ЕС каза "не" на Мей за предоговарянето на сделката за Брекзит

Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск

© Reuters

Жан-Клод Юнкер и Доналд ТускЕвропейският съвет реши тази нощ, че постигнатото споразумение за оттеглянето на Великобритания от ЕС не подлежи на предоговаряне.


В заключенията, посветени на този въпрос, се посочва, че предвидената в споразумението предпазна мярка за границата между Ирландия и Северна Ирландия е само защитен механизъм. Европейският съвет изразява очакването той да не се прилага, както и до 31 декември 2020 г. да бъде възприет друг възможен подход. Ако прилагането на мярката се наложи, това ще бъде временно, до намирането на постоянно решение.


На пресконференция след първия ден от заседанието на Европейския съвет председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че очаква от "британските приятели" да кажат как си представят бъдещите отношения с ЕС, предаде БТА. Очакваме в следващите седмици да ни съобщят очакванията си, имаме нужда от яснота, добави той.
Юнкер съобщи, че на 19 декември Еврокомисията ще представи подготовката си в случай, че Великобритания напусне ЕС без споразумение. Британският премиер Тереза Мей се бори смело, но няма резултати, коментира той.


Най-вече бихме искали да се знае, че предоговаряне на споразумението няма да има, нови правни задължения няма да бъдат поемани, посочи председателят. Попитан дали наистина е възможно с напускането на Великобритания да бъдат въведени визи за гражданите на ЕС и за британците, той поясни, че този въпрос е част от преговорите за бъдещите отношения с Лондон.


"Необходимо е одобрение на споразумението не само на британския парламент, но и от Европейския парламент. Това са два парламента - единият е континентален, другият е островен, мнението и на двата е важно. Останах с впечатлението от дебатите в британския парламент, че има голямо разнообразие от мнения, стори ми се, че няма да има съгласие в никаква посока. Струва ми се, че трябва да започнем преговорите за бъдещите отношения на ясна основа. Струва ми се неудобно да се очаква ЕС да предложи посоката. Според мен по-скоро Великобритания, британското правителството или парламентът в Лондон, трябва да кажат какво желаят в бъдеще от ЕС", заяви Юнкер.


Мей участва в срещата на лидерите ден след като спечели вътрешния вот на недоверие в партията си. След като в понеделник отложи гласуването на сделката в британския парламент, което трябваше да се състои във вторник, поради недостатъчна подкрепа сред депутатите, Мей започна отчаяни опити да издейства отстъпки от европейските лидери, които обаче още преди вчерашната среща бяха категорични – предоговаряне на споразумението за излизането на Великобритания от ЕС няма да има. Сега очакванията са вотът в британския парламент да се състои преди 21 януари.


Мей искаше да получи правни уверения, че ако бъде използвана ирландската "предпазна мрежа", то ще е само временно. Тези уверения са й необходими, за да успее да прокара споразумението през парламента. Тя предупреди, че сделката е "в риск", ако не бъдат адресирани опасенията на депутатите. Юнкер обаче подчерта, че може да има разяснения, но не и предоговаряне, предаде Би Би Си.


Жан-Клод Юнкер и Тереза Мей

© Reuters

Жан-Клод Юнкер и Тереза Мей


Според критиците "предпазната мрежа", която цели да се избегне твърда граница в Северна Ирландия, ще принуди Великобритания да спазва правилата на ЕС за неопределено време и ще ограничи възможностите й да сключва търговски сделки.


Председателят на Европейския съвет Доналд Туск също потвърди, че сделката не може да бъде предоговорена. Той увери, че предпазният механизъм ще "се прилага временно, освен ако и докато не бъде отменен от последващо споразумение, което да гарантира, че е зибегната твърдата граница".


Австрийският канцлер Себастиан Курц, чиято страна в момента е ротационен председател на Съвета на ЕС, намекна, че е възможно през януари да има специална среща за Брекзит, на която да бъдат договорени "допълнителни уверения".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (55)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на julius
  julius
  Рейтинг: 274 Неутрално
 2. 2 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 451 Неутрално

  (Ал)англетата я закъсаха.
  Ще трябва да си я сърбат попарата без чай.
  Мъка.

 3. 3 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1933 Неутрално

  Това се нарича е@аване на дяволите.

 4. 4 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Време е драмат да приключва. Винаги има вариант за брекзит без сделка - да минават на него. Самата Мей не знае какво иска, защото, каквото и да поиска, от три страни скачат да й кажат, че не е правилно.

  Доброто е заразно
 5. 5 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1219 Неутрално

  Напълно очаквано. ЕС ще накаже сурово Англия, за да се спре епидемията от центробешни сили и формации, които работят за унищожаване на ЕС. Като Англия рязко обеднее след излизането си от ЕС, популистите във всички държави, ще се "радват" на жестоко презрение и дори рублите от Масква, няма да им помогнат.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 6. 6 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1296 Неутрално

  Очаквах го, не знам Мей на какво разчиташе ???

 7. 7 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2691 Неутрално

  Хе-хе-хе-е-е-е...! Вчера Тереза Бей баламоса британските депутати, като им обясни, колко е важна е незаменима в преговорите с ЕС. И те и гласуваха доверие. Днес, ЕС съобщава, че предоговаряне няма да има! Баси и цирка, дето се заформя около напускането на Великобритания от ЕС. Никой вече не говори, за светлото бъдеще и милиардите паунди, дето трябваше да се изсипват върху острова. Всичко започна да придобива някаква несигурност и неопределеност. Тепърва предстоят проблемите с Шотландия и Северна Ирландия. Пък ако стане въпрос за визи и ограничения на пътуванията, леле-мале...! По-скъпите телефонни разговори ще ги преглътнем, някак си...!

  Бивш tww09306483.
 8. 8 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3350 Весело

  Европейският съвет реши тази нощ, че постигнатото споразумение за оттеглянето на Великобритания от ЕС не подлежи на предоговаряне.

  В заключенията, посветени на този въпрос, се посочва, че предвидената в споразумението предпазна мярка за границата между Ирландия и Северна Ирландия е само защитен механизъм. Европейският съвет изразява очакването той да не се прилага, както и до 31 декември 2020 г. да бъде възприет друг възможен подход. Ако прилагането на мярката се наложи, това ще бъде временно, до намирането на постоянно решение...

  Няма да предоговаряме, ама онуй записаното, за което подскачат великите британци, няма да се изпълнява, като до след две години предоговорят друг "възможен подход" до "постоянно решение", т.е. сегашното е непостоянно, ерго - подлежи на предоговаряне.
  Това според агитпропа се нарича "НЕ" на предоговарянето".

  К'во ли би било тогаз "предоговаряне" според тях?

 9. 9 Профил на Шимон
  Шимон
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Действително беше много очаквано. Тъжно е само за народа. Те все пак искаха промяна.

 10. 10 Профил на People vs ГЕРБage
  People vs ГЕРБage
  Рейтинг: 2454 Весело

  Поведението на Мей много ми прилича на това на "мъж под чехъл", бивш пръв красавец и бизнесмен, хах... Преговаря той, примерно, една година, сключва сделката, стиска ръцете и на другата сутрин се връща прежълтял да моли партньора да почнат отначало или да му даде повече пари, щото жена му не била съгласна и му е посегнала с тигана. Ако не е театър заради просия или пък наглост, мятането, огъването и преобръщането на британските политици всяка секунда явно не само прилича на последно, самоубийствено "салто мортале". Със сигурен фатален изход не само за икономиката на Острова, но и за неговото всеизвестно самочувствие.

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 11. 11 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3628 Весело
 12. 12 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1646 Неутрално

  Няма изненада, дори и сегашния вариант е достатъчно голямо отлагане, та да говорим за нови, по същество предварителни преговори.
  Нека не забравяме, че договореното до момента не е нищо повече от предварителни и временни съглашения за срок около 2 години, в които ще трябва тепърва да се решават тежките въпроси за бъдещите икономически, финансови и митнически рамки.
  А ако се мине директно на Брекзит без този отлагателен по същество договор, може да се получи челен сблъсък за вританската икономика на полето на общия пазар.

 13. 13 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7366 Неутрално

  Европа не е длъжна да спасява Мей. Предоговаряне точно това означава.

 14. 14 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1532 Весело

  Освен това звучно НЕ и пръстът, с който на снимка 1, Юнкер показва вратата на Мей, би могло ефектът да бъде подсилен и с един шут от зад, за да разберат британските националисти още нацисти, че билетът им е еднопосочен, и цицане от ЕС, повече няма да има!
  Винаги когато има спорна ситуация, твърдият подход дава най-добри резултати...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 15. 15 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 578 Неутрално

  До коментар [#5] от "Viva la Evolution":

  Ако можех, 2-3 плюса щях да ти сложа :D
  Точно това се случва и намекът към разните му орбановци, бабиши и бойковци е твърде ясен: "Щом можем така да е@аваме една от най-силните икономики в света, смятайте с вас какво можем да направим".

 16. 16 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1611 Неутрално

  Този път, свикналите с векове само на "Събиране" британци ще им се наложи не само да научат, но и дълго да практикуват "Изваждане", и то болезнено, заради моментната загуба на разсъдък!!!

 17. 17 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3019 Неутрално

  "В заключенията, посветени на този въпрос, се посочва, че предвидената в споразумението предпазна мярка за границата между Ирландия и Северна Ирландия е само защитен механизъм. Европейският съвет изразява очакването той да не се прилага"

  Хъ...! Значи и тъй може. А нас с гайдите, уж пълноправен член ни сащисаха от шенгенясване!

 18. 18 Профил на Джони Глупавия
  Джони Глупавия
  Рейтинг: 268 Неутрално

  Юнкер е злобен пиян мишок, който ежедневно съсипва ЕС с некомпетентността си..

 19. 19 Профил на People vs ГЕРБage
  People vs ГЕРБage
  Рейтинг: 2454 Весело

  Европейският съвет реши тази нощ, че постигнатото споразумение за оттеглянето на Великобритания от ЕС не подлежи на предоговаряне.В заключенията, посветени на този въпрос, се посочва, че предвидената в споразумението предпазна мярка за границата между Ирландия и Северна Ирландия е само защитен механизъм. Европейският съвет изразява очакването той да не се прилага, както и до 31 декември 2020 г. да бъде възприет друг възможен подход. Ако прилагането на мярката се наложи, това ще бъде временно, до намирането на постоянно решение...Няма да предоговаряме, ама онуй записаното, за което подскачат великите британци, няма да се изпълнява, като до след две години предоговорят друг "възможен подход" до "постоянно решение", т.е. сегашното е непостоянно, ерго - подлежи на предоговаряне.Това според агитпропа се нарича "НЕ" на предоговарянето".К'во ли би било тогаз "предоговаряне" според тях?
  —цитат от коментар 8 на xm...


  Играеш си с думите, не по-зле от от Юнкер. "Предпазна мрежа" е евфемизъм на израза "Ирландия няма свои части във ВБ, ние сме в ЕС и нямаме намерение да ви облагоделстваме, затова или ще бъде квазиграница, или трябва да бъде другаде, ако изобщо решите да сложите такава". За да не тръгне Северна Ирландия да си ходи без война, както е тръгнала впрочем, за да не бъде последвана от Шотландия, заедно с английския двор поне откъм замъци, англичаните отново са пред избора to be or not to be. Всички мислеха, че той се прави само веднъж, но... ето че не са познали.

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 20. 20 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 738 Неутрално

  "Според критиците "предпазната мрежа", която цели да се избегне твърда граница в Северна Ирландия, ще принуди Великобритания да спазва правилата на ЕС за неопределено време и ще ограничи възможностите й да сключва търговски сделки."

  Перков, аз като ти казвам да слушаш старото.

  The best way to predict the future is to invent it.
 21. 21 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1037 Весело

  Наздраве!

  Апокалипсисът апокалиптичен
 22. 22 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1037 Весело

  (Ал)англетата я закъсаха.Ще трябва да си я сърбат попарата без чай.Мъка.
  —цитат от коментар 2 на НеКой


  Не се "(ал)англетата", а "нагличаните". :))

  Апокалипсисът апокалиптичен
 23. 23 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 738 Неутрално

  До коментар [#21] от "БМЗ":

  Ти пък какво се радваш, комундер. Щом няма граница между Ирландия и Северна Ирландия, това означава че Великобритания става колония на ЕС. Митническият съюз пък няма да им дава право на договори за търговия с трети страни.
  Много си тъп, за да го разбереш.

  The best way to predict the future is to invent it.
 24. 24 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 677 Неутрално

  Даже много се забавиха, с втърдяване на тона към Мей.

 25. 25 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1780 Неутрално

  НЕ значи НЕ, колкото и да го въртят и сучат английските цигани.
  НЕ е еврошамар по наглите английските мутри.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: www.unbrain.eu?bg
 26. 26 Профил на danitoledov
  danitoledov
  Рейтинг: 253 Неутрално

  Тереза Мей се издъни ужасно много. С нейните камъни по нейната глава.

  danitoledov
 27. 27 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 662 Весело

  До коментар [#5] от "Viva la Evolution":

  „...които работят за унищожаване на ЕС...“
  И кои са тези работници, бе смешковци, които така усърдно работят? Ишиасов, меркелица, макарон, гейстанишев? Май има още много. Надеждата им е, нов референдум и оставане на Англия в ЕС. Рекета им води само до обратния резултат, твърд брексит е пълна загуба за брюкселските бюрократи, за ЕС и естествено за България...А вие си философствайте на воля...

 28. 28 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  До коментар [#4] от "АзКлавдия":

  Когато се окаже, че няма правилни решения за осъществяване на предварително взето решение, най-вероятно рогатият се е скрил във вече взетото решение.

  Това е само предположение, разбира се. Да му мислят бавно къкрещият вече две години време.

 29. 29 Профил на People vs ГЕРБage
  People vs ГЕРБage
  Рейтинг: 2454 Неутрално

  Даже много се забавиха, с втърдяване на тона към Мей.
  —цитат от коментар 24 на deymus


  Донякъде сами са си виновни, че й удариха едно рамо с изявлението си, че може да се направи уточнителна декларация към споразумението. Подадоха й пръст, тя реши да им лапне ръката. От друга страна, англичаните твърде бързо забравиха думите на Меркел още след референдума, че няма да има cherry picking при договарянето с ЕС. Поведението не само на Мей, а и на британските консерватори може да се окачестви като скандално, не само като недопустимо, откъдето и да го погледнеш. Те създадоха скандала, те се мятаха, те се бориха за постове помежду си, те се плюха и се скубаха пред очите на света, а сега се опитват да извадят от това дивиденти. Ако не беше трагично, можеше и да се усмихнем на тази наглост. Иначе тя граничи само с кремълската и няма да се учудя, ако именно Москва стои зад цялата брекситърска епопея.

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 30. 30 Профил на Погледни ме в очите!
  Погледни ме в очите!
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#7] от "tww09306483":

  "Никой вече не говори, за светлото бъдеще"

  Напротив, Тя го споменава няколко пъти, даже и вчера го каза в речта си пред парламента. Аз заставам на тръни като чуя, че някой ми обещава "светло бъдеще", рефлекс усвоен от време оно.

 31. 31 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1532 Весело

  ...твърд брексит е пълна загуба за брюкселските бюрократи, за ЕС и естествено за България...А вие си философствайте на воля...
  —цитат от коментар 27 на joro4900


  Комунета тъпи, не пишете глупости!
  БВП на ЕС е 16 трилиона долара, а на ОК - сумарно 2 трл!
  Кой губи повече?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 32. 32 Профил на kirka80286
  kirka80286
  Рейтинг: 488 Весело

  Ха-ха-ха! Те ти, Терезо, Спасовден. Хайде сега кой откъдето, и приятен фалит!

  "Тhe lack of major wars may be hurting economic growth." New York Times
 33. 33 Профил на Погледни ме в очите!
  Погледни ме в очите!
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#7] от "tww09306483":

  "Тепърва предстоят проблемите с Шотландия и Северна Ирландия. "

  С Шотландия проблемът е много голям. Ако няма сделка, много вероятно да проведат втори референдум за независимост от Великобритания който има голям шанс да мине. Не бих искал да съм на мястото на Фараж, Борис и Риис-Могс при подобно развитие...

 34. 34 Профил на ГЛАСУВАЙ        НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ
  ГЛАСУВАЙ НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ
  Рейтинг: 2464 Неутрално

  естествено че не може - това се превърна в бас.и абсурдния цирк

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА !!! БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ !!! ГЛАСУВАЙ НА 11 ЮЛИ, ИЗГОНИ МУТРАТА И КАСКЕТА
 35. 35 Профил на People vs ГЕРБage
  People vs ГЕРБage
  Рейтинг: 2454 Весело

  До коментар [#33] от "Rick and Morty":

  Фараж е "тю-тю" от 4-ти декември. Виж сам защо:
  Nigel Farage has quit Ukip after 25 years, saying the party he led to its greatest election successes was now unrecognisable because of the “fixation” with the anti-Muslim policies of its leader, Gerard Batten.
  https://www.theguardian.com/politics/2018/dec/04/nigel-farage-quits-ukip-over-fixation-anti-muslim-policies

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 36. 36 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#29] от "Грозде":

  Така си е Император Путин назначава президента на САЩ и изхвърля ГБ от ЕС. Ами така е свиквайте.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 37. 37 Профил на People vs ГЕРБage
  People vs ГЕРБage
  Рейтинг: 2454 Весело

  До коментар [#29] от "Грозде":Така си е Император Путин назначава президента на САЩ и изхвърля ГБ от ЕС. Ами така е свиквайте.
  —цитат от коментар 36 на qwerty 500


  Мурзилката изникна като отровна гъбка след дъжд?
  Товарищ, вие свиквайте. Ракетите ви се разпадат, корабите ви гърмят, а подводниците се превръщат в морски гробища. Загубихте отвсякъде, та... свиквайте. Иде ви краят!

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 38. 38 Профил на kirka80286
  kirka80286
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#29] от "Грозде":Така си е Император Путин назначава президента на САЩ и изхвърля ГБ от ЕС. Ами така е свиквайте.
  —цитат от коментар 36 на qwerty 500


  Да, и също е виновен за Македония, гладуващите в Сомалия, дупката в озоновия слой, замърсяването в Пекин и расовотро напрежение в Детройт. :)

  "Тhe lack of major wars may be hurting economic growth." New York Times
 39. 39 Профил на People vs ГЕРБage
  People vs ГЕРБage
  Рейтинг: 2454 Весело

  [quote#38:"kirka80286"][/quote]

  Втора гъбка, тра-ля-ля...

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 40. 40 Профил на Грегорий50
  Грегорий50
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Нема лабаво снишавай се докато можеш.

 41. 41 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5332 Весело

  Мислех, че няма да се върнат отново на темата, а сега виждам нови възможности ...
  Първо тоягата, после моркова ...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 42. 42 Профил на Погледни ме в очите!
  Погледни ме в очите!
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#35] от "Грозде":

  Той ми е ясен, 25 години на Европейска хранилка и накрая сам си отряза клона. Той не вярваше, че ще спечели. След референдума подаде оставка и каза, че е постигнал всичко в политиката, време му било за почивка. Ама явно някой с руски акцент му се е обадил и му е обяснил, че от това хоро пускане нема. Скоро го гледах на една лодка по Темза, хвърляше риба до парламента... То цялата Брексит кампания беше базирана на "angry fisherman" и милионите за nhs на седмица вместо Евро таксата...

 43. 43 Профил на Погледни ме в очите!
  Погледни ме в очите!
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Иначе много от торите настояват за твърд брексит ама ми е чудно от къде ще намират пари за здравеопазването което в момента се задъхва и за всичките видове помощи дето изплащат, за плащане на фермерите идентично на парите от еврофондовете и тн.. Бяха казали, че имали заделени пари и нямало проблем ама като тръгнат да фалират масово малките и средни бизнеси и някой други големи играчи, като почнат да излизат хората на улицата не ми се мисли. На конференцията на торите в Манчестър 2017 ги посрещнаха с огромен надпис на един мост "hang the tories" и няколко обесени манекени, а тези хора не се шегуват. Има много леви радикали и анархисти, че Париж ще бъде като детска игра. Те даже от сега говорят за изкарване на армията в градовете след 29-ти...

 44. 44 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 662 Весело

  До коментар [#31] от "Rim":
  „Комунета тъпи, не пишете глупости!“

  Комунетата сте вие и бащите ви, които закопавахте България 45 години, а сега фантазирате за една „Единна Европа“ на брюкселско-меркелските тъпа//нари, които вместо да сложат ред, все повече толерират изгъ//ци като напр. „българската правосъдна система“, българската държава-мафия, африканизират(цитат от вчерашния „Die Welt“) Европа и пръскат икономически, морални и интелектуални ресурси за фантасмагории, нарушават основните принципи, закони и споразумения на ЕС. И не носят никаква съдебна и морална отговорност. А вие си лъскайте банкянския бастун и си живейте в кочината-мечта...

 45. 45 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#20] от "EU defender":

  И какво казва старото? Нали нямаше да има брекзит? Ливада неокосена...

 46. 46 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3774 Неутрално

  Достатъчно време имаха за договаряне на изхода. Сега не им харесва. Явно, никой не е имал представа, какво и как да договаря. Да се махат, че омръзнаха на всички.

 47. 47 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 738 Неутрално

  До коментар [#45] от "Велков":

  Перков, ти малоумен ли си? Какво означава липса на граница между Ирландия и Северна Ирландия?

  The best way to predict the future is to invent it.
 48. 48 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 4860 Неутрално

  Тереза Мей ще усети твърд Брекзит, няма отстъпки и това е, ще си сърбат попарата, която си надробиха.

 49. 49 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#45] от "Велков":Перков, ти малоумен ли си? Какво означава липса на граница между Ирландия и Северна Ирландия?
  —цитат от коментар 47 на EU defender


  Какво означава? Че Великобритания остава член на ЕС ли? Я раздуй...

 50. 50 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4056 Неутрално

  Брюксел може само да бъде поздравен за тази си позиция!ЕС не е някакъв "пазар" където някой си тарикат /като Лондон/ да се пазари през час!Идиотията Брекзит си я забъркаха на Острова и да се оправят!

 51. 51 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4056 Неутрално

  До коментар [#1] от "Julius":


  До коментар [#2] от "НеКой":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Както е казал мъдро Народът:"Каквато каша си надробиш-такава ще сърбаш"

 52. 52 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4056 Неутрално

  До коментар [#5] от "Viva la Evolution":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Поздравления за отличния коментар

 53. 53 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4056 Неутрално

  До коментар [#7] от "tww09306483":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  ......................Чак до визи няма да се стигне..........................

 54. 54 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 738 Неутрално

  До коментар [#49] от "Велков":

  Става колония на ЕС, тъпо говедо.

  The best way to predict the future is to invent it.
 55. 55 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#49] от "Велков":Става колония на ЕС, тъпо говедо.
  —цитат от коментар 54 на EU defender


  Глупости ...колония...
  И викаш - няма брекзит, а?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK