Защо му е на Пеевски да ходи в Европарламента

Защо му е на Пеевски да ходи в Европарламента

© Анелия НиколоваТой е депутатът, който не ходи на работа (дори Ахмед Доган се появяваше по-често). Занимава се с бизнес начинанията си - част от тях вече са публични, други, скрити зад схеми и офшорни компании. С майка си притежава медии, а други контролира и през тях ръководи атаки срещу тези, които задават въпроси или пишат за него. Политиците във властта, а и част от опозицията избягват да го коментира, съпартийците му също не отговарят на въпроси за колегата. Има двойна охрана (лична и от НСО - или поне не е съобщено тя да е свалена). Пътува често до Дубай, ЦИК и ВАС не искат да проверят къде живее, разчитайки на това, което е декларирал. И без да споменаваме, че назначението му за председател на ДАНС предизвика най-дългите граждански протести, зад описанието лесно се разпознава Делян Пеевски от ДПС.


Той (втори в листата на партията) щеше да мине и през предизборната кампания като фантом, но в предпоследните два дни се появи на три места, за да неутрализира коментарите, че е кандидатът за евродепутат без нито една (участие в) проява. Близката до него телевизия Канал 3 дори обяви, че обикаля затънтени села, докато всички се питат къде е. Покрай гостуването му в две помашки села стана ясно, че му


харесва да бъде представян като "един от най-влиятелните хора в държавата"
(определение, което се появи в платена публикация за посещението му в сайта "Виделина"). Парадоксално това показва, че очевидно ролята и действията на депутата, които му гарантират такава позиция, са зад кулисите и на друго поле, а не на публичното, от което отсъства.


В същия материал той е представен още като "утвърден политик" и "човек истински обичан и уважаван от своите избиратели"... Добавен е дори цитат, свързан с посланията на ДПС за евроизборите и ролята на младите хора и че е коментирал значението на изборите в неделя.


Пеевски вече веднъж е печелил място за евродепутат на изборите през 2014г., но тогава се отказа. По неофициална информация това е станало заради възражения от страна на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) - политическото семейство, в което ДПС членува. Официално либералите казват, че не обсъждат кандидатите на партиите-членки.


И не може да се прецени дали нещо се е променило за тези пет години и той ще бъде приет в Брюксел. Избирането му е сигурно (според прогнозите ДПС ще е трета партия на изборите), а неофициалните очаквания сред негови колеги в българския парламент са, че този път той ще замине за Европарламента.


Защо му е да ходи в Брюксел


засега е въпрос без отговор.


Пеевски не дава интервюта и дори от собствените му медии, които всеки ден чистят имиджа му, няма информация защо иска да бъде евродепутат. За всеки политик с нормална кариера това би било някакво развитие, особено ако няма възможност за висши постове в собствената му страна, но би се борил за присъствие или позиции в евроинституции. Пеевски едва ли търси това. Макар че евродепутат звучи по-имиджово като визитка. Той обаче ще е под светлината и фокуса на чуждите медии, които ще следят работа и отсъствия.


Според някои наблюдатели е възможно този път ДПС да предпочита той да замине за европарламента, за да може при промени във властта или след евентуални предсрочни избори - да е по-лесно официално коалиране на партията с БСП или ГЕРБ.


"Дневник" провери какви са правата, задълженията и дали е възможно да отсъства, както прави от българския парламент и какво ще се промени за Пеевски, ако този път избере Брюксел. Данните са от сайта на Европейския парламент.


Може ли да отсъства


Освен евродепутатите, които не могат да присъстват заради болест или подобни важни причини, почти всички участват в пленарните заседания в Страсбург. Има официални списъци с присъствията, които може да бъдат видeни на сайта на Европейския парламент .


Характерно за работата на Европарламента е, че не всички депутати постоянно стоят в пленарната зала по време на сесии. Това трудно би било възможно, най-малкото заради продължителността на заседанията. В един типичен ден те започват в девет часа сутринта или дори по-рано и продължават до около единадесет през нощта.


Евродепутатите могат да работят дори и да не са в пленарна зала. Например те могат да са в някоя от комисиите, които вършат много работа по всяко законодателно предложение преди то да бъде представено на пленарно заседание. Евродепутатите обикновено са членове или заместник членове в такива комисии. Специализацията на даден евродепутат по определена тема се усеща в пленарна зала. Ако една тема се дебатира там, експертите от различните политически групи присъстват на дебата, а не всички евродепутати.


Няма начин евродепутатите да бъдат принудени да присъстват на дебати и срещи. Те обаче могат да загубят част от надбавките си за престой, ако не участват в повече от половината поименни гласувания в дните, в които се провежда гласуване в пленарна зала, дори ако са присъствали и са се подписали в присъствения списък. Т.нар. "надбавка за общи разходи" (за различните надбавки можете да прочетете по-надолу) се намалява наполовина за тези, които без уважителна причина са отсъствали от половината от пленарните заседания за една парламентарна година (от септември до август).


Права и задължения


Всекидневната работа на членовете на Европейския парламент е разделена между дейности за избирателните им райони в държавите, от които идват, работа в комисиите, разисквания в рамките на политическите групи, както и разисквания и гласувания в пленарна зала. Членове на Европарламента участват в заседанията на своите комисии и политически групи, както и в много други заседания. Те могат също така да участват в делегации за отношения с държави извън ЕС, което може да налага пътувания извън ЕС.


Съгласно единния устав на евродепутатите всички те получават едно и също възнаграждение. За месец то възлиза на 8757.70 евро преди облагане с данъци (считано от 1 юли 2018 г.). Посоченото възнаграждение се осигурява от бюджета на Парламента. Всички евродепутати плащат европейски данък и осигурителни вноски, след което възнаграждението възлиза на 6824.85 евро. Освен това повечето държави от ЕС задължават своите членове на Европейския парламент да плащат допълнителен национален данък на своята държава по произход. Основното възнаграждение на един евродепутат съответства на 38.5 % от основното възнаграждение на съдия от Съда на ЕС, така че членовете на Европейския парламент не определят, и не могат да определят, размера на своите възнаграждения.


Повечето заседания на Европейския парламент се провеждат в Брюксел или Страсбург. На членовете му се възстановява действителният размер на стойността на билетите, закупени с цел участие в такива заседания, след представяне на оправдателни документи, като максималната сума, която подлежи на възстановяване, е цената на самолетен билет за бизнес (или подобна) класа, на железопътен билет за първа класа или 0.53 евро на км за пътуване с автомобил (до максимално разстояние от 1 000 км), плюс фиксирани надбавки, изчислени въз основа на разстоянието и продължителността на пътуването, които да покрият други разноски, свързани с пътуването (например магистрални такси, такси за свръхбагаж или за резервации).


Евродепутатите често трябва да пътуват извън или в рамките на държавата членка, в която са избрани във връзка със задълженията си. За дейности извън собствената им държава на членовете на Европарламент могат да се възстановят пътни разноски, разходи за настаняване и свързаните с тях разходи до максимална годишна сума от 4 454 евро. За дейности в държавата членка, в която са избрани, им се възстановяват единствено пътните разноски, като максималната годишна сума се определя по държави.


Парламентът изплаща фиксирана "надбавка за престой" в размер на 320 евро за покриване на разноските за настаняване и свързаните разходи за всеки ден, през който членовете на Европарлмента са присъствали в Брюксел или Страсбург с цел участие в служебни дейности, при условие че са се подписали в присъствения списък. Тази надбавка покрива разноски за хотел, храна и всички други разноски в тази връзка. Надбавката се намалява наполовина, ако депутатите не са участвали в повече от половината поименни гласувания в дните, в които се провежда гласуване в пленарна зала, дори ако са присъствали и са се подписали в присъствения списък.


При заседания извън ЕС надбавката е 160 евро (отново при условие, че членовете на ЕП са се подписали в присъствен списък), като разноските за хотел се възстановяват отделно.


Надбавката за общи разходи има за цел да покрие разходи, свързани с парламентарната дейност на евродепутатите, като наем на офиси и разходи за управление, телефон и абонаменти, дейности по представителство, компютри и телефони, организиране на конференции и изложби. Надбавката се намалява наполовина за тези, които без уважителна причина са отсъствали от половината от пленарните заседания за една парламентарна година (от септември до август).


В края на мандата си те имат право на временно обезщетение, равняващо се на месечното им възнаграждение за всяка година, която са прослужили в Парламента. Максималната продължителност на посоченото обезщетение е 2 години. Ако бивш член на ЕП поеме мандат в друг парламент или заеме държавна длъжност, заплатата, която получава на тази нова длъжност се приспада от временното обезщетение. Ако евродепутатът същевременно има право и на пенсия за осигурителен стаж и възраст или за инвалидност, той/тя не може да получава и двете, а трябва да избере пенсията или обезщетението.


Европарламентът предоставя оборудвани кабинети на членовете си както в Брюксел, така и в Страсбург. Те могат да използват официалните превозни средства на институцията при изпълняване на служебните си задължения и в двата града.


Имунитет


Членовете на Европейския парламент не могат да бъдат подлагани под каквато и да било форма на претърсване, задържане или съдебно производство във връзка с изразените от тях мнения или с начина им на гласуване като членове на институцията.


Всеки евродепутат има двоен имунитет:


- на територията на своята държава членка, подобно на имунитетите, предоставяни на членовете на националните парламенти; и


- на територията на всяка друга държава членка – имунитет от всякаква форма на задържане или съдебно производство.


Не може обаче да има позоваване на имунитета, когато член на парламента бъде заловен на мястото на извършване на нарушението.


При искане от компетентен национален орган до Европейския парламент да бъде снет имунитетът на евродепутат (или искане от страна на член на Европейския парламент или на бивш член имунитетът му да бъде защитен) председателят на Парламента обявява искането на пленарно заседание и го отнася за разглеждане от комисията по правни въпроси. Тя приема, при закрити врата, препоръка към целия Парламент за одобряване или отхвърляне на искането, тоест за снемане или защита на имунитета. На пленарното заседание след решението на комисията Парламентът взема решение с обикновено мнозинство на гласовете.


Запазва ли евродепутатът мястото си дори при снемане на имунитета? Отговорът е "да". Мандатът на член на Европейския парламент е национален мандат и не може да бъде отнет от който и да било друг орган. Освен това снемането на имунитета не е осъдителна присъда. То дава възможност на националните съдебни органи да проведат разследване или съдебен процес. Ако евродепутат бъде признат за виновен за извършване на престъпление, органите на съответната държава членка са тези, които следва да решат дали мандатът трябва да бъде прекратен поради тази причина.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (102)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 923 Неутрално

  Не е ли основен принцип в обучението, че висше постижение е, ако ученикът надмине учителя си?

  "За 4г. Доган работил 15 дни в парламента"
  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/09/02/778067_za_4g_dogan_rabotil_15_dni_v_parlamenta/

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 2. 2 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4208 Неутрално

  Целта е, да се изпита здравината на скамейките на евродепутатите...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 3. 3 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4238 Неутрално

  ДНЕВНИК, кажете го просто и ясно, Пеевски отива със задача като повечето кандидат евродепутати - не да да работи за бъдещето на Съюза, а по възможност да пречи на по-нататъшната интеграция, и по възможност да го руши отвътре, и да получава супер облаги (заплата)

 4. 4 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 24 Неутрално

  Нека да иде!Ако требе ше им пратим и Митьо Очите!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 5. 5 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1705 Неутрално

  Джамбазки знаем ,че отива заради имунитета.Все пак се налага да доказва произход на средства и то сериозни дори и за Евродепутат.

  А Фантома/Пеевски/определено ще отстъпи мястото си на Искра Михайлова.  Всички сме в кочината,но някои гледат към звездите:)
 6. 6 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4208 Любопитно

  До коментар [#5] от "nessarox":

  Колко сериозни?

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 7. 7 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  Не че ще го приемат, де, ама може да бъде атракция- там не преде мама Прас и мафията на БКП

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 8. 8 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1686 Неутрално

  На Пеевски изобщо не му трябва в Европарламента.
  Но какво са замислили кукловодите му Любен Гоцев и Доган, ще разберем съвсем скоро.

 9. 9 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2255 Весело

  Джамбазки знаем ,че отива заради имунитета.Все пак се налага да доказва произход на средства и то сериозни дори и за Евродепутат.А Фантома/Пеевски/определено ще отстъпи мястото си на Искра Михайлова.
  —цитат от коментар 5 на nessarox


  Имунитетът няма да е излишен и на Пеевски...

 10. 10 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1705 Неутрално

  До коментар [#6] от "hamiltonf":

  9 млн Евро

  Всички сме в кочината,но някои гледат към звездите:)
 11. 11 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1771 Неутрално

  Да яде брюкселски кюфтета за без пари

  мурзилка
 12. 12 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4238 Неутрално

  До 6:"hamiltonf"...До коментар [#5] от "nessarox":Колко сериозни?..."

  Да отделиш 9 000 000 евро за покупка на жилище в Париж според малка сума ли е?

 13. 13 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1771 Неутрално

  Може да отвори и лафка в кулоарите.

  мурзилка
 14. 14 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1705 Весело

  [quote#9:"plamen_b"][/quote]

  Не му е нужен

  КОНПИ го изкараха изпран и чист,че и парфюмиран с омекотител:)

  Всички сме в кочината,но някои гледат към звездите:)
 15. 15 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7049 Неутрално

  За него престоят в ЕП е чиста загуба на време

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 16. 16 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1816 Неутрално

  Не виждам за какво се натиска да ходи там и защо изобщо се занимава с политика, да си гледа бизнеса. Или той иска да съсредоточи в ръцете си и парите и властта, това е най-печелившата комбинация.

 17. 17 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  Човекът си има "държава" със 6 милиона глави раяи по право му се полага всичко. Който е недоволен, може да протестира.

 18. 18 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  Чух, че лицето купува ударно земи в димитровградско, ниви, за да прави фотоволтаици.
  Затова се чу, че искат и пак свръхвисоките цени за такъв ток.
  По тази тема обаче няма да ревете срещу него, даже сте хепи...

 19. 19 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  Няма причина. Той е толкова тъп, че няма начин да създаде и да е собственик на това, за което се твърди, че има. Той е подставено лице на ДС/КГБ.
  Също като Доган.

 20. 20 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2255 Неутрално

  [quote#9:"plamen_b"]
  —цитат от коментар 14 на nessarox
  Не му е нуженКОНПИ го изкараха изпран и чист,че и парфюмиран с омекотител:)[/quote]

  От българския КОНПИ с председател в дългосрочен отпуск (докато минат изборите) друго не се очаква. От българските прокурори - за съжаление също. Дали обаче европейският главен прокурор ще се допитва до КОНПИ колко е чист г-н Пеевски е рано да се твърди...

  И аз (като много българи) взех да се надявам на "добрия чичко" (или леля) от чужбина да ни оправя нашенската корупция...

 21. 21 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 266 Неутрално

  Просто изпраща сигнал. След като българската мафия присъства в Брюксел на ниво изпълнителна власт, тя вече присъства и на ниво законодателна. Така се изпира имиджа на българската мафия.

 22. 22 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 748 Неутрално

  Шиши решил да се търкаля из Европата, хо-хо-хо...

 23. 23 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 731 Неутрално

  Пеефски няма да ходи никъде ! Както и пелтекоглу къръдъйъ. Но ще пратят в Брюксел достатъчно мекеренца.

 24. 24 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Разбира се, че няма да ходи. Как ще оправдава неявяването си?!

 25. 25 Профил на carlosestrada
  carlosestrada
  Рейтинг: 278 Весело

  просто е - когато сибирняците дойдат да си събират взетото, много по-трудно ще е да разстрелят евродепутат, отколкото една обикновена българска свиня

 26. 26 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  Не виждам за какво се натиска да ходи там и защо изобщо се занимава с политика, да си гледа бизнеса. Или той иска да съсредоточи в ръцете си и парите и властта, това е най-печелившата комбинация.
  —цитат от коментар 16 на proza
  Какъв "бизнес" да гледа? Тоя скот е поръчка на ДС и "бизнеса" му( разбирай този на ДС/КГБ ) зависи от обществените поръчки, респективно държавата.

  Ня няма ка да гледа нещо, което не притежава.

 27. 27 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1705 Неутрално

  До коментар [#20] от "plamen_b":

  =========
  Всеки евродепутат има двоен имунитет:

  - на територията на своята държава членка, подобно на имунитетите, предоставяни на членовете на националните парламенти; и

  - на територията на всяка друга държава членка – имунитет от всякаква форма на задържане или съдебно производство.============

  Никой няма да ни оправи бакийте,ако самите ние не го направиме,а видно е,че към момента-народа си заслужава управляващите.
  За съжаление

  Всички сме в кочината,но някои гледат към звездите:)
 28. 28 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  [quote#26:"popovski31"][/quote]

  Ня няма ка да гледа ....


  Та* няма как.....

 29. 29 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2910 Неутрално

  Е, на запад имиджа му е върхов така да се каже:
  "Bulgarischer Politiker Peewski - Eisberg der Korruption"
  https://www.spiegel.de/politik/ausland/bulgarien-dps-abgeordneter-deljan-peevski-sorgt-fuer-kontroverse-a-1074203.html

 30. 30 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2910 Неутрално
 31. 31 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Е как защо? Има софра.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 32. 32 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3392 Неутрално

  Защото България вече е тясна за размаха на неговите успехи. И защото така са решили в сараите.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 33. 33 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2296 Неутрално

  Комплексарче е човечето, затова.

 34. 34 Профил на Ivan Stoev
  Ivan Stoev
  Рейтинг: 758 Неутрално
 35. 35 Профил на satanail13
  satanail13
  Рейтинг: 489 Любопитно

  Да се мазни на Орбан, как защо?

  Марс е изконна Американска територия!
 36. 36 Профил на К.Константинов
  К.Константинов
  Рейтинг: 464 Неутрално

  Има една много стара българска поговорка - "Наяла се въшката, че излязла на челото."

 37. 37 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 380 Неутрално

  Като първо Пеевски трябва да го съдят за активно участие в събарянето на действаща системна банка, което е тежко криминално престъпление навсякъде по света! ТОЙ докара опашките пред банката с абсурдните си обвинения за подготовки за убийство, арестуваха трима, единия го докараха до инфаркт и след това, все едно, че сливи имат в устата, проломотиха, че не било така! ТОЙ ля нон стоп през медиите си кал и помия към една действаща системна банка! Някой да отваря дума по въпроса? ХИЧ ЙОК! Е, тогава си снех доверието към всичките и смятам, че който си затваря очите, е или корумпиран до мозъка на костите си, или пълен идиот! А като прочетох и разсекретените протоколи и гледах, как никой, ама никой не ги е чел и си дрънка опорките, съвсем се отвратих! Толкоз от мен!

  Мърфи е оптимист!
 38. 38 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2187 Неутрално


  За да може Доган да напомни кой командва парада. Както мога да избера Пеевски, така мога и да сваля Борисов. Анадъмна?

 39. 39 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4208 Любопитно

  До коментар [#12] от "historama":

  Питам просто, не знаех случая... А дали е истина?

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 40. 40 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2910 Неутрално
 41. 41 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1705 Неутрално

  До коментар [#12] от "historama":Питам просто, не знаех случая... А дали е истина?
  —цитат от коментар 39 на hamiltonf


  http://www.bnews.bg/article/260424-frenski_sad_nalozhi_zapor_na_trizoneta_na_dzhambazki_v_parizh_po_iskane_na_es

  Всички сме в кочината,но някои гледат към звездите:)
 42. 42 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 748 Неутрално

  Като първо Пеевски трябва да го съдят за активно участие в събарянето на действаща системна банка, което е тежко криминално престъпление навсякъде по света! ТОЙ докара опашките пред банката с абсурдните си обвинения за подготовки за убийство, арестуваха трима, единия го докараха до инфаркт и след това, все едно, че сливи имат в устата, проломотиха, че не било така! ТОЙ ля нон стоп през медиите си кал и помия към една действаща системна банка! Някой да отваря дума по въпроса? ХИЧ ЙОК! Е, тогава си снех доверието към всичките и смятам, че който си затваря очите, е или корумпиран до мозъка на костите си, или пълен идиот! А като прочетох и разсекретените протоколи и гледах, как никой, ама никой не ги е чел и си дрънка опорките, съвсем се отвратих! Толкоз от мен!
  —цитат от коментар 37 на султана глаушева


  Султанке, бая глупости си изръсила, всички се надяваме - толкоз от тебе...

 43. 43 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 1611 Неутрално

  До коментар [#41] от "nessarox":

  Това е, толкова нескопосано написано, че не мирише, ами смърди на фейк та се не трае. А и източника е меко казано смешен.

 44. 44 Профил на Ale MI
  Ale MI
  Рейтинг: 542 Неутрално

  До коментар [#37] от "султана глаушева":

  С други думи мафията си има държава. И всички мълчат по въпроса.

 45. 45 Профил на Ale MI
  Ale MI
  Рейтинг: 542 Неутрално

  До коментар [#42] от "bez_ime2":

  Ей трол, почивка няма ли, бе?

 46. 46 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1705 Неутрално

  До коментар [#41] от "nessarox":Това е, толкова нескопосано написано, че не мирише, ами смърди на фейк та се не трае. А и източника е меко казано смешен.
  —цитат от коментар 43 на zle_platen_trol


  Дали е фейк или не,ще реши друг.

  Това ми попадна на първо четене в интернет.

  Лично аз,четох от друг източник/не говоря за български медии/

  Всички сме в кочината,но някои гледат към звездите:)
 47. 47 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4001 Неутрално

  За да легитимира безобразията на целия т.нар. преход !

 48. 48 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1026 Неутрално

  ДПС - най-кегабиската партия!
  Слугата ще иде, накъдето сочи ръката. Няма как да е личен избор.

 49. 49 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1026 Неутрално
 50. 50 Профил на georgi_ww
  georgi_ww
  Рейтинг: 538 Неутрално

  До коментар [#19] от "
  100% съгласен!! Не може човек с такава тъпа физиономия да е такъв демон

 51. 51 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1026 Разстроено

  Като първо Пеевски трябва да го съдят за активно участие в събарянето на действаща системна банка, което е тежко криминално престъпление навсякъде по света! ТОЙ докара опашките пред банката с абсурдните си обвинения за подготовки за убийство, арестуваха трима, единия го докараха до инфаркт и след това, все едно, че сливи имат в устата, проломотиха, че не било така! ТОЙ ля нон стоп през медиите си кал и помия към една действаща системна банка! Някой да отваря дума по въпроса? ХИЧ ЙОК! Е, тогава си снех доверието към всичките и смятам, че който си затваря очите, е или корумпиран до мозъка на костите си, или пълен идиот! А като прочетох и разсекретените протоколи и гледах, как никой, ама никой не ги е чел и си дрънка опорките, съвсем се отвратих! Толкоз от мен!
  —цитат от коментар 37 на султана глаушева


  А Иванчева ше ги опрай всичките!

 52. 52 Профил на mute: words are very unnecessary they can only do harm
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 281 Неутрално

  Не го познавам, съществува ли въобще? По-скоро лимонка, която ще изгърмят като мангала Василев.

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 53. 53 Профил на Practic
  Practic
  Рейтинг: 361 Неутрално

  До коментар [#48] от "Тангра":

  Именно, колега!
  Защо му е на Пеевски да ходи в Европарламента, питат по-горе.
  На първо място мамин Делянчо се явява повратлива маша на чужда държава, и чак сетне - местен олигрхически функционер.
  С какво се занимава той тука ? Разлага, придобива, обсебва, координира, тушира, мимикрира, финтира, лавира, шантажира...
  С това ще се занимава и в Европата! Под егидата на ЕС и брониран с имунитет.
  Още по-вреден, още по-перфиден!
  Ала само той да беше, с мед да го нахраниш...

 54. 54 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1455 Весело

  Пеевски отива в Европарламента, за да могат ДПС да се похвалят, че са пратили един депутат допълнително. Защото Пеевски ще заема два стола в Страсбург. И ще се брои за двама.

  "Виж, приятелю, на този свят има два типа хора - тези със заредените пистолети и тези, които копаят. Ти копаеш!"
 55. 55 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6612 Неутрално

  Защо му е на маминото детенце Брюксел, сигурно партията която го излъчва и сложила на второ място има специални задачи към него.

 56. 56 Профил на Мариа Николаева
  Мариа Николаева
  Рейтинг: 15 Неутрално

  ЩЕ ОТИДА С НЕГО ДО ЕВРОПАРЛАМЕНТА ,да видят европейците що значи 350 килограмова сила българска,ще ги облещиме. Да мисля избирателите на ДПС, око не гласуват за този славен балканджии.

 57. 57 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 747 Весело

  За да покаже колко тъп е народа. Един път протестират срещу него, а после го избират за евродепутат.

 58. 58 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  Гнус!!!!
  Гнус ме е дори да чета за него!
  Нямам какво повече да кажа за Прасешкото му присъствие в публичния живот на България..

 59. 59 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2862 Весело

  "Дневник" провери какви са правата, задълженията и дали е възможно да отсъства, както прави от българския парламент и какво ще се промени за Пеевски, ако този път избере Брюксел.

  Че това са неща,които засягат само маминото и той, а не "Дневник" би трябвало да се интересува от тях. Но щом "Дневник" е решил, че е по-престижно да се постави в слугинаж на този преуспял преди всичко в килограмите млад българин, като изяснява неща от кухнята на европарламента, лошо няма.
  ПС По логиката на "Дневник", ако аз гонех престиж, би трябвало например да попитам : "Защо му е на Прокопиев да има медия?". Но аз не гоня престиж, компанията на тези, които го правят, не ми харесва!

 60. 60 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 596 Неутрално

  Имунитет, за да наглее. Тогава ще изпита българския народ силно

 61. 61 Профил на Curb Your Enthusiasm
  Curb Your Enthusiasm
  Рейтинг: 625 Неутрално

  Когато го пратиха в ДАНС протестирахте, сега го пращат в Брюксел - защо не протестирате, не ви ли е срам, че тази червена свиня ще е лицето на България в Европа.

 62. 62 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  До коментар [#18] от "НеКой":
  "Чух, че лицето купува ударно земи в димитровградско"

  И да знаеш - не е лицето, а гъзът.

 63. 63 Профил на mute: words are very unnecessary they can only do harm
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 281 Неутрално

  За да отслабне с брюкселска диета от нетрадиционен секс, наркотици и .........миди! хахаха

  Или да докаже, че прасе да назначим ще го изберете! :)

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 64. 64 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 380 Неутрално

  До коментар [#44] от "Ale MI":
  Да. Включително и тези, които твърдят, че мафията си има държава. Опорки, санчо.

  Мърфи е оптимист!
 65. 65 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 380 Неутрално

  До коментар [#51] от "Тангра":
  Не те ли е срам да я споменаваш изобщо? Не те ли е срам, че гледаш безучастно как оковаха в белезници една 40 кг.жена в центъра на София, как я вкараха като опасен рецидивист в затвора, как я осъдиха на 20 г. затвор , все едно, че е убила човек и то само по показанията на това с гелосаните буклички?толкова ли му вярваш? А офшорките му, а запорите му за милиони, а смотолевянията му, а четенето му на изявленията, все едно, че е на литературен кръжок? Я си затвори за момент очите и си оомисли какво е 20 години! А ако не е виновна? С кой акъл и с кой фасон ще си дрънкаш кръчмарските шегички? С какво мислите? Що за хора сте? Хора ли сте изобщо? Пфуй!

  Мърфи е оптимист!
 66. 66 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7877 Неутрално

  Подигравка с българските избиратели. Пробват, колко още могат да ни опъват нервите, преди да се скъсат.

 67. 67 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5044 Весело

  По-близо до Лаура Кьовеши и по-голям срам за България

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 68. 68 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 524 Неутрално
 69. 69 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 946 Весело
 70. 70 Профил на jgu46589028
  jgu46589028
  Рейтинг: 399 Неутрално

  Какво друго им остава на смотаняците освен да плюят и иронизират един от титаните на европейската демокрация?

 71. 71 Профил на Ген. Колев
  Ген. Колев
  Рейтинг: 512 Весело

  Явно Батюшките от КГБ на Корпулентния са оценили по достойнство качествата му, тук са му дали да координира десетки „бизнеси” по усвояване и източване с огромна норма на нетна печалба, всичко това се отчислява необезпокоявано по офшорките на Путиновите олигарси - милиарди евро годишно ,та са решили Чекистите да издигнат Дилянчу на Европейско ниво. Вижте го само какъв талант, бива ли да го хабят в Задунайская губерния?? МатрЯлеее?!?

 72. 72 Профил на dyl17574956
  dyl17574956
  Рейтинг: 10 Весело

  Ами защото от ЕС са обещали да го изхранват...в замяна на нашите еврофондове

  John Silver
 73. 73 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 583 Любопитно

  Значи търси по-голяма защита от наказателно преследване. Но американците ще стигнат и до него. Те вече започнаха.

 74. 74 Профил на Chung Kuo
  Chung Kuo
  Рейтинг: 665 Неутрално

  Не ме интересува защо му е на Дебелеевски да ходи в ЕС парламента. Интересува ме защо шопарът не е с пранги и на гости на строгия, но справедлив бай Ставри? Всичко останало е само разтягане на локуми.

 75. 75 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1965 Неутрално

  ей тва ви е шибаната свиня в ЕП

  https://bit.ly/2HB8N8C

 76. 76 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1143 Неутрално

  За него престоят в ЕП е чиста загуба на време
  —цитат от коментар 15 на neut


  Не мисля, че ще стои там. Ако правилно съм разбрала от подробното описание на правата и задълженията на евродепутатите, санкцията за неприсъствие е лишаване от половината полагаеми се пари. На Пеефски тези жалки суми не му трябват, така че той пак може да не ходи на работа и въпреки това все ще получава заплата.

 77. 77 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1143 Неутрално

  Когато го пратиха в ДАНС протестирахте, сега го пращат в Брюксел - защо не протестирате, не ви ли е срам, че тази червена свиня ще е лицето на България в Европа.
  —цитат от коментар 61 на Curb Your Enthusiasm


  А Вие защо не протестирате? Не Ви ли е срам?!

 78. 78 Профил на rainbou1
  rainbou1
  Рейтинг: 1271 Неутрално

  Дори и да изберем Пеевски, мисля, че на запад от Калотина много бързо ще реагират на това.

 79. 79 Профил на Curb Your Enthusiasm
  Curb Your Enthusiasm
  Рейтинг: 625 Неутрално

  Когато бях в България протестирах, но когато си избрахте Симо ми стана ясно, че мат'риала си иска комунистите да го управляват, а аз не исках да живея в червения кенеф и емигрирах.

 80. 80 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2175 Неутрално

  Отвратително човече!
  Неговите свински медии са същата отврат!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 81. 81 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 221 Неутрално

  А за турците, които под строй го натресоха и ще продължават, никой не казва нищо.

  Дедо Крум
 82. 82 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2175 Неутрално

  ДНЕВНИК, кажете го просто и ясно, Пеевски отива със задача като повечето кандидат евродепутати - не да да работи за бъдещето на Съюза, а по възможност да пречи на по-нататъшната интеграция, и по възможност да го руши отвътре, и да получава супер облаги (заплата)
  —цитат от коментар 3 на historama


  Разбира се! То е ясно отдавна.
  Джамбазкия и марешкия имат същите цели!
  Комунистите от бсп отдавна нямат нищо общо с ПЕС, но стоят там защото путин още няма официална антиевропейска трупа в европарламента!
  Върхушката на герб, пък стои по-близо до нациста орбан, отколкото до политиката на партиите от ЕНП! Логично е, след като националисти, комунисти и ДС агенти се добраха отново до централната власт, дори до Министерството на отбраната, благодарение на комунето-мутра борисов, създало мафиотския посткомунистически частен клан герб!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 83. 83 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1801 Неутрално

  Шиши търси имунитет от съдебно преследване - от това най-много го е страх.

 84. 84 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 819 Неутрално

  Щом историята лъже че цар Ивайло е бил свинар, защо пък тогава свиня да не бъде цар!!!

 85. 85 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1771 Неутрално

  [quote#9:"plamen_b"]
  —цитат от коментар 14 на nessarox
  Не му е нуженКОНПИ го изкараха изпран и чист,че и парфюмиран с омекотител:)[/quote]

  Тя зятова е създанена комисията, да черни останалите и да изпира нашите хора от герп патреотете и дпс.

  мурзилка
 86. 86 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 555 Неутрално

  АФтентичните умират от злоба,все повече осъзнават че Рада плитката,няма никакви шансове за ЕП,и за това са се хванали да плюят по дебелия,като удавник за сламка.Сякаш някой може да го спре да участва в евроизборите или да стане евро депутат.

  sdg
 87. 87 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2862 Неутрално

  До коментар [#86] от "Svetlio":

  "АФтентичните умират от злоба,все повече осъзнават че Рада плитката,няма никакви шансове за ЕП,и за това са се хванали да плюят по дебелия..."

  При соца говорехме, че цялата пара отива в свирката и затова драпаме след загниващия капитализъм и все не можем да загнием колкото него. Както ми изглежда към днешна дата, при ДБ парата пак отива някъде, но дори и свирка няма. Само тук-таме се чува по някоя и друга пр.дня. Толкова можем, преди да издъхнем...

 88. 88 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3066 Неутрално

  Заглавието трябва да е "Защо му е на ОЛИГАРХА Пеевски да ходи в Европарламента?"

 89. 89 Профил на wod47497448
  wod47497448
  Рейтинг: 30 Неутрално

  8770€ на месец...... Не са лоши

 90. 90 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1771 Неутрално

  8770€ на месец...... Не са лоши
  —цитат от коментар 89 на wod47497448


  Пеевски всеки ден може да си пали пурите с толкова книжни евро и няма да обеднее. Доста повече пари и други облаги гони, 10000% не е заради заплатата.

  мурзилка
 91. 91 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1026 Неутрално

  А за турците, които под строй го натресоха и ще продължават, никой не казва нищо.
  —цитат от коментар 81 на Дедо Крум


  Турците гласоподаватели са смо орки. Без собствен избор.
  А върхушката е комунистическа. Даже руска.

 92. 92 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1749 Неутрално

  Иска да се напрай по-мутра от ББ. Демек - аз съм изръшкал Европата...
  Нищо чудно дебелият да се кандидатира и за премиер след некоя петилитка. Българинът се доказал като силно прост човек...

 93. 93 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 1477 Любопитно

  Пеевски ще има още двама негови съпрартийци там и реално ще има 3 гласа, но Радан какво ще прави там е загадка за всички

 94. 94 Профил на ХАРИ
  ХАРИ
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Българинът се доказал като толерантен човек... (будала !)
  Това е резултат от "кадровата поликика" на Тиквата.

  Човек - това е една особена болест по маймуните.
 95. 95 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 555 Неутрално

  До коментар [#93] от "001":

  Той нищо няма да прави в ЕП,защото ако са верни соц.изследванията Радан ще си остане под опашката на коня за дълго време.
  Радан,Х.Иванов и останалите "аФтентични",бяха се взели много на сериозно,като си мислеха че,като развалят коалицията с ГЕРБ,и РБ,и останат сами,хората веднага ще се юрнат да гласуват за тях.
  само че действителността се оказа коренно различна,от надеждите и очакванията им.И се разбра че никой не ги еВава за слива!

  sdg
 96. 96 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 536 Неутрално

  За да си узакони хотелите.

 97. 97 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 583 Весело

  Що ли? Ми, че то не се издържа тука вече. : Д

 98. 98 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 583 Весело

  До коментар [#84] от "LudLustrator":

  Свинята - цар в кочината. : )

 99. 99 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 279 Неутрално

  ЕМЕС

  Този не е за парите,
  а да направи белите.

 100. 100 Профил на Emil Dimov
  Emil Dimov
  Рейтинг: 511 Любопитно

  Защо му е на Пеевски да ходи в Европарламента?!
  - може би и ТОЙ да не знае "горкия", но не КОЙ е решил така (просто "директива"?!!)

  До коментар [#4] от "Милост за живите":
  Нека да иде! Ако требе ше им "пратим" и Митьо Очите! Тук разполагаме с цяла "менажерия" (има всякакви видове и под видове ....) можем дори да им предложим на ЕС да си изберат или да им направят "кастинг"( КОЙ ще им пасне най-добре за "парламенту")?!!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK