Случаят "Кьовеши" - автогол за Румъния

Лаура Кьовеши

© Asscociated Press

Лаура КьовешиЛаура Кьовеши е популярна и в България заради решителната си борба срещу корупцията. В Букурещ обаче водят кампания срещу собствената си кандидатка за европейски главен прокурор. Дали не си вкарват автогол, пита Роберт Шварц в анализ за "Дойче веле".


Срокът за създаването на Европейска прокуратура беше уточнен от самото начало. Новата институция трябва да започне своята работа до края на 2020 година. Основната ѝ цел - да разследва случаите на корупция, пране на пари и измамите с европейските фондове.


През април 2017 година 16 страни - членки на ЕС, в това число и Румъния, се споразумяха да създадат Европейска прокуратура. Междувременно в проекта се включиха 22 от общо 28-те страни членки.
Трима кандидати се класираха за последния кръг от избора на европейски главен прокурор. Независимата експертна комисия предложи на Европейския парламент бившата антикорупционна прокурорка на Румъния Лаура Кьовеши. Тези дни трябва да бъде взето окончателното решение.


Лаура Кьовеши - трън в очите на официален Букурещ


Както бързо стана ясно, бившата ръководителка на румънската антикорупционна агенция е трън в очите не само на социаллибералното правителство в Букурещ. След фронталната атака от страна на управляващата партия и нейния псевдолиберален младши партньор и България се обяви против кандидатурата на Кьовеши.


Представители на дипломатическите кръгове в Брюксел съобщават, че в Комитета на постоянните представители на държавите - членки на ЕС, срещу кандидатурата на Лаура Кьовеши е гласувала не само румънската посланичка в общността, а и нейният български колега. България, също както и Румъния, има хронични проблеми с ширещата се корупция. След присъединяването им към ЕС и двете страни бяха подложени на строг мониторинг.


Лаура Кьовеши е популярна и в България


След посещението ѝ в София преди две години Лаура Кьовеши стана доста популярна и в България. Голяма част от българите виждат в нейно лице водеща фигура в борбата срещу корупцията. В същото време срещу нея се води агитация в интернет – предимно с твърдението, че била "американски проект". Премиерът Бойко Борисов на няколко пъти е критикувал Кьовеши. България нямала нужда от "румънски модел" и било по-добре да се ориентира по Германия и някои други държави.


Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи и Комисията за контрол на бюджета изслушаха тримата кандидати за поста европейски главен прокурор. Лаура Кьовеши излезе първа в гласуванията и на двете комисии. Клеветническата кампания на румънското правителство и съшитото с бели конци съдебно обвинение срещу нея не можаха да намалят шансовете ѝ. Стана дори тъкмо обратното. Кампанията на Букурещ срещу собствената му кандидатка е ясен сигнал за това, че тя си е свършила твърде добре работата в румънската антикорупционна агенция.


Автогол на румънското правителство?


Поддръжниците на кандидатурата на Кьовеши във всички фракции на европарламента стават все повече. За избора на европейски главен прокурор е необходимо мнозинство от две трети. Без значение дали Лаура Кьовеши ще спечели избора или не, още отсега стана ясно нещо друго: румънското социаллиберално правителство си вкара автогол тъкмо по времето на собственото си председателство в ЕС.


Отдавна вече се спекулира по това, че е възможно двата коалиционни партньора в румънския кабинет да бъдат изключени от съответните им партийни фракции в европарламента. Постоянната им битка срещу независимото правосъдие и правовата държавност навярно ще накарат някои европейски политици да се задействат - ако не за друго, то заради собствения им имидж в навечерието на европейските избори.

Коментари (54)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5515 Неутрално

  И нашето Правителство гласува против нея. Нико не се сеща защо. А тя има добра памет.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2141 Неутрално

  Интересно противопоставяне на две тенденции – депутати срещу комисия.

 3. 3 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  Не знам за Кьовеши, мненията за нея са крайно противоречиви, възможно е все пак да я изберат. Сещам се обаче, че и с Туск беше същата история.
  И после, не знам дали е случайност, Полша е често обект на наказателни процедури...

 4. 4 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 858 Неутрално

  Естествено, че и нашите нагли политици ги е страх от нея!Та нали сам Борисов даваше за пример, как в Румъния си вкарвали политици и богаташи в затвора, за няма нищо.Като за него - няма нищо значи - за 3-4 милиона откраднати пари!!!
  ГЕРБ е също толкова долно и зло, колкото и БСП!!!

 5. 5 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3265 Весело

  ДракуЛаура Цепе... , пардон Кьовеши !

  Е приготвила , пардон , са и приготвили нови , новенички евроколове за тъмни , корумпирани балкански субекти ...

 6. 6 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 382 Неутрално

  Статуквото у нас не харесва Кьовеши. Тя е заплаха за интересите им. Това отдавна го разбраха корумпираните румънски политици, затова атаката спрямо нея е явна и неприкрита. Да й пожелаем успех. А за нас надежда.

 7. 7 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1988 Любопитно

  Емил Радев и Пирински предпочитат френския пенсионер.

 8. 8 Профил на Адекватно мислещ
  Адекватно мислещ
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#3] от "НеКой":

  Естествено, че не е случайно. Полша е обект на наказателни процедури, защото нарушава правилата, на които се е съгласила при подписване на Договора за ЕС и ДФЕС. Нищо случайно няма.

 9. 9 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  До коментар [#8] от "Адекватно мислещ":

  За тебе и истанбулската конвенция е нормална.

 10. 10 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 428 Неутрално

  "Лаура Кьовеши - трън в очите на официален Букурещ"

  - Тц, трън в очите само на управляващото мнозинство от социалисти и либерали. Зад нея пък са както назначилия я Бъсеску, така и сегашния Йоханис. Доста добра информация може да се получи от Уики за тримата. Но е факт, че първоначалното и назначение е политическо, нищо че е от семейството на ЕНП. Тъкмо затова е и атката от социалисти и либерали както от Румъния, така и от нашите.

  "Георги Пирински, евродепутат от БСП: И двете комисии бяха разделени между Кьовеши и Бонер. За мен кандидатурата на Бонер има съществено предимство - тя е освободена от сянката на политическа зависимост."
  http://news.bnt.bg/bg/a/evrodeputati-komentirat-izbora-na-evropeyski-glaven-prokuror

 11. 11 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 372 Неутрално

  Горещо се надявам Лаура Кьовеши да стане Европейски главен прокурор.А дотогава да и бъде назначена охрана!

 12. 12 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 415 Неутрално

  Кьовеши би била отличен избор за поста.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 13. 13 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 2022 Неутрално

  Емил Радев и Пирински предпочитат френския пенсионер.
  —цитат от коментар 7 на Ще върнем България в Европа


  Единство на противоположности,
  или напротив!?

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА
 14. 14 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 428 Любопитно

  "Премиерът Бойко Борисов на няколко пъти е критикувал Кьовеши. "

  - Хм, а дали не критикува по принцип правилата за назначението и? Ай справете се дали Кьовеши не е назначена от Президента и дали такова назначение при нас би проработило особено сега?

 15. 15 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3787 Любопитно

  ... През април 2017 година 16 страни - членки на ЕС, в това число и Румъния, се споразумяха да създадат Европейска прокуратура. Междувременно в проекта се включиха 22 от общо 28-те страни членки ...

  Туй не го знаех.
  Кои са 5-те страни, които са извън?
  Щото ГБ не ги броим ...

 16. 16 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  Много ясно, че България ще е против. По достоен за европейски главен прокурор от Цацата нема!

 17. 17 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1294 Неутрално
 18. 18 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5515 Неутрално

  До коментар [#17] от "НеКой":

  Ти на тоя парцал ли вярваш ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 19. 19 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  До коментар [#13] от "АмброзСП":

  Очевидно разбират тази длъжност като почетна, да не се вре сам където не би трябвало, а да черпи информация от официалните власти, какъвто навик имал и до сега.

 20. 20 Профил на PisnaMi
  PisnaMi
  Рейтинг: 1987 Неутрално

  [quote#13:"АмброзСП"][/quote]
  Единство на противоположности

  Никакви противоположности няма, от един дол дренки са.

 21. 21 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 294 Любопитно

  Автогол си вкарват ЕК и ЕП.
  За пореден път се пренебрегва мнението на националните държави.
  Това се пише на сметката на евробюрократите,
  които не се отчитат пред никого
  ЕС не им е бащиния
  Затова и съпротивата се увеличава заедно с
  крещящата нужда от реформи в ЕС.

 22. 22 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 294 Весело

  Боркинята против корупция...https://www.168chasa.bg/article/6332329
  —цитат от коментар 17 на НеКой


  Магистратка - политическа магистралка излиза от линка ти.

 23. 23 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 428 Неутрално

  За гласуването за Кьовеши и Бонер доста се спекулира. Предложението на специалистите първоначално е именн за Кьовеши, следвана от Бонер. Резултатите им в комисии са съответно 12 срещу 11 гласа в едната комисия и 26 срещу 22 в другата. В Съвета резултат е 29 точки за Кьовеши и 50 за Бонер.

  "Емил Радев от ГЕРБ коментира, че и Бонер, и Кьовеши са подходящи за поста, като парламентът и Съветът ще решат с преговори кой от тях да оглави новата служба."

  п.с. Емил Радев е единствения присъствал в комисиите наш депутат, но като заместник без право на глас.

 24. 24 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  До коментар [#18] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ами аз не чета само Дневник, Капитал, Клуб Зет, Уебкафе, Площад Славейков, Медиапул и статусите на Радан Кънев и Христо Иванов. Истината има много лица...

 25. 25 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 415 Неутрално

  До коментар [#17] от "НеКой":

  Не виждам нещо притеснително.Естествено е да настоява да работят и да внасят обвинителни актове.Какво друго да прави прокуратурата?!Това малко изглежда изсмукано от пръстите.В края на краищата Прокуратурата е страна в процеса.Решава съдът.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 26. 26 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5515 Неутрално

  До коментар [#24] от "НеКой":

  Особено ако отзад е певски !!! Сполай ти за "истината" .

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 27. 27 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5515 Неутрално

  До коментар [#25] от "Noise":

  Типичен фейк. затова и ползват условно наклонение- да не ги съдят мекеретата.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 28. 28 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 294 Весело

  За когото искаме, за него ще си гласуваме и ние, и румънците и поляците и унгарците и всяка държава в ЕС. Това е демокрацията. Иначе да го разпадаме ЕС.
  Моралният мърморко ДВ да уважава чуждото мнение.
  Тия отдавна са забравили за правилото на поне 2 мнения в журналистиката,
  защото за пропагандата, която бълват не им трябва.

 29. 29 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  До коментар [#26] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Що, ако е Прокопиев оттзад по-различно ли е?
  Или Домусчиев?

 30. 30 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 294 Весело

  Остават и няколко месеца на старата Евробюрократура
  и се чуди как да заграби повече власт сега, че после
  Идват интересни времена, струва ми се.
  Дали са прави китайците?

 31. 31 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 891 Неутрално

  До коментар [#6] от "hammurabi":

  Не ми се чете за тази длъжност, но ако е прокурор в истинския смисъл на думата, значи може да повдига обвинения по място на извършване на престъплението. Това означава - за корупция, свързана с еврофондове в България - пред специализирания съд. Ако е така, ще се види без проблем чия е вината за липсата на осъдителни присъди у нас - на местната прокуратура, на съда или на законодателството. Освен това, ще се види и имат ли основания критиките от страна на Румъния. Добре би било да изберат нея и по още една причина - наясно е с балканските нрави и практики.

 32. 32 Профил на shevchi
  shevchi
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#15] от "xm...":


  ... През април 2017 година 16 страни - членки на ЕС, в това число и Румъния, се споразумяха да създадат Европейска прокуратура. Междувременно в проекта се включиха 22 от общо 28-те страни членки ...Туй не го знаех.Кои са 5-те страни, които са извън?Щото ГБ не ги броим ...
  —цитат от коментар 15 на xm...


  Дания, Швеция, Ирландия, Полша и Унгария са извън, ако се не лъжа.

  http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-18-4767_bg.htm

 33. 33
  Jesuit
  Рейтинг: 294 Любопитно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

  Остават и няколко месеца на старата Евробюрократура и се чуди как да заграби повече власт сега, че послеИдват интересни времена, струва ми се.Дали са прави китайците?
  —цитат от коментар 30 на Jesuit


  Не е само Курвеши.
  Вижте какви са напъните на Юнкер, Макрон за още власт веднага, да не карам наред, че ще пропусна някого и ще се обиди.

 34. 34 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 294 Весело

  До коментар [#15] от "xm...":
  —цитат от коментар 32 на shevchi


  Умно са постъпили тия страни.
  Повече власт в Брюксел без да е реформиран
  означава всеки път когато ни наложат непопулярно решение
  да вдигат безпомощно рамене някои политици
  и да викат
  Началниците наредиха

 35. 35 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 294 Неутрално

  "След фронталната атака от страна на управляващата партия и нейния псевдолиберален младши партньор"

  Тия не са правоверни либерали и ДВ ги отлюспиха.

 36. 36 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  ...Георги Пирински: "И двете комисии бяха разделени между Кьовеши и Бонер. За мен кандидатурата на Бонер има съществено предимство - тя е освободена от сянката на политическа зависимост"
  —цитат от коментар 10 на plebs

  Точно. Най-важното - освободена от политическа зависимост кандидатура! Инак? Инак миризмата на "ТЕ си я/го избраха" ще е отвратителна!! Което е доказано в една държавица.

 37. 37 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 294 Любопитно

  Айде да не ви досаждам повече.
  Сглобявайте картинката от парчетата, до които се докопате.
  След като някой налага глобализацията,
  и кръгозорът ни трябва да е по-глобален.
  Абстрахирайте се от запетайките през микроскопа.

 38. 38 Профил на Цъкльо ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ ДИЗАЙН.
  Цъкльо ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ ДИЗАЙН.
  Рейтинг: 711 Неутрално

  Щом и ДВ застана на амбразурата значи и Германия е зад нейната кандидатура.
  Стискам и палци на Кьовеши , България има нужда от някой ,който да разбърка лайната.

  АМАН ОТ НЕКАДЪРНИ ОБНОВЛЕНИЯ
 39. 39 Профил на Шизо
  Шизо
  Рейтинг: 20 Неутрално

  До коментар [#15] от "xm...":

  Ирландия, Полша, Унгария и Швеция, както и Дания, която поради особености в Договорите няма право да участва.

 40. 40 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 294 Весело

  Айде да не ви досаждам повече.Сглобявайте картинката от парчетата, до които се докопате.След като някой налага глобализацията,и кръгозорът ни трябва да е по-глобален.Абстрахирайте се от запетайките през микроскопа.
  —цитат от коментар 37 на Jesuit


  Тука малко ви подвеждам, Йезуит съм, все пак.
  Дяволът е в детайлите.
  Да не забравяме за добрите намерения, зад тях често политиците
  крият кофти цели.

 41. 41 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8747 Неутрално

  Там е работата, че никой непредубеден не може да обвини Кьовеши в политически пристрастия. Тя разследва и вкара в затвора политици от всички партии. Тя наистина се бори с корупцията и е върнала в бюджета на Румъния повече от 3 млрд. евро. Къде е Цацаров, къде е Кьовеши.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 43. 43 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 294 Любопитно

  Щом румънците са я хванали, че изпълнява политически поръчки
  значи пак ще го прави,
  просто на по-високо ниво.
  Но господаря си не е сменила, това е очевидно.

 44. 44 Профил на ozd05563707
  ozd05563707
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Дай Боже, да я изберат.

 45. 45 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Проблемът произтича, както винаги, от това, че в Румъния са на власт социалисти-комунисти, които, както е известно - една майка ги е раждала в Москва. Спечелиха изборите като обещаха повишение на пенсиите и го дадоха, но наду--пиха яко бизнеса с данъци. В предизборната борба пряко се включи бг-руското меке-ре Станишев, който подкрепи Понта и така даде "европейска" опаковка на румънските при-мати. На Лаура, обаче, такива не й минават- тази жена е стомана. Тогава социалистите -комунисти я започнаха - по най-долен и груб начин, вкл. ученическите й години. За да спасят тези, които тя вече вкара в затвора, промениха закони. Имаше бурни протести затова. ЧУМА РОШИЕ - ЧЕРВЕНА ЧУМА!!
  И сега - идваме до гласуването - къде са най-големите корумпета и къде се крадат най-много европейски пари?!?! В бившите соц страни. нима е странно, че е разпоредено гласуване "против"?! По-скоро трябва да се знаят имената на хорицата, които изпълняват тези заповеди. Да започнем с ДИМИТЪР ЦАНЧЕВ - постоянен представител ва България в Съвета на ЕС. Той е първият гласувал против.
  Сега топката е при Борисов. Ще има възможност да измие срама и да стопли отношениета с Кьовеши.

 46. 46 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  До коментар [#10] от "plebs":

  Тва момиче, какво такова нервно?

 47. 47 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Сега е важно Винету да излезе и да каже защо ще или няма да подкрепят Лаура. Не да се крие зад администрацията си. Но както обикновено той е мъж на думи и мишка на дела и не очаквам смислени действия от него

 48. 48 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2799 Неутрално

  Щом Борисов се е включил в борбата срещу Кьовеши,ясно е КОЙ управлява в България- МАФИЯТА. Ако искаха у нас да се борят с корупцията,щяха да назначат и главен прокурор за борба с мафията и корупцията,но тогава трите прасета и редник Киро трябва да бъдат в затвора. Върху въпроса за главен прокурор за борба с корупцията,трябва да помисли и Президента в противен случай ще си останем само с чувството за корупция,а тя ще се шири из страната...

 49. 49 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2799 Неутрално

  До # 41. Да в Румъния се правят вече втори опит за борба с корупцията,а у нас въобще не се опитват,казват,че изпълнява политически поръчки. Така се изказа Борисов и първата прокурорка.

 50. 50 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4220 Неутрално

  Ние нямаме " наше" правителство, просто защото то не е " наше", а е на една корумпирана олигархична клика, в основата на която стоят руски престъпни капитали !
  Естествено, че същите тия ще гласуват против нея ! Какво ще стане, ако започне разследване за корупция на кликата у нас ?......

 51. 51 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4758 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  ,,А тя има добра памет.,,

  И ще почне да отмъщава като стане главен европрокурор

 52. 52 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Тая женица беше използвана като оръжие срещу неудобни политици, с право румънците не я искат, отдавна я разкриха.

 53. 53 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 817 Неутрално

  Причината за избор на Главен прокурор на ЕС е, че е взето решение на ниво ЕК да се преминат съдебно нацоналните граници при наличие на доказателства за съдебно преследване, поради неефективност на сега съществуващите правила. Пример: ОЛАФ е европейски орган за борба с престъпността да речем в усвояване на еврофондовете. Но ОЛАФ е ограничен, поради липсата му на възможност да се намесва в държавата, членка на ЕС при констатирано нарушение и събрани доказателства за нарушението. ОЛАФ само ги предоставя на съдебната власт на конкретната държава, за която са събрани доказателствата за извършеното престъпление и оставя съдебните органи на самата държава да предприемат съответните действия от съдебен характер. За другите държави нямам представа как реагират, но за България съм наясно. Цацаратурата ги слага в кръглото чекмедже и казва добре, ще видим. Сега обаче това се премахва. Европейският съд прескача националните граници и вероятността да опандизи някое и друго шишане, министърче и т.н. става реална. Като се има предвид, че много доказателства са събрани и скрити някъде, поради страх от разправа на властта с притежателите на тези доказателства, както и с техните близки и роднини, ако ги извадят на показ, то при промяната на условията с появата на Европейски прокурор с новите правомощия, някои от притежателите на доказателства за престъпления може би ще придобият смелост да ги изпратят в европейската прокуратура. Но да сме наясно. Еврпейската прокуратура трябва да внедри в България свои органи за разследване. На този етап и още дълго време изобщо няма да може да разчита на българските служби. Те се назначават от шишанетата. Все пак има някакво движение в правилната посока от ЕС. Да се надяваме, че ще се ускори и да видим каква защита за себе си ще измислят шишанетата. Но не е добре останалите да са безучастни наблюдатели. Да не се сещаме отново за приказката, че всеки народ си е заслужил Царя.

 54. 54 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2942 Неутрално

  Ще я изберат и тогава на Баце дупе да му е яко. Нещо му изневери прословутият му политически нюх в този случай.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK