Антимигрантските настроения са се задълбочили само в някои страни в ЕС

Мигранти пристигат в Италия, 31 януари 2019 г.

© Associated Press

Мигранти пристигат в Италия, 31 януари 2019 г.В повечето държави в евросъюза антимигрантските нагласи не са се задълбочили в годините след пика на кризата.


Това показва доклад на "Фридрих Еберт", озаглавен "Все още разделени, но по-отворени - карта на европейските нагласи към миграцията преди и след кризата", представен този месец.


Авторите твърдят, че нагласите за отхвърляне на мигранти от по-бедни, неевропейски "трети страни" дори са отбелязали спад в месеците след пика на мигрантската криза. Делът на безусловно отхвърлящите миграцията към ЕС от "по-бедни държави" извън континента пък е спаднал с пет пункта, от 15 на 10% от респондентите за период от 15 години. България, Румъния и Гърция не са обхванати от изследването, нито пък островни държави като Кипър и Малта или малки страни като Люксембург, но има две държави извън ЕС - Норвегия и Швейцария.
"Начинът, по който се възприема миграцията в европейските страни, остава неутрален и стабилен - респондентите виждат много предимства и недостатъци на мобилността по света... едва една десета от европейците в проучването биха отхвърлили безусловно пристигането на мигранти от по-бедни страни извън Европа и установяването им в техните страни."FES твърди в доклада, че чрез т.нар. Индекс на отхвърлянето (Rejection Index -RI) анализаторите ѝ са в състояние, измервайки дори само най-крайния отговор на миграцията (тотално отхвърляне) като индикатор, да разберат дали и до каква степен нагласите стават по-радикални. Според данните от индекса промяната в изследването за 2016-2017 г. в сравнение с 2014-2015-а е категоричен слаб спад на негативните нагласи и на пълното отхвърляне на мигранти. Унгария (14 точки), Чехия (3 точки), Австрия (2 точки) и Полша (1 точка) са единствените държави, където повече хора са отхвърляли категорично допускането на мигранти при второто проучване, отколкото при първото. Там, където отхвърлянето не е спаднало, няма промяна (случаят на Швейцария и Швеция).


Промяната в "Индекса на отхвърлянето" през 2016-2017 г. спрямо 2014-2015 г. (в последната година бе пикът на мигрантската криза)

Промяната в "Индекса на отхвърлянето" през 2016-2017 г. спрямо 2014-2015 г. (в последната година бе пикът на мигрантската криза)


Общо девет са държавите, в които значително е намалял делът на безусловно отхвърлящите мигранти от "по-бедни страни извън Европа" - Испания, Португалия, Белгия, Холандия и Франция. "Забележително, но най-големият спад в отхвърлянето е отбелязан във Великобритания и Ирландия (13% и 10%), страни, в които имиграцията, особено от страните от Източна Европа, бе значима от 2004 г. насам, а по-късно стана ключов въпрос във вътрешната политика.


Отрицателните нагласи са се задълбочили само в няколко държави. В един от случаите промяната е сериозна и това е Унгария. В страната 62% от населението заявяват, че дори един мигрант от по-бедни неевропейски страни не бива да бъзе приеман в ЕС.


"Добре или зле е да живеят тук"


Другият индекс - "Индекс на възприятията" - е за начина, по който хората оценяват влиянието на миграцията върху материалния живот. Съставен е основно на базата на въпросите "Бихте ли казали, че е по принцип добре или по принцип зле за икономиката (на дадена страна), че хората идват да живеят тук от друг държави?" и "Бихте ли казали, че културният живот (на дадена страна) е в общи линии засегнат или обогатен от хора, които идват тук от други страни?".


Този индекс показва по-голямо разделение в Европа, отколкото предишният. От 19 страни 9 са отбелязали отрицателна промяна при него (повече хора са отговорили с "не" на горните два въпроса") през 2016-2017 г., отколкото през 2014-2015 г. Негативната промяна обаче варира от 1 до 3 пункта при всички тях с две изключения - Естония (5 пункта надолу) и Унгария (7 пункта надолу). "Страхът се увеличил значимо" само в тези две от разгледаните държави, отбелязват авторите.


Обратно, във Великобритания, Ирландия, Испания и Белгия положителното възприятие се е увеличило - в Обединеното кралство например расте с 8 пункта за разглеждания период, с по 7 в Португалия и Ирландия. Изтъкнати са примерите на Португалия и Испания - там, "макар всички демографски групи да са станали (по-положително настроени към приемането) на мигранти, промяната е по-голяма сред по-старите, по-слабо образованите хора в провинцията, които са на най-долните стъпала на скалата на доходите."


Увеличението в най-голямата си част се държи на начина, по който тези страни оценяват правителствата си, икономиките и демокрацията. Например в Испания с 25 пункта се увеличило одобрението за начина, по който работят икономиките, 21 пункта - за правителствата, в Португалия стойностите са още по-високи за разглеждания период. "На базата на теорията на контрола хората в тези страни имат чувството, че до известна степен са си върнали контрола върху начина, по който действа страната им в политиката и икономиката."


И в Ирландия, макар промяната да е във всички демографски групи, "най-уязвимите в обществото" показват най-голямо положително увеличение: "пенсионирани, възрастни хора, които казват, че всеки ден (имат) финансови трудности." Във Великобритания промяната обаче се свързва с "отрезвяването след вота за Брекзит" и хората, които са осъзнали в хода на болезнените преговори, че "не може само миграцията да се обвинява за проблемите на Великобритания".


Промяната в "Индекса на възриемането" през 2016-2017 г. спрямо 2014-2015 г. (в последната година бе пикът на мигрантската криза)

Промяната в "Индекса на възриемането" през 2016-2017 г. спрямо 2014-2015 г. (в последната година бе пикът на мигрантската криза)


Естония, Чехия и Литва са изключения "в контраст с дългогодишните демокрации". В тях "е по-вероятно негативните нагласи да се превърнат в негативни поведенчески очаквания". Уточнява се, че "поведенчески очаквания" са желанията за реакция при миграционен натиск - дали да им бъде даден достъп, дали да им се забрани да се установят в страната и т.н.


И това изследване потвърждава, подобно на предишни на тази и други фондации, че "широко разпространените и хомогенизиращи антимигрантски нагласи в някои страни имат малко общо с мигрантите". Антимигрантските настроения са най-силни и е най-вероятно да продължават да се засилват в държави, където почти няма мигранти и хората нямат личен опит с тях, но "където на (гражданите) им липсва усещане за безопасност и контрол," отбелязват авторите.


Разделенията се забелязват по политически признак - леви избиратели обикновено са по-положително настроени към миграцията, центристите са неутрални, а десните обикновено имат отрицателна нагласа. Същевременно, докато самоопределящите се като леви респонденти са "еднакво положително настроени към миграцията, независимо колко леви се чувстват, политическият десен екстремизъм и крайните антимигрантски нагласи са свързани".


Промяната в европейските държави, погледната на картата на континента, показва, че въпросът дали отношението е положително или отрицателно не зависи от това в кой регион на Европа е държавата, а единствено от националните граници

Промяната в европейските държави, погледната на картата на континента, показва, че въпросът дали отношението е положително или отрицателно не зависи от това в кой регион на Европа е държавата, а единствено от националните граници


Частта от гражданите, която изразява "хомогенно отрицателни" нагласи към мигрантите, обаче не може да се определи като отделна демографска група, се посочва в доклада. Резултатите по-скоро сочат, че "онези, които се чувстват политически обезсилени, финансово несигурни и без социална подкрепа, е по-вероятно да имат хомогенни антимигрантски нагласи в сравнение с останалата част от населението".


Анализът използва данни от Европейското социално изследване - трансгранично изследване, което се осъществява в Европа веднъж на 2 години от 2001 г. насам и проучва нагласи в над 30 държави. Така е възможно да се направи сравнение между 2002 г. и периода 2016-2017-а.


"Странният" случай на Унгария


В Унгария "вече силно отрицателните нагласи към мигрантите са станали още по-враждебни" и там" всички групи "се характеризират с хомогенно високи и увеличаващи се нива на страх и отхвърляне."


Ръстът в тези негативни нагласи се свързва в доклада с промяна при "групи, които преди са приемали по-добре мигрантите и които формират най-способната част от обществото и бъдещето му: младите (20-29 г.), горната средна класа, градските жители". Тук проблемът се обяснява малкия брой мигранти и липсата на контакт и личен опит с тях заедно с "ниските нива на доверие и социална спойка в унгарското общество... изключително плодородна почва за манипулативната, антимигрантска пропаганда, която унгарското правителство задейства в началото на 2015 г.".


Унгария обаче е сериозно изключение. Погледнати на карта, държавите с положителна или отрицателна промяна в двата индекса показват, че степента на отхвърляне или приемане на мигрантите не зависи от това в кой регион е съответната държава, е свързана само с конкретните национални граници.

Ключови думи към статията:

Коментари (92)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2531 Весело

  Е, тези неща се виждат на избори, анкетите не са особено меродавни.

 2. 2 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2700 Любопитно

  До коментар [#1] от "pamela":

  И до сега какво показаха изборите?

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 3. 3 Профил на Файли
  Файли
  Рейтинг: 279 Неутрално

  "онези, които се чувстват политически обезсилени, финансово несигурни и без социална подкрепа, е по-вероятно да имат хомогенни антимигрантски нагласи"

  Което подкрепя тезятя ми, че само разни маргинали, едва свързващи двата края, винаги се чудят на кого да прехвърлят вината за нещастията си и некадърността си.

 4. 4 Профил на wky17603359
  wky17603359
  Рейтинг: 282 Весело

  Скоро са изборите и тогава ще се види как са настроенията,вапреки медийните социологически манипулации

 5. 5 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Хахаха, друго проучване сочи, че несистемните , антимигрантски партии ще са втората сила в ЕП.

  Което означава, че може и да са ПЪРВАТА СИЛА , понеже всички знаем, че либерастките анкетьори МАЛКО послъгват !

 6. 6 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2700 Любопитно

  До коментар [#5] от "faeton.":

  Е тези несистемни партии, след като даже ще са първи, нямат ли си ”нелиберастки” анкетьори? Пък ако имат, защо да им вярваме?

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 7. 7 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1036 Весело

  "Това показва доклад на "Фридрих Еберт"
  Хе хе, на шорош една от фирмите. Докога ще бъде толериран от ЕС този еврейски престъпник и колаборационист на нацистите?

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 8. 8 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#6] от "DDR":

  Ти па ?
  Очакваш да видиш тук независимо проучване ?

 9. 9 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 749 Неутрално

  Ето ви два примера, които онагледяват промяната в настройките на европейците. Първият е от Германия - Мария Ладенбургер, която е помагала в центровете за настаняване на бежанци във Фрайбург и за благодарност животински изнасилена и зверски убита. Очевидно семейството на това момиче е било либерално..., е вече не е. Същото се отнася и за приятелите ѝ.
  Вторият случай, който обръща много голям кръг от хора са терористичните актове, тъй като засягат повече съдби и цялото общество. Тъй като варварите няма да престанат да е взривяват, да убиват и изнасилват, въпрос на време е огромен процент от коренното население на Европа да започне да симпатизира на крайнодесните.

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 10. 10 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2700 Любопитно

  До коментар [#8] от "faeton.":

  Демек, ти твърдиш, че несистемните партии мамипулират проучванията?

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 11. 11 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1036 Неутрално

  Задълбочават се там, където държавата взима от нуждаещите се и дава щедро на натрапниците, пренебрегвайки социалките и пенсиите на собствените си граждани. В България това го има, но умерено, Тиквата е разколебана и трябва да цъфне на пролет та да й дойде акъла

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 12. 12 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Гугутки мили от Дневник, защо сте отрязали България? Защото знаете какво ни е отношението към африканските и арабските "бежанци" и като го публикувате ще ви спрат грантовете от "америка за България" и от турското посолство.

 13. 13 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4465 Неутрално

  До коментар [#3] от "Файли":

  Абсолютно! И забравят колко много българи взеха полет до Хавана, но останаха в Торонто! Царе сме да не виждаме гредата в собстветото си око!

 14. 14 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#10] от "DDR":

  как стигна до тоя извод, дагеба ?

  интересна ми е логиката ти ?

 15. 15 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1016 Весело

  До коментар [#12] от "theduloclan":

  Хааа-ха-ха-ха!

 16. 16 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 749 Неутрално

  До коментар [#3] от "Файли":Абсолютно! И забравят колко много българи взеха полет до Хавана, но останаха в Торонто! Царе сме да не виждаме гредата в собстветото си око!
  —цитат от коментар 13 на vassilun


  Сравняват се само сравними неща. Ти сравняваш образовани, трудолюбиви, честни, бели християни, плащащи си данъците с неграмотни, мързеливи, криминални негри и мюсолмани, точещи социални помощи. Благодаря ти, че си поредното доказателство за дебилната логика на либералите.

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 17. 17 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2700 Весело

  До коментар [#14] от "faeton.":

  Прочети сиоще постовете по тази тема. Ако не ти стане ясно, значи работата е на зле 😱

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 18. 18 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1036 Неутрално

  че само разни маргинали, едва свързващи двата края, винаги се чудят на кого да прехвърлят вината за нещастията си и некадърността си.
  —цитат от коментар 3 на Файли


  Аз свързвам двата края и ми остава МНОГО, не съм много богат, но и не прехвърлям вината на никой. Пожелавам ти искрено да си имаш бизнес с араби... Ама надали ти лично си способен на някакъв си бизнес-това е отделен въпрос

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 19. 19 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4465 Неутрално

  До коментар [#16] от "Мизийски":

  Преди няколко дни имаше статия за едни "образовани и работливи" българи, които летят от Чикаго до (не помня къде в) Калифорния за да извършат обир за няколко милиона! И снимки на "образованите" имаше! Красавци бяха!

 20. 20 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4465 Неутрално

  До коментар [#18] от "venci4":

  Аз имам колеги - араби. И мюсюлмани, и християни! Има араби - християни, надявам се да знаете! Има много свестни хора сред тях! Всяко обобщение "мюсюлманин / арабин / негър е лош", а бял - е образован и добър / работлив е априори грешно!

 21. 21 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1558 Любопитно

  Колко жалко, че са са задълбочили само в някои...
  !

 22. 22 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Да, дневник се опитва да убеди наивните си читатели, че цяла Европа групово е изула гащи, а в повечето страни дори не се опитват и да си ги вдигнат..

 23. 23 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#3] от "Файли":Абсолютно! И забравят колко много българи взеха полет до Хавана, но останаха в Торонто! Царе сме да не виждаме гредата в собстветото си око!
  —цитат от коментар 13 на vassilun


  Странно! Споменаваш един ЛЕСНИТЕ от начините "да изчезнеш от соц'рая" по време на соц'а, и получаваш 3 минуса (единственият плюс за сега е мой).

  Или ти цъкат минуси по "партийна линия", или само комундета четат тази тема. А по младите и понятие си нЕмат от онези "прелести" на соц'а.

  П.С. Май не са останали на летището в Торонто, а на някакъв...остров ли, полуостров ли, междинно летище от Европа до Куба.
  До коментар [#13] от "vassilun":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 24. 24 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Ама какви сме Евронетолератни само. Я кандидатите на ДайМиБг веднага публично да покажат как се изуват гащи.

  А останалите - с мечета!

 25. 25 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1036 Неутрално

  "онези, които се чувстват политически обезсилени, финансово несигурни и без социална подкрепа, е по-вероятно да имат хомогенни антимигрантски нагласи"Което подкрепя тезятя ми, че само разни маргинали, едва свързващи двата края, винаги се чудят на кого да прехвърлят вината за нещастията си и некадърността си.
  —цитат от коментар 3 на Файли


  Не се мъчи за маргиналите.даже не знаеш какво е.

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 26. 26 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2494 Неутрално

  До коментар [#16] от "Мизийски":Преди няколко дни имаше статия за едни "образовани и работливи" българи, които летят от Чикаго до (не помня къде в) Калифорния за да извършат обир за няколко милиона! И снимки на "образованите" имаше! Красавци бяха!
  —цитат от коментар 19 на vassilun


  ----И каква е либерастката логика???Понеже на запад има българи,които вършат престъпления,дайте да напълним Европа и в частност България с мигранти от Африка и Азия.

 27. 27 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5840 Неутрално

  Тоест начина на приемане корелира с:
  - политиката на управляващата партия
  - политическите пристрастия на индивида (което е свързано с горното)
  Ерго, управляващите (избрани от мнозинството- леви или десни) пресъздават и прилагат политиката към мигрантите

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 28. 28 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2700 Весело

  До коментар [#26] от "mvu02435512":

  А твойта логика кърти миФки. То е ясно, че пишеш по задание, ама малко повече акъл влагайте, въображение...😱

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 29. 29 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Ама нито един от тези бели европейци и европейки, усвояващи либерални пари за подобни стъкмистики, не живее в квартал с африканци и/или мюсюлмани.

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 30. 30 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2700 Любопитно

  До коментар [#29] от "Суджук Герберите":

  Вие познавате всички тези бели европейци и европейки дето усвояват европари? И сте им ходили на гости?
  Евалла, това се казва разтропан човек👏👏👏

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 31. 31 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2494 Неутрално

  До коментар [#28] от "DDR":

  Така е,всеки несъгласен с умнокрасивите тези,непременно пише по задание.

 32. 32 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2700 Весело

  До коментар [#31] от "mvu02435512":

  +++ Най—после един свестен коментар. Плюс от мен.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 33. 33 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4465 Неутрално

  До коментар [#23] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Мойше, колко минуса получавам не ме никак интересува! Имам самочувствие на разумен човек и мразя всяко обобщение! Имам страхотни колеги араби, сърби и руснаци и мързеливи немци дори! Вие, евреите сте друга "бира", но ви уважавам заради това, което направихте в пустинята!

 34. 34 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4465 Любопитно

  До коментар [#31] от "mvu02435512":

  Как сте вие? Тъпогрозните! Как сте?

 35. 35 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  Четири дрогирани и пияни.....азиатци буйстват ДВА часа и нанасят побой на над 15 германци.
  Присъдата......вместо да ги качат на самолет за Кабул БЕЗ кацане е....друга.
  И не е строга, защото "биха могли да са и германи".
  Боже Господи.
  Те биха могли да са и марсианци, но НЕ СА БЕ. НЕ СА..
  Афганистанци и иранци са.
  еврогейщита. Това е.
  И после що крайно десните почти или напълно фашисти вземали властта?
  Ами все някой трябва да помете боклука в Европа и да го изхвърли на сметището......от което е дошъл.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 36. 36 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  До коментар [#2] от "DDR":


  До коментар [#1] от "pamela":И до сега какво показаха изборите?
  —цитат от коментар 2 на DDR


  Такива избори НЕ е имало.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 37. 37 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  До коментар [#33] от "vassilun":

  И аз познавам кадърни цигани с честен бизнес, но 80% от затворниците са цигани.
  Процента е важен става въпрос.

  А там, където споменаваш за полета до Хавана, а всъщност с цел Канада обяснявай повече, защото много хора хал хабер си нямат за тази врътка някога. Не помня кога я пресякоха, но май доста рано стана, защото аз не можах да се включа.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 38. 38 Профил на Simo Petkov
  Simo Petkov
  Рейтинг: 442 Неутрално

  "онези, които се чувстват политически обезсилени, финансово несигурни и без социална подкрепа, е по-вероятно да имат хомогенни антимигрантски нагласи"Което подкрепя тезятя ми, че само разни маргинали, едва свързващи двата края, винаги се чудят на кого да прехвърлят вината за нещастията си и некадърността си.
  —цитат от коментар 3 на Файли


  А моята теза е, че вие, либерастите винаги бръощолевите пълни глупости ...

  Всъщност тъпоумните ви тези, съвсем лесно се опровергават с факти и данни ...

 39. 39 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 257 Неутрално

  фондация незнамсикоя изпърдяла някакво измислено поръчково "проучване" в полза на пропагандата. :-) Голям праз!! Освен 2-3 форумни шута, вече никой не се връзва на либералболшвиките!!

 40. 40 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  До коментар [#39] от "xox55541929":

  Не им остава друго, освен да лъжат нагло.
  Ще ги видим, когато новите Хитлеровци вземат превест навсякъде.
  И ние ще трябва да си търсим място някъде тогава....в долният край на Африка примерно.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 41. 41 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  До коментар [#38] от "ajsayder":

  Взех да чета по-внимателно постовете ти.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 42. 42 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1293 Неутрално

  На дедо Шори глупостите.

 43. 43 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2465 Неутрално

  До коментар [#28] от "DDR":

  не може, ще го помислят, че е от умните :)

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 44. 44 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  То сега на евроизборите ще си покаже кой кум, кой сват.

 45. 45 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2256 Неутрално

  Крайно време е системата тук да стане като САЩ и с зелени карти да може да се остава до няколко години ,останалите обратно ,кой от къде .

 46. 46 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 996 Неутрално

  До коментар [#13] от "vassilun":

  Щом те кефи да се сравняваш с необразоавни хора,които нямат трудови нвици дори за дюнерджийница,твой проблем.Но,не сравнявай българите с такива.Малко са българите,чакащи помощи там,където са емигрирали.

 47. 47 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#2] от "DDR":

  Изборите показват, че се е засилило влиянието на националистическите и антиемигранските партии. Това ще проличи осезателно и на предстоящите европейски избори.

 48. Тия питали в анкетата мигрантите дали им харесва и дали да идват още от техните в Европа и това ни го представят за официално проучване?

  Жалка история.

 49. 49 Профил на Сиромахомил
  Сиромахомил
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Хахаха, друго проучване сочи, че несистемните , антимигрантски партии ще са втората сила в ЕП.Което означава, че може и да са ПЪРВАТА СИЛА , понеже всички знаем, че либерастките анкетьори МАЛКО послъгват !
  —цитат от коментар 5 на faeton.


  Ооо, национал-популиста и хетероконсерватор кочияшев пак се е изцвъкал компетентно. Я дай линк към това проучване, че от ей тоя линк се вижда, че отново лъжеш като товя идол Дъмб: https://www.politico.eu/2019-european-elections/

  Акъла е нещото което най-лесно се дава когато ти е в недостиг.
 50. 51 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  статистиката е от 2016-2017 . нещо по-пресно от миналата година поне нема ли?

 51. 52 Профил на Сиромахомил
  Сиромахомил
  Рейтинг: 272 Весело

  От графиките впечатление, че едни от най-богатите страни са разбрали, че мигрантите им носят много повеч полза отклокото вреди. Малко известен е факта, че чужденците живеещи в Швейцария са 25% (2017г.) от населението. Тоест всеки четвърти там не е гражданин на Швейцария. Само голтаци от Източна и Южна Европа мислят, че мигранинте са им виновни за това, че са мързеливи, алчни, крадливи и бедни.

  Акъла е нещото което най-лесно се дава когато ти е в недостиг.
 52. 53 Профил на Сиромахомил
  Сиромахомил
  Рейтинг: 272 Весело

  До коментар [#50] от "faeton."
  Мерси за линка. Явно не си разбрал статията и прочуването. Изказва се хипотеза, че АКО анти-европейските партии се коалират, коалицията им ще е втора по места. Ако познаваше малко ландшафта на анти-европейските партии, щеше да занеш, че те са единни само в това, че са анти-европейски. Иначе са орел, рак и щука. Единствената сигурна коалиция е тази на Салвини и тя ще е четвърта по места. Това се вижда от линка който публикувах. НО, Салвини декларира че иска да реформира ЕС, а не да го разрушава (Италия без ЕС ще банкрутира веднага). Така, че не се въодушевявай от манипулации в Дневник. Мокрите ти национал-популистки сънища няма да се сбъднат.

  Акъла е нещото което най-лесно се дава когато ти е в недостиг.
 53. 54 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1594 Весело

  До коментар [#3] от "Файли":

  В тези проучвания има една зависимост, която винаги се пропуска от разни комунистически организации, като "Фридрих Еберт" и т.н. Всичките такива нелегални черни и мюсюлмани отиват да живеят точно сред "ниските етажи" на гостоприемните общества. Естествено, че л...ното Клуни или л...рката Роулинг ще се бият в гърдите колко обичат и искат нелегални - те в живота си не са виждали такъв. Ама тия дето живеят в гадните квартали на Париж и Брюксел и са видели как за 20-30 години те се превърнаха в гета от Третия свят хич не са фенове. Също така децата на чалмите ходят на училище и тормозят тези на работническата класа, не на милионерите. Иначе съм абсолютно убеден, че ако ти се натресат за съседи някоя тумба бангладешци, дето ще напълнят половината коридор със смрадливи обувки, ще дънят кючеци денонощно, ще говорят на странни езици, а децата им ще бият твоите - ще станеш най-големият ксенофоб и националист.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 54. 55 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#53] от "Сиромахомил":

  Никакви мокри сънища няма , драги !
  И дай по- спокойно с определенията ! От вълнение ще ти излязат бръчки .
  Достатъчно писах за обединението на несистемните партии в бъдещия ЕП, вземи прочети, вместо да ми вменяваш мисли !

 55. 56 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1594 Весело

  До коментар [#52] от "Сиромахомил":

  Те че носят - носят. Ама не всички. Не съм чул някой да е казал нещу срещу китайци и индийци примерно, дето бачкат като луди, децата им ходят в нормални училища и не занимават никого със себе си. Хората са против мангусти от Африка и Близкия изток, които искат някой да ги храни и да въвежда Шариат. Толкова е просто, а същевременно толкова трудно за разбиране от умнокрасиви, облъчени с пропаганда като горната статия. Този тип фейк нюз, който смесва легални имигранти с нелегални такива е все едно някой да ти прави изследване за хранителните качества на гъбите, като слага под общ знаменател манатарките и червените мухоморки.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 56. 57 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 263 Неутрално

  Поуката е, че на Запад са с тотално промити от либерастията мозъци. Лошото е, че докато почнат да се усещат вече ще са станали малцинство и нема да могат да променят нищо.

 57. 58 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Е това колко пъти ще се появява като статия?! Вчера вися цял ден, днес пак?

  Доброто е заразно
 58. 59 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5888 Любопитно

  Защо тази статия от вчера, пак лъсна в новините от днес?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 59. 60 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2275 Неутрално

  "онези, които се чувстват политически обезсилени, финансово несигурни и без социална подкрепа, е по-вероятно да имат хомогенни антимигрантски нагласи"Което подкрепя тезятя ми, че само разни маргинали, едва свързващи двата края, винаги се чудят на кого да прехвърлят вината за нещастията си и некадърността си.
  —цитат от коментар 3 на Файли


  Да бе то и Коритаров ги повтаря такива като навита пружинка! Само тъпите маргинализирани парчета дето не са умни и красиви в ЕС нямат частен асансьор и тераси, защото мразят пришелеца,джендър идеологията и мулти-култи им пречат !
  Libertarianism is just anarchy for rich people
 60. 61 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#54] от "Тюфлекчия":

  искам некой от тея да се разходи по тъмно в някой такъв квартал . даже не държа да си взема часовника , ланчето от 3 грама , халката и телефона . даже не държа да е сам - може да си вземе спътник. също така държа да иде да се разправя с пристанищни власти , имиграционни и обикновени полицайчета в конго -киншаса , бенин , гана и други . после ако се завърне жив и със здрави неври , искам да ми обясни за ксенофобията , расизма и патрЕтарщината . ама не да ми отиде в Момбаса , да се качи на климатизирания,ароматизиран шатъл , да го стоварят в добре охранявания ,чист ,климатизиран хотел менажиран от бели, да яде в чистия , климатизиран ресторант с подбрани негра персонал , да ми оди на сафари и след като се върне да възклицава :''каква прекрасна страна , какви прекрасни хора''и на следващия ден да се качи на тойотата в чистото подредено предградие далеч от гетата , да влезе в лъскавия си ,чист офис и да почне да ми бори расизма у фейсбука със селфита от сафарито .

 61. 62 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1036 Неутрално

  Тая статия как се пръкна тук?!

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 62. 63 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3695 Весело

  До коментар [#62] от "venci4":

  Защо....?
  Пак спазми ли получи....?

  Bukalemun
 63. 64 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#59] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Защо тази статия от вчера, пак лъсна в новините от днес?
  —цитат от коментар 59 на Незнайко в Слънчевия град


  Явно внушението е важно за целите на пропагандата. :-)

 64. 65 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2642 Неутрално

  Поредната статия която се опитва да ни убеди, колко хубаво би било да приемаме мигранти. :)

  И после се сърдят като има кажеш, че върви подмяна на коренното, бяло, християнско и европейско население с такова от Африка и Афганистан. :)

 65. 66 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3419 Неутрално

  Имаме Договор с Украйна за внос на работна ръка.
  Ако, български бизнесмен не може да си намери работници за 1000 лв., ще си вземе украинци, даже за по-малко.
  И какво се получава. Бизнесмена, ако иска стоката му да е конкурентна на пазара, трябва да има ниска цена, той -трябва да избира, да увеличи цените или да наеме украинци. Ако увеличи цените продажбите му ще паднат, от Европа идват стоки с много ниска себестойност /например в Полша ими 2 милиона украинци/ и той може и да не оцелее.
  Какво се случва с българина, на който 1000 лв. са му малко. Записва се на борсата за една година, после пак работи една година, после пак на борсата и така до безкрай.
  Накрая облича жълтата жилетка и мята бутилка с керосин по Държавата.

  Любовта ще спаси света!!!
 66. 67 Профил на m_style
  m_style
  Рейтинг: 695 Неутрално

  Какви проучвания и алабалистики са това? Я идете и попитайте хората, които са родени конкретно в градовете Амстердам, Рим, Париж, Милано и Атина например и след това ще разберете защо на изборите се случва това, което се случи в Италия, Австрия, Унгария и Полша! По-доброто предстои...

 67. 68 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4473 Любопитно

  Не съм изненадан от тази статистика. Повечето западноевропейски държави печелят от имигрантите, които влизат в местния трудов пазар и така допринасят положително за местната икономика. От Швеция през Великобритания и Германия до Испания е все така.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 68. 69 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#65] от "realguru":

  тва даже не е конспирация , а глобален план . стар е:https://www.un.org/en/development/desa/population/publications/ageing/replacement-migration.asp

 69. 70 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  Интересно виждане, бих казала. Малко не ми е ясно как се връзва с това по-долу.

  Ето статистически данни от Швеция:
  2015
  29% искат по-малко бежанци
  32% искат същото количество бежанци
  25% искат повече бежанци

  2018
  53% искат по-малко бежанци
  23% искат същото количество бежанци
  10% искат повече бежанци

  Всъщност, ясно ми е. Манипулативно поднесена информация. Пишат ОБЩО за миграция, включително и за миграция за работа на висококвалифицирани кадри. Слагат в един кюп и крушите, и ябълките. А читателят не мисли за квалифицираните кадри, а си мисли за тъй наречените "бежанци" и се чуди защо е тази разлика.

  Нещо като едни ядат зеле, други ядат свинско, средно ядат свинско със зеле.

  Ако ще сравнявате отношението към мигрантите правете го по групи мигранти. Отношението към квалифицирани кадри, мигриращи за да работят е едно, а отношението към търтеите мигриращи за да цоцат социал е коренно различно, ама като ги слагате в една каца...

 70. 71 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Европа НЕ се справи с мигрантска криза/вълна, това са факти. Изсипаха се милиони нещастни хора, без ясен план за интеграция. Пътят до незаконните неща беше кратък и ясен

 71. 72 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#70] от "areta":

  Ако го направят както казвате нали ще им лъснат лъжите на либералболшевиките. :-) За целите на пропагандата, фактите са замаскирани и представени с обратен знак. Нищо ново, типични болшевишки манипулатори!

 72. 73 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 225 Неутрално

  "онези, които се чувстват политически обезсилени, финансово несигурни и без социална подкрепа, е по-вероятно да имат хомогенни антимигрантски нагласи"Което подкрепя тезятя ми, че само разни маргинали, едва свързващи двата края, винаги се чудят на кого да прехвърлят вината за нещастията си и некадърността си.
  —цитат от коментар 3 на Файли


  Тезата ти е неверна. Аутсайдерите мразят имигрантите защото първо с имигрантитте се конкурират за едни и същи работни места и второ сумите отделени за социално включване на мигрантите се взимат точно от социалните фондове за пенсии, безработица, инвалиди, болнични на местното население.

  Не търси психо-обяснение при простите хора. Те просто са практични. Психарите са сред тия дето са си надживяли над масрафа и се чудят с каква первезия да си запълнят скучното ежедневие - хомосексуализъм, йога, гурме, политика, хейтене по форуми, и други такива лай.а

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 73. 74 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#68] от "Иво":

  И аз мисля така!

 74. 75 Профил на qqa38518955
  qqa38518955
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#9] от "Мизийски":

  само ,че дори и Вие с привидно обективния си коментар използвате дефинициите на политкоректния тоталитаризъм.Няма измъкване от смъроностната хватка на този рак ,който е като самоинсталирана автозензура изкривяваща цялата действителност.Не се ли досещате ,че всеки инакомислещ е етикетиран като расист ,нацист ,или в най -добрият случай крайнодесен.Тези изроди,които които стоят зад тези нечувани социално-демографски експерименти искат да наложат психопаталогията си на цялото общество и са в състояние да го направят.ТАКА КОГАТО ВСИЧКИ СА ЛУДИ,НИКОИ НЕ Е ЛУД.ТОВА ВЕЧЕ Е СТАВАЛО МНОГО ПЪТИ ПРЕЗ КЪСНОТО СРЕДНОВЕКОВИЕ ХИЛЯДИ ЖЕНИ СА ОБЯВЕНИ ЗА ВЕЩИЦИ И ИЗГОРЕНИ НА КЛАДИ СЛЕД МЪЧЕНИЯ ПО УЧЕБНИК.ПО-НОВ ПРИМЕР ПРЕДИ 70 -80 ГОДИНИ В ГЕРМАНИЯ СТРАНАТА ДАЛА НАЙ-МНОГО НА ЕВРОПЕЙСКАТА КУЛТУРА БЕШЕ НОРМАЛНО ДА СЕ ГОРЯТ ХОРА В ПЕЩИ.НОВИЯТ СМЪРТОНОСЕН ПЕРАЗЯВАЩ ЦЕНТРАЛНАТА НЕРВНА СИСТЕМА ВИРУС СЕ НАРИЧА ПОЛИТКОРЕКТНОСТ ДЪЛГ НА ВСЕКИ МИСЛЕЩ ЧОВЕК ТЪРСЕЩ ИСТИНАТА ,СПРАВЕДЛИВОСТТА И ДОБРОТО ДА ИЗВИКА ВЪВ ВСЕКИ ПОДХОДЯЩ СЛУЧАЙ СВОЕТО ЦАРЯТ Е ГОЛ.

 75. 76 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#68] от "Иво":

  Безпорно е че за БВП имигрантите са полезни. Влиза евтина работна ръка, потребяват си повече стоки. Корпорациите печелят.

  Но за местното население, това означава само по-ниски доходи и по високи цени.

  Кое според теб е по-важно? Аз лично не мога да реша. Вероятно може да се намери някакъв баланс по отношение на икономиката.

  Но имиграцията има и социален аспект. И тук компромис с чужди култури и религии не може да има. Вече е доказано че това води до много лоши последствия.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 76. 77 Профил на Неизвестен извършител
  Неизвестен извършител
  Рейтинг: 269 Любопитно

  Дълбоко съм озадачен от вида полицейско подразделение на снимката.

 77. 78 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#77] от "Неизвестен Извършител":

  хахаха да. явно са антрополози . тоа вика -сириец съм ,бе,бягам от сатрапията на асад и бомбите на путя . обаче полиция сциентифика не му верва . вика от гана си , не си от сирия .

 78. 79 Профил на Baizuo
  Baizuo
  Рейтинг: 1155 Весело

  Германците никога не говорят открито партийните си предпочитания. И няма да чуеш он почти никого , че не е съгласен с политиката на широко отверени врати и никакъв контрол. Иначе е ясно - ти са фашист, расист, ксенофоб и мразиш природата :)
  Но като гласуваш, ,никой не знае каква бюлетина пускаш

  Ще видим на изборите, дали ще се сбъднат мокрите ислямско-африкански сънища на либералните архитекти :)

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 79. 80 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  До коментар [#5] от "faeton.":

  Не, не лъжат, изобщо не им нужно да го правят. Те правят нещо друго - представят вярна информация, но под такъв манипулативен ъгъл, че читателят да си направи изгодните за тях изводи.

  В случая представят ОБЩА картина която замъглява и прикрива неудобните факти. Представят миграцията и на квалифицирани кадри, и на европейци от ЕС местещи се от една страна в друга, и на бежанци. Ама отношението на хората никак не е еднакво към всички категории мигранти, само дето от този доклад естествено не си личи.

  Това е все едно да питаш какво е отношението към гости. Ми положително е, какво друго да е. Ама има две категории гости: поканени и неканени, съответно отношението към тях е различно. Отгоре на всичко и към подкатегориите на неканените гости е различно...

  Та така, не лъжат, а само манипулират. Същото което правят и рашките, ама на рашките го наричат фейк нюз, а това горе го представят за самата кристално чиста картина.

 80. 81 Профил на qqa38518955
  qqa38518955
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#13] от "vassilun":

  НИКОГА НЯМА ДА ЗАБРАВЯ КОЛКО ДНИ И НОщИ СЪМ чАКАЛ ЗА ВИЗИ ПРЕЗ 90-ТЕ И НА -10 И НА ПЛюС35 ,УНИЗЯВАНИ И ПРЕЗИРАНИ ОТ РАЗНИ ПОЛУГАРАМОТНИ ТРЕТОРАЗРЯДНИ чИНОВНИЦИ,ДОКЪТО СЕГА МИЛИОНИ АФРО-АРАБИ ВЛИЗАТ В ЕВРОПА БЕЗ ДОРИ ДА ГИ ПИТАТ КОИ СА ,КАКВО СА ЗА КАКВО СЕ БОРЯТ(ТО Е ЯСНО ЗА КАВО ,ДЕ)НИЕ В ЕВРОПЕЙСКИ СЪюЗ ЛИ ЖИВЕЕМ ИЛИ В ИСЛЯМСККА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА АФРИКА,ТАКИВА КАТО ВАС НАПЪЛНО СА АБДИКИРАЛИ ОТ ЦЕНТРАЛАТА СИ ,МАЙ.

 81. 82 Профил на qqa38518955
  qqa38518955
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#68] от "Иво":

  ОТ ИМИГРАНТИ ДО ИМИГРАНТИ РАЗЛИКАТА Е КАТО ОТ ЗЕМЯТА ДО НЕБЕТО ГОСПОДИН НАИВНОСТ

 82. 83 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4473 Любопитно

  До коментар [#76] от "Медиен манипулатор":
  Съгласявам се с вашият аргументиран коментар. Според мен трябва да се търси баланс между ползите и негативите.

  До коментар [#68] от "Иво":И аз мисля така!
  —цитат от коментар 74 на Voiko

  Радвам се за което. :-)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 83. 84 Профил на qqa38518955
  qqa38518955
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#13] от "vassilun":

  ОСВЕН ТОВА НИКОЙ ОТ БЪЛГАРИТЕ ПО БЕЗКРАЙНИТЕ ОПАшИ ПРЕД ПОСОЛСВТАТЕ НЕ ПЪТУВАшЕ ЗА ДА НАЛАГА ИСЛЯМ ИЗНАСИЛВА ,ВЗРИВЯВА,КОЛИ,И ГАЗИ С КАМИОНИ НЕВИННИ ХОРА,А СЕГА АКО САМО ОБЯВИш,чЕ ОРГАНИЗИРАНОТО ИЗВОЗВАНЕ НА АФРИКАНЦИ И БЕЗКОНТРОЛНОТО НАХЛУВАНЕ НА АРАБИ ПАКИСТАНЦИ ,АФГАНИ ОТ 2015 СИ БЕшЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕщУ СИГУРНОСТТА НА ЕВРОПЕЙСКИ ГРАЖДАНИ,щЕ ТЕ РАЗЛЕДВАТ СА чУИТЕ ,чУИТЕ ИСЛЯМОФОБИЯ,"ПРЕСТЪПЛЕНИЕ " ИЗФАБРИКУВАНО ОТ МюСюЛМАНСКИ БРАТЯ И ВЕДНАГА ПРИЕТО НА ВЪОРЪЖЕНИЕ ОТ ЗАМЕСТИСТИТЕ( В СМИСЪЛ НА ПРОВЕЖДАщИ ЦЕЛЕНАСОчЕНА ПОЛИТИКА ПО ПОДМЯНА НА ЕВРОПЕЙСКОТО НАСЕЛЕНИЕ)В БРюКСЕЛ.

 84. 85 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4473 Любопитно

  До коментар [#82] от "qqa38518955":

  Е, разбира се, че в случая си напълно прав. Има и добри, честни, образовани и работливи имигранти, които искат да работят и да имат един нормален и сигурен живот в ЕС и други, които са готови да мамят за да се доберат до разни помощи, които им се полагат според местното законодателство, други направо се вливат в престъпния контингент на съответната държава. Разбира се, че страните от ЕС трябва да привличат от първите, които са светни и работливи, а не от вторите и третите.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 85. 86 Профил на Сиромахомил
  Сиромахомил
  Рейтинг: 272 Гневно

  Дневник, явно се превръща в любим вестник на ксенофобията и национал-популизма, съдейки по огромната маса човеконенавистни коментари под статията.
  Същите тези, които слагат всички мигранти под един занменател и неистово вият срещу тях, един ден ще потънат в собствените си фекалии, когато няма да има достатъчно млади българки да им избърще задниците. Демографията е безпощадна.

  Акъла е нещото което най-лесно се дава когато ти е в недостиг.
 86. 87 Профил на qqa38518955
  qqa38518955
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#86] от "Сиромахомил":

  психопаталогия уотсън,точно така демографията е безпощадна и поради това трябва да закрием европа превръщайки я в африка ,гении на безумието,смешник невеж

 87. 88 Профил на Simo Petkov
  Simo Petkov
  Рейтинг: 442 Неутрално

  "онези, които се чувстват политически обезсилени, финансово несигурни и без социална подкрепа, е по-вероятно да имат хомогенни антимигрантски нагласи"
  Което подкрепя тезятя ми, че само разни маргинали, едва свързващи двата края, винаги се чудят на кого да прехвърлят вината за нещастията си и некадърността си.
  —цитат от коментар 3 на Файли


  А моята теза е, че вие, либерастите винаги бръощолевите пълни глупости ...

  Всъщност тъпоумните ви тези, съвсем лесно се опровергават с факти и данни
  —цитат от коментар 38 на ajsayder

  До коментар [#38] от "ajsayder":Взех да чета по-внимателно постовете ти.
  —цитат от коментар 41 на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Браво, браво, браво господине!
  Още повече, че ТВЪРДЕНИЯТА СИ В ПОСТОВЕТЕ АЗ СИ ГИ ДОКАЗВАМ ..

  Относно либерасткото твърдение ... .. " разни маргинали, едва свързващи двата края, винаги се чудят на кого да прехвърлят вината за нещастията си и некадърността си..." СЪМ ПИСАЛ НЕЕДНОКРАТНО В КАКВИ ЛИ НЕ ФОРУМИ!

  Давал съм ДАННИ ЗА ЦЕНАТА НА НЕДВИЖИМИТЕ ИМОТИ , в районите с дворове и къщи, около големите градове и за цените в градовете .. там са социалните жилища, нали знаеш ..

  Давал съм данни и къде, се гласува за "крайнодесните" .. и се вижда, че " разни маргинали, едва свързващи двата края, винаги се чудят на кого да прехвърлят вината за нещастията си и некадърността си..." кой знае защо, имат пари, да притежават жилища с гараж!  Та червендалестите либерасти - бръщолевите тъпо наизустените си мантри ..

 88. 89 Профил на Simo Petkov
  Simo Petkov
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#38] от "ajsayder":Взех да чета по-внимателно постовете ти.
  —цитат от коментар 41 на Росен съм аз а Путлер ще капитулира


  Много правилно правиш!
  Докладвай ме на Станишев, ако искаш!

  Ето иначе , как "младите британци , от големите градове" (любима ваша мантра .. хем млади .. хем от градовете ..) кръщават новородените си синове.

  By Victoria Ward 6:00AM GMT ...
  The name Mohammed has become the most popular boys’ name in the UK, jumping 27 places to knock Oliver off the top spot...
  .. Sarah Redshaw, managing editor of BabyCentre, said: “Traditionally, Muhammad is often the name given to the first-born boy ....
  ...

  ей сайт ..

  За 2014 .. 1. Muhammad

  Now in its second year at the top of our chart


  https://www.babycentre.co.uk/l25017751/top-20-boys-names-of-2015-photos #ixzz4jF0xYG7N

  най-популярните имена на новородени за 2015

  https://www.babycentre.co.uk/a25017755/top-baby-boy-names-2015

  1.Muhammad..
  2. Oliver ..

  за 2016 :

  Top UK boys' names 2016 https://www.babycentre.co.uk/top-baby-boy-names-2016
  Oliver , Muhammad 89. 90 Профил на Simo Petkov
  Simo Petkov
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Искаш ли за недвижимите имоти?

  В кой район, какви са средните цени .. и дали "крайнодесните" или соросоидите-толерасти са .. :

  .."" разни маргинали, едва свързващи двата края..."

 90. 91 Профил на Simo Petkov
  Simo Petkov
  Рейтинг: 442 Неутрално

  ..Аутсайдерите мразят имигрантите защото първо с имигрантитте се конкурират за едни и същи работни места и второ сумите отделени за социално включване на мигрантите се взимат точно от социалните фондове за пенсии, безработица, инвалиди, болнични на местното население..
  —цитат от коментар 73 на Медиен манипулатор


  Всъщност за "крайнодесните" гласуват различни хора, но правилото е - достатъчно образовани хора - горна средна класа ..

  Средно "крайнодесните" са по-богати и по-образовани ...

 91. 92 Профил на Сиромахомил
  Сиромахомил
  Рейтинг: 272 Весело

  До коментар [#87] от "qqa38518955":
  Тъпунгер. Това вече се е случило. Демографията е процес с отложено действие. За да го обърнеш ще трябват 20 години. Айде сега отивай да правиш деца като си толкоз ербап, освен ако нямаш вече пет гърла у вас. Дебил.

  Акъла е нещото което най-лесно се дава когато ти е в недостиг.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK