Там, където българите и румънците са нежелани

Улици, тънещи в боклуци - обичайна гледка в дуисбургския квартал Марксло

© DW/C. Grün

Улици, тънещи в боклуци - обичайна гледка в дуисбургския квартал МаркслоИзмами със социални помощи, работа на черно, повишена престъпност - масовото нашествие на българи и румънци тревожи жителите на много градове от Рурската област. "Дойче веле" разказва какво пишат по темата няколко германски издания.


"Откраднаха колелото на един посетител, вързано пред заведението. Случвало се е дори деца да отмъкват парче торта от чиния на клиент", разказва съдържателят на една сладкарница в градчето Хорн-Бад Майнберг в германската провинция Северен Рейн-Вестфалия.


Когато в едно толкова малко градче дойдат 350 души от България и Румъния, няма как това да остане незабелязано. "Повреждат уредите на детските площадки - и то не децата, а възрастните. Съвместното съжителство е невъзможно", оплаква се местна предприемачка.
Ситуацията в градчето е доста напрегната - хората отправят сериозни упреци към новопристигналите за това, че изхвърляли боклука си безразборно, вдигали много шум, занимавали се с проституция. "Това са неща, за които иначе чета по вестниците, че се случват в градове като Дуисбург и Дортмунд", казва местният кмет Инго Барц, организирал обсъждане в общината, на което дошли повече от 300 местни жители. Местната управа се е обърнала за помощ и към министър-председателя на провинцията.


Бедността е в основата на проблема


На помощ се надява и кметът на Дуисбург Зьорен Линк - заради многото случаи на злоупотреба със социални помощи от страна на бедни мигранти от Югоизточна Европа. Кметът подчертава, че на този "престъпен бизнес модел" трябва да бъде сложен край. Пред "Франкфуртер алгемайне цайтунг" (ФАЦ) той подчертава, че в случая става въпрос за престъпни мрежи за трафик на хора. Престъпниците осигуряват фиктивна минимална заетост на хора от най-бедните слоеве на населението, за да получават социални плащания. Голяма част от тези семейства живеят именно от тези помощи, тъй като възрастните нито са завършили училище, нито имат професия, а и почти не знаят немски.


Само в Дуисбург живеят 20 000 граждани на България и Румъния. От отпадането на ограниченията на трудовия пазар от 2014 година все по-големи групи българи и румънци, подгонени от бедността в техните страни, се насочват към големите германски градове, посочва кметът Линк.


Повечето са роми


"Вестфаленпост" пише, че в 200-хилядния град Хаген, също в Северен Рейн-Вестфалия, са се заселили 1700 българи и 3400 румънци. И тъй като говорим за хора от ромското малцинство, към тях често се отнасят с предубеждения. Но има и положителни примери - като Диего Динча, ром от Румъния, който в Хаген е стажант-аптекар и за когото пише местната преса. Той се е постарал да научи езика, изкарал е няколко курса за преквалификация и винаги сам си е попълвал документите, когато е кандидатствал за работа. А след като го вземат на стаж в аптеката, не без гордост казва: "Щастлив съм, че мога да помагам на хората и да отговарям на техните въпроси."


Но той е изключение и не може да промени отношението към ромите като цяло. "Казват за нас, че сме били продавали хора", казва пред вестникарската група ВАЦ Силвана Гаши, сръбска ромка, изповядваща исляма. Тя е пристигнала в Германия през 1992 година и днес оказва помощ на новопристигналите в Хаген. Дискриминацията обаче е пречка пред интеграцията, на ромите им е трудно да намерят почтена работа и нормално жилище, а в училище децата се справят само с цената на много големи усилия, казва тя. Междувременно градските власти в Хаген отделят по 250 000 евро годишно за интеграцията на ромите - за езикови курсове и обучение, но и за консултации на родния им език и за медицинско обслужване.


Повечето българи и румънци са добре интегрирани


Особено в здравеопазването те са незаменими, посочва ФАЦ. Но една малка част от живеещите в провинцията (Северен Рейн-Вестфалия) 200 хиляди българи и румънци злоупотребява с това, че имат достъп до трудовия пазар - по вече споменатата схема: новопристигналите попадат в ръцете на трафиканти, които ги настаняват в убоги жилища, за които обаче искат свръхвисоки наеми. Същевременно те предоставят на наемателите си фиктивни договори за минимална трудова заетост, които им позволяват да източват социалните каси. Но често по-голямата част от помощите, които държавата отпуска за тях, се прибират от организаторите на тези схеми, посочва изданието.


В градовете, в които проблемът е най-сериозен - Дортмунд, Есен, Гелзенкирхен и Дуисбург - срещу системните социални измами редовно се организират полицейски акции, в които участват също митничари и представители на бюрата по труда и на социалните каси. В Дуисбург се опитват да противодействат и по още един начин - чрез периодични проверки на съмнителните жилищни сгради, които нерядко биват запечатвани поради недостатъчна противопожарна защита или катастрофална хигиена.


Германия затяга правилата


Злоупотреби със социални плащания, работа на черно (нанасяща сериозни щети на германската икономика - 1.8 милиарда евро за последните две години), фалшификация на документи и удостоверения - на всичко това би трябвало да бъде сложен край чрез приетия окончателно в края на юни закон, насочен срещу този вид престъпления. Той дава на служителите на германските митници повече правомощия в борбата срещу нелегалната заетост и злоупотребите със социални услуги. Една от мерките е превантивен контрол на трудовите пиаци - местата, където надничарите очакват някой да ги наеме за деня.


Що се отнася до детските надбавки - социалните каси могат вече да ги спират, ако подозират измама - например, ако се натъкнат на фалшифицирани документи или на фиктивни трудови договори. Освен това за новопристигналите от други държави - членки на ЕС, се въвежда условието, че през първите три месеца имат право на детски надбавки само ако могат да докажат, че имат доходи.

Ключови думи към статията:

Коментари (64)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 253 Неутрално

  Това е наказание задето си избиха циганите в газови камери навремето. Сега им се дава втори шанс да преосмислят отношението си към този етнос и да се покажат като малко по-толерантни.

 2. 2 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 635 Неутрално

  Ceгa ca българи и румънци, cлeдвaщomo поkoлeниe щe ca нeмци. Дa видяm ceгa инmeгpaция.

 3. 3 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2596 Любопитно

  Нежелани са търтйте,просяците и криминалните елементи.....Главно тъй-наречените роми.Навсякъде където съм бил в Германия работещите,почтени и смислени българи са ценени и добре платени!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 4. 4 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1096 Неутрално

  "Ситуацията в градчето е доста напрегната - хората отправят сериозни упреци към новопристигналите за това, че изхвърляли боклука си безразборно, вдигали много шум, занимавали се с проституция. "
  Всичко разказано е разбираемо.
  Обаче не разбирам едно нещо: кой се ползва от услугите на гореописаните проститутки.

 5. 5 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3831 Неутрално

  Странното в Западна Европа е, че там предпочита разни други раси пред източноевропейците.

 6. 6 Профил на olga_kokoshkina
  olga_kokoshkina
  Рейтинг: 393 Неутрално

  Има един площад в Есен, където се събират български роми всяка вечер. На сутринта площадът винаги осъмва като едно голямо бунище.

 7. 7 Профил на vtl53383951
  vtl53383951
  Рейтинг: 270 Неутрално

  Добре дошли в България. Сега веднага немския хелзински комитет да се намеси и да ги защити :)

 8. 8 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2618 Весело

  "Ситуацията в градчето е доста напрегната - хората отправят сериозни упреци към новопристигналите за това, че изхвърляли боклука си безразборно, вдигали много шум"
  Че то това си е нещо нормално в Бг - я се порасходете из който и да е град или село и вижте какво е по улиците или кофите.
  Голям късмет имат немците, че новопристигналите не са започнали да правят ремонти на жилищата си и на колите си . Че тогава дретата и парковете ще се напълнят със строителни отпадъци и ръждиви ауспуси и стари маслени филтри. :-)))))

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 9. 9 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 882 Весело

  Е нека изнесат на тъмните балкански ганчовци урок по интеграция, нали умението за интеграция е белег на развитите държави, Германия е топ икономика, да интегрират, то не може само да гушат мазни печалби от веригите в които източноевропейски бели роби им бачкат за стинки

  Facing Worlds
 10. 10 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 882 Весело

  До коментар [#5] от "historama":

  Защо да е странно? Западноевропейското лицемерие е много добре известно явление

  Facing Worlds
 11. 11 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3519 Неутрално

  До коментар [#5] от "historama":

  Защо да е странно?
  Още малко .....и ще наречеш западния европеец .....прост....

  Bukalemun
 12. 12 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 431 Неутрално

  Ха, ха...няма лошо. Интерграция нещо??? Гаааааааааа.....

 13. 13 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 1019 Любопитно

  олиии налазиха ни бълхи олиии D:D:DD:айде сега да има столетие на "ромското"включване в Германия аре наливайте в тая продънена каца :D:D:D

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 14. 14 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 269 Неутрално

  “..."Вестфаленпост" пише, че в 200-хилядния град Хаген, също в Северен Рейн-Вестфалия, са се заселили 1700 българи и 3400 румънци. И тъй като говорим за хора от ромското малцинство..“ Дойче зеле са длъжни да наричат циг*ните българи, но в България си имаме закони и според тях, под думата „българин“ се разбира етносът на едно лице, а не какъв е по гражданство. Когато се препечатват платени чужди статии от немски вестници в сайт с български домейн като дневник.бг, трябва да се спазва българското законодателство и да се трансформира изречението по този начин“..."Вестфаленпост" пише, че в 200-хилядния град Хаген, също в Северен Рейн-Вестфалия, са се заселили 1700 български граждани и 3400 румънски граждани. И тъй като говорим за хора от ромското малцинство...“

 15. 15 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  В статията не смеят да го кажат директно, но дори и от нея се разбира. Ромите от България и Румъния отиват в Германия само да цоцат социални помощи а останалите хора от тези държави отиват да работят честно и почтено.

  Но отчасти всичките западни държави си го заслужават. След като години наред ни критикуваха как дискриминираме и не сме можели да интегрираме ромите, сега когато идва техния ред да покажат как се случват нещата, са изправени пред пълен крах. Няма как да интегрираш някой, който няма желание да се интегрира. Единственото решение е по-строги закони и спазването им а не дундуркане на тия малцинства.

 16. 16 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Ами какво да правиш! Свободно движение на хора, стоки и капитали! От второто и третото печелят, от първото губят. Няма пълно щастие.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 17. 17 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#15] от "Ashiata Shiemash": “....Но отчасти всичките западни държави си го заслужават. ...“ Най-важното основание за това е следното:
  https://www.dnes.bg/obshtestvo/2018/08/02/romite-pomniat-holokosta-sybraha-se-v-sofiia-pochetoha-jertvite.383940
  Ромите помнят Холокоста. Събраха се в София, почетоха жертвите
  Те поднесоха венец пред Паметника на незнайния воин 2 авг 2018 15:00, Камелия Цветанова....На 2 август 1944 г. над 3000 мъже, жени и деца от ромски произход са убити в газовите камери на Аушвиц-Биркенау.
  Според статистиките нацистите са отнели живота на повече от 500 хил. роми и синти. Режимът на Хитлер ги е считал за "по-нисша раса"....През 1943 г. ръководителят на нацистката организация Хайнрих Химлер разпорежда ромите от 11 европейски страни да бъдат депортирани в концлагери....И докато в цяла Европа ромите масово са вкарвани в концентрационни лагери и всеки втори е убиван, в България те са спасени, заедно с евреите.
  Според преброяванията след войната ромското население в България не е намаляло, а се е увеличило.“
  Толкова за "ксенофобска, нацистка, хомофобска, фашистка“ България, която нонстоп се плюе от всички кривозащитници! Гражданското общество в България си е казало тежката дума, много преди някакви хора да си въобразят, че само и единствено на кривозащитните нпо-та е дадено правото на изразители на гражданското общество и гражданската съвест....

 18. 18 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3519 Весело

  До коментар [#9] от "Saint of Me":

  Аз не съм .....и нямам намерение да се интегрирам......:)
  Намирам го за антихуманно......

  Bukalemun
 19. 19 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 666 Неутрално

  По гетата в България ,вече автомобилите са по-хубави от тези на българите .
  Точат социалните на Германия и си вдигат самочувствието.

 20. 20 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1005 Весело

  На германците освен да им пожелая приятно интегриране!
  Да дават акъл отстрани и да ни обясняват как не им зачитаме правата е лесно, сега да ги видим как те ще ги интегрират!

 21. 21 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 312 Неутрално

  Хелзинската комита Кънев със спешна командировка в Германия, че нещата излизат извън контрол...Най-безцеремонно злословене по адрес на братята роми от някакви си германски кметова... Къде го дават така? Нечии усти трябва да бъдат запушени

  I shave with Occam's razor
 22. 22 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1855 Весело

  А как в Русия са интегрирали циганите???
  Защо там няма проблеми с циганите?

  В Русия съм! В Русия съм!
 23. 23 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 596 Неутрално

  войче делето....„има за вас ена новина.
  ТАКИВА И ТУК СА НЕЖЕЛАНИ!

 24. 24 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2463 Неутрално

  "Но има и положителни примери - като Диего Динча, ром от Румъния, който в Хаген е стажант-аптекар и за когото пише местната преса. Той се е постарал да научи езика, изкарал е няколко курса за преквалификация и винаги сам си е попълвал документите, когато е кандидатствал за работа....
  Но той е изключение и не може да промени отношението към ромите като цяло."
  *
  Дойдохме си на думата: положителните примери са изключение. Обществената нагласа е базирана на личния опит и на това, което се вижда по улиците, където живеят мигрантите, а не на желанията на НПО-тата и либералите.

 25. 25 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1498 Неутрално

  "И тъй като говорим за хора от ромското малцинство, към тях често се отнасят с предубеждения."

  'Що - германците нямат ли си клонинг на Крацимир Кънев да ги отърве от всякакви предубеждения ?!

  I Want To Believe
 26. 26 Профил на zaki
  zaki
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#22] от "Веселин Дечев":

  А как в Русия са интегрирали циганите???Защо там няма проблеми с циганите?
  —цитат от коментар 22 на Веселин Дечев


  Ми те в Расийката циганите винаги били нещо като аристокрация. В сравнение с мужиците , продавани като добитък. Сичкото дворян на времето все цигански романси е пеело и за циганки се е женело.


 27. 27 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2463 Весело

  "И тъй като говорим за хора от ромското малцинство, към тях често се отнасят с предубеждения."
  *
  И новодошлите роми веднага потвърждават основателността на "предубежденията"...

 28. 28 Профил на Turk
  Turk
  Рейтинг: 365 Весело

  Силвана Гаши, сръбска ромка, изповядваща исляма...
  ---------------------------------------------------------------------------
  Не може да се казваш Силвана и да изповядваш ислям.
  Ромска работа... :)

  Turk
 29. 29 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 708 Неутрално

  Ами ясно е. Двете най-големи престъпни балкански нации. Голяма грешка, че ви приеха в ЕС. Нямате нито интелектуалното, нито културното ниво!

 30. 30 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 2737 Неутрално

  "Повечето са роми"

  Всички, всички са от въпросното малцинство

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 31. 31 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3519 Весело

  До коментар [#29] от "LiberalToTheBones":

  Ами той ЕС ,ако беше икономически.....в пълния смисъл на думата......дори и Гърция не трябваше да му е член.....

  Bukalemun
 32. 32 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1199 Любопитно

  Ех, само като си припомня как пре 90-те се редуваха да идват разни надути пуяци и кокошки да размахват пръст, да ни порицават задето не сме им давали шанс и не сме влагали достатъчно пари и усилия да ги интегрираме.
  След първата вълна през 2008-2009 г. започнаха лееекинко да се усещат, но все още си вярваха, че ТЕ няма начин да не ни покажат на НАС как се прави интеграция.
  А сега, десет години по-късно и след като въпросните добре се интегрираха с "гостите на Меркел", започва мъчителното проглеждане.....

  Знанието е сила, информацията - власт
 33. 33 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3519 Любопитно

  До коментар [#32] от "pag":

  Смятай след десет години какво ще е положението.....

  Bukalemun
 34. 34 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1199 Весело

  До коментар [#32] от "pag":Смятай след десет години какво ще е положението.....
  —цитат от коментар 33 на eti mehter


  "По-добро, естествено", мухахахах......

  Знанието е сила, информацията - власт
 35. 35 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Проблемът с ромите е нерешим в условия на псевдодемокрация, като у нас. Еднин от малкото успехи на режима на Живков бе именно решеният поне 90% цигански, (така им викаха), въпрос. За по младите ще цитирам, за по старите ще припомня:
  1. Абсолютна трудова повинност - строителни войски.
  2. Абсолютна забрана за миграция - жителството.
  3. Непоколебима агресия срещу нарушители - милиция, вътрешни войски - "биещото сърце" на БКП.
  4. Дисперсия - заселване на отделни семейства в нова по цивилизована среда - панелните бастиони в градовете.
  Да не ме разберете погрешно - това не е блян по миналото, просто обяснявам какви мерки имат ефект по отношение на този етнос, другото са бла, бла и забогатяване на мошеници, както тук, така и навсякъде в Европа.

  roo
 36. 36 Профил на blahblah
  blahblah
  Рейтинг: 508 Неутрално

  Толерантност, равенство, свобода! успех на братята немци!

 37. 37 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 263 Неутрално

  Какви българи, какви румънци? Това са стопроцентови германци. Страх ме е от такива долнопробни германци, живеещи в гета и ходещи в джамии. „Дойче зеле" да си ги интегрира. Пазете се от германците. Крадливи са.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 38. 38 Профил на carebean
  carebean
  Рейтинг: 276 Неутрално

  Май на повечето места в чужбина българите са нежелани именно заради измамите със социални помощи. Все се прочуваме ние ама не с хубаво.

 39. 39 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 263 Неутрално

  Всичката маса със сини венци трябва да се вдигне от гетата и да иде в Германия. Там да стане германски проблем с германски паспорти. Гнус ме е от германците, крадливи са и не се къпят.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 263 Неутрално

  Германците са големи варвари. От снимката Германия прилича на смрадлив коптор. Гнус ме е от тъмните германски субекти. Не са достатъчно развити и имат да учат много от България.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 43. 43 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3519 Любопитно

  До коментар [#28] от "Turk":

  Не може да се казваш Силвана и да изповядваш ислям.
  Ромска работа... :)
  =========
  Така ли ?
  А да се наричаш " Türk" и да ръсиш анти турска пропаганда .....е по прилежно ,нали....!

  Представа си нямаш .....на колко много " германски" туристи паспортите съм държал в ръцете си.......
  Срещу графа 'име' ....пише Събина , месторождение (бг).....и говори на турски .....

  Вече дори не се издавам да им говоря на български......
  Плашат се и ме мислят за агент.....

  Bukalemun
 44. 44 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 813 Неутрално


  "Бедността е в основата на проблема"
  Това е невярно твърдение. Крадливите и престъпни цигани няма да престанат да крадат дори и ако са добре материално, това им е в кръвта.

 45. 45 Профил на kykyyy
  kykyyy
  Рейтинг: 499 Неутрално

  А ромчото като му се роди малко ромчо с алемански пасош, то нали е германче? Само питам, да не стават грешки, мило мое Дойче веле...

 46. 46 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7831 Неутрално

  Както ние не искаме им мигрантите от Африка и Азия. Нашите цигани се държат по същия начин в Европа.

 47. 47 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 298 Неутрално

  Кретен Килъре, дека си, момче, да видиш възпитаните, либерални германци, дето уж не са ганьовци, как предубедено подхождат към братята ти роми? :)))

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 48. 48 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 263 Неутрално

  Средностатистическият германец вече е доста по-тъмен, нисък и с по-ниско айкю, защото дълго време агресивно плюеше по Източна Европа и харесваше престъпници от всякакви гета, Африка и Близкия Изток. Гнус ме е от германците.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 49. 49 Профил на ivangabrovo
  ivangabrovo
  Рейтинг: 590 Неутрално

  До коментар [#4] от "ju.li":

  Турци /основно/, но и лица от албанския и сръбския дребен криминален контингент. Това - според редови германски полицай, роднина на мой колега.

 50. 50 Профил на Turk
  Turk
  Рейтинг: 365 Неутрално

  До коментар [#43] от "eti mehter":

  Аз ли ръся анти-турска пропаганда ?
  Не обичам Ердо и не гласувам за допотопната му партия.
  Не обичам Фето и допотопната му идеология.
  Не обичам неграмотниците които разбират от всичко.
  Най не обичам татарчета да ме учат какво е Тюрк...

  Turk
 51. 51 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2560 Неутрално

  Компактните групи и гетата са проблемът, поединично бързо сменяват песента. Кучето скача според тоягата.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 52. 52 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 263 Неутрално

  Германците са длъжни да интегрират братята си в гетата или ще започнат да валят доклади от Европа, а после санкции срещу Германия и бомбардировки от САЩ. Има и друг вариант - останалите бели германци да се смесват с турците и циганите. Турците и циганите са бъдещето на Германия. Това го казваха за България, обаче не се получава тук, но съм сигурен, че ще се получи в Германия. Действайте!

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 53. 53 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1788 Разстроено

  Същите тия германци дето държат да наричат ромите с политкоректното име българи или румънци, като им разкажеш лоша случка с “германци”, удивено питат -“И това германци ли са наистина?” Симпатяги 😊

 54. 54 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3519 Весело

  До коментар [#50] от "Turk":

  :).....
  Кога обикна нещо за последен път.....?
  Преди колко години?

  Bukalemun
 55. 55 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3519 Весело

  До коментар [#52] от "Сенчеста фигура":

  Приготви ли фургона с боеприпасите....?

  Bukalemun
 56. 56 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1400 Неутрално

  От статията пределно ясно се разбира за какви ,,българи и румънци” съава въпрос! Не знам кои са по- голяма и неитегрируема изм@т- циганите или ,,инженерите”?

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 57. 57 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1400 Любопитно

  До коментар [#29] от "LiberalToTheBones":

  Ти защо говориш за българите като цяло в 3- то лице? Ако не си чужденец научил български, което е съмнително, значи си най- обикновен безродник! Достоен си за съжаление!

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 58. 58 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5618 Неутрално

  Интерграция на роми за износ :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 59. 59 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3254 Неутрално

  Немците искат "свободното движение на стоки", но без това на "пари".

  Любовта ще спаси света!!!
 60. 60 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  Ето и друга история с българка

  http://www.ilgiornale.it/news/mondo/stipendio-225-mila-euro-errore-colf-prende-i-soldi-e-scappa-1734506.html

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 61. 61 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 708 Неутрално

  До коментар [#29] от "LiberalToTheBones":Ти защо говориш за българите като цяло в 3- то лице? Ако не си чужденец научил български, което е съмнително, значи си най- обикновен безродник! Достоен си за съжаление!
  —цитат от коментар 57 на С Стоянов


  Не, Никак не е съмнително !

 62. 62 Профил на futurika
  futurika
  Рейтинг: 428 Весело

  Оо, я стига дискриминация! Какви са тия расови и етнически класификации. Нали всички хора сме били равни и еднакви, всички се стремим към мирен, сигурен и и спокоен живот за семействата ни. С какво ромите са по-различни?! С нищо! Само обиждат и дискриминират бедните , мили хорица?! И само си констатират проблемите. Омръзна ни вече. Интегрирайте си ги там и ни оставете на мира. Таман започна по-спокойно да се диша В България.
  И да, много алъл ни давахте. Сега тъкмо да ни покажете как се прави та да няма боклуци , кряскане, боища простотуция и откраднати велосипеди. С нетърпение очакваме да видим реални резултати. Аа, и да се погрижите и за милите мигранти, че и те нещо там малко са зле с немския и с образованието. чувам. Леля Меркел сега след пансия, няма ли да иде да ги учи на немски?!

 63. 63 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2601 Неутрално

  И в Германия вече разбраха, че не всички пребиваващи там бълагски граждани са българи.

 64. 64 Профил на himler
  himler
  Рейтинг: 474 Неутрално

  До коментар [#9] от "Saint of Me":

  Едно време чичкоАдолф ги беше интегрирал, ама нали бил претъпник

  Сега интегрираните от него, които са подкрепяни от баба Меркел и т.н.т. държат цяла Европа в робство

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK