На мен ми е все тая, но държа да отбележа, че този балсамов оцет крайно не си отива с традиционните ястия от нашата кухня и аз предпочитам класически винен такъв, респективно лимон за по-нежните салати. Сладкия вкус на оцета не ми допада.
До коментар [#2] от "victortrt": Явно италианските кулинари влагат съвсем други усещания в наименованието " балсамов и така нашите очаквания остават излъгани.
Сега сигурно много ще се изненадаш, но, ако се позамислиш, може и сам да се сетиш, че когато италиянците са измислили балсамовия оцет, твърде вероятно не са имали предвид вкусовите особености на българската кухня. Така че въобще не е чудно, че този вид овкусен оцет не пасва на нашата кухня.Нека не те заблуждава фактът, че лансираните от "Дневник" корифеи на "Новата българска кухня" много често лочат балсамов оцет във своите "модерни" фузио-манджи.
Така е, аз обичам оцет със салата от зеле и моркови например. На айсберг и рукола капвам лимон. Балсамовият оцет има смисъл за много леки салати и то ако се сложи по малко. Иначе доколкото знам се е ползвал за сосове и гарниране на месо. Идеята ми беше, че като всяко известно нещо, е преекспониран, а за сметка на това трудно се намира истински хубав винен оцет.
Принципно съдът е прав. Иначе който иска познат качествен "Балзамико ди Модена" ще продължи да си купува италиянския. Докато германците докара техния оцет до нивото на италиянския, с по ниска цена. Тогава става кофти за италиянците. Дали германците ще успеят в това....въпрос на време.
THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
Моѝше, като практичен народ, подобно на евреите, швабите искат синтетичната оцетна киселина, произведена от БАСФ, размесена с малко вкиснато реѝнско винце да го продават във веригите си Кауфланд и Лидл в източноевропеѝските государства като качествен "Балзамико ди Модена"! Поздрави от Дедо ти Либен!
Е не е баш така, немците не искат да пишат думата "Модена" на бутилките, само Балзамико, ама 'талянците и това не искат.
Иначе и в София срещнах БАЛЗАМИКО с ГОЛЯМИ букви на етикета, на 60% от цената на която го купувах (по памет-8 лв за балзамико ди Модена, и 5 лв за сурогата). Та се вгледах в етикетите-евтиния беше от Унгария. Някой по разсеян би си го купил, и ако не помни аромата на оригинала пак щеше да е доволен. Щото принципно не беше боклук, но му липсваше силния специфичен аромат, уханието (купих една бутилка от любопитство).
Е, имаше и един български "балзамико" от същата фирма която правеше и свестни оцети. Ама свестния винен оцет беше малко под 2 лв, а балзамикото 2,5 лв, та не го и пробвах. До коментар [#11] от "DedoLib4o":
П.С. Що пак пишеш с нова регистрация?
THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
Изчакайте оферта за хубави ябълки в супера/пазара и си наложете сами "жив" полезен ябълков оцет. Нета е пълен с лесни рецепти. Става за употреба след ок. 1.5 - 2 месеца.
Правилно решение и подобно трябва да бъде и а т.нар. фета. Не може гърците да узурпират цялата балканска кухня и да твърдят, че само те правели бяло саламурено сирене, кисело мляко, мусака и какво ли още не.
Комунизмът и неговите мутации са проклятието на съвременна България
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.ОK
Суджук Герберите
Рейтинг: 442 НеутралноПравилно решение.
Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!victortrt
Рейтинг: 339 НеутралноНа мен ми е все тая, но държа да отбележа, че този балсамов оцет крайно не си отива с традиционните ястия от нашата кухня и аз предпочитам класически винен такъв, респективно лимон за по-нежните салати. Сладкия вкус на оцета не ми допада.
bora bora
Рейтинг: 1030 НеутралноДо коментар [#2] от "victortrt":
Явно италианските кулинари влагат съвсем други усещания в наименованието " балсамов и така нашите очаквания остават излъгани.
И аз съм привърженик на натуралния лимонов сок.
penetrating
Рейтинг: 8688 НеутралноАми с фета защо е обратно решението?
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertDe Michelis
Рейтинг: 279 НеутралноДо коментар [#2] от "victortrt":
Сега сигурно много ще се изненадаш, но, ако се позамислиш, може и сам да се сетиш, че когато италиянците са измислили балсамовия оцет, твърде вероятно не са имали предвид вкусовите особености на българската кухня. Така че въобще не е чудно, че този вид овкусен оцет не пасва на нашата кухня.Нека не те заблуждава фактът, че лансираните от "Дневник" корифеи на "Новата българска кухня" много често лочат балсамов оцет във своите "модерни" фузио-манджи.
victortrt
Рейтинг: 339 НеутралноДо коментар [#5] от "De Michelis":
Така е, аз обичам оцет със салата от зеле и моркови например. На айсберг и рукола капвам лимон. Балсамовият оцет има смисъл за много леки салати и то ако се сложи по малко. Иначе доколкото знам се е ползвал за сосове и гарниране на месо.
Идеята ми беше, че като всяко известно нещо, е преекспониран, а за сметка на това трудно се намира истински хубав винен оцет.
gwe49620445
Рейтинг: 8 ВеселоДааа, правейки вино, получили оцет. Некадърници !
De Michelis
Рейтинг: 279 НеутралноДо коментар [#6] от "victortrt":
прав си, но за преекспонирането най-малка вина имат италиянците:-)
hope
Рейтинг: 2511 НеутралноЧудесно, надявам се на повечко италианци, да им се изяснят политиките на ЕС.
Любовта ще спаси света!!!МОЙШЕ ТОЛКОЗ
Рейтинг: 2737 ВеселоПринципно съдът е прав. Иначе който иска познат качествен "Балзамико ди Модена" ще продължи да си купува италиянския. Докато германците докара техния оцет до нивото на италиянския, с по ниска цена. Тогава става кофти за италиянците. Дали германците ще успеят в това....въпрос на време.
THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhidedolib4o
Рейтинг: 8 ЛюбопитноДо коментар [#10] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":
Моѝше, като практичен народ, подобно на евреите, швабите искат синтетичната оцетна киселина, произведена от БАСФ, размесена с малко вкиснато реѝнско винце да го продават във веригите си Кауфланд и Лидл в източноевропеѝските государства като качествен "Балзамико ди Модена"!
Поздрави от Дедо ти Либен!
МОЙШЕ ТОЛКОЗ
Рейтинг: 2737 ВеселоЕ не е баш така, немците не искат да пишат думата "Модена" на бутилките, само Балзамико, ама 'талянците и това не искат.
THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhiИначе и в София срещнах БАЛЗАМИКО с ГОЛЯМИ букви на етикета, на 60% от цената на която го купувах (по памет-8 лв за балзамико ди Модена, и 5 лв за сурогата). Та се вгледах в етикетите-евтиния беше от Унгария. Някой по разсеян би си го купил, и ако не помни аромата на оригинала пак щеше да е доволен. Щото принципно не беше боклук, но му липсваше силния специфичен аромат, уханието (купих една бутилка от любопитство).
Е, имаше и един български "балзамико" от същата фирма която правеше и свестни оцети. Ама свестния винен оцет беше малко под 2 лв, а балзамикото 2,5 лв, та не го и пробвах.
До коментар [#11] от "DedoLib4o":
П.С. Що пак пишеш с нова регистрация?
balgariez
Рейтинг: 995 НеутралноИзчакайте оферта за хубави ябълки в супера/пазара и си наложете сами "жив" полезен ябълков оцет.
Pederugi kradat Bulgaria. PP - v kausha!Нета е пълен с лесни рецепти.
Става за употреба след ок. 1.5 - 2 месеца.
dedolib4o
Рейтинг: 8 НеутралноДо коментар [#12] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":
П.С. Що пак пишеш с нова регистрация?
Ти нали така ме посъветва?!?!
andreas_hofer
Рейтинг: 883 НеутралноПравилно решение и подобно трябва да бъде и а т.нар. фета. Не може гърците да узурпират цялата балканска кухня и да твърдят, че само те правели бяло саламурено сирене, кисело мляко, мусака и какво ли още не.
Комунизмът и неговите мутации са проклятието на съвременна България