Околна среда, киберпрестъпност, тунели: Брюксел смъмри България в ред области

Околна среда, киберпрестъпност, тунели: Брюксел смъмри България в ред области

© ReutersЕвропейската комисия днес настоятелно призова България да спази задълженията си за докладване за състоянието на околната среда в морските води, предаде пресслужбата на институцията.


През юни 2008 г. държавите членки постигнаха съгласие да преразгледат и актуализират до 15 октомври 2018 г. своята оценка на състоянието на околната среда в съответните води, въздействието на човешката дейност върху околната среда, определянето на добро състояние на околната среда и своите екологични цели. България заедно с Ирландия, Кипър, Литва и Малта, не са представили доклади на Еврокомисията в определения срок, се уточнява в съобщението.


Комисията днес е открила наказателни производства за установяване на нарушение, като изпрати на тези държави членки официално уведомително писмо. Пояснява се, че България е обещала да представи необходимите данни до 30 юни догодина.
Също така комисията призовава настоятелно 15 държави, сред които и България, да спазят задълженията си за докладване съгласно законодателството на ЕС в областта на отпадъците.


Законодателството на ЕС изисква от държавите да подават данни на комисията. До днес общо 15 държави не са изпълнили задълженията си, включително за данните за отпадъци от електрическо и електронно оборудване, батерии, излезли от употреба превозни средства, опаковки.


Досега България, Гърция, Ирландия, Испания, Италия, Литва, Малта, Холандия, Португалия, Румъния, Словения, Унгария, Франция и Швеция не са изпълнили задълженията си за предаване на данни за 2016 и 2017 година. Ако до два месеца не бъдат предприети действия, Еврокомисията може да продължи наказателната процедура.


Европейската комисия реши днес да изпрати мотивирани становища на България, Гърция, Кипър, Латвия, Румъния, Словения и Франция, за да поиска пълното въвеждане на правилата на ЕС за марките.


Променените европейски правила преразглеждат определението за "марка" съобразно навлизането на цифровите технологии. Въвеждат се нови основания за отказ от регистрирането на марка, нови правила за фалшифицираните стоки при пренос, както и нови разпоредби за уеднаквяване на процедурите за марките в държавите от ЕС.


Държавите трябваше да въведат промените в националното си законодателство до 14 януари. Посочените държави не са съобщили на Еврокомисията, че са приложили промените. След два месеца, ако те не предприемат необходимите действия, Брюксел може да продължи наказателната процедура, както и да ги предаде Съда на ЕС.


Комисията реши да започне производства за установяване на нарушение, като изпрати на България и Португалия официални уведомителни писма във връзка с неправилното прилагане на някои разпоредби на Директивата за атаките срещу информационните системи. Тя е съществен елемент от правната уредба на ЕС в борбата с киберпрестъпността и изисква от държавите членки да укрепят националните закони за борба с киберпрестъпността и да въведат по-строги наказателни санкции, включително за широкомащабни кибератаки.


Държавите членки са задължени също така да подобрят сътрудничеството между своите органи чрез оперативни звена за контакт, които са на разположение 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата. Комисията направи оценка на националните законодателства за прилагане на директивата и установи редица недостатъци в португалското и българското законодателство, по-специално по отношение на някои нарушения и съответните санкции. България и Португалия разполагат с два месеца, за да отговорят на доводите, изложени от комисията. В противен случай комисията може да реши да изпрати мотивирано становище.


Комисията започна производство за установяване на нарушение, като изпрати официални уведомителни писма на Австрия, България, Румъния и Унгария във връзка с подписването на 13 септември 2018 г. на споразумение с 5 държави от Западните Балкани за автоматизирания обмен на данни за ДНК, пръстови отпечатъци и регистрация на превозни средства. Комисията смята, че споразумението нарушава изключителната компетентност на ЕС в тази област, още повече че обменът на такива данни между държавите членки е уреден с решения на ЕС. Засегнатите държави членки разполагат със срок от два месеца, за да отговорят на доводите на комисията. В противен случай тя може да реши да изпрати мотивирано становище.


Комисията реши да изпрати официално уведомително писмо на България заради неспазването на правото на ЕС за морското оборудване. Общите правила на ЕС за безопасност и опазване на околната среда важат за оборудване като спасителните жилетки, пречиствателните системи за отпадни води и радарите на борда на корабите, плаващи под флага на държава членка. България не е гарантирала, че морското оборудване (на борда на плавателни съдове, плаващи под български флаг) отговаря на изискванията на Директивата и не извършва съразмерен надзор на пазара. Страната разполага с два месеца, за да отговори на опасенията, изразени от Комисията. В противен случай тя може да реши да изпрати мотивирано становище.


Европейската комисия изпрати официални уведомителни писма на Белгия, България, Италия, Испания и Хърватия поради неспазване на директива, с която се установяват минимални мерки за безопасност, свързани с инфраструктурата и експлоатацията на тунели. Тя се прилага за всички тунели по трансевропейската пътна мрежа с дължина над 500 метра. Засегнатите държави членки не са осъществили пълния набор от необходими инфраструктурни мерки, за да гарантират най високите стандарти за безопасност в някои от тунелите, които попадат в това приложно поле. Засегнатите държави членки разполагат със срок от два месеца, за да уведомят комисията за мерките, които са приели за коригиране на положението. Ако те не го направят, комисията може да реши да приеме мотивирано становище.


Как протичат наказателните процедури на Еврокомисията?


Процедурата протича на няколко етапа.


- Комисията изпраща официално уведомително писмо с искане за допълнителна информация до съответната държава, която трябва да отговори подробно в рамките на определен срок, обикновено два месеца.


- Ако комисията заключи, че държавата не изпълнява задълженията си според правото на ЕС, тя може да изпрати мотивирано становище - официално искане за спазване на правото на ЕС. В него се обяснява защо комисията смята, че държавата нарушава законодателството на ЕС. В него също така се отправя искане държавата от ЕС да информира комисията за предприетите мерки в рамките на определен срок, обикновено два месеца.


- Ако държавата не изпълни изискванията, комисията може да отнесе въпроса до Съда на ЕС. Повечето случаи се решават, преди да бъдат отнесени до съда.


- Ако държава не съобщи навреме за мерките, с които се прилагат разпоредбите на дадена директива, комисията може да поиска от съда да наложи санкции.


- Ако Съдът на Европейския съюз установи, че дадена държава е нарушила правото на ЕС, националните органи трябва да предприемат действия, за да се съобразят с решението на съда.


- Ако въпреки решението на съда държавата от ЕС не коригира ситуацията, комисията може отново да отнесе въпроса до съда.


- Когато въпросът бъде отнесен за втори път до съда, комисията предлага на съда да наложи финансови санкции, които могат да бъдат под формата на еднократна сума и/или дневни плащания.

Коментари (62)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2818 Неутрално

  Много си е добре. Они че ми кае на мене...😉

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 2. 2 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7887 Неутрално

  Само смъмряне не е достатъчно.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 744 Весело

  карам си джипа и ръся глупости, кензам ви на забележките !
  а познайте сега, КОЙ съм ?!

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 5. 5 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1592 Неутрално

  Върховенство на закона????
  Медийна "свобода"???
  .........

 6. 6 Профил на едно
  едно
  Рейтинг: 440 Неутрално

  Тая дЕржава отвлича хора, тия за доклади за морски води говорят!

 7. 7 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 464 Неутрално

  До коментар [#4] от "Dark Avenger: който не ме харесва, не е БЪЛГАРИН !":

  Жипа е с дистанционно, а познайте КОЙ държи дистанионното и управлява Жипа?

 8. 8 Профил на GreenBush
  GreenBush
  Рейтинг: 274 Весело

  Дреме му на пожарникарският шланг! Парите нали не са МУ ги спрели 😁😁😁😁

 9. 9 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3664 Весело

  Хайде да не четем само заглавието.
  Отдолу старателно са изброени нашите прегрешения и кои други държави са в същото положение. Оказва се, че съвсем не сме самотни, а в групата са и държави, към чийто модел сме отправяли ръкопляскания.
  По-скоро новините имат обратна информативна стойност.
  Ние си знаехме, че пикаем в морето, сега научихме, че всички го правят.

  Еретик
 10. 10 Профил на Ruthger Righart
  Ruthger Righart
  Рейтинг: 214 Неутрално

  Нема ли да раздуйте за Марийка Габриел де бори фалшифкити и за българското правителство де пуска фалшиви новини?

 11. 11 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2073 Неутрално

  Чакам Германия да бъде предупредена заради завода на VW...

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 13. 13 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1151 Неутрално

  Опа - "неспазване на директива, с която се установяват минимални мерки за безопасност, свързани с инфраструктурата и експлоатацията на тунели. Тя се прилага за всички тунели по трансевропейската пътна мрежа с дължина над 500 метра."
  Ся би требвало парите за магистралната гордост на т.н. управленци да секнат. Щото ние в тунелите направо си мрем.
  Другите отвеяни претенции ще ги замажем, ама това няма как.

 14. 14 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  Хубава работа ама цървулеста, гербава.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 15. 15 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Ако управляваше ДеБъ всичко щеше да е перфектно и Брюксел немаше да ни мъмри,а щеше да ни сочи за пример!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на Ruthger Righart
  Ruthger Righart
  Рейтинг: 214 Неутрално

  ко не сте забелязали лекинко имаше дипло скандал

  по-страшното е дет бБорисовата агитка погази законите

 18. 18 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 550 Неутрално

  До коментар [#15] от "Платон Фъшкиев":

  Да, ама за съжаление 10 години преди това отсипване с големия черпак + 12 в София, управлява кликата на простаците, на която ти си трол.
  Понял, пиздабол?

 19. 19 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1002 Неутрално
 20. 20 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 397 Неутрално

  До коментар [#19] от "Котаракът на Шрьодингер":

  ПълнИ !

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 23. 23 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 439 Гневно

  Бойко си джитка в джипа и грам не го брига за тия от ЕС. Той е по риза, балканския мачо , и мокър сън на селяни и лелки. Ма щели да глобят България?! Пфу. Имаме бюджетен излишък.

  Видими резултати - от ГЕРБ

 24. 24 Профил на qtl36551020
  qtl36551020
  Рейтинг: 382 Неутрално

  Манете ги тия само си плямпат ,като заплашват Турция или Унгария примерно та кво хората си правят бизнес и са си добре.

 25. 25 Профил на Ruthger Righart
  Ruthger Righart
  Рейтинг: 214 Неутрално

  Ако управляваше ДеБъ всичко щеше да е перфектно
  —цитат от коментар 15 на Платон Фъшкиев


  да ма ни ва управлява, оправблява ви лъжецът Дани Кирилов-умното. радост неземна

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 27. 27 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [/quote]


  [quote#18:"Позорно събрание"]До коментар [#15] от "Платон Фъшкиев":Да, ама за съжаление 10 години преди това отсипване с големия черпак + 12 в София, управлява кликата на простаците, на която ти си трол.Понял, пиздабол?
  —цитат от коментар 16 на Matrix


  Тоест,вие другари не искате да ни управляват демократичните българи с лилави потници,а искате да продължава да ни язди ГЕРБ!?

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 28. 28 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 710 Весело

  вместо тунели, първом прочетох тунеядство...

 29. 29 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3664 Неутрално

  До коментар [#10] от "Ruthger Righart":
  "Нема ли да раздуйте за Марийка Габриел де бори фалшифкити и за българското правителство де пуска фалшиви новини?"
  ============
  Няма.
  Вишеградци ги гамбят, защото се опълчват. Ние се снишаваме и Мара Габриелова няма проблеми.
  Има ли изненадани?

  Еретик
 30. 30 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#16] от "Matrix":

  И като му доведе какво? Освен да стане модерен и да мине във вашия лагер друго няма да стане

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 32. 32 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 536 Неутрално

  Довечера по новините ще кажат, че Европа ни е похвалила и се развиваме със забележителна скорост!Винаги е така при комунистите от ГЕРБ!!!

 33. 33 Профил на thegift
  thegift
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Лъжи са това, не се връзвайте. Злостни измислици и фейкнати новини. Няма такова нещо като "критики" и "предписания". Напротив, ЕС дава България (под ръководството на ГЕРБ и лично на нашия Премиер господин Бойко Борисов) като пример за високи постижения във всички области и въобще като един земен рай. Това лично Бойко го каза по телевизора! Това е истината, другото са клевети и празни приказки на злонамерени соросоиди и тайни джендъри.

 34. 34 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5559 Неутрално

  А ние сме безгрижни

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 36. 36 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2640 Неутрално

  Обаче съдебната система е екстра, не като в непослушна Полша.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 37. 37 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 977 Весело

  Айде живот и здраве ще сравним с похвалите при Правителството на Свети Бойкики и четиридесеттях умнокрасивеца, махахаха

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на Boris Romanov
  Boris Romanov
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Наказват ни защото ни ОБИЧАТ !
  Съюза е строг но справедлив !

 40. 40 Профил на Boris Romanov
  Boris Romanov
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#11] от "anonim440":

  Чакам Германия да бъде предупредена заради завода на VW...

  Чакам да се подкваси морето и да цъфнат налъмите в банята.

 41. 41 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 511 Весело

  Върховенство на закона????Медийна "свобода"???.........
  —цитат от коментар 5 на selqnin


  То тва не е по- важно от тунелите, например...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 42. 42 Профил на Ruthger Righart
  Ruthger Righart
  Рейтинг: 214 Неутрално

  До коментар [#37] от "Saint of Me":

  вервам си забелезал с огромен интерес чакам ко ши мажете у CVM щото боеко е ойропеец

 43. 43 Профил на Marinov
  Marinov
  Рейтинг: 71 Неутрално

  Каквото и да казват от Брюксел, ние си знаем и си караме по нашенски...

  Marinov
 44. 44 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 744 Любопитно

  До коментар [#7] от "SaveBG":

  Жипа е с дистанционно, а познайте КОЙ държи дистанионното и управлява Жипа?
  —цитат от коментар 7 на SaveBG


  в играта "мижи да те лажем" само едно пренебрежително малцинство прозрява какво става, въпроса е как да се обясни това на мнозинството (3 милиона) матрял , който лиже със робска благодарност задника на Величието Тиквено ?
  имаш ли някаква идея ?

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 45. 45 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1853 Неутрално

  До коментар [#11] от "anonim440":

  И аз .. ама ей на .. пуста му работа някак си едните са по-равни от други ..

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 46. 46 Профил на gesand
  gesand
  Рейтинг: 294 Весело

  Нищо не става тука с настойчиви напомняния! Нас трябва да ни осъдят и да плащаме глоба по 50 000 евро на ден, тогава мн бързо се задейства администрацията да взема мерки! Справка - националната програма за намаляване на емисиите, след като ни осъдиха за серния диоксид.

  And all that jazz!
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 49. 49 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1403 Весело

  И нито дума за сЛободата на словото или безпредела на прокуратурата?
  Вай, вай, вай, на кого ни оставяш брюкселе, на когоооооооооо, курбан на чудовищата Гешев и Борисов ли, брюкселеееееееее.......

  Знанието е сила, информацията - власт
 50. 50 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 977 Весело

  До коментар [#48] от "Ruthger Righart":

  Кат неква госпойца си бре Тайп, не съм спрел ти говора, ти изглеждаш да имаш читав core, просто съзнанието ти е отровено от токсични комунделски умнокрасивщини обусловени от неблагоприятна среда, на секи мое се случи, повече Брена от старите, малко пауършел и моеш да надмогнеш отровата

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 51. 51 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2708 Неутрално

  И толкоз ли няма в министерството някой да вземе да напише един доклад или да вземе някой стар и да му смени датата и още там каквото трябва. :)

 52. 52 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3493 Гневно

  Ако не е ЕС България до сега щеше да е мръсна и да смърди като клозетна чиния!
  Грижите и харчовете на това ужпавителство нямат за цел поддръжката на държава и народ. Единствените му грижи са олигарсите да краднат, замърсяват, разрушават безпроблемно.
  Законите се правят така щото ужбизнесмените в страната да правят каквото им кефне, а ако някой случайно сгази лука и го хванат на тясно, няма страшно.
  Цацаратурата е на среща.
  Тя може всичко.
  Ще сгази законите без да и мигне окото за да замаже положението.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 53. 53 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3493 Гневно

  И толкоз ли няма в министерството някой да вземе да напише един доклад или да вземе някой стар и да му смени датата и още там каквото трябва. :)
  —цитат от коментар 51 на realguru


  Де да беше толкова лесно!
  Не е само писането проблема.
  Лошото е че трябва да се каже нещо което хем да замаже очите на Брюксел, хем да не се пречи на....."бизнеса".
  Хайде да не четем само заглавието. Отдолу старателно са изброени нашите прегрешения и кои други държави са в същото положение. Оказва се, че съвсем не сме самотни, а в групата са и държави, към чийто модел сме отправяли ръкопляскания. По-скоро новините имат обратна информативна стойност. Ние си знаехме, че пикаем в морето, сега научихме, че всички го правят.
  —цитат от коментар 9 на Костадин Иванов


  Герберчето е щастливо, че не било само то видите ли!
  Иначе не му пука че се къпе втройно препикана ужморска вода, че диша замърсен въздух пет и десет пъти над нормалното.......

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 54. 54 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3493 Весело

  Упс!
  Пуснал съм двата поста на едно място.
  Е!
  Вие сте умнички и ще се справите.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 55. 55 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 892 Весело

  Чакайте Бе как така нашата комисарка не беше ли ултра електронна и кибер сигурна.Не може България да е в този списък тя ние направила и сме световни в областта.Даже и галактически вече може да сме ...ама още да не знаем.
  Габито от Гоце...пардон вече си признава ,че е от онова малкото градче...тя не би допуснала.

 56. 56 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3700 Весело

  "Процедурата протича на няколко етапа.
  - Комисията изпраща официално уведомително писмо с искане за допълнителна информация до съответната държава, която трябва да отговори подробно в рамките на определен срок, обикновено два месеца.
  - Ако комисията заключи, че държавата не изпълнява задълженията си според правото на ЕС, тя може да изпрати мотивирано становище - официално искане за спазване на правото на ЕС. В него се обяснява защо комисията смята, че държавата нарушава законодателството на ЕС. В него също така се отправя искане държавата от ЕС да информира комисията за предприетите мерки в рамките на определен срок, обикновено два месеца.
  - Ако държавата не изпълни изискванията, комисията може да отнесе въпроса до Съда на ЕС. Повечето случаи се решават, преди да бъдат отнесени до съда.
  - Ако държава не съобщи навреме за мерките, с които се прилагат разпоредбите на дадена директива, комисията може да поиска от съда да наложи санкции.
  - Ако Съдът на Европейския съюз установи, че дадена държава е нарушила правото на ЕС, националните органи трябва да предприемат действия, за да се съобразят с решението на съда.
  - Ако въпреки решението на съда държавата от ЕС не коригира ситуацията, комисията може отново да отнесе въпроса до съда.
  - Когато въпросът бъде отнесен за втори път до съда, комисията предлага на съда да наложи финансови санкции, които могат да бъдат под формата на еднократна сума и/или дневни плащания."


  Циганите в сливенско прозряха как само с една стъпка да поставят управляващите в истерия и паника ! Без процедури, уведомителни писма, без глоби и санкции...Просто обърнаха гръб на демагогията на управляващите и тия започна да ги тресе параноя, ДАНС, прокуратура......Понякога решението на проблема е доста по просто, отколкото изглежда !

 57. 57 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  Много си е добре. Они че ми кае на мене...😉
  —цитат от коментар 1 на DDR


  Преди години- журналисти бяха отишли при някъв дядо- на село- като си коли прасето (Гошо се казваше- прюсето, де...).

  Бъзикнаха го- що Гошо нямал в кочината гумени патенца и меченца- да си играел, и шо дядото точи ножа, вместо да зашемети Гошето с някакъв специален електрошок- както било по нам си ква директива на ЕС...

  Няма да забравя изумлението на Гошовия стопанин, и кратката му реакция- той акъл от някви, де ядяли мухлясало сирене- не щял... И тръгна с ножа към Гошо.

  😂😂😂😂😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 58. 58 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  Чакам Германия да бъде предупредена заради завода на VW...
  —цитат от коментар 11 на anonim440


  Ъхъ...

  Тва е като да чакаш самолет на ЖП гарата.

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 59. 59 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 601 Неутрално

  До коментар [#15] от "Платон Фъшкиев":
  Ако управляваше ДеБъ всичко щеше да е перфектно и Брюксел немаше да ни мъмри,а щеше да ни сочи за пример!.............
  .............
  Мчи как!
  То си се подразбира.:)
  По всички земни кълбета
  няма по-големи убавци
  от наште лилавци!

 60. 60 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 601 Неутрално

  До коментар [#38] от "Ruthger Righart":

  гробар, дет фалшифицирате избуре ок. ма бива ли дани-умното така да се насере?
  ...................
  Мда
  а за гроздето нещо да кажеш?
  не е ли кисело?

 61. 61 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 4761 Неутрално

  Започват Брюкселски санкции на компетентното ни управление

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 62. 62 Профил на waldmeister
  waldmeister
  Рейтинг: 277 Неутрално

  И таз добра!
  При толкова магистрали като слънце, да се заяждат за някакви си тунели...
  Това е долна европейска дребнавост!

  waldmeister
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK