Централна Европа си иска обратно правомощия, дадени на Брюксел, заяви Полша

Премиерът Мазовецки бе домакин на днешната еднодневна среща във Варшава.

© Reuters

Премиерът Мазовецки бе домакин на днешната еднодневна среща във Варшава.Повечето от бившите комунистически страни, които преди 15 години влязоха в ЕС, си искат обратно от Брюксел правомощия, дадени от националните столици на ръководството на съюза. Това заяви полският премиер Матеущ Моравецки след срещата на 13-те държави във Варшава, на която присъства и българският министър-председател Бойко Борисов.


Моравецки отхвърли и тезата за Европа на различни скорости, която би позволила на групи държави да интегрират по-бързо и задълбочено политиките си в определени сектори. Коментарите му изтъкват сериозен разрив между изтоноевропейските страни, оплакващи се от отношение като към втора категория членове, и Европейската комисия и по-стари държави в ЕС като Франция, коментира "Ройтерс".


"Там, където е необходимо, ЕС трябва да остави на страните членки националните им компетенции. Заявяваме това с единния глас на Централна Европа", поясни премиерът пред репортери. Това послание ще бъде оформено и в декларация и обсъждано на 9 май. Следващият четвъртък в румънския град Сибиу лидерите на ЕС се събират на неформална среща за дискусия за посоката на раззвитие на съюза. Темата е особено чувстителна в навечерието на евроизборите в края на месеца, на които се очаква невиждана досега подкрепа на евроскептични и популистки партии.
Евроскептична е и "Право е справедливост" - управляващата партия, заради която срещу Полша започна най-тежката досега наказателна процедура по Член 7 от Договора за ЕС. Ак объде доведена докрай, което засега изглежда доста съмнително, тя ще лиши властите във Варшава от глас при взимането на решения в ЕС. Полските управляващи казват, че остро критикуваната от Брюксел и редица западни страни намеса в независимостта на правосъдната система всъщност щяла да я направи по-ефективна и ЕС не бива да им се меси.


Централна Европа си иска обратно правомощия, дадени на Брюксел, заяви Полша

© Reuters


Във вторник брюкселското издание POLITICO Europe публикува статия на Моравецки "Полската визия в Европа", в която премиерът твърди, че ЕС в усилията си за повече интеграция рискува да отслаби демокрацията и това е "опасно погрешен" подход.


Според него съюзът трябва да се фокусира върху подсилването на единния пазар, спирането на нелегалната имиграия и избягването на двойни стандарти за продукти и услуги.


ЕС попадна в порочния кръг на кризи и за да бъде разкъсан той има спешна нужда от промяна на курса след майските избори за Европарламент, пише още Моравецки. Според него е застрашено самото бъдеще на европейския проект, защото досегашните отговори на кризите било ново и ново централизиране на властта и забравяне за демокрацията, прозрачността, отговорността и съхраняването на националния суверенитет. "Най-важното е, че ЕС трябва да се завърне към корените си на съюз от силни, равнопоставени и свободни нации."


Моравецки предлага и 5 пункта за справяне с проблема:


1. Борба с неравенството


Под това той разбира нов икономически модел за динамичен растеж в условия на свободен пазар и намаляване на различията. "Ще са нужни честна данъчна система и амбициозни програми за намаляване на бедността и пробиване на "стъклените тавани" особено за нови, малки и средни фирми. ЕС трябва да поеме инициативата в това чрез използването на кохезионни и струтурни фондове за модернизиране на Европа. Така обикновените хора ще видят, че Европа е загрижена за тях."


2. Засилване на иновациите


"Европа стана жертва на политиките за бюджетни съкращения. А за да се подготви за бъдещето, тя трябва да създаде амбициозна програма за инфраструктурни инвестиции, които ще увеличат икономическия растеж и ще повишат жизнения стандарт в целия съюз." Трябва да сме и лидери в авангардните технолотии, а за това е нужна стратегия за иновациите с акцент върху изкуствения интелект, интернет на нещата, големите масиви данни и самообучаващите се апарати. "Трябва да подкрепим компании, което са европейските шампиони, способни да се конкурират на глобално равнище."


Моравецки призовава за "смел бюджет на ЕС" чрез намаляване на ДДС и корпоративния данък, от които "годишните загуби" били около 300 млрд. евро. Той подкрепи въвеждането на Европейски цифров данък за честно облагане на глобални дигинални гиганти, а събраните от това средства да финансират технологични европейски фирми за десетилетия напред. "Няма нужда данъците да са високи, ако всеки честно плаща своя дял. Затова са справедливостта и солидарността, които са фундаментални ценности на ЕС. Време е да ги приложим и да сложим край на данъчните убежища."


3. Борба с монополите и протекционизма


"ЕС спешно трябва да изгради реален единен пазар, а европейските предприемачи да получат свобода да бъдат изобретателни и да предоставят нови услуги. Твърде дълго няколко държави с протекционистични амбиции пречат това да се случи под претекста, че защитавали националните пазари на труда. Този вътрешноевропейски протекционизъм ощетява милиони европейски потребители и служители. Трябва да поведем реална борба и срещу глобалните и регионалните монополи, включително онлайн платформи и мрежи. ЕС трябва да създаде институция от типа на Европейска антимонополна служба с правомощия да се бори с практики, накърняващи интересите на европейски потребители и икономики."


4. Увеличаване на разходите за отбрана и защита на границите


"Дължим на НАТО десетилетията мир в Европа и този алианс е гръбнакът на отбраната ни. Лицето на войната се променя и за да гарантираме за тодини напред, че Европа наистина ще е защитена, трябва да се фокусираме върху иновациите във военния сектор и драматично да увечиличм разходита за отбрана на нашите демокраиции от кибератаки и нови форми на хибридна война.


Съдбоносно е и да поддържаме политика на разумна миграция. Националните правителства трябва да защитават границите на страните си и макар сътрудниеството на европейско равнище за помага, този базов принцип не бива да се променя. Трябва да сме разтревожени и от помощта, която Русия дава на някои страни от ЕС под формата на икономическо сътрудничество. Проекти като "Северен поток 2" за опасни за енергийната сигурност и в резултат - за сигурността на целия блок."


5. Да не забравяме демокрацията


"Все повече европейци са притеснени от институциите на ЕС и се съмняват в тяхната безпристрастност. Изглежда, че Брюксел третира отделни членове по-добре от други, като разлики се забелязват за отношението към бюджетните дефицити, държавната помощ или институционалните реформи. ЕС трябва по-добре и равнопоставено да прилага правилата си. Неприемливо е от ЕС да критикуват институционалните практики на едни държави, когато те не са създават проблеми на друго място.


Брюксел често не разбира вътрешната ситуация в страните от Централна и Източна Европа, преминали през ада на Втората световна война и комунизма. Вместо да са честен посредник, институциите се превърнаха в самоназначили се съдии. Отговорът на това е повече демокрация - по-малко решения трябва да се взимат от политици в Брюксел и повече отговорности да се възложат на демократично избраните представители на страните членки. Твърде лесно Европейската комисия пренебрегва гласа на националните парламенти, дори когато мнозинството страни от ЕС са на същото мнение. Системата за раздаване на "жълти" и "оранжеви картони" не е ефективна."

Коментари (224)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Така ли? И после.......правомощия на североизтока! Потрайте,да си отиде Путин поне!

 2. 2 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2753 Неутрално

  а паре ша връщат ли :)

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 3. 3 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 298 Неутрално

  "Там, където е необходимо, ЕС трябва да остави на страните членки националните им компетенции. Заявяваме това с единния глас на Централна Европа"

  - Това ли е причината за изперкването на агитпропа? - "Повечето от бившите комунистически страни, които преди 15 години влязоха в ЕС, си искат обратно от Брюксел правомощия, дадени от националните столици на ръководството на съюза. "

  Истината е в точните цитати и обективните разкази:

  " Полският премиер Матеуш Моравецки изрази надеждата на срещата "Заедно за Европа", че тези страни "ще говорят с един глас" на следващите заседания на Европейския съвет. Той открои като цели борбата срещу данъчните убежища и срещу несъбраните приходи от ДДС, "слона в стаята, когото не виждаме", но възлиза на 150 милиарда евро годишно в ЕС. ..."
  http://www.bta.bg/bg/c/OF/id/2002653

 4. 4 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3198 Неутрално

  Това е положението, Минке!

 5. 5 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3666 Неутрално

  "Най-важното е, че ЕС трябва да се завърне към корените си на съюз от силни, равнопоставени и свободни нации."
  ========
  От Брюксел хич няма да са доволни.....

  Bukalemun
 6. 6 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3827 Неутрално

  "Коментарите му изтъкват сериозен разрив между изтоноевропейските страни, оплакващи се от отношение като към втора категория членове, и Европейската комисия и по-стари държави в ЕС като Франция"

  Абсолютно вярно. Защо нашите деца ще ядат шоколад с палмово масло, да не са нещо по-малко. А етикетите еднакви.
  Отношението към нас е като към втора категория хора.
  Храни, прахове за пране, сапуни, паста за зъби, всичко е на външен вид еднакво, на качеството - трето.

  Любовта ще спаси света!!!
 7. 7 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 1511 Неутрално

  а паре ша връщат ли :)
  —цитат от коментар 2 на Opportunity


  Така ли стана, ние си продаваме свободата? Като кучета, които се продават за парче хляб.

  Аз не искам чужди страни да управляват моята. Нито тези от запад, нито тези от изток. Не толкова, че не искам чужденци, а защото смятам, че и от запад, и от изток ни заливат само с лъжи. Ако ще служа на някого, предпочитам да е някой умен, а такива няма нито в Брюксел, нито в Москва.

 8. 8 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7482 Неутрално

  Абе тя и Централна ,и Източна Европа иска само едно от Брюксел, ако може. Парите !

 9. 9 Профил на slv13604588
  slv13604588
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Така ли? И после.......правомощия на североизтока! Потрайте,да си отиде Путин поне!
  —цитат от коментар 1 на ralita68


  Знаеш много добре, че Полша никога няма да се прададе на Русия. Това, че някой не харесва всичко, което правят брюкселските зелки, не значи, че този човек е русофил.
  Или примерно трябва да ръкопляскаме на Меркел, че иска да строи северен поток и да я превъзнасяме като истински русофоб и противник на Путин.

 10. 10 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3827 Весело

  "да сложим край на данъчните убежища."


  Няма да се съгласят двамата управляващи ЕС Меркел и Макарон.


  Любовта ще спаси света!!!
 11. 11 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 699 Неутрално

  Който каквото сам си направи.............
  Новата вълна в централна европа ще го научи скоро на собствен гръб.
  Манджурски кандидати до един.


  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 12. 12 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 298 Весело

  "Повечето от бившите комунистически страни, които преди 15 години влязоха в ЕС, си искат обратно от Брюксел правомощия, дадени от националните столици на ръководството на съюза. "

  може да се конкурира само с изцепката

  "Елена Йончева плаши със странно твърдение, че Бойко ще ни вади от ЕС" - https://www.24chasa.bg/novini/article/7430097

  Изперкал агитпроп.

 13. 13 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 3140 Весело

  Искат обратно от Брюксел правомощия, но отхвърлят тезата за Европа на различни скорости !
  НовоЮропейци сър !!!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 14. 14 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3666 Неутрално

  До коментар [#7] от "kazushi":

  Много неща искаш.... и то за един път....

  Bukalemun
 15. 15 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7478 Неутрално

  Очевидно са необходими кардинални решения за бъдещето на ЕС

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 16. 16 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3666 Неутрално

  До коментар [#13] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  Защо.... не е ли възможно и едното и другото?

  Bukalemun
 17. 17 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 298 Любопитно

  "Най-важното е, че ЕС трябва да се завърне към корените си на съюз от силни, равнопоставени и свободни нации."========От Брюксел хич няма да са доволни.....
  —цитат от коментар 5 на eti mehter  До коментар [#5] от "eti mehter":

  От Брюксел ли няма да са доволни, или НПО-тата, родили се от договорката на Сорос и Луканов няма да са доволни?

  Обзалагам се, че прокситата на Луканов и Сорос няма да са доволни.
  Очаквам новият "Брюксел" да представлява именно "съюз от силни, равнопоставени и свободни нации".

 18. 18 Профил на Сиромахомил
  Сиромахомил
  Рейтинг: 257 Весело

  До коментар [#13] от "'ΕΡΕΒΟΣ":
  ++++++++++++++
  Отлично казано.

  Акъла е нещото което най-лесно се дава когато ти е в недостиг.
 19. 19 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3827 Неутрално

  "Трябва да поведем реална борба и срещу глобалните и регионалните монополи, включително онлайн платформи и мрежи. "


  Това също няма да се хареса на Макарон и Меркел.

  Любовта ще спаси света!!!
 20. 20 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3666 Неутрално

  До коментар [#17] от "plebs":

  Тогава изчакай да минат изборите....
  Каква е тая паника с наближаването им?
  На избори се отива с ентусиазъм....

  Bukalemun
 21. 21 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 3140 Неутрално

  До коментар [#16] от "eti mehter":

  НЕ разбира се !!!
  Не си ли чел под други статии как ревът ЕС да стане една държава като САЩ ??!!! Като стане обаче въпрос за солидарност научените да живеят зад стени се правят на ударени и се сещат за независимост !!!!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 22. 22 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 298 Неутрално

  Искат обратно от Брюксел правомощия, но отхвърлят тезата за Европа на различни скорости !НовоЮропейци сър !!!
  —цитат от коментар 13 на 'ΕΡΕΒΟΣ  До коментар [#13] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  Номерът е, че не искат обратно правомощия. Изперкалият агитпроп иска ти да мислиш така.

 23. 23 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 704 Неутрално

  Бившите комундери, настоящи лъже демократи, хич не са с хванали, че ЕС е една държава, която в бъдеще ще функционира с общ парламент, едно правителство, обща банкова и фискална система. Но тъй, като вече няма да са в никакви правителства, нито регионални парламенти, поради не съществуването им, бившите комундери опитват да серат и мажат здраво.

 24. 24 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3666 Неутрално

  До коментар [#21] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  САЩ държава ли беше?
  Доколкото помня, това са съединени по между си щати....
  А щат е държава....

  Bukalemun
 25. 25 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 3140 Неутрално

  До коментар [#24] от "eti mehter":

  САЩ е повече държава от колкото можеш да си представиш !!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 26. 26 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Много франсета живеят с убеждението, че ЕС замества (болезнено) загубеният Магреб. Освен това изобщо не им пука за кървавия червен тоталитаризъм и страданията на източноевропейците. Те си знаят, че от фашизма по-лошо няма, а Русия е приятел. Което обяснява цивилизационното разминаване м/у Париж и Източна Европа.

  Напускането на Великобритания драматично промени съотношението на силите - преди Лондон играеше ролят на "лошия", към която сега се стреми Варшава. Дали обаче Барлин ще се позиционира като задължителен арбитър м/у Франция и Източна Европа? Или едно залитане на Италия на изток ще прати Германия във френския ъгъл на ринга?

  Общите пари намаляват, общите интереси също.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 27. 27 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1370 Весело

  Искат обратно от Брюксел правомощия, но отхвърлят тезата за Европа на различни скорости !НовоЮропейци сър !!!
  —цитат от коментар 13 на 'ΕΡΕΒΟΣ


  А вие пък сте едни преуспяли :)))
  И Без съветско робство сте по- бедни от Чехия и Словения, а до 20 години ще сте по- бедни и от нас и Румъния! Но пък сте горди ,,староевропейци", докарани от собствените си мързеливост и надменност до просешка тояга! Смях!

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 28. 28 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 397 Неутрално

  До коментар [#13] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  Може ли пак, но на гръцки, че нищо не се разбра.

 29. 29 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Като стане обаче въпрос за солидарност научените да живеят зад стени се правят на ударени и се сещат за независимост !!!!
  —цитат от коментар 21 на 'ΕΡΕΒΟΣ


  То видяхме и гръцката "солидарност" - солидарни в лапането, ама иначе не искат да са солидарни в бюджетната дисциплина.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 30. 30 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3827 Неутрално

  "Проекти като "Северен поток 2" за опасни за енергийната сигурност и в резултат - за сигурността на целия блок."

  Още един път,ако го повторят ще ги лишат от право на глас.
  Немските интереси няма как да бъдат критикувани.

  Любовта ще спаси света!!!
 31. 31 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#7] от "kazushi":

  Да не те притеснявам, ама какви уникални идиоти се раждат в БГ ....
  Да не ги посочвам, но нормалните дето са се занимавали с политика последните 30 (по-точно 75!) години се броят на пръстите на ръцете на дърводелец с алкохолни проблеми.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 32. 32 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3666 Любопитно

  До коментар [#25] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  Със сигурност е повече от една държава....
  Вече близо година, отношенията между белия дом и Анкара са нулеви.
  Има отношения между Пентагона и богатите фамилии по отделно, спрямо Турция....
  В момента, Джефри е на визита у нас....
  Кушнер със сигурност ще пристигне след него.... както винаги
  И двамата искат и предлагат различни неща....
  Това според теб..... една държава ли е ❓

  Bukalemun
 33. 33 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#21] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  За каква солидарност говориш, когато в една европейска държава средният доход е 500 евро, в друга 3000 евро??? За вас Гърците имаше план Маршал и 300 милиарда за последните 30 години, а за нас някакви трохи. Ако европейския съюз иска източна европа да е по послушна, да беше направил повече инвестиции, за да се изравни стандартът на живот в бивщия соц с този в западна европа.

 34. 34 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1974 Неутрално

  До коментар [#17] от "plebs":Тогава изчакай да минат изборите.... Каква е тая паника с наближаването им?На избори се отива с ентусиазъм....
  —цитат от коментар 20 на eti mehter


  Ти си знаеш, турчино.

  Експерт си по предизборния ентусиазъм и следизборния махмурлук.

 35. 35 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 3140 Весело

  До коментар [#32] от "eti mehter":

  Ти сериозно ли изкаш да говориме за ''дълбоките'' държави в отделните страни ?!!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 36. 36 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Докато има такава чувствителна разлика в стандарта на живот и развитието между различните европейски държави, за какво единство можем да говорим изобщо?

 37. 37 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 3140 Весело

  До коментар [#33] от "ygo11542256":

  Да не би преди да влезнете в ЕС стандарта между Германия и примерно Португалия беше изравнен ?!! Имате много претенции !!! :))))

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 38. 38 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2602 Любопитно

  Струва ми се, че статията е непълна и лошо сглобена, защото първата и половина казва едно а после, точките които предлага поляка изискват все единни централни органи.
  п.п. пак като гледам 80% от съфорумците са прочели само заглавието. Де гиди мушмуроци ниедни 😂

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 39. 39 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 572 Весело

  Поляците хора с топки не немско френските глупости.

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 40. 40 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4451 Неутрално

  До коментар [#18] от "Сиромахомил":

  Ако греша, нека някой (аргументирано) ме поправи! Ако Франция, Германия, Испания, Португалия, Дания, Холандия, Белгия, Люксембург, Финландия, Швеция, Ирландия, Гърция искат повече интеграция, а ние сме против, то се съгласяваме с точно "Европа на различни скорости"! Няма как да попречим на интеграцията на старите членки, ако ге я желаят. Само ще попречим на себе си!

 41. 41 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 3140 Любопитно

  До коментар [#36] от "ygo11542256":

  А стандарта между ГДРейци и ГФРейци изравни ли се с над 1 трилион евро ?!!!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 42. 42 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 298 Весело

  "Проекти като "Северен поток 2" за опасни за енергийната сигурност и в резултат - за сигурността на целия блок."Още един път,ако го повторят ще ги лишат от право на глас.Немските интереси няма как да бъдат критикувани.
  —цитат от коментар 30 на hope  До коментар [#30] от "hope":

  "Немските интереси " са критикувани от самия Вебер.

  Ще ме накарате да повярвам на Ивовите проценти. :)

 43. 43 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2424 Неутрално

  Обратно в СССР? Ами другарят Путин е отворил обятия, ще ви гушне сладко, сладко. Изумително е колко бързо, за едно поколение, че и за по-кротко хората губят историчската си памет!

 44. 44 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 3140 Неутрално

  До коментар [#40] от "vassilun":

  Не грешиш !!!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 45. 45 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2602 Весело

  До коментар [#36] от "ygo11542256":

  То и между Видин и Русе има голяма разлика в стандарта — и май сте прав, според подигравателното отношение на останалата Бг към Северозапада, май няма единство.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 46. 46 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2208 Неутрално

  До коментар [#5] от "eti mehter":

  100 души арестувани преди да стигнат до площад "Таксим".
  Риенето в калта на султана върви с пълна сила.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 47. 47 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3666 Любопитно

  До коментар [#33] от "ygo11542256":

  За вас Гърците имаше план Маршал и 300 милиарда за последните 30 години, а за нас някакви трохи
  =======
  Аман, пепел ти на уста....
  В Анадола също имаше план Маршал.....
  В резултат ни треснаха серия от преврати, едва последния от които бе неуспешен....
  А гърците не издържаха.... почнаха да продават острови и пристанища, горките.....

  Вече всичко, но не и план Маршал....!!!

  Bukalemun
 48. 48 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 3140 Любопитно

  До коментар [#47] от "eti mehter":

  Кой остров е продаден и кое пристанище ??????????

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 49. 49 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4451 Неутрално

  До коментар [#36] от "ygo11542256":

  Разликата би се намалила чрез по-голяма интеграция, а не с изолация на по-бедните от по-богатите членки!

 50. 50 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2208 Весело

  До коментар [#12] от "plebs":

  Гръмнала е курнелия.
  Знае по-добре от нас, че е изгубила изборите.

  Колосална загуба ги чака червивите на всички избори.
  И циганите се изнесоха в Европа вече. Няма кой да гласува за тях.
  И го знаят.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 51. 51 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 3140 Неутрално

  До коментар [#49] от "vassilun":

  Точно !!+++
  Само по-голямата интеграция ще дига стандартите на по-бедните.

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 52. 52 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 3140 Весело

  До коментар [#50] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":

  Остави Курнелия и пусни няколко десетки коментара за Русия !!!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 53. 53 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3827 Неутрално

  До коментар [#40] от "vassilun":

  Аз съвсем аргументирано те приканвам да смениш думата "интеграция", с "евтина работна"

  и става така:
  Ако греша, нека някой (аргументирано) ме поправи! Ако Франция, Германия, Испания, Португалия, Дания, Холандия, Белгия, Люксембург, Финландия, Швеция, Ирландия, Гърция искат повече евтина работна ръка, а ние сме против, то се съгласяваме с точно "Европа на различни скорости"! Няма как да попречим на интеграцията на старите членки, ако ге я желаят. Само ще попречим на себе си!

  ----------
  И отговорът е : няма как да им се противопоставим, освен ако не излезем от ЕС. Няма механизъм. Те могат да приемат, че противоконституционната ИК, трябва да важи в България, но ние не можем нищо да кажем, по-малко сме.

  Любовта ще спаси света!!!
 54. 54 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2780 Неутрално

  "Според него съюзът трябва да се фокусира върху подсилването на единния пазар, спирането на нелегалната имиграция и избягването на двойни стандарти за продукти и услуги."
  +++++++++++
  И какво реват от "Стара Европа"?

  Еретик
 55. 55 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#41] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  Не се е изравнил напълно разбира се, но не съм чувал в бившата ГДР да има гладуващи пенсионери, които нямат пари и за лекарства, не съм чувал болниците им да са в окаяно състояние и буквално да се разпадат, не съм чувал повечето им пътища още да са лунни пейзажи и т.н! Ако европа ще става единно цяло, логично е западно европейските държави да приложат към източните такава икономическа политика, каквато ФРГ направи и все още прави към ГДР, иначе единството ще си остане мираж завинаги.

 56. 56 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2208 Весело

  До коментар [#13] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  Добре ме чуй. Поляците са най-коравият народ от поне 40 години.
  Нито гърци, нито ние можем да се сравняваме с тях.
  При излизане от ЕС на Франция, Германия и Италия Полша ще стане обединител за Средно европейски съюз и той няма да се разпадне. Това разбира се е в най-песимистичният вариант, но след ИК и новата фашистко-Норвежка Стратегия за детето.....разбирай объркване на ума на децата като нищо ще отпаднат въпросните богати държави. Германия де. И без тях ще минем. Все някой трябва да ушива шамари на Путлер и на който и да е в Кремъл.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 57. 57 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 943 Неутрално

  До коментар [#6] от "hope":

  Лошото е , че е по-добро или на нивото на продукти произведени тук.

  This is the place where puddings die.
 58. 58 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3666 Весело

  До коментар [#48] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  Удостоверенията за нотариални продажби ли искаш за доказателство.....?
  Последен го направи Чърчил, върху една салфетка.... 25%....75%

  Bukalemun
 59. 59 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2208 Неутрално

  Пак шибаното им "весело"..

  А бе направете го избираемо, тоест "неутрално" по дефолт, а избираемо при желание.-
  Пиша сериозен коментар и той излиза "весел", щото последния е бил такъв.
  Баси и смотаният гъзайн е това. Рефрешваш по хиляда пъти, защото се виждат коментарите от средата, а не последните.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 60. 60 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3827 Неутрално

  До коментар [#36] от "ygo11542256":Разликата би се намалила чрез по-голяма интеграция, а не с изолация на по-бедните от по-богатите членки!
  —цитат от коментар 49 на vassilun


  ---------
  Мили боже, те изобщо нямат в предвид да интегрират по-бедните. Те искат още хора извън ЕС, които да "интегрират". Това е икономическа политика. От цялата вълна бежанци, при тях останаха такива, които могат само да държат метла и да мият чинии. Такива не им трябват и искат да ги пратят в източна Европа, ние да ги "интегрираме".
  На немската икономика и трябват по 300 000 нови работници на година, от къде?

  Любовта ще спаси света!!!
 61. 61 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 429 Неутрално

  Полските 5 точки са добро начало, но т.н. "интеграция" не е дефинирана в детайл за рсзличните сектори- политика, икономика / инвестиции, здравеопазване, отбрана, ...
  Липсват (IMHO) и важни детайли, напр. премахване на офшорките.

 62. 62 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3666 Любопитно

  До коментар [#56] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":

  Добре ме чуй. Поляците са най-коравият народ от поне 40 години.
  =======
  Да им тресне Тръмп.... един план маршал.... и ще видиш как ше омекнат.....
  После, след две, три поколения, поляците ще проклинат сегашните времена....

  Bukalemun
 63. 63 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 3140 Неутрално

  До коментар [#58] от "eti mehter":

  Недей да говориш за тази сълфетка в български форум ! :)))


  До коментар [#56] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":

  Писал съм много пъти за поляците.Историята им накратко е:
  1. Германия е*е Полша
  2. Русия е*е Полша
  Тази Полша ще ръководи ядрото в което ще попадне и България ако продължите с Тиквата !!!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 64. 64 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2208 Неутрално

  До коментар [#52] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  Това някакъв вид плосък хумор ли е? Статията е за ЕС, но линка на човека е за изтрещялата курнелия.;

  Аз не мога да разбера как турчин може да е "за" Путлер, а още по-малко мога да разбера грък да е същия. Значи нещо не е така.
  Ясно кое, защото Путлер си е там и е истински, а курнелия наистина трещи глупости и остава......."краят остава за вас". Кой разбрал, разбрал.

  Апропо в Гърция работи ли се по "Стратегия за детето 2019-2030"?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 65. 65 Профил на bkstoja
  bkstoja
  Рейтинг: 377 Неутрално

  дано другите страни не се вържат на мегаломания на поляците! тази декларация обслужва само полските интереси, не европейските или на другите държави на срещата.

 66. 66 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  да питам за позицията на тлъстото червеногъзо мутре има ли смисъл?

  My amygdala could beat up your prefrontal cortex.
 67. 67 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2097 Неутрално

  До коментар [#27] от "С Стоянов":

  Ти пък до 20 години. До 2025 година България ще ве разминем с Гърция. Хващам хас даже.

 68. 68 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3666 Неутрално

  До коментар [#60] от "hope":

  те изобщо нямат в предвид да интегрират по-бедните.
  ======
  Хората в тоя форум въобще не загряват, че това с интеграцията е нищо повече от текуща политическа метафора.....

  Bukalemun
 69. 69 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 3140 Неутрално

  До коментар [#64] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":

  Защо не намериш един мой коментар в който да съм ''За'' Путин !!!! Виж си прословутия архив ! ЧАКАМ !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 70. 70 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#62] от "eti mehter":

  Лошото е, че даже и план няма... те просто са взели източна европа като територия, и като донор за имигранти за западните държави... сегашното положение ги устройва на пълно. Те нямат интерес бившият соц да бъде развит колкото техните си държави - за тях ние сме втора категория хора. Проблемът е че те искат и да ги слушаме, и да правим каквото те искат, и да си устройваме държавите както те искат. Това само по себе си е отвратително, но най-циничното е, че те дори не ни предлагат нищо в замяна срещу това.

 71. 71 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 3140 Неутрално

  До коментар [#52] от "'ΕΡΕΒΟΣ":Апропо в Гърция работи ли се по "Стратегия за детето 2019-2030"?
  —цитат от коментар 64 на Росен съм аз а Путлер ще капитулира


  Не !!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 72. 72 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4451 Неутрално

  До коментар [#55] от "ygo11542256":

  Всичко, което искате = повече интеграция! ФРГ и ГДР станаха една държава ФРГ. Не го забравяйте!

 73. 73 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2097 Неутрално

  Имаме напредък българи турци и гърци си говорим най-спокойно, а това е голямо чудо и прогрес. Ей това е оптимизмът.

 74. 74 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#58] от "eti mehter":Недей да говориш за тази сълфетка в български форум ! :)))
  —цитат от коментар 63 на 'ΕΡΕΒΟΣ


  Е вие като попаднахте от другата страна на салфетката та какво? Вярно, живяхте си като царе едно 30-тина години, но това свърши вече. И бъдещето не изглежда особено бляскаво - и за вас и за нас. Вече сме от една страна на барикадата, но тя едва ли ще е добра за нас.

 75. 75 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3666 Неутрално

  До коментар [#70] от "ygo11542256":

  Относно плана Маршал, се разбрахме, нали...!
  Най голямата опасност е..... когато идва нещо безплатно отвъд океана.... ⚠️

  Bukalemun
 76. 76 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#72] от "vassilun":

  Еми да де, ама европата иска политическа интеграция, а икономически всичко да си остане постаро му.

 77. 77 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 3140 Весело

  До коментар [#73] от "mpq24607239":

  Недей, че пак ще излезе, че 5 века единия от тримата е Обединител !!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 78. 78 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2097 Неутрално

  А иначе. ЕС ако иска да върви напред трябва все повече да се федерслизира. Сиреч пряко избиран президент, министър на на външните работи, обща армия, ФБР и федерален бюджет. Иначе ще сме дребни.

 79. 79 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 998 Неутрално

  До коментар [#2] от "Opportunity":

  В,вие може да сте си дали нещо под наем,че да връщате пари.ЕС е съюз на равни страни.

 80. 80 Профил на disorg
  disorg
  Рейтинг: 303 Неутрално

  До коментар [#18] от "Сиромахомил":Ако греша, нека някой (аргументирано) ме поправи! Ако Франция, Германия, Испания, Португалия, Дания, Холандия, Белгия, Люксембург, Финландия, Швеция, Ирландия, Гърция искат повече интеграция, а ние сме против, то се съгласяваме с точно "Европа на различни скорости"! Няма как да попречим на интеграцията на старите членки, ако ге я желаят. Само ще попречим на себе си!
  —цитат от коментар 40 на vassilun


  Факт.

 81. 81 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2208 Неутрално

  До коментар [#71] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  Дано.

  Прословут архив? Единственото, което имам е моите и на Гърлето галерии и то не всичките.

  Питане имаш.
  цитат:
  "Защо не намериш един мой коментар в който да съм ''За'' Путин !!!! Виж си прословутия архив ! ЧАКАМ !"

  Чакаш....и дочака.

  Ей го.
  .................Остави Курнелия и пусни няколко десетки коментара за Русия !!!.................

  Това е дирекнта подкрепа за режима на Путлер.

  Въпроси?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 82. 82 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 3140 Весело

  До коментар [#74] от "ygo11542256":

  Не бързай !! Следващите години ще са вълшебни за някои.Гърция има от какво да вади пари !!!! Само петролното находище в КатАколо ще прибавя 0,5% към БВП следващите 25-30 години.А то е капка в морето !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 83. 83 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3625 Неутрално

  Страните от централна Европа се молеха на Западна Европа да ги интегрира към своята система, а не обратното ! Всеки иска единна позиция срещу Русия, иска солидарност при кризи, иска евросубсидии по всякакви мярки, но дойде ли въпроса за съобразяване с политика, която не винаги му допада, вдига рев до небето колко вредни били европейските тенденции на интеграция и солидарност.....

  Елементарно лицемерие от новоизлюпили се икономики, крепящи се на възможностите на единния европейски пазар !

 84. 84 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2097 Неутрално

  До коментар [#77] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  Ха ха ха

 85. 85 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 3140 Весело

  До коментар [#81] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":

  Жив и здрав да си Роска !!!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 86. 86 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 998 Неутрално

  До коментар [#12] от "plebs":

  Е,Газетата цитира левичарския Политико,между който иЛена Йончева няма голяма разлика.

 87. 87 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2097 Неутрално

  До коментар [#80] от "disorg":

  Според мене ако не се федерализирваме по -ускорено скоростите и сега са си различни. Факт.

 88. 88 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3666 Весело

  До коментар [#77] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  Друго си е (викаш) разединението по скорости..... :)
  А най големите Везири на Султана са се пръкнали от Мора.... и пак вие най недоволните....

  Bukalemun
 89. 89 Профил на Сиромахомил
  Сиромахомил
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Американската маша в Европейския съюз имала визия за Европа. И даже си позволява да говори от името на всички 13. Обобщено статията звучи така: “Запада да плаща повече и да ни остави да си ги харчим сами.” Мамини сладки. ЕС трябва да им свие (на Поляците) още повече перките (правата). Алтернативата им е топлата прегръдка (отзад) на Сибирската Мечка.

  Акъла е нещото което най-лесно се дава когато ти е в недостиг.
 90. 90 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 3140 Весело

  До коментар [#88] от "eti mehter":

  Недоволни са били тези дето не са имали дял от морския бизнес !!!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 91. 91 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#75] от "eti mehter":

  Гърция е най-големият пример за това... държава с дългове 180% от БВП. Каква държава е това? Тя е независима само на хартия. Може ли един гръцки премиер да води някава независима политика в интерес на държавата му? Все едно да живееш в жилище, което си ипотекирал и не си изплатил, то вече не е твое, то е собственост на банката, но тя все пак е проявила снизхождение и ти е позволила да го обитаваш, ако правиш това което тя поиска от теб. Такова е положението и в Италия, и в Испания, и във Великобриятания, да не говорим за Германия. Турция се вижда в момента - ако не слушкаш, ще ти направим опит за преврат, лирата ти ще поевтинява, икономиката ти ще страда. Гнусотия до шия, а лошото е че е пълно с робски душици които това положение ги устройва.

 92. 92 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2208 Неутрално

  До коментар [#85] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  Благодаря,
  желая ти също живот и щастие и не е престорено.

  Пазете се от "стратегии", защото това е новата ИК.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 93. 93 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#82] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  От все сърце ви желая всичко най-хубаво. Вие сте хубав народ, патриотичен, весел, сплотен. Но вие не разполагате с държавата си. Вие сте вече просто колония. Не че ние не сме де, но ние все пак можем и да имаме все още някаква свобода, като унгарци и поляци да водим някаква автономна политика, стига да намерим подходящите лидери. Вие вече сте загубили напълно държавата си.

 94. 94 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 3140 Неутрално

  До коментар [#92] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":

  И аз не се преструвам.Във форума може да се случи и да се поскараме, но те уважавам.Предай поздравите ми !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 95. 95 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2097 Неутрално

  До коментар [#88] от "eti mehter":

  Ама ти защо винаги изтипосваш българскста Османска Империя когсто дтава дума за днешна Турция на 95 години. Първо нсучно мога да ти докажа, че в днешна Турция турците са малцинство. Че те османците не говорят турски бе човек. Ама ти е продтено. Все пск нация на 95 години тска е. Има плам.

 96. 96 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 3140 Неутрално

  До коментар [#93] от "ygo11542256":

  Гърция принадлежи на САЩ ! Пишех още от началото на кризата, че САЩ няма да допуснат Германия да разори Гърция !!!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 97. 97 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 998 Неутрално

  До коментар [#20] от "eti mehter":

  Я да питам-в Истанбул стоят ли малоумните плакати как Ердоган благодари на истамбулци за изборите?!

 98. 98 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4451 Весело

  До коментар [#60] от "hope":

  Нещо логиката Ви ми бяга, колежке! Значи хем искат да "итнегрират" хора извън ЕС, хем бежанците не им трябват и искат да ни ги нахендрят ние да ги "интегрираме"! Не ми стига интелекта да схвана Вашата мисъл! 🤣

 99. 99 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3666 Неутрално

  До коментар [#91] от "ygo11542256":

  Гърция е най-големият пример за това... държава с дългове 180% от БВП. Каква държава е това? Тя е независима само на хартия
  =======
  Проблема е в мащабите....
  На времето.... и на Гърция и на Турция... плана маршал бе приложен едновременно в съотношения 3/5.....

  Но минаха десетилетия и.... келнера с тефтера дойде....
  Само че днес вече.... Гърция е 10, но Турция е 80 милионна държава....
  Затова гръцкия "кораб" почна да затъва....
  Обама им напечата пари..... но това е отлагане, а не решение на въпроса....

  Bukalemun
 100. 100 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2097 Неутрално

  Ние и гърците не сме си загубили държавите по различни причини. Ние сме нетен външен кредитор и имаме бългярски продукти, което не ни кара да просим. Гърция пък има естествен исторически имунитет на база на историята си и не смеят да й диктуват. А Турция още не е държава. Тя е ембрион на 95 години.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK