Великобритания първа от Г-7 ще си постави цел да намали нетните си емисии до нула

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (36)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Това е най добрата новина от Великобритания за последните години ,дано го постигнат,апропо същото трябва да направим всички ,да слезем първо от колите ,после и от самолетите .

 2. 2 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 54 Неутрално

  Това е най добрата новина от Великобритания за последните години ,дано го постигнат,апропо същото трябва да направим всички ,да слезем първо от колите ,после и от самолетите .
  —цитат от коментар 1 на edin drug


  Ъхъ.И да тръгнем по пътя на живота с магарета и камили!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 3. 3 Профил на redguy
  redguy
  Рейтинг: 902 Неутрално

  До коментар [#1] от "edin drug":

  Ей сега ще дойдат балканските патриоти да ти обяснят как цялата история с климата е измама с цел да се крадат едни пари.

 4. 4 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 754 Любопитно

  До коментар [#1] от "edin drug":

  За колите добре, но какво ще правим с кравите? Всите ще трябва да станем вегани:

  "Всяко едро домашно добиче годишно отделя между 70 и 120 кг. метан в атмосферата, но пораженията от метана върху околната среда са около 23 пъти по-високи отколкото от обикновените въглеродни емисии. Така 100 кг. кравешки метан се равнява като ефект на 2300 кг. CO2. От своя страна такова количество въглероден диоксид е отделен при изгарянето на 1000 литра петрол и при среден разход от 8 на сто за среден клас автомобил, това означава 12 500 км. на година или повече от 1000 км. пробег на месец.

  Оттук става още по-просто: по данни от 2017 г., кравите в света са 1,6 млрд., а автомобилите са 1,2 млрд. Иначе казано: ако всеки човек на планетата притежава поне една кола, замърсяването, което тези автомобили причиняват, е в пъти по-малко от това, причинено от всичките крави.

  Но дотук говорим само за отделянето на метан. А фекалиите на 1,5 млрд. едър добитък се ползват за горене, защото отделят силна топлина и са енергийно ефективни. Може да се каже, че кравите са с четворна употреба: за мляко, за месо, за кожа и отопление, докато обикновеното гориво не става за нито едно от тези неща.

  Но и тук нещата не са толкова прости. Проучване на японски институт по безопасност и ефективност на храните, публикувано от New Scientist Magazine сочи, че производството на един килограм говеждо води до отделянето на 34,6 кг СО2, което от своя страна е еквивалент на шофирането на средна по обем кола за 250 км. или светенето на 100 ватова крушка непрекъснато в продължение на 20 дни. По същата формула е изчислено, че килограм агнешко дава отражение от 17,4 кг. СО2, свинското допринася с 6,35 СО2, а пилешкото – 4,57 кг. СО2 за килограм продукция.

  Тези данни наливат вода на първо място във воденицата на веганите – неяденето на месо и млечни продукти спасява планетата, но от това кравите не стават по-малко."

  http://bit.ly/31wVXAq

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 5. 5 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 488 Весело

  [quote#2:"Милост за живите"][/quote]

  Няма такова нещо те пърдят и отделят вредни имисии.......

 6. 6 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 54 Любопитно

  До коментар [#1] от "edin drug":За колите добре, но какво ще правим с кравите? Всите ще трябва да станем вегани: "Всяко едро домашно добиче годишно отделя между 70 и 120 кг. метан в атмосферата, но пораженията от метана върху околната среда са около 23 пъти по-високи отколкото от обикновените въглеродни емисии. Така 100 кг. кравешки метан се равнява като ефект на 2300 кг. CO2. От своя страна такова количество въглероден диоксид е отделен при изгарянето на 1000 литра петрол и при среден разход от 8 на сто за среден клас автомобил, това означава 12 500 км. на година или повече от 1000 км. пробег на месец. Оттук става още по-просто: по данни от 2017 г., кравите в света са 1,6 млрд., а автомобилите са 1,2 млрд. Иначе казано: ако всеки човек на планетата притежава поне една кола, замърсяването, което тези автомобили причиняват, е в пъти по-малко от това, причинено от всичките крави. Но дотук говорим само за отделянето на метан. А фекалиите на 1,5 млрд. едър добитък се ползват за горене, защото отделят силна топлина и са енергийно ефективни. Може да се каже, че кравите са с четворна употреба: за мляко, за месо, за кожа и отопление, докато обикновеното гориво не става за нито едно от тези неща. Но и тук нещата не са толкова прости. Проучване на японски институт по безопасност и ефективност на храните, публикувано от New Scientist Magazine сочи, че производството на един килограм говеждо води до отделянето на 34,6 кг СО2, което от своя страна е еквивалент на шофирането на средна по обем кола за 250 км. или светенето на 100 ватова крушка непрекъснато в продължение на 20 дни. По същата формула е изчислено, че килограм агнешко дава отражение от 17,4 кг. СО2, свинското допринася с 6,35 СО2, а пилешкото – 4,57 кг. СО2 за килограм продукция. Тези данни наливат вода на първо място във воденицата на веганите – неяденето на месо и млечни продукти спасява планетата, но от това кравите не стават по-малко."http://bit.ly/31wVXAq
  —цитат от коментар 4 на baba_zozolana


  Много пърдят кравите,там е проблема!А едно време динозаврите, хич не са пърдяли, и е имало стабилност-на климата!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 7. 7 Профил на Kosta Delev
  Kosta Delev
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Rule, Britania...!

 8. 8 Профил на Kosta Delev
  Kosta Delev
  Рейтинг: 660 Любопитно

  Сега вече ще е пълна пародия, ако в близко време в Лондон има отново демонстрации против климатичните промени. Мисля, че е време протестите да се насочат към други страни.

 9. 9 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Поредната дневникарска "климатична" статия, където лъжите и манипулациите се леят като водопад.
  "По този начин тя (Великобритания) ще стане първата страна от групата Г-7, която си поставя подобна цел на фона на все по-силното влияние, оказвано от кризата в климата"

  Какво е това "все по-силно влияне"?!? Тя корелацията между температурата и СО2 нивата след 1998 нещо се спихна:

  https://bit.ly/2RN9rBD

 10. 10 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 274 Неутрално

  "Целта е амбициозна, но от съществено значение за защитата на бъдещето на планетата, заяви премиерът Тереза Мей"

  Или ако трябва да перефразираме Алехандрия Окасио-Кортез - ако не ни платите до 12 години всички щъ умрем. Не обръщайте внимание, че според същите тези "спасители на планетата" Ню Йорк трябваше да е под водата от 20 години а от 6 трябваще да можем да ходим с кануто до северения полюс лятото.

 11. 11 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 8304 Неутрално

  До коментар [#4] от "baba_zozolana":

  А аз така обичам в чинията си да имам често един кървав дебел говежди стек :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 12. 12 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 274 Неутрално

  "Световните въглеродни емисии са на рекорден максимум въпреки десетилетията на разговори за ограничаването им до безопасни равнища"

  Нито равнищата са рекордни (имали сме периоди в геоложката история с 10-15 ПЪТИ по-високи нива на СО2 в атмосферата и живота е процъфтявал) , нито има нещо опасно в повишаването на стойностите на един газ-следа във въздуха - дори напротив - растенията ще са много доволни - рекордните добиви на много земеделски култури пред последните десетилетия се дължат отчасти на повишения въглероден двуокис в атмосферата.

 13. 13 Профил на dokoga...
  dokoga...
  Рейтинг: 274 Весело

  [quote#2:"Милост за живите"][/quote]
  Ъхъ.И да тръгнем по пътя на живота с магарета и камили!

  Магарета, камили и британски крави пърдят много. Как ще улавят и неутрализират отделените от тях газове?

  Спечелихме битка, но не и войната!
 14. 14 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 754 Весело

  До коментар [#11] от "penetrating":

  Лошо, Седларов, лошо! Ще трябва да избирате: или стека в чинията, или спасяването на планетата!

  https://youtu.be/JS8GdMKTEwE?t=82

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 15. 15 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4648 Весело

  До коментар [#4] от "baba_zozolana":

  Аз да попитам….ъъъ понеже човекът е живо същество , ъъъъ той не замърсява ли природата така , както кравите я замърсяват? Кравите са 1.6 милиарда , а човеците са 7 милиарда. Правени ли са проучвания за това или на принципа "милост за живите" такова проучване не е правено , защото да не се окаже , че половината от населението трябва да се пресели в един по-добър свят от земния в името на запазване на климата?

 16. 16 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7129 Неутрално

  Освен всички останали мерки, трябва да се помисли и за ограничаване на раждаемостта в някои части на света.

 17. 17 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 541 Весело

  До коментар [#1] от "edin drug":

  "апропо същото трябва да направим всички ,да слезем първо от колите ,после и от самолетите"

  Record private jet flights into Davos as leaders arrive for climate talk.

  Това беше в началото на годината на световно затоплистко сборище :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 18. 18 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 274 Неутрално

  "В момента целта на Обединеното кралство е до 2050 година да намали емисиите си на парникови газове с 80 процента спрямо нивата от 1990 година. Новата цел отговаря на Парижкото споразумение за климата от 2015 година, което призовава страните да намалят нетните си въглеродни емисии до нула към средата на века, за да задържат повишението на световните температури възможно най-близо до 1.5 градуса по Целзий"

  И това е ЛЪЖА - Парижкото споразумение съдържа доброволните ангажименти на всяка една страна по темата "А вие какво ще направите, че да не се покачат температурите?" Така например Китай се е ангажирал с някакво намаление на емисиите чак след 2030 а Пакистан дори е подписал, че ще продължи да си увеличава емисиите до "един момент, след което да почне да ги намалява". Турция, че ще "задържи" увеличението на емисиите си спрямо 1990 до под 2 пъти!!! Това за нулевите емисии го разпростаняват определени заинтересовани лобита в развитите страни от западния свят, канещи се да изтупат за пореден път местните данъкоплатци и които явно са си отделили по няколко долара за фейк-пропаганда и в България...

 19. 19 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 754 Весело

  До коментар [#15] от "tacheaux":

  Тъй, тъй, право думате. В Джорджия някой вече е увековечил на камък повелята, че световното население трябва да е не повече от половин милиард.

  http://bit.ly/2WCUeFU

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 20. 20 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2922 Неутрално


  До коментар [#1] от "edin drug":

  За Бога , братя ..не си купувайте билето за самолети.
  Проруския "Боинг" най да се избягва!

 21. 21 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1234 Разстроено

  "Великобритания обяви, че ще намали до нула нетните си емисии на парникови газове до 2050 година."

  САЩ, Великобритания, Франция и Италия да не се правят на много разтревожени, големи хуманисти и ощипани девици, ами да кажат, че заради предизвиканата от тях война в Залива, дневно от нефтените сондажи изгаряха бадева по 2 млн барела нефт. Къде отиваха изгорелите газове, какъв бе техния състав и какво напраниха те, за да предотвратят тази екологична катастрофа. Защо излъгаха, че Саддам Хюсеин има химическо, бактерилогическо и ядрено оръжие като предтекст да го нападнат и убият? Не е ли заради това, да сложат ръка на нефта в Близкия изток, слагайки на власт удобни марионетки. Какво постигнаха в Ирак, Сирия, Либия, Иран и Афганистан, като разровиха арабското говно?

  Хора, прочетете книгата "Корените на омразата" на италианската журналистка Ориана Фалачи за да разберете някои истини за Близкия изток, Израел и Палестина и кой е бащата на ЗЛОТО и ще видите, че това не е т.н. "Империя на злото", както някои политици от близкото минало наричаха СССР - мир на праха му! Да разберете какъв Нобелов лауреат за мир е Ясер Арафат, по-известен с прякора си "пачаврата " и какъв Нобелов лауреат за мир е Байрак Обама само една година след като стана президент на САЩ????

  Нека да сме наясно КОЙ направи всичко възможно Великобритания да напусне ЕС и да го отслаби и защо онзи ден Тръмпача ходи да поздрави Тереза в Лондон и да пие кафе с баба Бети???? Този тиквеник не се посвени да и каже пред целия свят: "Не плащайте на ЕС, тръгвайте си без сделка, щом не ви е изгодна"!!!!!
  НЕКА БЪДЕМ ОБЕКТИВНИ, А НЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ХАМЕЛИОНИ!!!!!!

 22. 22 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1234 Разстроено

  "Великобритания обяви, че ще намали до нула нетните си емисии на парникови газове до 2050 година."

  САЩ, Великобритания, Франция и Италия да не се правят на много разтревожени, големи хуманисти и ощипани девици, ами да кажат, че заради предизвиканата от тях война в Залива, дневно от нефтените сондажи изгаряха бадева по 2 млн барела нефт. Къде отиваха изгорелите газове, какъв бе техния състав и какво напраниха те, за да предотвратят тази екологична катастрофа. Защо излъгаха, че Саддам Хюсеин има химическо, бактерилогическо и ядрено оръжие като предтекст да го нападнат и убият? Не е ли заради това, да сложат ръка на нефта в Близкия изток, слагайки на власт удобни марионетки. Какво постигнаха в Ирак, Сирия, Либия, Иран и Афганистан, като разровиха арабското говно?

  Хора, прочетете книгата "Корените на омразата" на италианската журналистка Ориана Фалачи за да разберете някои истини за Близкия изток, Израел и Палестина и кой е бащата на ЗЛОТО и ще видите, че това не е т.н. "Империя на злото", както някои политици от близкото минало наричаха СССР - мир на праха му! Да разберете какъв Нобелов лауреат за мир е Ясер Арафат, по-известен с прякора си "пачаврата " и какъв Нобелов лауреат за мир е Байрак Обама само една година след като стана президент на САЩ????

  Нека да сме наясно КОЙ направи всичко възможно Великобритания да напусне ЕС и да го отслаби и защо онзи ден Тръмпача ходи да поздрави Тереза в Лондон и да пие кафе с баба Бети???? Този тиквеник не се посвени да и каже пред целия свят: "Не плащайте на ЕС, тръгвайте си без сделка, щом не ви е изгодна"!!!!!
  НЕКА БЪДЕМ ОБЕКТИВНИ, А НЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ХАМЕЛИОНИ!!!!!!

 23. 23 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 8304 Весело

  До коментар [#14] от "baba_zozolana":

  По-добре врабче в ръката, отколкото орел в небето :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 24. 24 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1234 Любопитно

  До коментар [#15] от "tacheaux":

  Такава е и идеята на английския икономист, социолог и свещеник Томас Малтус.
  Според него населението на Земята нараства в геометрична прогресия, а добивът на храни - в аритметична прогресия, в резултат на който дисбаланс ще се появи световен глад и гладна смърт. Поради това, той препоръчва на всеки 50 години да има по една глобална светвна война, в която да изчезват по 20-50 милиона души и така да се регулира числеността на народонесението. Понеже по- хуманните методи за регулирането на раждаемостта чрез контрацептиви, аборти и разяснителни кампании не дадоха почти нкакъв резултат, днес неомалтусианците измислиха ДЖЕНДЪРОЛОГИЯТА. Хората да се насочват към еднополово съжителство, да не раждат деца и по този начин т.н. антропогеннен натиск върху обществото да намалее избягвайки войните и природните катаклизми!
  Затова, ХОРА, БДЕТЕ!!!!

 25. 25 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1516 Неутрално

  Преполагам, че това е в пряка връзка с Брекзит-а - всичко ще намалее, папкане, производство, работа, ерго ще си стоят в къщи, колите в гаража и ще чакат покани за възнасяне директно към райските вселения.,

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 27. 27 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2487 Неутрално

  Колко още ще част от Г7, след Брекзит?

 28. 28 Профил на Sp.Ace
  Sp.Ace
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#24] от "Дедо Либен":

  Да, ама на тези простотии с еднополовите бракове и аболтите се хващат само белите хора и в резултат са пред изчезване. Останалите народи се множат като хребарки и заливат Европа.

 29. 29 Профил на Виктор Флоров
  Виктор Флоров
  Рейтинг: 903 Неутрално

  [quote#6:"Милост за живите"][/quote]

  И изведнъж са изчезнали...при чудесни условия за живот.
  А останали тези които са по-малки ,по-малки от кравите.

 30. 30 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 3346 Неутрално

  До коментар [#24] от "Дедо Либен":

  "Според него населението на Земята нараства в геометрична прогресия, а добивът на храни - в аритметична прогресия, в резултат на който дисбаланс ще се появи световен глад и гладна смърт."

  През 1798 г. Томас Малтус нито е знаел за "негативната обратна връзка", нито за "синтетиката" (органичната химия), нито "законите на Мендел" (генетиката). Дори и твърдението му, че населението се удвоява на всеки 25 години, не е доказано "научно-статистически" (дори самата Британска империя не е поддържала демографска статистика за колониите си, а те заедно не са целия свят). В този смисъл, а и в икономически (Малтус твърди, че свръх предлагането ще доведе до рецесия в икономиката, а не спад в цените), няма нищо общо с джендър идеологията, която се опитва да създаде глобален всеяден глист - нещо като във филма "Матрицата" - "свободен човек", обгърнат с ембрионална идеология в прозрачен цилиндър, чийто нервни импулси се управляват от операционната система на джендър-идеолозите/умнокрасавци

 31. 31 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 3346 Любопитно

  До коментар [#3] от "redguy":

  Вие като сте велика баба Ванга, бихте открехнали на простолюдието какво ще рече "да намали до нула нетните си емисии на парникови газове"? Британците кои гЪзове ще преглътват и кои газове ще изпърдяват за да докарат баланса до нула?

 32. 32 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 3346 Весело

  До коментар [#4] от "baba_zozolana":

  "какво ще правим с кравите?"

  Инвестирате! Както сме "инвестирали" в "домашни" фотоелектиречски панели и вятърничави ел. генератори, така ще се направят кравешки ел. генератори. Тургаме по една смукателна фуния първо на кравите, после на всеки задник; помпа придвижва "материала" в реактора, подгряван от фотопанели. Извежда се метанът с помпи, ко-задвижвани от вятърничавите перки. Компресира се в бутилки от 20 литра, съвместими с AMG 63. Вадиш старата газова бутилка, тургаш пълната … и гониш самолетите на Г-седмачетата.
  Всяка крава, не устискала до залепването на смукателната тръба, ѝ се тегли ножа. Така с генетичен подбор се интензифицира добива на метана и … ставаме независими от руски газ и гЪз (ще си имам кравешки до леглото).

 33. 33 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 754 Весело

  До коментар [#32] от "wanderer":

  Вие сте щедър човек! Вместо да патентовате тази новаторска идея, за да Ви носи печалба, Вие така открито я споделяте, та всеки инвеститор да може да прочете подробно представеното ноу-хау и веднага да го внедри в практиката. Хвала!

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 34. 34 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#4] от "baba_zozolana":

  по ми е близък въпроса ,какво ще правим с температурите ,тази вечер не може да се спи от жега ,а климатика бумти и е само юни месец , а какво ще правим средата на август .

 35. 35 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#20] от "ajsayder":

  не се безпокой ,ще сме от поколението ,което ще е свидетел на свят без самолети .

 36. 36 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2375 Неутрално

  Като ще се говори и смята на национално ниво баланса на СО2 ние кво да кажем с гайдите?
  Ако го мерим на калпак сме мноого по-назад от Кралството и Зап Европа.
  Нетно сме на минус (горите ни и изобщо зелената покривка из пущиняците усвояват повече СО2 отколкото обществото отделя), ама сега ни карат да сечем горите и правим ток от дървесина.
  Северозапада ни е на едно от първите места в Европа по усвояване на СО2 и отделяне на кислород. Дали да не поискаме от Европа да ни плащат за усвоените количества СО2?

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK