Антиевропейските партии вече не са антиевропейски

Матео Салвини и Виктор Орбан

© Reuters

Матео Салвини и Виктор ОрбанКато всяка друга страна членка на Европейския съюз, и Великобритания се подготвя да участва в предстоящите избори за Европейски парламент в края на месеца, а на целия континент популизмът изглежда се представя много добре. Но Великобритания е встрани по отношение на един важен момент. Само в Обединеното кралство популизмът все още в голяма степен приема формата на антиевропейска идеология. Навсякъде другаде партиите, които преди настояваха за излизане от ЕС, през последните две години промениха фундаментално централното си послание, пише в статия за сп. "Форин Полиси" Сузи Денисън.


През 2016 г. Европейският съвет за външна политика преброи най-малко 15 партии в Европа, водещи кампании за референдум за членството на страната им в ЕС. Днес такова послание на практика не съществува. Вместо това националистките партии си подават ръка в ЕС, обединени около посланието на италианския вицепремиер Матео Салвини за "Европа на здравия разум" –


не за края на Европейския съюз, а за един променен Европейски съюз,
който се фокусира върху сигурността и възприема подхода "нацията на първо място" в икономиката. От една страна, тази еволюция в посланията е последица от Брекзит. Дълбокият политически хаос в Обединеното кралство далеч не е завидна дестинация, която да бъде обещана на избирателите. Разбира се, това предполага и че ако британското излизане от ЕС в крайна сметка не завърши катастрофално, останалите антиевропейски партии бързо ще се върнат към първоначалната си реторика.


Има обаче една по-дълбока мотивация за тяхната трансформация, мотивация която би било мъдро проевропейските партии да анализират. Популистките партии разбраха две важни неща за европейския електорат през 2019 г. Те знаят, че тези избори не са битка между две съперничещи си визии за отворена интернационалистка Европа срещу затворена националистка Европа. Европейската идентичност остава силна и европейците чувстват нива на защита в ЕС, което не искат да загубят. Това не значи, че са съгласни със статуквото. Всъщност, за да се свържат успешно с избирателите, партиите трябва да се представят като защитници на промяната.


Скорошно проучване на Евробарометър показа рекордно висок от над 30 години брой респонденти, смятащи, че еврочленството е добро за страната им – 68% през февруари и март. Мащабно изследване за Европейския съвет за външна политика (ЕСВП), проведено през изминалите четири месеца от YouGov, също показа, че европейската идентичност остава много важна за гражданите на ЕС. Това, което европейците ценят в ЕС, стана ясно от отговорите на въпроса


каква би била най-голямата загуба, ако ЕС спре да съществува.


Най-честите отговори са съсредоточени около ползите от членството в единния пазар – възможностите за живот, работа и пътувания в другите държави членки. Също популярна е и идеята за ЕС като глобален актьор. Третият най-голям дял отговори е свързан с ангажимента към европейските ценности – защита на демокрацията и върховенството на закона.


По въпроса дали членството в съюза защитава гражданите от произволите или провалите на правителствата или пречи на тези правителства да действат в техен интерес, повечето респонденти подкрепят защитната роля на ЕС.


Във всяка държава членка, включена в изследването, с изключение на Унгария, миграцията не е идентифицирана като една от основните две заплахи за Европа. Най-популярният отговор е ислямската радикализация, което подсказва, че хората са по-обезпокоени за интеграцията и единството в обществото, а не за граничния контрол. В Унгария и Италия, както и в Гърция, Испания и Полша, емиграцията буди също толкова голяма тревога, колкото имиграцията. Това, което става ясно от анкетите, е че има една Европа, която иска подкрепа за интеграцията на мигрантите, а не затягане на граничния контрол или дори лимит на миграцията.


В проучването на ЕСВП/ YouGov от февруари 2019 г. три четвърти от европейците казват, че според тях или национална им политическа система, или европейската система, или и двете са разрушени. are broken Две трети са на мнение, че бъдещето на децата им ще е по-лошо от тяхното. Простото обещаване на повече от същото няма да реши проблема с това ниво на откъснатост между гласоподавателите и политическата система. В това е силата на идеята на Салвини за различна, разумна Европа. Той успешно тласка партиите от основното течение към това да защитават статуквото.


Време е и проевропейските партии да използват умна тактика. Те трябва да покажат, че признават дълбокото ниво на откъснатост между избирателите и партиите и да предложат визия за европейско бъдеще, която да накара мълчаливото мнозинство да усети, че си заслужава да гласува на изборите в края на май.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (128)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2020 Неутрално

  Не са.. Ти да видиш!
  И комай никога не са били..
  Що тъй правят тез хора?

 2. 2 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1356 Неутрално

  Антиевропейските партии са финансирани от Кръмъл

 3. 3 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Viva EU? Очаквам да наритаме нацикомунистическите задници на Евро изборите.

 4. 4 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 631 Неутрално

  До коментар [#2] от "4ort":

  Без Русия няма Европа

  гошо
 5. 5 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 826 Неутрално

  Колко е смешно всичко това.....
  неонацитата си предцтавят, че са на етап: фюреръ идва на власт чрез избори.
  И дори виждат техен водач стъпил на трона на светъ! Тръмп - навиа, нашиа, адолф. Дойчленд, дойчланд убер алес. И си викат - сега е време и европа да падне под ботуша на неонацизъмъ, за да изпитаме удоволствие и да властваме.
  Е браво, е нека. Третата световна си върви.
  НЕ МОЖЕ, НЕ МОЖЕ, АМА НЕ МОЖЕ БЕ, ДА ИНВЕСТИРАШ ВЪВ ВОЙНА И ДА ПОЛУЧИШ МИР!

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 7. 7 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1356 Неутрално

  До коментар [#2] от "4ort":Без Русия няма Европа
  —цитат от коментар 4 на гошо


  Дружбата ви със савецкия саюз е като слънцето и въздуха за всяко живо същество,за вас комунистите.
  Защото сте като кърлежи, трябва да се храните от чужд организъм. Некадърни и неспособни да изкарате и пукната пара, чакате на савецката хранилка.

 8. 8 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#5] от "scott":

  Хапчетата чичо, хапчетата!...

 9. 9 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6047 Неутрално

  До коментар [#5] от "scott":

  Не е СМЕШНО !
  Виж :
  Румънска банка обяви валутните курсове за деня в череши

  [email protected]
 10. 10 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 826 Неутрално

  До коментар [#8] от "vhv":

  Не е зле първо Вие да изпиете вашите......

 11. 11 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3563 Неутрално

  До коментар [#2] от "4ort":Без Русия няма Европа
  —цитат от коментар 4 на гошо

  Ако не си разбрал още,става въпрос за ЕС,а Русия не го ще този ЕС.Не говорим за континенти.

 12. 12 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 631 Весело

  До коментар [#11] от "chicago514":

  Разбрах ама и досегашния ЕС също взе да почва да разбира

  гошо
 13. 13 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2474 Весело

  Това материалче го е писал някой на поне три ракии.Щото според него ,хората хем се притеснявали от радикалната ислямизация,хем били против"затягане на граничния контрол или дори лимит на миграцията."Демек,искали безконтролно вкарване на още такива радикални ислямисти.Логика та дрънка!

 14. 14 Профил на Divi filius
  Divi filius
  Рейтинг: 282 Весело

  Антиевропейските партии са финансирани от Кръмъл
  —цитат от коментар 2 на 4ort


  4ort знае, от кого са финансирани... 🤷‍♂️

  П.П. Има ли нещо АНТИ на тоя грешен Свят, дето да не е финансирано от Кремъл. РФ ще излезе по- богата и от съвкупния Запад! 💲🇷🇺💲

  reductio ad absurdum...
 15. 15 Профил на Divi filius
  Divi filius
  Рейтинг: 282 Весело

  Това материалче го е писал някой на поне три ракии.Щото според него ,хората хем се притеснявали от радикалната ислямизация,хем били против"затягане на граничния контрол или дори лимит на миграцията."Демек,искали безконтролно вкарване на още такива радикални ислямисти.Логика та дрънка!
  —цитат от коментар 13 на mvu02435512


  Демек, надяват да ги превъзпитат(интегрират). 🙄

  Интересното е, че (уж) им трябва работна ръка(+ инджинери, дофтури...), а в същото време РОБОТИТЕ все повече настъпват. Западната шизофрения продължава... 😏

  reductio ad absurdum...
 16. 16 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3347 Неутрално

  До коментар [#11] от "chicago514":

  ами защо тогава винаги се налага дребната манипулацийка за ЕС да се говори като за Европа

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 17. 17 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3767 Весело

  До коментар [#15] от "Divi filius":

  Конкуренция ще има между двата сектора....

  Bukalemun
 18. 18 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  До коментар [#13] от "mvu02435512":

  Цитат от статията:
  "Във всяка държава членка, включена в изследването, с изключение на Унгария, миграцията не е идентифицирана като една от основните две заплахи за Европа. Най-популярният отговор е ислямската радикализация, което подсказва, че хората са по-обезпокоени за интеграцията и единството в обществото, а не за граничния контрол. "
  *
  Не, просто са омешали легалната миграция на хора вътре в съюза и нелегалната миграция на идващите отвън. Ако въпросът е зададен така "Подкрепяте ли миграцията в Европа", повечето запитани ще отговорят с ДА. Този отговор се тълкува манипулативно, че не виждат миграцията като заплаха.

 19. 19 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3973 Неутрално

  Поредният тъпизъм. Щом не си либерал-глобалист, значи си антиевропеец?! На хората в Европа, им омръзнаха множеството неадекватни решения, на сегашната политическа, неграмотна върхушка, както и действията, на безконтролно работещата брюкселска бюрокрация. Патриотизмът и национализмът, бяха оплюти от разни инфантилизирани профили.

 20. 20 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3973 Неутрално
 21. 21 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  Националистите едва ли ще спечелят такава популярност че да доведат до дезинтеграция на ЕС, но пък ще противодействат на крайните либерали и така ще има някакъв баланс, тъй като досега либералите диктуваха и налагаха политиката на ЕС.

 22. 22 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  Западната шизофрения продължава.
  —цитат от коментар 15 на Divi filius


  Шизофренията не е западна,изброените в пасквилчето партии също са оттам,а либерастка.Иначе как да си обясним,че един от корифейте им,Тимерменс,хем вика,че приемането на мигранти е нещо хубаво,хем ,че било бреме и иска да го разпределя между всички.

 23. 23 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1957 Неутрално

  До коментар [#15] от "Divi filius":Конкуренция ще има между двата сектора....
  —цитат от коментар 17 на eti mehter


  Ето кажи кога ще идат 1 милион турци да оплождат норвежките,щото техните мъже не могат.Такива като теб живеят в измислен свят на митове и легенди.Никоя държава няма нужда от неграмотни ислямисти.Това, че в някои държави го допуснаха се дължи на други обстоятелства.

 24. 24 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2431 Неутрално

  До коментар [#14] от "Divi filius":

  П.П. Има ли нещо АНТИ на тоя грешен Свят, дето да не е финансирано от Кремъл. РФ ще излезе по- богата и от съвкупния Запад! 💲🇷🇺💲
  =============÷
  Може би (на теория). Но днес най-богатата страна (в природните ресурси) е всъщност една от най-бедните.
  През последните 20 години техният лидер🥋 говори за това, но само говори, но в действителност страната (хората) е просто обедняла.
  И все пак, в Русия, рублата не е долар. Това означава, че доларът трябва да се умножи по 65)😊
  1💲 ✖ 65 = 1 ₽

  "Чуждестранен агент"
 25. 25 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3767 Весело

  До коментар [#23] от "Мусаши":

  Гледам. .....май до зори не си спал.....
  Какви са тия размисли и страсти....

  Bukalemun
 26. 26 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2020 Неутрално

  Антиевропейските партии са финансирани от Кръмъл
  —цитат от коментар 2 на 4ort


  Браво на Кремъл ..
  А противниците им, дето искат Европа да не е европейска - са финансирани от Сорос ..

 27. 27 Профил на m_style
  m_style
  Рейтинг: 662 Неутрално

  Страшни анализи, няма що... Естествено европейците одобряват общите си ценности /християнски/, общ пазар, транспорт, инфраструктура и нямат нищо против свободния обмен. Това, което обаче никой не одобрява е Европа на разградения двор, където всякакви хора, предимно ислямисти се сдобиват със същите права като поколенията европейци и ползват наготово социалните системи, без да имат никакъв принос за това. Рекета върху ЕС чрез терор оставам без коментар... Диваците и ромите никъде не са интегрирани успешно - факт!

 28. 28 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2020 Неутрално

  Националистите едва ли ще спечелят такава популярност че да доведат до дезинтеграция на ЕС ...
  —цитат от коментар 21 на pamela


  А ЗАЩО трябва да се довежда до " дезинтеграция на ЕС" , ако националистите спечелят такава популярност?

  #КОЙ ще почне да дезинтегрира Европа, в която националистите са спечелили популярност?
  Едно хора грантополучатели?

  Или кой?

 29. 29 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2020 Неутрално

  Това е заплахата ..

  "Ако Европа стане националистическа и не иска подмяна на населението - ще бъде дезинтегрирана"!

  Ясно е и кой насажда тези настроения, за разпадане на ЕС , ако либерастите-левичари в един момент не определят политиката на съчза..

 30. 30 Профил на Kiril
  Kiril
  Рейтинг: 282 Неутрално

  ,,Време е и проевропейските партии да използват умна тактика. Те трябва да покажат, че признават дълбокото ниво на откъснатост между избирателите и партиите и да предложат визия за европейско бъдеще..."

  На световно ниво на хората им писна от визии затова всяка следваща година гласовете за партиите намаляват. Партиите са на смъртно легло. Стига се престаравахте с превъзнасяния.

  Нещо друго. На Евроизборите може само Обединеното Кралство да е "анти-европейско", но на общоевропейско ниво само правителството на Обединеното Кралство не зависи от лъжливи фашисти обвързани с Россия.

  https://imdb.com/title/tt1279083/ + http://socrates.else.is/ + https://chitanka.info/books/category/filosofia + https://tutanota.com
 31. 31 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7975 Неутрално

  До коментар [#4] от "гошо":

  Без Русия ще има една мирна и спокойна Европа.

 32. 32 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3347 Весело

  До коментар [#24] от "putinxujlo":ай-богатата страна (в природните ресурси) е всъщност една от най-бедните.

  това е добро.
  изгледай все пак интервюто с разкаялия се трол

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 33. 33 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1957 Неутрално

  До коментар [#23] от "Мусаши":Гледам. .....май до зори не си спал.....Какви са тия размисли и страсти....
  —цитат от коментар 25 на eti mehter


  Разумни размисли и страсти.Наскоро моя позната бе нападната от подобен примат от цигански произход,та си викам ,че няма нужда в България да се заделят милиони диваци с подобно мислене.

 34. 34 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2020 Неутрално

  На Евроизборите може само Обединеното Кралство да е "анти-европейско", но на общоевропейско ниво само правителството на Обединеното Кралство не зависи от лъжливи фашисти обвързани с Россия.
  —цитат от коментар 30 на Kiril


  Само Обединеното Кралство , ще е само антиевропейско ..
  Ще видите!
  Те ни мразят нас, европейците.. те - в Уелс и Англия - кръщават синовете си Мохамед!
  --------------------------
  By Victoria Ward 6:00AM GMT ...
  The name Mohammed has become the most popular boys’ name in the UK, jumping 27 places to knock Oliver off the top spot...
  .. Sarah Redshaw, managing editor of BabyCentre, said: “Traditionally, Muhammad is often the name given to the first-born boy ....
  wreckage
  ----------------------------
  ей сайт .. най-популярните имена на новородени за 2015

  https://www.babycentre.co.uk/a25017755/top-baby-boy-names-2015

  1.Muhammad..
  2. Oliver ..

  за 2016 :

  Top UK boys' names 2016 https://www.babycentre.co.uk/top-baby-boy-names-2016
  Oliver , Muhammad

  За 2014 вече видяхме, нали .. 1. Muhammad

  Now in its second year at the top of our chart


  https://www.babycentre.co.uk/l25017751/top-20-boys-names-of-2015-photos #ixzz4jF0xYG7N
  ----------------------------------

  Правителството не зависи от фашисти! Че кмет на Лондон е Садик Хан !
  То не им дава на англичаните да шавнат ..ей с Томи Робинсън ...
  Помните- излезе с публикации, че пакистанци са експлоатирали сексуално английски момичета, а полицията е криела .. та да няма фашизъм.

  И какво - ами в затвора!
  Що тъй ще говори?

  Да, пуснаха го, щото народът щеше да влезе на Даунинг Стрийт , ама това е временно отстъпление

  Ето:

  https://www.youtube.com/watch?v=0zRojnRTW-o&t=42s

  https://www.youtube.com/watch?v=Tq0ixbVMONA&t=28s
 35. 35 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2341 Неутрално  Кефят ги еврофондовете.

 36. 36 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2341 Неутрално  Марешки влезе вчера в световните новини.

 37. 37 Профил на Kiril
  Kiril
  Рейтинг: 282 Неутрално

  До коментар [#34]:

  Мохамед е едно от най-популярните имена за новородени в Обединеното Кралство и пак няма финансирани от Россия псевдо-патриоти/фашисти в правителството - UKIP е в разруха.

  А в Европа, където Мохамед не е най-популярното име има финансирани от Россия псевдо-патриоти/фашисти в почти всяко правителство.

  https://imdb.com/title/tt1279083/ + http://socrates.else.is/ + https://chitanka.info/books/category/filosofia + https://tutanota.com
 38. 38 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1299 Неутрално

  Поредният тъпизъм. Щом не си либерал-глобалист, значи си антиевропеец?!
  —цитат от коментар 19 на Vlado Nikolov


  Тия са си направо либерал джихадисти - обявили са свещена война за налагане на левундерските си виждания, които най-вероятно ще доведат до тотален упадък на ЕВропа... и същите тези неотроцкисти, с перманентната си революция да наложат силово убиващи Европа порядки, имат наглостта да се наричат проевропейци.
  То по дефолт всеки политик е популист, защото не съм чул някой да обещава, че като дойде на власт ще стане по-зле, но либерал джихадистите са най-големите популисти и далеч изпреварват и Салвини, когото наричат големия популист.

 39. 39 Профил на pinoccio
  pinoccio
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  Я някой рубльо да обясни, как така всичкото безродни патрЕоте са все на руска хранилка?

  И нашите трима глупаци и Льо Пен, и Салвини, и Орбан и тнт. Където и да копнеш, все рашките изкачат.

  И да ми обясните, защо ЕС им е лош, но евентуална зависимост от рашките е нещо прекрасно и драпат все натам?

  Ми вижте им кочината бе, тва чака и Европа, ако докопат дори и малко власт над нея, Източната ѝ част още не може да се съвземе от червения им ботуш, не е ясно и дали въобще ще, имайки на лице бесна корупция по савецки модел и изключително в тяхна полза, грабят ни и до днес.

 40. 40 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  Антиевропейските партии са финансирани от Кръмъл
  —цитат от коментар 2 на 4ort


  Или от Мека. (!)

  Апокалипсисът апокалиптичен
 41. 41 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4255 Неутрално

  "В проучването на ЕСВП/ YouGov от февруари 2019 г. три четвърти от европейците казват, че според тях или национална им политическа система, или европейската система, или и двете са разрушени. are broken Две трети са на мнение, че бъдещето на децата им ще е по-лошо от тяхното. Простото обещаване на повече от същото няма да реши проблема с това ниво на откъснатост между гласоподавателите и политическата система. В това е силата на идеята на Салвини за различна, разумна Европа. Той успешно тласка партиите от основното течение към това да защитават статуквото."

  Когато ЕС все повече се превръща в чиновническа клика, която се опитва да налага политики и практики, които обикновенния европеец не само не разбира, но са му и враждебни и антинационални, няма как да се очакват по - различни резултати ! Нищо не пречеше традиционните европейски партии да съобразят, че съществува подобен проблем и да се опитат да го адресират, но те просто продължиха в същата посока и сега многобройните и националистически, и популисти, и крайни, а и какви ли не още партии, просто заеха тази ниша ! За Брюксел остана само говори срещу националистите и да им слага епитети - подход, която изобщо не решава нищо ! И скоро ще видим съотношението на силите в новия европейски парламент !

 42. 42 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  Европа за европейците, паразитите и разбойниците ВЪН!

  Щом си агресивна маймуна, ще живееш в джунглата, а не в цивилизацията. Докато ти дойде акъла.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 43. 43 Профил на no_bs
  no_bs
  Рейтинг: 735 Неутрално

  Всеки политик има ограничен във времето живот като такъв и ограничени във времето възможности да се облажи от обществената софра. Само наивниците вярват, че дясно-популистите искат чиста и свята революция. Облажването на общата софра в Страсбург в много по-лесно, привлекателно и безопасно. Нелепо е да се мисли, че днешните дясно-популистки месии ще отидат в Стеасбург, за да решават ежедневните проблеми на Ханс, Иван или Джовани. Колкото Тръм реши проблемите в Средния Запад - там за две години всички станаха богати, щастливи и бели.

  Внимание: По време на COVID-19 eпидемията, политиците и медиите са най-голямата опасност за Вашето здраве!
 44. 44 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  До коментар [#43] от "waj29610503":

  Не виждам Лицемеркел, Джънкър или Тереза Мей особено да си изпълняват предизборните обещания. Което е дефиницията за "популист".
  Така че спокойно може да изкарате думата "десно-популисти", "европопулисти" и т.н. от лексикона си.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 45. 45 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  Надявам се Марешки да изпревари Атака и ВМРО.

  Любовта ще спаси света!!!
 46. 46 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  Впрочем ЕНП така дълбоко са се ояли с власт и пари, че са си напазарували доволно количество медии.
  И набиват в главите на хората, че който не одобрява политиката им е:
  антиевропеец,
  популист,

  Любовта ще спаси света!!!
 47. 47 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  До коментар [#2] от "4ort":Без Русия няма Европа
  —цитат от коментар 4 на гошо


  Ихаааа , и без Гошо нема лошо !!!!

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 48. 48 Профил на no_bs
  no_bs
  Рейтинг: 735 Неутрално

  До коментар [#44] от "БМЗ":
  Уважаеми Г-н или Г-жо БМЗ, надявам се че живеете в свободна страна и можете да извадите какво си пожелаете и от където си пожелаете. Приятна неделя.

  Внимание: По време на COVID-19 eпидемията, политиците и медиите са най-голямата опасност за Вашето здраве!
 49. 49 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 837 Неутрално

  Те, затова са 'популисти', национал-социалисти и др. буламачи..
  Истинската мечта на лидерите на тези партии е точно това: винаги да са на една крачка от властта, но никога да не управляват. Щото ако успеят да дойдат на власт много бързо им лъсват голите задници и абсурдните обещания. Ще трябва да доказват на практика, че 'земята е плоска'. Ще трябва да градят политика, ама за случайни авантюристи това е почти невъзможна мисия.
  ----
  И все пак. За да се пръкнат подобни фюрерчета, то има нещо много болно и несъстоятелно в т. нар. системни партти. Политиките и посланията им.

 50. 50 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2431 Неутрално

  До коментар [#32] от "дерибеев":

  изгледай все пак интервюто с разкаялия се трол
  ========////==========////
  Уффф,🤦🏻‍♂️😄 Един от най-тролистите тролове ми пише, че съм трол.
  Защо имам нужда от вашето интервю (да ми предложи още една реч на Путин да слушам!) Живеех в Русия и със собствените си очи видях и усещах целия този ужас в собствения си живот!🤧 И в сравнение ☝️с Русия, България е ☝️рай за демокрацията и пример на икономическото развитие😊

  "Чуждестранен агент"
 51. 51 Профил на ДСиБ
  ДСиБ
  Рейтинг: 702 Неутрално

  Това винаги е било така. Това че искали да се разпадне ЕС, че били нацисти, фашисти и т.н. е левичарска опорка на социалистите и техните братовчеди либералите.

 52. 52 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2954 Неутрално

  До коментар [#41] от "samoedin":

  Тоест, искаш да ни убеждаваш, че като налагат враждебни и антинационални практики, брюкселските чиновници превърнаха ЕС в едно от най-добрите места за живот и работа в света? Да не си спал на течение снощи...?

  Бивш tww09306483.
 53. 53 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1957 Неутрално

  Ала бала.Хората не искат Европа да се превърне в Буркастан и тълпи неграмотни диваци от Африка и Азия да се заселят в европейските градове и села.Не искат децата им да ги манипулират,че е нормално да са хомосексуални, не искат да плащат данъци эа "борба с глобалното затопляне ".И не случайно избират партии,които се противопоставят на това.

 54. 54 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2954 Неутрално

  До коментар [#45] от "hope":

  В какво да ги изпревари? В по-качествено лизане на кремълски подметки? Наистина, там конкуренцията е голяма...!

  Бивш tww09306483.
 55. 55 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2385 Неутрално

  Антиевропейските партии се промениха за да не изчезнат. Крясъците за излизане от ЕС не носят достатъчно гласове !!!! Мнението ми за новата им тактика......''Ще се бориме вътре в ЕС за да го рефоемираме'' си е чисто лицемерие и популизъм ! Крайните идеологии никога не произвеждат визия и политика !!!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 56. 56 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  До коментар [#45] от "hope":В какво да ги изпревари? В по-качествено лизане на кремълски подметки? Наистина, там конкуренцията е голяма...!
  —цитат от коментар 54 на tww09306483


  ——
  Елитите на Европа, са като щрауси с забодени в земята глави, и всеки, който ги критикува задължително е Кремълски агент. Колко удобно, масите да не разсъждават много, много.

  Пътя на глобалния икономически пазар, има една съществена @екстра”, и тя е, че пада раждаемостта. За това им трябваха мигранти и там настъпиха мориката.

  Любовта ще спаси света!!!
 57. 57 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2954 Неутрално

  До коментар [#53] от "Мусаши":

  Да, наистина хората не искат Европа, да се напълни с араби, чалми, забрадки, шалвари, бурки и прочие мохамедански атрибути...! Какво да кажем обаче, за нашите баш-патриоти, които продават паспорти, точно на такива и говорят, колко лош и несправедлив бил ЕС?!

  Бивш tww09306483.
 58. 58 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1957 Неутрално

  До коментар [#53] от "Мусаши":Да, наистина хората не искат Европа, да се напълни с араби, чалми, забрадки, шалвари, бурки и прочие мохамедански атрибути...! Какво да кажем обаче, за нашите баш-патриоти, които продават паспорти, точно на такива и говорят, колко лош и несправедлив бил ЕС?!
  —цитат от коментар 57 на tww09306483


  И кога аз съм защитавал подобни хора и партии?Когато тръгна да ги защитавам или агитирам за тях,тогава може и да ми зададеш подобен въпрос.

 59. 59 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Има ли нещо АНТИ на тоя грешен Свят, дето да не е финансирано от Кремъл.
  —цитат от коментар 14 на Divi filius

  сигурно има ама не се отнася за теб
  ти явно си финансиран от Кремъл.

 60. 60 Профил на no_bs
  no_bs
  Рейтинг: 735 Неутрално

  До коментар [#53] от "Мусаши":
  Г-не или Г-жо Мусаши, за контрола върху имиграцията сте прав. Това междувременно се споделя от всички политически течения. След кризата през 2015 предизвикана от непремерени изказвания на Г-жа Меркел, нетната имиграция в Европа намалява ежегодно и то без навсякъде да управляват десни-популисти. Въпроса обаче за интеграцията на тези, които са тук, не може да се реши от национал-популистите защото в комуникацията им има твърде много омраза...освен ако не стигнем дъното както през ВСВ и се започне масова депортация. Омразата поражда омраза.
  Що се отнася до глобалното затопляне, което слагате в кавички, решението е много просто, но не присъства в програмите на никоя партия, защото е изключително непопулярно - трябва по естествен път да се намали населението на земята. Удвояването в последните 40 години е пагубно за планетата. Поздрави.

  Внимание: По време на COVID-19 eпидемията, политиците и медиите са най-голямата опасност за Вашето здраве!
 61. 61 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1869 Неутрално

  До коментар [#2] от "4ort":Без Русия няма Европа
  —цитат от коментар 4 на гошо


  Колкото по-далеч от Русия, толкова по-добре за Европа. И още по-добре за България.

 62. 62 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  Във всяка държава членка, включена в изследването, с изключение на Унгария, миграцията не е идентифицирана като една от основните две заплахи за Европа.


  Ти да видиш! Щото аз пък имам данни от друго проучване според което:

  Италия - безработица и миграция
  Германия - миграция и жилищна политика
  Холандия - здравеопазване, климат, миграция
  Дания - климат, здравеопазване, миграция
  Унгария - здравеопазване, инфлация, миграция

  Страхувам се, че има твъъъъърде големи различия, което ме навежда на мисълта, че тези изследвания са ... шменти капели и зависи кой ги поръчва, на кого ги поръчва и какво иска накрая да излезе - вероятно удобни за адженда данни. Аааа забравих и журналята, дето отразяват каквото им отърва, по-точно каквото им кажат грантодателите :)

 63. 63 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 571 Неутрално

  В тази статия някакъв соросовец ни тълкува какви бели европейските популистки партии и какво искали европейците. Ако глобалистите знаеха какви са европейските популисти и какво искат европейците, нямаше да са глобалисти. Ето ви един бисер от статията- европейците не били протим имиграцията, ами били против ислямската радикализация!!! Че те двете са свързани. Те не се радикализират в Европа, те си идват радикализирани и най-добрият начин за борба с радикализацията е да се хспират на границите. Другото, което не разбират глобалистите е, че европейците нямат общи искания, нито общи проблеми. Те си имат специфични национални проблеми, които европейския съюз хем не може да решава, хем не дава на нациите да си ги решават. Глобалистите не разбират, че са направили Съветски съюз и европейците не искат Съветски съюз. Европейците не искат неомарксизъм, не искат педерастиите, не искат identity politics. А ЕС упорито ги промотва и дава пари за тях. Пловдив, европейска столица, ЕС дава пари но с условието да се пропагандират педерастиите и содомиите. Пловдивчани на няколко пъти ходят да будят кмета посред нощ, за да спират тази пропаганда. Дават пари, но с условие в училище да се пропагандира педеластията и смяната на пола. Ужас!

 64. 64 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1869 Неутрално

  Ала бала.... не искат да плащат данъци эа "борба с глобалното затопляне ".
  —цитат от коментар 53 на Мусаши


  Глобалното затопляне е научен факт, доказан много отдавна. Но вие, тръмпанарите и путинарите, винаги сте имали проблем с истината

  А, забравих,... и Цицекс е Цска, нали.

 65. 65 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1957 Неутрално

  До коментар [#53] от "Мусаши":Г-не или Г-жо Мусаши, за контрола върху имиграцията сте прав. Това междувременно се споделя от всички политически течения. След кризата през 2015 предизвикана от непремерени изказвания на Г-жа Меркел, нетната имиграция в Европа намалява ежегодно и то без навсякъде да управляват десни-популисти. Въпроса обаче за интеграцията на тези, които са тук, не може да се реши от национал-популистите защото в комуникацията им има твърде много омраза...освен ако не стигнем дъното както през ВСВ и се започне масова депортация. Омразата поражда омраза. Що се отнася до глобалното затопляне, което слагате в кавички, решението е много просто, но не присъства в програмите на никоя партия, защото е изключително непопулярно - трябва по естествен път да се намали населението на земята. Удвояването в последните 40 години е пагубно за планетата. Поздрави.
  —цитат от коментар 60 на waj29610503


  Имиграцията намалява само в сравнение с пикът от 2015г.Иначе само за първите три месеца на 2018т в ЕС са влезли 130 хиляди нелегални имигранти.Изобщо не са малко.А спрямо тези,които са в ЕС и не спазват законите могат да се прилагат по-строго,включително и да ги екстрадират.
  А глобалното затопляне е една лъжа,с която се усвояват стотици милиарди долари всяка година. Не случайно и Тръмп излезе от Парижкото споразумение за климата.Най-жалкото е,че идва глобално застудяване,а затоплистите плащат хората със затопляне.

 66. 66 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1957 Неутрално

  [quote#64:"galapagas"][/quote]

  Докажат е за тъпанари като теб.Среднята годишна температура през 2018г е по-висока с 0,2 градуса от 1979г.За 40 години 0,2 градуса разлика.Като трендът е низходящ.

 67. 67 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2777 Неутрално

  До коментар [#23] от "Мусаши":Гледам. .....май до зори не си спал.....Какви са тия размисли и страсти....
  —цитат от коментар 25 на eti mehter


  С какво гледаш бе с едното рибешко око ли бе кавал????Хихи...

  shlshlshlshl
 68. 68 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Защо Салвини издига лозунга за Европа на здравия разум- ето ви един конкретен пример. ЕС е развил култ към екологията. Но не си мислете, че това означава голяма грижа към природата. Култът означава безмозъчност. От ЕС дават пари на производителите на рози по програми за екологично чиста продукция- да не ползват торове, препарати и пр, за да бъде маслото екологично чисто. Това розово масло се продава на Китай. Т.е. производителите добиват по-малки количества розов цвят, но ЕС ги компенсира с пари, за да бъде розовия цвят органично чист или екологично чист. Екологично чиста продукция, предназначена за Китай!!! При условие, че китайците това не ги интересува, при условие, че розовото масло не се яде, не се пие, а се маже и няма никакво значение дали е органик или не, при условие, че в розоварната не правят разлика между екологично чист розов цвят и неекологично чист, а просто бухат всичко в един казан, варят и продават на Китай. На това му се вика лишени от здрав разум култовци. Такова безцелно финансиране с държавни пари в Китай и в нормални държави с нормални управници никога няма да направят. Само в общества, управлявани от лишени от разум глобалистки, неомарксистки, робуващи на култове безмозъчни перверзници.

 69. 69 Профил на no_bs
  no_bs
  Рейтинг: 735 Неутрално

  До коментар [#65] от "Мусаши":
  Разбирам страховете Ви, но ако живеете в България би трябвало да сте по-спокоен за имиграцията. През 2017 само 3.6 от 1000 души живеещи в България са били от страни извън Европейския съюз. Това разбира се включва и гражданите на Русия. ;-) Средното за целия ЕС е под 5 на хиляда. Разбира се концентрацията в големите градове е голяма и властите трябва да се справят с това чрез по-бърза интеграция или екстрадиране на тези които нямат основание за убежище. Но България, сравнена с повечето Западноевропейски има нищожен проблем с имиграцията, затова е трудно да се разбере защо много от колегите във форума имат огромен проблем с имиграцията. Нека да оставим страните които имат проблем да си го решават. Както знаем, квотното разпределение не проработи. ;-)
  https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Migration_and_migrant_population_statistics

  По въпроса за Тръмп и “глобалното застудяване”. Ще ви помоля да потърсите научни аргументи за мнението си. Г-н Тръмп не е известен с това, че е прочел много книги в живота си. Основно е писал, тоест ползвал е Ghostwriters да му ги пишат. Освен това забрани на университета, в който е учил да публикува оценките му - вероятно за да не получат учените по света комплекс за малоценност. Може би е добре да не му вярвате сляпо. Той не живее, за да решава Вашите и на наследниците Ви проблеми. ;-)

  Внимание: По време на COVID-19 eпидемията, политиците и медиите са най-голямата опасност за Вашето здраве!
 70. 70 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 356 Неутрално

  Без Лондон, Париж и Берлин няма Европейски съюз. Всички обичаме съюза, защото ни дава защита, свобода да живеем, работим и пътуваме без ограничения, закони, високи стандарти на храната и т.н.

 71. 71 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4246 Неутрално

  До коментар [#2] от "4ort":Без Русия няма Европа
  —цитат от коментар 4 на гошо


  Обратното е вярно.
  Русия съществува като държава благодарение на Европа.

 72. 72 Профил на no_bs
  no_bs
  Рейтинг: 735 Неутрално

  До коментар [#68] от "gozambo":
  Уважаеми Г-н или Г-жо Гозамбо, в дадения от Вас пример става дума за предпазване на местната еко-система (растения, животни и подпочвени води) от отровите съдържащи се в хербициди, пестициди и инсектициди. Това няма нищо общо с Китай, а с това каква вода пият децата от района, ако те ви интересуват и какво вдишват берачите на рози.
  А Вие имате бизнес с рози, живеете в Розовата долина, брали сте рози в 5 сутринта или просто сте чули нещо от някъде?

  Внимание: По време на COVID-19 eпидемията, политиците и медиите са най-голямата опасност за Вашето здраве!
 73. 73 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 741 Неутрално

  Така наречените антиевропейски партии не са сбирщина от идиоти, а естествена (макар и крайна) реакция на скрития тоталитар либерализъм. И е напълно нормално с времето и получаване на подобаваща подкрепа да станат по-умерени - въпрос на оцеляване. Въпросът е дали управляващите елити ще си вземат поука или ще продължат да упорстват в налагането на извратените си идеи.

 74. 74 Профил на Светозар Христов
  Светозар Христов
  Рейтинг: 496 Неутрално

  По - добре националисти, отколкото толерасти. Толерастията на Меркел не я ли видяхте всички ? Или искате още от същото ?

 75. 75 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2195 Неутрално

  С други думи, Брекзит помогна на популистките партии да станат проевропейски, а традиционните партии да затънат още повече в неолиберализма си.

 76. 76 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Уточнете си понятията. Кому и с какво право лепите етикети?

  Мърфи е оптимист!
 77. 77 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5708 Весело

  Те не са такива почти веднага след Брексит :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 78. 78 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2025 Неутрално

  До коментар [#65] от "Мусаши":Разбирам страховете Ви, но ако живеете в България би трябвало да сте по-спокоен за имиграцията. През 2017 само 3.6 от 1000 души живеещи в България са били от страни извън Европейския съюз. Това разбира се включва и гражданите на Русия. ;-) Средното за целия ЕС е под 5 на хиляда. Разбира се концентрацията в големите градове е голяма и властите трябва да се справят с това чрез по-бърза интеграция или екстрадиране на тези които нямат основание за убежище. Но България, сравнена с повечето Западноевропейски има нищожен проблем с имиграцията, затова е трудно да се разбере защо много от колегите във форума имат огромен проблем с имиграцията. Нека да оставим страните които имат проблем да си го решават. Както знаем, квотното разпределение не проработи. ;-)https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Migration_and_migrant_population_statistics По въпроса за Тръмп и “глобалното застудяване”. Ще ви помоля да потърсите научни аргументи за мнението си. Г-н Тръмп не е известен с това, че е прочел много книги в живота си. Основно е писал, тоест ползвал е Ghostwriters да му ги пишат. Освен това забрани на университета, в който е учил да публикува оценките му - вероятно за да не получат учените по света комплекс за малоценност. Може би е добре да не му вярвате сляпо. Той не живее, за да решава Вашите и на наследниците Ви проблеми. ;-)
  —цитат от коментар 69 на waj29610503


  Ти сериозно ли, бе човек!?
  Недоумяваш, защо в България имаме проблем с миграцията!?
  Ти какво си мислиш, че ще сме вечни!?
  Както наводняват западния свят, така един ден ще дойдат и тук.
  Те и сега идват, но след време ще е много по-масово!

  Тук във форума има много хора, които живеят, или са живяли на запад.
  Аз лично съм живял 12 години в Канада.
  Това, което е там, не го искаш!!! С ръка на сърцето ти казвам!
  И мигрантите и педерастията, и "стратегиите" за семейството и децата.
  Малко като се пооправим икономически и ще са цъфнали и при нас.
  Хубав климат, хубави бели момичета, какво му е!?

 79. 79 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1957 Неутрално

  До коментар [#69] от "waj29610503":

  Само дето населението на Африка е 1,3 милиарда души и само за 30 години се предвижда да се удвои.Държави като Афганистан и Бангладеш също имат демографски бум.Нали се сещате,че ако се разреши безконтролна имиграция само 10 процента от тези 2,6 милиарда африканци да дойдат в Европа и ще настъпи крах на европейската цивилизация.
  Що се отнася до"глобалното затопляне"изчел съм десетки статии по въпроса на учени,работещи в тази сфера.И съм прегледал данните от направените измервания.Няма никакво глобално затопляне-средната температура през 2018г е била с 0,2 градуса по-висока от тази през 1979г.Измерванията са правени със сателит в долните атмосферни слоеве.Затоплистите включват в общата температура и океанските температури.Все едно като се мери температурата се гледа и тази в близката река и езеро.Това дава възможност за манипулации,защото океааните са огромни,няма достатъчно измервателни станции,а и акумулират топлина,която могат да отделят десетки години,след като са я поели.

 80. 80 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2020 Неутрално

  До коментар [#34]:Мохамед е едно от най-популярните имена за новородени в Обединеното Кралство и пак няма финансирани от Россия псевдо-патриоти/фашисти в правителството - UKIP е в разруха.

  А в Европа, където Мохамед не е най-популярното име има финансирани от Россия .. фашисти в почти всяко правителство.
  —цитат от коментар 37 на Kiril


  1.Споменахме вчера .. "младите" .. от " големите европейски градове" ..
  Това, между другото, за големите градове и за младите - си е стара соросоидна опорка .. споменават се доста често, понякога даже ни в клин, ни в ръкав .. та като стана дума отворихме и видяхме - Берлин .. най-популярно име за новородено - Мохамед!
  (ето и линкове)..
  https://www.breitbart.com/europe/2019/05/03/mohammed-number-one-name-baby-boys-berlin-2018/

  2.Така е и в Обединеното Кралство:
  --------------------
  " Muhammad Names are Top For Baby Boys in England and Wales Sixth Year Running https://www.breitbart.com/london/2018/09/21/muhammad-names-are-top-for-baby-boys-in-england-and-wales-sixth-year-running/ …"
  Връзката с фашизма и дереджето в големите градове?
  Пряка .. младите и активни избиратели , определят дневния ред на Обществото ..
  Като резултат - всякакви там фашистки новини, за нападения .. за млади английски момичета и пакистанци - се определят като фашистки, а разпространителите им - в затвора!
  Ей Томи Робинсън!
  Такава е антифашистката борба!

  3.Русия я мислеха за кърпа вързана..
  "Там вечно ще се веят, червени знамена" .. викаха едни хора .."руският пролетариат, ще е напълно за идеята, границите да падат и пролетариите от всички страни, да се съединяват в Германия , в общежитията "..

  Да, ама не!
  Руснаците, на изборите , навряха на .. червените знамена в дупетата!

  В руското общество избуяха буржоазни порядки .. там се експлоатира Човек от Човека, там бият НЕГРИТЕ (примерно - във Воронеж* , ако щете) .. там човек за човека Е ВЪЛК!

  4.Ето защо , много важен дял В УСИЛИЯТА НА БОРЦИТЕ С ФАШИЗМА И КАПИТАЛИЗМА , зае АНТИРУСКАТА БОРБА..
  Антифашистите разобличават, слагат си никнеймове, като - "Путлер Капут" ,веят червени знамена , викат гръмко - " руски мекерета", в залите на Българския Антифашистки съюз пеят буйни песни, зъбят се на Тирана, коридорите * тям са тесни, крещят "Хайде на Балкана"!

  5.Победата ще е на АНТИФАШИСТИТЕ мисля си ..
  Ще паднат границите , и в Русия ще се развеят техните червени знамена , пролетарии от всичките страни - ще запъплят навсякъде , та да се съединяват и - бавно и полека - ще станат мнозинство и в ЕС ..

  П.П
  Свързани текстове:

  * БЪЛГАРСКИ АНТИФАШИСТКИ СЪЮЗ ГРАДСКИ СЪВЕТ – СОФИЯ , София 1000, ул. „Позитано” №20, тел.: 02 8107356, 0888 408256 (там се пеят буйните песни и се зъбят на Тирана Путин !)

  ** Сведения за някои бити негри във Воронеж:

  В Воронеже снова избили африканца iz.ru›584549…v-voronezhe-snova-izbili-afrikantca .. В минувшее воскресенье в Воронеже местные подростки ..
  В Воронеже снова избили африканца По данным сотрудников милиции, на гражданина Кении Рахмана Салима набросилась . ... Это уже третье нападение на африканца в Воронеже за год.
  -------------------------
  oldimg1.ria.ru›incidents/20101208/306204780.html Суд в среду приговорил воронежского студента, избившего в мае этого года гражданина ... Африканец, который живет в Воронеже более десяти лет, работает барменом в одном з кафе
  В Воронеже избили двух африканцев .
  ----------------------
  front06.dni.ru›incidents/2006/1/11/75756.html .. В Воронеже избили двух африканцев, все проишествия сегодня . ... Два гражданина Судана были избиты в Воронеже. Инцидент произошел в минувший понедельник в Железнодорожном районе Воронежа.
  ------------------
  Сегодня, 10 февраля, Центральный районный суд Воронежа начал рассмотрение апелляционной жалобы африканца, избитого ... двумя бывшими членами националистической организации «Русское национальное сопротивление».
  gazeta.ru›2005/01/31/last146755.shtml
  -----------------
  15:29 В Воронеже двое подростков избили ..
  В минувшие выходные в центре Воронежа был зверски избит ..., гражданин Гвинеи-Бисау Антониу Гомиши.
  ---------------------

  Та така ..
  Ще се спре Фашизмът, споко ..

 81. 81 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2020 Неутрално

  Без Лондон, Париж и Берлин няма Европейски съюз. Всички обичаме съюза, защото ни дава защита, свобода да живеем, работим и пътуваме без ограничения, закони, високи стандарти на храната и т.н.
  —цитат от коментар 70 на Гербер ДайБългарист ДеСеБар


  Всички ние обичаме Европейските Големи Градове .. Там има отвореност , солидарност, интернационализъм в действие
  Там цари Толерантност!

  Например знаете ли, приятели, кое е най-разпространеното име за новородено момче в Берлин?

  Не?
  Проучете .. радостта ви няма да има край!
  Ще веете червени знамена безспир цял ден!

  Фашизмът , подклаждан от Русия , съвсем явно - няма да мине..
  Тези млади момчета, пред очите ни ще са пораснали, след време ...

  Тогава предсказвам тактв живот ..


  Обзала

 82. 82 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2020 Неутрално

  Обзалагам се, че лично Станишев чете антифашистките ви мнения!

  Радостта му няма край!

 83. 83 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 838 Неутрално

  👣

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 84. 84 Профил на satanail13
  satanail13
  Рейтинг: 663 Весело

  но пък са антиеврейски!

  Марс е изконна Американска територия!
 85. 85 Профил на Bolyara
  Bolyara
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Viva EU? Очаквам да наритаме нацикомунистическите задници на Евро изборите.
  —цитат от коментар 3 на LiberalToTheBones


  Аха, ама после ''новопришълците'' ще ти ги стоварваме у вас. Да радват твоя задник.

 86. 86 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  Добре де, каква ще е тази "Европа на нациите" ако не дезинтеграция на ЕС?
  Щом става въпрос за повече суверенитет на отделните държави, за сметка на Брюксел, то тогава за какъв "съюз" ще иде реч? Кое ще е общото? Какво ще свързва всички европейски държави в една цялост?
  Очевидно няма да е политиката, икономиката, културата.... Свобдното движение на хора, стоки и капитали ще отпадне, но какво ще го замени? Имат ли популистите отговор? Имат ли алтернативна идея на този ЕС, който 70 години работи успешно? Могат ли да я представят в детайли?

  НЕ.

  Според Орбан вероятно всичко се изчерпва със задължението навсякъде да се изучава и налага християнството и да не се приемат мигранти.

  А може би и принудата(негласна), европейските държави да се отворят за руска, американска и китайска инфилтрация и влияние...

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 87. 87 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2020 Неутрално

  Добре де, каква ще е тази "Европа на нациите" ако не дезинтеграция на ЕС?Щом става въпрос за повече суверенитет на отделните държави, за сметка на Брюксел, то тогава за какъв "съюз" ще иде реч? Кое ще е общото? Какво ще свързва всички европейски държави в една цялост?Очевидно няма да е политиката, икономиката, културата.... Свобдното движение на хора, стоки и капитали ще отпадне, но какво ще го замени? Имат ли популистите отговор?...
  —цитат от коментар 86 на Боян Таксиров


  Що някой трябва да има отговор на тъпото ти бълнуване?
  Примерно : Свобдното движение на хора, стоки и капитали ще отпадне.."

 88. 88 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  А може би и принудата(негласна), европейските държави да се отворят за руска, американска и китайска инфилтрация и влияние...
  —цитат от коментар 86 на Боян Таксиров


  Таксиров, в момент най-голямата заплаха за Европа, пък и за света, е агресивната, тоталитарна религия ислям с нейното "морално превъзходство" (така си мислят те, де). Не знам дали знаеш, но мюслимите вече са 1/4 от световното население.

  А относно "Европа на нациите", ето чети тук:

  https://www.dnevnik.bg/kultura/2019/05/10/3452683_otkus_ot_evropa_i_ideiata_za_naciia_na_hose/?ref=id #comment-5

  Апокалипсисът апокалиптичен
 89. 89 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2020 Неутрално

  Имат ли популистите отговор? Имат ли алтернативна идея на този ЕС, който 70 години работи успешно? Могат ли да я представят в детайли?НЕ.

  Според Орбан вероятно всичко се изчерпва със задължението навсякъде да се изучава и налага християнството и да не се приемат мигранти...
  —цитат от коментар 86 на Боян Таксиров


  Верно ли, според Орбан е така?
  Сънувал си сън??

  Споделяй, докато имаш достъп до компа на санитарите ..

  Сред приятели си ..

 90. 90 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1957 Неутрално

  Добре де, каква ще е тази "Европа на нациите" ако не дезинтеграция на ЕС?Щом става въпрос за повече суверенитет на отделните държави, за сметка на Брюксел, то тогава за какъв "съюз" ще иде реч? Кое ще е общото? Какво ще свързва всички европейски държави в една цялост?Очевидно няма да е политиката, икономиката, културата.... Свобдното движение на хора, стоки и капитали ще отпадне, но какво ще го замени? Имат ли популистите отговор? Имат ли алтернативна идея на този ЕС, който 70 години работи успешно? Могат ли да я представят в детайли?НЕ.Според Орбан вероятно всичко се изчерпва със задължението навсякъде да се изучава и налага християнството и да не се приемат мигранти.А може би и принудата(негласна), европейските държави да се отворят за руска, американска и китайска инфилтрация и влияние...
  —цитат от коментар 86 на Боян Таксиров


  Ами то в статията си го пише-акцентира се на сигурността.Т.е няма да има безконтролно приемане в ЕС на всякаква паплач от Африка и Азия.Никой не иска да отпадне свободното движение на хора,стоки и капитали вътре в ЕС.

 91. 91 Профил на Bolyara
  Bolyara
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#68] от "gozambo":

  Нищо подобно. ЕС не компенсира загубите. Или по-точно, хвърля прах в очите с нашите пари. Салвини иска конкурентно способните местни стоки и продукти да имат пазар в съответния вътрешен пазар. Защото спецялно в Италия, производителите масово фалират. Европа допуска дъмпинг на цените, чрез внос на неевропейски стоки, те изядоха хляба на производителите плащащи високи данаци, който оскъпяват себестойността на местния продукт. Напр: Италия, която има най-добрия зехтин на световно ниво, позволява внос на същия от Тунис, защото излиза 2 пъти по евтино. Разбира се продукта е нискокачествен и измешан кой знае с какво ... Но изкупната цена от производителите на местен зехтин е толкова висок /поради фискалната обремененост/, че местния производител е принуден да съкращава производството, унищожава продукция и уволнява работниците, само да просъществува. Това е един от примерите. Но в почти всички серктори е така. Е млякото- ромънско, домати- от Китай, вино /в страната с най-хубавите вина в света/ принудени да продават заготовки, че да оцелеят. ЕС няма изгодна протеционална политика за местните производства и за това затрива цели държави. Масово се изнесаха производствата в страни с по-ниска ставка на работната ръка. Процеса е навързан, а като прибавиш и мигрантското нашествие на скакълците, който са чисто и просто протекционирани инвазори и ето ти Европа - нервна, обедняла и съсипана.

 92. 92 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2020 Неутрално

  [quote#88:"БМЗ"][/quote]

  На Таксиров , за "Европа на нациите" му е обяснявано, обяснявано ..
  И проектът за Европейска Конфедерация от 1943г. му е цитиран .. и му е казвано да потърси резултатите от Първата среща на Европейските Интелектуалци, дето се провежда през ноември 1944 и тя обсъжда новите предложения на Розенберг именувани “Единен континент”.

  Ама той се не спира и повтаря, повтаря опорките си:

  "Популистите ходиха, да бият журито, на Евровизия" ..

  "Националистите искат да няма Европейско Първенство по волей.. Хора бдете!"

  "Ксенофобите ще спрат Шампионска Лига. Под заплаха е и Лига Европа. Те мразят всичко европейско! .. съвсем скоро няма да има полуфинали , ако не спрем фашизмът ще са забранени!"

 93. 93 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 282 Неутрално

  През 2016 г. Европейският съвет за външна политика преброи най-малко 15 партии в Европа, водещи кампании за референдум за членството на страната им в ЕС. Днес такова послание на практика не съществува.
  ======================================================

  Добре се, що не го дадете този списък с 15 партии? Да не се окаже, че повечето от тях са някакви маргинални партийки, нямащи нищо общо с водещите "националистични" партии в ЕС.
  Някой спомня ли си дали някога Орбан е настоявал страната му да напусне ЕС? Или пък Салвини? Или пък Алтернатива за Германия? Или пък АПС (партията на свободата) в Австрия? Или пък партиите и коалициите "Истински финландци" и "Шведски демократи"?
  Либералната преса бе тая, която им лепна всякакви етикети - от евроскептици, през антиевропейски партии, та чак до ксенофобски партии. А всъщност единствената цел да тези партии е била ЕС да се реформира и да престане да бъде дойна крава за всякакви мързеливи навлеци от Азия и Африка.....

 94. 94 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1037 Весело

  Хаха, милото дневниче се готви да обърне рез..., аааааа, посоката на редакционната политика май.
  Турболибералите и джендърите ще осиротеят, каква драма се очертава, мааалиййййй......

  Знанието е сила, информацията - власт
 95. 95 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#88] от "БМЗ":

  Благодаря за линка, прочетох материала.
  От обаче него разбрах, не повече от това, което почти всеки знае. Че европейската идентичност обединява многото национални идентичности и е тяхна характеристика, не ги асимилира, а се наслагва над тях.
  Не виждам обаче как днешният ЕС и процесите на интеграция и федерализация заплашват това. Както Ортега -и- Гасет пише, европейската идентичност се е формарила поради непрекъснатото и неизбежно взаимодействие на различните нации в рамките на ограниченият по площ европейски континент, което взаимодействие включва пътуване, миграция, търговия, културно и социално влияние, на моменти дори политическо обединение на различни нации и т.н.

  Днешният ЕС е продължение на тази историческа тенденция, като обаче елиминира войните и другите противопоставяния и така отваря път за по безпрепятствено общо развитие, което е необходимо в условията на свят, доминиран от големи, олигархични държави, несподелящи европейските ценности и дори опитващи се да дизентегрират ЕС, тъй като европейските ценности са заплаха за техния вътрешен ред, тъй като са социално по привлекателни.

  Ислямът и ислямизацията са едно плашило, един претекст и средство за домогване на власт на разни меко казано съмнителни политически движения, които са насочени срещу сегашния модел на ЕС и неговите социални принципи и основи. Сигурен съм, че никой не иска да ислямизира Европа и различните демографски изследвания и проекции сочат, че Европа НЯМА да се ислямизира, колкото и това да се размахва като непосредствена заплаха. Естествено, че и аз съм против безконтролното пускане на всякакви имигранти, чиято култура и ценности често са несъвместими с европейската и те остават чужд елемент в европейските общества.
  Но този процес все повече се контролира и от сегашния ЕС.

  Тогава срещу какво точно се борят популистите и каква точно е тяхната алтернатива?
  Защото линкът пуснат от теб не отговаря на тези въпроси.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 96. 96 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Колкото до "дълбокия политически хаос в Обединеното кралство" покрай Брекзит, всичко това се дължи на един единствен фактор - проблемите около общата граница между Северна Ирландия и Република Ирландия
  Ако Северна Ирландия бе извън Обединеното кралство, проблеми с Брекзита нямаше да има. Ако Северна Ирландия имаше статута да речем на Гибралтар ( отвъдморска британска територия), а не на едната от двете съставни единици на Обединеното краство ( другата е Великобритания), проблеми около Брекзит-а най-вероятно нямаше да има никакви. Целият проблем идва от това, че на Северна Ирландия, за да се угоди на националисти и лоялисти, бе даден несъразмерен статут на държавообразуваща единица - с почти еднаква тежест с Великобритания.

 97. 97 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#91] от "Bolyara":

  НЕ, Европа не е "нервна, обедняла и съсипана" :))
  Що се отнася до търговскита политика, тя трябва да се раздели на две части - вътрешна и външна.
  Европейският съюз е основан като общ пазар, и принципът "свободно движение на хора, стоки и капитали" е основополагащ. Естествено, това поражда определени проблеми и размествания, но като цяло ползите са повече от проблемите, което се вижда и от актуалния пример с Брекзит.

  Що се отнася до търговията с държави извън Евросъюза, тук Евросъюзът има система от правила и ограничения, като отново напомням, една съществена част от причините Великобритания да поиска да излезне беше точно фактът, че Великобритания бидейки член на ЕС, не може да търгува свободно със света.
  Затова брекзитърите издигнаха лозунга "Global Britain".

  Много популисти използват същия аргумент срещу ЕС, срещу "диктата" на Брюксел с кого да търгуват и с кого не.

  Та споеменатите от вас аргументи са ирелевантни.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 98. 98 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  .
  —цитат от коментар 95 на Боян Таксиров

  Какво излиза,европеецът не вижда как градовете му се пълнят с незаконни мигранти.Как никнат гета,където законите на страната не действат.Как престъпността,посегателствата срещу личността и атентатите се увеличават.Как градинки и паркове се превръщат в сметища.Не усеща ,че част от данъците му отиват за издръжка на същите тези мигранти,че пак заради тях наемите му растат.Всичко това не съществува,но идват едни лоши популисти,почват да го плашат и той масово гласува за тях.

 99. 99 Профил на Черен хумор на кило
  Черен хумор на кило
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Прорускти боклуци се събраха на едно място и руските милиони им стърчат от пазвата. Айде прегръщайте ги и им се кланяйте, продажни тролове.

 100. 100 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2020 Неутрално

  Прорускти боклуци се събраха на едно място и руските милиони им стърчат от пазвата. Айде прегръщайте ги и им се кланяйте, продажни тролове.
  —цитат от коментар 99 на Черен хумор на кило


  Събраха се ..
  Веят червени знамена, манипулират , клеветят ..

  "Популистите ходиха, да бият журито, на Евровизия" ..

  "Националистите искат да няма Европейско Първенство по волей.. Хора бдете!"

  "Ксенофобите ще спрат Шампионска Лига. Под заплаха е и Лига Европа. Те мразят всичко европейско! .. съвсем скоро няма да има полуфинали .
  Ако не спрем ги фашизмът ще дойде и Европейските Клубни Турнири ще са забранени!"

  Пият, пеят буйни песни, зъбят се на Тирана .. Клубът на Български Антифашистки съюз име тесен* - крещят "Хайде на Балкана" ..

  П.П
  * БЪЛГАРСКИ АНТИФАШИСТКИ СЪЮЗ ГРАДСКИ СЪВЕТ – СОФИЯ София 1000, ул. „Позитано” №20, тел.: 02 8107356, 0888 408256

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK