Четирима от 10 българи не вярват или не знаят страната да е спечелила от ЕС

Четирима от 10 българи не вярват или не знаят страната да е спечелила от ЕС

© Надежда Чипева, КапиталПопитани коя е основната причина, поради която смятат, че страната им се е облагодетелствала от еврочленството, най-много българи (53%) дават отговора "ЕС носи нови възможности за работа", показа проучване на Евробарометър, поръчано от Европейския парламент през юни.


Общо 36% дават като отговор "Членството в ЕС подобри сътрудничеството между нашата страна и другите държави членки", 22% – "ЕС допринася за поддържането на мира и подсилването на сигурността", само 4% (последни в ЕС) - "ЕС помага за справяне с климатичните промени".


Взимайки всичко предвид, бихте ли казали, че страната ви е спечелила или не от членството си в ЕС?

© Евробарометър

Взимайки всичко предвид, бихте ли казали, че страната ви е спечелила или не от членството си в ЕС?
България е предпоследна в ЕС по процент на хората, според които страната им е спечелила от еврочленството – 57 на сто. Само в Италия има по-малко хора, споделящи това мнение – 42 на сто. В България 21% казват, че държавата не се е облагодетелствала от членството си в блока, а 19 на сто дават отговор "Не знам" - най-високият процент в ЕС.


Членството на България в ЕС оценяват като нещо добро 54% от хората в страната, като лошо – 8%, като нито добро, нито лошо – 33%. Че не знаят дали е добро или лошо казват 4 на сто - най-високият процент в ЕС, дали този отговор. Че гласът им се зачита в ЕС казват 45% от българите.На въпроса "Колко доволни или не сте от следните аспекти на демокрацията в ЕС" най-малко българи в ЕС (46%) казват, че са напълно доволни от свободните и честни избори. Отново на последно място - 60% от българите казват, че са напълно доволни от свободата на словото. На предпоследно място – 57% са напълно доволни от зачитането на основните права. Последна, след България по този отговор, е единствено Словакия – 56%.


Евроизборите


Попитани кога са решили да гласуват на скорошните избори за Европейски парламент, 69% от българите казват, че винаги гласуват, 14% отговарят "преди няколко месеца", 6% - "преди няколко седмици", 7% - "няколко дена преди изборите", 2% - "в деня на изборите", 2% - "не знам" (най-високият процент дали този отговор; само в Люксембург и Полша този отговор дават 1% от запитаните, в останалите никой не го посочва).


Запитани дали преди евроизборите са били сигурни за коя партия да гласуват, или са се колебаели между различни партии, 82% от българите казват, че са били сигурни (четвърти в ЕС по този отговор), 16% са се колебаели, 2% казват "Не знам". На въпроса защо са гласували за дадена партия на евроизборите най-много българи (53%) казват, че обикновено гласуват за нея. Само в три страни има повече хора, дали този отговор – Португалия (65%), Малта (61%) и Кипър (57%).


Че са харесали предложенията на даден кандидат по най-важния за тях въпрос на тези избори, са казали само 24% от българите. Единствено в Латвия има по-нисък процент хора, посочили това като причина – 19%. В Естония са 25%.


Кои са въпросите, които ви накараха да гласувате на скорошните избори за Европейски парламент? (%-борба с климатичните промени и защита на околната среда)

© Евробарометър

Кои са въпросите, които ви накараха да гласувате на скорошните избори за Европейски парламент? (%-борба с климатичните промени и защита на околната среда)


Вторият най-популярен отговор на българите е, че не са харесали никоя от останалите партии (37%). Следват отговорите "Предложенията им по национални въпроси бяха най-близки до вашите идеи и ценности" (36%), "Предложенията им по европейски въпроси бяха най-близки до вашите идеи и ценности" (29%), "Харесахте един или повече от кандидатите в тази партийна листа" (26%), "Харесахте предложенията им по най-важния за вас въпрос на тези избори" (24%), "Бяхте убедени по време на предизборната кампания (от дебат, интервю) – 12%.


На въпроса кога са решили да гласуват за политическата партия или кандидата, който са подкрепили на евроизборите, 59% от българите казват, че винаги гласуват така, 19% са решили преди няколко месеца, 10% - преди няколко седмици, 7% - няколко дена преди изборите, 3% - в деня на изборите, 2% казват "Не знам".


Колко сте доволни или не от следните аспекти на демокрацията в ЕС?<br /><br />Свободни и честни избори (%-Напълно доволни)

© Евробарометър

Колко сте доволни или не от следните аспекти на демокрацията в ЕС?


Свободни и честни избори (%-Напълно доволни)


Като основна причина да гласуват на евроизборите 50% от българите посочват, че това е техен дълг като граждани (+14%), 21% - че подкрепят ЕС (+9%), 4% - за да изразят своето несъгласие (-1%), 4% - за да повлияят на избора на нов председател на еврокомисията (+2%).


Попитани за въпроса, който ги е накарал да гласуват, най-много българи (44%) казват "Икономика и растеж". Отговорът "Борба с климатичните промени и защита на околната среда" дават само 16% от българите (на последно място в ЕС). Заради имиграцията са гласували 24%. Заради социалната защита на европейските граждани – 43%, 39% заради начина, по който ЕС трябва да работи в бъдеще.


Колко сте доволни или не от следните аспекти на демокрацията в ЕС?<br /><br />Свобода на словото (%-Напълно доволни)

© Евробарометър

Колко сте доволни или не от следните аспекти на демокрацията в ЕС?


Свобода на словото (%-Напълно доволни)


Защо не са гласували


Попитани кога са решили да не гласуват на евроизборите, 21% от българите казват, че никога не гласуват, 33% - преди няколко месеца, 14% - преди няколко седмици, 12% - няколко дена преди изборите, 9% - в деня на изборите, 11% не знаят.


Като основна причина да не гласуват най-много българи (38%) посочват липса на доверие или разочарование от политиката като цяло (на второ място в ЕС заедно с Португалия и след Кипър, където този отговор дават 39 на сто от хората).


Кои са основните причини, поради които не гласувахте на скорошните избори за Европейски парламент? (%-липса на доверие или разочарование от политиката като цяло)

© Евробарометър

Кои са основните причини, поради които не гласувахте на скорошните избори за Европейски парламент? (%-липса на доверие или разочарование от политиката като цяло)


Най-малко българи в ЕС (24%) казват, че си спомнят да са виждали по телевизията, в интернет или на плакати, че са чели във вестници или чули по радиото послания от Европейския парламент, окуражаващи хората да гласуват на евроизборите.


Повече млади са гласували в Европа


Високото участие на европейските изборите през 2019 г. се дължи на нарастване на участието на младите хора. Резултатите от проучването след изборите, което е едно от най-пълните публично достъпни количествени анализи след последните европейски избори, показва, че нарасналото участие в изборите се дължи най-вече на младото поколение в ЕС. По-конкретно, все повече млади граждани под 25 г. (+14 процентни пункта), както и групата от 25 до 39 г. (12 пр. п.) гласуват в сравнение с предишните избори.


Общата избирателна активност на европейките избори беше 50.6%, най-високата от 1994 г. насам. 19 държави членки регистрираха покачване на избирателната активност спрямо 2014 г., най-вече Полша, Румъния, Испания, Австрия, Унгария и Германия, както и Словакия и Чехия, където избирателната активност е традиционно ниска. Същевременно избирателната активност се понижи само в 8 страни, но с по-малко от 3 процентни пункта. В България, че са гласували, са казали 33% от запитаните (-3%).


Брекзит също изигра роля, като 22% от респондентите в ЕС споменават, че е имал влияние върху решението им да гласуват, поне "до някаква степен".


Фактори, мотивирали избирателите да гласуват


Резултатите показват, че гласувалите в европейските избори през 2019 г. също са били мотивирани от по-силно чувство на гражданска отговорност, засилено усещане, че гласуването може да промени нещата, както и нараснала подкрепа на избирателите за ЕС. Проучването показва, че на средно европейско ниво икономиката и растежът (44%) , както и борбата с изменението на климата (37%) са основните фактори, които са накарали избирателите да гласуват. Други важни фактори са насърчаването на правата на човека и демокрацията (37%), начинът, по който ЕС трябва да работи в бъдеще (36%), и имиграцията (34%). Въпреки че най-важната тема беше икономиката в 16 държави членки, темата за борбата с климатичните изменения оглави класациите в 8 страни.


Ползи от ЕС


Повече от две трети от респондентите (68%) в ЕС28 смятат, че тяхната страна е извлякла полза от членството си в ЕС, което е най-високото общо ниво отчетено от 1983 г. насам.


Повече от половината европейци (56%) са също съгласни, че гласът им се зачита в ЕС, което отговаря на увеличение със 7 процентни пункта от февруари-март 2019 г. насам, и е най-позитивният резултат за този индикатор от 2002 г.


Осведоменост


По отношение на осведомеността в тазгодишните избори 44% от респондентите имат спомен да са виждали или чували съобщение от Европейския парламент, което насърчава гражданите да гласуват. Процентът е най-висок сред респондентите, които всъщност са гласували на изборите (50%), но и 39% сред хората, които не са гласували, имат спомен да са виждали или чували елементи от кампанията на парламента. Важно откритие от общественото допитване е, че засилването на избирателната активност се дължи все повече на граждани, които не винаги или традиционно не гласуват, като относителният дял на респондентите, които отбелязват, че "винаги гласуват", се е понижил с 6 процентни пункта спрямо 2014 г.


Вие лично спомняте ли си да сте виждали по телевизията, в интернет или на плакати, да сте чели във вестници или чули по радиото послания от Европейския парламент, окуражаващи хората да гласуват на евроизборите? (%)

© Евробарометър

Вие лично спомняте ли си да сте виждали по телевизията, в интернет или на плакати, да сте чели във вестници или чули по радиото послания от Европейския парламент, окуражаващи хората да гласуват на евроизборите? (%)


Проучването след европейските избори на Европейския парламент е проведено като проучване на общественото мнение на Евробарометър 91.5. 28 464 респонденти са били интервюирани на живо от "Кантар за Европейския парламент" във всички 28 държави - членки на ЕС, сред населението на възраст над 15 години. Въпросите след изборите са филтрирани сред тези на възраст за гласуване 18+ (с изключение 16+ в Австрия и Малта, и 17+ в Гърция). Проучването на терен бе проведено между 7 и 26 юни 2019 г.


Пълното проучване и данните за България можете да намерите в прикачените файлове.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (127)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Аз пък съм спечелил много и още много ще спечеля. Лузърите нека плачат.

  The best way to predict the future is to invent it.
 2. 2 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 726 Неутрално

  4 от 10 българи, не знаят дори кои са ни били последните 3ма президенти...

 3. 3 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3493 Неутрално

  Напълно го вярвам.
  Процентите буквално съвпадат с процента българи под чертата на бедността.

 4. 4 Профил на rezachka
  rezachka
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Важно е че шестима знаят!

 5. 5 Профил на BIKER
  BIKER
  Рейтинг: 440 Неутрално

  4 от 10 българи са идиоти!

  БСП и ДПС вън от политиката
 6. 6 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  До коментар [#1] от "EU defender":

  Кажи конкретни цифри, самохвалко. С колко процента ти се разшири бизнеса, на кои нови пазари навлезе, колко нови клиента имаш.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 7. 7 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  Аз пък си мислех , че повече от 40% българи гледат и слушат СЛАВИТО !

 8. 8 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3954 Неутрално

  Другарите шумкари и техните роднини...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 9. 9 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7447 Неутрално

  И 57 % не са малко. Интересно, как ще отговорят българите, ако въпросът е, какво сме спечелили от съветската окупация.

 10. 10 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1691 Неутрално

  Крадците на кашкавал в главите си още нападат мандрите ,взривяват мостове и църкви и посрещат червената армия на Орлов мост- какъв ЕС, какви ползи?!?!?!

 11. 11 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  Милиони прахосани за такса членство, вместо да бъдат дадени за ремонт на второ и третостепенни пътища, малки квартални улици и прочее и прочее.
  Ползи никакви.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 12. 12 Профил на yph43590585
  yph43590585
  Рейтинг: 8 Неутрално

  4 от 10 българи са идиоти!
  —цитат от коментар 5 на BIKER


  8 от 10 пък са дебили :)

 13. 13 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  12 години ЕС, 12 години последни и най-бедни. Това са резултатите.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 14. 14 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  Като започнат да вадят визи пред някое посолство ще разберат файдата от членството. Само това е достатъчно, че се пътува свободно.

 15. 15 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2506 Неутрално

  До коментар [#11] от "Taiga":
  Прост ли си или се правиш на такъв?
  Май си платен.
  Познах, нали? 😁

 16. 16 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2115 Весело

  Пак добре. Очаквах да са 8 от десет (демек 80—те %) 😂

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 17. 17 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Да, но шестима от десет знаят и смятат.

  Доброто е заразно
 18. 18 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  "...Попитани кога са решили да гласуват на скорошните избори за Европейски парламент, 69% от българите казват, че винаги гласуват, 14% отговарят "преди няколко месеца", 6% - "преди няколко седмици", 7% - "няколко дена преди изборите", 2% - "в деня на изборите", 2% - "не знам"...

  много добре... при избирателна активност 32.64% хахаха

 19. 19 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#6] от "Taiga":

  Кой си ти, че да ти давам отчет?

  The best way to predict the future is to invent it.
 20. 20 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 669 Неутрално

  Че какво може да знае простолюдието освен от пърцуца и салата ?

 21. 21 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  До коментар [#15] от "Alexander97":

  Кажи, че лъжа, а?

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 22. 22 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Не знам страната дали е спечелила или не.
  Но знам, че аз спечелих един нормален живот в Европейска страна (не, не България разбира се), където мога да се трудя здраво и труда ми да бъде достойно и честно възнаграден. Дори и това, че плащам 45% данък върху доходите ми не ми пречи, това е част от цената за да живееш нормално сред други нормални.

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 23. 23 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#19] от "EU defender":

  "Кой си ти, че да ти давам отчет?"

  Ново е във форума момчето и не знае, че работиш като трол. Не му се карай.

 24. 24 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  Гербчето влияе така, не са виновни хората.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 25. 25 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1150 Весело

  До коментар [#19] от "EU defender":

  Т.е. Гола вОда са ти самохвалебствията.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 26. 26 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#20] от "LiberalToTheBones":

  "Че какво може да знае простолюдието освен от пърцуца и салата ?"

  +++++
  Всеки българин трябва да става и да ляга с Мъск, Гретето и правата на ЛГБТ. Само тогава шъ съ опраим.

 27. 27 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  Копринкаджии и техните роднини. Макар, че много от тях са пряко или не облагодетелствани от европрограмите.

 28. 28 Профил на andreas_hofer
  andreas_hofer
  Рейтинг: 1108 Неутрално

  Тя идиотията ходи по хората, а и след толкова руска пропаганда, какво да очакваме? Да си част от групата на едни от най-богатите страни в света, да получаваш еврофондове за инфраструктура и образование, да можеш да пътуваш, живееш и работиш в 28 държави, да виждаш хармонизация на закони с Европа и т.н.и да твърдиш, че за България това не е добре, това си е диагноза.

  Комунизмът и неговите мутации са проклятието на съвременна България
 29. 29 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 769 Неутрално

  абе тези говеда не са за европа, дай да ги махаме :) със сигурност така ще си каже някои западняга като гледа графиките. ако на запад направят някакъв референдум дали да сме в или извън ЕО сигурен съм че поне едно 80% ще са за да ни изхвърлят.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 30. 30 Профил на Destino
  Destino
  Рейтинг: 54 Неутрално

  12 години ЕС, 12 години последни и най-бедни. Това са резултатите.
  —цитат от коментар 13 на Taiga


  Ако се сравняваме по БВП на душа от населението, сме по-богати от Русия, Украйна, Молдова и Беларус, които не са в ЕС.

  Ако махнем нефте-газовата съставляваща в БВП на Русия, ние сме 2 пъти по-богати от тях.

 31. 31 Профил на Destino
  Destino
  Рейтинг: 54 Неутрално

  12 години ЕС, 12 години последни и най-бедни. Това са резултатите.
  —цитат от коментар 13 на Taiga


  Ако се сравняваме по БВП на душа от населението, сме по-богати от Русия, Украйна, Молдова и Беларус, които не са в ЕС.

  Ако махнем нефте-газовата съставляваща в БВП на Русия, ние сме 2 пъти по-богати от тях.

 32. 32 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 694 Разстроено

  Ако не знаеш да четеш и пишеш БЪЛГАРСКИ ЕЗИК,ще си последен където и да отидеш в Глобалното село.Дневник помогнете в ограмотяването на тези българи,все пак е благородна кауза.

  Ръй! Ръй!
 33. 33 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1644 Неутрално

  Медийната машина на Шиши/ Баце упорито се опитват да ни изкарат от ЕС.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 34. 34 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  Запетайката изпуснах - да не се разбере нещо друго 😁

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на mbt34598035
  mbt34598035
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Аз си мисля, че повечето от нас виждат всичко или само в черно, или само в бяло. За толкова много години ние не можахме да разберем, че "пълно щастие" няма никъде по света. По мое скромно мнение ползите ни от членството ни в ЕС са неизмеримо по-големи от не-ползите. Но за съжаление ниският ни стандарт на живот, бедността на преобладаващата част от хората, идиотиите в образованието и в здравеопазването, огромните социални помощи за една част от населението, което не желае да се социализира, огромната корупция и крадене на всички нива, мафиотизмът, стремежът към налагане на еднолична власт и, и, и ……… обезвериха голяма част от населението. И така една част от хората не могат да оценят ползите от нашето членство в ЕС, а след 2015 г. /по определени причини/ съвсем оттеглиха подкрепата си за ЕС.

 37. 37 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 867 Неутрално

  Преди влизането в ЕС минималната работна заплата беше 180 лева.
  Днес е 560 лева. За 12 години повече от тройно увеличение:
  https://www.kik-info.com/spravochnik/mrz.php

 38. 38 Профил на white rabbit
  white rabbit
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Дори и излизащите британци са пред нас. А след нас са италианците, които са в спиралата на вечната политическа и и икономическа криза, дори когато останалият свят е във възход. Може да си направим изводите.

 39. 39 Профил на dxd41539708
  dxd41539708
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#25] от "Taiga":

  Свободно! Вече си заработи копейките за деня.

 40. 40 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  До коментар [#19] от "EU defender":

  https://www.dnevnik.bg/biznes/2018/09/20/3314219_nad_edna_chetvurt_ot_firmite_se_strahuvat_ot_falit/

  На ... за 12 години "ползи" от ЕС тези цифри трябваше да намалеят.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 41. 41 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2217 Неутрално

  Човек не осъзнава какво има, докато не го загуби. Все пак, 40% е по-добре от 80%... Обаче ме притесняват 38-те %, дето си мислят, че нещата ще се оправят, като не правят нищо дори не ходят да гласуват.

 42. 42 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  До коментар [#30] от "Destino":

  Кога ще започнем да се сравняваме с Германия, Дания, Норвегия?

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 43. 43 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Весело

  Сещам се за оная запомняща се реплика на Корнелия : "Демокрацията ни отне много", та и сега " четирима от 10 българи не вярват или не знаят страната да е спечелила от ЕС"....Дано поне да знаят, че формално сме членове на ЕС ! Формално, казвам, защото реално сме още много далеч от пълноценното ни членство в най - богатата общност на света !

 44. 44 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 758 Неутрално

  До коментар [#13] от "Taiga":

  По-добре да си най-бавен на олимпийските игри отколкото най-бърз в селото.

 45. 45 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  До коментар [#37] от "palav_nik":

  А цените на храни и услуги как се измениха, ъ? Още малко ще кажеш, че с това тройно увеличение днес можеш да си купиш повече неща от магазина отколкото преди 10 години.
  Но това ще е лъжа.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 46. 46 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1691 Неутрално

  До коментар [#25] от "Taiga":

  Гола вОда е територията, населявана от наследниците на златната орда!
  Алкашките и рубладжиите имате редкият талант да предизвиквате Омраза сред целият цивилизован свят!!!
  А сега марш в землянката при оповръщаните ушанки, мазните валенки, мухлясалите партенки и самагона!!!

 47. 47 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Неутрално

  " Като основна причина да не гласуват най-много българи (38%) посочват липса на доверие или разочарование от политиката като цяло (на второ място в ЕС заедно с Португалия и след Кипър, където този отговор дават 39 на сто от хората)."

  От това по - голям шамар за управлението на ГЕРБ през последните 10 години просно няма как да има ! 40 % изпитват пълно недоверие към твоето управление, за това и не гласуват на избори ! Проблемът е, че така други решават вместо теб, а те далеч не се притесняват да преизбират модела на сараите .....

 48. 48 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 583 Неутрално

  ЕДИНСТВЕНИТЕ ПЕЧЕЛИВШИ ТУКА СА КЛЕПТОМАНИТЕ С ОФШОРКИТЕ ДЕТО СА ВОГЛАВЕ НА ДЪРЖАВАТА АМА И ТОВА ШЕ Е ДОВРЕМЕ

 49. 49 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1691 Неутрално

  До коментар [#26] от "moreee":

  Вие очевидно си лягате с портрета на Йосиф Джугашвили....
  Рубладжии, гиди , недни!!!!
  СРАМ И ПОЗОР ЗА МАЙКА БЪЛГАРИЯ!!!!!

 50. 50 Профил на prx15601314
  prx15601314
  Рейтинг: 254 Неутрално

  Тези 4 от 10 са работници, които не участват във вземането на еврофондове. За тях не страната е спечелила а отделни индивиди. Нито участват в проекти, нито пък пътуват зад граница за да видят че не висим по опашки за визи както преди. Не ги критикувайте , те за себе си са прави.

 51. 51 Профил на gld58593289
  gld58593289
  Рейтинг: 8 Неутрално

  https://fullfact.org/europe/uk-one-biggest-contributors-eu-budget/

  Ние сме най-големия нетен бенефициент от фондовете. За тъпите ватенки: Означава, че получаваме най-много спрямо вноската ни. Винаги са ни подарявали милиарди на година, но чугуните продължават да твърдят, че финансираме ЕС.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1691 Неутрално

  До коментар [#42] от "Taiga":

  Вие, в алкашия Н И К О Г А !!!!!!!

 54. 54 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Весело

  До коментар [#2] от "chepokalipsis":

  " 4 от 10 българи, не знаят дори кои са ни били последните 3ма президенти..."

  ....а от другите 6 - ма, които знаят, 3 - ма са гласували за настоящия президент.....

 55. 55 Профил на gmranger
  gmranger
  Рейтинг: 431 Неутрално

  До коментар [#30] от "Destino":Кога ще започнем да се сравняваме с Германия, Дания, Норвегия?
  —цитат от коментар 42 на Taiga


  Като измрат продажниците и паразитите като теб.

 56. 56 Профил на Babimu
  Babimu
  Рейтинг: 762 Неутрално

  До коментар [#6] от "Taiga":

  лилиПутинчо, за 10г. еврочленство средната заплата се е увеличила 3 пъти от 200 на 600 евро. Я ми кажи сега кокло са нараснали доходите в руските сателити Молдова и Беларус например!

 57. 57 Профил на Пламен Михайлов
  Пламен Михайлов
  Рейтинг: 522 Неутрално

  До коментар [#25] от "Taiga": Бягай да сечеш дърва в Коми и си пий Боряшника по-редовно, че да се оттъервм от смрадта ти!
  "Вселената е пълна с компенсации" поВярвай ми!

  artmosphere
 58. 58 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2331 Любопитно

  До коментар [#13] от "Taiga":

  12 години ЕС, 12 години последни и най-бедни. Това са резултатите
  #=========================

  Имам какво да ти питам путенофил))

  Русия;🇷🇺 Далечния Източен федерален окръг,
  площ 6 952 555 км.2. (ТОВА Е ❗40,6% от ТЕРИТОРИЯТА НА РУСИЯ)
  населението за 2018 г. 6 152 384 души;
  БВП 56,9 милиарда $,
  БВП на човек 9 248 $.
  Газификация на населението постигнала 6,2%))
  На 1000 жители - 235 коли.

  България;🇧🇬
  площ от 110 993,6 км2,
  население 7 000 039 души,
  БВП 162,4 млрд. $.
  БВП на човек 23 200 $;
  на 1000 жители 393 коли.

  Путен, как успя, за 20 години, да превърнеш най-голямата страна в света в една от най-бедните страни в света ?!)) Путенофил, знаеш ли как ?!)))

  "Чуждестранен агент"
 59. 59 Профил на Пламен Михайлов
  Пламен Михайлов
  Рейтинг: 522 Гневно

  До коментар [#25] от "Taiga": Бягай да сечеш дърва в Коми и си пий Боряшника по-редовно, че да се отървем от смрадта ти!
  "Вселената е пълна с компенсации" поВярвай ми!

  artmosphere
 60. 60 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 547 Неутрално

  Резултат от неуморната работа на фабриката за тролове

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 61. 61 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 320 Неутрално

  12 години ЕС, 12 години последни и най-бедни. Това са резултатите.
  —цитат от коментар 13 на Taiga


  По-добре последен в ЕС, отколкото втори в Евразийската кочинка...

 62. 62 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 320 Неутрално

  До коментар [#30] от "Destino":Кога ще започнем да се сравняваме с Германия, Дания, Норвегия?
  —цитат от коментар 42 на Taiga


  Когато спрем да плащаме данък на Матушката ти...

 63. 63 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 648 Любопитно

  До коментар [#13] от "Taiga":
  Най-бедни в сравнение с кого?
  Влязохме голи и боси, сега сме най-бедни от 28-те страни на ЕС, като позицията ни спрямо Румъния и Хърватска се мени в зависимост от темата. Но ако се сравят ябълки с ябълки или с други думи състоянието на държавата и икономическото положение на всеки отделен гражданин - работещ и пенсионер - от 2006 година със същите показатели за 2018 година? Тогава?
  Това е смисленото и интересното сравнение - преди и след.
  А не дали за 10 години сме изпреварили Чехия, Словения или Унгария. Румъния е с 22 млн население и е енергийно независима от Кремъл - така че нямаме еднакъв капацитет. Единственото ни еднакво е датата на приемане в ЕС.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 64. 64 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 274 Весело

  Интересно, че поляци и унгарци са почти начело на класацията за най-доволни от членството в ЕС.
  Това поставя Орбан и дружинка в съвсем друг контекст - руските тролове ги представят като врагове на ЕС, докато те май по-скоро се пазарят грубичко.
  Обърнете внимание също как колкото са по-близо до Русия, толкова са по-щастливи от членството в ЕС разните народи. Странно защо. Путин ще се окаже най-големият приятел на ЕС.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 65. 65 Профил на ultra_61
  ultra_61
  Рейтинг: 601 Весело

  До коментар [#11] от "Taiga":

  Струва ми се, че вие руснаците, нямате право на мнение по европейски въпроси, така че не си ври гагата, където не ти я искат:)

 66. 66 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3558 Любопитно

  До коментар [#15] от "Alexander97":Кажи, че лъжа, а?
  —цитат от коментар 21 на Taiga


  Щайга!
  Що не кажеш само от 1989-та до сега колко твоята сътрапия обра от българския народ, колко български държавни лица подкупи или заплаши?
  Това колко сте завлекли и потрошили преди 1989-та няма да го смятаме......За сега.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 67. 67 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#1] от "EU defender":

  Десет стотинки на пост-не печелиш чак толкова много...

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#10] от "selqnin":

  Намери си работа и спри да пишеш изтърканите си опорки!
  Сигурно си омръзнал и на себе си,алкаш оповръщан...

 70. 70 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#52] от "gmranger":


  Пхахахаха

  Какво ви дават да пиете на вас троловете?
  Някакви повдигащи настроението субстанции явно...
  Каквато и да е властта ,вие платените тролове,ще си останете пълни мизерници и нещастници...

 71. 71 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3776 Неутрално

  Хубаво е, че мога да се дигна и да ида В Рим, или Мадрид, когато съм свободен. Без да вися пред гишета и да чакам с часове. Просто ей така. За удоволствие. Лошото е, че милиардите от ЕС, се изразходват най - вече с цел усвояване, без голям ефект. Магистрали с трайност три - четири месеца. Пътища първи и втори клас, до една година и се почват безкрайните ремонти. С градската инфраструктура е същото. Примери - :"Граф Игнатиев", къщи за тъщи, стадиони и спортни зали в почти пусти селища,магистрала "Марица" и други. А можеше да е много по-добре. Но, ние си ги избираме тези управляващи.

 72. 72 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#49] от "selqnin":


  Каква майка България,бе,безродник!
  Ти си едно алкохолизирано американско мекере,живеещо в землянка ,заедно с овцете и козите на семейни начала...

 73. 73 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Тези, които все още смятат, че за България не е добре, че сме в ЕС - сигурен съм, че имат поне един роднина, приятел или познат, който работи в някоя страна от ЕС и им праща пари всеки месец, с които да изкарат те месеца!
  И не е лошо вместо да седят по кафенетата по цял ден и да мрънкат, да се хванат на работа, да излязат извън България да видят какво е - вече може, за разлика от комунизма!
  А има и такива, които милеят да се върне комунизмът, защото тогава са живели блажено, тъй като са били синчета и дъщерички на някой висш партиен функционер или на агенти на ДС - колили и бесили тогава!
  А ние, останалите, да не позволяваме ГЕРБ да се опитват все по-успешно да връщат комунизма, със съдействието на БСП, Атака, ВМРО, Воля и прочие сволоч, а вече и с онзи чалгар Трифонов!!!!

 74. 74 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  До коментар [#53] от "selqnin":
  До коментар [#55] от "gmranger":
  До коментар [#56] от "Babimu":
  До коментар [#57] от "Пламен Михайлов":
  До коментар [#58] от "putinxujlo":
  До коментар [#61] от "bez_ime2":
  До коментар [#62] от "bez_ime2":
  До коментар [#63] от "Чичи (Ice Man's fan)":
  До коментар [#66] от "Храбър":

  Скъпи тавариши, родопродажници от ноември 89-та година. Вие някога излизали ли сте извън пределите на родния си град, да пообиколите някое малко градче и селце, да видите хората там, да видите как живеят, и да ги питате - Бабо, дедо, на вас демакрацията донесе ли ви обещаното през 89-та богатство и охолство за всички?
  Обадете се отново като получите положителни отговори.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 75. 75 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#58] от "putinxujlo":

  Теб са те изритали с шутове от Русия ,прав да злобееш...

  Публикувай още статистики ,за да ти се смеем още повече какво си загубил!

  Десет стотинки на пост сега явно ти идват добре!
  Дращи повече за да имаш за хляб довечера...

 76. 76 Профил на qmr16533793
  qmr16533793
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Като не вярват, че страната ни не е спечелила от ЕС, бързо да отиват в Евразия и да не се връщат.
  За мен само това, че не се налага да се редя по опашки за визи и свободно мога да отида в която и да е страна от ЕС е достатъчно и още ред други придобивки.

 77. 77 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5260 Весело

  Имаме развитие - можеше да е 80% :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 78. 78 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  До коментар [#63] от "Чичи (Ice Man's fan)":

  Преди и след това ... това го написах по горе в отговор на един, който споменава, че заплатите са се вдигнали тройно.
  И аз попитах - а как се измениха цените на стоки и услуги. И дали днес можеш да си купиш повече неща със заплатата отколкото преди 10 години.
  Отговор - не можеш.
  И не, Русия не ни е виновна за това, нито за нещо друго.
  Това е капитализма. Шефовете ще карат скъпи коли и ще живеят в скъпи къщи, простолюдието ще кара втора ръка коли (взети на кредит, който ще плащат и внуци) или въобще няма да карат и ще живеят в двустайка, също на доживотен кредит.
  Справедливост няма. Справедливост донякъде имаше пред социализма.
  Днес си роб доживот.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 79. 79 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 221 Неутрално

  ЕС дава, но в кошара не вкарва. Аз от ЕС съм взел около 220 лв дотук, а отделно си имам метро, магистрали, хубави автобуси...

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 80. 80 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 303 Весело

  40%
  Цоциалистите + Атака?

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 81. 81 Профил на happystory
  happystory
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Нормално. Особено като гледат хората как от Франция ни разрушават транспортния сектор по такъв долен и лицемерен начин. А преди това нито 1 Българин не знае висок пост в ЕС. Всичко се определя под масата от ''големите'' а после лицемерно говорят за ''европеиско семеиство''. Българите го виждат това.

 82. 82 Профил на qmr16533793
  qmr16533793
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тайга ли си Сибир ли си, не те знам! Но за каква демокрация ти говориш, когато червената върхушка не е спирала да управлява от 89г. насам. Всичко е театър за наивните и гладни късогледи индивиди поданици на територията наречена България.

 83. 83 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 303 Неутрално

  До коментар [#63] от "Чичи (Ice Man's fan)":Преди и след това ... това го написах по горе в отговор на един, който споменава, че заплатите са се вдигнали тройно.И аз попитах - а как се измениха цените на стоки и услуги. И дали днес можеш да си купиш повече неща със заплатата отколкото преди 10 години.Отговор - не можеш.И не, Русия не ни е виновна за това, нито за нещо друго.Това е капитализма. Шефовете ще карат скъпи коли и ще живеят в скъпи къщи, простолюдието ще кара втора ръка коли (взети на кредит, който ще плащат и внуци) или въобще няма да карат и ще живеят в двустайка, също на доживотен кредит.Справедливост няма. Справедливост донякъде имаше пред социализма.Днес си роб доживот.
  —цитат от коментар 78 на Taiga


  Беги при Мадурко.

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 84. 84 Профил на qmr16533793
  qmr16533793
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До 70
  Троле недей и ти, като крадеца, който викал да държат крадеца!
  А и не забравяй, намираш се в сайт, който бива посещаван от хора над средното интелектуално ниво.

 85. 85 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2331 Неутрално

  До коментар [#74] от "Taiga":

  До коментар [#75] от "Нормален гланц":
  =========/=/========

  Трол в квадрат, чакам отговора на комента ми #58)))
  Не се разсейвай )

  "Чуждестранен агент"
 86. 86 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 480 Весело

  До коментар [#42] от "Taiga":

  Винаги може да се сравняваш, с който пожелаеш...

  Модератора е неадекватен!
 87. 87 Профил на Георги Славчев
  Георги Славчев
  Рейтинг: 277 Неутрално

  До коментар [#1] от "EU defender": "Аз пък съм спечелил много и още много ще спечеля. Лузърите нека плачат."
  - Както винаги празнословие. Понятията "много" и "малко" са неопределени и строго субективни. Ако представиш конкретика, е друг въпрос. Единственото, което спечелихме, е че можем да пътуваме по Европа с лична карта. Във всяко друго отношение губим, като народ и държава. Ако някой си е подобрил финансовото положение, това е печалба в битов план. Битовизмите са в графата "интимно" и възпитания човек не би трябвало да парадира с тях. Лузъри сред коментиращите не забелязвам и отново се представяш в позицията на празнодумец.

 88. 88 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Тоест, според повечето българи единствената полза от членството в ЕС е, че могат да избегат от мизерията тук и да работят на Запад, пък било то и нископлатен за тамошните стандарти труд. Други "ползи" били, че се подобрили връзките с другите членки или че настанал мир в Европа. Никой не е отговорил, че членството в ЕС подобрява икономическото положение в страната ... И с право.

 89. 89 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 267 Весело

  Аз пък съм спечелил много и още много ще спечеля.
  —цитат от коментар 1 на EU defender


  Чак пък много, съмнявам се да плащат кой знае колко за писане на тролски коментари по форумите. Но за цървул като теб сигурно е "много", да.

 90. 90 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3097 Весело

  Като се има предвид, че мрънкането е национален спорт, резултатът е повече от добър!

  Еретик
 91. 91 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3097 Весело

  До коментар [#36] от "mbt34598035":

  "И така една част от хората не могат да оценят ползите от нашето членство в ЕС, а след 2015 г. /по определени причини/ съвсем оттеглиха подкрепата си за ЕС."
  ===========
  А аз признавам, че от откровен евроскептик постепенно се превърнах в поддръжник на ЕС, въпреки последните глупости с миграцията.

  Еретик
 92. 92 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 995 Неутрално

  "...България е предпоследна в ЕС по процент на хората, според които страната им е спечелила от еврочленството – 57 на сто. Само в Италия има по-малко хора, споделящи това мнение – 42 на сто..."
  Дали е случайност, че двете страни се отличават с най-силни мафиотски структури в ЕС?!

 93. 94 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 968 Неутрално

  Руската пропаганда бере плодовете си.

 94. 95 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 968 Неутрално

  До коментар [#81] от "happystory":

  А турските тираджии как ще оцелеят с новите регулации без да мрънкат ?

 95. 96 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3097 Весело

  До коментар [#74] от "Taiga":

  "Бабо, дедо, на вас демакрацията донесе ли ви обещаното през 89-та богатство и охолство за всички?
  Обадете се отново като получите положителни отговори."
  =============
  Твърдението ти е вярно, но половинчато. Комунизмът също не им донесе богатство. И го наричаме 45 години встрани. Уж не е назад, но пак толкова се връщаш да подхванеш в правилната посока.

  Еретик
 96. 97 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 662 Весело

  Тя идиотията ходи по хората, а и след толкова руска пропаганда, какво да очакваме? Да си част от групата на едни от най-богатите страни в света, да получаваш еврофондове за инфраструктура и образование, да можеш да пътуваш, живееш и работиш в 28 държави, да виждаш хармонизация на закони с Европа и т.н.и да твърдиш, че за България това не е добре, това си е диагноза.
  —цитат от коментар 28 на andreas_hofer


  Ми то туй е "матряла", бе брат! Прав си е Иво 80-те %...

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 97. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 99 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 434 Неутрално

  А можехме да сме като проспериращите Молдова, Украйна, Беларус, Армения, или дори като по-близките ни Таджикистан, Туркменистан, Киргизстан,
  Ама тоз ЕС ни прецака!

 99. 100 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 827 Весело

  До коментар [#11] от "Taiga":Прост ли си или се правиш на такъв? Май си платен. Познах, нали? 😁
  —цитат от коментар 15 на Alexander97


  И двете !
  ; )

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK