Мисия - защита на климата, или кой е най-младият депутат в историята на европарламента

Мисия - защита на климата, или кой е най-младият депутат в историята на европарламента

© ReutersЧлен на новия Европейски парламент ще бъде най-младият в историята на институцията евродепутат, разказва Би Би Си. Кира Петер-Хансен от Дания е на едва 21 години и все още учеше в университет, когато бе избрана.


Пред радио Би Би Си тя казва, че дори и стажантите са с поне две години по-възрастни от нея. Евродепутатът от Зелените освен това коментира, че ще й бъде "трудно" да пътува със самолет до новото си работно място, докато все още опитва да опази климата.


Предишният най-млад евродепутат бе германката Илка Шрьодер, която бе на 21 и половина години, когато бе избрана през 1999 г. Петер-Хансен е малко по-млада от нея.
Пред Би Би Си тя заявява, че е уплашена предвид възрастта си, но е и "много развълнувана за работата". "Не съм сигурна дали хората ще ме възприемат като просто едно дете, което няма какво да прави тук, или ще ме уважават в останалите партии". "Мисля, че всичко е свързано с доста отговорност, защото чувствам, че трябва да представлявам както младите, така и ангажираните с политика младежи, за да им покажа, че младите политици са също толкова добри, колкото и старите".


Нейната цел номер едно е да настоява за повече действия срещу климатичните промени. "Ако имате възможност да промените нещата, трябва да го направите", допълва тя.


"Политиката е наистина трудна, можете да правите само малки стъпки и да чакате за голяма промяна", продължава евродепутатът, изразявайки надежда бъдещият бюджет на Европейския парламент да инвестира повече в климата и проучванията за намаляване на емисиите.


Кира Петер-Хансен

© ]

Кира Петер-Хансен


Според нея сега Европейският парламент е по-прогресивен от Европейската комисия или Съвета (обединяващ държавите членки) в действията срещу климатичните промени. Тя изразява надежда целият ЕС напълно да се ангажира в законодателство с Парижкото споразумение за климата.


"Преместването на 3 хил. души от Брюксел до Страсбург всеки месец не е щадящо за климата", смята евродепутатът, като добавя, че наистина обмисля как да намали въглеродния си отпечатък, когато отива за сесиите на Европейския парламент във френския град. Възнамерява да пътува до Страсбург от Брюксел с влак, вместо да лети до и от Дания между заседанията.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (54)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2171 Неутрално

  Да припомним , какво сториха ДО СЕГА заитниците на Климата:

  -увеичиха СО2 , чрез кампания за АЕЦ

  -Увеичиха наночастиците и СО2, чрез кампания за дизелите .. ето от статия в "Блумбърг":

  Леонид Бершидски в "Bloomberg".
  През 2017 г. емисиите на въглероден диоксид от нови автомобили се оказват по-високи от статистиката за предходната година. Това е първо годишно увеличение от 2010 г. насам, съобщи преди дни Европейската агенция за околната среда.
  Има просто обяснение.. Природозащитни групи започнаха да атакуват дизеловото гориво... Пазарът се изплаши.
  През 2017 г. европейските потребители са купили повече автомобили на бензин, отколкото на дизел - и това се случва за първи път от 2009 г. насам.
  Проблемът е, че превозните средства с бензинови двигатели отделят между 10% и 40% повече CO2 от техните дизелови еквиваленти...."

  -увеличиха азотните окиси..

  -увеличават замърсяванията с тежки метали , с кобалт и литий, както и с СО2 , заради кампанията за автомобили на акумулаторни батерийки ..

  Та така..

 2. 2 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 236 Неутрално

  Какво има да се коментира... Упадъкът е виден!

  Какво разбира едно пате на 21г.?! 🙄

  (не се чете)
 3. 3 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 588 Весело

  Гаси инвестицията... в климата. А във въртенето на земята кога?...

 4. 4 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1259 Неутрално

  "Евродепутатът от Зелените освен това коментира, че ще й бъде "трудно" да пътува със самолет до новото си работно място, докато все още опитва да опази климата."

  Ами хващай триколката и лека-полека ще дотътриш.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 5. 5 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  Най-добрата защита на климата е демонтажа на потребителското общество. По-малко произвеждани "боклуци" - по-малко СО2, пластмасови отпадъци по сметищата, реките и океаните, по-малко изпомпан нефт, по-малко изкопани руди и т.н. и т.н.

  Като няма кой да им купува боклуците, производството също ще намалее, къде ше иде?

  Браво на младата датчанка.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 6. 6 Профил на Turbofan
  Turbofan
  Рейтинг: 1462 Весело
 7. 7 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5653 Неутрално

  Няма лошо за участие. Лошото е. ако взема непремерени решения вместо възрастни ...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 8. 8 Профил на Th Henry
  Th Henry
  Рейтинг: 282 Разстроено

  Как да те възприемат сериозно като си от зелените бре? Това е достатъчно за да те подмине човек с насмешка.
  Зелените фашисти се опитват да отровят начина ни на живот. Човек да се чуди дали с коя заплаха да се бори първо. Дали либералите или зелените? Поне да се бяха събрали в една лява партия и човек да ги припознава като общ враг...

 9. 9 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 587 Неутрално

  " да опази климата..."! Колко откачено звучи! Да опази времето...! Да опази пространството...! Да опази вятъра...! Да опази нещата...! Да опази събитията...! Да опази настроенията...!
  Журналята не се усещат как навлизат в материя,плод на болни мозъци с психични отклонения. Вярно е,че в университетите вече цели науки звучат налудничаво, но хората със здрав разум не се влияят от тях само защото се преподавали в университет.
  Между другото,първото горене на книги и най-голямото горене на книги от нацистите знаете ли кое е? Нацистите изгарят книгите на института на евреин, първият адвокат на хомосексуалните и основоположник на трансджендер идеологията. В Западния свят няма откачена теория,която да е създадена от човек,който не е евреин. Всички сте учили,че нацистите са горили книги,но никога не са ви казвали какви книги.
  Та и тази, сложете я на пост да пази климата! Не случайно символът на зелените в Европа е малолетно момиченце,пкихично болно.

 10. 10 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Защитата на климата е култ,който няма нищо общо с науката. Култ като всеки друг култ-гради се на вярата и насадения страх от апокалипсис.

 11. 11 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 42 Любопитно

  Кира либералката от Дания ша ни опраи!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 12. 12 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 289 Весело

  "Кира Питър-Хенсън от Дания е на едва 21 години"

  „Вие нямате сърце, ако на 20 години не сте социалист. Но вие нямате ум, ако на 40 години все още сте социалист"

  Новата "Световна Революция" не е срещу капитала в защита на работниците. :)
  Новата "Световна Революция" е срещу глобалното затопляне в защита на "бежанците"... :)


 13. 13 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 42 Разстроено

  Какво има да се коментира... Упадъкът е виден!Какво разбира едно пате на 21г.?! 🙄
  —цитат от коментар 2 на Бойчо Огнянов


  Що бе, аз исках и малката Гретъ в европарламента!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 14. 14 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Най-добрата защита на климата е демонтажа на потребителското общество. По-малко произвеждани "боклуци" - по-малко СО2, пластмасови отпадъци по сметищата, реките и океаните, по-малко изпомпан нефт, по-малко изкопани руди и т.н. и т.н.Като няма кой да им купува боклуците, производството също ще намалее, къде ше иде?Браво на младата датчанка.
  —цитат от коментар 5 на БМЗ


  Вярно е,че това е най-доброто решение,но онези,които лансират климатичния култ,те имат точно обратните интереси,да произвеждат повече и да продават и печелят повече. Този култ няма нищо общо с опазване на природата.

 15. 15 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  До коментар [#8] от "Th Henry":

  Г-н другарю, а не се ли замисляте колко неща, които приемате за даденост, далеч не са такива и могат да бъдат загубени сравнително лесно? Например електричеството, нефта, водата, горите, та дори и въздуха.
  Един ЕМП или една сериозна слънчева буря и тока изчезва. Да не говорим, че допреди 100 години много малко хора са имали ток в България.
  Нефтът също не е безкраен.
  Една световна война и цивилизацията изчезва, заменена от планини от боклуци и руини.

  Не си мислете, че е много трудно да загубите всички тези дадености.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 16. 16 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1079 Весело

  До коментар [#14] от "gozambo":

  Еми начи показваме им средно пръстче им им казваме: искахте да пазим климата? Ето пазим го като не купуваме вашите дрънкулки.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 17. 17 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 42 Любопитно

  Няма лошо за участие. Лошото е. ако взема непремерени решения вместо възрастни ...
  —цитат от коментар 7 на penetrating


  Има лошо,има много лошо!
  Решението вече е взето....,от възрастните!
  Малката затоплистка Гретъ и Кира либералката, ше ни фкарат в Турболибералния рай!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 18. 18 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3197 Неутрално

  До коментар [#1] от "ajsayder":

  Като сложим и биогоривата...

 19. 19 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3197 Весело

  До коментар [#13] от "Милост за живите":

  Боя се, че след няколко години може и това да стане... Даже по-скоро, отколкото си мислиш след като левичарите искат да намалят възрастта за гласуване, а сигурно ще поискат и 16 годишни да могат да бъдат избирани...

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Защитата на климата е култ,който няма нищо общо с науката. Култ като всеки друг култ-гради се на вярата и насадения страх от апокалипсис.
  —цитат от коментар 10 на gozambo


  А можеш ли да ни обясниш ти какво общо имаш с науката, след като си толкова категорична?

 22. 22 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 42 Любопитно

  Не е нормално един джендър-либераст-соросоид на 21 години да определя бъдещето ми. Отивам при Путин.
  —цитат от коментар 20 на galapagas


  Нареди се на опашката!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 23. 23 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2025 Неутрално

  Понякога ходя с колело на работа, когато мога и не съм изморен. Разбира се зимата и пролетта и в късна есен не мога.
  Ако това помага на климата.
  Хубвао е държавите на държавно равнище да се занимават с проблемите не климата, защото те са причина да започнат климатичните промени.
  То няма и много време. След 20 г. няма да има питейна вода, това по българската телевизия не го казват, но например по турската телевизия го казват.

  Анатема на комунизма!
 24. 24 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 735 Неутрално

  Жена и затоплистка активистка - перфектна комбинация за либерал джихадизма. Липсва само перфектно владеене на Корана и черен цвят на кожата.

 25. 25 Профил на Turbofan
  Turbofan
  Рейтинг: 1462 Весело

  До коментар [#20] от "galapagas":

  Той Путин сигурно играе пляски като гледа как ЕП се пълни с надъхани неомарксистчета. И най-школуваните му кадри не биха могли толкова добре да се внедрят и да къртят ЕС отвътре

  Facing Worlds
 26. 26 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 341 Неутрално

  Ох - горкият той беззащитен климат - какво ли щеше да прави без смелата 21-годишна принцеса дето го пази.

 27. 27 Профил на Turbofan
  Turbofan
  Рейтинг: 1462 Весело

  До коментар [#23] от "anonim440":

  "След 20 г. няма да има питейна вода"

  Такъв ли е 'научният консенсус' на затоплистките разбойници?

  Facing Worlds
 28. 28 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2025 Неутрално

  Иначе в темата са се събрали троловете от Позитано 20 и си говорят. За жалост Позитано 20 бламира всички опити в България да има реална опозиция в политически, културен и всякакъв аспект. Т. е. Позитано 20 прави така, че всичко в България да е "замразено". Това ги устройва, парите са в тях, властта е в тях, всичко е тяхно.

  Анатема на комунизма!
 29. 29 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 289 Разстроено

  Това е някаква пародия.21 годишна пикла, без житейски и професионален опит , ще определя бъдещето на континента и света.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 30. 30 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 289 Весело

  До коментар [#23] от "anonim440":

  Това сигурно ли е или е като краят на света през 2000-та година?!

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 31. 31 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2025 Неутрално

  До коментар [#27] от "Saint of Me":

  След години, ако си още жив, и не можеш да си намериш вода за пиене, или даваш страшно много пари за малко питейна вода ще видиш. Те ресурсите на Земята не са безкрайни.

  Анатема на комунизма!
 32. 32 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Забравила е защитата на международното положение... Де гиди промити мозъци!

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 33. 33 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Това със именно сегашната "зелена вълна" на запад, натрапва един въпрос, който човек би очаквал "младите бунтари" да попитат себе си:
  -- Защо цялата система ме подкрепя и ми прави реклама? Защо всеки вестник и списание пишат статии в които се умиляват колко съм готин?
  Ако съм чак такъв бунтар срещу системата--защо системата ме гали по главата и ми дава захарчета всеки път като си отворя устичката?
  Или всичките "прогресивни" политици извън движението ми имат същите убеждения като мен, но нямат *волята* или *силата* да ги кажат на глас, и сега аз като се появих те въздъхват с облегчение: "ето най-накрая младежи с волята и силата които ние нямаме. Но поне може да им се възхищаваме!"

 34. 34 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  Зелените другари непрекъснато нарастват. Кабаретистът Земсрот от партия Партията се е присъединил към зелените (партия Партията се бори за наказателна отговорност на отричащите затоплизъма, както и за това, че щом човек не може да гласува през първите 18 години от живота си, значи треба да не може и през последните 18). Също така към зелените се присъединява партията на пиратите и фракцията става 74 броя.

  https://www.tagesspiegel.de/politik/die-partei-eu-abgeordneter-nico-semsrott-schliesst-sich-gruenen-fraktion-an/24420938.html

 35. 35 Профил на Turbofan
  Turbofan
  Рейтинг: 1462 Весело

  До коментар [#31] от "anonim440":

  Ами преди повече от двайсе години ме плашеха че след двайсе години ще ме залее океана или изпари слънцето през озоновите дупки. Не разбрах дали и как мога да си избера обаче как да е, никое от двете не се случи :)

  Facing Worlds
 36. 36 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 735 Неутрално

  Малко факти, които липсват в наръчника на комунистите затоплисти... 90% от ледниците на Земята са над континента Антарктика и са с дебелина 2 КИЛОМЕТРА средно, но достигат до 4 КИЛОМЕТРА. Някакви данни,е този лед е намалял?- Не, естествено. Вместо.това ни дават сателитни снимки на топящия се през лятото паков лед, който е нещо коренно различно и представлява замръзнала океанска вода, която напълно естествено през лятото се топи, а през зимата замръзва в лед с дебелина 2-3 метра. А ледниковата шапка над континента няма и как да намалее, понеже там температурата е МИНУС 28 градуса (до МИНУС 88) и уж причиненото от човешката дейност затопляне с 1.5 градуса за 150 години няма как да се отрази.
  За сравнение нормалните 11 годишни слънчеви цикли предизвикват промени с 2 градуса.
  Много е смешно като чета тук как лоботомираните затоплисти усещат глобалното затопляне с повишените с 0.5 градуса температури за последните 30-40 години... Бай дъ уей, най-високата измерена температура у нас е през далечната 1916 година - +45.2 градуса, но и това липсва в наръчника на затоплиста.... Айде, праскайте минусите, фактите не ви интересуват, важно е вярата ви в зароплизма, затова не ви прави впечатление, че апокалиптичните ви прогнози тип Ал Гор не се сбъдват и не се подкрепят от сериозни организации като Световната Метеорологична Организация например.

 37. 37 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2025 Неутрално

  В статията сте събрали червени гейове. Все пак да не забравяме, че именно червените партии са приятели със зелените. Вие обаче сте в тотално неведение относно това какво БКП говори в ПЕС. А може би Кутев затова плаща, в България да се прокламира едно, а в ЕП друго. Типично за червените.

  Анатема на комунизма!
 38. 38 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2025 Неутрално

  Червеният тролият така леко объркан относно целите и задачите на зелените.
  Консултирайте се с Позитано 20 преди да драскате.

  Анатема на комунизма!
 39. 39 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 236 Весело

  До коментар [#14] от "gozambo":

  "Вярно е,че това е най-доброто решение,но онези,които лансират климатичния култ,те имат точно обратните интереси,да произвеждат повече и да продават и печелят повече. Този култ няма нищо общо с опазване на природата."

  Да, вече взеха да говорят дори за някакъв си "луксозен комунизъм", и даже НЙТ им отпечата фантазиите:

  "Светът е бъркотия. Нуждаем се от напълно автоматизиран луксозен комунизъм.

  Добив от астероиди. Редактиране на гена. Синтетично месо. Бихме могли да осигурим нуждите на всеки в стил. Нужно е само въображение." https://is.gd/afKFL1

  (не се чете)
 40. 40 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 735 Весело

  Геологичната история на планетата ясно доказва много по-високото ниво на океаните в миналото.
  Примерно белите скали на Дувър са високи 80-100 метра и са варовици, образувани от умрелите във водата микроорганизми, тоест нивото е било десетки метри по-високо... Да, преди 450 000 години Англия е била полуостров, което се доказва от наличието на същите скали, със същите кремъчни пластове в тях и на френския бряг. И човек почва да.се чуди каква ли според затоплистите е човешката дейност, предизвикала по-високото с 80-100метра ниво на океаните преди 450000 години?
  Иначе, чета как до 2100 година, можело нивото да се вдигне с 1 метър заради човешката дейност...
  Не стига, че е чисто врачуване, но и без всякакви доказателства, че ще е от човешката дейност.

 41. 41 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 1136 Неутрално

  "Кира Питър-Хенсън" най-вероятно се казва Петер-Хансен или нещо подобно, не Питър-Хенсън.

 42. 42 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 236 Весело

  Най-добрата защита на климата е демонтажа на потребителското общество. По-малко произвеждани "боклуци" - по-малко СО2, пластмасови отпадъци по сметищата, реките и океаните, по-малко изпомпан нефт, по-малко изкопани руди и т.н. и т.н.Като няма кой да им купува боклуците, производството също ще намалее, къде ше иде?Браво на младата датчанка.
  —цитат от коментар 5 на БМЗ


  Е, че това го имахме през Соца, ама на бананаджиите не им харес(в)а... Те искат Америкън Дрийм!

  Сега вече, ако намалее драстично консумацията/производството, системата ще се срине, за нула време.

  (не се чете)
 43. 43 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 236 Весело

  В статията сте събрали червени гейове. Все пак да не забравяме, че именно червените партии са приятели със зелените. Вие обаче сте в тотално неведение относно това какво БКП говори в ПЕС. А може би Кутев затова плаща, в България да се прокламира едно, а в ЕП друго. Типично за червените.
  —цитат от коментар 37 на anonim440


  Ето, личи си какво ти е у глАвата... 😵 Какво БКП, къв Кутев те гони кви 5 лева?! Гейовете са демократи и либерасти, по презумпция! Типично за Запада. Нищо общо с комунисти и т.н.

  (не се чете)
 44. 44 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2171 Неутрално

  Червеният тролият така леко объркан относно целите и задачите на зелените.Консултирайте се с Позитано 20 преди да драскате.
  —цитат от коментар 38 на anonim440


  Абсолютно има голямо объркване за "зелените' .. бе аз им давах информация за Ска Келер , какво баш направи за ромските гета, давах им какво е писал Йошка Фишер , като студент, давах и за Даниел Кон-Бедит ..

  Ама те- не возприемат ..
  ПА и не са само позитанците то "градските-десни'" според мене също са неадекватни .. Заедно са СЪС ЗЕЛЕНИТЕ???!!

  Смятай!

 45. 45 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2171 Неутрално

  До коментар [#1] от "ajsayder":Като сложим и биогоривата...
  —цитат от коментар 18 на pamela


  Да .. 1/3 от амазонската джунгла Е УНИЩОЖЕНА ЗАРАДИ "ЗЕЛЕНИ" ПРАКТИКИ ..


  В статията сте събрали червени гейове. Все пак да не забравяме, че именно червените партии са приятели със зелените...
  Типично за червените.
  —цитат от коментар 37 на anonim440


  Абсолютни зеленистки леви гейове ..

  Трябва да ги спрем!

  Хора бдете!

 46. 46 Профил на ivangabrovo
  ivangabrovo
  Рейтинг: 568 Неутрално

  Зад цялата дандания стои добре организиран и финансиран проект за създаване на още една възможност за спекула - т. нр. търговия с въглеродни емисии. Много е интересно да се види отпечатъка на тази спекула върху цените на електроенергията в Европа и цените на стоките за потребление.

 47. 47 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1800 Весело

  Брао на детето. От сега се е научило. че ограниченията са за пезънтите. То ще си лети със самолетите на средни и малки дистанции.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 48. 48 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4182 Неутрално

  Промили са мозъчето на това дете. Или на тази възраст е решило да прави кариера и да печели пари от "затоплизма". Жалко.

 49. 49 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 719 Весело

  Поредната промита "диня"...
  Дано, поне си вярва на тъпотиите, та като порасне да разбере колко проста е била на младини..

  Мома, връщай 12 и 12А!
 50. 50 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1926 Неутрално

  Тия "зелени" са бившите "червени". Не успяха с работниците да преборят капитализма и веднага вкараха в играта т.н. "зелени". Преди плашеха с ограбването на труда и като не мина, сега плашат с изпичане. Преди беше с измръзване, ама се усетиха и накрая стана и с изпичане, и с измръзване. Климатични промени. Каквото и да стане, все плащай яко да се борим с него! Пуста дрянавеца неокастрена! Скоро ще я усетят по главите си!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 51. 51 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1926 Неутрално

  До коментар [#27] от "Saint of Me":След години, ако си още жив, и не можеш да си намериш вода за пиене, или даваш страшно много пари за малко питейна вода ще видиш. Те ресурсите на Земята не са безкрайни.
  —цитат от коментар 31 на anonim440


  "Глобално затопляне" означава по-голямо изпарение и повече валежи. Вземи прочети малко физика, стига с лозунги!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 52. 52 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#9] от "gozambo":

  Дневник, докога ще позволявате на този антисемит да пише такива мнения?

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 53. 53 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Малко факти, които липсват в наръчника на комунистите затоплисти...
  —цитат от коментар 36 на Котаракът на Шрьодингер


  Путин отдавна не е комунис. еле па затуплис

  ко ма разбираж

  яж бахур
 54. 54 Профил на Loco Motion
  Loco Motion
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#9] от "gozambo":

  учи ли са ни, споко, мистър Ку-клус-клан. Именно затова фашизмът е забранен.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK