ЕС удължи мисията си за мигранти в Средиземно море въпреки съпротивата ан Италия

ЕС удължи мисията си за мигранти в Средиземно море въпреки съпротивата ан Италия

© Associated PressЕвропейският съюз официално удължи днес своята операция срещу контрабандистите на хора в Средиземно море с три месеца до края на март, предаде ДПА.


Операция "София" започна през 2015 г. Тя има за задача да задържа контрабандисти и да разстройва техните дейности, като същевременно обучава либийската брегова охрана и налага оръжейно ембарго на обхванатата от конфликт северноафриканска страна. Досега операция "София" е спасила над 49 хил. мигранти, повечето от които са били докарани в италиански пристанища съгласно договорености с Рим от 2015 г.


Сегашното италианско правителство обаче възприе твърд подход към миграцията и се противопостави на подновяване на мандата на операцията, освен ако други държави от ЕС не се съгласят да приемат повече пристигащи мигранти.


Тримесечното удължаване дава повече време за уреждане на спора, противопоставил Италия срещу страни членки, които са против каквито и да било ходове за преразпределение на кандидати за убежище в ЕС. /БТА

Ключови думи към статията:

Коментари (40)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 2038 Неутрално

  От статията става ясно, че това не е операция срещу контрабандистите, а операция на контрабандистите.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 2. 2 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1921 Неутрално

  " Тя има за задача да задържа контрабандисти.."

  Нооо същевременно:

  "Досега операция "София" е спасила над 49 хил. мигранти, повечето от които са били докарани в италиански пристанища.."

  Т.е. самите участници в операция "София" за заместили контрабандистите и са поели техния бизнес.

  Аа сметка на Италия, разбира се.

  Panta rhei....
 3. 3 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1924 Неутрално

  Това ще е последното удоволствие на тотално развихрилите се леви социопати. На изборите отиват директно на бунището на историята (а някои и при бай Ставри)

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 4. 4 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3301 Любопитно

  Ако аз изляза в Бургаския залив и започна да имитирам, че се давя, ще ме закарат в Бургас и може да ям шамари. Защо някой тъмносив, отделил се от Либия на два километра трябва да бъде закаран в Европа и посрещнат с цветя?

  Еретик
 5. 5 Профил на Адекватно мислещ
  Адекватно мислещ
  Рейтинг: 293 Неутрално

  До коментар [#3] от "venci4":

  Правителството на ЕС в момента се оглавява от десен политик, предложен от дясна партия, която спечели изборите. В Европейския парламент най-голямата група депутати е дясна. В ЕС най-много национални правителства се оглавяват от десни партии. За тази операция са гласували най-много десни политици и операцията се ръководи от десни политици. Още повече, че ЕК в момента е подкрепяна от трите най-големи европейски партии, които представят огромно мнозинство на демократичния вот на европейците. Точно както работи демокрацията.

  За бай Венци Неонациста обаче всички, които не споделят възгледите на Хитлер, са "леви социопати". Включително 80% от европейското население.

 6. 6 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 2701 Неутрално

  Май тази операция не беше много успешна досега. Няма данни за задържани каналджии, а и трафика си продължава. Наистина тези хора ''спасявани'' в морето трябва да бъдат връщани обратно в Либия. Ако сега Италия откаже да ги приеме на своя територия, Франция ще ги приюти ли, след като вече поколения наред емигранти, живущи във Франция и дори придобили френско гражданство не се оказа, че ни най - малко не са интегрирани.

 7. 7 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1924 Неутрално

  До коментар [#5] от "Адекватно мислещ":

  И не е ли социопат този, който обезличава националната и религиозна идентичност на собствения си народ? А колко са "десни" само много оглупял човечец може да повярва.
  Ето какви ги вършат твоите побратими мюслита в Мароко, и на които щедро се раздава убежище и европейско гражданство:

  https://l.facebook.com/l.php?u=https ://vimeo.com/307442457&h=AT2WSlWy-HFNwjufxgaXh3Rg73i-t5rotqQJD0LrF44-iJbCSAFzRflWBvG9VY7pePW7JM4gPlYEQwms5wWhD_o_zZVQZDjm0Dm_eOIYQ6r2WY5TFiGg6njbdBfdPkjeGU8JDcopHA&s=1

  Онзи ден изнасилиха и заклаха две млади момичета защото са християнки

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 8. 8 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Планът Калегри в действие.Според този план в Европа трябва да се заселят милиони от други раси и етноси, които да се смесят.Да се разтурят отделните държави.Глобализъм и мултикултурализъм в действие.

 9. 9 Профил на Адекватно мислещ
  Адекватно мислещ
  Рейтинг: 293 Неутрално

  До коментар [#7] от "venci4":

  1. Не, не е. Социопат е човек, който не може да изпитва чувства. Ни повече, ни по-малко.
  2. Това е твоята религиозна идентичност. Аз и още 40% от ЕС нямаме нищо общо с твоите малоумни детски приказки. Същото бих казал и на мюсюлманин, и на евреин, да не се засегнеш, споко. Да не говорим, че България (и ЕС) е секулярна държава и твоята религиозна идентичност няма нищо общо с националната. Затова можеш да си я хванеш и да си я яздиш по други форуми, например "иисусумрязагреховетеми.ком".

  3. Кой обезличава какво по-точно? Да не би да изхвърляме европейците от Европа и да им отнемаме паспортите? Как им премахваме националните идентичности? Някой да ти е казал някога, че вече не си българин и нямаш право да се наричаш българин? Как ти е обезличена твоята национална идентичност като са спасени няколко хиляди души от удяване в друга държава?

  4. Убежище не се дава щедро на никого от Мароко. Убежище имат право да получават само бежанци и други с признат хуманитарен статут, които са само хора, пристигащи от държави, в които ако бъдат върнати, има реален риск да умрат. Това са сирийци, иракчани, афганистанци, сомалийци и либийци. Абсолютно всички останали, наброяващи над 60% от влизащите в ЕС, от Пакистан на изток до Мароко на Запад, от Украйна на север до ЦАР на юг, биват ДЕПОРТИРАНИ. Депортират се по над 200 000 души годишно. Хората, които биват спасени от Средиземноморието масово ще бъдат депортирани, особено тези от Западното средиземноморие, които пристигат от Алжир и Мароко. Да не говорим, че въобще пък нямат право на европейско гражданство, каквито глупости пишеш. Тия лъжи, които си съчиняваш, ги вярват има-няма 10% от населението, водено от такива стожери на българската интелигенция като Волен Сидеров.

  Колкото до изнасилванията - наказателната отговорност и по КРБ, и по НК е ЛИЧНА. В нормална държава изнасилвачите ги хващат, осъждат и затварят. Само тях обаче. Какво са правили един или двама или 1000 души няма значение за този хиляда и първи човек, който е невинен, но когото ти обвиняваш просто защото се е родил горе-долу на същото място като тях.

  А, и последно - понеже уж си голям патриот. Според КРБ и според НК, нямаш право на реч на омразата в публично пространство. Не само в този си пост, но редовно, както и в аватара си, ти ясно и изрично проповядваш омраза срещу една конкретна религия. Така че ти нарушаваш основния закон на държавата си. Патриоте.

 10. 10 Профил на Адекватно мислещ
  Адекватно мислещ
  Рейтинг: 293 Неутрално

  До коментар [#8] от "Мусаши":

  И Земята е плоска, нали така. :Д

 11. 11 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1924 Неутрално

  До коментар [#9] от "Адекватно мислещ":

  С тази пиянска логорея сам си постави диагнозата.

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 12. 12 Профил на Адекватно мислещ
  Адекватно мислещ
  Рейтинг: 293 Неутрално

  До коментар [#11] от "venci4":

  Ахахах. Нямаш какво да кажеш по нито една точка, затова просто не каза нищо. Крайнодесните сайтове явно не са те подготвили да оборваш ясно конструирани аргументи (които могат да се защитят и с данни и статистики, както и със законодателство). Смях в залата. :Д

 13. 13 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1924 Неутрално

  До коментар [#12] от "Адекватно мислещ":

  Не, просто счетох, че си си губя времето. Да твърдиш, че ако от 1001 души 1000 са виновни, но един не е, не ги поставя под един знаменател си е чисто старческо оглупяване..

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 14. 14 Профил на Адекватно мислещ
  Адекватно мислещ
  Рейтинг: 293 Неутрално

  До коментар [#13] от "venci4":

  О, боже, на теб трябва с канче да ти се налива смисъла на изречението в тиквата. От 1001 души не са 1000 виновните. Това бе хиперболизирания аргумент, за да разбереш логиката защо да се отъждествява една част от някакво население с цялото население, е ГРЕШНО. И точно това е причината наказателната отговорност по закон да е лична. Защото утре един бял християнски българин ще убие момичето и детето си (като преди месец) и аз ще дойда на теб да ти държа сметка, защото и ти си бял християнски българин. Нищо, че нямаш нищо общо със случая.

  Реалните числа са няколко хиляди човека от 5 милиона. Колкото са мюсюлманите в ЕС. Само в България населението е 10 процента турци. 700 000 души. Само че тия 700 000 турци не са нито изнасилвачи, нито терористи. Живеят си нормално. Същото важи за ОГРОМНОТО МНОЗИНСТВО мюсюлмани в ЕС. Ако имаше 5 милиона мюсюлмани изнасилвачи, щеше да има (минимум) 5 милиона изнасилвания в ЕС, нали така? Това е минимумът. Само че изнасилванията в ЕС са 60 000 годишно, или 1.2% от тия 5 милиона. И това е ако приемем, че всички изнасилвания в ЕС годишно се извършват от мюсюлмани, което е не просто далеч от истината, а пълна глупост. Напротив, огромната маса изнасилвания се извършват от роднини или приятели на жертвата и в мнозинството си са християни или атеисти. Което е очаквано, очевидно, защото огромното мнозинство от хората в ЕС са християни и атеисти, а не мюсюлмани. И също така е очаквано, очевидно, защото е много по-лесно да изнасилиш някого, ако имаш доверието му и го познаваш, а не като се съберете групичка араби от махалата и хванете някое християнско момиченце.

  А, и между другото - социопатите, като хора, които не притежават качеството емпатия, нямат конкретен начин да се научат да различават грешно от редно и зло от добро. Затова те стават диспропорционално по-често престъпници.

  Та, ти, като човек, който е навит да остави 45 000 души да умрат от удавяне, само защото са с друг цвят на кожата или защото вярват в различен от неговия измислен чичко на небето, си мноооооооого по-близо до дефиницията на социопат от всеки, който е на ония кораби и ги спасява. Дори Салвини не се обяви за спиране на спасяването на давещите се, защото дори той не е толкова ненормален. Ти си прецени дали си окей да си в такава компания.

 15. 15 Профил на кокошката
  кокошката
  Рейтинг: 369 Неутрално

  До коментар [#14] от "Адекватно мислещ":

  Не спирай хаповете. Фатално е.

 16. 16 Профил на Madmax
  Madmax
  Рейтинг: 14 Любопитно

  ЕК продължава да налага безумната си политика за миграцията въпреки нежеланието на отделните страни-членки. Трябва и за ЕК да има процедура за отстраняване и вот на недоверие.
  Като им гледам лодката на тия, само дето не е потънала. Затова се давят.

 17. 17 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1924 Неутрално

  Реалните числа са няколко хиляди човека от 5 милиона. Колкото са мюсюлманите в ЕС. Само в България населението е 10 процента турци. 700 000 души. Само че тия 700 000 турци не са нито изнасилвачи, нито терористи. Живеят си нормално.
  —цитат от коментар 14 на Адекватно мислещ


  Абе защо се правиш на ударен с мокър парцал? Говорим за МИЛИОНЪТ, който лудата комсомолка покани. Я провери процентната престъпност на този контингент и после се прави на експерт. И, както някой те посъветва по- горе, вземи си хаповете..

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 18. 18 Профил на Адекватно мислещ
  Адекватно мислещ
  Рейтинг: 293 Неутрално

  До коментар [#17] от "venci4":

  Как по-точно се правя на ударен, като съм вкарал този милион в общите 5 милиона, за които говорих досега. Не съм ги изпуснал някак си. :Д Но, окей, нека е по твоему - 60 000 изнасилвания в ЕС при 1 милион мигранти прави 6%. Това е ако приемем, че всички изнасилвания са извършени от мигранти (всъщност огромната част не са), че всичките 1 милион мигранти са мюсюлмани (всъщност около 20% са християни), че няма повтарящи се извършители и че няма групови изнасилвания (отново - пълни глупости). Правим това, за да станат възможно най-много извършители - всяко изнасилване е извършено от 1 различен човек само веднъж. Извличаме статистическия максимум. Дотук ясно?

  Пак стават само 6%. Остатъкът е 94%. Кое е повече? Кои са мнозинството? Трябва ли заради едните 6% да се съдят другите 94%, още повече като имаш предвид, че реалното съотношение не е 6-94, а 0.1-99.9? И това не би трябвало да е изненада, защото ако имаше ЕДИН МИЛИОН ИЗНАСИЛВАЧИ ТУК, НЯМАШЕ ДА ФУНКЦИОНИРА НИТО ЕДНА ДЪРЖАВА.

  Същото важи за убийства, кражби и т.н.

  Пак смях в залата. Спри да се опитваш със статистики да се обосноваваш. Статистиките не подкрепят твоите глупости. Просто си кажи аз съм расист и не харесвам кафяви хора и да се свършва.

 19. 19 Профил на Madmax
  Madmax
  Рейтинг: 14 Неутрално

  Защо не напишат колко трафиканта на хора са заловили и колко са осъдени? Нали с това уж се борят от ЕК.

 20. 20 Профил на Адекватно мислещ
  Адекватно мислещ
  Рейтинг: 293 Неутрално

  До коментар [#15] от "кокошката":

  Кофти е когато статистиката, законодателството и простичкият морал не съвпадат с расистките и шовинистките ви тези, нали? А е още по-кофти, когато 80% от хората в Европа също не ги споделят, нали? Реалността е скапана, нали?

  Благодаря, ще продължа да си пия хапчетата. Може и ти да пробваш.

 21. 21 Профил на Адекватно мислещ
  Адекватно мислещ
  Рейтинг: 293 Неутрално

  До коментар [#19] от "Madmax":

  Заповядай, докладът от оня ден. Имай предвид, че ЕК и ЕП нямат правомощия да хващат, осъждат и затварят трафиканти. Такива правомощия имат само националните държави (това е част от националния суверенитет). ЕС може да дава пари, за да подпомага, но за повечето държави, тези пари са много по-малко от заделените в националните бюджети. Така че търси отговорност на Борисов, Цацаров и техните еквиваленти в другите държави-членки.

  https://goo.gl/LSkppf

 22. 22 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1924 Неутрално

  До коментар [#18] от "Адекватно мислещ":

  Дълбоко ме съмнява да си пътувал скоро, или изобщо, по Европа както дълбоко ме съмнява да знаеш друг чужд език освен училищния руски, но пробвай да си преведеш тези няколко статии със статистики, че ставаш смешен даже и на децата:

  The statistics suggest that the key factor is not necessarily a high Muslim population, but a high Muslim immigrant population
  (Статистиката показва, че ключовият фактор не е непременно високото мюсюлманско население, а високото имигрантско население от мюсюлмани:

  https://canadafreepress.com/article/muslim-migration-and-rape-statistics-in-europe

  https://en.wikipedia.org/wiki/Immigration_and_crime

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 23. 23 Профил на Madmax
  Madmax
  Рейтинг: 14 Разстроено

  До коментар [#19] от "Madmax":Заповядай, докладът от оня ден. Имай предвид, че ЕК и ЕП нямат правомощия да хващат, осъждат и затварят трафиканти. Такива правомощия имат само националните държави (това е част от националния суверенитет). ЕС може да дава пари, за да подпомага, но за повечето държави, тези пари са много по-малко от заделените в националните бюджети. Така че търси отговорност на Борисов, Цацаров и техните еквиваленти в другите държави-членки.https://goo.gl/LSkppf
  —цитат от коментар 21 на Адекватно мислещ


  Е като ЕК няма пълномощия да хваща трафикантите, как точно се бори с тях. Защо ни лъжат толкова грозно?

 24. 24 Профил на Madmax
  Madmax
  Рейтинг: 14 Неутрално

  Колко от тия на снимката имат спасителни жилетки? Като обърне лодката първата по-голяма вълна какво става?
  Никои не им е виновен, че умират в морето, като не си преценяват рисковете.

 25. 25 Профил на Адекватно мислещ
  Адекватно мислещ
  Рейтинг: 293 Неутрално

  До коментар [#23] от "Madmax":

  Ами, не знам, който ти е казал, че ЕК хваща трафикантите, той те е излъгал. Не знам кой е тоя. Но и не знам как точно си му се вързал, след като не съществува нито Европейска полиция, нито Европейска гранична полиция, нито Европейска брегова охрана, нито Европейски наказателни съдилища... Нямам представа защо си решил, че всичкото това влиза в правомощията на ЕК. Още повече, че ако ЕК реши да изземе тези правомощия от националните институции, то това ще бъде груба намеса в суверенитета на държавите.

  ЕК се бори с трафика като приема общо законодателство против него и като дава пари на държавите, които нямат пари - примерно дадоха за охраната на нашите граници допълнителни 100 млн евро. Но тези пари идват от държавите, които имат пари - главно Германия, Франция, Великобритания, Италия и Холандия. Така че реално само по-бедните получават от ЕК пари.

  Силно ме съмнява някой да ти е обяснявал, че ЕК реално хваща трафикантите и ги съди. Много по-вероятно е просто да не знаеш как функционира ЕС, а не някой да те е излъгал.

 26. 26 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 1353 Неутрално

  Неадекватният НПО активист разбира се пак защитава мигрантите и необолшевишките брюкселски зелки. :-) Някой учуден?!? :-)

 27. 27 Профил на Madmax
  Madmax
  Рейтинг: 14 Весело

  До коментар [#23] от "Madmax":Ами, не знам, който ти е казал, че ЕК хваща трафикантите, той те е излъгал. Не знам кой е тоя. Но и не знам как точно си му се вързал, след като не съществува нито Европейска полиция, нито Европейска гранична полиция, нито Европейска брегова охрана, нито Европейски наказателни съдилища... Нямам представа защо си решил, че всичкото това влиза в правомощията на ЕК. Още повече, че ако ЕК реши да изземе тези правомощия от националните институции, то това ще бъде груба намеса в суверенитета на държавите.ЕК се бори с трафика като приема общо законодателство против него и като дава пари на държавите, които нямат пари - примерно дадоха за охраната на нашите граници допълнителни 100 млн евро. Но тези пари идват от държавите, които имат пари - главно Германия, Франция, Великобритания, Италия и Холандия. Така че реално само по-бедните получават от ЕК пари.Силно ме съмнява някой да ти е обяснявал, че ЕК реално хваща трафикантите и ги съди. Много по-вероятно е просто да не знаеш как функционира ЕС, а не някой да те е излъгал.
  —цитат от коментар 25 на Адекватно мислещ


  Виж сега какво пише в статията:

  "Операция "София" започна през 2015 г. Тя има за задача да задържа контрабандисти и да разстройва техните дейности."

  Значи или ти или Дневник ни лъжете за задържането на трафикантите на хора.

 28. 28 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1924 Неутрално

  До коментар [#27] от "Madmax":

  Тепърва разбрах. че си имам дебат с един синилен и поставен под най- ниската пенсия рептил от времето на социализма, та реших да не се занимавам с идиотизирани индивиди

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 29. 29 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1924 Весело

  До коментар [#27] от "Madmax":

  Съветвам те да направиш нещо полезно вместо да му четеш оглупелите старчески разсъждения- сигурно няма и дърва за огрев, но ако циганите са го обрали той ще обяви Бойко за виновен. Занимаваш се с психопат, ха ха ха

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 30. 30 Профил на Madmax
  Madmax
  Рейтинг: 14 Весело

  До коментар [#27] от "Madmax":Тепърва разбрах. че си имам дебат с един синилен и поставен под най- ниската пенсия рептил от времето на социализма, та реших да не се занимавам с идиотизирани индивиди
  —цитат от коментар 28 на venci4


  Аз се позабавлявах малко ;)

 31. 31 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1924 Неутрално

  Не се отнасяше до теб,а до дебила адекватно мислещ

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 32. 32 Профил на Madmax
  Madmax
  Рейтинг: 14 Весело

  Не се отнасяше до теб,а до дебила адекватно мислещ
  —цитат от коментар 31 на venci4


  Това си беше ясно.

 33. 33 Профил на Адекватно мислещ
  Адекватно мислещ
  Рейтинг: 293 Неутрално

  До коментар [#27] от "Madmax":

  Чакай, чакай малко, операция София няма нищо общо с ЕК, тя е военна операция на обединение от армиите на държавите в ЕС. ЕК не управлява армия, че тя да я ръководи. ЕС няма армия. Ако забележиш в статията пише, че ЕС е удължил операцията, а не, че ЕК е удължила операцията. ЕС не е равно на ЕК.

  В случая тази операция съществува, защото Съвета на ЕС са постигнали съгласие да създадат и управляват тази операция. Съвета на ЕС взе решението за започването ѝ, Съвета на ЕС взима решенията и за удължаването ѝ. ЕК няма нищо общо, освен че я подкрепя. Тоест, точно каквото обясних горе и за което са ми цъкнали 6 минуса, щото хептен нямат представа как работи ЕС.

  Ако нямаш точна идея какво е Съвета на ЕС, питай, ще ти отговоря и за това. Но, както ти казах, просто не знаеш как функционира ЕС. Нито Дневник, нито аз те лъжем.

 34. 34 Профил на Адекватно мислещ
  Адекватно мислещ
  Рейтинг: 293 Неутрално

  До коментар [#29] от "venci4":

  Смях в залата. Отново. Ти стъпвал ли си някога на лекция по ПЕС? :Д

 35. 35 Профил на Адекватно мислещ
  Адекватно мислещ
  Рейтинг: 293 Неутрално

  До коментар [#30] от "Madmax":

  Е, щом ти е забавно да показваш, че нямаш представа за какво говориш... Всичко е наред явно.

 36. 36 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8342 Неутрално

  Тя операцията уж е срещу контрабандисти, но май повече е да спасява мигранти, дето нямат акъл и тръгват с гумени лодки в бурно море.

 37. 37 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 2038 Неутрално

  До коментар [#18] от "Адекватно мислещ":

  Ще ти отговоря, както отговори Ан Колтър на подобна теза: Имаме си достатъчно проблеми с нашите убийци и изнасилвачи, за да си вкарваме още отвън.Не 6% , 0.00000000000006% не искам допълнително.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 38. 38 Профил на Адекватно мислещ
  Адекватно мислещ
  Рейтинг: 293 Неутрално

  До коментар [#37] от "Noise":

  Окей, с такова твърдение съм съгласен. Това е вече информирано мнение без да се използват лъжи. Аз лично не съм напълно съгласен с него, защото може да се приемат бежанци и да не се допускат изнасилвания и това зависи изцяло от правилното функциониране на институциите ни. Вярно, много по-трудно е от това просто да не приемаме, но имаме сума ти подписани и ратифицирани през десетилетията документи, които ни задължават да приемаме и ще е много по-трудно да се откажем от всички тях, отколкото да си въведем в ред институциите. Но съм съгласен, че такова мнение има резон и не е идиотско. Но има огромна разлика с малоумщините на неонациста горе.

  Между другото, забележи как са ми сложили цели 10 минуса на коментар номер 33 въпреки че коментарът е идеално и напълно правилен и всеки може да го провери моментално в интернет и да се увери сам. Хората толкова зле познават функционирането на ЕС, че дори да им го обясниш, пак ти слагат минуси. Няма да се оправи скоро тая държава... Нивото тук просто е катастрофално.

 39. 39 Профил на Адекватно мислещ
  Адекватно мислещ
  Рейтинг: 293 Неутрално

  До коментар [#26] от "xox55541929":

  Ама, чиче, защо ви е толкова трудно да схванете разликата между брюкселските зелки и останалите зелки в ЕС, за които ти и другите тук и навсякъде в ЕС са гласували? :Д Защо трябва да докажеш колко си тъп и че не знаеш нищичко по темата? Операцията е гласувана от СЪВЕТА НА ЕС. Не от Европейската комисия! Съветът на ЕС не е съставен от брюкселски бюрократични необолшевици, а от МИНИСТРИТЕ НА ДЪРЖАВИТЕ В ЕС!!! Твоят министър го е гласувал няколко пъти това нещо, заедно с министъра на Италия, на Австрия, на Унгария и на всички останали велики антиимигрантски държави, които мразят мигрантите! Съветът на ЕС като институция е ЕКСПЛИЦИТНО, ИЗРИЧНО междуправителствена, а не надправителствена! Какво значи това? Означава, че министрите в институцията са задължени да защитават интересите на държавата си, а не на ЕС като цяло, в противовес на комисарите в ЕК (надправителствена институция), които имат точно обратното задължение - да защитават интересите на ЕС като цяло, а не на личните си държави.

  С други думи, вината за това да съществува тази операция е на министъра на отбраната ни. Нашия. За който ти вероятно си гласувал. Както и на всеки друг министър в ЕС. А не на брюкселските необолшевици.

  Вие тук сте една сюрия нискообразовани тъпаци. Отворете си проклетите браузъри и четете поне мъничко за ЕС, след като сте граждани на съюза.

 40. 40 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1750 Неутрално

  Планът Калегри в действие.
  До коментар [#8] от "Мусаши":

  Тц. Споразумението на ООН за убежище на хора заплашени от убийство в родината си.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK