По-скоро бебета, отколкото мигранти: Орбан иска спешно да насърчи раждаемостта

Виктор Орбан

© Associated Press

Виктор ОрбанНякои приветстват волунтаристичната семейна политика, други отказват да довеждат на бял свят "бебета за Орбан" - Унгария се кани да насърчава раждаемостта с данъчни преференции и мерки в защита на традиционни ценности, възприемани нееднозначно.


Главна фигура в борбата срещу имиграцията в Европа, унгарският премиер Виктор Орбан държи и на ролята си в демографското възраждане на страната, застрашена от застаряване. "Искаме унгарски деца. Да приемем миграцията ще означава за нас да капитулираме", посочи той на 10 февруари в годишното си обръщение към нацията, обявявайки нов пакет от мерки, окуражаващи двойките да създават деца.


С този "план за действия, насочен към защита на семейството", който допълва първите финансови облекчения, въведени през 2016 г., Унгария претендира за първото място в Европа по разходи за семейна политика. А случаят е спешен: населението на Унгария се топи от 1981 г. насам и от 9.7 милиона днес може да се смали до 6 милиона през 2070 г., сочат местните прогнози. Превърнала в ръководен принцип отказа да приема мигранти, страната вече страда от остър недостиг на работна ръка.
Продължавайки първата серия помощи за покупка на жилище от млади двойки, новите мерки засилват темпото: жените под 40, с първи брак, ще могат да кандидатстват за субсидиран заем от 10 млн. форинта (32 хил. евро); майките на четири деца ще бъдат изцяло освободени от данък общ доход; правителството ще подпомага многодетните семейства в покупката на кола и обещава 21 хил. места в детски ясли.


Увеличаваща се раждаемост


"С 10 милиона форинта двамата с моя приятел може вече да помислим за собствен апартамент, вместо да живеем при нашите", радва се 24-годишната Нора Косеги, учителка и майка на малко момиченце. "Искаме братче или сестричка за Юли. Сега ще си имаме две или даже три дечица, кой знае", добавя младата жена, която подкрепя обявените стимули наред с повечето унгарци.


Първите мерки вече дават плод, уверява правителството: през 2010 г. на една жена са се падали средно 1.25 деца, а днес този показател доближава средното за Европа равнище от 1.6. Виктор Орбан, баща на пет деца, се стреми страната да прескочи летвата от 2.1 деца на жена, необходима за възпроизводство на нацията. През периода от 2010 до 2017 г. броят на сключените бракове е нараснал от 35 хил. на 52 хил.


Увеличаващата се раждаемост "се дължи по-скоро на излизането от икономическата криза", връхлетяла Унгария след 2008 г., отбелязва експерт от Унгарската статистическа служба, пожелал анонимност. "Има по-важни проблеми, например емигриралите над 500 хил. души от 2010 г. до момента, а в краткосрочен план - намалелият брой жени в репродуктивна възраст", добавя той.


От офанзивата на кабинета на Орбан ще се възползват най-вече средните и висшите слоеве, които могат да купуват и да теглят кредити, докато най-бедните и по-специално значителната ромска общност ще бъдат пренебрегнати.


Остава въпросът колко са ефективни тези мерки, а също и резервите по повод евентуалното им идейно съдържание, "отразяващо твърде консервативни, традиционни нагласи", смята Доротя Сикра, социолог от Унгарската академия на науките.


Ами бащите?


Мерките са насочени към майките, без да се споменава ролята на бащите - това сякаш затваря жените в рамките на някаква "програма за възпроизвеждане", подчертават критиците.


Ако семейство тегли заем от 32 хил. евро, е предвидено дългът да бъде анулиран изцяло при раждане на трето дете.


След като бе огласена инициативата, в унгарските социални мрежи плъзнаха карикатури с мотиви от "Историята на прислужницата" - телевизионен сериал за въображаем свят, връхлетян от криза в раждаемостта, в който жените, неизлезли от репродуктивната възраст, раждат по задължение.


"Не искам да създавам деца за Виктор Орбан", възмущава се пред АФП 35-годишната Шаролта Секели. "По-важни условия са качеството на държавното образование и здравеопазване, също и нивото на доходите", добавя неомъжената още журналистка.


"Този вид политика ще намали независимостта, за която жените са водили борба десетилетия наред", разкритикува инициативата в "Туитър" шведският социален министър Аника Страндхел, съзряла в унгарския план "отзвук от 30-те години" на 20-и век. /БТА

Ключови думи към статията:

Коментари (207)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3007 Любопитно

  Може да не съм фен на Орбан, но без такива мерки няма да стане, вкл. и в България. Мисля, че и поляците приеха подобна програма.
  А в България кога?
  Според мен темата за излизане от демографската катастрофа може да се превърне в един от водещите на следващите парламентарни избори.

 2. 2 Профил на ivangabrovo
  ivangabrovo
  Рейтинг: 662 Неутрално

  Браво на Орбан! Каквито и недостатъци да има управлението му /а то има/, тази мярка е за приветстване.

 3. 3 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2410 Неутрално

  До коментар [#1] от "boevbisser":

  Няма демографска катастрофа. Има нормално спадане на раждаемостта след времена на висока такава.

 4. 4 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Дори и не виждам някой от политиците ни да говори за подобни мерки тук, в България. А ние сме много по-застрашени от унгарците. Патриотите имат нещо предвид, но плахо, без напълно изяснени идеи.

 5. 5 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3007 Весело

  До коментар [#3] от "deaf":

  щом казваш.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 7. 7 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2117 Весело

  Див популизъм. Вместо държавата да създава условия хората да могат да правят лесно бизнес и да са независими от държавната хранилка, тя ще създаде поредните паразити. Когато има условия хората да печелят от инициативнистта си и да може едно семейство да се издържа с дохода на единият, тогава нещата сами ще се урегулират. А както са тръгнали, най—добре да въведат ергенски данък и данък за тези без деца.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 8. 8 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Критична статия за Орбан. Човекът е направил за народа си нещо, което всички европейски нации трябва да направят, но идиотите не искат унгарски деца, те искат да докарват маси от Африка и Мала Азия. С унгарските деца се бърка на Сорос и на евреите банкери плана за световна власт.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 10. 10 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 344 Неутрално

  До коментар [#1] от "boevbisser":

  Освен да се родят у нас, хората трябва и да останат тук. Това не става с мерки за насърчаване на раждаемостта. Не става само с усвояване.

 11. 11 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 264 Неутрално

  "От офанзивата на кабинета на Орбан ще се възползват най-вече средните и висшите слоеве, които могат да купуват и да теглят кредити, докато най-бедните и по-специално значителната ромска общност ще бъдат пренебрегнати."

  Много интересно. Да се разучи в детайли. Също какво възнамерява да прави с/у разводите по сметка.

 12. 12 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2900 Неутрално

  успех в борбата с Орбан . и християнството. затова и ролята ви постепенно стига до единствено лепящи етикети и пробутващи на деца полово самоопределяне под формата анкета за дигитални умения.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 13. 13 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3007 Весело

  До коментар [#9] от "aleks ivan":

  еми явно не е.

 14. 14 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3040 Гневно

  "- телевизионен сериал за въображаем свят, връхлетян от криза в раждаемостта, в който жените раждат по задължение."
  ==============
  А сериал, в който приемаш гости по задължение кога?

  Еретик
 15. 15 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Вижте статията, гледайте и коментарите на соросляка за да се убедите, че планът е да се подмени корпенното население на Европа с народи от Третия свят. Демокрафската катастрофа е предизвикана умишлено. Феминистките рекламират начин на живот, който изключва деца. Разпространяват хомосексуализма със същата цел. Толерират наркоманиите. Унищожават традиционното семейство. Всичко се прави, за да няма деца и да се вкарват други народи в Европа. Това е сороският план и на евреите-банкери.

 16. 16 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  Ужас.От тези помощи ще се възползват хората от средната класа,а не циганите.Лош Орбан,много лош.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 18. 18 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 899 Весело

  Виктор Орбан, баща на пет деца.
  Микрон, баща на нула деца, Меркелица - също, Юнкер - и той.

  Задачка-закачка за турболиберасти - според вас кой от изброените мисли за бъдещето на децата си, респективно и на нашите деца?

  Знанието е сила, информацията - власт
 19. 19 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#15] от "gozambo":Гъзомбо, забрави да кажеш за ваксините, които правят жените ялови 😂
  —цитат от коментар 17 на aleks ivan  Може ли да ме цитираш като ми приписваш подобни думи? При теб ваксините са те ударили в главата и са предизвикали полова дезориентация.

 20. 20 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  Див популизъм. Вместо държавата да създава условия хората да могат да правят лесно бизнес и да са независими от държавната хранилка, тя ще създаде поредните паразити. Когато има условия хората да печелят от инициативнистта си и да може едно семейство да се издържа с дохода на единият, тогава нещата сами ще се урегулират. А както са тръгнали, най—добре да въведат ергенски данък и данък за тези без деца.
  —цитат от коментар 7 на DDR


  Остава и да кажеш в коя държава е постигнато това.Щото във всички развити икономически държави по света коефициентът на плодовитост е под 2,1,колкото са нужни за възпроизводство на населението.И то ако се гледат предвид само местните ,а не различни малцинства,този коефициент е ще по-нисък.

 21. 21 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Всеки път ще се сещаме за думите на Орбан, че Унгария е бъдещето на Европа. Унгария показва бъдещето на цяла Европа, от унгарците ще се учим.

 22. 22 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 264 Неутрално

  "Не искам да създавам деца за Виктор Орбан", възмущава се пред АФП 35-годишната Шаролта Секели, ... неомъжената още журналистка.

  А ти к'во прави до 35, може би се забавлява с когото ти попадне (не знам с мъже или жени, или с "други"), пишейки като журналистка долнопробна пропаганда с/у семейството м/у мъж и жена като основна клетка на обществото?
  Ще трябва да плащаш бонусите за семейните унгарци с деца, маце, инак откого ще чакаш пенсия?
  И децата не са "за Орбан", а за теб самата и бъдещия ти съпруг, ако си още с състояние да обичаш дете и да се грижиш за него!

 23. 23 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3058 Неутрално

  До коментар [#1] от "boevbisser":Освен да се родят у нас, хората трябва и да останат тук. Това не става с мерки за насърчаване на раждаемостта. Не става само с усвояване.
  —цитат от коментар 10 на truly


  Така е.
  И обърни внимание на това, кои ще останат тук,
  при Орбан и в България при ГЕРБ-БСП-ДПС-МВРо-Атака
  Ще останат циганите и маргиналите.
  Тези, които не стават за нищо.
  Които нямат нито образование, нито професия.
  И ще продължават ДА УСВОЯВАТ ПОМОЩИ
  И ДА СЕ РАЗМНОЖАВАТ С ПОВЕЧЕ ПАРИ В ДЖОБА,
  които пари няма да ги дадат за образование и квалификация,
  а ще ги профукат за евтина пиячка и дрога.

 24. 24 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 899 Любопитно

  А и защо трябва Орбанистът да ПОДКУПВА унгарците да правят деца? ПатриотизЪмЪт не е ли достатъчен 🤔
  —цитат от коментар 9 на aleks ivan


  Ти колко деца имаш, а, интернационалистче?

  Знанието е сила, информацията - власт
 25. 25 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Неутрално

  Заглавието описва много точно какъв е страхът, който движи Орбан и поддържниците му.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 26. 26 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  И точно шведската министърка го критикува,когато в Швеция само за една година има 7230 изнасилвания.Повечето,то които от имигранти.Ама явно за нея раждането на европейци е най-лошото нещо на света.

 27. 27 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2117 Любопитно

  До коментар [#20] от "Мусаши":

  Ще ти задам два въпроса, може и да не отговаряш:
  1. Във вашето семейство създавате деца заради държавните облаги или заради друго?
  2. Ако някое семейство отгкеда престъпник, гей или родоотстъпник, трябва ли да върне получените бонуси?

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 28. 28 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2900 Неутрално

  До коментар [#9] от "aleks ivan":

  и Путин хакнал изборите та затова 0.9% , иначе реално печелите поне 20%.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 29. 29 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 899 Неутрално

  Заглавието описва много точно какъв е страхът, който движи Орбан и поддържниците му.
  —цитат от коментар 25 на Храбър


  Такива като вас, разбира се, предпочитате мигранти пред бебета. Не знаете защо, ама някой ви е излъгал, че е много куул, и вие сте готови.........

  Знанието е сила, информацията - власт
 30. 30 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  В Унгария ВЕЧЕ има положителен прираст.
  И да, бебета пред мигранти е изборът на здравия разум.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 31. 31 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 295 Неутрално

  Прирастът в Унгария в момента е отрицателен и с тендеция да се влошава.

  Тц тц , кой би могъл да предположи, че биологията не се влияе от популистки обещания :D

 32. 32 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 295 Неутрално

  И точно шведската министърка го критикува,когато в Швеция само за една година има 7230 изнасилвания.
  —цитат от коментар 26 на Мусаши


  Очевидно фалшива новина. Какъв ти е източникът?

 33. 33 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 828 Любопитно

  "Не искам да създавам деца за Виктор Орбан", възмущава се пред АФП 35-годишната Шаролта Секели. "По-важни условия са качеството на държавното образование и здравеопазване, също и нивото на доходите", добавя неомъжената още журналистка - унгарската Недолюба Недоебнатова. В София е пълно с такива 35 годишни неомъжени. На 40 рязко свалят летвата, омъжват се за някой неудачник и после се развеждат. Е, как да има бели деца в България, като жените не искат ?

 34. 34 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  До коментар [#20] от "Мусаши":Ще ти задам два въпроса, може и да не отговаряш:1. Във вашето семейство създавате деца заради държавните облаги или заради друго?2. Ако някое семейство отгкеда престъпник, гей или родоотстъпник, трябва ли да върне получените бонуси?
  —цитат от коментар 27 на DDR


  Хахаха.Защо не отговаряш на това,което те питам?В коя държава с икономическа свобода се наблюдава бум на раждаемостта?Посочи поне една.
  И за 30 хиляди евро десетки хиляди български семейства биха създали деца..Включително и аз бих направил още едно дете.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 36. 36 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3058 Неутрално

  С помощи "НА КАЛПАК", които НЕ СА ОБВЪРЗАНИ
  със СТЕПЕНТА НА ОБРАЗОВАНИЕТО и ПРОФЕСИОНАЛНАТА КВАЛИФИКАЦИЯ
  се субсидира размножаването на МАРГИНАЛИТЕ.
  Високо образованите и с висока квалификация хора
  просто ще се изнесат от Унгария и ще раждат деца НА ЗАПАД
  РУСКО ПОДОБНИТЕ ТОТАЛИТАРНИ ОБЩЕСТВА
  са обречени да бъдат обитавани от МАРГИНАЛИ
  От СТАДА, отглеждани ДА ГЛАСУВАТ ПО КОМАНДА
  и да мислят днес и утре дали ще имат пари да ядат.
  СТАДА от ХОРА БЕЗ ОБРАЗОВАНИЕ и ПРОФЕСИЯ.
  И в един хубав момент ще се окаже, че НЯМА ОТКЪДЕ
  И КОЙ да осигури пари за продължаване
  СУБСИДИРАНОТО РАЗМНОЖАВАНЕ НА МАРГИНАЛИТЕ.

 37. 37 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2900 Неутрално

  До коментар [#18] от "pag":

  и съответно очаквано демократично/електронно избран водач на листа с 0 деца

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 38. 38 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  [quote#29:"pag"][/quote]

  Много добре знаят защо искат имигранти.Така по-лесно ще си намират тъпкачи.

 39. 39 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  С помощи "НА КАЛПАК", които НЕ СА ОБВЪРЗАНИсъс СТЕПЕНТА НА ОБРАЗОВАНИЕТО и ПРОФЕСИОНАЛНАТА КВАЛИФИКАЦИЯсе субсидира размножаването на МАРГИНАЛИТЕ.Високо образованите и с висока квалификация хорапросто ще се изнесат от Унгария и ще раждат деца НА ЗАПАДРУСКО ПОДОБНИТЕ ТОТАЛИТАРНИ ОБЩЕСТВАса обречени да бъдат обитавани от МАРГИНАЛИОт СТАДА, отглеждани ДА ГЛАСУВАТ ПО КОМАНДАи да мислят днес и утре дали ще имат пари да ядат.СТАДА от ХОРА БЕЗ ОБРАЗОВАНИЕ и ПРОФЕСИЯ.И в един хубав момент ще се окаже, че НЯМА ОТКЪДЕИ КОЙ да осигури пари за продължаване СУБСИДИРАНОТО РАЗМНОЖАВАНЕ НА МАРГИНАЛИТЕ.
  —цитат от коментар 36 на Hawaii


  Стига си лъгал ,комуне.В статията пише,че се отпуска кредит от 30 хиляди евро,но не всеки може да получи този кредит,а само хора с определени доходи.Т.е маргиналите са изключени.

 40. 40 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  Може да не съм фен на Орбан, но без такива мерки няма да стане, вкл. и в България. Мисля, че и поляците приеха подобна програма.А в България кога?Според мен темата за излизане от демографската катастрофа може да се превърне в един от водещите на следващите парламентарни избори.
  —цитат от коментар 1 на boevbisser


  Ако в Унгария дават данъчни облекчения на раждащите деца, а в други 15 държави наоколо данъчните облекчения са за работещите, нали се досещаш при отворени граници какво ще последва? Унгария - угоителното стопанство на Запада за многобройна и добре изучена работна сила

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 41. 41 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2117 Разстроено

  До коментар [#34] от "Мусаши":

  ”И за 30 хиляди евро десетки хиляди български семейства биха създали деца..Включително и аз бих направил още едно дете.”
  Демек, ти твърдиш, че за много българи децата са стока. Бедна, бедна Българио....

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 42. 42 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  [quote#32:"Vorknkx"][/quote]

  https://www.thelocal.se/20180118/reported-rapes-in-sweden-up-by-10-percent

  Фалшива ,ама друг.Данните са от официални шведски източници.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 44. 44 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Неутрално

  Заглавието описва много точно какъв е страхът, който движи Орбан и поддържниците му.
  —цитат от коментар 25 на Храбър


  То обаче показва и неспособността им да видят случващото се по-отвисоко, в по-широк план.
  Те виждат това, което се е случило в последните 200 - 300 години, като нещо неизменчиво, а светът се променя непрекъснато. Само историята на планетата Земя продължава вече повече от 4 билиона години.
  Ако погледнем нещата от тази гледна точка -
  Първо - ще разберем колко сме безсилни да се съпротивляваме на историческите събития. Най-много да успеем да забавим или да ускорим случването не дадено събитие, но никога да го спрем и отложим окончателно.
  Второ - ще ни бъде много по-лесно и свободно да живеем и преживяваме случващото се.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 45. 45 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  До коментар [#34] от "Мусаши":”И за 30 хиляди евро десетки хиляди български семейства биха създали деца..Включително и аз бих направил още едно дете.”Демек, ти твърдиш, че за много българи децата са стока. Бедна, бедна Българио....
  —цитат от коментар 41 на DDR


  Естествено,че не твърдя такова нещо.Но отглеждането на деца е свързано с големи парични разходи.И не всеки може да си ги позволи.Едно е да мислиш само за задника си,друго да гледаш деца.

 46. 46 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 899 Весело

  До коментар [#24] от "pag":Колкото и да имам, НЕ са ЗАРАДИ ПАРИ 🖕
  —цитат от коментар 35 на aleks ivan


  Ясно, нямаш деца.

  Знанието е сила, информацията - власт
 47. 47 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  [quote#46:"pag"][/quote]

  Е как ще има?Деца се раждат след секс между мъж и жена.Не между двама мъже.

 48. 48 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Неутрално

  До коментар [#29] от "pag":

  Не е така.
  И на мен ми се ще да запазя мига, защото е тъй хубав, ама няма как да стане.
  И аз не желая мигрантите да ни се мешат в живота, но трябва да признаеш, че при създадената потенциална разлика в живота там и тук просто предвещаваше това преселение (всъщност, то си съществуваше и преди това, само дето беше в много по-малки размери).
  Двете събития, които ускориха процеса (войната с ИДИЛ и поканата на Меркел) само промениха датата на която да започне изравняване на тази потенциална разлика.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 50. 50 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Смятам, че това ще е в основата на предизборните програми за следващите избори и в България.
  Така е честно. Когато казваш "Нямаме хора, какво да правим?" единият отговор е "Ще си внесем и винаги ще си внасяме", другият е "Не искаме да внасяме" или "Не искаме да внасяме масово. Остава само един избор - да си ги родим."
  Иначе няма логика.

  Доброто е заразно
 51. 51 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#24] от "pag":Колкото и да имам, НЕ са ЗАРАДИ ПАРИ 🖕
  —цитат от коментар 35 на aleks ivan


  Не става дума да имаш деца заради пари. А да имаш повече спокойствие, за да имаш деца.
  Не се притеснявай, няма да те корумпират.

  Доброто е заразно
 52. 52 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Средновековните мозъци продължават с глупостите си. Светът се е глобализирал отдавна хората и расите отдавна са смесени и всеки може да живее където пожелае. Това, да се затвориш за света и цивилизацията, рано или късно ще доведе до изчезването ти.

 53. 53 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  успех в борбата с Орбан . и християнството. затова и ролята ви постепенно стига до единствено лепящи етикети и пробутващи на деца полово самоопределяне под формата анкета за дигитални умения.
  —цитат от коментар 12 на дерибеев

  Странно, че обвързваш християнството с Орбан, а не с католическата църква например, която се тресе от педофилски и гей скандали?

 54. 54 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5749 Неутрално

  Великата борба за свобода на жените се изроди до приемането за нещо нормално на това, една жена да реши, че не е жена и да не се занимава със зачеване, а един мъж да реши, че е жена и буквално да си скъсва г#за от опити за зачеване.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 55. 55 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2119 Весело

  Шведската министърка дето надяна чула при визитата в Иран да не се обажда на тема "права на жените", че е жалко вече.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 56. 56 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1481 Разстроено

  Вижте статията, гледайте и коментарите на соросляка за да се убедите, че планът е да се подмени корпенното население на Европа с народи от Третия свят. Демокрафската катастрофа е предизвикана умишлено. Феминистките рекламират начин на живот, който изключва деца. Разпространяват хомосексуализма със същата цел. Толерират наркоманиите. Унищожават традиционното семейство. Всичко се прави, за да няма деца и да се вкарват други народи в Европа. Това е сороският план и на евреите-банкери.
  —цитат от коментар 15 на gozambo


  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 57. 57 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Как насърчаване на раждаемостта се съчетава с 400 часа извънреден труд?
  На пръв поглед добри намерения с леко усещане за Стахановски почин.
  Увлечението към вождизъм не е добър съветник. Справка, двама мустакати герои от миналото.

 58. 58 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5749 Неутрално

  До коментар [#18] от "pag":

  Тереза Мей - и тя няма деца! Корнелия има едно отроче и то е в щатите. Колко има Мая Манолова?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 59. 59 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2295 Неутрално

  До коментар [#1] от "boevbisser":Освен да се родят у нас, хората трябва и да останат тук. Това не става с мерки за насърчаване на раждаемостта. Не става само с усвояване.
  —цитат от коментар 10 на truly


  +++++ За да има успех мерките трябва да са комплексни !!!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 60. 60 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  До коментар [#45] от "Мусаши":Това, което явно ти и другите развъдчици не схващате е, че хората, които нямат деца или имат по-малко от вас, на практика СПОНСОРИРАТ образованието и здравето на вашите деца. Защото данъците им отиват за ЧУЖДИТЕ деца. Бъди благодарен и малко по-смирен, "християнино" 😡До коментар [#46] от "pag":Нищо не ти е ясно. В историята на коментарите ми пише. Приятно ровене 🤓
  —цитат от коментар 49 на aleks ivan


  Какво спонсорираш?Като остарееш нали от осигуровките на нашите деца,ще ти плащат пенсията.И от техните данъци ще се поддържат пътища,ще се дават пари за болници,в които да се лекуваш,да ти се осигурява сигурността и така нататък.
  И не съм християнин,а атеист.Не ти ли се вписвам в опорката?

 61. 61 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  До коментар [#56] от "kesh":

  Аплодираш една пълна тъпотия.

 62. 62 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  С това раздаване на пари на калпак за дете, Виктор Орбан тласка Унгария към модела на страните от Залива и Либия. Например Либия след идването на Кадафи на власт почти учетворява населението си именно с такива мерки. Страничнитят ефект обаче е създаването на паразитиращо общество. Резултатите ги виждаме.
  Рецептата е —икономическа свобода и правова държава, в която дохода на един член от семейството да е достатъчен то да живее нормално. И да се спре с идиотската оропаганда, че която жена е домакиня и си гледа децата в къщи е пропиляла живота си.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 63. 63 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2029 Неутрално

  "Не искам да създавам деца за Виктор Орбан", възмущава се пред АФП 35-годишната Шаролта Секели. "По-важни условия са качеството на държавното образование и здравеопазване, също и нивото на доходите", добавя неомъжената още журналистка."

  Много хубаво го е казала Шарлота Секели. Всички родители искат децата им да имат добро бъдеще. За такова бъдеще в демографски застрашените страни са нужни системни промени.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 64. 64 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2434 Неутрално

  До коментар [#11] от "balgariez":

  банките ще почнат да дават кредити "на ромската общност" като забременеят за трети път...

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 65. 65 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  С това раздаване на пари на калпак за дете, Виктор Орбан тласка Унгария към модела на страните от Залива и Либия. Например Либия след идването на Кадафи на власт почти учетворява населението си именно с такива мерки. Страничнитят ефект обаче е създаването на паразитиращо общество. Резултатите ги виждаме. Рецептата е —икономическа свобода и правова държава, в която дохода на един член от семейството да е достатъчен то да живее нормално. И да се спре с идиотската оропаганда, че която жена е домакиня и си гледа децата в къщи е пропиляла живота си.
  —цитат от коментар 62 на DDR


  Пак ти казвам-дай пример за такава държава,където заради икономическа свобода и правов ред има висока раждаемост.Поне една кажи.

 66. 66 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1481 Неутрално

  Всеки път ще се сещаме за думите на Орбан, че Унгария е бъдещето на Европа. Унгария показва бъдещето на цяла Европа, от унгарците ще се учим.
  —цитат от коментар 21 на gozambo


  +++++++++......междо другото УНГАРИЯ се ПРЕВРЪЩА в ЕТАЛОН за това КАКВО ТРЯБВА да се ПРАВИ и КАКВИ ПОЛИТИКИ да се ПРОВЕЖДАТ за да ОЦЕЛЕЕЕ ДЪРЖАВАТА......!!!!!!!!!.......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 67. 67 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  До коментар [#11] от "balgariez":банките ще почнат да дават кредити "на ромската общност" като забременеят за трети път...
  —цитат от коментар 64 на Opportunity (5498 days on Mars)


  Само дето кредитът се дава ПРЕДИ раждането на първо дете.И докато се опрости се плащат вноски всеки месец.Кой банкер е луд да даде кредит на циганка без доходи,като много по-вероятно е да не плати нито една вноска.И ще й вземат цървулиите като няма нищо на нейно име.

 68. 68 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 899 Неутрално

  До коментар [#49] от "aleks ivan":

  Толкова по-зле, ако наистина имаш дете, а се пънеш за интересите на обратните и африканците.
  Детето ти ще е много благодарно някой ден, сигурен съм......🤮

  Знанието е сила, информацията - власт
 69. 69 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1481 Неутрално

  До коментар [#56] от "kesh":Аплодираш една пълна тъпотия.
  —цитат от коментар 61 на Fiji


  .......същата ВИЗИЯ и ПОЛИТИКИ на ОРБАН се ПРОВЕЖДАТ и в ТУРЦИЯ и в
  РУСИЯ.......!!!!!........само ,че МАЩАБА е ОЩЕ по ГОЛЯМ и МЕРКИТЕ и СТИМОЛИТЕ ОЩЕ ПО-ЩЕДРИ и ВСЕОБХВАТНИ........!!!!!!!........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 70. 70 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  Прирастът в Унгария в момента е отрицателен и с тендеция да се влошава.Тц тц , кой би могъл да предположи, че биологията не се влияе от популистки обещания :D
  —цитат от коментар 31 на Vorknkx


  Ех, елементарсни сте , както винаги.
  Много лесно може да се провери, че е точно обратното. Ама чукча писател! Явно шефовете ви и те са много тъпи, щом един свестен трол не могат да намерят.
  Или просто смятат, че не си струва да се наливат пари за пропаганда в такава мега медия като дневник.

  И в двата случая няма да направиш кариера като трол :)

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 71. 71 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#24] от "pag":Колкото и да имам, НЕ са ЗАРАДИ ПАРИ 🖕
  —цитат от коментар 35 на aleks ivan


  И ако го правят за пари какъв е проблемът? Това не са пари за удоволствия, това са пари за издръжка на децата. Вие, бездетните, не знаете, но децата се гледат с пари.

 72. 72 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5419 Неутрално

  Има промяна все пак. Друг е въпросът на какво се дължи...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 73. 73 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#34] от "Мусаши":”И за 30 хиляди евро десетки хиляди български семейства биха създали деца..Включително и аз бих направил още едно дете.”Демек, ти твърдиш, че за много българи децата са стока. Бедна, бедна Българио....
  —цитат от коментар 41 на DDR


  За вас, бездетните, децата са стока. Парите, които унгарската държава отпуска отиват за издръжка на децата, а не за удоволствия на родителите. Почти всички искат да имат повече деца, но издръжката ги затруднява.
  От бездетни и хора с изпортена сексуална ориентация акъл за раждаемостта няма да вземаме.

 74. 74 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 264 Весело

  "Този вид политика ще намали независимостта, за която жените са водили борба десетилетия наред", разкритикува инициативата в "Туитър" шведският социален министър Аника Страндхел

  ... а също така ще намали разврата и разводите за обогатяване, Аника.
  Лошо за феминизма, нали?! Съчувствам чистосърдечно ;-)

 75. 75 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Това, което не се казва оДо коментар [#21] от "gozambo":Не знам кого точно са засегнсли ваксините. Ти очевидно се радваш на тази "дясна" политика по РАЗДАВАНЕ НА ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ 😂
  —цитат от коментар 43 на aleks ivan


  Това е най-добрата инвестиция, която би могла да се направи с парите на данъкоплатците, инвестиция в бъдещето на нацията, във възпроизводството на нацията.
  Но този въпрос касае само хората, които оставят поколение след себе си и които са заинтересовани от бъдещето на нацията. Този въпрос не касае вас, бездетните.

 76. 76 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1086 Весело

  Край няма либералната мъка, че хората искат да имат деца и им се дава възможност(защото финансови причини са най-честите причини за само едно дете в семейството).
  Изобщо думата "семейство" им бърка в г*** много лошо - освен ако не е световното либерално семейство!

  Жалък, по-жалък, либераст, български либераст.
  Няма по-надолу :)

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 77. 77 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1645 Неутрално

  Давай Орбан, пускай по магазините некачествени презервативи! А можеш и лично да се включиш ама па не знам дали можеш...

 78. 78 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#44:"Храбър"][/quote]

  Ти изповядвяш филисофията на вола, който го карат към кланицата.
  Историята говори за точно обратното. Побеждавали са винаги онези, които са имали волята да победят.
  Римската империя е била обречена, но е отложила смъртта с 1000 години.

 79. 79 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  Малий, Путин същите ги дума, сега Орбан. А наш Мутрьо кога, че хора не останаха по тия земи. Даже циганите бегат...
  Герб могат да бъдат сравнени с Хитлер. Даже у Израел вече го мразят, щото постоянно им напомня, че били спасени

 80. 80 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Браво! Респект! Дали ше даде резултат, е друга бира. Но поне дава всичко от себе си да обърне тенденцията. Аз мисля, че причините за малко деца не са финансови. Обратно. Бедните раждат повече деца. Какви са причините, не знам.

  Мърфи е оптимист!
 81. 81 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1645 Неутрално

  До коментар [#71] от "gozambo":

  Абе вие не разбрахте ли, че бебета за пари правят само ромляните. И при баце Орбан има колко искаш така че... правилно. Продължавай с простотиите и плащай за раждаемост - сигурен начин да прогониш унгарците и да развъдиш ромляни

 82. 82 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#46:"pag"]
  —цитат от коментар 47 на Мусаши
  Е как ще има?Деца се раждат след секс между мъж и жена.Не между двама мъже.[/quote]

  Нека да опитат.

 83. 83 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  Браво! Респект! Дали ше даде резултат, е друга бира. Но поне дава всичко от себе си да обърне тенденцията. Аз мисля, че причините за малко деца не са финансови. Обратно. Бедните раждат повече деца. Какви са причините, не знам.
  —цитат от коментар 80 на султана глаушева


  Кои бедни?Познавам много бедни българи само с по едно дете.
  Повече деца раждат бедни ,но от определени етнически групи .Ама при тях повече деца раждат и богатите.Така че разликата не е по оста богат-беден,а по етническа принадлежност.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 85. 85 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  До коментар [#71] от "gozambo":Абе вие не разбрахте ли, че бебета за пари правят само ромляните. И при баце Орбан има колко искаш така че... правилно. Продължавай с простотиите и плащай за раждаемост - сигурен начин да прогониш унгарците и да развъдиш ромляни
  —цитат от коментар 81 на uq


  Поне да си беше направил труда да прочетеш как вият съмишлениците ти,че от тези помощи нямало как да се възползват циганите.Защото се отпуска кредит и той се погасява изцяло едва при трето дете.Дотогава се плащат вноски всеки месец по кредита.И никой банкер няма да даде кредит на циганин без доходи,щото изобщо няма да му плати и една вноска по кредита.

 86. 86 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1481 Гневно

  ......питам се КОГА ли "некой" ТОЛУБ ше се СЕТИ ,,,,,че и у НАС има КРЕЩЯЩА НУЖДА от ТАКИВА МЕРКИ.....!!!!!....и че НАЙ ГОЛЯМОТО БОГАТСТВО СА ХОРАТА - НАЦИЯТА.../които с ЛЕКА РЪКА бяха НАТИРЕНИ в СТРАНСТВО /....!!!!!......и който си мисли ,че с внос на виетнамци и занзибарци ше си РЕШИ ПРОБЛЕМИТЕ....../...най-МАЛКОТО не е в ЧАС....../......а в тази пробита територия " ДЕТСКИ " -те са ДОСТЪПНИ САМО и ЕДИНСТВЕНО за МАЛЦИНСТВАТА.......!!!!!!......БЪЛГАРИТЕ НЯМАТ НУЖДА от ДЕТСКИ.......те могат и сами да се ОПРАВЯТ......общо ВЗЕТО както ни е ПРОБИТА и СБЪРКАНА ДЪРЖАВАТА../...вече повече от 30-ет ГОДИНИ../, такава е и ПОЛИТИКАТА към СЕМЕЙСТВОТО и ДЕЦАТА.......!!!!!.....и РЕЗУЛТАТИТЕ са НАЛИЦЕ......!!!!!.....мисля НЕОБРАТИМО.......!!!!!?????......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 88. 88 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#45] от "Мусаши":Това, което явно ти и другите развъдчици не схващате е, че хората, които нямат деца или имат по-малко от вас, на практика СПОНСОРИРАТ образованието и здравето на вашите деца. Защото данъците им отиват за ЧУЖДИТЕ деца. Бъди благодарен и малко по-смирен, "християнино" 😡До коментар [#46] от "pag":Нищо не ти е ясно. В историята на коментарите ми пише. Приятно ровене 🤓
  —цитат от коментар 49 на aleks ivan


  Според теб издръжката на децата е от данъците, а не от заплатите на родителите, след като са си платили данъците? Ако не участваш в спонсорирането на образованието на децата чрез данъците си, кой ще те лекува на стари години, кой ще работи, за да ти плаща пенсията, да те обслужва в магазина и навсякъде, кой ще ти бърше насрания задник? Нали ще разчиташ на чуждите деца?
  Това е една от причините заради които си струва да се премахне социалното осигуряване и за възрастните да се грижи семейството, а не държавата. тогава бездетните ще мрете като кучета без да има кой да се погрижи за вас, както са мряли в цялата световна история.

 89. 89 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  До коментар [#60] от "Мусаши":Ти и аз я остареем, я не. Децата я останат в България, я не.Но е ФАКТ, че ТУК и СЕГА образованието и здравето на децата се финансира с парите и от данъците на сега работещите, много от които нямат или няма да имат деца.
  —цитат от коментар 84 на aleks ivan


  А техните родители не плащат ли данъци?И то в същият размер като бездетните.В цял свят има семейно подоходно облагане само в България няма.Също така в много развити икономически държави има високи социални помощи за деца,които също се плащат от данъците и на бездетните.В България такива помощи няма.От какво точно си недоволен?

 90. 90 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 665 Неутрално

  Ако беше бедна държава Унгария,нямаше да иска увеличение на раждаемостта.
  В африканските страни,тя е висока.
  Значи тя е обратно пропорционална на богатството на хората.
  Като няма достатъчно хора за икономиката,тя ще тръгне надолу.
  Орбан май повече го интересува бизнеса на неговите обръчи от фирми да има работна ръка.

 91. 91 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 213 Неутрално

  От държавата в БГ не може да се очакват подобни мерки. Но ако има фондация която прави нещо подобно, аз бих внесъл сума за едно дете.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 92. 92 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2117 Весело

  До коментар [#73] от "gozambo":


  До коментар [#73] от "gozambo":

  ”От бездетни и хора с изпортена сексуална ориентация акъл за раждаемостта няма да вземаме.”
  Тогава къде си тръгнал да даваш акъл на детните хора? Гледай си там кефа според зора и не давай акъл на хората.😂

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 93. 93 Профил на Ivan Rachev
  Ivan Rachev
  Рейтинг: 252 Неутрално

  До коментар [#6] от "aleks ivan":

  след 20 години ше им плащаш телка слепец,и когато им спрат тока с бронетранспортьори в гетото,ше влязат в холата ти,нали си толераст и ти и мъчно за тях-ше попитат,бате тез милиарди как ни интегрираха,дай храна ,дай пари?
  колкото то напушенара аника страхандел да си гледа малмьо и да отговори на тръмп-какво се случи в малмьо наистина,изнасилванията,гетата с безработни и изнасилванията по паркове и градини,тя създава столипиново и максуда,но н атяхна земя-Регрес,те се връшат 30 години назад по битова престъпност и сагрегация,защото са демократи сър

 94. 94 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 521 Неутрално

  ""Не искам да създавам деца за Виктор Орбан", възмущава се пред АФП 35-годишната Шаролта Секели"- край на цитата


  Подобни изявления обикновено се правят от лесбийки, които така или иначе не искат деца. А и не се намират кандидати за татковци. Без деца и тя ще мре като куче.

 95. 95 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 602 Неутрално

  До коментар [#9] от "aleks ivan":

  вие сте компютър,не може да сте човек

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 98. 98 Профил на Ivan Rachev
  Ivan Rachev
  Рейтинг: 252 Неутрално

  До коментар [#87] от "aleks ivan":

  ваксинира ги против либерална толерастия-тоест ваксина срешу даун ,антиген против извратена самоубийствена толерастия и лгбт хедониска политика,капиш другарю комсомол

 99. 99 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1148 Весело

  вестник "г@йско знаме" може да възхвалява само хомосексуализма и проявленията му, както и да лепи етикети на политици със сексуалната им ориентация (да ги промотира) :)

  що се отнася до семейство/деца, то вестникът е винаги силно критичен.

  слОчаЕнос' ?

 100. 100 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 602 Неутрално

  До коментар [#19] от "gozambo":

  дезориентацията не е само полова ,пълна е

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK