Льо Пен осъди "провалилото се навсякъде в Европа подчинение на мултикултурализма"

Марин Льо Пен

© Reuters

Марин Льо ПенФренският крайнодесен лидер Марин Льо Пен осъди в Женева "провалилото се навсякъде в Европа подчинение на мултикултурализма" в реч на фона на наближаването на изборите за Европейски парламент, предаде "Франс прес".


"Ние сме европейци, защото споделяме наследството на Ерусалим и Рим, на Атина и Константинопол. Това наследство определя кои сме и вписва нашите различни и постоянно еволюиращи култури в една цивилизация. Не може да прахосваме това наследство в името на едно подчинение на мултикултурализма, което се е провалило навсякъде", заяви лидерът на крайнодясната партия "Национален сбор" на конференция, организирана от фондация "Спиноза" в Женева.


"Навсякъде по света мултикултурните общества са тези с най-голямото насилие, с най-тежката престъпност, най-голямото вътрешно разделение", заяви Льо Пен, споменавайки Мексико и Бразилия, където според нея "броят на убийствата е като в страна, обхваната от гражданска война".
"Европейският съюз ще е само смут и безредие, ако не оправи външната си граница. Това е едно от условията за добросъседство с нашите съседи", заяви Льо Пен. Тя осъди страните, които "въвеждат закони против богохулството, допускат забулване на жените или приемат части от територията им да са подчинени на шериата".


Марин льо Пен разкритикува също "върховенството на радикалния индивидуализъм, на икономиката и пазара, което стига до завръщането на робството и продажбата на хора, които са истинските названия на извършвания около Средиземно море трафик на хора". /БТА

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK