Огорчени и все така объркани - какво мислят британците 3 години след референдума

Огорчени и все така объркани - какво мислят британците 3 години след референдума

© Reuters
Днес Великобритания трябваше да напусне Европейския съюз, но премиерът Тереза Мей ще опита в петък за трети път да прокара поне половината от сделката си с ЕС през парламента. Преди почти три години Великобритания гласува да напусне съюза, но не само политическата класа на страната е объркана. Първоначалната дата за излизане (29 март) бе отложена със съгласието на останалите 27 държави членки, но не намалява вероятността всичко да приключи с раздяла без договор на 12 април - само след две седмици.


Какво е мнението на британците за Брекзит в момента показа проучване, публикувано от института за социални изследвания NatCen Social Research (в прикачения файл) и на уебсайта WhatUKThinks. Изследването на NatCen Social Research включва обобщение на анкети за нагласите на избирателите.


Добре ли бяха водени преговорите?
Премиерът Тереза Мей твърди, че нейната сделка е най-добрият начин да се изпълни искането на гласоподавателите за излизане от ЕС.


Проблемът е, че самите гласоподаватели, включително и тези, които поискаха Брекзит, станаха особено критични към начина, по който правителството проведе преговорите. Това е изводът от проучване на NatCen Social Research, проведено между 24 януари и 17 февруари.


Според 80% от гласувалите за излизане от ЕС правителството е провело зле преговорите. На същото мнение са 85 на сто от поддръжниците на оставането в блока, които преди бяха по-критични към подхода на управляващите.


Привържениците на Брекзит са почти толкова критични към ролята на правителството, колкото и към тази на ЕС – 79% са на мнение, че ЕС се е справил зле с Брекзит.


Лоша ли е сделката?


С напредването на преговорите хората се настройваха все по-песимистично по въпроса колко добра сделка ще получи Великобритания.


Преди две години 33% мислеха, че Обединеното кралство ще получи добро споразумение, а 37% бяха на обратното мнение. Миналото лято обаче 57% бяха на мнение, че сделката ще е лоша. Сега, след приключването на първата фаза в преговорите, така мислят 63 на сто от анкетираните. Общо 66% от поддръжниците на напускането смятат, че Великобритания е изправена пред лоша сделка. Това виждане споделят 64 на сто от искащите оставане в ЕС.


Искат ли британците все още Брекзит?


В момента средното ниво на подкрепата след изключването на хората, които не знаят как биха гласували, е 54% за оставане и 46% за излизане от ЕС. Това е така от части защото поддръжниците на Брекзит е в по-малка степен вероятно да кажат, че ще гласуват отново по същия начин (82%), отколкото гласувалите за продължаване на еврочленството (86%).


Сред тези, които не са гласували на референдума през 2016 г., 43 на сто биха подкрепили оставането в ЕС, а 19 на сто биха поискали излизане.


В действителност резултатите от проучванията са твърде близки, за да могат опонентите на Брекзит да твърдят, че втори референдум би довел до различен резултат. В същото време обаче поддръжниците на Брекзит не могат да кажат с увереност, че балансът на мненията остава като през юни 2016 г.


Подкрепят ли хората нов референдум?


Зависи от въпроса. Някои анкети представят идеята за второ гласуване като "нареден вот" или "публичен вот" и не дават ясно да се разбере, че оставането в ЕС би било опция. Поставяйки го по този начин, средно според анкетите поддръжниците на втори референдум са с 12% повече от опонентите.


Средното ниво на подкрепа и съпротива обаче се променя, когато хората биват питани дали трябва да има втори референдум с "Оставане" като опция в бюлетината. Запитани по този начин опонентите стават с 9% повече от поддръжниците. Много по-положително настроени към идеята са искащите оставане в ЕС.

Двата лагера може и да са единни, че не харесват сделката на Мей, но това не значи, че са съгласни по въпроса какво трябва да има на нейно място.


Икономика


Според анализа на NatCen Social Research към февруари 2019 г. 9% от британците очакват имиграцията след Брекзит да бъде по-висока (7% през юни 2016 г.), а 39% - да бъде по-ниска (64% през 2016 г.). Да няма особена разлика очакват 50% при 28% през 2016 г.


Общо 19% смятат, че британската икономка ще е в по-добро състояние след излизането от ЕС, а на противоположното мнение са 58 на сто. През юни 2016 г. процентите са били съответно 29 и 39. Че няма да има особена разлика мислят 22% от анкетираните през 2019 г. при 29% през юни 2016 г.


Огорчени и все така объркани - какво мислят британците 3 години след референдума

© Reuters


Сред гласувалите за оставане 83 на сто са на мнение, че състоянието на икономиката ще се влоши (79% през септември 2016 г.), а в лагера на поддръжниците на Брекзит това виждане споделят 25% (9% през септември 2016 г.). Подобрение на икономиката очакват 4% от поискалите оставане в ЕС (5% през септември 2016 г.) и 41% от гласувалите за излизане (58% през септември 2016 г.).


Мигранти и търговия


Едно от основните предизвикателства пред Брекзит от самото начало бе, че сделката, която много избиратели искат, никога няма да бъде постигната. През септември 2016 г. девет на всеки десет гласоподаватели искаха да се запази свободната търговия с ЕС. В същото време почти три четвърти смятаха, че мигрантите от ЕС, които искат да работят и живеят във Великобритания, трябва да кандидатстват, за да могат да го направят, тоест да се сложи край на свободата на движение. Тя обаче е част от единния пазар на ЕС.


Мислите ли, че Великобритания бе права или сгреши като гласува за Брекзит? (за да видите графиката, натиснете върху квадратчето долу вдясно)<br /><br />Синьо - Беше права; Зелено - Сгреши; Сиво - Не знам;<br />

Мислите ли, че Великобритания бе права или сгреши като гласува за Брекзит? (за да видите графиката, натиснете върху квадратчето долу вдясно)


Синьо - Беше права; Зелено - Сгреши; Сиво - Не знам;


Две години по-късно делът на тези, които мислят, че мигрантите от ЕС трябва да кандидатстват, за да отидат във Великобритания, е намалял до около трима на всеки петима. Малко повече от половината (53%) все още искат да има контрол върху миграцията от ЕС, но подкрепят запазването на свободната търговия.


Влияние


Според проучването на NatCen Social Research 40% от анкетираните се определят като много силни поддръжници на оставането или на напускането. В същото време 8% се описват като "много силни" поддръжници на някоя от политическите партии.


Възгледите на първите две групи често доста са много отличителни. Например, много силно поддържащите оставането в ЕС са единствената група, в която повечето (58%) не са съгласни, че еврочленството ограничава възможностите на Великобритания да изготвя свои собствени закони. Същевременно силните поддръжници на напускането са единствените гласоподаватели, сред които повече от половината (71%) мислят, че Брекзит ще подобри състоянието на британската икономика и ще гарантира, че Великобритания има повече влияние по света (57%).


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (61)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Сиромахомил
  Сиромахомил
  Рейтинг: 612 Весело

  Е, вече е ясно едно. Британците сами се превърнаха от респектиран член на огоромен политически и икономически съюз, в посмешището на целия свят. И това заради боклуци като тоя от това видео, играещи кючеци с осъдени престъпници в България. Струва си да се гледа. Sic transit gloria mundi.
  https://youtu.be/kuxksNkmFiw

  Акъла е нещото което най-лесно се дава когато ти е в недостиг.
 2. 2 Профил на Аз
  Аз
  Рейтинг: 373 Неутрално

  С две думи - не знаят какво искат, не знаят как да го постигнат, но за сметка на това отхвърлят всички предложения.

 3. 3 Профил на Nikolay Savov
  Nikolay Savov
  Рейтинг: 1972 Неутрално

  С две думи - не знаят какво искат, не знаят как да го постигнат, но за сметка на това отхвърлят всички предложения.
  —цитат от коментар 2 на Аз


  Много добре знаят какво искат , но няма кой да им го даде.

 4. 4 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 643 Неутрално

  До коментар [#2] от "Аз":

  Кой не знае какво иска? В статията става въпрос за народа - той знае какво иска и го каза ясно на референдума - Брекзит. А че политиците им са неориентирани е отделна тема.

 5. 5 Профил на zyb18561487
  zyb18561487
  Рейтинг: 3280 Неутрално

  Вижте българската евроизборна кампания и ще ви стане ясно защо толкова много британци искат на напуснат този съюз с цената на всякакъв риск.

 6. 6 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 1069 Неутрално

  Е да, "народът" иска Брекзит - да запазим всички плюсове от членството в ЕС, да не плащаме нито стотинка за Брекзит, да изгоним всички чужденци и пак слънцето да не залязва над Британската империя. Мечти, какво да правиш. "Народът" ще получи основно проблеми, за които не си е помислял, когато спомените за бившо величие са му размътили мозъка.

 7. 7 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 4107 Неутрално

  До коментар [#2] от "Аз":Кой не знае какво иска? В статията става въпрос за народа - той знае какво иска и го каза ясно на референдума - Брекзит. А че политиците им са неориентирани е отделна тема.
  —цитат от коментар 4 на izt21595181


  Народът каза Брекзит, защото " политиците" го подведоха.
  И тук едни политици обещават невъзможни неща и хората ги искат тези неща, неориентираните политици не направиха минималната пенсия 500 лв.

 8. 8 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 770 Неутрално

  В пълна сила важи българското кредо :
  "Да имах акъла ,който ми идва след това"

 9. 9 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2924 Весело

  Цялата тази трагикомедия, взе да ми прилича на една игра с "три жокера"! Единият е - "попитай публиката", сиреч, "виланите"!
  Резултатът, в много от "питанията", се получава много интересен.
  Та и при този случай на "демократичен" вот, публиката, взела участие, се раздели почти 50 на 50!
  А "мъглата" над Албиона, си е все така, мъглива!

 10. 10 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3476 Неутрално

  Днес Дейли Експрес излиза със заглавие "Предателство на Брекзит!". Нямало да могат да се освободят от хомота на брюкселските закони.
  Така и никой не можа да обясни кой е онзи закон "брюкселски", който толкова им е натежал, че ги притиска до земята?
  Поне един, че не мога да се сетя? Какво им е наложил този пусти Брюксел?
  Човек ще рече, че в ЕС вече важи Шариатът.

  Доброто е заразно
 11. 11 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 680 Неутрално

  До коментар [#4] от "izt21595181":

  Бъркаш "желания" и "мечти".
  Да знаеш какво искаш означава да си наясно какво има шанс да получиш. Другото са мечти.
  Как ти звучи например: Желая да спечеля 6-ца от тотото?
  Брекзит в който получават всички облаги и никакви задължения, както беше обещавано от едни мишоци, дето сега се изпокриха, е утопия.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 12. 12 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 3159 Неутрално

  Тук сме, защото британците НЕ МИСЛЕХА преди три години!!!
  Тук, сме, защото напуснаха Разума и се подведоха от популисти и негодници!!!
  "Сънят на Разума ражда чудовища"!!!

 13. 13 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 1351 Неутрално

  Гони брутално от ЕС !

  Англия - странта на мервците !

 14. 14 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 643 Неутрално

  Народът каза Брекзит, защото " политиците" го подведоха.
  —цитат от коментар 7 на 4ort


  Ами по тая логика всеки е подведен от некой - било на избори, било на референдуми. Ако беха спечелили противниците на Брекзит, пак ли така щеше да кажеш? Защото имаше сериозна институционална пропаганда против Брекзит на ниво Британия и ЕС, плашеха народа с апокалипсис ако гласува за излизане. Това си го пропуснал май? Либерастите все виждат каквото им уйдисва.

 15. 15 Профил на ilinko
  ilinko
  Рейтинг: 857 Неутрално

  До коментар [#10] от "АзКлавдия":

  То това е цялата игра. За европейските политици е удобно да обвиняват Брюксел за всички несгоди. Сега Великобриновия се опитва така да завърти нещата, че пак Брюксел да е виновен за всичките неразбории и след като станат независими.

  Най-лесно е друг да е виновен за собствената ти некадърност.

 16. 16 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 643 Неутрално

  До коментар [#11] от "Ebeneezer Goode":

  Празни приказки и свободни интерпретации, ти откъде знаеш с какъв мотив са гласували и какво са очаквали?

 17. 17 Профил на бАрни
  бАрни
  Рейтинг: 645 Весело

  Такова колективно ритуално самоубийство друг народ не си е правил.Думата народ все по-малко приляга на британците...

 18. 18 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 2458 Неутрално

  Днес е последния ден на Великобритания в ЕС. Нали, Перков?

  Independence day!
  BeLeave!
  Take back control!

  ХАХАХАХАХАХА
  ХЕХЕХЕХЕХЕХЕ

  The best way to predict the future is to invent it.
 19. 19 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 2458 Неутрално

  С две думи - не знаят какво искат, не знаят как да го постигнат, но за сметка на това отхвърлят всички предложения.
  —цитат от коментар 2 на Аз


  Стратегия "Детската градина".

  The best way to predict the future is to invent it.
 20. 20 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 675 Неутрално

  "Премиерът Тереза Мей ще опита в петък за трети път да прокара поне половината от сделката си с ЕС през парламента", половината не означава това което в Европа са настоявали. Явно пак се опитват да шикалкавят. Приятен път на англичаните различен от европейския.

 21. 21 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 2458 Неутрално

  До коментар [#2] от "Аз":Кой не знае какво иска? В статията става въпрос за народа - той знае какво иска и го каза ясно на референдума - Брекзит. А че политиците им са неориентирани е отделна тема.
  —цитат от коментар 4 на izt21595181


  Кой "народ" е това - тия 600 000 души ли? https://petition.parliament.uk/petitions/229963
  От 66 000 000?

  Ами да си правят новобритания, например в Сибир.

  The best way to predict the future is to invent it.
 22. 22 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 223 Неутрално

  До коментар [#10] от "АзКлавдия":

  Jonas Scrim
  Mother

  https://soundcloud.com/jonas-scrim/mother-1

  яж бахур
 23. 23 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 2458 Неутрално

  Туск вече прати брекизтърите в ада. Където им е мястото.

  The best way to predict the future is to invent it.
 24. 24 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2556 Неутрално

  До коментар [#18] от "EU defender":

  Ти у ред ли си?
  Кога съм казвал това?
  Казах, че ще има брекзит. За дата не е ставало на въпрос.
  Ти твърдеше, че няма да има.....Форума помни това..
  Кажи сега, ще има ли брекзит? А, ливадо?

 25. 25 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 223 Неутрално

  До коментар [#21] от "EU defender":

  аз ИЗБИРАМ ГРИПЕН, а гробарите ДеПеСе

  яж бахур
 26. 26 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 223 Неутрално

  До коментар [#21] от "EU defender":

  PowerShell 6.1.2
  Copyright (c) Microsoft Corporation. All rights reserved.

  https://aka.ms/pscore6-docs
  Type 'help' to get help.

  PS C:\Users\joshua> while ($true) {Get-Date; (Invoke-RestMethod https://petition.parliament.uk/petitions/241584.json ).data.attributes.signature_count; Start-Sleep -Seconds 600}

  Friday, March 29, 2019 8:33:35 AM
  5955111

  яж бахур
 27. 27 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 223 Неутрално

  До коментар [#21] от "EU defender":

  ма твойта Петиций, за ко йе?

  яж бахур
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на fjp58603113
  fjp58603113
  Рейтинг: 228 Неутрално

  Така яко си го нахендриха британците че няма оправяне поне 30 години

 30. 30 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 2458 Неутрално

  До коментар [#24] от "Велков":

  И на коя дата ще е този невероятен Брекзит, бе фатмак? От центъра какво ти говорят? Нали трябваше да бъде днес?

  The best way to predict the future is to invent it.
 31. 31 Профил на it
  it
  Рейтинг: 464 Неутрално

  "Когато не знаеш за къде си тръгнал, най-вероятно ще стигнеш не където трябва" - стара китайска поговорка.

 32. 32 Профил на Сиромахомил
  Сиромахомил
  Рейтинг: 612 Неутрално

  До коментар [#4] от "izt21595181":
  Опаааа, още един специалист по референдуми. Я да те тествам с един бърз референдум. Въпроса на този рефередум ще гласи: “Да отпадне ли валутния борд в България?” Маркирай сега “ДА” или “НЕ” , народе.

  Акъла е нещото което най-лесно се дава когато ти е в недостиг.
 33. 33 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  "Тереза Мей ще опита в петък за трети път да прокара поне половината от сделката си с ЕС"

  Поредната простотия. Половината от сделката според тях е тази половина в която се казва какво получава ВБ?

 34. 34 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2556 Неутрално

  До коментар [#30] от "EU defender":

  Датата няма значение. Това е нюанс. Казах, че брекзит ще има. Ти твърдеше обратното. Казвах ти, че си слаб анализатор. Потвърждава се. Гола вода си ливадо...

 35. 35 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  До коментар [#4] от "izt21595181":

  "Кой не знае какво иска? В статията става въпрос за народа - той знае какво иска и го каза ясно на референдума - Брекзит"

  Ей, аман от лъжци. 48:52 % според теб е равнозначно на "народа знае какво иска и го каза ясно".

 36. 36 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 643 Неутрално

  До коментар [#21] от "EU defender":

  Какви 600 хил., имаше референдум и народът се произнесе че иска излизане от ЕС. Не е ставало въпрос за подробности - със сделки, без сделки и пр., това е работа на политиците да защитят максимално британския интерес. Дали и как ще го направят си е проблем на политиците, но Брекзит е задължителен и некадърността на политиците не е основание да се спира или прегласува.

 37. 37 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  До коментар [#36] от "izt21595181":

  "Брекзит е задължителен"

  Дори във ВБ резултатите от референдум НЕ са задължителни. Ей много ви се ще на всичкото руско трол да се разпадне ЕС.

 38. 38 Профил на О, ко ма напрай!
  О, ко ма напрай!
  Рейтинг: 2070 Неутрално

  Объркани ама другият път.

  Збогом ишияс!

  По Стефко Майор Деяновчето.

 39. 39 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 2458 Неутрално

  До коментар [#34] от "Велков":

  Ти с гола вода и ливада. И балък "инвеститор" хихи.

  The best way to predict the future is to invent it.
 40. 40 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 3265 Неутрално

  До коментар [#2] от "Аз":Кой не знае какво иска? В статията става въпрос за народа - той знае какво иска и го каза ясно на референдума - Брекзит. А че политиците им са неориентирани е отделна тема.
  —цитат от коментар 4 на izt21595181


  Въобще народа не каза ясно какво иска! това е възможно най-неясния резултат от референдум! Искащите оставане бяха повече, ама не отидоха да гласуват. Искащите напускане бяха по-малко но по-добре организирани. Резултата е разделяне ...не, разскъсване на нацията! И дано не познавам, но при брекзит безсделка очаквам размирици и то големи размирици!...То и тяхното правителство ги очаква!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 41. 41 Профил на gmbh
  gmbh
  Рейтинг: 3073 Неутрално

  Брекзит означава споделяне на пасивите. 52-та процента ще ги споделят с останалите. Понеже останалите не са никак малко се получи жестоко разделение.
  Първи ще го отнесат мързеливите, депресираните и трайно безделни британци.
  При тях не е сън за да се размине; и без да има значение как са гласували.
  Тепърва се очаква мъките да се засилват в геометрична прогресия. Предстоят плащания към ЕС.
  Брекзит означава Брекзит.

 42. 42 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2556 Любопитно

  До коментар [#39] от "EU defender":

  Кажи сега, ще има ли брекзит?

 43. 43 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1204 Неутрално

  Соломон: Да продължат членството си в ЕС, докато процентите станат 66:33 в полза на едната страна. Тогава да направят нов референдум.

 44. 44 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 2458 Неутрално

  До коментар [#42] от "Велков":

  Аз съм го казал преди три години.

  The best way to predict the future is to invent it.
 45. 45 Профил на arcanum
  arcanum
  Рейтинг: 3275 Весело

  "Члена докрая, и душата в Рая. "
  ЕС не харесва това.

 46. 46 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2556 Любопитно

  До коментар [#44] от "EU defender":

  Кажи го пак, не се срамувай...

 47. 47 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 508 Неутрално

  Някои по-мъдри народи са наложили правило, при което референдуми са валидни само ако едната страна вземе 2/3 (66%) от гласовете.

  Това не е случайно.

 48. 48 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 2458 Неутрално

  До коментар [#46] от "Велков":

  Изпроси си го.

  Никакъв Brexit няма да има. Англичаните не са толкова тъпи. Евентуалното излизане от ЕС ще означава, че бизнеса масово ще се изнесе в държави от ЕС, за да може да продължи да работи. Стотици хиляди работни места ще бъдат загубени. UK има много по-голяма нужда от ЕС, отколкото ЕС от UK.
  —цитат от коментар 21 на EU defender

  https://www.dnevnik.bg/sviat/2016/05/10/2756852_petima_bivshi_generalni_sekretari_na_nato_podpisaha/

  The best way to predict the future is to invent it.
 49. 49 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 643 Неутрално

  Ей, аман от лъжци. 48:52 % според теб е равнозначно на "народа знае какво иска и го каза ясно".
  —цитат от коментар 35 на George Svinarov


  Ненормалник, ходи да те прегледат.

 50. 50 Профил на gmbh
  gmbh
  Рейтинг: 3073 Неутрално

  До коментар [#47] от "Vorknkx":

  "Това не е случайно."

  Не е. При отсъствие на такова правило се гледа съотношението и се действа според него.
  При 52/48 означава Брекзит при запазване на възможно най-близки отношения с ЕС.
  Същото се отнася и при огледален резултат.
  Мей, торите и част от другите възприеха елементарното висшегласие като единствено демократично.

 51. 51 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2556 Любопитно

  До коментар [#48] от "EU defender":

  Благодаря!

 52. 52 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 974 Весело

  Олееее!
  След Брекзит слънцето няма да изгрее!😂😂😂

  В Русия съм! В Русия съм!
 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 54. 54 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  До коментар [#49] от "izt21595181":

  "Ненормалник, ходи да те прегледат"

  Ти плещиш тъпотии, мен искаш да преглеждат. Ама то е така, крадеца вика дръжте крадеца.

 55. 55 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3694 Любопитно

  О, чудо! Англичаните са започнали да мислят? Къде бяхте преди референдума? Или дойдохте на нашия... акъл де. "Да го имам на българина, ама отподирният му", ако си спомняте известния виц.

 56. 56 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 11967 Неутрално

  Британците искат невъзможното. Идва времето да разберат, че е невъзможно. Виждам, че 10% от 45% са го научили. Обществото обаче остава дълбоко разделено...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 57. 57 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8857 Неутрално

  Скоро няма да са объркани. Всичко ще им се изясни.

 58. 58 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4451 Неутрално

  До коментар [#1] от "Сиромахомил":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 59. 59 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4451 Неутрално

  За всичко това са си виновни самите британски тикви!Никой не ги караше насила да правят референдум и да се зачитат спорните резултати от него!Никой не ги е карал да активират член 50 и никой няма да им търпи наглите искания в Европа!

 60. 60 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4451 Неутрално

  До коментар [#2] от "Аз":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Просто казано-пълни идиоти!

 61. 61 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4451 Любопитно

  До коментар [#3] от "Nikolay Savov":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Така е и затова сега ще приключи Първи Епизод от жалкия "сериал" Брекзит!Като вземат да усещат реалните последици тогава ще започне да се "прожектира" нов сезон!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK