Животът след професионалното "прегряване": бивш мениджър разказва

Животът след професионалното "прегряване": бивш мениджър разказва

© ReutersКристоф Полдер е имал зашеметяваща кариера. Но на солена цена: работел между 60 и 80 часа седмично. До момента, в който настъпил тоталният срив. Поставили му диагноза: бърнаут. Днес той живее в каравана в гората, разказва Хайнер Кизел в статия за "Дойче веле".


Кристоф Полдер има нов живот - далеч от онзи, който го довежда до бърнаут (пълно психическо и физическо изтощение - б.ред.). Бившият мениджър е изоставил международните проекти и "Ягуар"-а с 400 конски сили. Вместо това живее в една каравана в гората.


Той охотно разказва своята история: "Израснал съм в една секта, където почти всеки ден се налагаха физически наказания". Кристоф бил най-малкият от четиримата братя в семейството и постоянно се борел за внимание. На 16 години се изнесъл в самостоятелно жилище и после твърде рядко виждал родителите си. Започнал работа на един строеж и живял във фургон. Но един ден по-възрастен негов колега му казал: "Ти си интелигентно момче, не ти е тук мястото". Кристоф станал студент. Завършил инженерни науки, а после започнал да работи за един международен концерн.


Много работа, малко приятели
Но може ли издигането в кариерата да затвори всички рани от трудното детство? "В един момент започват да те потупват по рамото и ти усещаш, че се нуждаеш от все повече похвали, защото това е, което винаги ти е липсвало", казва Кристоф. В работата си Полдер се отличавал със систематичност, прецизни анализи, бързина и готовност да полага усилия.


"Първият ми шеф се държеше с мен бащински, следващият обаче беше съвсем друг тип и много добре знаеше кои са скритите механизми, с които да ме накара да давам от себе си всичко, за да имам върхови постижения", казва той. А и самият Кристоф бил амбициозен - стремял се към нови и нови върхове, без да обръща внимание на натоварването.


Работел между 60 и 80 часа седмично, а паралелно с това записал второ висше. Като ръководител на проекти печелил по 100 000 евро годишно. За приятели обаче не му оставало никакво време, целият му живот протичал в офиса. Там колегите му го обсипвали с уважение и признание. А Кристоф компенсирал липсата на личен живот с още по-голям професионален ангажимент.


Тоталният срив


Той отслабнал радикално, разболял се, но дори не усещал, че се нуждае от помощ. И така, докато не преживял една лека катастрофа, след която му дали три дни болнични. През времето на това принудително бездействие, Кристоф усетил, че е на ръба на силите си. Диагнозата бързо станала ясна: бърнаут (мед.: Синдром на професионалното изчерпване).


Настъпил и мигът на тоталния срив. Споменът за него е мъчителен. Говорейки за него, Полдер притиска длани към масата, сякаш за да го изтика от съзнанието си. Спомня си много добре как изобщо не бил в състояние да стане сутрин от леглото, нито да тръгне за работа. "Спях по 18 часа в денонощие, а после лежах с лице, притиснато в канапето - без всякаква мисъл и воля за действие", разказва той.


Започнал да търси помощ от лекари и природолечители. В продължение на три години не ходел на работа. А след това? "Промених се изцяло, сега съм съвсем друг човек. Преди само работех, а сега правя точно обратното", подчертава той. Кристоф заменя спортната си кола с каравана и с нея пътува от къмпинг на къмпинг - предимно из горите. От време навреме припечелва по нещо като консултант по строежи.


"Бях разочарован от всички книги за бърнаут"


"Успях сам да се излекувам", подчертава бившият мениджър. Шишенцата с фолиева киселина, минерали и витамини все още не са отваряни. "Здрав съм, тези неща не са ми нужни повече, май трябва да ги изхвърля", казва той.


В новия си живот Кристоф Полдер се е посветил на нещо, което пак му носи признание - той пише книги със съвети за студенти и за хора, които си строят жилище. Последната му книга обаче - "Шест стъпки, с които да преодолеем бърнаута" - е посветена на личната му история, на неговия бърнаут и последвалото спасение. "Бях крайно разочарован от всичките книги, посветени на проблема бърнаут, защото в тях само се описваха отделните симптоми и се казваше към какви специалисти да се обърне човек за помощ. Аз обаче искам да покажа на хората, че и сами могат да се изтеглят от блатото", казва той.

Ключови думи към статията:

Коментари (58)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2165 Неутрално  от друга страна има и ръководители на проекти с по €100хил./г. , киснещи по цял ден във форуми и зяпащи стари филми в Тубата.

  Кристоф не е попаднал на правилното място.

 2. 2 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3762 Неутрално

  Можеш да получиш бърнаут и без да си мениджър ! Нека да припомня, че всеки от нас носи лична отговорност към какво се стреми и на каква ЦЕНА ! Ясно е защо хората приемат да работят на подобни ситуации, но самите те не разбират, че натрупаната слава и пари не са достатъчни, за да осмислят живота им ! Затова в Христовата ценностна система хората се насърчават не да стават топ пърформъри, преуспяващи милионери и милиардери, а нещо съвсем различно, доказало се по време на съществуването на цялата човешка цивилизация - да обикнеш Бог изцяло и ближния като самия себе си ! Никой няма да достигне до бърнаут ако следва тези две повели !

 3. 3 Профил на m_style
  m_style
  Рейтинг: 567 Неутрално

  Ами браво на човека, направил е най-трудното - да превъзмогнеш себе си... Остава си обаче самотник, самодостатачен....

 4. 4 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5633 Неутрално

  За такива пари при такова натоварване този човек е бил жестоко експлоатиран. Другата възможност е да го е правил сам без да иска компенсации.
  Все пак е добре, че е намерил себе си

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 5. 5 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2694 Неутрално

  Гърба на родителите е основа за добро психично здраве.
  Не е необходим нов термин в психологията, новото е че някои хора смятат, че тялото и здравето им е неизчерпаемо!
  И жалко, че не си е пил витамините, пък и внушава на хората, да не го правят.
  При такива сривове, доказано се изчерпват и витамини, и минерали!!

  Любовта ще спаси света!!!
 6. 6 Профил на tjj54611191
  tjj54611191
  Рейтинг: 296 Неутрално

  100K€ за 80 часа седмично висококвалифициран и интензивен труд? Лошо се е продал (или амбицирал), дори да е след данъци и всички “осигуровки”. По нашите географски ширини, бърноут-ът е почти невъзможен, среща се с честотата на редките синдроми 😂 Ние сме имунизирани 🤣🤣🤣

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 8. 8 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2712 Неутрално

  Най-ценното в живота е времето, което прекарваме за собствено удоволствие.
  За да да си купим повече такова време ни се налага да работим.
  Иначе казано работим, за да живеем, а не обратното.
  От един момент нататък, парите остават на втори план.

 9. 9 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Изводът е, карай го лежерно и яваш,яваш ако не искаш да идеш във Карлуково !!!

 10. 10 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 839 Неутрално

  На глупавия човек му трябва повече време, за да осъзнае това-онова...

 11. 11 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 566 Неутрално

  80 часа на седмица си е яко бачкане.

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 12. 12 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2739 Разстроено

  Не е само професионалното прегряване, има и други неща в живота които могат да доведат до депресия. Примерно смърт на близък човек, тежка болест, раздяла и т.н. За минути животът се променя тотално и е нужно дълго време да изплуваш отново.

 13. 13 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1645 Весело

  Важното е да "издържиш" на някой мангасарски пръдлю.

 14. 14 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  Малко не е дописана историята, може би за да не се разбере кой е човекът. Сто хиляди евро на година (освен ако не е "чисто", което не е описано) са твърде ниска заплата за 60-80 часа работа на седмица, при това на мениджърска позиция. За толкова пари далеч няма да се докараш до burnout, освен ако не си бая "чуплив". В интерес на истината на Запад започнаха да злоупотребяват с тази "диагноза" и да я използват като повод да си починат за известно време.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 15. 15 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Не е необходимо да стигнеш до крайна фаза. Все повече хора се усещаме, че да направиш успешна кариера не е най-праволното нещо. За съжаление светът е материален и ако искаш да осигуриш семейството си стандартният път е този. Когато понатрупаш опит установяваш, че има и други начини и ако си достатъчно отворен и не се страхуваш от промяната можеш да смениш посоката генерално...

  Става все по-трудно за корпорациите да намерят ръководители, напрежението, стреса и отговорностите са големи , а заплащането от един момент престава да е фактор...

  Модератора е неадекватен!
 16. 16 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2171 Неутрално

  Бърнаут не се лекува с отшелничество, а с умерено умствено и физическо натоварване. Такъв човек не трябва да остава сам с мислите си.

 17. 17 Профил на writer6
  writer6
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Най-ценното в живота е времето, което прекарваме за собствено удоволствие.За да да си купим повече такова време ни се налага да работим.
  —цитат от коментар 8 на atmanpg


  Съгласен съм с Вас. Предполагам, че визирате хората, чийто начини да изпитат удоволствие не е свързан с пари. Т.е. това са хора, които не си купуват материални или нематериални удоволствия, а си ги произвеждат сами въз основа на богатият си вътрешен и духовен живот. И затова единственото нещо, което трябва да си купят е свободно време.
  Ако нямаха финансови и икономически ангажименти към обществото и семейството си и ако имаха гарантирано физическо оцеляване, то тези хора във всеки един момент биха се чувствали в рая. Особено ако са намерили и себеподобни.

 18. 18 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#14] от "Тюфлекчия":

  Няма такова нещо твърде ниска заплата за 80 часа седмично, има хора които вземат пъти по-малко и пак работят по толкова...
  Отделно заплатата знаеш е само част от възнаграждението...

  Модератора е неадекватен!
 19. 19 Профил на a4kataaa
  a4kataaa
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#8] от "atmanpg":

  Има изследване според което, увеличението на заплатата те прави по щастлив до достигане на около 70 000 долара на година. След това повечето пари нямат такова голямо значение за това, човек да се чувства щастлив.

 20. 20 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2159 Неутрално

  Аз за циганин с бърнаут не съм чувал.

 21. 21 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1898 Неутрално

  Не всичко е пари! Времето,което е необходимо за здравето ни е от изключително важно значение, но материалния свят в който живеем преобърна ценностната ни система.
  Сън,храна,умерен труд,почивка,движение и хармонични взаимоотношения с всички!

 22. 22 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  До коментар [#6] от "tjj54611191":


  По нашите географски ширини, бърноут-ът е почти невъзможен, среща се с честотата на редките синдроми. Ние сме имунизирани
  —цитат от коментар 6 на tjj54611191


  Категорично не е вярно!

 23. 23 Профил на 911
  911
  Рейтинг: 685 Неутрално

  До коментар [#6] от "tjj54611191":

  Напротив, среща се - но в БГ рядко има добри оферти, заради които си заслужава да работиш по 80 ч. на седмица, че пък да изпаднеш в burn-out..... И затова хората по-често си казват хората - абе я си @#$$_&&-$$ тииииииит....!

 24. 24 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 936 Неутрално

  Аз за циганин с бърнаут не съм чувал.
  —цитат от коментар 20 на blondofil


  Малко ли изгоряха по стълбовете за високо напрежение !

 25. 25 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1276 Весело

  Малко не е дописана историята, може би за да не се разбере кой е човекът.
  —цитат от коментар 14 на Тюфлекчия


  и тва при положение, че първото изречение започва с името му, а под него е снимката му с котката пред караваната?

  текезесарите сте жилезо, м

 26. 26 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2083 Весело

  [quote#25:"extraCACA"][/quote]

  Името не е достатъчно - аз ако ти напиша статия за Иван Георгиев ще разбереш ли за кого става дума? А снимката за която говориш е в статията на ДВ, не тук - като написа и посетих линка. А това за текезесарите - съжалявам, че идваш от семейство скотове от врачанските села и си имал тежко и ненормално детство изпълнено с издевателства, пиянски изтъпления и ежедневно насилие и унижение, но опитите ти да си го изкарваш на околните само те унищожават тебе. Както и да ме наречеш ми е все тая.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 27. 27 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2083 Весело

  До коментар [#14] от "Тюфлекчия":Няма такова нещо твърде ниска заплата за 80 часа седмично, има хора които вземат пъти по-малко и пак работят по толкова...Отделно заплатата знаеш е само част от възнаграждението...
  —цитат от коментар 18 на Ivan_


  Понеже явно не си разбрал - говоря, че за такива пари нито се изисква да работиш по 80 часа, нито да си безкрайно стресиран, поне в Германия. Най-вероятно е бил някой оперативен мениджър, дето по цял ден обикаля на главите на 10-15 души в кюбикъли и им препраща имейли, дописвайки единствено различни вариации на изречението "Моля да се свърши до утре на обяд.". От това няма да си докараш бърнаут, повярвай ми - във фирмите в които съм работил беше пълно с такива по германските фабрики/офиси и си живееха като царчета. За това ми се струва, че нещо е пресилена тази история или момчето просто си е много слабичко психически и физически.
  Иначе да - някъде работят и по 100 часа, за без пари - нарича се робство и го има в Индия, Африка и на други места. Само че това въобще не е темата на статията, но ти не можеш да се сдържиш да не започнеш да философстваш. :)

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 28. 28 Профил на tjj54611191
  tjj54611191
  Рейтинг: 296 Неутрално

  До коментар [#23] от "911": Повече от 1/3 от IT специалистите у нас ги взимат тези пари след данъци (с вкл. бонуси за достигнати milestones и годишен такъв). Да не споменавам senior ръководители в интернационални компании и работеше от дивана вкъщи за такива (юристи, архитекти, инженери, програмисти и т.н.). Аз за прегорел не съм чувал, отделно им се събират по-малко от 40 чаша седмично ефективен труд. Иначе е вярно, че на северозапад от Загреб, с този burnout се спекулира жестоко. Също както, че на югоизток от Загреб сме си титанични и безотговорни мързели. Ама си е весело...

 29. 29 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  До коментар [#26] от "Тюфлекчия":

  не ми се обяснявай дядка, не съм психиатър

 30. 30 Профил на tjj54611191
  tjj54611191
  Рейтинг: 296 Неутрално

  До коментар [#22] от "Paolo Di Canio": Има един коментар малко по-нагоре - циганин с бърноут няма. Повече няма какво да кажа.

 31. 31 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2083 Весело

  До коментар [#26] от "Тюфлекчия":не ми се обяснявай дядка, не съм психиатър
  —цитат от коментар 29 на extraCACA


  Ами като не искаш отговори не ми пиши бе - толкова е просто, даже кофражистите дето работят пред нас могат да го схванат. За таксиджиите не съм сигурен обаче.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 32. 32 Профил на Turk
  Turk
  Рейтинг: 291 Весело

  Никъде не съм се задържал повече от 5 години.
  Направя ли ги , напускам.
  Сменям обстановката и пейзажа.
  Сега съм направил 4 години ...
  Струва ми се че това е последната обиколка.
  :)

  Turk
 33. 33 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 996 Неутрално

  “Работел между 60 и 80 часа седмично, а паралелно с това записал второ висше. Като ръководител на проекти печелил по 100 000 евро годишно. ”
  ——
  Прегаряне... глупости. Слаб човек просто. Часовете се връзват като за project manager, както и второто висше, заплатата — никак, дори да допуснем, че е е само малка част от компенсацията. Еволюция, брато. Survival of the fittest

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 34. 34 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Мда. Не са малко топмениджърите, които зарязват всичко и се отдават на чергарски живот. В един момент им писва да превръщат в смисъл на живота си увеличаването на оборота на фирмата с 2%. Щото, докато се усмихнеш и се озъбваш.

  Мърфи е оптимист!
 35. 35 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#32] от "Turk":
  Време е да почнеш на свободна практика

  Мърфи е оптимист!
 36. 36 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2088 Неутрално

  Нещо не е наред в тази статия. Аз имам един познат инженер в нефтеният бизнес който преди 6-8 години ви каза, че $100,000 годишно вече за пари не ги смята. Редови инженер на вахти, не е някакъв висш мениджър. Друг познат инженер, self employde ходи по строежите и им пробива инженерни сондажи, каза ми че си докарва $150,000 годишно. Т

  Такива пари са нещо стандартно за средно ниво софтуерен инженер, бих казал дори начална заплата за лекар. И то без да работят по 12-14ч на ден както е според статията. Редови специалисти, не мениджъри които обикновено са поне двойно по-добре платени.

  Малко нагласена ми изглежда статията, първо е определена темата и после търсене и нагаждане на факти.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 37. 37 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  Мда. Не са малко топмениджърите, които зарязват всичко и се отдават на чергарски живот. В един момент им писва да превръщат в смисъл на живота си увеличаването на оборота на фирмата с 2%. Щото, докато се усмихнеш и се озъбваш.
  —цитат от коментар 34 на султана глаушева


  Не са малко, казваш.

  Колко познаваш?

 38. 38 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1488 Неутрално

  Между другото 60 часа седмично, не е чак толкова много. Познавам много собственици на фирми, които доста години работят над тези часове.

 39. 39 Профил на etar
  etar
  Рейтинг: 563 Неутрално

  До коментар [#33] от "Gretel":

  Ако аз наема мениджър, който трябва да работи 80 часа за да си свърши работата ще го уволня. Очевидно не може да си планира собственото време, какво остава за проекта.

 40. 40 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1377 Неутрално

  Естествено, че всеки има своя психологически и физически капацитет, който не е безграничен.
  Въпросът е как да планираш действията и ситуациите, така че да не попадаш в изтощителни такива, както и още по важно - каква е твоята лична философия с която възприемаш живота и себе си, както и как насочваш фокуса, определяш приоритетите и управляваш емоциите си. Да разбереш кой е твоят източник на вдъхновение и стабилност.
  Системата иска да те програмира така, че да те изцеди. Но човек може да се препрограмира така, че да НЕ бъде ресурс за системата. Някои го наричат тарикатлък. Аз го наричам еволюция, която ще промени и системата.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 41. 41 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 996 Неутрално

  До коментар [#39] от "etar":

  “Ако аз наема мениджър, който трябва да работи 80 часа за да си свърши работата ще го уволня.”
  ——
  Компания без перспективи за растеж? ... Utility? Аз в бизнес, който не е гладен за повече не съм била. Нищо де, пратете ми линк към отворените позиции ... щом ще мога да дремя по форума в работно време, ще си помисля

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 42. 42 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 996 Неутрално

  До коментар [#40] от "Боян Таксиров":

  “човек може да се препрограмира така, че да НЕ бъде ресурс за системата. Някои го наричат тарикатлък.”
  ——
  Ех, Такси... явно сте почитател на фантастически жанр ... мечове, спелове и дракони... щом смятате, че “системата” няма механизми за изчистване от тарикати ... да спомена само два — работа за вършене и колеги. Успех в намирането на прилична работа!

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 43. 43 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1377 Неутрално

  До коментар [#42] от "Gretel":

  Благодаря, точно в момента не си търся работа.
  Знам, че има механизми. През своята трудова практика аз също съм разработил механизми. Еволюция, както викате.

  Срещу колегите от "вътрешния кръг" на фирмата има различни форми на противодействие, но игнорът е основният елемент. Казано по нашенски - да не ти пука.
  Що се отнася до работата за вършене - трябва да се намери това темпо, което създава комфорт, а не стрес. Бързай бавно, както е казал народа. Качество, а не количество.

  Разбира се, това носи риск от уволнение. Тук трябва да се знае, че ако все пак вършиш работа, и то качествено, макар и бавно, вероятно за шефа по малкото зло ще е да те остави на работа и да те търпи, отколкото да те уволни и да рискува с нов, който тепърва да навлиза в работата. Но това зависи и от това колко си незаменим, колко нужда имаш от работата, в какъв бранш работиш, нивото на безработица, имаш ли деца и други работи...

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 44. 44 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2165 Неутрално

  До коментар [#39] от "etar":

  проблемтът се състои в това, че кат ръководител проект имаш не един, а десет проекта едновременно... в различни часови зони - от Австралия до САЩ.
  Честна пионерска!

 45. 45 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 996 Неутрално

  До коментар [#43] от "Боян Таксиров":

  “Казано по нашенски - да не ти пука.”
  ——
  Аз пропуснах най-силното оръжие на системата — съпруга. Не знам какви стратегии сте развили за самозащита срещу тая напаст... не, не ми казвайте!

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 46. 46 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1377 Неутрално

  До коментар [#45] от "Gretel":

  О, защо да не ви кажа, ще ви кажа, разбира се.
  Отговорът е изключително прост - внимателен подбор на съпругата, така че тя да е съюзник, а не т.нар. "Враг в леглото" :)) За да бъде осъществено това, се очаква индивида да има интелект, да има усет за хората, да не е незадоволен или поне да не бърка секса с любовта, знаейки че за първото винаги има опции, дори и в краен случай да прибегне до услугите на проститутки - тези услуги струват джобни пари все пак, особено сравнено с моралните, психически и материални щети, които може да нанесе една проститутка - съпруга :))

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 47. 47 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 462 Весело

  До коментар [#27] от "Тюфлекчия":

  малко ти липсва по широко виждане... има различни типве хора, някой умират заради работата си, буквално, просто подобна им е психиката...

  Та давай го по-кротко, света включително бизнес света е шарен и има от всичко, това че ти си бил в определена среда не означава, че навсякъде е така...

  Модератора е неадекватен!
 48. 48 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 462 Любопитно

  До коментар [#39] от "etar":

  Колко часа работят тези мениджъри, които ги наемаш?

  Модератора е неадекватен!
 49. 49 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 462 Весело

  До коментар [#42] от "Gretel":

  "работа за вършене"

  Имах по едно време една система, която си въведох по необходимост...
  Разпределяне на работат за вършене, чрез степен на важност.
  Та най-ниските по важност неща оставаха за края на седмицата или дори края на месеца...
  В един момент осъзнах че едно 60 % от тези неща въобще не ги свършвах, просто не се налагаше, или си бяха отпаднали или някой друг ги беше свършил...

  Модератора е неадекватен!
 50. 50 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 462 Весело

  До коментар [#44] от "Нинов":

  Не му подсказвай на колегата, той е на ти с материята, все пак той е шефа, той назначава, че и уволнвява по собствена еднолична преценка...

  Модератора е неадекватен!
 51. 51 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 462 Весело

  До коментар [#45] от "Gretel":

  Пълна и безусловна капитулация...
  Може да биеш всичко останало но съпруг/а не можеш...

  Системата винаги печели....

  Модератора е неадекватен!
 52. 52 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1377 Неутрално

  До коментар [#51] от "Ivan_":

  До коментар [#45] от "Gretel":Пълна и безусловна капитулация...
  —цитат от коментар 51 на Ivan_


  В името на...?

  Може да биеш всичко останало но съпруг/а не можеш...
  —цитат от коментар 51 на Ivan_


  Какво би те спряло? Можеш дори да и изкъртиш ченето... Теоретично де...

  Системата винаги печели....
  —цитат от коментар 51 на Ivan_


  Може би... Но понякога победата е пирова...

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 53. 53 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 462 Весело

  До коментар [#52] от "Боян Таксиров":

  Най-вече в името на семейството/децата...
  Пирова не пирова ти си долу...

  Модератора е неадекватен!
 54. 54 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1377 Неутрално

  До коментар [#53] от "Ivan_":

  За който вярва в семейството и има деца, но НЕ всички са така...
  Аз ако бих бил долу бих съборил и други там...

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 55. 55 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 996 Неутрално

  До коментар [#49] от "Ivan_":

  “Разпределяне на работат за вършене, чрез степен на важност.”
  ——
  Чувала съм го това за големите камъни по напред и т.нат. — един навремето продаваше бестселъри за това. Това е за хора свободни. Аз си имам Календара на Аутлук, той ми подрежда камъните/топките, а характерът не ми позволява да изпускам никоя и ме наказва ако си позволя да прокрастинирам тук-таме

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 56. 56 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 462 Любопитно

  До коментар [#55] от "Gretel":

  А времето?
  Той характера добре, но няма 25 часа денонощието...

  Пишат разни хора е-мейли всеки нещо иска и очаква, в един момент не можеш всичко особенно навреме и ... преразпределяш, в един момент се оказа, че част от нещата не са били за мен или въобще не са били сериозни...

  Модератора е неадекватен!
 57. 57 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 996 Неутрално

  До коментар [#46] от "Боян Таксиров":


  “внимателен подбор на съпругата”
  ——
  Сигурен ли сте, че говорите за “съпруга” , а не за облекло или чаен сервиз, примерно? Хора сме все пак. А връзката с проститутките пък съвсем не я разбрах.Както и да е, няма какво тепърва да се образовам в тая област.

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 58. 58 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 996 Неутрално

  До коментар [#56] от "Ivan_":

  “Пишат разни хора е-мейли всеки нещо иска и очаква”
  ——
  👍☹️😖

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK