ЛГБТ общността: Новото предизборно бойно поле за управляващите в Полша

ЛГБТ общността: Новото предизборно бойно поле за управляващите в Полша

© ReutersУправляващата в Полша националистическа партия цели да спре спада на своята популярност пред два ключови вота тази година с предупреждението, че подкрепата на опозицията за образователна програма за лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални (ЛГБТ) е заплаха за полската култура и трябва да бъде блокирана, където е възможно.


Партията "Право и справедливост" (ПиС) заклейми новата училищна програма за сексуално обучение, планирана в управляваната от опозицията столица Варшава, и я нарече посегателство на западния либерализъм срещу традиционните католически ценности.


ПиС се прицелва в правата на ЛГБТ, стараейки се да обърне процеса на спад в своята популярност заради обвинения в корупция срещу финансови регулатори, въпросителни около бизнес сделки на лидера Ярослав Качински и други проблеми. Полската Европейска коалиция - група опозиционни партии - изпреварва с два пункта ПиС преди изборите за Европейски парламент през май според ново проучване на общественото мнение. През есента следват парламентарни избори.
Одобрената във Варшава образователна програма за ЛГБТ е предназначена да образова учениците за сексуалната ориентация, дискриминацията и репродуктивното здраве съгласно стандартите на Световната здравна организация. Консервативни политици, римокатолически лидери и коментатори твърдят, че подобни уроци ще лишат родителите от правото да решават как да бъдат образовани техните деца и че децата ще осъзнаят своята сексуалност прекалено рано.


"Целият социален механизъм на подготовка на един млад човек - първо дете, а после подрастващ - за бъдещата му роля като жена или мъж, да започне семейство, за ролята на майката и бащата е поставен под въпрос. Той може да бъде унищожен", каза Качински на партийна конференция на ПиС в събота. Той добави, че ако опозицията надделее на предстоящите избори, тя "ще продължи тези атаки срещу семейството и децата" и прикани избирателите да помогнат на ПиС да предотврати такива резултати.


Повече от половината поляци смятат хомосексуалността за нещо ненормално, но което може да бъде търпяно. Една четвърт са убедени, че той не бива да бъде толериран изобщо, сочат резултатите от анкета от 2017 г. на Центъра за проучване на общественото мнение. Полша остава една от най-набожните държави в Европа. Близо 90 на сто от нейното 38-милионно население се идентифицират като католици, а около 12 милиона поляци ходят на литургия всяка неделя. Но докато ПиС е популярна в малките градове и селата, тя има далеч по-малка подкрепа в големите градове като Варшава.


Атмосфера на страх


Някои анализатори казват, че решението на ПиС да вземат на мушка темата за ЛГБТ в изборна година е стратегия за заиграване със страха от непознатото, за да бъдат спечелени гласове по време, когато подкрепата за партията сред младите и градското население се срива.


Преди тази тактика на ПиС е проработвала, казват анализаторите и отбелязват как през 2015 г. тя е използвала антиимигрантска реторика, за да привлече подкрепа преди изборното поражение на управлявалата дотогава десноцентристка "Гражданска платформа".


От своя страна полските епископи направиха изявление, че варшавската програма за сексуално образование ще подкопае демокрацията, защото ограничава правата на родителите и ерозира свободата на словото, а децата ще бъдат обучавани по начин, която е в разрез с полските традиции.


ПиС използва своя сегашен изборен мандат, за да укрепи католическите ценности, и се закани "да изправи падналата на колене Полша" в борбата срещу натрапения й от страни като Германия и Франция по-светски и либерален начин на живот.


Сега полските училища не предлагат официално на учениците сексуално образование, но ги обучават как да се подготвят за "семейния живот". Полша се класира предпоследна сред 28-те страни - членки на Европейския съюз, по равенство и липса на дискриминация, сочат данни на "Рейнбоу Юръп" - организация, свързана с Международната асоциация на лесбийките, гейовете, бисексуалните, транссексуалните и интерсексуалните. Хомосексуалните бракове в Полша са незаконни, а еднополовите партньорства не са признати от закона.


ПиС се е съсредоточила върху укрепването на традиционното семейство, съставено от майка, баща и деца, чрез програми за социални разходи като "500+", която отпуска 500 злоти (около 130 долара) месечно на дете в семейство, което има повече от едно дете. /БТА

Ключови думи към статията:

Коментари (77)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2803 Весело

  Днеска петъчно една от друга по—коментиращи статии. Ще си изпукате патроните и през уикенда няма да има какво да се коментира.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 2. 2 Профил на carlosestrada
  carlosestrada
  Рейтинг: 269 Неутрално

  насаждането на страх - първа главна цел на всяка закостеняла консерва, бореща се за власт

 3. 3 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4103 Неутрално

  До коментар [#2] от "carlosestrada":

  Новата училищна програма за сексуално обучение включва сигурно и двама съпрузи, "мъже", плющащи се пред погледа на осиновеното им "дете" (може и да са го включили в плющенето)!?
  Ще изкарат поляците по улиците, определено...

  Скоростен индекс "Y"
 4. 4 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  И Качински лош като Орбан-насърчава раждаемостта сред поляците, вместо да пропагандира хомосексуализма.

 5. 5 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 970 Неутрално

  "Някои анализатори казват, че решението на ПиС да вземат на мушка темата за ЛГБТ в изборна година е стратегия за заиграване със страха от непознатото"
  ------------------
  Оооо, боже.... ЛГБТ е непознато? И трябва да опознаем всички? Насилствено? Щото това е нова европейска ценност? Содомията? Хайде успокойте малко топката, ало обичате. Това дори не е комично. Отвратително е.

 6. 6 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  Ами прави са тези националисти и със сигурност не си градят рейтинг върху свинщините на ония.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 7. 7 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 970 Неутрално

  И Качински лош като Орбан-насърчава раждаемостта сред поляците, вместо да пропагандира хомосексуализма.
  —цитат от коментар 4 на Мусаши


  Нито Каìнски, нито Орбан харесвам. Да не говорим за Путин. Чудя се защо обаче постоянно им тикат козове в ръцете. Изумително тъпо. Педерастията и всякакъв друг тип содомия може да бъде търпян. Но не и натрапван. Кафа от идиоти, пропагандиращи "ценности".

 8. 8 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  До коментар [#5] от "Vili Jambov":

  Това е опита за нов световен ред, но този път се провали.
  Тотално се провали и България има честта да бъде държавата СПРЯЛА изпедерастяването на ЕС.
  След като отрекохме завинаги ИК ЕС няма право да я налага като задължителна никому в Европа. Всяка държава може да я приеме, но НЕ МОЖЕ да стане задължителна.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 9. 9 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2803 Неутрално

  До сега очаквах поне 50 коментара. Излагация...😂

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 10. 10 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2567 Неутрално

  "Полша остава една от най-набожните държави в Европа. Близо 90 на сто от нейното 38-милионно население се идентифицират като католици, а около 12 милиона поляци ходят на литургия всяка неделя."

  Туй не може така да продължава особено за християни. Виж за религията на мира, това си е културна особеност и там трябва да се толерира.

 11. 11 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 970 Неутрално

  До коментар [#5] от "Vili Jambov":Това е опита за нов световен ред, но този път се провали. Тотално се провали и България има честта да бъде държавата СПРЯЛА изпедерастяването на ЕС.След като отрекохме завинаги ИК ЕС няма право да я налага като задължителна никому в Европа. Всяка държава може да я приеме, но НЕ МОЖЕ да стане задължителна.
  —цитат от коментар 8 на Росен съм аз а Путлер ще капитулира


  Изобщо не се е провалил. Шепа неомарксисти разсипват общоевропейското бъдеще. Изтапанват се разни изроди, които казват: това са новите ценности. Бесне съм. Сега ЕС ще мине през съответната турбуленция. На изборите през май. Щото господа неомарксистите от системните партии не им увряха кратуните ие не се вслушват в избирателите си. Нарояване на всякакви антисистемни, националистиèски формации е СЛЕДСТВИЕ ОТ ТАЗИ МАЛОУМНА ПОЛИТИКА. Впрочем вече не съм сигурен. Може и да е съвсем целенасочена.

 12. 12 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  Накрая ще си получат това, което си търсят тия.

  Ама ще се получи като при....Вартоломей....си мисля. Няма да им хареса.
  Тия са като руснаците. Все грешни стъпки.
  И в Полша не ги обичат очевидно.

  ...............Повече от половината поляци смятат хомосексуалността за нещо ненормално,.............

  Акцента е на "НЕНОРМАЛНО" и на факта, че става дума за мнението на поляци.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 13. 13 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  До коментар [#11] от "Vili Jambov":

  На малоумието беше сложен хомот и особено много се гордея, че причината за това сме ние, България.

  Нали знаеш, че след като една страна от ЕС НЕ приеме ИК тя става НЕ задължителна за целият ЕС?
  Провала им е тотален.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 14. 14 Профил на benefikato1
  benefikato1
  Рейтинг: 477 Неутрално

  Не са познали хомотата с Полша . ПиС е избора на полския народ и заради такива глупости . Толерирането на ЛГБТИ-тата , глупостите за равенство на жените-водещи до феминизация на обществото и подкрепата за разни затоплиски дивотии отслабват западния свят и дават козове в ръцете на исляма , Китай и Русия . Хомосексуализма е болест и подлежи на лечение , не на признание . Успех на бяла , консервативна и християнска Полша .

 15. 15 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3135 Неутрално

  Хайде бе, цял ден ви чакаме. А къде е енергичният, усмихнат?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 16. 16 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 676 Неутрално

  До коментар [#5] от "Vili Jambov":

  Печелившо е! За икономедията и подобните продали се за кинти.

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 17. 17 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  До коментар [#14] от "benefikato1":

  Ние им помогнахме колкото можахме.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 18. 18 Профил на aoz23590873
  aoz23590873
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#14] от "benefikato1":

  Когато си мъртъв, не го знаеш, а другите около теб страдат. Същото е и когато си тъп.

 19. 19 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 910 Неутрално

  ЛГБТИ са болни хора от шизофрения.
  Да, към болните трябва да сеотнасяме с уважение, но от къде на къде болестта ще се натрапва за модна, искащи колективни права над другите, че и да ни учат децата....

  ЛГБТИ са новият фашизъм и скоро, ще бъде и наказуемо, популяризирането на сексуални извращения сред децата.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 20. 20 Профил на carlosestrada
  carlosestrada
  Рейтинг: 269 Весело

  До коментар [#3] от "hamiltonf":

  погледни под кревата дали не се е скрил там зъл хомосексуалист - ако да, бягай се крий в гардероба =)

 21. 21 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 910 Неутрално

  До коментар [#3] от "hamiltonf":погледни под кревата дали не се е скрил там зъл хомосексуалист - ако да, бягай се крий в гардероба =)
  —цитат от коментар 20 на carlosestrada


  а защо да бяга от дома си, вместо да тегли един здрав бой на нахалника нахлул в дома му .
  Това ЛГБТИ се каните да нахлувате по домовете, за лов на деца ???

  Мааааа .... ще разберете по трудния начин института на неизбежната отбрана по НК

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 22. 22 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  До коментар [#19] от "ironhorse":

  Според нашите закони и сега си е наказуемо.
  Затова и не мина ИК, с което пък спасихме Европа от завължителното изпълнение на простотиите и свинщините в ИК.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 23. 23 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  До коментар [#18] от "aoz23590873":

  Когато друг е със сцепен гъз, но не го знаеш не ти пречи, но когато ти си със сцепен гъз си щастлив, но не страдаш.
  Ето с това се занимава псиатрията.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 24. 24 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 970 Неутрално

  До коментар [#11] от "Vili Jambov":На малоумието беше сложен хомот и особено много се гордея, че причината за това сме ние, България.Нали знаеш, че след като една страна от ЕС НЕ приеме ИК тя става НЕ задължителна за целият ЕС?Провала им е тотален.
  —цитат от коментар 13 на Росен съм аз а Путлер ще капитулира


  Много бързаш с изводите. Загубиха битка. Не и войната. Все още не. По причина на подобни малоумници сега ще има период от няколко години, в който да се изчисти въпроса с "ценностите". Загуба на ценно време, заместваща актуалния дневен ред на ЕС. Да не говорим, че наистина маса от народилите се масово опоненти, КОИТО ЩЕ ВЛЯЗАТ в ЕП, също не са ни от полза (някои наистина са анти-ЕС). Всичко това заради тази сган лобисти-неомарксисти.

 25. 25 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 910 Неутрално

  До коментар [#22] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":

  Вече в България е срамно да се легитимираш, като ЛГБТИ - посъщество болен от шизофрения. Скоро в цяла Източна Европа, а след 10г и в Западна, като им писне да им взимат децата и да се гаврят с тях болни педераси.
  Дори в Норвегия се надига огромно недоволство срещу педерастията и опитите за легализиране на педофилията.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 26. 26 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  До коментар [#24] от "Vili Jambov":

  Да, не е войната спечелена, но тази битка беше изключително важна и ние като българи се справихме отлично.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 27. 27 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 910 Неутрално

  По върховете на властта в Европа са налазили, бездетни идиоти, бабоебци, педераси и пълни откачалки.
  Време е да ги уметем.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 28. 28 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  До коментар [#25] от "ironhorse":

  Норвигия. Да.
  От там трябва да започне, защото те самите страдат и то всички.
  Радикална промяна в законите там и вълната ще помете цялото ЛГБТейско войнство и света ще се изчисти от техните желания.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 29. 29 Профил на benefikato1
  benefikato1
  Рейтинг: 477 Неутрално

  До коментар [#18] от "aoz23590873":Когато си гей твоите родители страдат , защото очакват от теб внучета , а не използване на нещо , което по принцип е изход за вход .

 30. 30 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  До коментар [#25] от "ironhorse":

  Илюстрация на ставащото.
  http://prikachi.com/images.php?images/464/9524464g.jpg

  Аз си я копирах днес и ще я закача в стаята до кухнята. Там се черпим с приятели.
  Да я вижда всеки.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 31. 31 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  До коментар [#29] от "benefikato1":

  ++++++++++++

  Гениално.
  Каза всичко, без утре да могат да те изтрият, а аз ще съм БАН, но това е обичайно за мен след такива статии.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 32. 32 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 970 Неутрално

  До коментар [#5] от "Vili Jambov":Печелившо е! За икономедията и подобните продали се за кинти.
  —цитат от коментар 16 на Скакауец


  Хич, не е смешно бе, човек. Това е някаква епидемия. Години ще минат, преди дневният ред да се върне към нещо наистина важно в ЕС. Аман. Писна ми от развяването на содомисткия байрак и натрапването му за европейска ценност. Никой не ги гони тези извратеняци, но те искат да обсебят и дневния ред с налагане на извратеностите си като ценност. Извратености е имало от както човек съществува. Император Тиберий е обичал младенци да му го смучат. Но не смятам, è това е наследството от римската империя. Нека да наследим върховенството на закона. А извращенията да си ги правят извратеняците по къщите, без да ни го налагат като норма. Никога не съм си представял, че ще съществува подобен дебат в 21-ви век. Настроението е "отчачание".

 33. 33 Профил на Черен хумор на кило
  Черен хумор на кило
  Рейтинг: 374 Неутрално

  И Качински лош като Орбан-насърчава раждаемостта сред поляците, вместо да пропагандира хомосексуализма.
  —цитат от коментар 4 на Мусаши


  Те пък бързат да избягат.

  А доколкото за ПИС - естествено, че ще започне и завърши предизборната си кампания с това - като няма враг и проблемите лъсват - веднага се пуска старата плоча на бързи обороти: Тръмп - стената, Орбан - имигрантите, Каракачанов - циганите, Качински - това. Истинските проблеми остават на втори план.

 34. 34 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Десницата , вкл ЕНП трябва да се завърне към консервативното дясно и да остави ЛГБТ историите и пришълците от Азия и Африка на ПЕС и оня кукумицин СтаниГей..

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 35. 35 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 970 Неутрално

  Десницата , вкл ЕНП трябва да се завърне към консервативното дясно и да остави ЛГБТ историите и пришълците от Азия и Африка на ПЕС и оня кукумицин СтаниГей..
  —цитат от коментар 34 на Noise


  Аз съм още по краен. Бих искал всички значими европейски партии да и изоставят ЛГБТ "ценностите". Дори ПЕС. Мисля, че ще е по-лесно за всички ни. Да живеем без подобен "дебат", поставящ ни в положението на абсолютно деградираща общност. Впрочем, тази ЛГБТ идеология не опира очевидно до ляво-дясно. Инфилтрирането е от друг порядък. Лични зависимости на всички нива. Много мръсна история.

 36. 36 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  До коментар [#34] от "Noise":
  До коментар [#35] от "Vili Jambov":

  Пак да кажа. Обратната революция трябва да тръгне от Норвегия.
  От там, защото там се изкриви еволюцията.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 37. 37 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 1006 Неутрално

  Как ще оставиш хомосексуалните да ти образоват детето по сексуалните въпроси? Ще оставиш педала да обяснява на детето ти кое е нормално и кое не е и как трябва да бъде! Това не е работа на училището. Това е избор на родителите. Те лишават родителите от родителски права. Ще правят децата хомосексуални и травестити.

 38. 38 Профил на byrd
  byrd
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Имало такава "общност"! Добре,че още не са станали нация!

 39. 39 Профил на Alex Prime
  Alex Prime
  Рейтинг: 418 Любопитно

  мисля, че не е работа в училищата да има такова образование. Да учат история, литература, математика.

 40. 40 Профил на о сандо
  о сандо
  Рейтинг: 500 Неутрално

  До коментар [#32] от "Vili Jambov":

  ... "верагът" Ви не са точно извратеняците, както ги наричате, а едни чиновници... дето и на избори не се явяват, а "властват"... Извратеняците също никак не харесват гореспоменатите чиновници...

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 41. 41 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2389 Весело

  Ляво = ЛБГТ :) Горката Курнелия, сигурно се чувства като бяла врана в Социнтерна.

  Въобще страхотна деградация на лявото, почна да разчита за оцеляването си единствено на отрепките в обществото - малцинства всякакви, за предпочитане малцинствени но може и сексуално перверзни. Остава да се загрижат за правата на криминално проявените и ще е пълен комплекта. Впрочем те и го правят, сред малцинствата и "бежанците" престъпността е многократно по-висока, не случайно където са на власт забраняват да се казва етноса на престъпника.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 42. 42 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 970 Неутрално

  Как ще оставиш хомосексуалните да ти образоват детето по сексуалните въпроси? Ще оставиш педала да обяснява на детето ти кое е нормално и кое не е и как трябва да бъде! Това не е работа на училището. Това е избор на родителите. Те лишават родителите от родителски права. Ще правят децата хомосексуални и травестити.
  —цитат от коментар 37 на gozambo


  С теб не сме на едно мнение по много въпроси, но тук те подкрепям напълно. Въпреки, че децата ми вече не са застрашени. И внучка имам вече. Става дума за нещо много по-значимо. Правят се опити за ерозиране на обществата в ЕС по линия СОДОМИЯ. Това не е европейска ценност. В този смисъл, пропагандиращите я, рушат една стара цивилизация. Хетерогенна - да. Натоварена със страшно много история. Но именно за това усилията са насочени към общия знаменател - семейството. Това е типично неомарксистка философия. Бият по най-слабото. За да разрушат обществото. Боя се, че отговорът може да бъде съвсем НЕАДЕКВАТЕН. Те си го просят, завалиите. НАСИЛИЕ. Над всякакъв тип извратеняци. Не само сексуални. В това е страшното. Европа винаги е е била (добре де, в съвременната история) пример за подобни НЕСЪРАЗМЕРНОСТИ. Хитлер е е започнал кариерата си с формиране на среда, недоволна от резултатите на първата световна война. Би би било адски тъпо, сега извратеняците да предизвикат собственото си изтребване. Но очевидно, нямат чувство за самосъхранение.

 43. 43 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2389 Неутрално

  Впрочем, тази ЛГБТ идеология не опира очевидно до ляво-дясно. Инфилтрирането е от друг порядък. Лични зависимости на всички нива.
  —цитат от коментар 35 на Vili Jambov


  Точно до лявото опира. Това е теорията на неомарксистите, борба срещу капитализма но маскирана като борба за правата на малцинствата. ВСЯКАКВИ малцинства, етнически, сексуални.... всякакви. Още от Маркузе започна и Франкфуртската школа през 60-те и 70-те години на миналият век.

  Загубиха пролетариата и затова се ориентираха към малцинствата. Особено разчитат на пропагандата, на практика напълно са овладели огромната част от западните университети и медиите. Че обратните са със силно присъствие в художествените среди отдавна се знае, удобен плацдарм са.

  И естествено личните връзки, началник обратен веднага започва да се обгражда с подобни любимци. Да напомня как в Дневник всеки ден имаше статии от един с подпис ЛБГТ :)

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 44. 44 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 970 Неутрално

  [quote#43:"Fred: Бойко Борисов-Ледоразбивача пред БСП"][/quote]

  Грешиш. Неомарксизмът е идеологията на шепа хора, на които не им пука за нищо друго, освен за собственото им благоденствие. Същите тези хора правят периодични опити да яхнат дори технологичната свобода (интернет, например) в своя полза (ACTA, ако имаш спомен; сега опит се прави в ЕС - пакет мобилност). Тези хора са навсякъде. Малцина са наистина властващи. Голяма част са просто зависими. От миналото си (като банкянския дебелосер, например). Освен ако него не го смяташ за "спирач на лявото" :) О, наистина съм потресен. Дръж си го Методиев да те пази от комунистите. Друго не мога да ти кажа. ОК, щом смяташ, è малкото зло, твой дълг е да гласуваш за него. Лека.

 45. 45 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 264 Любопитно

  "Одобрената във Варшава образователна програма за ЛГБТ е предназначена да образова учениците за сексуалната ориентация, дискриминацията и репродуктивното здраве съгласно стандартите на Световната здравна организация."

  И СЗО ни налага тия стандарти, така ли? Май трябва да пият хапчета, вместо да ги предписват.

 46. 46 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 264 Любопитно

  "подкрепата на опозицията за образователна програма за лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални (ЛГБТ) е заплаха за полската култура и трябва да бъде блокирана, където е възможно"

  Един от начините да се ориентираме дали някоя партия е все още консервативна е отношението й към ЛГБТ пропагандата.

 47. 47 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 264 Весело

  Като държат толкова на тия гласове прогресивните, да ги вземат всичките.
  Но колко от гласовете на нормалните хора ще загубят? И колко нормални хора ще накарат да гласуват, за да спрат пропагандата на меките китки сред децата.
  Мисля, че ще имаме повишена избирателна активност на тия евроизбори.
  Щом ЛГБТ ще е бойното поле, да им видим армията.

 48. 48 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 264 Любопитно

  "ЛГБТ общността: Новото предизборно бойно поле за управляващите в Полша"

  Поредната грешка на либералите е тоя лозунг
  Нищо друго ли няма значение?

 49. 49 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 970 Неутрално

  [quote#43:"Fred: Бойко Борисов-Ледоразбивача пред БСП"][/quote]

  Добре, де. Всъщност като цяло не грешиш напълно. Само отчасти. Защото тази идеология се изповядва и от "десните" в ЕНП. Не ми се влиза в дискусия. Писах по-горе. Предстои връщане към истинските ценности. А животът ни мина в глупости. Жалко е това, че връщането в релсите ще бъде заслуга отчасти на формации, които не са съвсем ìтави. Като организъм е. Търчат фагите. После умират. Това е.

 50. 50 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 264 Любопитно

  "Полша се класира предпоследна сред 28-те страни - членки на Европейския съюз, по равенство и липса на дискриминация, сочат данни на "Рейнбоу Юръп" - организация, свързана с Международната асоциация на лесбийките, гейовете, бисексуалните, транссексуалните и интерсексуалните. Хомосексуалните бракове в Полша са незаконни, а еднополовите партньорства не са признати от закона."

  И на техните анкети ли трябва да вярваме?
  Върти се из Интернет едно клипче със крайно нетолерантни и вулгарни гейове и лесбийки във Франкфорт от тоя месец. Скоро трябва да стигне и до вас.

 51. 51 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2389 Неутрално

  До коментар [#49] от "Vili Jambov":

  Всъщност битката не е дясно-ляво защото те почти загубиха смисълът си. Битката е разумен консерватизъм срещу разюздана либерастия, запазването и надграждането срещу разрушаването маскирано като прогрес. Отдавна позната марксистка идеология "На руините на старий свят ний нов ще съградим". Успяха само до етапа руини.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 52. 52 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 970 Неутрално

  До коментар [#43] от "Fred: Бойко Борисов-Ледоразбивача пред БСП":

  Последно. Фен съм на ЕС. Най-доброто реално съществуващо място за живеене. Но ми писна от измислени пророци на всякакви извращения. Това трябва да спре. ЕС се нуждае от консолидация. Не от инжекции на навлеци. Нито от провъзгласяване на содомията като европейска ценност. Всичко ще си дойде на мястото. Уви, ще мине време. А животът ни изтича. Провипоставяйки се на очевидни глупости.

 53. 53 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2389 Неутрално

  "Одобрената във Варшава образователна програма за ЛГБТ е предназначена да образова учениците за сексуалната ориентация, дискриминацията и репродуктивното здраве съгласно стандартите на Световната здравна организация."И СЗО ни налага тия стандарти, така ли? Май трябва да пият хапчета, вместо да ги предписват.
  —цитат от коментар 45 на Jesuit


  В СЗО обратните водят битка в класификатора на болестите сексуалните перверзии да бъдат извадени от графата "заболявания на идентичността". Затова тези почнаха изведнъж да наблягат на СЗО, след като изглежда там побеждават. Преди много упорито заобикаляха факта, че то тяхното не е самоопределение ами официално е признато като заболяване.

  Накратко крайно време е да се вземе сопата, твърде нагли станаха тези. Начина го виждам като им дадем един здрав пердах на евроизборите. Да се вкарат партии и преди всичко ЛИЧНОСТИ които ясно досега са показали неприемането на всякаква либерастия и ЛБГТ перверзии.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 54. 54 Профил на satanail13
  satanail13
  Рейтинг: 472 Гневно

  Да кажем НЕ на разпространението на педерастията в ЕС!

  Марс е изконна Американска територия!
 55. 55 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1388 Гневно

  насаждането на страх - първа главна цел на всяка закостеняла консерва, бореща се за власт
  —цитат от коментар 2 на carlosestrada


  Няма да пречите на никого, ако се гушкате с любовника ти вкъщи колкото щете! Но когато предявите желание да включите непълнолетни в пошлите ви ,,удоволствия" започвате да дразните, ама наистина! Народа е казал: Да би мирно седяло- не би чудо видяло! Та и вие така! Ако не натрапвате с@д@мията си на останалите, почти никой, освен някои крайни хомофобни типове, няма да ви обърне внимание! Вместо да си гледате кефа, зорлем ни карате да се хванем за ръка с последните, вместо да ви пазим от тях! Защо?

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 56. 56 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 264 Неутрално

  "Полша се класира предпоследна сред 28-те страни - членки на Европейския съюз, по равенство и липса на дискриминация, сочат данни на "Рейнбоу Юръп" - организация, свързана с Международната асоциация на лесбийките, гейовете, бисексуалните, транссексуалните и интерсексуалните. Хомосексуалните бракове в Полша са незаконни, а еднополовите партньорства не са признати от закона."И на техните анкети ли трябва да вярваме?Върти се из Интернет едно клипче със крайно нетолерантни и вулгарни гейове и лесбийки във Франкфорт от тоя месец. Скоро трябва да стигне и до вас.
  —цитат от коментар 50 на Jesuit


  На страницата ОКО във Фейсбук го има, да не търсите много.

 57. 57 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 970 Неутрално

  До коментар [#49] от "Vili Jambov":Всъщност битката не е дясно-ляво защото те почти загубиха смисълът си. Битката е разумен консерватизъм срещу разюздана либерастия, запазването и надграждането срещу разрушаването маскирано като прогрес. Отдавна позната марксистка идеология "На руините на старий свят ний нов ще съградим". Успяха само до етапа руини.
  —цитат от коментар 51 на Fred: Бойко Борисов-Ледоразбивача пред БСП


  ОК. Съгласен. Все пак оставам оптимист. Ще се оправят нещата. Лошото е, че аз няма да го доживея. Дърт съм вече. На 59 трябва да си дам и собствена оценка. Впрочем идеята за обединена Европа винаги ми е била в сърцето. Колкото и да сме различни, хора сме. Най-изстрадалите. От историята, ако щеш. Заслужаваме някакво опрощение (нужно, вероятно). Прекалено буйни натири, предполагам. Типично белите човеци, макар в тази епоха да не ни личи много. Сега сме стигнали в други крайности....

 58. 58 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 970 Неутрално

  До коментар [#53] от "Fred: Бойко Борисов-Ледоразбивача пред БСП":

  Не исках да кажа, че съм расист. Обективно погледнато (поне според мен) ще трябва да се сливаме с жълтите. Впрочем, не го приемам като проклятие. Според мнозина изследователи, белите са подраса на жълтите. Най-буйната, според мен. Любопитното е друго. Защо е е било нужно да се пръкне подраса, която е била, дори във философията си, агресивна. Аз съм пас. Не ща да давам собствени предположения.

  ПП Не давам оценка, защото би било конфликт на интереси. Все пак съм бял човек. Зеленоок при това. Да, различно от жълтите. Но си мисля, че всички сме с общо начало.... С жълтите. Не с черните. Няма значение. Черните също с хора. За разлика от разбиранията на някои изроди. Просто исках да подечетая, че жълтите и белите сме по-близка рода.

 59. 59 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1349 Неутрално

  Тия полски фашаги ,карайно време е да бъдат укротени. Евроатлантическа Германия трябва да се заеме с задачата :))

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 61. 61 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1349 Неутрално

  До коментар [#53] от "Fred: Бойко Борисов-Ледоразбивача пред БСП":Не исках да кажа, че съм расист. Обективно погледнато (поне според мен) ще трябва да се сливаме с жълтите. Впрочем, не го приемам като проклятие. Според мнозина изследователи, белите са подраса на жълтите. Най-буйната, според мен. Любопитното е друго. Защо е е било нужно да се пръкне подраса, която е била, дори във философията си, агресивна. Аз съм пас. Не ща да давам собствени предположения.ПП Не давам оценка, защото би било конфликт на интереси. Все пак съм бял човек. Зеленоок при това. Да, различно от жълтите. Но си мисля, че всички сме с общо начало.... С жълтите. Не с черните. Няма значение. Черните също с хора. За разлика от разбиранията на някои изроди. Просто исках да подечетая, че жълтите и белите сме по-близка рода.
  —цитат от коментар 58 на Vili Jambov


  Не съм съгласен. Жълтите са на нашето равнище ,като интелект ,но ментално сме по близки до черните. Гарантирам ти ,че с негър по-лесно ще се разбереш и контактът ви ще ти е по-приятен,отколкото с жълт.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 62. 62 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 970 Неутрално

  До коментар [#51] от "Fred: Бойко Борисов-Ледоразбивача пред БСП":

  Отново. Мисля, че грешно се изразих. Човечеството е цялост. Има маса форумци, които залагат на чисто генетични черти. Дълбока заблуда. Човеците сме човеци. Нечовеците ги има във всички общества. Нека не влизаме в подробности. Но кой като какъв ще оцениш е субективно. Не напразно го казвам. Можеш да си изкушен в даден момент да пречукаш някого. Някой, който считаш за кретен, мърсящ обществото. Не бива. Дори да можеш, без да има последствия. Знам, че е личен избор, но по принцип е и повлиян от житейски опит. Тъмната пътека те прави зло. То така те побеждава. ПОБЕДИ МЕ. УБИЙ МЕ. Правиш го и вече си него - ЗЛОТО.
  ПП Такива са разни содомисти-неомарксисти. Кампанията е: Кажи ми, че не ме харесваш. Аз ще кажа на пресата, че искаш да ме убиеш. Не че не са за убиване такива изроди. Просто трябва да останат на общественото презрение. Което вече им се случва.

 63. 63 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  [quote#33:"Черен хумор на кило"][/quote]

  Вече много поляци и унгарци се завръщат от емиграция.Не случайно във Великобритания за 12 месеца техният брой е намалял.

 64. 64 Профил на malart
  malart
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Със съжаление ще отбележим абсолютния предсказуем крах на всякакви лбгт течения в Полша. Най-много да ядат бой. Това не е Ирландия

  malart.blog.bg
 65. 65 Профил на stalker
  stalker
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#34] от "Noise":

  ЕНП го е закъсало на предстоящите избори и коалиция с ПЕС ще направят само и само да са във властта, ти за консерватизъм ми говориш. Не виждаш ли че те търсят начин да се явят със селена та Ска Келер, а пък тя си е откровена зелена болшевичка.
  Жалка история.

  Common sense !
 66. 66 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 1254 Неутрално

  До коментар [#8] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":

  България има честта да е държава, от която никой в ЕС не се интересува. безмислена страна без собствена политика и мнение по който и да било значим за съюза въпрос. решението ни по въпроса за ИК не впечатли никой, тъй никой не очаква нищо различно от една тъпа държава. дори дразнение не предизвикахме, толкова сме им безразлични и заобиколими. колкото до това да сме спрели нещо, освен смях, подобно твърдения няма какво друго да предизвикат.

 67. 67 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 766 Весело

  До коментар [#20] от "carlosestrada":

  „...погледни под кревата дали не се е скрил там зъл хомосексуалист - ако да, бягай се крий в гардероба =)“

  Какво да гледа, какво да проверява? Ти си поразголи дир//ника и го подай до кревата. Всички ще видиме има или нЕма зъл хомо. И ти ще се убедиш нагледно, па може и да си доволен...

 68. 68 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 766 Весело

  До коментар [#63] от "Мусаши":

  „Вече много поляци и унгарци се завръщат от емиграция.Не случайно във Великобритания за 12 месеца техният брой е намалял.“
  Завръщат се, а ма не толкова заради брексита, а защото в Полша и Унгария вече могат да си намерят добре заплатена работа, младите семейства могат да разчитат на морална и голяма материална подкрепа от страна на държавата. Няма ги и „гостите на меркел“ и степента на сигурност е по-висока от тази в „развитите западни демокрации“

 69. 69 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  До коментар [#68] от "joro4900":

  Така е.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 71. 71 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 14 Неутрално

  Някои господа тук с де факто крайно-десни възгледи да са постреснати какво направи техния съмишленик в Нова Зеландия вчера?

  Едва ли. Самият факт, че са пристанали на крайно-дясната пропаганда вече говори, че едва ли в тях е имало или останало необходимата сетивност и интелект за да осъзнаят в чий хор всъщност пеят.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 72. 72 Профил на lon01600906
  lon01600906
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#71] от "КретенКилър":

  Не се притеснявай за вас няма опасност,защото е стрелял по мюсюлмани ,а не по лгбти ...

  Sic transit gloria mundi
 73. 73 Профил на the.naked.truth
  the.naked.truth
  Рейтинг: 432 Разстроено

  До коментар [#2] от "carlosestrada":Новата училищна програма за сексуално обучение включва сигурно и двама съпрузи, "мъже", плющащи се пред погледа на осиновеното им "дете" (може и да са го включили в плющенето)!?Ще изкарат поляците по улиците, определено...
  —цитат от коментар 3 на hamiltonf


  доста ти е развихрена фантазията. подсъзнанието ти се обажда, че ти се ще да се плющиш пред (със) деца. лоша работа.

 74. 74 Профил на the.naked.truth
  the.naked.truth
  Рейтинг: 432 Любопитно

  ... да пропагандира хомосексуализма.
  —цитат от коментар 4 на Мусаши


  как се "пропагандира" хомо/хетеро-сексуализъм? голяма терминологична бъркотия е при тебе, май...

 75. 75 Профил на the.naked.truth
  the.naked.truth
  Рейтинг: 432 Весело

  Нито Каìнски, нито Орбан харесвам. Да не говорим за Путин. ...
  —цитат от коментар 7 на Vili Jambov


  не ги харесва, чичо вили, ама мислиш досущ като тях. което е по-вредния вариант.

 76. 76 Профил на the.naked.truth
  the.naked.truth
  Рейтинг: 432 Весело

  До коментар [#5] от "Vili Jambov":Това е опита за нов световен ред, но този път се провали. Тотално се провали и България има честта да бъде държавата СПРЯЛА изпедерастяването на ЕС.След като отрекохме завинаги ИК ЕС няма право да я налага като задължителна никому в Европа. Всяка държава може да я приеме, но НЕ МОЖЕ да стане задължителна.
  —цитат от коментар 8 на Росен съм аз а Путлер ще капитулира


  мистър путлер не спира да лае в рашистки стил: "изпедерастяване" е действие, което може да съществува само в някоя чугунена глава. на практика или си гей или не - няма как "да станеш", демек да се "изпедерстиш".
  на чичко путлер обаче (по съвместителство "росен") най му се ще да се рови в чаршафите на другите от позицията на гневен "правоверен", да напопържа неправоверните и да рипа с популистки тези. очарователно смешен!

 77. 77 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 676 Неутрално

  скоро, ще бъде и наказуемо, популяризирането на сексуални извращения сред децата.
  —цитат от коментар 19 на ironhorse

  Засега обаче е добре платено! Справка: изданията на Икономедия, които стръвно рекламират ЛГБТ извращенията!

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK