат да възпитат и дисциплинират децата си. Нещо повече, като ревне детето и съседите се обадят в съответната служба,няма значение от какво е ревало, в Норвегия това е насилие и детето се отнема. И се дава на ненорвежци,на новопристигнали чужденци от Третия свят. Те да го гледат. Детето може да е ревало,че иска нещо,което го няма. Или искало да си играе с ножа. В Америка създадоха горещ телефон,всяко дете на което родителите му правят проблем за това,че иска са си смени пола,обажда се на телефона,отиват службите,вземат го от родителите и му осигуряват изпълняване на желанието. Ужас! Ще ни направят децата и внуците изроди.

 44. 44 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 1567 Весело

  Удивява ме че Шведите 1966 г са забранили да се бият децата от родителите. Къде са те, къде сме ние
  —цитат от коментар 12 на pet_fire

  Това,което въвеждат либералите е еничарската система.
  —цитат от коментар 43 на gozambo


  У нас от около 20 години е забранено да се бият децата. Забранено е даже да се оставят без надзор. Забранено е да ги водите по участия в ТВ предавания и реклами, ако това ще им повлияе негативно.
  И не само това, ами ако научите, че нечие дете се нуждае от защита всички сте длъжни да съобщите. Дори ако го научите във връзка с професионална тайна - ако сте лекари, адвокати и т.н. Това, че социалните ни служби често са неадекватни е отделен въпрос.

  Много обичате да дрънкате за добрия/лошия запад и за настъпващите либерали, ама не си познавате собствената държава.

 45. 45 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 431 Неутрално

  Хора, които никога не са гледали деца дават акъл как да се отглеждат.Възпитанието ставало само с разговори.Само че детето няма разум като възрастен човек.Ако не го спреш може да се нарани или да нарани друг човек.Всеки родител си обича детето повече от всичко на света и последното нещо, което би искал е да си бие детето.Но понякога няма избор.Моята дъщеря няколко пъти удря сестра си,която е бебе.А всеки удар по бебе може да е фатален или да донесе тежки последици.Говорим й,че не трябва така,но тя пак продължава.Трябваше да я оставя да убие или осакати бебето ли?За нея е игра,ама тази игра е много опасна.Естествено,че изяде боя и спря.Отстрани много лесно се дава акъл.

 46. 46 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 431 Неутрално

  До коментар [#44] от "tamada":

  Ти правиш ли разлика между леки шамари и побой?Или пък системен такъв ? Естествено,че само изроди си пребивават децата.Това няма нищо общо с лек шамар по дупето с възпитателна цел.

 47. 47 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3672 Неутрално

  ИК не беше ли защитник на децата?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 48. 48 Профил на Иван К
  Иван К
  Рейтинг: 3128 Весело

  След толкова много забрани хорята нямат кураж да раждат деца.

  подпис
 49. 49 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3380 Весело

  До коментар [#21] от "gozambo":

  Така балканският мачо си представя възпитанието на децата. С бой.
  А всъщност наказанията не е нужно да са физически. Само някой примитив би тръгнал да бие най-скъпото. Щото така му е по-лесно и по-бързо - не е нужно да полага усилия да убеди детето си, че не е право в постъпката си, да го приласкае и превъзпита.
  Ами време е значи да се върнат наказанията и в училище, защо само родителите ще ги бият, учителите също прекарват много време с децата. В някои случаи - дори повече от родителите.. Закъсняваш за час? 5 удара с пръчка. Забравил си домашната? Шамар зад врата. При рецидив - наказанието се удвоява.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 50. 50 Профил на dasho
  dasho
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Евала, българи! Удри! Удри! Ама само по слабия, че да не го отнесеш и ти какъвто си мъжкар. Диваци.

 51. 51 Профил на Miguel Ramierez
  Miguel Ramierez
  Рейтинг: 317 Неутрално

  Умният и силен човек налага волята си без физическа сила. Дори да използва заплаха.

  1.618
 52. 52 Профил на ckn29372393
  ckn29372393
  Рейтинг: 355 Неутрално

  Като биеш детето редовно ще го направиш насилник, който ще раздава шамари на жена си и децата си или ако е момиче страхливо и безволево същество, което да стане жертва на някой възпитаван с бой и насилие. Така картинката се повтаря при следващите поколения, пък после се чудим откъде се пръкват психопатите, които убиват жените и децата си.

 53. 53 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 1567 Весело

  До коментар [#44] от "tamada":Ти правиш ли разлика между леки шамари и побой?Или пък системен такъв ? Естествено,че само изроди си пребивават децата.
  —цитат от коментар 46 на Мусаши


  А ти прочете ли за какво говоря? Не е за боя. Цитирах двете крайни мнения от коментарите - "Ау, колко са напред." и "Ау, правят от децата еничари."
  Нашият закон налага отнемане на детето само ако съществува сериозна заплаха. Специално е казано, че това е крайна мярка, когато са изчерпани всички останали възможности или ако се налага спешно отнемане, заради въпросните изроди.
  Интересно как не ти прави впечатление тъпата пропаганда, че видиш ли американските деца звънят по телефона и веднага идват службите да ги отнемат?

  Вземете прочетете малко повече по темата, която дискутирате! Толкова сте лековерни, че всеки ви подмята в която посока си иска.

 54. 54 Профил на Адекватно мислещ
  Адекватно мислещ
  Рейтинг: 297 Неутрално

  До коментар [#53] от "tamada":

  Чукча не чете. Чукча удря.

 55. 55 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2158 Гневно

  До коментар [#45] от "Мусаши":

  Аз съм дете на просветени хора, които никога не са посягали на своето и чуждите деца, на старци и други физически по-слаби хора, поради безсилие!
  Отгледала съм дете, което никога не е удряно и расте уверен и добър човек.
  Не стига, че биете децата си, а се и гордеете с това, нямам думи :(

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 56. 56 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 431 Неутрално

  До коментар [#45] от "Мусаши":Аз съм дете на просветени хора, които никога не са посягали на своето и чуждите деца, на старци и други физически по-слаби хора, поради безсилие!Отгледала съм дете, което никога не е удряно и расте уверен и добър човек.Не стига, че биете децата си, а се и гордеете с това, нямам думи :(
  —цитат от коментар 55 на etty1


  Ами като нямате думи защо пишете?Отгледала сте едно дете.Представете си,че имахте второ и животът и здравето му са поставени в опасност от първото.И вместо да му ударите един шамар, го оставите да убие или осакати другото.Много е лесно да се правят коментари за други хора.Не сте била в моята ситуация и не ви пожелавам да бъдете.

 57. 57 Профил на dasho
  dasho
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#56] от "Мусаши":

  А ти като нямаш капацитети за две, защо правиш второ?? В днешно време можеш перфектно да контролираш зачеването. Ама не, всеки се размножава без да мисли и после: олеле, НАЛАГА ми се да го бия. Човек, за да е нормален родител, трябва да е психически устойчив, морално също и да има ресурси - време, средства и прочее. Всичко друго е едно малодушно криене зад слабия - детето.

 58. 58 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 431 Неутрално

  До коментар [#56] от "Мусаши":А ти като нямаш капацитети за две, защо правиш второ?? В днешно време можеш перфектно да контролираш зачеването. Ама не, всеки се размножава без да мисли и после: олеле, НАЛАГА ми се да го бия. Човек, за да е нормален родител, трябва да е психически устойчив, морално също и да има ресурси - време, средства и прочее. Всичко друго е едно малодушно криене зад слабия - детето.
  —цитат от коментар 57 на dasho


  И как точно разбра,че нямам капацитет за две деца?Достатъчно заможен съм,имам и голяма къща ,двор с люлки и ливада ,където си играят не две,а трите ми деца.Никога от нищо не съм лишил децата си.И това,че съм ударил шамар ,за да предодвратя нещо страшно да стане,не ме прави лош баща.
  Ти като си такъв капацитет колко деца имаш и как ги отглеждаш?Големи сте капацитети да давате акъл за чужди деца.Колко памперса си сменил,колко нощи не си спял над болното си дете,от колко развлечения си се лишил,за да отглеждаш деца?
  Палячовци тръгнали акъл да дават.

 59. 59 Профил на dasho
  dasho
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#58] от "Мусаши":

  Толкова деца има, колкото мога да отгледам без срам. И на теб ти го пожелавам занапред. Най-вече на децата ти.

 60. 60 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2457 Неутрално

  До коментар [#59] от "dasho":

  Ти май си въобразяваш, че имаш правото да наставляваш останалите, как трябва да живеят?

 61. 61 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 431 Неутрално

  До коментар [#58] от "Мусаши":Толкова деца има, колкото мога да отгледам без срам. И на теб ти го пожелавам занапред. Най-вече на децата ти.
  —цитат от коментар 59 на dasho


  Значи нямаш деца.Ако имаше ,нямаше да плещиш глупости като на партийно събрание.

 62. 62 Профил на Митко Палаузофф
  Митко Палаузофф
  Рейтинг: 434 Неутрално

  А децата имат ли право да оказват психически тормоз над родителите си?

 63. 63 Профил на dasho
  dasho
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#60] от "atmanpg":

  Винаги се намесвам като видя насилие над по-слаб. Въпрос на морал е. Дано ме разбереш.

 64. 64 Профил на dasho
  dasho
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#62] от "Митко Палаузофф":

  Оо, ще има след някоя друга година вой, че тия неблагодарници (неблагодарни за шамарите, представяш ли си) даже на празник не се обаждат.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK