С поредна Реч на кралицата в Лондон започва ускорен Брекзит

С поредна Реч на кралицата в Лондон започва ускорен Брекзит

© ReutersСлед убедителната изборна победа на консерваторите на 19 декември кралица Елизабет Втора ще представи в своя реч пред двете камари на британския парламент и държавния елит програмата на новото правителство на Борис Джонсън. Речта на кралицата е формалното откриване работата на новия състав на Камарата на общините, на практика е написана от нейните министри и представя приоритетите за 5-годишния мандат, който следва.


Специално внимание ще бъде отделено за Брекзит, договарянето на отношенията с ЕС след това и постигането на споразумение за преференциални търговски отношения със САЩ.


В четвъртък Джонсън трябва да представи на депутатите своето законодателство за прекратяване членството в ЕС. На 20 декември започва поредица от дебати и гласувания, на които с абсолютното мнозинство на Консервативната партия той не би трябвало да има проблеми.
След прекъсването на Коледа и Нова година парламентът продължава работа и ще одобри Закона за споразумението за оттегляне (Withdrawal Agreement Bill), както и решения за това как и кои части от законодателството на ЕС ще бъдат премахнати от британските закони.


Не по-късно от 31 януари, петък, страната трябва вече да не участва в обсъжданията и решенията в съюза, членовете и представителите ѝ в европейските институции напускат постовете си, местата на британските евродепутати се преразпределят по квотен принцип между други страни от ЕС (България не е сред тях).


Но това не означава край на ангажиментите на Лондон към ЕС, включително и за вноските в европейския бюджет и програми. Започва да тече преходен период, в който почти нищо не се променя, движението на хора, стоки и капитали е свободно, а Великобритания и ЕС започват преговори за новия формат на отношенията си.


Този срок ориентировъчно трябва да приключи в края на 2021 г., а технически има възможност за удължаване и до края на 2023 г. Но Джонсън и представители на правителството и кабинета му заявиха във вторник, че няма да чакат толкова дълго и искат всичко да приключи в края на 2020 г. Двете страни в преговорите могат да договорят удължаване на срока, ако се съгласят на това не по-късно от 1 юли 2020 г. Джонсън каза, че няма да направи такова предложение.


При такъв ускорен Брекзит анализатори и специалисти по толкова сложни преговори предупреждават, че просто няма да стигне времето за добра сделка за отношенията с ЕС от 1 януари 2021 г. Когато премиер бе Тереза Мей, срокът изглеждаше приемлив, но сега има два пъти по-малко време.


Все пак не бива да се подминава важна особеност - Борис Джонсън засега не казва, че няма да се възползва от възможността да поиска удължаване на срока. Той само заявява, че не иска тази възможност да му бъде вменявана със закон.


Някъде през февруари и март 2020 г. финансовият министър Саджид Джавид (ако запази поста си при очакваното обновяване на правителството) ще обяви обновена версия на бюджета, включваща предизборните обещания на премиера за увеличаване на публичните разходи с десетки милиарди паунда и промяна в някои данъчни политики.


След като е напуснала ЕС, Великобритания има право да започне търговски преговори с държавите извън съюза (но те трябва да започнат да действат, след като британците вече не са част от единня европейски пазар). Номер едно в списъка са САЩ и в Лондон се надяват на сделка преди президентските избори там в началото на ноември 2020 г.


През март вероятно ще започнат преговорите с ЕС за свободна търговия. Но те са много сложни е многостранни, тъй като обхващат не само търговските отношения, но и сигурност, споделяне на данни, външнополитически въпроси и т.н. Поради това вероятно ще има степенуване на темите и поне две фази на преговорите.


Лондон и Брюксел вече договориха текст на политическа декларация, определяща принципната рамка, към която ще се стремят в бъдещите си отношения. Според ЕС те трябва да бъдат възможно най-близко до сегашното положение и трябва да са основани на "баланс на правата и задълженията и гарантиране на равнопоставеност".


На 26-27 март е първото след началото на преговорите заседание на Европейския съвет.


През юни Великобритания и ЕС ще проведат "разговори на високо равнище" за обсъждане напредъка на преговорите. По това време би трябвало - според вече заявеното желание на двете страни - да има приключени споразумения по въпроси като достъпа на риболовни кораби във водите и икономическите морски зони на двете страни, както и за финансовите регулации. Краят на юни е срокът, в който Борис Джонсън може да размисли и да поиска удължаване на преговорите отвъд 31 декември 2020 г.


На 3 ноември са президентските избори в САЩ. Резултатът от тях ще определи бъдещите отношения с Великобритания. Ако демократите овладеят на тях и двете камари на парламента във Вашингтон или Доналд Тръмп бе бъде преизбран, а търговска сделка с Лондон все още няма, съдържанието ѝ може бързо да се промени.


На 31 декември 2020 г. приключва преходният период в отношенията Великобритания-ЕС. Страната вече няма никакви ангажименти към останалите 27, възстановява се граничният и паспортен контрол, в сила влизат много нови правила и регулации.


На 1 януари 2021 г. трябва да влезе в сила договореното с ЕС търговско споразумение. Но теоретично е възможно такова да не бъде постигнато и двете страни да се окажат в новата година без сделка. Тогава Лондон вероятно ще се обърне към правилата на Световната търговска организация, т.е. мита, проверки на стоки по границите и спускането на други бариери.

Коментари (73)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2982 Весело
 2. 2 Профил на fjp58603113
  fjp58603113
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Борката клекна един път пред ЕУ , ще клекне и втори път . Брексит без търговска сделка с ЕУ е тотална катастрофа за УК икономиката

 3. 3 Профил на Мейдънхед
  Мейдънхед
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Слава Богу. След 4 години най-накрая тия мрънкалници ще ни оставят на мира.

 4. 4 Профил на fjp58603113
  fjp58603113
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Това означава софт брексит , ще се договори сделка подобна на тази ЕУ - швейцария . Което означава че ограничения за ЕУ гражданите да работят в УК незначителни

 5. 5 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3155 Любопитно

  До коментар [#4] от "fjp58603113":

  ЕУ гражданите ще се натискат да работят в неизбежно фалиралата Великобритания? Та там нито лекарства, нито храни , нищо няма да има

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 6. 6 Профил на fjp58603113
  fjp58603113
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#3] от "Мейдънхед":

  Не е края . През гратисния период важат ЕУ законите , а той най вероятно ще е до 01.01.2023

 7. 7 Профил на fjp58603113
  fjp58603113
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#5] от "дерибеев":

  Всичко ще има , само ще е с около 10 % по нагоре цени . И аз не бих се върнал в УК . Но има го като възможност до 31.12.2020

 8. 8 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2309 Весело

  Да, само дето Джонсън каза, че ще се приеме закон, който забранява удължаването на каквото и да било и изисква Великобритания да напусне ЕС до края на 2020 г. Кофти, а - а така се радвахте, когато предателите му гласуваха подобен, само че с обратен знак. Дневник да не спряхте да четете Гардиън бе - ей ви линк от единствения ви източник на информация:

  https://www.theguardian.com/politics/2019/dec/16/boris-johnson-will-amend-brexit-bill-to-outlaw-extension

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 9. 9 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2309 Весело

  До коментар [#5] от "дерибеев": И аз не бих се върнал в УК .
  —цитат от коментар 7 на fjp58603113


  Недей да ги наказваш толкова жестоко!!! Какво ще правят без капацитет като тебе!?!

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 10. 10 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1712 Неутрално

  "кралица Елизабет Втора ще представи в своя реч "

  Речта на Кралицата не е нейна. Тя се пише от Правителството. Тя само чете текста, който то и дава.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 11. 11 Профил на Аз
  Аз
  Рейтинг: 552 Неутрално

  Борката просто изигра всички:
  - нарочно поведе бунт за да осуети сделката на Мей
  - сключи по-лоша сделка от нея - напрактика отдели Северна Ирландия - и прехвърли на тях отговорността
  - уж твърдеше, че ще има твърд брекзит, а сега ще договаря търговско споразумение с ЕС
  - уж ще има засилен граничен контрол, а реално ще е минимален - ами то и сега в Лондон работят хиляди албанци например, но те не са му удобни за пропаганда

 12. 12 Профил на Kosta Delev
  Kosta Delev
  Рейтинг: 822 Любопитно

  Най-вероятно Великобритания първо ще сключи търговска сделка със САЩ и тогава ЕС ще бъде поставена пред заплахата да загуби петият най-голям пазар в света, ако не побърза и не се съгласи на по-добри условия за ОК.

 13. 13 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 85 Неутрално

  Все ми се струва, че няма да има Брекзит !
  Най-много само Англия да излезе от ЕС и Великобритания да се разпадне..

 14. 14 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1712 Неутрално

  Борката просто изигра всички:- нарочно поведе бунт за да осуети сделката на Мей- сключи по-лоша сделка от нея - напрактика отдели Северна Ирландия - и прехвърли на тях отговорността- уж твърдеше, че ще има твърд брекзит, а сега ще договаря търговско споразумение с ЕС- уж ще има засилен граничен контрол, а реално ще е минимален - ами то и сега в Лондон работят хиляди албанци например, но те не са му удобни за пропаганда
  —цитат от коментар 11 на Аз


  Много точно казано. Както би казал Бай Ганьо: "Евала на туй момче, всинца ни излъга"

  Борката е на път да излъже и брекзитърите и римейнърите.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 15. 15 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4711 Весело

  До коментар [#5] от "дерибеев":Всичко ще има , само ще е с около 10 % по нагоре цени . И аз не бих се върнал в УК . Но има го като възможност до 31.12.2020
  —цитат от коментар 7 на fjp58603113


  Урааааа, що не вземеш и Бат Пламен с теб, той постоянно мърмори и плюва ама не си тръгва, още живее и работи тук.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 16. 16 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4711 Весело

  [quote#9:"Тюфлекчия"][/quote]

  Тука вече започнаха да плачат за него :)

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 17. 17 Профил на bxr35608444
  bxr35608444
  Рейтинг: 1131 Неутрално  До коментар [#10] от "Николов":


  "кралица Елизабет Втора ще представи в своя реч "Речта на Кралицата не е нейна. Тя се пише от Правителството. Тя само чете текста, който то и дава.
  —цитат от коментар 10 на Николов


  Е те тия пишман журналисти от " Дневник " откъде да ги знаят тия работи . На тях им дай да пишат против Брекзит и Консерваторите . За това им плаща отвъдокеанският спонсор за това пишат . Трябва да се яде . 18. 18 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4711 Весело

  Най-вероятно Великобритания първо ще сключи търговска сделка със САЩ и тогава ЕС ще бъде поставена пред заплахата да загуби петият най-голям пазар в света, ако не побърза и не се съгласи на по-добри условия за ОК.
  —цитат от коментар 12 на Kosta Delev


  Много са малко тези които го виждат и разбират това, мнозинството от коментиращите тук са като коне с капаци, те виждат само каквото партията...пардон Брюксел им каже ;)

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 19. 19 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4711 Любопитно

  До коментар [#10] от "Николов":
  —цитат от коментар 17 на bxr35608444


  Добре би било ако четете статията....ще Ви помогне да не изглеждате глупак:
  "Речта на кралицата е формалното откриване работата на новия състав на Камарата на общините, на практика е написана от нейните министри и представя приоритетите за 5-годишния мандат, който следва."

  Това е написано още в първият параграф

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 20. 20 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1865 Неутрално

  Горката кралица, в какъв цирк я вкара палячото...?!

 21. 21 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 320 Неутрално

  "Брекзит" е много мъглява дума, би трябвало да го наричаме "асистирано самоубийство."

  То си е точно такова.

 22. 22 Профил на fjp58603113
  fjp58603113
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Борката е най големия лъжец в целия цивилизован свят . Накрая ще застане като кученце пред ЕУ и ще чака каквото му наредят

 23. 23 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4140 Неутрално

  Най - после да се свършва с това фиаско ! Още да се свършва и с Великобритания, такава, каквато я знаем след ВСВ ! На ход е Шотландия, а също и Северна Ирландия !
  Да си държавник не значи да си палячо, нито евтин популист ! Ако не си го научил по лесния начин, ще го научиш по трудния, но винаги ще го научиш......

 24. 24 Профил на dimitarkasev Kasev
  dimitarkasev Kasev
  Рейтинг: 241 Неутрално

  Борката и оринжа са си лика прилика.Намериха балами да лъжат, но и дума не казват против Русиа.Къде се скри онова говедо , което лаише против Европа, още ли е в Евро парламента?А другиа мръсник Джулияни, снове по Европа и манипулира, мекере на Тръмп.

 25. 25 Профил на dimitarkasev Kasev
  dimitarkasev Kasev
  Рейтинг: 241 Неутрално

  Борката и оринжа са си лика прилика.Намериха балами да лъжат, но и дума не казват против Русиа.Къде се скри онова говедо , което лаише против Европа, още ли е в Евро парламента?А другиа мръсник Джулияни, снове по Европа и манипулира, мекере на Тръмп.

 26. 26 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Някои врачки и калпави анализатори не го виждаха по този начин брекзитирането....

 27. 27 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4504 Любопитно

  "С поредна Реч на кралицата днес в Лондон започва ускорен Брекзит"

  Дано наистина е ускорен процес на Брекзит. Да се свършва вече с тази сага, че омръзна страшно много както на европейците, така и на британците.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 28. 28 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3247 Неутрално

  До коментар [#12] от "Kosta Delev":

  Тоест, отива Борката до САЩ и след няколко дена се връща с подписана сделка, а? Въобще няма да отнеме 4-5 години подобно нещо? И след още 2-3 години, току виж и сделка с ЕС подписали гордите британци. Изобщо, цял свят изгаря от желание да поддържа изкуствено високия британски стандарт, а САЩ и Доньо са първи на опашката.
  Между другото, стоя и си мисля... Какво може да изнася Великобритания за САЩ? Шотландското уиски е ясно, но да видим до кога. Може би чай и бисквити? Или коли с десен волан? Опс-с-с... британски марки автомобили не останаха. Най-вероятно, Уолстрийт ще направи място на британските банки и финансови посредници, за да се настанят там?

  Бивш tww09306483.
 29. 29 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Няма такива посмешища

 30. 30 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 923 Неутрално

  До коментар [#18] от "padrino":

  Хайде по-малко патос, нали не си мислиш, че отношенията в такъва сделка ще са равноправни.

  Янките бързо и с кеф ще ги залеят с всичко от ГМО царевица до китайски маратонки, с етикети Made in USA, ама англетата (-Шотландия), какво точно ще изнасят за САЩ- финансови услуги, строителство, подстрижка?

  Чакам за твоето мнение, поименно, моля.

 31. 31 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 798 Неутрално

  Хайде стига с тия нещастници!
  Лакомията на техни височества изобщо не ме интересува!

  !Не ме интересува и простотията на българските работници, с която ходят да им вършат мръсната работа. Каквото спечелят го оставят там за разходи и нищо не им остава.
  Да вземем да си изчистим и подредим кочината. Защото това, че сме станали място за заравянето и изгарянето на боклука на мафията от Европа, е нещо което показва каква шайка бандити са ни яхнали. Отворете си очите българи. Ние все още си имаме изключително добра природа и вместо да обявим цяла България за зелен оазис в който се спазват определени напредничави здравословни и екологични стандарти, скоро може да унищожим този земен рай. На тази територия трябва да се забрани ползването на определени торове и препарати и имитации на храна. Изобщо трябва да покажем, че искаме да се погрижим за децата и внуците ни. Това не е трудно, но започва с изгонването на мафията от властта в държавата.

 32. 32 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2042 Неутрално

  Брей, колко много плачещи на чужд гроб. ЕС е поставен в шах със приетия закон който не позволява удължаване на срока след 2020, така че да решават каква сделка ще искат, щото лошо ако останат без такава.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 33. 33 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Сега , като излязат от ЕС на британците трябва да се наложат веднага: Мита и визи.

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 34. 34 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1416 Весело

  Някои врачки и калпави анализатори не го виждаха по този начин брекзитирането....
  —цитат от коментар 26 на Велков


  Не дълбай па ти тас кървяща рана ...!

 35. 35 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#34] от "Phaeton.":

  Сега ми е паднало...

 36. 36 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1416 Весело

  Истинския край на глобалистката Европа ще започне, когато започнат търговските преговори ЕС - Великобритания!

  От сега ви казвам- пригответе се за емоции!

  Това започвам да го повтарям периодично, за да има време да влезе в кухите глави, както повтарях с години , че Брекзит ще има, когато Великобритания е готова за него, че Брекзит е шамар за Меркелица- основната причина за събитието и че един ден британците ще потърсят сметка от политиците, които си позволиха да пренебрегнат народния вот от референдума !

 37. 37 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3247 Неутрално

  До коментар [#36] от "Phaeton.":

  Тоест искаш да ни обясниш, как треперещите французи, германци, испанци, холандци, белгийци, италианци и така нататък с треперещи ръце ще чакат милостиня от британската кралица, а Борката Джонсън ще разпределя подаянията...?!? :)))

  Бивш tww09306483.
 38. 38 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  " След като е напуснала ЕС, Великобритания има право да започне търговски преговори с държавите извън съюза (но те трябва да започнат да действат, след като британците вече не са част от единния европейски пазар). Номер едно в списъка са САЩ и в Лондон се надяват на сделка преди президентските избори там в началото на ноември 2020 г. "

  Между другото, САЩ обявиха , че ще наложат още мита за европейски стоки, освен вече обявените.

 39. 39 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#36] от "Phaeton.":Тоест искаш да ни обясниш, как треперещите французи, германци, испанци, холандци, белгийци, италианци и така нататък с треперещи ръце ще чакат милостиня от британската кралица, а Борката Джонсън ще разпределя подаянията...?!? :)))
  —цитат от коментар 37 на Petleshev


  Не казвам такова нещо, ама в Добрич ще трябва да се напънете сами, за да загреете какво следва!

 40. 40 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 743 Неутрално

  След дългото клатене набързо ще се изхвърлят на мокрия песък :)

 41. 41 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2042 Неутрално

  До коментар [#18] от "padrino":Хайде по-малко патос, нали не си мислиш, че отношенията в такъва сделка ще са равноправни.Янките бързо и с кеф ще ги залеят с всичко от ГМО царевица до китайски маратонки, с етикети Made in USA, ама англетата (-Шотландия), какво точно ще изнасят за САЩ- финансови услуги, строителство, подстрижка?Чакам за твоето мнение, поименно, моля.
  —цитат от коментар 30 на klecho


  чети бре, човек. Ето от тук може да започнеш:

  https://simple.wikipedia.org/wiki/FTSE_100_Index

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 42. 42 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 563 Неутрално

  Между другото, САЩ обявиха , че ще наложат още мита за европейски стоки, освен вече обявените.
  —цитат от коментар 38 на Phaeton.


  Само това чакаха щатите, британците формално да излезат, за да избацат митата. Затова и меркелица 3 години драпа със зъби и нокти да спре брекзит или да се получи мек брекзит, така че британците да останат в митническия съюз. Да ама не.

  Народът на острова окончателно си каза думата и можем вече официално да определим датата 12 декември 2019 като началото на разпада на ЕС.
 43. 43 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2042 Неутрално

  До коментар [#42] от "TPOTOAP":

  ЕС няма да се разпадне, колкото и да си мечтаеш.
  просто мястото на УК никога не е било там

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 44. 44 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2966 Неутрално

  Хайде стига с тия нещастници!Лакомията на техни височества изобщо не ме интересува!!Не ме интересува и простотията на българските работници, с която ходят да им вършат мръсната работа. Каквото спечелят го оставят там за разходи и нищо не им остава. Да вземем да си изчистим и подредим кочината. Защото това, че сме станали място за заравянето и изгарянето на боклука на мафията от Европа, е нещо което показва каква шайка бандити са ни яхнали. Отворете си очите българи. Ние все още си имаме изключително добра природа и вместо да обявим цяла България за зелен оазис в който се спазват определени напредничави здравословни и екологични стандарти, скоро може да унищожим този земен рай. На тази територия трябва да се забрани ползването на определени торове и препарати и имитации на храна. Изобщо трябва да покажем, че искаме да се погрижим за децата и внуците ни. Това не е трудно, но започва с изгонването на мафията от властта в държавата.
  —цитат от коментар 31 на proizvoditel


  -----------------------------


  Протести трябват. Те и горите изсекоха.

  Любовта ще спаси света!!!
 45. 45 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6204 Неутрално

  Брексит окончателно беше избран. Успех на съседите (вече съседи), като помним, че е добре да имаш добри отношения със съседи, които мислят като тебе.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 46. 46 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 923 Неутрално

  До коментар [#41] от "kaiser":

  Предполагам си наясно, че фондовата борса не е нищо повече от един виртуален тезгях, на който се търгуват ценни книжа.

  Печалбите са за търговците, не за жадно обикалящите около масата.

 47. 47 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#36] от "Phaeton.":

  Така е... лошите анализатори не отчетоха нещо елементарно - британската гордост....

 48. 48 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 799 Неутрално

  Прогнозирам 3 неща през 2020г.
  1 Вероятност от Кончина на 93г.кралица
  2.Нови трудности около Брекзит.
  3.Нов лабиринт от проблеми.
  4.Гешев ще пребори престъпността
  5.Пулев ще играе бокс през 2021г.

 49. 49 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3247 Неутрално

  До коментар [#39] от "Phaeton.":

  Какво следва? Разпад на ЕС и неизбежна победа на комунизма?!? :)))

  Бивш tww09306483.
 50. 50 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3247 Неутрално

  До коментар [#42] от "TPOTOAP":

  Недей да бъркаш Европейския съюз със Съветския съюз. ;)

  Бивш tww09306483.
 51. 51 Профил на subsonic
  subsonic
  Рейтинг: 636 Разстроено

  House of Commons != Камара на Общините

 52. 52 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 563 Неутрално

  До коментар [#42] от "TPOTOAP":Недей да бъркаш Европейския съюз със Съветския съюз. ;)
  —цитат от коментар 50 на Petleshev


  Не ги бъркам изобщо. Но ми прави впечатление как сегашните апологети на ЕС го защитават със същите 'изразни средства' и плам, с каквито едно време комунетата не даваха да се издума нищо лошо за СССР.

 53. 53 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2505 Неутрално

  Тъжно. Все се надявах да стане чудо. Европа, без Великобритания, никога няма да е цяла.
  П.С.Да споменавам ли произхода на премиера, кмета на столицата и финансовия министър или направо да поднасям извинения?

 54. 54 Профил на btc18521004
  btc18521004
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#39] от "Phaeton.":Какво следва? Разпад на ЕС и неизбежна победа на комунизма?!? :)))
  —цитат от коментар 49 на Petleshev


  Е, сега нашенските комундели ще вземат да тръпнат от очакване и емоции. Такава мъка е за тях в този ЕС и това НАТО, че не знам как са издържали досега. :)))
  Един пък без да е прочел и една страница от 547- те на споразумението между бритките и ЕС, вече определи първите за победители в преговорите. Този "бисер" трябва да го прочете мосю Барние. ;)

 55. 55 Профил на nmq25555650
  nmq25555650
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#2] от "fjp58603113": Тотална катастрофа си ти и идиотите като тебе които си чешат езиците в този форум. ЕУ са бита карта, помияри-либерасти които никой по света не бръсне за слива.

 56. 56 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 799 Неутрално

  Пежо и Фиат се обединяват, Боинг трупа загуби, а под изпълнители са Британски фирми.
  Паунда пада...
  Чудеса в Англия няма да се случат през 2020г.

 57. 57 Профил на illusion.therapy
  illusion.therapy
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Сценарият е Брекзит да се отлага възможно най-дълго време.
  Англоезичните започват да се изолират и да наблюдават отстрани останалия свят, който вече е хвърлен в хаос и предстоящо преселение на народите. Европа я очакват конфликти и разделение (което вече се случва във Франция, Испания, Украйна), подклаждано от наглосаксонците, както и милиони мигранти. Като потенциален конкурент за световно превъзходство, тя трабва да бъде маргинализирана. Качеството на живот в ЕС ще се понижава, ще бъде тупан като брашнен чувал от Америка, блокирайки достъпа му до евтините ресурси от Русия, чрез санкции и рестрикции. Междувременно той ще започне да се разпада, тъй като целите за които е създаден, вече са постигнати.

 58. 58 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#54] от "btc18521004":

  Май вече ти обясних веднъж, е има разлика между споразумение за Брекзит и търговско споразумение между ОК И ЕС!

  Явно не е хванало дикиш!

 59. 59 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3247 Неутрално

  До коментар [#54] от "btc18521004":

  Наскоро давах за пример едно милиционерско синче, дето се скъсваше да плюе по ЕС... Ама не можа да ми отговори, къде щеше да бъде, ако не беше ЕС и как щеше да отиде да работи и живее във Великобритания, че и паспорт да вземе. Въпросното синче, беше и тесен специалист на тема най-нови руски оръжия и с голяма жар разясняваше за ракети, самолети и танкове. Естествено, даже и казарма не знаеше какво е, а автомат е виждало само в Кънтър-а... ;)

  Бивш tww09306483.
 60. 60 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  Брексит окончателно беше избран. Успех на съседите (вече съседи), като помним, че е добре да имаш добри отношения със съседи, които мислят като тебе.
  —цитат от коментар 45 на penetrating

  Цялата им кампания по брекста беше с мотото да изгонят българи и румънци къде им подяждали социалната система и как хубаво ще им е след това. В тоя период бях там и просто нямаше начин да загледаш телевизия и да не чуеш тия приказки. Не поляци, не други европейци, не даже тарамбуките от Африка и къде ли не - българите и румънците точно. А ББ и правителство мълчаха като партизан на разпит...
  Та ти ако мислиш така, лошо, защото българите там почти всички бачкат яко, за разлика от англичаните къде цели градове са на социални помощи. И не само българите, работят чужденците.

 61. 61 Профил на katerina_slavova
  katerina_slavova
  Рейтинг: 458 Неутрално

  По-скоро става въпрос за власт. Старите империалисти не щат да им се нарежда от централата на ЕС, но за зла беда силата им отдавна е залязла и изхода от съюза всъщност няма да им донесе това, което искат.

  Кралицата и тя не иска да пуска кокала. ЮК извън ЕС ѝ дава на кралския двор още повече инструменти за власт.

  Да му мислят обикновените британци, защото всъщнсот те са фъкт. Вождовете им ще са си ок, както преди, така и сега.

 62. 62 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7830 Неутрално

  Започва началото на края, който никой не знае, кога точно ще настъпи.

 63. 63 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2042 Неутрално

  До коментар [#46] от "klecho":

  Нямам предвид фондовата борса. В линка има списък със стоте най големи компании които са основата на британската икономика. Погледнете им печалбите, какво произвеждат, колко персонал имат. Някой по нагоре разправяше, че нямало какво да предложат. :)

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 64. 64 Профил на Sar
  Sar
  Рейтинг: 296 Неутрално

  И ако някой се е съмнявал от къде идват парите на кресливите либерасти, които са доста по-малко от брекзитаджиите, но се чуват много повече https://www.dailymail.co.uk/news/article-7668695/Tories-call-investigation-3million-George-Soros-funnelled-anti-Brexit-campaign.html Да, разбира се, финансира ги Сорос.

 65. 65 Профил на btc18521004
  btc18521004
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#54] от "btc18521004":Май вече ти обясних веднъж, е има разлика между споразумение за Брекзит и търговско споразумение между ОК И ЕС!Явно не е хванало дикиш!
  —цитат от коментар 58 на Phaeton.


  Търговското споразумение ще е на базата на онова споразумение от 547 стр.

 66. 66 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 563 Неутрално

  До коментар [#65] от "btc18521004":

  Търговското споразумение ще е на базата на политическата декларация, не на споразумението за напускане

 67. 67 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4429 Неутрално

  До коментар [#27] от "Иво":
  " Да се свършва вече с тази сага, че омръзна страшно много както на европейците, така и на британците. "

  Упрекът ти трябва да е към медиите , които обръщат прекалено много внимание на Брекзит. Можеше този процес да става по-тихо и спокойно. Медиите го натрапват и истеризират.

 68. 68 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 571 Неутрално

  С Брекзит започва пълният разпад на Европейския съветски съюз.
  В Дневник няма са го кажат,но последните проучвания в Полша показват, че мнозинството поляци са на мнение,че извън ЕС ще бъде по-добре за Полша. Излизането на Великобритания ще даде голям кураж на поляци и други са напуснат ЕС.

 69. 69 Профил на btc18521004
  btc18521004
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#65] от "btc18521004":Търговското споразумение ще е на базата на политическата декларация, не на споразумението за напускане
  —цитат от коментар 66 на TPOTOAP


  Споразумението за напускане засяга всички аспекти на досегашните договорености на Британия с ЕС. Това включва движение на стоки и хора, митническия съюз, банковия, европейското законодателство, граници, и т.н. Напускането на ЕС става при определени условия и те ще имат значение при бъдещите преговори в това число и търговските. Не случайно досега британския парламент не подписваше дспоразумението, което прие Мей, а и де факто Джонсън. ЕС не отстъпи и освен една незначително поправка не промени нищо.

 70. 70 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4267 Неутрално

  Този ход на Кралицата не е изненада!Сега да видим дали/по-точно кога/ Великобритания ще започне да се разпада!

 71. 71 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4267 Неутрално

  До коментар [#2] от "fjp58603113":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Гарантирано!

 72. 72 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4267 Неутрално

  До коментар [#4] от "fjp58603113":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Твърде вероятен сценарий!

 73. 73 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4267 Любопитно

  До коментар [#6] от "fjp58603113":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Аз се обзалагам , че ще има удължаване на гратисният период!Досега Борката имаше късмета да е на "гребена на вълната" във Великобритания, но няма как да се задържи , ако не докара прилична сделка в Лондон!Важното е ЕС да си защити занапред интересите и да стимулира процесите на разделение на Острова- да се даде политическо рамона на независима Шотладния и Обединена Ирландия!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK