Защо предложението на Джонсън за Брекзит не е достатъчно добро според ЕС

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (46)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2885 Весело

  "Защо предложението на Джонсън за Брекзит не е достатъчно добро според ЕС?"

  Ясно защо. Защото Британия трябва да бъде наказана, че напуска ЕС заради вълната мигранти.

  подпис
 2. 2 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3729 Неутрално

  До коментар [#1] от "Иван К":

  "Ясно защо. Защото Британия трябва да бъде наказана, че напуска ЕС заради вълната мигранти. "
  ==========
  Те пък щото си нямат пакита, поляците им допречили.
  Преди това бяха със специални облаги.
  Все искат да се качат на главите на всички.

  Еретик
 3. 3 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  Защото това би било дупка в митническата уредба на Съюза, откъдето ще могат да навлизат всякакви стоки извън митническите разпоредби и квотите на ЕС.
  А има и други проблеми.

  ФАТАЛНА ГРЕШКА: https://fatalerror.bg
 4. 4 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#1] от "Иван К":

  "Ясно защо. Защото Британия трябва да бъде наказана, че напуска ЕС заради вълната мигранти."

  Папагалското повтаряне на една глупост не я прави обективно достоверна.

 5. 5 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4967 Любопитно

  "Защо предложението на Джонсън за Брекзит не е достатъчно добро според ЕС?"Ясно защо. Защото Британия трябва да бъде наказана, че напуска ЕС заради вълната мигранти.
  —цитат от коментар 1 на Иван К


  Колко мигранти са влезли във Великобритания в следствие на "вълната" и как са го направили, след като Великобритания НЕ е в Шенген и сама решава кого да допусне до територията си?

 6. 6 Профил на btc18521004
  btc18521004
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Обаче е интересно как БоДжо ще обясни кои ще са тези "доверени търговци". Значи ще има наши и ваши. Ориенталска мая има блондито, не може да му се отрече. :) Ясно е на него кои му намазаха ръката. ОКъто офшорка!

 7. 7 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2614 Неутрално

  В Румъния има сръбско малцинство. Сърбия не е член на ЕС. Но не съм чул сърбите и от двете страни да се оплакват,че им пречи границата.

 8. 8 Профил на lalleen
  lalleen
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#7] от "deaf":

  Щото не си и чул сърбите в Румъния да устройват бомбени атентати и да разстрелват хора по улиците, предполагам. Северноирландците направо война бяха спретнали преди ЕС.

 9. 9 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2614 Неутрално

  До коментар [#8] от "lalleen":

  Значи трябва да има твърда граница?! Или не трябва да има граница? Ти изобщо знаеш ли какво искаш да кажеш? Баш като ония таули от ЕС - ни така,ни онака. Какво искаш всъщност? Последно.

 10. 10 Профил на lalleen
  lalleen
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#9] от "deaf":

  Аз нищо. Просто се опитах без обиди да ти обясня, защо ЕС не желае твърда граница - защото само възраждане на Шин Фейн им липсва.

 11. 11 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1659 Неутрално

  Имам усещането, че тепърва започват сериозни разговори.

 12. 12 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2614 Неутрално

  До коментар [#10] от "lalleen":

  Ама то точно ЕС иска твърда граница,защото се страхува,че ако няма такава,от Британия ще нахлуят в ЕС "препакетирани" китайски стоки. И Джонсън предложи компромисен вариант - един вид мека граница. Но ЕС пак се чумери...
  И как една граница - твърда,мека - ще възроди Шин Фейн?! Как да не се ядосва човек на такива изсмукани от пръстите "възражения"!!! Ако ирландците искат да живеят заедно,никаква граница няма да им попречи.

 13. 13 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 434 Неутрално

  ... защо ЕС не желае твърда граница - защото само възраждане на Шин Фейн им липсва.
  —цитат от коментар 10 на lalleen


  Вероятно имаш предвид ИРА. Шин Фейн не им липсва - те са членове на Европейския парламент, както и на британския, северно-ирландския и ирландския. В Ирландския парламент представителството им нарасна 4-5 пъти за последните 20 години.

 14. 14 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1788 Неутрално

  Все още "обединеното" кралство трябва по най-бързият начин да се отърве от клоуна "Бо Джо" и да се завърне към Разума за да види какво може да спаси от потъващият кораб....

 15. 15 Профил на krassik
  krassik
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#12] от "deaf":
  Не мисля че имаш капацитета да разбереш какъвто и било отговор. Колегата Ialleen се опита да ти обясни ... Предполагам ме харесваш Джонсън и Тръмп , нали ?

 16. 16 Профил на krassik
  krassik
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Друг основен проблем е правото на DUP да налага вето - апартейд на ново ниво . Ще върне острова 30 години назад. Джонсън поиска селка която знае че не може да съдебен приета . Като допълнение , Англия иска развод , защо Ирландия да плаща сметката?

 17. 17 Профил на krassik
  krassik
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Друг основен проблем е правото на DUP да налага вето - апартейд на ново ниво . Ще върне острова 30 години назад. Джонсън поиска селка която знае че не може да съдебен приета . Като допълнение , Англия иска развод , защо Ирландия да плаща сметката?

 18. 18 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2614 Неутрално

  До коментар [#10] от "lalleen":


  До коментар [#13] от "tamada":

  Цитат от британски министър в частен разговор:

  "...но ако вземем предвид,че Северна Ирландия трябва да бъде на митническата територия на Обединеното кралство според британското правителство,а ЕС казва че трябва да бъде в митническият съюз на ЕС,проблемите са непреодолими. Ето къде сме сега."

  Разбирате ли? Проблеми са митата,а не ИРА. И проблемни са митата според ЕС,а не според Британия. Забележете колко са нагли от Брюксел да искат Северна Ирландия да остане в митническият съюз на...ЕС!!! Вие бихте ли се съгласили окръг Кърджали да плаща митата си по митническите закони на Турция?! Така де,нали в Турция живеят български турци.
  Ето кой спъва Британия да напусне ЕС - това е самият ЕС.

 19. 19 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#10] от "lalleen":
  До коментар [#13] от "tamada":
  Разбирате ли? Проблеми са митата,а не ИРА.
  —цитат от коментар 18 на deaf


  Никъде не съм казвал, че проблемът е в ИРА.

 20. 20 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Решението е едно - да се ревизира споразумението от Разпети петък 1998г. и да се променят договореностите около Северна Ирлндия. Или тя да може да обявява независимост от Обединеното кралство ( според сегашния статут тя може или да остане в Обединеното кралство, или да се присъедини към Република Ирландия, но не и да бъде независима), или да се превърне в британска територия с особен статут , който да позволява безмитна търговия с ЕС. Но тогава трябва да се промени името на Обединеното кралство - от ОК Великобритания и Северна Ирландия на ОК Великобритания.

 21. 21 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 434 Весело

  Ама, то не може една сделка да се сключи, ако няма отстъпки. Очевидно ЕС не е склонен на такива. Значи или твърд Брекзит или Великобритания в ЕС. Само да попитам еврозелките, как ще се справят с една разделена Британия? Явно, Фараж в парламента ще има да им показва откъде изгрява слънцето... Джонсън в комисията ще им се вижда като сговорчиво ангелче след няколко години.

 22. 22 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2575 Неутрално

  Че тези проблеми не се решават лесно е ясно. По начало границите навсякъде пораждат главоболия. Но е друга тема това, че Брюксел отказва да сключи споразумение за Брекзит. Отказват защото това не ги устройва. А не ги устройва защото е лоша практика, лош имидж и кофти перспектива. Сега ще чакат Борката да направи предложение за отлагане. И на всичко отгоре да представи мотиви и то не какви да е , а основателни. Ха, ха, хаааа!

  Judjuk
 23. 23 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#7] от "deaf":

  Ганьовската омраза към ЕС продължава да ръси бисери.
  Великобритания се състои от страните: Англия, Уелс, Шотландия и Северна Ирландия.
  Това не са автономни области като Каталуния примерно, а страни в състава на Великобритания. Какви сърби, какви малцинства, каква Румъния дявол да го вземе?
  При Брекзит без споразумение, между двете Ирландии ще има граничен и митнически контрол от страна на ЕС/Р.Ирландия, както и на всички гранични пунктове разделящи ЕС с Великобритания. Налагане на мита без никакви компромиси. Каво ще става от страната на Ълстър си е проблем на Великобритания излязла вече от ЕС. Спорен вариант за сключване на споразумение е т.нар. Предпазен механизъм за С.Ирландия. Кой какво харесвал или не няма голямо значение при Брекзит без споразумение. Спекулациите на Джонсън са прозрачни дори и за децата. 24. 24 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#17] от "krassik":

  Като допълнение , Англия иска развод , защо Ирландия да плаща сметката?
  ================================================================

  Ти въобще имаш ли някакви базови познания по политическа география и правиш ли разлика между Англия, Великобритания и Обединеното кралство?
  Значи - Англия си е Англия, Великобритания е съвкупност от Англия, Уелс и Шотландия, а Обединеното кралство е съвкупност от Великобритания и Северна Ирландия.

 25. 25 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#12] от "deaf":

  "Как да не се ядосва човек на такива изсмукани от пръстите "възражения"!!! Ако ирландците искат да живеят заедно,никаква граница няма да им попречи."

  Ако ирландците искат да живеят заедно да са го направили преди влизането на Великобритания и Р.Ирландия в ЕС и сега никой нямаше да се занимава с проблематичната граница. Историческата обремененост между Ирландиите не е дело на ЕС. Да е мислено преди допитването какво и как.

 26. 26 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Само да попитам еврозелките, как ще се справят с една разделена Британия? Явно, Фараж в парламента ще има да им показва откъде изгрява слънцето...
  —цитат от коментар 21 на puknatastotinka


  Само да попитам - как Фараж (или който и да е британски евродепутат) ще остане в европарламента след Брекзит?

 27. 27 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3840 Весело

  " Планът на практика ще създаде две граници.
  Първо, ще има регулаторна граница в Ирландско море между Северна Ирландия и останалата част от Великобритания. Идващите оттам стоки ще трябва да бъдат проверявани, за да се гарантира, че спазват стандартите на ЕС, предвид че Северна Ирландия ще продължава да е част от европейския единен пазар.
  Освен това ще има митническа граница между Северна Ирландия и Република Ирландия. Проверките ще трябва да гарантират, че се плащат мита и данъци за стоки, влизащи от Северна Ирландия в ЕС, и да предотвратят контрабандата."

  Подобно решение ще създаде проблеми и на напускащата Великобритания, и на самия ЕС с възможността за пробив в митническото законодателство в ЕС, ама кой ти мисли за такива " подробности", когато залогът за оцеляване е кожата на един клоун ?

 28. 28 Профил на Аз
  Аз
  Рейтинг: 935 Неутрално

  До коментар [#18] от "deaf":

  Извинявай, че се намествам, но мисля, че малко сте се отклонили от посоката.
  1. ЕС иска да защити интересите на всички свои граждани, аз лично не съм убеден, че има ирландци, без значение дали в ЕЙРЕ или в Северна Ирландия, които да искат да има твърда граница. Та част от нея трябва да минава през населени места, през дворове и къщи?!?!
  2. Още в началото след референдума ЕС излезе с 4 точки по които е най-наложително да се разберат - нормално, да не казвам задължително и въпроса с границата беше един от тях.
  3. ОК не предложи абсолютно нищо - сякаш и идея си нямаха(май и още нямат) как да излязат от положение - хем да няма граница, хем да няма са извън ЕС - т.е. да могат да си правят търговски сделки с други държави.
  4. ЕС по никакъв начин не е задължила ОК - напротив - предлагаха различни варианти, като всички бяха отхвърлени, но ЕС трябва да защити интересите си. Например има сделка ЕС - Япония, но няма сделка ОК - Япония, без твърда граница как ще гарантираш, че няма да се озове безмитна японска стока в Лондон?

 29. 29 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2614 Неутрално

  До коментар [#22] от "Judjuk":

  Великобритания беше ИЗГОНЕНА от ЕС,а не го напусна по собствено желание.

 30. 30 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2614 Неутрално

  До коментар [#28] от "Аз":

  Отговори ми само на един въпрос ЕС съгласен ли е на твърда граница? Да или Не?

 31. 31 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 274 Неутрално

  На 31ви ще има рязане на брюкселски зелки.

  Юростара за Паризе пълен с тъжни европейски ръкавели с куфари юро-регулейшънс.

  Изпращането - с духов съсътав и съпровод на "Щом на гарата пристигне дизелът червен ний на него ще напишем - вече уволнен.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 32. 32 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 434 Весело

  До коментар [#22] от "Judjuk": Великобритания беше ИЗГОНЕНА от ЕС, а не го напусна по собствено желание.
  —цитат от коментар 29 на deaf


  Често пишеш тъпотии, но понякога надскачаш себе си. :)

 33. 33 Профил на dgerald
  dgerald
  Рейтинг: 549 Неутрално

  Ихааа, страх ги било от дъмпинг. Ама те не граничат с Виетнам!

 34. 34 Профил на pwj18583757
  pwj18583757
  Рейтинг: 61 Неутрално

  ТАКЪВ план може да предложи само някой, който и хабер си няма от международни икономически отношения. Като че ли го е мудрил някой второкласник от помощно училище.

 35. 35
  deaf
  Рейтинг: 2614 Весело

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 36. 36 Профил на Росен съм аз и голем капут
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7024 Неутрално

  Защото това,което иска Джонсън е само несъобразяване с правилата на ЕС.

 38. 38 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5264 Весело

  Проблемът с границата е, че съществува (сега е виртуална). Няма как без тя да стане физическа да се наложат различни правила от двете и страни. Всичко друго е мимикрия.
  Едиственото решение на Джонсън е да я направи физическа където тя вече е такава (примерно запазва само единия остров с правилата, които му харесват)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 39. 39 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#36] от "Росен съм аз и голем капут":

  Последно, кой напуска ЕС? Великобритания или Обединеното кралство?
  Народите в обединеното кралство си имат парламенти(с изключение на Англия).
  Те, какво решение са взели по отношение на Брекзит, с оглед на резултатите получени при допитването на същите тези народи?

 40. 40 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 434 Весело

  До коментар [#32] от "tamada": Значи Юнкер е тъпанар! Защото той каза,че са притискали Британия по някои въпроси и затова тя е напуснала. Сега няма да ти търси линкове с това негово изказване...
  —цитат от коментар 35 на deaf


  Пак си чел-недоразбрал нещо от някъде си.
  Юнкер: "Това е губеща ситуация. Повече загуби в Британия, но също така загуби и в ЕС."
  https://www.euronews.com/2019/09/12/brexit-the-failure-of-britain-not-of-the-european-union-juncker

  Юнкер: "Беше грешка, че не се намесихме да коригираме лъжите за ЕС в референдума."
  https://www.independent.co.uk/news/uk/politics/brexit-news-juncker-vote-leave-boris-johnson-nhs-campaign-eu-a8902931.html

 41. 41 Профил на Kosta Delev
  Kosta Delev
  Рейтинг: 881 Любопитно

  Може би демокрацията ще победи и ОК ще излезне от ЕС в края на месеца...

 42. 42 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2614 Неутрално

  До коментар [#40] от "tamada":

  Не е това... Юнкер наистина каза на нещо като пресконференция,че ЕС също има вина за напускането на ЕС. "Вина" в смисъл,че е притискал Великобритания. Не си спомням точните му думи. Трябва да се чете между редовете. Смей се и ме набеждавай за конспиратор,но няма друг начин да се разкрие какво се опитва да каже някой ПОЛИТИК. Преди двадесет-тридесет години се подигравахте на конспираторите,но днес се оказа,че много неща са верни.
  А и много от "работите" в ЕС остават скрити за публиката,(както и трябва). Струва ми се,че Британия беше много ядосана когато поискаха да сложат такса върху транзакциите,(данък Тобин),защото удря Сити-то. Да,все още в ЕС всяка страна определя сама данъците си,но това не значи че всички са доволни. България сложи много нисък корпоративен данък с който привлече доста гръцки фирми и Атина и се сопна. Мислиш ли че Гърция при това положение ще стои със скръстени ръце? Така от такива "дребни" нещица,накрая може да се стигне да развод като Брекзит.

 43. 43 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2575 Неутрално

  До коментар [#9] от "deaf":Аз нищо. Просто се опитах без обиди да ти обясня, защо ЕС не желае твърда граница - защото само възраждане на Шин Фейн им липсва.
  —цитат от коментар 10 на lalleen


  Обратно е. ВБ не ще прекомерно затваряне, но Брюксел смята това за невъзможно.

  Judjuk
 44. 44 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#42] от "deaf":

  Великобритания е най-независимата страна в ЕС - с цели четири изключения (opt-out) от договора. С още малко повече независимост означаваше да станат като Норвегия.

  Никой не ги е гонил, още по-малко пък с данъка върху транзакциите. UKIP беше основана преди повече от 25 години - малко след Маастрихтския договор. Влезе в Европейския парламент още в края на 90-те и учетвори депутатите си още по времето на Проди.

 45. 45 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3503 Любопитно

  Досега британските тикви само искаха нагло,постваявха "червени линии", извъртаха , сучеха ...............и не предложиха нищо адекватно за тяхната си дивотия Брекзит!!!!!

 46. 46 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3503 Любопитно

  До коментар [#44] от "tamada":

  Мислят за много специални и велики ...............и точно това ще им изиграе огромна шега!!!Брюксел трябва да е твърд докрай на британските дивотии!!!!!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK