"Жълтите жилетки" няма да влизат в съюз с италианското Движение "Пет звезди"

Ингрид Льовавасьор

© Asscociated Press

Ингрид ЛьовавасьорФренското движение на "жълтите жилетки" няма намерение да влиза в алианс с италианското антисистемно Движение "Пет звезди", което сега е част от италианската управляваща коалиция, предаде БТА.


Ингрид Льовавасьор, оглавяваща листа за европейските избори, наречена "Обединение за гражданска инициатива", зародила се от движението на "жълтите жилетки", каза в интервю за в. "Кориере дела сера", че "За съюзяване с Движение "Пет звезди" не може да става и дума. Добре е, че обменяме информации и гледни точки, но нищо повече. Или поне не сега", посочи тя.


Льовавасьор пропусна срещата на италианския вицепремиер Луиджи ди Майо във Франция с представители на "жълтите жилетки", състояла се миналата седмица. Запитана в интервюто защо не е била на срещата, тя каза, че е било по семейни причини.
Льовавасьор обаче изрази недоумение как тази среща е могла да предизвика сериозна дипломатическа криза между Франция и Италия и каза, че "жълтите жилетки" не трябва да бъдат смятани за отговорни за проблемите в отношенията между двете страни, които са се появили по-рано.


В края на януари Льовавасьор съобщи първите около 10 имена в листата за европейските избори. Целта е в нея да бъдат включени още 69 души.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK