ЕС обсъжда споразумение за разпределяне на мигранти, но ще промени ли то нещо?

ЕС обсъжда споразумение за разпределяне на мигранти, но ще промени ли то нещо?

© Giorgos Moutafis, REUTERSМоже би скоро ще бъде сложен край на периода, в който спасените в Средиземно море мигранти биваха изолирани на кораби дни и седмици в морето, докато правителствата в Европейския съюз се карат коя да ги приеме. В понеделник Малта ще бъде домакин на среща на представители на Италия, Франция, Германия, Европейската комисия и финландското председателство на ЕС, на която ще се обсъжда потенциално ключово споразумение.


"Убеден съм, че можем да се споразумеем по механизъм за автоматично европейско преразпределяне", каза в сряда френския президент Еманюел Макрон на среща в Рим с италианския премиер Джузепе Конте.


Германия вече е казала, че може да приема една четвърт от мигрантите, спасени в морето. Очаква се Франция за поеме подобен дял, а може да постъпят и по-малки оферти от други страни в ЕС.
Ако има фиксирани квоти, може да се избегне необходимостта от ad hoc преговори за това кой да приеме пристигналите всеки път, когато плавателен съд със спасени мигранти наближи италианските или малтийските брегове - както ставаше през последните месеци.


"Не знам дали те ще постигнат сделка в Малта, но са налице всички условия за промяна в посоката на миграционната политика на ЕС", казва експертът по миграция Марио Морконе. Според Морконе, бивш шеф на отдел в италианското министерството на вътрешните работи и настоящ ръководител на Италианския съвет за бежанците, коментарите на Макрон в Рим са "окуражаващи".


Каквото и да бъде договорено в Малта, то вероятно ще бъде предложено за одобрение на срещата на вътрешните министри на блока в Люксембург следващия месец. Макрон говори и за необходимостта от повече солидарност между страните членки и подкрепи отдавнашното искане на Италия страните, които отказват да помогнат в миграцията, да понасят


финансови наказания.


"Всички държави трябва по един или друг начин да участват в европейската солидарност или да бъдат наказвани финансово", каза Макрон.


Първата мишена ще бъде Вишеградската група - Полша, Унгария, Словакия и Чехия, която се облагодетелства значително от фондове на ЕС и може да бъде заплашена с орязването им. Тази идея не е нова и очаквано бе посрещана с твърда съпротива от вишеградските лидери и особено от унгарския премиер Виктор Орбан, непоколебим антиимигрантски хардлайнер.


Друг препъникамък е обхватът на проекта за споразумение от Малта. Както стоят сега нещата, той може да изключва т.нар. икономически мигранти, както и мигрантите, пристигнали сами на италианския бряг, тоест, без да бъдат засечени преди това от неправителствена организация, военния флот или бреговата охрана.


Тъй като тези категории са преобладаващото мнозинство от пристигналите по море в Италия, има риск предложената схема за преразпределение да не помогне много за намаляване на бремето за Италия. Матео Вила, експерт по миграция в Института за изследване на международната политика, е пресметнал, че сред 8104-мата мигранти, пристигнали в Италия до средата на септември, броят на отговарящите на изискванията за преразпределяне е между 269 и 1210.


Икономически мигранти


са хора, които се преместват в друга страна в търсене на по-добри условия на живот, а не заради война или преследвания. Обикновено те нямат право на убежище и трябва да бъдат репатрирани, което е скъпо и трудно. Често мигрантите минават в нелегалност, за да не бъдат върнати у дома, или страните, от които произхождат, не искат да ги приемат обратно. Ако сделката от Малта изключи икономическите мигранти, няма да има напредък в сравнение с последните предложения за солидарност в ЕС и "това ще бъде истинско разочарование", казва Морконе.


От друга страна, някои може да оспорят необходимостта от сделка, която да помогне на Италия и Малта, имайки предвид, че напливът към Испания и Гърция е много по-голям натиск. По данни на агенцията за охрана на границите на ЕС Фронтекс, огласени в понеделник, Валета и Рим трябва да се справят с около 6500 пристигнали през първите осем месеца на 2019 г. в сравнение с близо 15 хиляди в Испания и над 38 хиляди в Гърция и Кипър.


Но да се помогне на Италия вече е повече политически въпрос. До миналия месец главният политически играч в страната бе крайнодесният вътрешен министър Матео Салвини, който създаваше криза в целия ЕС всеки път, когато кораб на благотворителна организация се опитваше да влезе в италианско пристанище. Сега Салвини не е в играта, след като остана в опозиция заради правителствената криза, която през август сам предизвика с надежда за предсрочни избори.


Новото правителство в Рим се надява сега да покаже, че Италия може да получи по-добри оценки от Брюксел, като играе деликатно и се е отказала от антиевропейската реторика.


"Без националист като Салвини във вътрешното министерство е ясно, че можем да започнем отново и да рестартираме дискусиите в Европа", казва Морконе. /БТА

Ключови думи към статията:

Коментари (104)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Разбира се, че икономически мигранти са отделна категория. Ако е възможна солидарност, то тя трябва да бъде за бързо репатриране - след един или два месеца на светкавично връщане по родните места бизнесът на трафикантите ще спихне. Защо да даваш луди пари да те карат до Европа, ако ще те върнат веднага обратно.

  Доброто е заразно
 2. 2 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2280 Неутрално

  в момента съм в южна Италия , по плажовете е ужас от негри предлагащи боклуци , по улиците на малките градчета е пълно с такива ,полиция няма ,там е летаргия , а местните казват ,че вече е не възможно да се живее нормално от многото мигранти ,същото е и в Гърция , същото беше и в Париж , същото и в Германия , ЕС се разпада от тези хора ,които нямат никакво место точно там ,трябва организация и ред като в САЩ и експулсация на всеки имигрант там откъдето си е дошъл .

 3. 3 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  В интерес на истината като гледам числата потокът от мигранти силно е намалял.
  Мигновено връщане е единственият шанс на ЕС.

 4. 4 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#2] от "edin drug":

  Солидарна съм с Италия и Гърция и навсякъде, където могат да акостират. Не може да се оставят тези държави самички да се борят с проблема.
  Общ европейски фонд за бърза обработка и репатриране, а за истинските бежанци от война - грижи до завършването й. Там е справедливо да има квоти, защото граничните страни не са виновни, че са гранични.

  Доброто е заразно
 5. 5 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#2] от "edin drug": После се чудете защо не някои не искаме да си мръднем пръста извън България, дори и за 1 ден като туристи, въпреки, че имаме тази възможност....Морето ни било такова, онакова, ала- бала, но в България ги няма тоновете нелегални имигранти и съпровождащите ги странични негативи...Знайте,че според ЕС законодателство, че има законова разлика в правният статут между мигранти- ЕС граждани от една ЕС държава, които са се установили законно в друга ЕС държава, и нелегални икономически имигранти- чужденци, идващи от държави извън ЕС и от други континенти, предимно Африка и Азия.

 6. 6 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3340 Неутрално

  "Германия вече е казала, че може да приема една четвърт от мигрантите, спасени в морето. Очаква се Франция за поеме подобен дял, а може да постъпят и по-малки оферти от други страни в ЕС"
  =========
  Да ходят да си ги прибират. Аз не каня хора у комшията.

  Еретик
 7. 7 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 57 Любопитно

  Ние българете требе да приемем поне три милиона мигранти!
  В България се живее непоносимо хубаво, и затова три милиона сънародници напуснаха родината.Сега трябва да компенсираме!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 8. 8 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3340 Неутрално

  До коментар [#3] от "Да вярваме на истината":

  "Мигновено връщане е единственият шанс на ЕС."
  =========
  Да, ама те не ги връщат, а товарят.

  Еретик
 9. 9 Профил на Гошко Мастичката
  Гошко Мастичката
  Рейтинг: 626 Неутрално

  Докато европейците предпочитаме да се грижим за домашни любимци (нищо против животинките), а не за деца - така ще е. Тенденция.

  Ще ви изрием...
 10. 10 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 57 Любопитно

  В интерес на истината като гледам числата потокът от мигранти силно е намалял.Мигновено връщане е единственият шанс на ЕС.
  —цитат от коментар 3 на Да вярваме на истината


  Далече си от истината!
  Мигрантите се приемат заради демографската катастрофа!Ако ЕС семейството имаше поне две деца,на границата щяха да ги чакат с картечници!Приказките за хуманизъм и солидарност са само за дебилите!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 11. 11 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#7] от "Платон Фъшкиев": предлагам ти да настаниш у вас 3те милиона нелегални имигранти, ти да им плащаш храната, здравните нужди и всичко останало и да освободиш нас- хората, пълнещи бг. държавен бюджет, от тази тегоба- какво ще кажеш.... А да те видим когато наистина се сблъскаш с този проблем, как точно ще разсъждаваш... Апропо- не забравяй и родителите си- да видим дали няма да ти писне да храниш чуждите, а твоите родители да имат по-ниска месечна пенсия от месечната издръжка на 1 кандидат за международноправна закрила....

 12. 12 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2449 Неутрално

  Според мен мигранти мюсюлмани носят един много особен вид опасност за България. В България имаме местни мюсюлмани, с които живеем добре от векове. Това е точно обратното на твърденията на нашите кресливи патриоти. Ако тук пристигнат друг вид мюсюлмани, те ще се смеят с нашите мюсюлмани и ще идноктринират част от местните. Така ще се появят младежи потомци на български граждани терористи.
  Помощта от ЕС е много важна за България, не не може да се изтъргува за нашата сигурност. По-добре без преки помощи от Брюксел но без рискове за целостта на българсия народ. Правителството ни трябва да заеме твърда позиция и да се мобилизираме сами да се справяме с икономиката си. Икономиката ни вече е с добра конкурентноспособност, индустриите ни са модернизирани и ще се справим.

  подпис
 13. 13 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3340 Неутрално

  До коментар [#10] от "Платон Фъшкиев":

  $Мигрантите се приемат заради демографската катастрофа!Ако ЕС семейството имаше поне две деца,на границата щяха да ги чакат с картечници!Приказките за хуманизъм и солидарност са само за дебилите!$
  ==============
  Щеше да има логика, ако работеха като турците в Германия. Тези нямат такова намерение.

  Еретик
 14. 14 Профил на ourson
  ourson
  Рейтинг: 293 Неутрално

  Двуличието на ЕС. Нали уж човешки права, свободно движение - даже ги каним на гости и посрещаме с мечета, а после ще ги разпределяме на квоти и разнасяме като добитък из Европа. И който не е съгласен с така очертаващото се болшевишко решение го чакат репресии.

 15. 15 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#10] от "Платон Фъшкиев": ''....Мигрантите се приемат заради демографската катастрофа!...'' Има решение и на този проблем;
  1. Всяка жена, която притежава по рождение гражданство на държава- член на ЕС и е от местните европейски етноси и не е натурализирана ЕС гражданка, да се пенсионира на 55 години
  2. Всяка жена, която не притежава по рождение гражданство на държава- член на ЕС и е натурализирана ЕС гражданка, да се пенсионира на 67-70 години- нали тя трябва да работи- за това ЕС я е приело на територията си...
  3. Всяка жена, която притежава по рождение гражданство на държава- член на ЕС, от местните европейски етноси е и е родила 1 дете, да се пенсионира на 55 години, а ако желае след това- нека си работи- никой няма да я спре. Това да не важи за натурализираните ЕС гражданки с фереджетата....
  Единствено при тези 3 варианта може да се каже, че понеже ЕС държавите са със застаряващо население, то трябва да си внесат работници от Африка и Азия....

 16. 16 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 57 Любопитно

  До коментар [#7] от "Платон Фъшкиев": предлагам ти да настаниш у вас 3те милиона нелегални имигранти, ти да им плащаш храната, здравните нужди и всичко останало и да освободиш нас- хората, пълнещи бг. държавен бюджет, от тази тегоба- какво ще кажеш.... А да те видим когато наистина се сблъскаш с този проблем, как точно ще разсъждаваш... Апропо- не забравяй и родителите си- да видим дали няма да ти писне да храниш чуждите, а твоите родители да имат по-ниска месечна пенсия от месечната издръжка на 1 кандидат за международноправна закрила....
  —цитат от коментар 11 на cmy12603507


  Не се притеснявай!
  Никой няма да те пита,нито ше питат мен!
  Просто на Боеко ше му спуснат квотата и ше запеем бригадирската песен "Елате хиляди мигранти....пардон младежи"!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 17. 17 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2449 Гневно

  До коментар [#13] от "Костадин Иванов":
  "Мигрантите се приемат заради демографската катастрофа!"

  Престанете с таи мантра демографска катастрофа. Демографска катастрофа има в Холандия, където няма метър свободна земя, нямат никакви места за почивка и живеят под водата на милостта на бурите.
  Демографска катастрофа е да нямаш природни ресурси да изхраниш населението си.

  подпис
 18. 18 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 57 Любопитно

  До коментар [#10] от "Платон Фъшкиев":$Мигрантите се приемат заради демографската катастрофа!Ако ЕС семейството имаше поне две деца,на границата щяха да ги чакат с картечници!Приказките за хуманизъм и солидарност са само за дебилите!$==============Щеше да има логика, ако работеха като турците в Германия. Тези нямат такова намерение.
  —цитат от коментар 13 на Костадин Иванов


  Не съм казал,че се интегрират и имат желание да работят!
  Приемат ги с надеждата това да се случи,но тва е положението!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 19. 19 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1268 Неутрално

  Шайка леви ялови необолшевишки социопати решили да превърнат Европа в частен зоопарк- това е днешното ръководство на ЕС.

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 20. 20 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1848 Неутрално

  Гледам около 60 хил. общо за 9 месеца. Да речем 100 хил. за година. На всички задължително ДНК-профил + €2000 на калпак + декларация за незавръщане и обратно. 200 милиона евро ще решат 95% от случаите. Разходът си струва.

 21. 21 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 57 Любопитно

  До коментар [#13] от "Костадин Иванов":"Мигрантите се приемат заради демографската катастрофа!"Престанете с таи мантра демографска катастрофа. Демографска катастрофа има в Холандия, където няма метър свободна земя, нямат никакви места за почивка и живеят под водата на милостта на бурите. Демографска катастрофа е да нямаш природни ресурси да изхраниш населението си.
  —цитат от коментар 17 на Иван К


  Да ти имам оптимизма!
  Само дето Европа се е превърнала в континент на пенционерите!
  Числото 1,30 ни разкатава майката!Нали знаеш какво е тва?

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 22. 22 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 57 Любопитно

  Гледам около 60 хил. общо за 9 месеца. Да речем 100 хил. за година. На всички задължително ДНК-профил + €2000 на калпак + декларация за незавръщане и обратно. 200 милиона евро ще решат 95% от случаите. Разходът си струва.
  —цитат от коментар 20 на Lemmy


  И ше останем аз и ти,и ше да работим и ше храним по 10 пенционера!Бла,бла,бла!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 23. 23 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Повече по въпроса за нелегалните имиграни, които се приеха в ЕС;
  https://dnes.dir.bg/svyat/tri-chetvarti-ot-siriyskite-bezhantsi-v-germaniya-sa-na-sotsialni-pomoshti Три четвърти от сирийските бежанци в Германия са на социални помощи 15:16 | 22 септември 2019 | Редактор: Георги Брандийски Около три четвърти от сирийските имигранти в Германия живеят изцяло или частично на помощи за безработни, сочи официалната статистика, цитирана от ДПА. Данните на агенцията по заетостта за август показват, че 74,9 процента от сирийците в трудоспособна възраст попадат в тази група.

  Равнището на безработица сред сирийците е 44,2 процента през юни, което е с над 5 процентни пункта по-малко, отколкото предходната година.

  Данните за безработните не включват хора, които посещават езикови курсове или курсове за интеграция. Тези от тях, които печелят прекалено малко, за да покрият основните си разходи, могат да получават помощи за безработни.

  При пристигането си в Германия сирийците, търсещи убежище, получават пари от държавата като бежанци. Тъй като молбите им за убежище обикновено са обработвани по-бързо от молбите на другите бежанци, те често и по-бързо попадат в националната система за осигуряване при безработица.

  Около 43 процента от афганистанците в трудоспособна възраст получават помощи за безработни, а равнището на безработица в тази група е около 26 процента през май.

  Експертите отбелязват, че тъй като афганистанците имат по-малък шанс да получат бежански статут, отколкото сирийците, те не получават автоматично правото да посещават държавно финансираните езикови и интеграционни курсове и влизат в редиците на работната сила по-бързо. Това се отнася и за бежанците от други страни, чиито молби имат по-малък шанс за успех.

  Равнището на безработица сред германските граждани е 4,7 процента, а сред чужденците - 12,7 на сто през разглеждания период.

 24. 24 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#21] от "Платон Фъшкиев": Официалната германска статистика - видно от мой коментар 23- разбива твърденията Ви на пух и прах. При това става въпрос за германия- '' меката'' на нискоквалифицираните нелегални икономически имигранти от цял свят....

 25. 25 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 502 Неутрално

  Единственият начин да бъде избегната гражданска война в ЕС е всички икономически мигранти да бъдат върнати в страните им по първопроизход без значение дали са дошли преди пет или петдесет години. Тогава всяка страна би участвала с удоволствие финансово, за да се освободи от това бреме носещо предимно престъпност, болести и бедност.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 26. 26 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6304 Неутрално

  До коментар [#16] от "Платон Фъшкиев":

  И - в "Странджа-Сакар, република на младостта"! Да носят на ръце камъни и дървье. Да видим, колко ще стоят.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 27. 27 Профил на niki7
  niki7
  Рейтинг: 295 Неутрално

  До коментар [#17] от "Иван К":
  Демографска катастрофа е ниска раждаемост, емигриране на младо население, застаряване на населението и в крайна сметка намаляване на населението с всички отрицателни икономически последици. Това е налице в Европа, в България особено остро изразено. Природните условия са нещо съвсем отделно.

 28. 28 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 57 Любопитно

  До коментар [#21] от "Платон Фъшкиев": Официалната германска статистика - видно от мой коментар 23- разбива твърденията Ви на пух и прах. При това става въпрос за германия- '' меката'' на нискоквалифицираните нелегални икономически имигранти от цял свят....
  —цитат от коментар 24 на cmy12603507


  Живея в Германия,айде нема нужда да ми казваш неща които виждам с очите си!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 29. 29 Профил на ivant88
  ivant88
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Малта, Италия и Гърция да се охраняват границите по-добре. Още повече, че там нелегалните имигранти пристигат по море и изключително лесно могат да бъдат спрени. По-принцип морските граници се охраняват много лесно.

 30. 30 Профил на Пуйката
  Пуйката
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#22] от "Платон Фъшкиев":

  Ти да не си повярва, че тея маймуни ще ти бачкат?!
  Ако бяха бачкатори щях а първо собствените кочини да си оправят.. Идват само да се размножават като плъхове и да цицат социалки, да си разпространяват лудата религия и да тероризират местното население.

 31. 31 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 57 Любопитно

  До коментар [#16] от "Платон Фъшкиев":И - в "Странджа-Сакар, република на младостта"! Да носят на ръце камъни и дървье. Да видим, колко ще стоят.
  —цитат от коментар 26 на Незнайко в Слънчевия град


  Ами, който остане!
  Един ше падне,друг ше го смени,
  какво тук значи някаква си личност!?
  Тоя филм е такъв,дали ни харесва е съвсем друга тема!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 32. 32 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 57 Любопитно

  До коментар [#22] от "Платон Фъшкиев":Ти да не си повярва, че тея маймуни ще ти бачкат?!Ако бяха бачкатори щях а първо собствените кочини да си оправят.. Идват само да се размножават като плъхове и да цицат социалки, да си разпространяват лудата религия и да тероризират местното население.
  —цитат от коментар 30 на Пуйката


  Не вервам,НО други просто НЯМА!
  Тва е суровата реалност на немското порно!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 33. 33 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3340 Неутрално

  До коментар [#17] от "Иван К":

  "До коментар [#13] от "Костадин Иванов":
  "Мигрантите се приемат заради демографската катастрофа!"

  Престанете с таи мантра демографска катастрофа"
  ==============
  Иване, това е цитат, не съм го писал аз. Върл противник съм на навалицата, трудно дочаквам отпуска, за да ида на някое по-спокойно място.

  Еретик
 34. 34 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#28] от "Платон Фъшкиев": И като живееш в германия , какво точно работиш- нискоквалифицирана работа, получаваш помощи по Харц-4. не плащаш данъци или си висококвалифициран специалист, който плаща на германската държава до 48 процента от брутните си приходи....

 35. 35 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 303 Весело

  Салвинииии (Спасиниии) !!!! Едвам изчакаха да го славят.... ТОВА ЛИ Е ПЪРВАТА ИМ ГРИЖА ????
  Италия ВЕЧЕ реве за Салвини, а разни Макарончета и Лицемеркелки не просто са пътници. На мястото на Макарона бих се притеснявал за бъдещето си ...

 36. 36 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2918 Гневно

  ""Всички държави трябва по един или друг начин да участват в европейската солидарност или да бъдат наказвани финансово", каза Макрон.
  Първата мишена ще бъде Вишеградската група - Полша, Унгария, Словакия и Чехия, която се облагодетелства значително от фондове на ЕС и може да бъде заплашена с орязването им."

  Правилно! И парите да отидат за обгрижване на клетите мигранти които са истинските европейци заслужаващи тези пари!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 37. 37 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 303 Неутрално

  До коментар [#35] от "Славейко":

  Италианци, имигранти в Албания
  "криза в страната
  възможности за работа в Албания"

  https://www.youtube.com/watch?v=2PNC-YHP_Pk

  Същото е с италианците в България

 38. 38 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2918 Неутрално

  До коментар [#16] от "Платон Фъшкиев":И - в "Странджа-Сакар, република на младостта"! Да носят на ръце камъни и дървье. Да видим, колко ще стоят.
  —цитат от коментар 26 на Незнайко в Слънчевия град


  Недей дава идеи щото ще взимат да ги заселват наистина! Турция като нищо може и помощ до отпусне и ето ти зона за бежанци!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 39. 39 Профил на Пламен Данаилов
  Пламен Данаилов
  Рейтинг: 345 Неутрално

  До коментар [#15] от "cmy12603507":

  Над 80% от пришълците са мъже на възраст 18-40 години, това се нарича мирно завладяване на християнски територии от мюсюлманите(имаше специална дума, забравих я). При коя война бежанците са 80% мъже годни да носят оръжие?

 40. 40 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3079 Неутрално

  Матео Вила, експерт по миграция в Института за изследване на международната политика, е пресметнал, че сред 8104-мата мигранти, пристигнали в Италия до средата на септември, броят на отговарящите на изискванията за преразпределяне е между 269 и 1210.
  *
  Както се казва, без коментар.
  Вместо ЕС да наказва държавите, които които са против разпределението на мигранти, по-добре да накаже тези държави, които не искат да си приемат обратно гражданите.
  Това, което трябва да се направи е:
  1. Съкращаване на процедурите, т.е. отнемане на правото за безкрайно обжалване ако не се предостави статут..
  2. След като една държава е безопасна, гражданите й автоматично да подлежат на депортация, която да се извърши незабавно.
  3. Икономически санкции за държавите, отказващи да си приемат обратно гражданите.
  4. Тези от мигрантите, които не казват от коя държава са да се задържат в лагери, желателно извън ЕС докато си спомнят.
  Трябва да се приложи опитът на Австралия, която не дава статут на нелегални, а ги държи в лагери на острови извън държавата. По този начин проблемът е напълно решен.
  При добро желание ще се намери решение на проблема с нелегалната миграция. Обаче такова желание липсва и затова проблемът се задълбочава.

 41. 41 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#39] от "Пламен Данаилов": Наясно съм с проблема и мисля по същия начин. Тези хора не идват в ЕС, за да работят и да осигурят на децата си по-добро бъдеще в един по-мирен и по-добър за тях свят, а да наложат своите си традиции в Европа. През 717-718 г. българският хан Тервел спря арабското нашествие в Европа под стените на КОнстантинопол и беше провъзгласен за светец, защото осигури над 600 години несмущаван религиозен монопол на християнската религия в Европа. Тогавашният арабски поход е бил именно за завладяване на Европа и налагането на исляма като основна религия в нея. Сега меркел, без бой, предаде ключа от Европа на лица със същите щения...

 42. 42 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 303 Разстроено

  До коментар [#37] от "Славейко":

  И още (италианците говорят на италиански) https://www.youtube.com/watch?v=xF3GOflpHog
  Това е СТРАШНО като ви казвам, вие си бъркате в носа !!! Това е Нострадамус !!!

 43. 43 Профил на Пламен Данаилов
  Пламен Данаилов
  Рейтинг: 345 Неутрално

  План за окончателно решение на бежанския проблем: От 500млн. европейци ще се намерят 5млн. за една общоевропейска жандармерия със следните задачи: Концентриране на подходящи места близо до големи летища на пришълци извършили престъпления, без документи, от страни в които няма война или войната е на приключване - това на първо време. 10 броя 747 извършват по един чартърен полет с дестинации Кабул, Техеран, Дамаск, Алжир,Нигерия и др. подобни. 747 побира 660 души - 600 пришълци и 60 полицаи за охрана. По 6000 на ден, за 100 дни 0,6млн. , за година 2млн. и така до окончателно решаване на бежанския проблем. Цената на извозване на 1 пришълец да я сметнем 500евро. - 2млн. по 500евро - 1млрд. годишно. Издръжката на жандармерията е малка защото ще бъдат включени всички настоящи структури - полиция, войска, жандармерия и доброволци от всички страни от ЕС. Какво няма в тоя план - воля! Дори да се дадат по 10000евро на глава за сбогом - това са 200млрд. за 20млн. пришълци. Сумата не е толкова голяма за ЕС и е по-малка от гръцкия дълг. Планът може да се ускори десетократно със 100 бр. 747 или А-380. Алтернативата на този план е гражданска война след 10-15 години.

 44. 44 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 303 Неутрално

  До коментар [#16] от "Платон Фъшкиев":

  Боко е лайно, това го знаят всички. На всеки натиск кляка, и няма никакви принципи. Те през 2016 за 6 септември го бяха стиснали и беше клекнал, а Плевнелиев на 6 септември държа реч как трябва да приемем бежанци. И кво? БПЦ каза НЕ, изгониха Плевнелиев от първосвещеническото място в Александър Невски, и го направиха за смях.
  После нека са руски агенти !!! Извинете ме !!!
  Тъкмо почнахме да се връщаме към старите теми за борба за демокрация, но тия илюминати пак техното си !!!! Какво сега излиза че Иван Гешев ще е най-добрият прокурор от възможните??

 45. 45 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 57 Любопитно

  До коментар [#28] от "Платон Фъшкиев": И като живееш в германия , какво точно работиш- нискоквалифицирана работа, получаваш помощи по Харц-4. не плащаш данъци или си висококвалифициран специалист, който плаща на германската държава до 48 процента от брутните си приходи....
  —цитат от коментар 34 на cmy12603507


  Човек на изкуството съм.Пиша сценарии за порнографски филми.

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 46. 46 Профил на Пламен Данаилов
  Пламен Данаилов
  Рейтинг: 345 Неутрално

  До коментар [#40] от "pamela":

  Напълно съгласен с твоето предложение. Ако нещо се забатачи влиза в действие моя план. Между другото съм го публикувал за първи път преди повече от година.

 47. 47 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2407 Любопитно

  До коментар [#2] от "edin drug":

  Къде си в Южна Италия? В Бари и Галиполи е много приятно и спокойно. Има черни и предлагат боклуци но ги прсвят много симпатично и въобще всичко си е ок. Апропо за тези които не знаят — в този район са италианските Малдиви, на които са кръстени островите. Много приятно място, препоръчвам.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 48. 48 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2407 Весело

  До коментар [#45] от "Платон Фъшкиев":

  ”Човек на изкуството съм.Пиша сценарии за порнографски филми”
  +++😂😂😂👏👏👏

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 49. 49 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6204 Неутрално

  Нищо няма да промени. В ЕС няма граници.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 50. 50 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 567 Неутрално

  ""Убеден съм, че можем да се споразумеем по механизъм за автоматично европейско преразпределяне", каза в сряда френския президент Еманюел Макрон".
  Т.е. ние ще продължаваме да приемаме мигрантите, а вие ще продължавате да осигурявате необходимите финансови средства. Ще бъдете задължавани и принуждавани.
  Ние - управляващият материал, най-вече няколко политици, определящи насоките на политиката на ЕС.
  Вие - жителите на ЕС, вкл. и неработоспособните, ще осигурявате необходимите финасови средства. Безропотно.
  Тенденциите са потокът от нашественици, наричани мигранти, бежанци и по друг начин, няма да спре, няма да намалява. Надеждите са промяна в политиката на другия голям в ЕС, може би най-големия. Защо не още след като настоящият военен министър стане канцлер.

 51. 51 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  Само че решението не трябва ли да се вземе със съгласието на всички държави, но несъгласните да приемат емигранти са толкова много, че дори мнозинство няма да има за да се вземе решение за квотно разпределение на емигрантите. Ключов проблем си остават икономическите емигранти и решение по този въпрос е крайно наложително - може би с бюджета на ЕС трябва да се предвидят средства за екстрадирането им.

 52. 52 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 567 Неутрално

  До коментар [#10] от "Платон Фъшкиев":$Мигрантите се приемат заради демографската катастрофа!Ако ЕС семейството имаше поне две деца,на границата щяха да ги чакат с картечници!Приказките за хуманизъм и солидарност са само за дебилите!$==============Щеше да има логика, ако работеха като турците в Германия. Тези нямат такова намерение.
  —цитат от коментар 13 на Костадин Иванов

  Между другото реалностите с турците в Германия си имат особености. Работят почти всички турци, но много малко туркини. Вече се чувства сериозно увеличение на социалните разходи (основно пенсии и здравеопазване) за тази група. Причините са лесно обясними - икономическата емиграция от Турция към Германия започва през 50-те години на ХХ век.
  П.П. С определянето на турците като отделна група рискувам да предизвикам определения за себе си като расист, фашист, нацист, крайнодесен и др. Факт е, че турците в Германия си живеят като отделна общност. Въпреки че работят, образоват се, спазват установените норми, ...

 53. 53 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 567 Неутрално

  Само че решението не трябва ли да се вземе със съгласието на всички държави, но несъгласните да приемат емигранти са толкова много, че дори мнозинство няма да има за да се вземе решение за квотно разпределение на емигрантите. Ключов проблем си остават икономическите емигранти и решение по този въпрос е крайно наложително - може би с бюджета на ЕС трябва да се предвидят средства за екстрадирането им.
  —цитат от коментар 51 на Voiko

  Има методи и средства несъгласните да станат съгласни.

 54. 54 Профил на Халдип Исйолов
  Халдип Исйолов
  Рейтинг: 8 Весело

  Сега е времето да възродим ТКЗС, плантации с памук, захарна тръстика, каменни кариери! Работна сила ни трябва, че в Пакистан няма многи хирурзи, инженери и архитекти...

  Не си заслужава да се напрягаш безплатно.
 55. 55 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  Държавата ни не може да изхранва повече безделници! Това ЕС не го ли разбра?

 56. 56 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 567 Неутрално

  Малта, Италия и Гърция да се охраняват границите по-добре. Още повече, че там нелегалните имигранти пристигат по море и изключително лесно могат да бъдат спрени. По-принцип морските граници се охраняват много лесно.
  —цитат от коментар 29 на ivant88

  Охраняват ги. Според съществуващите правни норми. Необходими са сериозни промени, включително и промяна на съществуващите и приемане на нови закони, които да гарантират ефективната защита на ЕС от продължаващото нашествие.

 57. 57 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#56] от "zhivko6461": ЕК не иска да предлага, а ЕП не иска да приема нови ЕС закони/ ЕС регламенти/, с които да се намали нелегалната и легална икономическа имиграция от трети страни- т.е. държави извън ЕС- например Регламент Дъблин 4 със съвсем различно съдържание от Дъблин 3....

 58. 58 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Съвсем скоро франко- германският меркелистки режим ще достигне своя епогей с решението за автоматично преразпределение на мигранти от Азия и Африка. Това събитие ще бележи нов етап в разделението на Европа.

  Това ще предизвика реакция и десни и консервативни партии ще вземат властта в Испания, Италия, Австрия, в Гърция вече го направиха.

  Макрон във Франция се крепи на косъм.

  В Обединеното кралство консерваторите на Джонсън водят с 15 % пункта пред социалистите на Корбин.

  В Италия Салвини ще помете предателите Конте и Ди майо.

  Само в нашата меркелистка България нямаме алтернатива! Ще се превърнем в някакъв меркелистки резерват, Джурасик парк за меркелисти, ще ни показват по телевизиите!

 59. 59 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Разбира се, че икономически мигранти са отделна категория. Ако е възможна солидарност, то тя трябва да бъде за бързо репатриране - след един или два месеца на светкавично връщане по родните места бизнесът на трафикантите ще спихне. Защо да даваш луди пари да те карат до Европа, ако ще те върнат веднага обратно.
  —цитат от коментар 1 на АзКлавдия


  Не съм останал с впечатление да си наивна.

  Но да си мислиш, че управляващите меркелисти ще върнат мигранти, си е точно наивност.

  За цялата минала година са върнати някъде около 13500 за цяла Европа и то повечето по тяхно желание.
  Анализът показва, че голяма част от тях са възрастни хора, които предпочитат да се върнат по родните си места.

  Ще преразпределят АВТОМАТИЧНО , няма да връщат и това е ГЛАВНАТА ЦЕЛ на финландците от председателството!

  Като ни ги струпат на главите , тогава ние ще мъдрим кой е икономически, кой е политически.

  Но... България няма остров Лесбос или остров Лампедуза.

  Ще ги държим около Харманли и Благоевград, откъдето те ще бягат из цялата страна. Май и в Странджата се канят да отворят лагер.

  Вероятността управляващите да се опълчат на този меркелистки план е не повече от 30 %, според мен.

 60. 60 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7830 Неутрално

  Отново отварят широко вратите за имигранти, вместо да ги затворят.

 61. 61 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 567 Неутрално

  До коментар [#56] от "zhivko6461": ЕК не иска да предлага, а ЕП не иска да приема нови ЕС закони/ ЕС регламенти/, с които да се намали нелегалната и легална икономическа имиграция от трети страни- т.е. държави извън ЕС- например Регламент Дъблин 4 със съвсем различно съдържание от Дъблин 3....
  —цитат от коментар 57 на cmy12603507

  Факт. Доказва го и френският президент Макрон, вж. цитата в статията. Това не означава, че не са възможни промени. Може би след промени на или в управляващите партии и на управляващите личности.

 62. 62 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 976 Неутрално

  Не автоматично разпределение а автоматично екстрадиране, защото
  тази миграция се превърна във нашествие !!!

 63. 63 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  Слава Богу никой нема желание да бъде преразпределян в най-бедната държава в ЕС...

 64. 64 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 567 Неутрално

  Съвсем скоро франко- германският меркелистки режим ще достигне своя епогей с решението за автоматично преразпределение на мигранти от Азия и Африка. Това събитие ще бележи нов етап в разделението на Европа.Това ще предизвика реакция и десни и консервативни партии ще вземат властта в Испания, Италия, Австрия, в Гърция вече го направиха.Макрон във Франция се крепи на косъм.В Обединеното кралство консерваторите на Джонсън водят с 15 % пункта пред социалистите на Корбин.В Италия Салвини ще помете предателите Конте и Ди майо.Само в нашата меркелистка България нямаме алтернатива! Ще се превърнем в някакъв меркелистки резерват, Джурасик парк за меркелисти, ще ни показват по телевизиите!
  —цитат от коментар 58 на faeton.

  Ако настъпят промени в политиката на водещите страни от ЕС, промените в политиката на България ще последват светкавично. Необходими ли са аргументи за доказателство.

 65. 65 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3926 Весело

  Писал съм и преди. Конфискуване, или потапяне на корабите превозващи "бедстващите" мигранти, още край африканските брегове. 20г затвор за екипажа и милиони глоби за собственика на корабчето. Надуваемите лодки и салове се изтеглят до брега и се потапят. Всички с плуване да стигнат плажа на 300-400 м. След шест месеца, няма да има наплив. Пристигналите - който за 6 месеца не е научил разговорно езика на приелата го държава, 50 тояги на голо и обратно в къщи. Барабар с домочадието.

 66. 66 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 233 Весело

  Докато европейците предпочитаме да се грижим за домашни любимци (нищо против животинките), а не за деца - така ще е. Тенденция.
  —цитат от коментар 9 на Гошко Мастичката


  Ха, ето още един любимец: https://youtu.be/70EyvIrIL0w

  (не се чете)
 67. 67 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2588 Неутрално

  В ЕС са някой много мощни във военно отношение страни.Франция, Италия, Испания, Гърция, Полша.................! ЕС има силата да опази външните си граници, но няма топки !!!
  Иначе....който не е солидарен да му се режат пари !!!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 68. 68 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#61] от "zhivko6461": Промени са възможни, по мое мнение, само ако Вишеградската четворка стане вишеградска 18торка, а това, за мое съжаление, не виждам да се случи...Останалите ЕС държави са приели, че за нещо си им трябват нелегални икономически имигранти, и то предимно многодетни мюсюлмански семейства и не желаят Европа на европейските народи и държави. Поради тази причина семейството ми вече 5та година не желае да инвестира и 1 евро като туристи в другите ЕС държави- не искаме да рискуваме някакви нелегални имигранти да използват момента, когато напр. сме спрели на бензиностанция, да отворят багажника на личното ни МПС, да изхвърлят багажа ни и да се настанят на негово място. Тези дни имаше такъв казус с българско семейство на средна възраст, които- при преминаваме на нашата граница с личното им МПС, с огромно изумление забелязАЛИ как при проверка от наши митничари, от багажника на колата им се измъкват 2ма субекти с вид на нелегални имигранти, които веднага побягнали ...

 69. 69 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1211 Весело

  "Пристигналите - който за 6 месеца не е научил разговорно езика на приелата го държава, 50 тояги на голо и обратно в къщи. Барабар с домочадието."

  Теа немат намерение ни да учат, ни да работят, а само да цоцат социални помощи.
  И поради тази причини никой от тех не желае да остане в България...

 70. 70 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2798 Неутрално

  Хуманистите искат да пренасочат емигрантите, но това е подигравка с техните мечти, те не мечтаят за България, а за Германия. Като са толкова милозливи трябва да ги питат къде искат да живеят!

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 71. 71 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 233 Весело

  План за окончателно решение на бежанския проблем: От 500млн. европейци ще се намерят 5млн. за една общоевропейска жандармерия със следните задачи: Концентриране на подходящи места близо до големи летища на пришълци извършили престъпления, без документи, от страни в които няма война или войната е на приключване - това на първо време. 10 броя 747 извършват по един чартърен полет с дестинации Кабул, Техеран, Дамаск, Алжир,Нигерия и др. подобни. 747 побира 660 души - 600 пришълци и 60 полицаи за охрана. По 6000 на ден, за 100 дни 0,6млн. , за година 2млн. и така до окончателно решаване на бежанския проблем. Цената на извозване на 1 пришълец да я сметнем 500евро. - 2млн. по 500евро - 1млрд. годишно. Издръжката на жандармерията е малка защото ще бъдат включени всички настоящи структури - полиция, войска, жандармерия и доброволци от всички страни от ЕС. Какво няма в тоя план - воля! Дори да се дадат по 10000евро на глава за сбогом - това са 200млрд. за 20млн. пришълци. Сумата не е толкова голяма за ЕС и е по-малка от гръцкия дълг. Планът може да се ускори десетократно със 100 бр. 747 или А-380. Алтернативата на този план е гражданска война след 10-15 години.
  —цитат от коментар 43 на Пламен Данаилов

  Ти си бил роден счетоводител, бре!? 🤓👍

  (не се чете)
 72. 72 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 422 Неутрално

  Няма такива малоумници , като тези в ЕС

  Щели да приемат една четвърт от африканците дето ги карат с лодки към Европа.
  Една четвърт от 100 хиляди е 25000, но като разберат, че напрактика ги канят, ще дойдат 10 милиона и тогава, тогава предвиждам такъв живот
  , че само си викам дано, дано, дано ..... им дойде акъла в главите

 73. 73 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 567 Неутрално

  До коментар [#61] от "zhivko6461": Промени са възможни, по мое мнение, само ако Вишеградската четворка стане вишеградска 18торка, а това, за мое съжаление, не виждам да се случи...Останалите ЕС държави са приели, че за нещо си им трябват нелегални икономически имигранти, и то предимно многодетни мюсюлмански семейства и не желаят Европа на европейските народи и държави. Поради тази причина семейството ми вече 5та година не желае да инвестира и 1 евро като туристи в другите ЕС държави- не искаме да рискуваме някакви нелегални имигранти да използват момента, когато напр. сме спрели на бензиностанция, да отворят багажника на личното ни МПС, да изхвърлят багажа ни и да се настанят на негово място. Тези дни имаше такъв казус с българско семейство на средна възраст, които- при преминаваме на нашата граница с личното им МПС, с огромно изумление забелязАЛИ как при проверка от наши митничари, от багажника на колата им се измъкват 2ма субекти с вид на нелегални имигранти, които веднага побягнали ...
  —цитат от коментар 68 на cmy12603507

  В други коментари посочих възможности за промяна в политиката. Мисля, че като специалист в областта на правото ще ги приемете. Разбира се, че е възможно да коригирате общата формулировка.
  Икономическата част от коментара е Ваш избор.
  Историите с багажниците са забавни. Но и предупреждават. Признавам, че досега не бях чувал за самонастаняване в багажник на автомобил. Случаите, когато по оживени кръстовища и паркинги граждани със сръчни ръце и бързи крака отварят багажници и врати на автомобилите не са прецедент.

 74. 74 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 233 Любопитно

  Слава Богу никой нема желание да бъде преразпределян в най-бедната държава в ЕС...
  —цитат от коментар 63 на palav_nik

  Слава Богу, че поне се преборихте с "комунизъма"!

  (не се чете)
 75. 75 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 283 Неутрално

  Задръжте си агресивните неграмотни черни осеменители на бели жени. Ако ЕС ЕС имаше поне малко разум, щеше да затвори Средиземно море с патрулиращи кораби или да започне санкции срещу Испания, Италия и Гърция, защото от много години са магистрали за африкански престъпници.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 76. 76 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#64] от "zhivko6461":

  " Ако настъпят промени в политиката на водещите страни от ЕС, промените в политиката на България ще последват светкавично. Необходими ли са аргументи за доказателство. "

  По- горе съм посочил в кои страни ще настъпят промени в управлението.

  Германия не е сред тях.
  Наш Борисов е най- верният меркелист в Европа, така че недей да си толкова сигурен!

 77. 77 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 233 Весело

  До коментар [#61] от "zhivko6461": Промени са възможни, по мое мнение, само ако Вишеградската четворка стане вишеградска 18торка, а това, за мое съжаление, не виждам да се случи...Останалите ЕС държави са приели, че за нещо си им трябват нелегални икономически имигранти, и то предимно многодетни мюсюлмански семейства и не желаят Европа на европейските народи и държави. Поради тази причина семейството ми вече 5та година не желае да инвестира и 1 евро като туристи в другите ЕС държави- не искаме да рискуваме някакви нелегални имигранти да използват момента, когато напр. сме спрели на бензиностанция, да отворят багажника на личното ни МПС, да изхвърлят багажа ни и да се настанят на негово място. Тези дни имаше такъв казус с българско семейство на средна възраст, които- при преминаваме на нашата граница с личното им МПС, с огромно изумление забелязАЛИ как при проверка от наши митничари, от багажника на колата им се измъкват 2ма субекти с вид на нелегални имигранти, които веднага побягнали ...
  —цитат от коментар 68 на cmy12603507

  Правилно. Остави МПС, ами ще почнат и да ви "обиждат"!

  (не се чете)
 78. 78 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2587 Неутрално

  "....защото граничните страни не са виновни, че са гранични."
  До коментар [#4] от "АзКлавдия":

  Че кой им е виновен на граничните, че са гранични? И кой е длъжен да им пази границите? Защо например Гърция заграби всички острови в Егейско море или по-точно защо ПОБЕДИТЕЛИТЕ и ги харизаха? Защо заграби и Беломорска Тракия? Сега имат най-дългата граница в Европа и няма кой да им я пази. Горките! Вътрешните държави няма смисъл да хитруват. Като не искат мигранти, да си охраняват границите. Границите в Европа станаха свободни, когато не бяха атакувани. След като са атакувани що трябва да са свободни? Вината за тези мигранти е на богатите европейски държави, които са притегателен център и тяхна е отговорността и задълженията по проблема. Бедните гранични държави просто трябва да ги пускат легално да преминават през териториите им. Друг е въпросът, защо хората бягат от родината си като от чума. И за това има виновни, но....стана много дълго.

 79. 79 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 283 Неутрално

  Заглавието до запетайката се нарича подмяна на европейското население. България не просто не трябва да приема африканци, а трябва да изпрати всичките цигани в Германия и Франция, та болните мозъци на антирасистите да заживеят в Северна Африка.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 80. 80 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 792 Неутрално

  Макроня и сие се опитват като типични зелки да лекуват следствието, а не проблема. И естествено се стига до караници, държавите казват една на друга "вземи ги ти", харчат се баснословни суми, обикновените хора недоволстват, а трафикът си продължава.

  А решенията са изключително прости:
  - блокиране на акостирането на трафикантски кораби
  - ако някой все пак се промъкне - голяма глоба или конфискация на гемията плюс съд за капитана и собственика за незаконно преминаване на държавна граница
  - преместване на навлеците на изолирано място (по австралийски модел), докато се разглеждат молбите
  - договори за връщане с граничните страни от които тръгват (срещу финансова помощ) и др.

 81. 81 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2573 Неутрално

  Аз пак да си го кажа. Европейски щати са възможни като мирен и стабилен проект само при американска избирателна система.

  На последните избори видяхме, че социалистите победиха само в Португалия и Испания, където Красивият Педро така и не може да направи правителство. Тактически победи имаха и в Холандия, където се надяваха Тимерманс да оглави Европа, и в Дания, където социалистката обеща по-твърда позиция за миграцията. Макрон унизително загуби от Льопен.

  Месеци след това виждаме една Европа, напълно доминирана от макронисти и социалисти. Макрон е тръгнал да наказва сурово другите страни, докато в собствената му страна народът го търси да го накаже. Льопен я няма никаква. В Германия Алтернатива за Германия е в обсадно положение в Бундестага, докато из Берлин откровени фашисти искат смяна на системата и това се възприема като много готино. Законно избраните правителства на Австрия и Италия бяха свалени с мръсни номера, на ред са Полша, Унгария, Чехия.

  Европейски щати при тези правила ще бъдат огнище на нестабилност, може би войни. Ще кажа аз и със това ще свърша.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 82. 82 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2966 Неутрално

  Дано в Италия да има скоро избори!
  И този идиот Конте да се махне!

  Любовта ще спаси света!!!
 83. 83 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Разбира се, че икономически мигранти са отделна категория. Ако е възможна солидарност, то тя трябва да бъде за бързо репатриране - след един или два месеца на светкавично връщане по родните места бизнесът на трафикантите ще спихне. Защо да даваш луди пари да те карат до Европа, ако ще те върнат веднага обратно.
  —цитат от коментар 1 на АзКлавдия


  Първо да похамалуват под надзор, да изкарат парите за връщането си, и после вече...

 84. 84 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#81] от "zyb18561487":

  Добър анализ!

 85. 85 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 567 Неутрално

  До коментар [#64] от "zhivko6461":" Ако настъпят промени в политиката на водещите страни от ЕС, промените в политиката на България ще последват светкавично. Необходими ли са аргументи за доказателство. "По- горе съм посочил в кои страни ще настъпят промени в управлението.Германия не е сред тях.Наш Борисов е най- верният меркелист в Европа, така че недей да си толкова сигурен!
  —цитат от коментар 76 на faeton.

  Не съм сигурен. Аз също посочих някои неща, някои възможни промени. В Германия започнаха. Управляващата партия има нов лидер. Скоро ще има нов канцлер. Други партии печелят симпатизанти, засилват влиянието си.

 86. 86 Профил на stalker
  stalker
  Рейтинг: 371 Неутрално

  До коментар [#12] от "Иван К":

  Напълно съм съгласен с Вас.

  Common sense !
 87. 87 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2505 Неутрално

  Тия идиоти продължават да работят за унищожаване на надеждата на цяла Европа - ЕС. :( Великобритания се махна точно заради подобни кретенизми. Искате още няко да я последва? До кога ЕК ще работи против интересите на европейските граждани!?

 88. 88 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 303 Неутрално

  До коментар [#43] от "Пламен Данаилов":

  Това е и целта: граджанска война в Европа, дестабилизация, нахъсване на мигранти срещу старожители и накрая тотален контрол и чипиране на населението. А и да не е това целта, това ще стане, защото мюслитата друго не знаят (поне истинските, ако не наште дето изповядват мързеливия турски ислям). Във Франция полицията е намирала цели арсенали в джамии.

 89. 89 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  До коментар [#88] от "Славейко":

  Тва чия цел, на илюминатите?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 90. 90 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  До коментар [#43] от "Пламен Данаилов":

  Супер. Ти можеш да започнеш, като се запишеш в армията ни. Кога?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 91. 91 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 299 Неутрално

  Проф. М.Константинов:

  "Аз вече казах, че ЕС е разцепен, общи европейски ценности няма.
  Събиране на коалиция на желаещите. Който иска да дойде. Който иска да си продаде държавата за 30 сребърника, да заповяда.
  Те там си печатат сребърници, а ние си продаваме държавата. Това е недопустим начин да се води политика. И това го говорят хора, говоря за западните ръководители, които доскоро говореха за общоевропейски ценности, за единни действия, за това, че Европа има шанс само обединена.
  В същия момент тия същите се изправят и казват, елате тука, който иска, да му дадем едни пари, да му дадем едни мигранти. Това е толкова порочно, това е толкова лицемерно и нечестно, че аз се чудя в какъв свят живеем. Това е недопустимо. Освен това в цялата тази история има една огромна злонамереност от хората, които организират мигрантските потоци. Вие знаете, че всички тия кораби, които там плуват напред-назад и някой ги иска, друг не ги иска и т.н. всички те са тръгнали от либийски териториални води. Значи, ще ви кажа какво се случва. Една голяма лодка се напълва с мигранти, които са платили луди пари за тая работа, някой им ги е дал, разбира се, закарват ги на 10 мили навътре в морето, до края на либийските води и подават сигнал. Като преди това каналджиите са се качили на една по-малка лодка и са избягали обратно на брега, защото като пристигнат другите кораби, ще ги арестуват. И на лодката стоят някакви нещастници, които нито могат да карат лодка, нито нищо. И чакат да дойде да ги спасява някой. Освен това глупостта е още една. Хубаво, спасили сте ги тия хора. Защо ги карате на италианския бряг? Това няма повече да се случва, защото италианците няма да искат повече да е така. Спасили сте някакви хора на 10 мили от либийския бряг, ами върнете ги на либийския бряг. Те с всичкия си акъл, тоест с всичката си липса на акъл, взимат и ги разнасят по разни държави. И там вече всеки африканец знае, че единственият начин да се случи тази случка е да отиде да се качи на една лодка, да си купи мястото и там вече край, животът му е уреден на него и на децата му. Това е напълно недопустимо поведение. Освен това още нещо искам да припомня. В Африка живеят 1 млрд. души в момента. Годишният прираст на Африка е точно 50 милиона души. Всяка година Африканският континент добавя 50 милиона души. Като приберете 1-2 милиона в Европа, какво правите? Ама абсолютно нищо не правите. Само казвате на останалите африканци „Елате всички“. Между впрочем думите „Елате всички“ са вероятно едни от най-вредните думи, изричани от устата на европейски политик през последните години."

 92. 92 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3926 Весело

  До коментар [#69] от "palav_nik":

  Вярно е! Затова, предлагам първо тоягите. А те да си преценяват. Най - вероятно, веднага ще си искат в къщи.

 93. 93 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 299 Неутрално

  ...който не е солидарен да му се режат пари !!!
  —цитат от коментар 67 на 'ΕΡΕΒΟΣ


  КАК ще се режат пари ОТ КОХЕЗИОННИТЕ и други фондове, за нещо съвсем странично?
  Нали в ЕС има приета ОБЩА политика?

  И за подкрепа на ТАЗИ ПОЛИТИКА има общи фондове .. за трудовите ресурси, за опазване на околна среда, за селско стопанство, за транспорт и т.н.

  Как ТЕЗИ фондове, ще се спират ???

  Явно, един хора много ненавиждат ЕС и искат той да рухне .. не , не Путин , ни обвиняваните във всякакви грехове "попълисти" , а разни хора в Брюксел..

  Нито един популист НЕ Е КАЗАЛ, ЧЕ ОБЩАТА ПОЛИТИКА на ЕС ще трябва да спре, че фондове, за подкрепа на тази политика, ще се пускат и спират .. че приоритетите по Програма Транспорт ту ще се финансират, ту не .. или на едно място ще се финансира изграждане на европейски коридор.. на друго-не?

  И какво става с общата политика- сектор Транспорт, да речем?
  Ми нищо .. коридор 4 .. примерно, на едно място се финансира и се изгражда- на друго .. не, щото финансирането, по някакво си хрумване е спряно ..
  Така и в сектор Здравеопазване - финансират се , някъде едни мерки в Европа-другаде.. не се ..
  Или другите Общоевропейски планове .. разбрали сме се, нещо да правим в Развитие на ресурсите, в Селско стопанство, в Кохезия и т.н.
  Разбрали сме се и с колко пари ще финансираме .. имаме и приет бюджет.
  Да, ама по някаква причина спираме проектите при Вишеградците и не им даваме пари .. ми как така?

 94. 94 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 299 Неутрално

  ""Всички държави трябва по един или друг начин да участват в европейската солидарност или да бъдат наказвани финансово", каза Макрон.Първата мишена ще бъде Вишеградската група - Полша, Унгария, Словакия и Чехия, която се облагодетелства значително от фондове на ЕС и може да бъде заплашена с орязването им."Правилно! И парите да отидат за обгрижване на клетите мигранти които са истинските европейци заслужаващи тези пари!
  —цитат от коментар 36 на Julian Mall


  Това ще е краят на ЕС ..
  Или имаме Комисия, приети ПЛАНОВЕ за общи европейски политики , приет бюджет, за отделните мерки, по отделните програми .. правила ..

  Или имаме давани парични награди .. заради слушкане .. а всичко за общоевропейски процес, за кохезионен фонд, е лъжа и лицемерие ..

  Ето го антиевропейският популист - Макрон!
  Ми и Вишеградците ще решат, че правилата в ЕС не са важни, и ще ви сложат, да речем визи и такси ..

  И ко прайм?

 95. 95 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2573 Неутрално

  Обаче виждате ли ползата, драги читатели -- с най-дребния шрифт, където трябва, е написано, че Италия е прибрала 182 клетници от специално оборудвания за целта Оушън Викинг. Корабчето веднага е заминало за нова реколта.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 96. 96 Профил на Пламен Данаилов
  Пламен Данаилов
  Рейтинг: 345 Неутрално

  До коментар [#90] от "Darth Plagueis":
  Аз съм служил 2г. в армията през 1974-1976г. мой човек. Това което предлагам трябва да е едно общоевропейско решение за което не виждам как да стане в момента. Все пак има надежда в някои партии като АзГ в Германия, партиите на Вилдер, Салвини, Марин льо Пен, Вишеградската четворка, излизането на Великобритания, победата на десните в Гърция.

 97. 97 Профил на Пламен Данаилов
  Пламен Данаилов
  Рейтинг: 345 Неутрално

  До коментар [#91] от "simChо":

  Да допълня, че през 1950г. в Африка са живели 228млн. души, а сега са над 1,2млрд. Причината са огромните помощи за гладните негърчета с големите от глад коремчета. Тези негърчета обаче пораснаха и всяко народи по още 10-15 и още по-гладни. Ползата от помощта на Запада беше и тази, че си накупуваха телевизири и компютри и видяха как живеят там европейците и техните сънародници уредили се някакси. Жилище, кола,пари и бяла жена - това търсят и нищо друго. За арабите пъ това е хиджра(преселване) с цел завладяване на нови християнски територии.

 98. 98 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 303 Неутрално

  До коментар [#89] от "Darth Plagueis":

  Е на кой, моя ли?

 99. 99 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 303 Неутрално

  До коментар [#89] от "Darth Plagueis":

  То Джо Байдън го казваше на глас докът беше подпредседател на Обама: да се чипират всички, да ги контролираме

 100. 100 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 303 Неутрално

  До коментар [#99] от "Славейко":

  Виж как почна да им се разпада кочинката, тъкмо я бяха постъкмили? Не знам докъде ще се разпадне. Такова нещо няма да могат да постигнат освен за 3,5 години, като им дойде времето.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK