Какво казаха кандидатите за поста на Юнкер в първия си телевизионен дебат

Какво казаха кандидатите за поста на Юнкер в първия си телевизионен дебат

© ReutersКандидатите за председателския пост в Европейската комисия снощи проведоха дебат по въпросите за миграцията, икономиката, опазването на околната среда, данъците и международните отношения. Той бе част от процеса с т.нар. водещ кандидат, в който претендентите за поста се предлагат от групите в Европейския парламент. Този метод бе изпробван за пръв път при избора на Жан-Клод Юнкер през 2014 г. и целта му е назначаването на председателя да бъде по-демократично. Не всички държави членки обаче са съгласни с процеса на "водещия кандидат".


Манфред Вебер, Европейска народна партия


Германецът Вебер ръководи групата на ЕНП в европарламента и е смятан за фаворит за поста. По време на дебата той обеща да назначи комисар, който да съблюдава отношенията с Африка, като по този начин помогне за контрола на миграцията към Европа. Вебер отбеляза, че бъдещите търговски сделки с други страни ще включват клаузи, забраняващи детския труд. Трябваше обаче да се защитава от обвинения, че неговите колеги от дясноцентристката му група са гласували против мерки срещу климатичните промени, предаде Би Би Си.


Вебер настоя, че въпросите с миграцията имат само общо решение, посочва БТА. Той предложи данъчните въпроси и външнополитическите решения на ЕС да бъдат приемани не с единодушие, а с мнозинство. Вебер защити предложението гражданските полети да бъдат включени в издаването на разрешителни за квоти на замърсяване. Той защити воденето на търговски преговори със САЩ, но без изнудване.
След дебата той отказа да отговори на въпрос, свързан с твърдението на унгарския премиер Виктор Орбан, че не е способен да оглави еврокомисията. Липсата на отговор също е отговор, поясни Вебер. "ЕС трябва да решава, а не да създава проблеми. Трябва да обсъдим как можем да създадем икономически растеж и хората да не напускат страната си, за да печелят по-добре. Не трябва да се борим помежду си, а да си сътрудничим", добави той.


По повод разширяването на ЕС Вебер заяви, че има място за още европейски народи, но преди да бъдат приети, те трябва да решат напълно откритите въпроси, особено граничните си спорове. Турция не може да бъде част от ЕС, защото не е изцяло европейски народ, допълни той.


Франс Тимерманс, Партия на европейските социалисти


В момента той е зам.-председател на еврокомисията.


Подкрепи предложението големите дружества да плащат повече данъци, въвеждането навсякъде в ЕС на минимална работна заплата, върховенство на закона във всяка страна, защита на жените. По неговите думи опазването на природата следва да бъде сред водещите задачи пред еврокомисията.


Тимерманс определи като неприемливи действията на италианското правителство срещу мигрантите в Средиземно море. След Вебер Тимерманс също предложи специален план за развитието на Африка. Тимерманс се обърна по повод скандалите за разселването на мигрантите към държавите от Централна и Източна Европа и заяви, че съпричастността не е само за неща, които им харесват. По неговите думи без справедливо поделяне на тежестта от мигрантите границите в ЕС ще се върнат.


Тимерманс предложи минималната заплата в държавите от ЕС да бъде 65 на сто от средната. Друго негово предложение е да се добиват права за участие в изборите от 16-годишна възраст. Той подкрепи предложението за облагането на самолетното гориво, минималното корпоративно облагане (18%), повишаване на данъчния принос на дружествата за електронна търговия.


Заедно сме по-силни от Русия и Китай. В ЕС има приятели на руския президент Владимир Путин като евродепутата Найджъл Фараж, италианския вицепремиер Матео Салвини, австрийския вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе. За пръв път в историята президент на САЩ иска слаба и разединена Европа. Трябва да бъдем твърди срещу Путин, призова Тимерманс.


Маргрете Вестагер, Алианс на либералите и демократите за Европа


Вестагер от Дания в момента е еврокомисар за конкуренцията. Тя е част от екипа водещи кандидати на АЛДЕ, сред които е и координаторът за Брекзит в Европейския парламент Ги Верхофстад. По време на дебата тя призна, че Комисията е отчуждила избирателите.


Вестагер отбеляза, че ЕС е най-доброто място за живеене на света, особено за жените. Тя призова европейските общества да бъдат основани на върховенството на закона. По нейните думи са спешно необходими дългосрочно решение за миграцията, както и законни пътища за мигрантите.


Вестагер подкрепи предложението бизнесът да бъде насърчаван за разкриването на работни места за младите срещу достойно заплащане. По нейните думи милиони работни места могат да бъдат разкрити в усилията за опазването на околната среда, например със строежа на високоскоростни железопътни линии. Имаме почти всички необходими технологии. Трябва ни електронно облагане и общ минимум на корпоративното облагане. Данъчен рай е там, където всеки си плаща данъците, коментира тя. Вестагер призова ЕС да защитава европейския бизнес по света.


Тя изрази очакване занапред процесът на разширяване на ЕС да бъде по-бавен. "ЕС ще се разширява, но с повече усилия. Никога не съм срещала избирател, който да иска промяна в договорите за ЕС. Трябва да се движим в съществуващите рамки, да приложим приетите правила. Въвеждането на нови правила невинаги е отговор. Трябва да обмислим защо понякога се предпочита взимането на решения без единодушие", допълни тя.


Ска Келер, Европейска зелена партия


За втори път тя се кандидатира за поста. В дебата Келер поиска бъдещите споразумения да включват по-добра защита за човешките права. Зелените имат и още един кандидат за поста – холандеца Бас Ейкхаут.


Келер защити честно разпределение на отговорността за мигрантите. Според нея е необходимо изпращането на европейски морски спасителни сили за мигрантите в Средиземноморието. Келер отчете, че политиките на бюджетни ограничения са нанесли големи щети за младите хора в Европа. Тя призова за инвестиции в "зелена" икономика и за европейски мерки за енергийния преход. Хубаво е, че знаем какво да направим за защита на природата. Лошото е, че засега не го правим, посочи Келер.


Тя призова за данъчна справедливост и повишено облагане на дружества за електронна търговия. Келер настоя за европейско единство и ЕС да бъде сила на мира и човешките права. "Продаваме оръжия на диктатори. Това трябва да престане, не трябва да приемаме парите на диктаторите в нашите банки. Търговията не е самоцел", заяви Келер.


Определи разширяването на ЕС досега като голям успех. "Трябва да продължим да работим със страните, които се стремят към присъединяване. Трябва да останем внимателни и след приемането на страните по въпроса с върховенството на закона", призова тя.


Нико Куе, Европейска левица


Куе от Испания заяви, че единството на ЕС е в риск заради политиките за икономии, налагани в Южна Европа. Друг кандидат на левицата за високопоставената позиция е Виолета Томич, член на словенския парламент.


Куе определи миграцията като огромна човешка трагедия, но и възможност за хора без перспективи у дома. Той призова всички европейски политики за връщане на незаконни мигранти да бъдат преразгледани. Куе поиска назначаване на младите хора на работа с постоянни трудови договори. По неговите думи международните дружества са отговорни за 70 на сто от замърсяването на околната среда по света и настоя тежестта от енергийния преход да не се прехвърля на най-бедните граждани.


Той отбеляза, че все още ЕС не е постигнал уеднаквена данъчна основа. Според него договорите за свободна търговия ощетяват европейците.


Ян Захрадил, Европейски консерватори и реформисти


Захрадил, който е евродепутат от Чехия, цитира социологически проучвания от страната си, според които 90% от гражданите искат да останат в ЕС, но 70% не искат да се присъединят към еврозоната. "Това е ясен пример, че хората харесват ЕС, но не харесват всичко, което идва от него", подчерта Захрадил.


Той посочи, че еврокомисията следва да уважава всяка държава от ЕС независимо от размера и местоположението й, както и да не поучава правителствата. Добави, че не би повторил грешката със задължителни квоти за разселването на мигранти. По неговите думи са необходими бежански лагери извън ЕС.


Захрадил посочи, че работата на еврокомисията е да създава подходящата законодателна основа за бизнеса, за да има работа за младежите. По неговите думи не е нужно ЕС да си поставя неизпълними цели за защита на околната среда, но трябва да изпълни поетите обещания. Според него ЕС би трябвало да преразгледа помощите за земеделците и да насочи средства и към по-малките производители. Той се обяви против европейски данъци, както и за водене на търговски преговори със САЩ.


Според него е необходим друг баланс между европейските и националните решения. Има нужда от решения, съобразени с всяка отделна държава от ЕС. Трябва еврокомисията да бъде по-малко политическа и да не се бори за власт с Европейския съвет. Все по-тясното сближаване на страните от ЕС е неприложимо занапред, коментира той. Захрадил настоя европейската данъчна и външна политика политика да не бъдат очертавани на основата на решения с мнозинство, а с единодушие.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (68)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  Не е добър знак, че докато джуджета, султани, китайци и разни други създават реални опасности пред Европа ние си правим политически реалити шоу спектакли!
  Няма да стане така!
  Така ЕС няма да спечели респект на сериозен и уважаван геополитически фактор!!!

 2. 2 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2916 Весело

  Виж ти,поста председател на ЕК бил собственост на Юнкер! А бе вие всичко ще си кажете!

 3. 3 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  Ха дано не е някой левичар, че каквито ги плещат... Особено тази кифла Ска Келер...

 4. 4 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Тимерманс предложи 18 на сто задължителен корпоративен данък като минимум, по-точно.

  Доброто е заразно
 5. 5 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  От всички кандидати,само един от бившите соцстрани,чехът и той най адекватен.

 6. 6 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  До коментар [#5] от "mvu02435512":

  Вярно е, ама няма голям шанс. Все пак Вебер е по-приемлив от останалата левичарска фауна.

 7. 7 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  аз и без да съм ги гледал ,знам ко са казали - популизъм , фейкнюз , агресия , миграция и ''перестройка'' в сОюза . познах ли?

 8. 8 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2014 Весело

  Липсваше ми нашето Ленче в дебата.

 9. 9 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  а, и климатични промени . забрайх

 10. 10 Профил на redguy
  redguy
  Рейтинг: 1046 Любопитно

  Защо няма нито един чернокож кандидат или трансджендър? Що за дискриминация!

 11. 11 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  верно ли таа СКА келер била родена навремето ФРАНЧЕСКА или ФРАНЦИСКА , ама го сменила ,щото било производно от името на светец , да не дразнела новите гражданя от правата вяра .

 12. 12 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6123 Любопитно

  Странно ми е, как в една група са консерватори и реформисти...
  Също така ми е странно, как има обща група на националисти. Румънците си мечтаят за южна Добруджа, но са партия с нашите.
  А така наречената "Ска" Келер (мазе), е най-забавната мерудия на евро-манджата, в която най-добрата мръвка е баварецът Манфред!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 13. 13 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6123 Любопитно

  До коментар [#10] от "redguy":

  Ска не е ли някакъв микс? И май е "от стров Лесбос"...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 14. 14 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6123 Неутрално

  До коментар [#13] от "Незнайко в Слънчевия град":

  *остров

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 15. 15 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3089 Неутрално

  "Той предложи данъчните въпроси и външнополитическите решения на ЕС да бъдат приемани не с единодушие, а с мнозинство."

  Вебер иска от кръгла нула да ни направи елипсовидна. За да имаме избор.

 16. 16 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  До коментар [#12] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Абе забавна, забавна, ама толкова поразии може да нанесе!

 17. 17 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3089 Неутрално

  "Турция не може да бъде част от ЕС, защото не е изцяло европейски народ, допълни той."

  Вай, вай, вай и Русия не може по същата причина!

 18. 18 Профил на Black Hawk
  Black Hawk
  Рейтинг: 490 Неутрално

  Вебер звучи що годе приемливо, както и кандидатът на консерваторите. Останалите са чисти комунисти. Не знам как го докара ЕС до тук....

 19. 19 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2987 Неутрално

  Като ги слушат и тея искат да замязаме на ЕСССР.

 20. 20 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  До коментар [#19] от "realguru":

  Много слаба, хилава и просто опорка, моля обадете се на пасоля за по-читава!!!

 21. 21 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3089 Неутрално

  "Подкрепи предложението големите дружества да плащат повече данъци, въвеждането навсякъде в ЕС на минимална работна заплата, върховенство на закона във всяка страна, защита на жените."

  Тимерманс обещава на воля, щото знае, че няма до го бъде. Ма пък БСП-то получават свръхбонификиция. Направо почват да ме съблазняват.Еееее, майтапя се бе! Никога не съм бил за тях и няма да бъда. Пък и аз ще ходя за гъби. Ако може да ми кажете добри места и на кои гъби им е сезона?

 22. 22 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2987 Неутрално

  До коментар [#19] от "realguru":Много слаба, хилава и просто опорка, моля обадете се на пасоля за по-читава!!!
  —цитат от коментар 20 на selqnin


  Hold my beer and wait :)

  Не виждаш ли че всичките искат все повече и повече власт да бъде съсредоточена в Брюксел с изключение на последния Ян Захрадил от Чехия.

  Дори и Манфред Вебер, който уж звучи разумно иска повече правомощия за Брюксел. Точно както едно време всичко се решаваше в Москва.

 23. 23 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#6] от "pamela":

  Като си представя, че Бареков е в групата на чеха, който наистина е адекватен, а Пеевски ще бъде в групата на тази съвсем нормална Маргрете, лошичко ми става.

  Доброто е заразно
 24. 24 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4246 Неутрално

  "Трябваше обаче да се защитава от обвинения, че неговите колеги от дясноцентристката му група са гласували против мерки срещу климатичните промени, предаде Би Би Си."

  Браво на Вебер. Трябва да има решително противопоставяне на левичарските измислици за климатичните промени.

 25. 25 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5708 Весело

  За мен най-запомнящата се фраза е "..Брексит е "Игра на тронове" на стероиди..." на Тимерманс, но най-смислени бяха идеите на Маргрете Вестегер.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 26. 26 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  Някои пак запяха песента за разселване на мигрантите.Добре бе,гълъбчета,нали миграцията беше нещо много хубаво.Нали чрез нея решавахме демографския проблем.Нали,да има кой да изработва пенсиите.Нали ни обогатяваше културно.Сега изведнъж,била бреме и дайте да си го разпределим.Шизофрения някаква.

 27. 27 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  Нищо, но от сърце!

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 28. 28 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1843 Неутрално

  Единствения с проблясъци на разум е Ян Захрадил. Всичко друго е някакъв либерал-бошевишки планктон.

  Panta rhei....
 29. 29 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1828 Неутрално

  ЕНП тръпне как псевдо-консерваторите ЩЕ променят ЕС със мнозинството което ще имат в ЕП. Не ли?

  SHADOWS of SOFIA
 30. 30 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4246 Неутрално

  "В ЕС има приятели на руския президент Владимир Путин като евродепутата Найджъл Фараж, италианския вицепремиер Матео Салвини, австрийския вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе"

  Списъкът на Путиновите приятели може да бъде продължен с още много имена от така наречената "крайна десница" в Европа , финансирана от Русия, както и много от съпартийците на Тимерманс, воглаве с партийния им началник Станишев, но най-големият приятел на Путин в Европа е Меркел.

 31. 31 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2948 Весело

  Друго негово предложение е да се добиват права за участие в изборите от 16-годишна възраст.
  *
  А защо не още от детската градина за да може да ги манипулирате по-успешно?
  Да запитам: ще носят ли наказателна отговорност като възрастни?

 32. 32 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  Най-тъпият е Тимерманс, дедо Шори неслучайно му финансира кампанията.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 33. 33 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  До коментар [#6] от "pamela":Като си представя, че Бареков е в групата на чеха, който наистина е адекватен, а Пеевски ще бъде в групата на тази съвсем нормална Маргрете, лошичко ми става.
  —цитат от коментар 23 на АзКлавдия


  Абе, съюз в който и ние участваме...

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 34. 34 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1158 Весело

  До коментар [#11] от "pavur":

  Звучи логично: "Keller studied Islamic studies, Turkish and Jewish Studies at Free University of Berlin and at Sabancı Üniversitesi in Istanbul. "

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 35. 35 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4246 Неутрално

  Никой не само не коментира , но дори не споменава факта , че за първи път от края на ВСВ в Европа се окупират и анексират чужди територии от една страна агресор, която води политика на реваншизъм и пряко заплашва своите съседи и страните от източна Европа. Вместо да разискват как ЕС да се противопостави на руската агресия, кандидатите за шефове на европейската комисия коментират отвлечени въпроси като борба с климатичните проблеми и миграцията, без да осъзнават , че до голяма степен миграцията е предизвикана имено от агресивната руска политика не само в Европа , но и в близкия изток.

 36. 36 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  До коментар [#18] от "Black Hawk":

  Да, ужасно е. Докарахме се дотам, да се молим за кандидата на статуквото, защото алтернативите са много по-страшни.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 37. 37 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  Никой не само не коментира , но дори не споменава факта , че за първи път от края на ВСВ в Европа се окупират и анексират чужди територии от една страна агресор, която води политика на реваншизъм и пряко заплашва своите съседи и страните от източна Европа. Вместо да разискват как ЕС да се противопостави на руската агресия, кандидатите за шефове на европейската комисия коментират отвлечени въпроси като борба с климатичните проблеми и миграцията, без да осъзнават , че до голяма степен миграцията е предизвикана имено от агресивната руска политика не само в Европа , но и в близкия изток.
  —цитат от коментар 35 на tacheaux


  Ми сега нали ще бъдем равноотдалечени от страната, която е създала Википедия и я е напълнила със знание, и от страната, която я е забранила. Поне така Дневник представи вчера веруюто на Мама Меркел. Поравно джинси, куртки и рубашки.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 38. 38 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  Друго негово предложение е да се добиват права за участие в изборите от 16-годишна възраст. *А защо не още от детската градина за да може да ги манипулирате по-успешно? Да запитам: ще носят ли наказателна отговорност като възрастни?
  —цитат от коментар 31 на pamela


  В Холандия имаме Партия на животните и аз отдавна се питам не е ли логично да се дадат избирателни права и на домашните любимци. Все ще се намери кой да преброи гласовете.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 39. 39 Профил на birnic
  birnic
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#30] от "tacheaux":
  То може да се направи и списък на хора, финансирани от държавния департамент, от "Отворено общество" и т.н.

 40. 40 Профил на birnic
  birnic
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#35] от "tacheaux":

  Не се коментира защото са подкрепили насилствено прекрояване на граници и създаване на нови държави чрез демократично бомбардиране. Нямат право да говорят, понеже първи се на*раха. Тва е !

 41. 41 Профил на Kiril
  Kiril
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Казаха ли нещо за ислямизацията? Така и предполагах. Същата работа като британските полицаи и социални работници, които си мълчаха, за да не ги обвинят в неполитическа коректност или расизъм. Докато продължават така Мусалвини и Висши Лю Пен ще грабят преднина.

  https://imdb.com/title/tt1279083/ + http://socrates.else.is/ + https://chitanka.info/books/category/filosofia + https://tutanota.com
 42. 42 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 684 Неутрално

  " Пък и аз ще ходя за гъби. Ако може да ми кажете добри места и на кои гъби им е сезона?
  —цитат от коментар 21 на Judjuk
  лъжеш тролче, пръв ще отидеш и ще гласуваш за някоя анти-европейска партия.
  ама то стратегията е ясна да внушим на тези, които няма да гладуват за Путин, да отидат за гъби. но тук не върви!

 43. 43 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 289 Неутрално

  ЕНП и ПЕС са едни и същи. Нещо може да промени една нова формация около идеите на Фидес. Но няма да е сега.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 44. 44 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 515 Разстроено

  Като ги гледам ......
  не ни чака светло бъдеще..............

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 46. 46 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2338 Весело

  "....Какво казаха кандидатите за поста на Юнкер в първия си телевизионен дебат..."

  С две думи, както се казва:
  Казаха, че тая която са я намислили разни нацисти, ксенофоби и националисти като американското чучуло, унгарския нацист и други подобни, няма да я бъде!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 47. 47 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  До коментар [#35] от "tacheaux":

  стига рева бе . единствената окупирана територия на територията на Унията е северо кипърската турска република . крим е анексиран , ане окупиран и никога не е бил . черноморския флот беше там по договор с украйна . плюс това винаги е имал статут на автономия , откак украйна се откъсва от СССР .

 48. 48 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4558 Любопитно

  "Тимерманс предложи минималната заплата в държавите от ЕС да бъде 65 на сто от средната."

  Може би най-доброто предложение на Франс. Българите бъдейки най-бедният народ в ЕС само могат да спечелят от тази промяна.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 49. 49 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 741 Гневно

  Според кандидата за председател на ЕК Ска Келер (Зелена партия), е необходимо изпращането на европейски морски спасителни сили за мигрантите в Средиземноморието. Според кандидата на ПЕС Франс Тимерманс без справедливо поделяне на тежестта от мигрантите, границите в ЕС ще се върнат.
  Ска Келер и нейните колеги организират трафика - "спасяването" на нарастващи потоци мигранти от африканския бряг към Европа, а Тимерманс § Со. разпределят нарастващите мигрантски потоци "справедливо" между страните членки, които козируват и маршируват по светлите пътища на мултикултурализма.

 50. 50 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  До коментар [#39] от "birnic":

  че тя ''свободна ойропа'' е директно финансирана от държавния департамент , обаче тва е халал . не било чужда , медийна манипулация ,ръйш ли .

 51. 51 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  До коментар [#49] от "bpcorp":

  Тази същата кифла Ска искаше да прави специални селища в Източна Европа, където да заселва мигрантите...
  И забележете: тези държави да бъдат принуждавани да приемат мигранти.
  Ей това са съюзниците на нашите зелени в Европа.

  https://dariknews.bg/novini/sviat/evrodeputat-da-razselim-bezhancite-v-iztochna-evropa-2031769

 52. 52 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4558 Любопитно

  До коментар [#15] от "Judjuk":

  Всъщност това е едно от добрите и разумни предложения на Вебер. Не може една-две страни членки да саботират приемането на решения приети от останалите 25 държави. Това трябва да се промени. И някои решения трябва да се взимат с обикновено мнозинство, или хайде, поне 2/3 мнозинство, ако не обикновено.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 53. 53 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4558 Весело

  До коментар [#24] от "tacheaux":

  Хахахааа... не са измислици, а научно доказан ФАКТ! Чети и се ограмотявай по темата:

  https://climate.nasa.gov/evidence/

  https://www.nationalgeographic.com/environment/global-warming/global-warming-real/

  https://eeas.europa.eu/delegations/lebanon/58210/eus-call-raise-global-ambition-climate-change_en

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 54. 54 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  Виж ти,поста председател на ЕК бил собственост на Юнкер! А бе вие всичко ще си кажете!
  —цитат от коментар 2 на deaf


  Така е. Най-интересен е Юнкер, след него Комисията, след нея Европейският съюз, на дъното и почти без значение са европейците.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 55. 55 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  До коментар [#15] от "Judjuk":Всъщност това е едно от добрите и разумни предложения на Вебер. Не може една-две страни членки да саботират приемането на решения приети от останалите 25 държави. Това трябва да се промени. И някои решения трябва да се взимат с обикновено мнозинство, или хайде, поне 2/3 мнозинство, ако не обикновено.
  —цитат от коментар 52 на Иво


  Ме беше ли Манфред. Щото гледам, че на Тимерманс му казваш любовно Франс, Франс...

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 56. 56 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3089 Неутрално

  До коментар [#15] от "Judjuk":Всъщност това е едно от добрите и разумни предложения на Вебер. Не може една-две страни членки да саботират приемането на решения приети от останалите 25 държави. Това трябва да се промени. И някои решения трябва да се взимат с обикновено мнозинство, или хайде, поне 2/3 мнозинство, ако не обикновено.
  —цитат от коментар 52 на Иво


  Ми на тези страни за къв им е ЕС, щом не му пука за ентересите им и ги ощетява? Къде и са шансовете на източна Европа и особено нашите? Да не би на Евроатлантика да и пука за нас? Опомни се момче! Този Вебер е вреден!

 57. 57 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3089 Неутрално

  "Ме беше ли Манфред. Щото гледам, че на Тимерманс му казваш любовно Франс, Франс..."
  До коментар [#55] от "zyb18561487":

  Момчето е объркано, ма ша са оправи.

 58. 58 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3089 Неутрално

  "....лъжеш тролче, пръв ще отидеш и ще гласуваш за някоя анти-европейска партия."
  До коментар [#42] от "bgpatriot":

  Ха на бас! Иии, ти като не знаеш де са гъбите, що се обаждаш?

 59. 59 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3089 Неутрално

  Вебер звучи що годе приемливо, както и кандидатът на консерваторите. Останалите са чисти комунисти. Не знам как го докара ЕС до тук....
  —цитат от коментар 18 на Black Hawk


  Приемлив е за тебе. Ма и другите имат права. И, я кажи кои са комунистите? Ти жив комунист виждал ли си? Щото то едно време имаше тук един милион, ма се изпокриха и се дигизираха.

 60. 60 Профил на andreas_hofer
  andreas_hofer
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  Никакви изненади в изказванията. Десните се опитват да се концентрират върху истинските проблеми на ЕС, а левите ги избива на коледни обещания, но не е ясно откъде ще дойдат парите за обща минимална заплата, за наети младежи на постоянен трудов договор... От дядо Коледа може би?

  Комунизмът и неговите мутации са проклятието на съвременна България
 61. 61 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 741 Неутрално

  До коментар [#51] от "pamela":

  Кифла не е точното определение за Ска. По-и приляга "кукувица"

 62. 62 Профил на 06210311
  06210311
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#3] от "pamela":

  Ха дано наистина, но от всички кандидати само Ян Захрадил не говори като левичар така че!?... Не изглеждат добре нещата!

 63. 63 Профил на 06210311
  06210311
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#22] от "realguru":

  Вебер е съвсем леко рафиниран комунист. Крайно време е да се проумее, че метода с "по-малкото зло" не работи.

 64. 64 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4558 Весело

  До коментар [#55] от "zyb18561487":

  Хахааа... от кога да казваш личното име на някой политик стана любовно послание!? Добре ли си с главата Зуби1802... !?


  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 65. 65 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4558 Любопитно

  До коментар [#56] от "Judjuk":

  Не може заради ината на една две страни развитието на ЕС да бъде спъвано с години. Като не им харесва волята на мнозинството да се махат от съюза. ЕС никой не държат насила. Който не му харесва политиката на ЕС да се маха, както го правят британците в момента.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 66. 66 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4558 Любопитно

  До коментар [#56] от "Judjuk":

  Не може заради ината на една две страни развитието на ЕС да бъде спъвано с години. Като не им харесва волята на мнозинството да се махат от съюза. ЕС никой не държат насила. Който не му харесва политиката на ЕС да се маха, както го правят британците в момента.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 67. 67 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3089 Неутрално

  До коментар [#56] от "Judjuk":Не може заради ината на една две страни развитието на ЕС да бъде спъвано с години. Като не им харесва волята на мнозинството да се махат от съюза. ЕС никой не държат насила. Който не му харесва политиката на ЕС да се маха, както го правят британците в момента.
  —цитат от коментар 65 на Иво


  Националното чувство се поражда, когато интересите на една страна са пренебрегнати, ощетени и даже озлочестени. Не е лесно нито влизането , нито напускането. Важи принципа: Или си с нас, или си против нас. Планетата стана поле, населено с бандитски формирования.

 68. 68 Профил на Antoaneta PETROVA Ardashes
  Antoaneta PETROVA Ardashes
  Рейтинг: 289 Любопитно

  До коментар [#67] от "Judjuk":

  Това поле оформя границите и участниците си.Кога ли ще го разорат.

  mihala
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK