За санкциите срещу Русия и кой да наследи Юнкер спориха български евродепутати

За санкциите срещу Русия и кой да наследи Юнкер спориха български евродепутати

© Юлия ЛазароваОт номинирането на Урсула фон дер Лайен за наследник на Жан-Клод Юнкер, през необходимостта от обща европейска армия до санкциите на ЕС срещу Русия. Няколко български евродепутати изложиха възгледите си по редица теми по време на дискусията "Приоритети за новия мандат на българските евродепутати", организирана от Бюрото на Европейския парламент в България.


За Урсула фон дер Лайен


По въпроса за предстоящото следващата седмица гласуване на кандидатурата на Урсула фон дер Лайен за председател на Европейската комисия Александър Йорданов (СДС/Европейска народна партия) каза, че ще я подкрепи. Причината е, "че има договореност между държавните ръководители, и то нелесна, за нейната кандидатура". Йорданов припомни, че тя е представител на ЕНП, и изрази мнение, че до голяма степен така се изпълнява и волята на Лисабонския договор - победилата политическа сила на евроизборите да излъчи бъдещия председател на ЕК. Изтъкна, че групата на социалистите и демократите вече има председателското място на Европейския парламент (в лицето на Давид Сасоли - бел. ред.). Изрази очакване групата на ЕНП да бъде единна и да подкрепи германския министър на отбраната, както и колегите му от другите парламентарни групи, и особено българските представители да я подкрепят.


Петър Витанов (БСП/Социалисти и демократи) каза, че в неговата политическа група все още не са водени разговори дали и доколко ще подкрепят кандидатурата й. Изрази разочароване от отпадането на системата с водещия кандидат, утвърждаваща ролята на ЕП сред европейските граждани, която според него е допринесла за повишаването на интереса към европейските избори. За изслушването на Фон дер Лайен в групата на социалистите каза, че тя е дала допълнителни аргументи на тези, които са били разколебани, и е разколебала тези, които са възнамерявали да я подкрепят. Очаква разединение в групата и би предпочел изборът й да се отложи за есента.
Илхан Кючюк (ДПС/"Обнови Европа") обаче смята, че подобно отлагане би довело до тежка институционална криза. Отбеляза, че се е създало усещане, че този въпрос се решава на тъмно между няколко държави, но това не е съвсем така, защото всяка държава има право на глас, а въпросът е как и колко категорично го използва. Според него Фон дер Лайен не е най-лошият кандидат. Предвид изслушването й в групата му коментира, че тя има задълбочени познания за външната политика, интеграцията, познава въпросите на миграцията, има и своите пропуски.


Неговата група иска тя да изрази по-категорично отношение за данъчната политика на ЕС и как ЕС ще стане конкурентен фактор спрямо САЩ, Китай и други големи държави. По думите му "Обнови Европа" все още не е взела категорична позиция и ще заседава в понеделник, когато ще вземе решение. Обясни, че от голямо значение ще е, предвид че европейските граждани показаха, че харесват ЕС, но не в този вид и искат един реформиран съюз, а този демократичен дефицит трябва да се запълни, та да представи механизъм как да стане това.


Асим Адемов

© Юлия Лазарова

Асим Адемов


Асим Адмов (ГЕРБ/ЕНП) каза, че не е въпросът дали ще я подкрепят, а защо се стигна до това да трябва да подкрепят нея, а не водещия кандидат на ЕНП Манфред Вебер. Според него се е получил един парадокс, който разочарова целия ЕП, потъпкани да били най-основните демократични правила – победилата партия да избере своя предварително анонсиран кандидат за ЕК.


Приоритетите


Адемов, който е член в комисията по образование и култура и зам.-член в комисията по земеделие, каза, че българското правителство е издигнало за основен приоритет образованието, което дълги години е било неглижирано. Изрази задоволство от повишаването на учителските заплати и подобрението на материално-техническата база.


Един от приоритетите му ще е да се работи за ускорено сближаване на директните плащания, да се направи земеделието по-модерен сектор. Изтъкна, че няма как да има модерно земеделие, ако не се подготвят кадри в училищата и университетите.


Йорданов (член комисията по външни работи и зам.-член на комисиите по заетост и социални въпроси и по конституционни въпроси) изтъкна, че новият Европарламент ще има по-сложна конструкция, но изрази надежда, че евродепутатите ще смекчат някои крайности във вижданията си и ще търсят това, което ги обединява.


В комисията по външна политика посочи, че има поне два въпроса, за които ще се ангажира да говори и да излага позиция – разширяването на ЕС със страните от Западните Балкани, където България "трябва да е държава локомотив, която да изтегли композицията на Западните Балкани към ЕС". Вторият е сигурността в региона на Черно море - "само на около 400 км от границите на ЕС има един полуостров Крим, който Русия е превърнала в непотопяем самолетоносач и ракетоносител, ракетите там са насочени срещу Европа".


Кючюк (член на комисията по външни работи, зам.-член на комисията по транспорт и туризъм) коментира, че смяната на името на неговата група (от Алианс на либералите и демократите за Европа на "Обнови Европа") отразява новия баланс в политическото семейство. Ние продължаваме да сме либерали, но има една много сериозна фракция от Франция, основно от партията на президента Еманюел Макрон "Република, напред", и осем души от Румъния, разшири се политическата география на либералите, има силно присъствие от държавите от Централна Европа, където либералната демокрация се поставя под въпрос, обясни Кючюк.


Идеята за водещия кандидат е много важна при липсата на транснационални листи, тогава процесът не е цялостен, изтъкна евродепутатът.


За Западните Балкани каза, че има негативна тенденция – приемат се като зона за сигурност, а не като интегрална част на ЕС. Европейският съюз рано или късно трябва да интегрира държавите от Западните Балкани, каза още Кючюк, според когото за тези години не е намерена ясна стратегия как да се комуникира с Турция, Китай и Русия.


Илхан Кючюк

© Юлия Лазарова

Илхан Кючюк


Мобилният пакет е част от дневния ред, но на Балканите имаме нужда от изключителна свързаност, комисията по транспорт може да има много голяма добавена стойност за региона и за свързаността като цяло, посочи той, като обясни, че има 140 млрд. евро по програми за следващата многогодишна финансова рамка в областта на транспорта и по-специално жп транспорта.


Обяви се за всеобщ механизъм за наблюдение на върховенството на закона.


Добави, че трябва да се настоява за реформа на Дъблинския регламент и България има стратегически интерес като външна граница на ЕС да има общ механизъм за миграционните потоци.


Атидже Алиева–Вели (ДПС/"Обнови Европа"; член на комисията по заетост и социални въпроси и зам.-член на комисията по земеделие и развитие на селските райони) изтъкна, че общата селскостопанска политика е изключително важна за ЕС и за България и нейната структура ще се запази в два стълба.


Схемите и мерките, които се прилагат по първия, са по-изчистени и по-работещи, каза тя, като уточни, че ще се съсредоточи върху инвестиции в селските райони, подобряване на средата за селските стопани, увеличаване на добавената стойност, работа и приоритет за младите земеделски стопани. Надява се с модернизиране на земеделието все повече млади хора да се насочат към него, за което трябва да се осигурят улеснения за тях, като по-лесен достъп до финансиране и други. Приоритет е развитието на малките стопанства, инвестициите за подобряване на качеството на живот в селските райони.


Атидже Алиева-Вели

© Юлия Лазарова

Атидже Алиева-Вели


Витанов (член на комисията по транспорт и туризъм и зам.-член на комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи) допълни по темата за кандидатурата на Урсула фон дер Лайен, че от неговата група й е бил зададен въпрос за стратегията й за политиката за разширяване, особено в частта за Западните Балкани, но не е бил получен отговор.


Коментира, че има редица сектори, които могат да утвърдят Европа като световен фактор и отбраната е един от тях, като в нея има нужда да се насърчат интеграционните процеси. Изтъкна, че в общите политики трябва да се инкорпорират националните интереси.


По думите му неговата група иска възстановяване на социалното лице на ЕС, който сякаш днес е все по-далеч от европейските граждани. Даде пример с необходимостта от гарантиране на минимални работни заплати и на минимални надници.


Неговият приоритет в комисията по транспорт и туризъм е да пази правата на българските превозвачи и да се запази принципът на функциониране на ЕС със свободно придвижване на хора и капитали, който по думите му беше нарушен с пакета "Мобилност 1".


Петър Витанов

© Юлия Лазарова

Петър Витанов


В комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи като приоритети изброи Шенген, миграционната политика, реформа на Дъблинския регламент.


Изтъкна, че околна среда и климат е един от основните приоритети за групата на социалистите и демократите, всички искаме зелена устойчива икономика, но трябва да намерим баланса и стратегията, която ще ни поведе към по-зелената икономика, трябва ни време за адаптиране на тези стратегия в национален план, много е трудно да се намери този баланс.


Единни ли ще са българските евродепутати


Витанов посочи, че българските евродепутати ще опитат да са консолидирани по всички въпроси, засягащи България, доколкото е възможно. Адемов изтъкна, че българските представители са доказали в ЕП, че работят заедно в екип. Скоро е имало среща на цялата българска делегация. Подчерта, че съществува национален интерес въпреки партийните различия.


Според Йорданов не трябва да се мисли, че българската група сама може да постигне чудеса и с лобиране да постигне някакви успехи, а по-скоро тя трябва да координира интересите си с други държави със същите проблеми. По думите му това са държавите от бившия социалистически лагер, днес Вишеградска група. Често, когато гледаме западния свят, виждаме един завършен свят, а нашият тук е свят във формиране, там виждаме края на процеса, тук сме в началото, допълни Йорданов.


Западните Балкани


Според него България е изпълнила една "голяма национално отговорна задача" по време на европредседателството си - да постави като приоритет много ясно интеграцията на Западните Балкани. Тук би трябвало всички ние да сме обединени, в наш национален интерес е те да станат членки на ЕС, допълни евродепутатът. Смята обаче, че се премълчава и трябва много ясно да се артикулира тезата, че пътят за членство в ЕС на тези страни минава през членство в НАТО, "защото не можем да допуснем държава от този регион да е член на ЕС, а да обслужва антиевропейска политика, каквато е в момента тази на Москва", не може Сърбия да стане член на ЕС, преди да е приела да стане член на НАТО.


Друго мнение изрази Витанов, като каза, че не е чул това да е условие. Според него обаче декларацията от българското председателство е била отстъпление, защото интеграцията и присъединяването са били заменени със свързаност.


Обща армия на ЕС и Русия


Йорданов изрази мнение, че ЕС в момента е далеч от идеята за обща армия и Европа осигурява сигурността си чрез НАТО. Визията за бъдеща европейска армия може да се реализира само в рамките на НАТО, но отделните държави трябва да направят повече за усилване на своя отбранителен потенциал, допълни той.


Витанов изказа тезата, че "ако искаме ЕС да е глобален фактор, трябва да има собствени сили за сигурност и собствена отбрана".


За санкциите на ЕС срещу Русия Адемов каза, че групата му ги подкрепя. Ние сме част от ЕС и трябва да играем екипно, така защитаваме европейските ценности, именно Русия наруши тези ценности, не може да се анексира просто част от една държава на база на силата, това е нарушение на международното право, заяви той.


Според Йорданов санкциите са единственото разумно средство, което е измислил светът и което прилагат демократичните държави за вразумяване на неразумни политици, какъвто е Владимир Путин. На Русия вечно не й стига територия, каза още евродепутатът, който смята, че санкциите имат определен ефект.


Александър Йорданов

© Юлия Лазарова

Александър Йорданов


На противоположното мнение е Витанов, според когото те са контрапродуктивни и трябва да отпаднат, а ако идеята е да се отслаби икономиката на Русия, те са се провалили, защото тя е станала по-конкурентоспособна.


За централните и западните държави Русия е партньор, а за други е заплаха – Прибалтика, Румъния, не бих казал, че България има исторически предпоставки да нарича Русия враг, допълни той. По думите му за един силен ЕС Руската федерация е необходим партньор.


Подчерта, че не одобрява анексиране на територия, но 90% от населението там е с руско самосъзнание, де юре няма основание за това анексиране, но де факто е част от Руската федерация.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (39)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1728 Неутрално

  Бат Саше Йорданов като чуе Русия и става като кучето на Павлов, рефлекси некакви.
  Аз пък чакам и за санкции срещу Турция да се продума по-сериозно.
  Иначе току виж целият Кипър станал турски...

 2. 2 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1228 Весело

  "На противоположното мнение е Витанов, според когото те са контрапродуктивни и трябва да отпаднат, а ако идеята е да се отслаби икономиката на Русия, те са се провалили, защото тя е станала по-конкурентоспособна."

  Защо руският диверсантин се противи на санкциите, след като те /според него/ помагат на Русия?

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 3. 3 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Защо изобщо се спори за санкциите срещу империята на злото? Санкции ще има и те ще стават все по големи, до фалит и разпад на кочината.

  The best way to predict the future is to invent it.
 4. 4 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2882 Любопитно

  "За санкциите на ЕС срещу Русия Адемов каза, че групата му ги подкрепя. Ние сме част от ЕС и трябва да играем екипно, така защитаваме европейските ценности, именно Русия наруши тези ценности, не може да се анексира просто част от една държава на база на силата, това е нарушение на международното право, заяви той."

  Бадемов не така нали уж го играете проруски! Виж санкции срещу Турция съм сигурен че няма да подкрепите колкото и да си падате по европейските ценности!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 5. 5 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2882 Разстроено

  Бат Саше Йорданов като чуе Русия и става като кучето на Павлов, рефлекси некакви.Аз пък чакам и за санкции срещу Турция да се продума по-сериозно.Иначе току виж целият Кипър станал турски...
  —цитат от коментар 1 на НеКой


  Ами Германия вече санкционира Турция след като FW ще строи заводи си там!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 6. 6 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1518 Неутрално

  Сашко Йорданов е европейският Цецко Цветанов. Логорея отвсекъде

 7. 7 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  "На противоположното мнение е Витанов, според когото те са контрапродуктивни и трябва да отпаднат, а ако идеята е да се отслаби икономиката на Русия, те са се провалили, защото тя е станала по-конкурентоспособна."

  Да става още по-конкурентоспособна,тавагишч!!!
  Защо мислиш лошото на Матуката ти?
  Защо искаш да не е конкурентоспособна???

 8. 8 Профил на Пуйката
  Пуйката
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Като че ли нещо зависи от тях

 9. 9 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 585 Любопитно

  До коментар [#1] от "НеКой":


  Бат Саше Йорданов като чуе Русия и става като кучето на Павлов, рефлекси некакви.
  —цитат от коментар 1 на НеКой


  Само Бат' Саше? А НеКой, как е?

 10. 10 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2482 Неутрално

  🤦🏻‍♂️Пак Путило ще реве)

  https://memegenerator.net/img/images/11845804.jpg

  "Чуждестранен агент"
 11. 11 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 518 Неутрално

  До коментар [#5] от "Julian Mall":

  ++++++++++++++++++++++++++

  Точно така - голямата инвестиция-санкция при диктатора, а за нашия държавник - ядец

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 12. 12 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3151 Весело

  Няк'ва си миша тупурдия!
  Ху кеърс!

 13. 13 Профил на birnic
  birnic
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#11] от "neut":

  Пробвай да ревеш само с едното око. Нещо друго ще да е.
  Но ти си вярвай, че Путин се е разревал. Може и да ти стане по-добре.

 14. 14 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2482 Весело

  До коментар [#1] от "НеКой":

  Бат Саше Йорданов като чуе Русия и става като кучето на Павлов, рефлекси некакви.....
  ================
  🤦🏻‍♂️Кремъл обвини световната икономика в падането на доходите на руснаците😊
  Неблагоприятната ситуация в световната икономика оказва отрицателно въздействие върху руската икономика, където има стабилен спад в стандарта на живот на населението, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в четвъртък.
  "Съществува общо неблагоприятна ситуация в световната икономика", каза Песков, коментирайки икономическото положение на руснаците.
  Според Росстат през първото тримесечие реалните доходи на руснаците са спаднали с 2.3% повече (след спад от 8.3% през предходните 5 години), докато реалният растеж на заплатите се забавя 4 пъти до 1.6%.🤷‍♂️😊

  "Чуждестранен агент"
 15. 15 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4363 Неутрално

  До коментар [#1] от "НеКой":
  "Бат Саше Йорданов като чуе Русия и става като кучето на Павлов, рефлекси некакви."

  Ти пък си като домашното куче. Като чуеш , че нападат руския ти стопанин , скачаш да го защитаваш като ръмжиш и лаеш. Кучешки инстинкт некакъв.

 16. 16 Профил на birnic
  birnic
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#14] от "putinxujlo":

  Не знам колко са спаднали доходите на руснаците, но знам, че за 2018 г. са купили ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ нови автомобили на глава от населението.

 17. 17 Профил на birnic
  birnic
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#14] от "putinxujlo":

  От нас, българите.

 18. 18 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3060 Неутрално

  Щом САЩ са решили да турнат Урсула фон дер Лайен а Путин няма думата...

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 19. 19 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2482 Весело

  До коментар [#16] от "birnic":

  Не знам колко са спаднали доходите на руснаците, но знам, че за 2018 г. са купили ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ нови автомобили на глава от населението.
  ==================
  Моля, оставите приказките за деца си)

  "Чуждестранен агент"
 20. 20 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 759 Неутрално

  Българските евродепутати - путинофили имат по-малко мозък дори от Пут-ин, така че мисъл и логика от тях трудно ще дочакаме.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 21. 21 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2482 Неутрално

  До коментар [#16] от "birnic":

  Не знам колко са спаднали доходите на руснаците, но знам, че за 2018 г. са купили ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ нови автомобили на глава от населението
  =========================
  Продажбите на автомобили в Русия спаднаха за първи път от две години.
  През февруари бе продаден с 3.6% по-малко автомобили, отколкото година по-рано.
  Продажбите на нови пътнически и лекотоварни автомобили в Русия през февруари 2019 г. са намалели с 3,6% на годишна база до 128 406 автомобила, каза комисията за автомобилостроители на Асоциацията на европейските предприятия (АЕБ). Това се случи за първи път от две години - от март 2017 г. руският автомобилен пазар непрекъснато нараства. "Доверието на потребителите намалява няколко месеца, така че преходът към отрицателен диапазон не е напълно неочакван."
  Ведомости 6. Март 2019

  https://www.vedomosti.ru/business/articles/2019/03/06/795792-prodazhi-avtomobilei

  "Чуждестранен агент"
 22. 22 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 518 Неутрално

  До коментар [#13] от "birnic":

  Путин ли ти е виновен, че държавата върви надолу?

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 23. 23 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  Санкциите срещу руцката педерация само трябва да се усилват.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 24. 24 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4212 Любопитно

  В този си вид на снимката Петър Витанов изглежда нечистоплътен, добре че са хората от ДПС да отсрамят делегацията с външен вид.

 25. 25 Профил на birnic
  birnic
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#21] от "putinxujlo":

  Ти си мнооого объркан човек:
  Продажба на нови автомобили през 2018 г.:
  Русия - 1 800 591 автомобила на 146 000 000 население, или 1 нов автомобил на 81 човека;
  България - 39 984 автомобила на 7 000 000 население, или 1 нов автомобил на 175 човека.
  Бедните азиатски руснаци купили през миналата година два пъти повече нови коли от богатите европейски българи.

 26. 26 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4363 Неутрално

  В този си вид на снимката Петър Витанов изглежда нечистоплътен, добре че са хората от ДПС да отсрамят делегацията с външен вид.
  —цитат от коментар 24 на daskal1


  На пръв поглед според дрехите Петър Витанов изглежда нечистоплътен , но като проговори се разбира , че и душевно е нечистоплътен.

 27. 27 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 750 Весело

  Има си хас шумкарският представител да не е срещу отпадането на санкциЙте, понеже правели раша по-конкурентноспособна.

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 28. 28 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2482 Неутрално

  До коментар [#25] от "birnic":

  Умнико🤦🏻‍♂️ дадох ти линк🙄 чети комент # 21.. )

  "Чуждестранен агент"
 29. 29 Профил на birnic
  birnic
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Мнооого дълго има да се свива руският пазар на нови автомобили, за да стигне нашия. Ти ми говориш за спад от няколко процента, аз ти давам данни за големина в пъти. Много ти е дребен мащаба на мислене.

 30. 30 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1198 Весело

  Ами ние искаме Русия да става все по-конкурентноспособна, та затова настояваме санкциите да продължат. Стиега с тези русофоби от БСП, които искат да затрият хубавата икономика на Рассия като се свалят санкциите срещу нея?!

 31. 31 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1198 Неутрално

  До коментар [#22] от "neut":
  Путин е виновен, че неговата държава върви надолу и скоро ще изостане и зад Южна Корея. И когато една толкова голяма и бедна държава харесва територията ти и за да я приближи до себе си използва агенти като теб, това вече е зле и за нашата икономика. Понимаешь?!

 32. 32 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1198 Неутрално

  До коментар [#25] от "birnic":
  Ами една бедна държава има тепърва да наваксва. Нашите потребности от коли са сериозно задоволени и вече повечето семейства в градовете имат понепо две коли. Колко нови коли да купуват? То е като със строителството - то се развива бързо там, където държавата тепърва започва да строи. В Австриjavascript:;я не се строи, защото потребностите на нейните граждани и компании от нови сгради са в огромната си част задоволени.

 33. 33 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 557 Разстроено

  До коментар [#3] от "EU defender":

  Ти остави това ами има такива европейци дето искали обща армия с Русия

  гошо
 34. 34 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7654 Неутрално

  А какво казват онези двамата, дето не могат да ги надприказват, Джамбазки и Слабаков.

 35. 35 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2240 Неутрално

  Махнете веднага санкциите срещу Русия! На партиите им намалиха субсидиите и БСП-шефката няма какво да харчи за свои нужди!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 36. 36 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 557 Разстроено

  До коментар [#19] от "putinxujlo":

  Приказки не прикази ама факта си е факт иначе ти пак си приказвай каквото си искаш ,свободата да говориш и вярваш в глупости е неприкосновена

  гошо
 37. 37 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  ЕМЕС
  Нашите евродепутати се проявяват,
  след като чужда държава защитават.
  Нашите интереси не ги интересуват,
  но за руските, болезнено се вълнуват.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2482 Неутрално

  До коментар [#36] от "гошо":
  🙄😏
  Т.е. твоето мнение само по дефиниция е факт? Силно) За тези, които са в танка, прочети линка в коментар # 21. И това не е моето мнение, това е анализ)

  "Чуждестранен агент"
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK