Брюксел за сделката на Китай и САЩ: Дяволът е в детайлите

Фил Хоган

© Reuters

Фил ХоганЕвропейският съюз ще провери дали голямата сделка, постигната между САЩ и Китай, отговаря на световните търговски правила, заяви еврокомисарят по търговията Фил Хоган, цитиран от "Ройтерс".


В сряда президентът на САЩ Доналд Тръмп и китайският вицепремиер Лю Хъ подписаха първата фаза от споразумението за уреждане на двустранните си търговски спорове. Китай се ангажира да купи стоки от САЩ на стойност около 200 милиарда долара за две години, включително земеделски продукти за десетки милиарди долари. Сделката съдържа и механизъм за налагане на поетите ангажименти. Тръмп заяви, че ако се постигне съгласие за втората фаза, митата на САЩ върху китайски стоки ще бъдат намалени.


"Дяволът е в детайлите", каза Хоган, като добави, че детайлите са засега "малко непълни". "Те излязоха от обичайната рамка за сключване на сделки и се договарят директно на двустранна основа и ще трябва да оценим дали това е съвместимо със Световната търговска организация", допълни еврокомисарят.
По думите му "структурните реформи" в Китай, които ЕС и САЩ искат, не са разгледани в споразумението и ЕС иска да види какво е на масата във втория етап на преговорите между САЩ и Китай.


Той освен това заяви, че САЩ и ЕС спешно трябва да решат спора си за самолетните субсидии. Само Пекин и китайската въздухоплавателна индустрия, посочи Хоган, в крайна сметка ще се облагодетелстват от трансатлантическия митнически спор.


Попитан за спора между Франция и САЩ за цифровия данък, заради който Вашингтон заплаши да наложи 100% мита на френски стоки, Хоган отговори, че мисли, че ще се намери начин за прилагане на световен данък за технологичните гиганти като "Амазон" и "Гугъл".


"В крайна сметка мисля, че всеки приема, включително и САЩ, че ще има световен данък за технологичните компании", посочи той, добавяйки, че до задълбочени разговори може да се стигне до 2021 или 2022 г.


Еврокомисарят повтори коментарите на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен от миналата седмица. Тогава тя каза, че е невъзможно Великобритания да договори всички аспекти на бъдещите си отношения с ЕС до края на 2020 г. - крайния срок, поставен от премиера Борис Джонсън. Според Фон дер Лайен двете страни ще трябва да приоритизират.

Ключови думи към статията:

Коментари (45)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2143 Весело

  За съжаление и на нас, като членове, комуноидите в Брюксел дотам го докараха, че вече никой не ги пита.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 2. 2 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 4414 Весело

  Дяволът си е дявол , където и да го крият …..всичко друго е от " лукавого ".....у нас , обаче е на показ , всички го виждат , ама не им прави впечатление !

 3. 3 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3425 Весело

  ... "Те излязоха от обичайната рамка за сключване на сделки и се договарят директно на двустранна основа и ще трябва да оценим дали това е съвместимо със Световната търговска организация", допълни еврокомисарят ...

  Бе то че не е съвместимо - не е.
  Но е напълно свместимо с днешните световни реалности.
  Че то от години насам Старият Световен ред като институции е бастисан, бе хора!
  То ООН, че вече даже и НАТО ги шунтират кой когато и както му изнася, та някакво си СТО ли!
  Даже СТО-то го пренебрегват когато им изнася и нашичките от ЕС, та за Щатите и Китай ли се чудите?

 4. 4 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 2584 Неутрално

  Само че Тръмп изобщо не се интересува от правилата на световната търговска организация. Ако е в интерес на САЩ, той се обръща към СТО, ако не е я изолира и като нищо може да обяви, че САЩ излизат от СТО.

 5. 5 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 8844 Неутрално

  САЩ на Тръмп се затваря още повече. ЕС трябваше вече да го е разбрал

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 6. 6 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3425 Весело

  САЩ на Тръмп се затваря още повече. ЕС трябваше вече да го е разбрал
  —цитат от коментар 5 на penetrating


  Не, че нещо, ама ... би ли обЯснил как се затварят Щатите подписвайки договори с ... Китай? И с Мексико и Канада преди това, и с Япония преди това ... И готвейки широкообхватни договори с Британия, Бразилия в близко бъдеще?

 7. 7 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2143 Весело

  До коментар [#6] от "xm...":

  И аз това се канех да питам, ама ти ме изпревари, пък и си го формулирал по-добре...

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 8. 8 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1389 Весело

  Ха-ха-ха!!!!
  Най-големите "комунисти",
  се споразумяха с най-големите "капиталисти",
  да си менкат стоките безмитно!
  А у форума денонощно ги громяха уж ,
  като противници!

 9. 9 Профил на dzenlandia
  dzenlandia
  Рейтинг: 499 Неутрално

  О, ужас! ЕС щял да провери сделката. Е това вече е непоносим удар за Тръмп и Си.

  Крайно време е институциите на ЕС да се огледат и да видят реалността, в която живеем. Докато световните сили сключват търговски сделки, които ще изведат икономиките им далеч пред икономиката на ЕС, ние се занимаваме със "зелени сделки", които на практика ще имат НУЛЕВ ефект върху околната среда (ЕС произвежда едва 9% от въглеродните емисии). Докато се усетим, ще сме невъзвратимо изостанали в технологичните иновации, икономиката и във всяка сфера, която реално генерира просперитет.

 10. 10 Профил на amerikanbastard
  amerikanbastard
  Рейтинг: 766 Неутрално

  Европейският съюз ще провери дали голямата сделка, постигната между САЩ и Китай, отговаря на световните търговски правила, заяви еврокомисарят по търговията Фил Хоган, цитиран от "Ройтерс".
  ***
  И какво ще стане ако не отговарят на световните търговски правила?
  Брюкселски смешници Sir!

  Freedom's just another word for nothin' left to lose
 11. 11 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 1794 Весело

  Интересен дебат мина във вътрешните работи на Белгия. Отхвърлена беше резолюцията за изгонването на ядреното оръжие от страната. С разлика от 5-6 гласа. Това ако беше минало щеше да е егати цирка. Но и така сигналът е даден.
  Цари пълно спокойствие между " съюзниците".

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 12. 12 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 1373 Неутрално

  Най-големите претенции на щатите към Китай са за нечестното търговско предимство на жълтите държавни корпорации, което те имат благодарение на субсидиите, които им дават. Това е позицията и на ЕС по въпроса.
  Но - каквито и сделки да се сключват в областта на търговията, интересите на щатите и Китай са антагонистични.
  Това, което сега договориха е просто някакво начало, , което никой не знае дали ще доведе до нещо по-съществено. Аз мисля, че Китай няма никакво намерение да търгува честно и занапред.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 13. 13 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1238 Неутрално

  Спете спокойно деца и сънувайте зелени поля...

 14. 14 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3938 Неутрално

  Никой не казва че с Китай ще е лесно. Но, дали да не започнем да коментираме натискът на Китай към германската автоиндустрия по повод ексклузивната роля на Хуауей за изграждане на 5-Джи мрежата в Германия и лобиране в ЕС вместо помощ на "Ериксон" или "Нокия"?

 15. 15 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 3450 Неутрално

  Като става въпрос за детайли да уточним един важен детайл. Всички знаят, че китай и преди е обещавал много и преди е подписвал споразумения, но никога не ги е спазвал. Но за пръв път в договор с Китай има ясен и строг механизъм за контрол върху спазване на поетите обещания. Преди по законите на СТО като имаше спор, започваше дело и това дела приключваше най-бързо след три години. През това време ощетените американски фирми вече са фалирали. Сега срокът е сведен до 90 дни. Ако Китай наруши споразумението, САЩ имат право едностранно да разгледат случая и да наложат наказания, мита или други забрани и пр. и Китай няма право да отговаря с насрещни мерки и да отмъщава. За пръв път в договор има подобен механизъм. Но както казват европейците, дяволът е в детайлите. А най-важният детайл е, че Тръмп е президент. При всички предишни президенти не е имало политическа воля и не са имали желание, или са изпитвали страх да наказват Китай. При Тръмп няма този проблем. По всяко време може да ги изпердаши с нови мита, или да им наложи забрани като на Хуауей. Това е още един повод да преизберем Тръмп.
  Между другото, Хуауей не е в сделката. Американската страна е казала, че Хуауей ще остане изключена от бизнеса поради съобръжения за националната сигурност и толкова.

 16. 16 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 3450 Неутрално

  Забележете един много важен пасаж от статията- "Европейският съюз ще провери дали голямата сделка, постигната между САЩ и Китай, отговаря на световните търговски правила..."

  Тази сделка не отговаря на правилата на Световната търговска организация. Световната търговска организация вече е в миналото и европейците ще останат последните, които ще работят по нейните правила. Световната търговия преминава на двустранна основа. Тръмп, респективно САЩ, не признават груповите глобалистки търговски договори. Тръмп направи догови с Канада, с Мексико, с Япония, с Южна Корея, с Китай и тази година му предстои да направи двустранен договор с Великобритания. И всички тези договори не са съобразени с правилата на Световната търговска организация. Те си имат свои механизми за контрол и арбитраж и Световната търговска организация става излишна. Сега европейците започват да разбират, че са изостанали и живеят в старо време. Очаквам да започнат да ритат заради това, че Тръмп е разрушил Световната търговска организация, но никой няма да им пречи те единствени да търпят загуби от придържането си към правилата на СТО.

 17. 17 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 3450 Неутрално

  Само че Тръмп изобщо не се интересува от правилата на световната търговска организация. Ако е в интерес на САЩ, той се обръща към СТО, ако не е я изолира и като нищо може да обяви, че САЩ излизат от СТО.
  —цитат от коментар 4 на Voiko


  Тръмп няма нужда да обявява, че САЩ излизат от СТО. Те излизат де факто с всеки следващ договор, сключен на двустранна основа. Огромната част от американската търговия вече е на двустранна основа и няма нищо общо със СТО. Като не броя Великобритания, защото там договорът е сигурен, остава единствено търговията с ЕС и САЩ ще са изцяло извън СТО.

 18. 18 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 3450 Неутрално

  САЩ на Тръмп се затваря още повече. ЕС трябваше вече да го е разбрал
  —цитат от коментар 5 на penetrating


  И как САЩ се затваря, като прави нови и нови договори? Какво разбираш под затваряне? За мен се случва точно обратното, с всеки нов договор САЩ се отварят към останалия свят, търговските обеми се увеличават, възможностите за международна търговия нарастват, стимулира се растежът на икономиките.

 19. 19 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 3450 Неутрално

  Най-големите претенции на щатите към Китай са за нечестното търговско предимство на жълтите държавни корпорации, което те имат благодарение на субсидиите, които им дават. Това е позицията и на ЕС по въпроса. Но - каквито и сделки да се сключват в областта на търговията, интересите на щатите и Китай са антагонистични. Това, което сега договориха е просто някакво начало, , което никой не знае дали ще доведе до нещо по-съществено. Аз мисля, че Китай няма никакво намерение да търгува честно и занапред.
  —цитат от коментар 12 на меншевик


  И САЩ нямат никакво намерение вече да му пускат аванти и да си затварят очите за нечестната търговия. Затова за пръв път в международен търговски договор е заложен подобен механизъм за контрол и наказания.

 20. 20 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3626 Весело

  До коментар [#16] от "gozambo":

  Гозамбо, ти разнищи договора и го засипа със суперлативи преди дори да е влязъл в сила. Приписваш на Тръмп някакви дълбоки аналитични способности ако Китай така, ако Китай иначе.
  А само преди месеци ти тръбеше, отново със същата убеденост, че Тръмп изобщо не цели да сключва договор, напротив - искал да спре всякаква търговия с Китай. Защото това било част от някакъв грандиозен план да свали властта, а Китай да се разпадне на няколко части. Не ти сече брадвата на едно място.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 21. 21 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 3450 Неутрално

  Аз не бях прочел коментарите, но сега видях, че повечето форумци са обърнали внимание на проблема със СТО.

 22. 22 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 840 Неутрално

  Какво ще проверявате бе, тикви нещастни левичарски некадърни? Все едно Малеш (Микрево) да проверява сделка между Реал (Мадрид) и Байерн (Мюнхен)... Заради тези некадърни евробюрократи никой не бръсне ЕС за нищо.

 23. 23 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3626 Любопитно

  До коментар [#14] от "daskal1":

  Във Великобритания пък шефът на Ми-5 нямал нищо против да ползват компоненти на същата компания въпреки изричните предупреждения на американските “колеги”, че тези са свързани с китайското разузнаване и това може да повлияе на бъдещето сътрудничество. Което традиционно е доста тясно.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 24. 24 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3938 Неутрално

  До коментар [#23] от "vesolr":

  Напълно възможно, въпрос на стратегия и интереси. Все пак ти сигурно си по-добре запознат с реалностите и възможностите в бъдеще чрез един ъпдейт да се добавят несъществуващи функции на системата. Поне в САЩ китайците крадат технологии доста масово, по някои данни на разузнаването за над 600 милиарда годишно, особено военни разработки.
  Аз имах конкретно натискът на Китай към Фолксваген и оттам лобирането за 5Г в Европа. да бъде оставено на Хуауей.

 25. 25 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3626 Неутрално

  До коментар [#24] от "daskal1":

  Мисля че още през 2017 бяха погнали сериозно Хуауей в САЩ (или се бъркам с друга компания) и само личната молба на др. Си пред Тръмп ги задържа над водата.
  Да се дава ключ за “къщата” на чуждо разузнаване е доста лекомислено, не ги разбирам британците.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 26. 26 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3938 Неутрално

  До коментар [#25] от "vesolr":

  Да, нали Канада задържа дъщерята на собственика, която е и финансов вице-бос и Китай вдигна сериозна шумотевица (тя имала две къщи за по над 8 милиона в Канада). Самият татко е герой на Китайската Народоосвободителна Армия и т.н., с подходяща биография е заслужил доверието на Партията.

 27. 27 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3486 Неутрално

  До коментар [#25] от "vesolr":
  Да се дава ключ за “къщата” на чуждо разузнаване е доста лекомислено
  >>> Не ги мисли толкова британските рицари на плаща и кинжала( на Нейно Величество).
  Те си имат пощенски гълъби за по-важните съобщения.

 28. 28 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3626 Любопитно

  До коментар [#27] от "тулса":

  Защо да не ги мисля, партньорството на Файв Айс е много важен компонент за Запада, не можем да чакаме на пощенските гълъби... през океана.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 29. 29 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3486 Неутрално

  До коментар [#28] от "vesolr":не можем да чакаме на пощенските гълъби... през океана.
  >>> За това си имат пощенски ...делфини.:)

 30. 30 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3486 Неутрално

  До коментар [#28] от "vesolr":
  Един нов туит от нашия човек:
  "Mini Mike Bloomberg ads are purposely wrong - A vanity project for him to get into the game.."
  https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1218174158280019968
  И малко на импийч- вълна:
  President Trump plans on adding former independent counsel Kenneth W. Starr and the defense lawyer Alan Dershowitz to his legal team for his trial by the Senate, a person briefed on the plan said Friday.

 31. 31 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 3450 Неутрално

  До коментар [#16] от "gozambo":Гозамбо, ти разнищи договора и го засипа със суперлативи преди дори да е влязъл в сила. Приписваш на Тръмп някакви дълбоки аналитични способности ако Китай така, ако Китай иначе.А само преди месеци ти тръбеше, отново със същата убеденост, че Тръмп изобщо не цели да сключва договор, напротив - искал да спре всякаква търговия с Китай. Защото това било част от някакъв грандиозен план да свали властта, а Китай да се разпадне на няколко части. Не ти сече брадвата на едно място.
  —цитат от коментар 20 на vesolr


  Мунчо,точно това правеше Тръмп,разкачаше двете икономики,прекъсваше търговските отношения и призававаше всеки ден американските компании да напускат Китай. Това,че ти си пропуснал този факт говори единствено за твоята неграмотност. На теб трудно може да ти се обясни какво точно се случва в политиката,че в момента съществуват и двете опции-или Китай става пазарна икономика по подобие на западните, или се прекъсват търговските отношения. Самият догавор е направен така,че хем да има морков,хем тояга. При всяко кръшкане на китайците Америка ще намалява търговията с Китай. Знам,че ти е сложно.
  За аналитичните способности на Тръмп- не виждам налице твои аналитични способности,за да оценяваш тези на Тръмп. Тръмп просто разби стария световен ред е създаде нов. Продължава да го създава новия,да гради. Подобни дела в човешката история са извършвали само велики водачи.

 32. 32 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 3450 Неутрално

  В областта на икономиката Тръмп обедини Америка. Всички търговски договори се приемат в Конгреса и Сената с абсолютно мнозинство. За договорът с Мексико и Канада днес гласуваха 85 сенатори от 100 и отива на бюрото на Тръмп да подпис. Чък Шумър гласувал против,защото тамало нищо за климата.

 33. 33 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 3450 Неутрално

  До коментар [#24] от "daskal1":Мисля че още през 2017 бяха погнали сериозно Хуауей в САЩ (или се бъркам с друга компания) и само личната молба на др. Си пред Тръмп ги задържа над водата.Да се дава ключ за “къщата” на чуждо разузнаване е доста лекомислено, не ги разбирам британците.
  —цитат от коментар 25 на vesolr


  Какво има да ги разбираш,да не зависи тази работа от шефа на разузнаването ? В момента доста кадри правят парчета заради Тръмп, но в крайна сметка здравия разум надделява. А това може да е и просто партенка на либералната медия.

 34. 34 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3626 Весело

  До коментар [#31] от "gozambo":

  Бачо Ваньо, твоето се нарича фурнаджийска лопата. Отправната ти точка е 1 - Тръмп е велик, без значение какво прави. Когато гроздето е високо, то ти се струва кисело - затова и говореше, че няма да има договор, такъв не е нужен, друга е гросмайсторската цел на Вожда. В един момент обаче Тръмп кляка, подписва договора и пред теб стои новата задача - как да се врътнеш на 180 градуса и да обясниш защо противоположното на това, което си проповядвал, е вярно.
  Това не те прави анализатор, а -лизатор.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 35. 35 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3626 Весело

  До коментар [#33] от "gozambo":

  Каква партенка, навсякъде публикуваха какво е казал шефът на Ми-5. Ти си по партенките, аз говоря какво пише в сериозната преса, а не в конспираторските анонимки.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 36. 36 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 3450 Неутрално

  До коментар [#31] от "gozambo":Бачо Ваньо, твоето се нарича фурнаджийска лопата. Отправната ти точка е 1 - Тръмп е велик, без значение какво прави. Когато гроздето е високо, то ти се струва кисело - затова и говореше, че няма да има договор, такъв не е нужен, друга е гросмайсторската цел на Вожда. В един момент обаче Тръмп кляка, подписва договора и пред теб стои новата задача - как да се врътнеш на 180 градуса и да обясниш защо противоположното на това, което си проповядвал, е вярно.Това не те прави анализатор, а -лизатор.
  —цитат от коментар 34 на vesolr


  Ти просто лъжеш. Като се извади казаното он контекста винаги може да се докара тълкуване точно обратното на това,което човек е казал.
  Ти освен,че си човек без достойнство и подлец, ти си и неграмотник. Аз не пиша заради теб. Аз зная,че в твоята главичка е невъзможно да влезе нещо. Аз пиша за хората,които разбират за какво става въпрос. Ти си ходил на училище и си чел вестници колкото да запаметиш малко терминология,но без да я разбираш. Ти използваш думи и изрази,на които не разбираш значението. Навремето на такива като теб им казваха полуинтелигенти. Полуинтелигентът знае от тук таме по нещо,но има претенции че знае всичко.
  Пресен пример. По-горе лансираш с вид на експерт бисера,че Тръмп нямал аналитични способности. Но ти не разбираш каква глупост е това. Не разбираш,защото никога не си учил философия. Ако беше изучавал философия и след това се беше запознал с теория на системите, щеше да знаеш,че когато се отнася до системи,особено големи системи,с каквито един президент има работа, не само се анализира,а се и синтезира. Анализът и синтезът като противоположни процеси вървят заедно и са в органично единство. В президентската канцелария аналитичните доклади са само купища хартия,ако няма кой да седне и да ги синтезира и да очертае новите параметри на системата и промените,които ще доведат до новото състояние. Не разбираш процеса, но нали трябва да се изхвърлиш с някоя учена дума,та белки някой те вземе за грамотен.

 37. 37 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3626 Неутрално

  До коментар [#36] от "gozambo":

  Ти просто обиждаш като ти кажат истината в очите. Същите хвалби ги пишеше по адрес на Обама. Сега е Тръмп. След време не знам кой ще хвалиш - Стив Банън или някой нов Месия.
  В случая твоята теза издиша защото вариантите са взаимноизключващи се. Или спираш търговията или търсиш споразумение. Ти се луташ и според ситуацията ту едното, ту другото избутваш напред. Все едно да говорим за "малко бременна" - ами няма такова нещо. И това не е само по тази конкретна тема, а най-редовно.
  Не бери грижа за моето образование, какво са ме учили и т.н.. Проблемът ти е, че имаш адски голямо самочувствие, което не е подплатено с нищо, но анализаторски способности нямаш. Ти се въртиш около конспирации, сензации, измишльотини, които после преправяш и напасваш според основните "стълбове" на твоята "философия" - за всичко са виновни "евреите", Сорос, Ротшилд. Като добавим и пословичната ти хомофобия се получава токсичен коктейл от предразсъдъци и невежество. Така че по-скромничко, не се големей се научи да признаваш, когато си сбъркал в големите си надежди и очаквания.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 38. 38 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 8844 Неутрално

  До коментар [#6] от "xm...":

  Дяволът е в детайлите. Спира действие на подписани договори. Прескачат институции. Поставя условия, което е за сметка на други. Няма лошо, но не е отворена политика.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 39. 39 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 8844 Неутрално

  До коментар [#18] от "gozambo":

  Вижте коментар №38, съжалявам

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 40. 40 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 3450 Неутрално

  До коментар [#36] от "gozambo":Ти просто обиждаш като ти кажат истината в очите. Същите хвалби ги пишеше по адрес на Обама. Сега е Тръмп. След време не знам кой ще хвалиш - Стив Банън или някой нов Месия.В случая твоята теза издиша защото вариантите са взаимноизключващи се. Или спираш търговията или търсиш споразумение. Ти се луташ и според ситуацията ту едното, ту другото избутваш напред. Все едно да говорим за "малко бременна" - ами няма такова нещо. И това не е само по тази конкретна тема, а най-редовно.Не бери грижа за моето образование, какво са ме учили и т.н.. Проблемът ти е, че имаш адски голямо самочувствие, което не е подплатено с нищо, но анализаторски способности нямаш. Ти се въртиш около конспирации, сензации, измишльотини, които после преправяш и напасваш според основните "стълбове" на твоята "философия" - за всичко са виновни "евреите", Сорос, Ротшилд. Като добавим и пословичната ти хомофобия се получава токсичен коктейл от предразсъдъци и невежество. Така че по-скромничко, не се големей се научи да признаваш, когато си сбъркал в големите си надежди и очаквания.
  —цитат от коментар 37 на vesolr


  Мунчо,политиката се променя, тя не е една и съща. До вчера не можеха да се разберат за договор и политическата линия беше да се прекъсват търговските връзки. Днес се съгласиха на договор и отстъпки и политиката се промени. Аз коментирам случващото се,не я правя аз тази политика.
  За твоето образование се сетих за Чудомир -"Аз, с това образавание,да пася селския бик...!" Професионален кибик във форума.

 41. 41 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 3450 Неутрално

  До коментар [#6] от "xm...":Дяволът е в детайлите. Спира действие на подписани договори. Прескачат институции. Поставя условия, което е за сметка на други. Няма лошо, но не е отворена политика.
  —цитат от коментар 38 на penetrating


  Прескача всякакви глобалистки институции.
  Ако не бяхте слушали новините за импийчмънта, а бяхте слушали речта на Тръмп в ООН, щяхте да знаете програмата на Тръмп, а тя е да се унищожи глобализма и да се създаде нов световен ред,основан на отношенията между националните държави. Това означава,че международните глобалистки институции ще бъдат с борени. Затова Тръмп се отказа от всички общи международни договори. В момента прави излишна СТО.
  Има три вида глобализъм-западния либерастки, който се бори за едно световно правителство с кукловоди еврейските банкери, китайският- товиат път на коприната със свят управляван от Китай и ислямският. Виждате амбициите на Иран са поведе ислямския свят в завоевателен поход,същите са и на саудитците. Тръмп е вдигнал мерника и на трите вида глобализъм.

 42. 42 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 3450 Неутрално

  До коментар [#6] от "xm...":Дяволът е в детайлите. Спира действие на подписани договори. Прескачат институции. Поставя условия, което е за сметка на други. Няма лошо, но не е отворена политика.
  —цитат от коментар 38 на penetrating


  Спира действието на подписани договори,но на тяхно място създава нови,осъвременени, които дават още по-големи възможности за растеж и по-голяма търговия. Тръмп защитава американския интерес,но също и на партньорите. Договорите не са печалба да единия и загуба за другия. Всички партньори са доволни. Няма такова нещо,че са за сметка на други. От Мексико взема автопромишленост,например или от Канада,но заедно връщат индустрии от останалия свят и мексиканците са хепи.

 43. 43 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3626 Неутрално

  До коментар [#40] от "gozambo":

  Какво се променя за няколко седмици бачо Ваньо? Ти ако си решил да спираш търговията, да сваляш властта и да раздробяваш Китай няма връщане назад, не и за подхвърлено кокалче каквото представлява този договор спрямо мащаба на предишната ти “стратегия” за разцепване на Китай.
  Като ти чета “анализите” винаги се сещам за баснята на Езоп за лисицата и гроздето. Щото като не виждаше надежда, че договор ще има, ти обяви, че Тръмп не го искал и измисли несъществуващ план за унищожаване на Китай. Т.е. най-вероятно не ти, ами си го прочел в някой конспираторски сайт.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3626 Весело

  До коментар [#44] от "gozambo":
  Бачо Ваньо, дойдохме си на думата за твоите “анализи”. Само Сорос си пропуснал.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK