Рамона Стругариу, евродепутат: Няма резултати на прокуратурата в България, мониторингът трябва да продължи

Рамона Стругариу

© European parliament (audiovisual service)

Рамона СтругариуРамона Стругариу е румънски евродепутат от групата "Обнови Европа" в Европейския парламент. Тя бе един от депутатите, задали неудобни въпроси на главния прокурор Иван Гешев по време на негово участие в заседание на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред на Европейския парламент в началото на декември 2019 г. Темата на заседанието беше "Към обща стратегия на ЕС за борба с корупцията и организираната престъпност – засилване на инструментите и подобряване на сътрудничеството между компетентните лица". Наред с друго Гешев беше питан за "Апартаментгейт" и публикации, че евродепутатът Емил Радев искал 4.5 милиона за освобождаването на задържания в България либийски танкер "Бадр" (повече четете тук).


"Дневник" разговаря със Стругариу за върховенството на закона в България и в Европейския съюз като цяло, за Механизма за сътрудничество и проверка, познат като мониторингов механизъм, и за новите начини, по които ЕС се готви да наказва нарушенията на правовия ред във всички държави членки.


- Първият ми въпрос е свързан с изслушването на господин Иван Гешев в Европейския парламент. По време на изслушването се изразиха опасения във връзка с него. Споделяте ли тези опасения и бяха ли отговорите му убедителни за вас?
- Не, не бяха убедителни. Напротив. Всъщност бях изненадана да видя как той се опитва да опакова всички действия на българската правосъдна система и на неговата служба в борбата срещу корупцията и т.н. Очевидно беше там, за да хвали тази работа, може би да изтъкне, че България е готова за вдигане на Механизма за сътрудничество и проверка, да постави нещата в този контекст, защото това беше контекстът по онова време.


Но аз знаех за някои от тези събития във връзка с борбата срещу корупцията в България, във връзка с евентуално участие на хора, които са много близки до него, и някои забележителни случаи на корупция. И аз имах тази информация от различни източници – от гражданското общество, от разследващи журналисти.


Така че изглеждаше доста очевидно, че трябваше да задам тези въпроси. И аз наистина очаквах ясни отговори на тези въпроси, защото това не са теми, които може да се игнорират. Напротив, това са теми, по които дори и част от моите колеги трябва да са по-прями. Беше един наистина неубедителен опит за отговор, когато той каза, че това не са доказани твърдения и че се провеждат разследвания, но без ясни доказателства или резултати, и че говорим повече за административни, а не за криминални въпроси. Той беше много, много разочароващо.


Особено защото, знаете ли, интересното е, че аз видях например снимки на господин (евродепутата Емил – бел.ред.) Радев да пътува за Либия в тази афера с танкера заедно с Димитър Борисов, който, доколкото знам, е много, много противоречив бизнесмен и с господин (Николай – бел.ред.) Гигов, който е оръжеен търговец. Аз видях тези снимки, на които те преговаряха с либийски служители, и това беше ясна ситуация, черно на бяло, която съм шокирана, че остана без отговор.


Накратко, няма присъди или конкретни резултати на прокуратурата в България. Разследванията не са завършили с никакви значителни резултати досега. Това не е лично мнение, това е нещо, което масово се споделя от гражданското общество и от хората в България. И аз видях някои статистики, според които около или над 70% от населението не мисли, че борбата с корупцията по високите етажи наистина работи добре, което би трябвало да буди безпокойство. Аз не бих дошла като главен прокурор или зам. главен прокурор, какъвто беше той по онова време, знаейки, че това се случва и че се е случило по време на мандата ми, за да хваля цялата борба с корупцията в България.


- Европейската комисия препоръча вдигането на Механизма за сътрудничество и проверка в България, но някои страни са против. Очаквате ли той да бъде вдигнат скоро и трябва ли всъщност да бъде вдигнат?


- Мисля, че няма да бъде вдигнат предвид ситуацията, за която говорих досега. И не защото не искаме това да стане. Мисля, че трябва да сме много ясни по този въпрос. Знаете как Румъния и България тръгнаха по този път. Те тръгнаха заедно през 2007 г. с Механизма за сътрудничество и проверка с някои много ясни ангажименти – за независимост на съдебната система, свобода на изразяването, баланс на властите, върховенство на закона и т.н.


Не мисля, че досега е достатъчно, за да се каже, наистина да се обяви на нивото на евроинституциите, че вършите правилно работата си, и да се каже, че сте готови вече да не сте подложени на този механизъм. Той не е дискриминационен. Той беше част от споразумението и от условията, с които тези държави влязоха в ЕС. Това помогна много. Фактът, че те са част от ЕС, може би е нещото, което помогна най-много за по-добра система и истинска демокрация и реформа в тези страни.


Но ние знаем много добре, че този процес не е необратим и трябва да имате продължаващ мониторинг. И когато има влошаване на ситуацията или никакви резултати, както обсъдихме в контекста на борбата срещу корупцията, и няма присъди, значи нещо не работи, както трябва. Така че може би не сме готови за това. Разбира се, аз бих искала моята страна да няма специален механизъм и пожелавам същото и на България.


В същото време казвам, че предвид всичко, което се случва в Европа, със сигурност се нуждаем от механизъм за върховенството на закона за всички държави членки, с който да можем да следим ситуацията с върховенството на закона, за да видим дали има истински резултати в борбата с корупцията, да можем да предприемем действия и да отправим препоръки, защото не става въпрос за това да се сочи с пръст към една или друга страна, а наистина да се придържаме към европейските ценности и към всички ангажименти. Това не е нещо, което сме принудени да направим, а нещо с което сме се ангажирали. И ако искаме да продължим да бъдем ангажирани с тези ценности и да се облагодетелстваме от цялата система на свободи, която ЕС предоставя, трябва да действаме по този начин, а не само да говорим, че го правим.


- Мислите ли, че Механизмът за сътрудничество беше ефективен инструмент? Донесе ли някакъв реален напредък в двете страни?


- Мисля, че помогна много. Мисля, че трябва да имате мониторинг сега, когато сме все повече наясно с това и на европейско ниво. Механизмът за сътрудничество и проверка няма да промени политическата ситуация в една или друга страна. Имате доклад, в който ясно можете да видите как нещата са се променили, дали е имало напредък или не и т.н.


Но в крайна сметка хората в тази страна ще гласуват и те са тези, които ще съобщят за случаи на корупция, и тези, които ще се изправят и ще използват гласа си против това или против системата, която не разделя правилно властите или не предоставя независимост на правосъдието. Те са тези, които решават какъв модел на своето обществото или политика искат. Но фактът, че имахме такъв инструмент, помогна доста в адресирането на проблема, когато стана много важен, както и в това да се поискат коригиращи мерки, когато нещата се влошаваха и когато имахме ситуации, в които очевидно борбата с корупцията и върховенството на закона бяха застрашени.


- Кога очаквате въвеждането на този механизъм за всички страни и по какъв начин той ще бъде по-добър от съществуващите в момента механизми в ЕС?


- Първо, в момента няма всеобхватен европейски механизъм. Второ, това е един от политическите приоритетите на тази (Европейска - бел.ред.) комисия. Но знаете, че не става въпрос за комисията, а основно за държавите членки и за това в каква степен те искат да го обсъдят и да има един подходящ начин за справяне с проблема, защото може би знаете, че в съвета има някои гласове и държави членки, които са против очевидно поради причини, свързани със ситуацията в собствените им страни. Това може да забави нещата.


Въпреки това аз съм оптимист, защото скорошни дискусии показаха, също и в контекста на ситуацията в Унгария и Полша и процедурата по чл. 7, че се нуждаем от това сега повече от всеки друг път, всеки друг контекст. Надявам се, че то ще стане по време на този мандат, че ще го имаме скоро и ще имаме мнозинство не само тук, в Европейския парламент, защото европарламентът призовава за такъв механизъм от няколко години, но и в съвета, между държавите членки, за да се справим с този проблем, да се справим по решителен, а не по страхлив начин или по начин, по който само да прикриваме нещата.


Защото ако очаквате промяна и ако очаквате зачитане на европейските ценности, не можете да се преструвате, че тези неща не се случват. Ако има западни страни, в които е очевидно, че ситуацията не е перфектна, не може просто да гледате към източноевропейските страни и винаги да казвате, че това е специфичен местен проблем, с който те трябва да се справят по техен начин. Това е грешен подход да се гледа на нещата. Предстои време, в което всички да говорим с един глас и да кажем, че се нуждаем от категорично по-ясни механизми, първо, проблемът да се адресира за всички и, второ, може би да бъдем по-бързи и да имаме подходящи санкции или коригиращи мерки, що се отнася до подобрението на нещата.


- Очаквате ли въвеждането на механизъм за спиране на еврофондове за държавите членки, когато има риск за върховенството на закона? Някои държави членки са против. И ще бъде ли това наистина справедлив и ефективен инструмент за справяне с този проблем?


- Това е другият инструмент, който в момента се обсъжда. Става въпрос за условията в рамките на новата Многогодишна финансова рамка и за условията между финансовата подкрепа, еврофондовете и зачитането на върховенството на закона. Мисля, че ако успеем да постигнем един умен подход, при който крайните бенефициенти, гражданите, няма да бъдат засегнати от това, а правителствата определено ще почувстват натиска и решението да не се приема повече да могат да правят каквото си искат без последици, това може да бъде много ефикасен инструмент. Но това наистина зависи от нас, да представим балансирано предложение.


Предложението на Европейския парламент, бих казала, че е много добра начална точка за дискусии, защото съдържа оценка, по-малко тромави процедури за взимане на решение за активиране на такива мерки, няколко степени според това колко сериозни са нещата, няколко вида санкции, трябва да включва и независими експерти, които да оценят дали е налице ситуация на нарушаване на ценностите на ЕС или ситуация, която да води до задействане на тези санкции.


Гледайки към Полша и Унгария, те израснаха и се развиха красиво с европейските пари и мисля, че представлява дълбока липса на уважение в някакъв момент да има правителство, което, първо, игнорира това и ползите, произтичащи от това и, второ, наистина потъпква ценностите на ЕС и на всичко, което най-много ценим. Това не е приемливо на нито едно ниво и не трябва да позволяваме да се случва повече.


- На какъв етап са процедурите по чл. 7 срещу Полша и Унгария? Има ли действително някакъв ефект от тях върху тези държави? (Процедурите може да доведат до лишаване от правото на глас на двете страни в ЕС, но за да се стигне до тази крайна санкция, се минава през няколко етапа с различни мнозинства, а накрая е необходимо единодушие на държавите членки; двете страни си обещаха да се защитават - бел. ред.).


- Нямаме много ясен път напред. Ситуацията е на практика малко блокирана, защото стъпките напред зависят от абсолютно мнозинство, от четири пети от държавите членки, за взимането на решение. Това е изключително трудно да се случи. Винаги може да се намерят приятели и съседи, които не биха подкрепили идеята. Може би те знаят и Орбан знае, че това се случва, и затова има такова предизвикателно отношение. Опитваме да намерим път напред, имахме много срещи, ще продължим да имаме и с хърватското председателство (на Съвета на ЕС - бел. ред.), но докато не погледнем може би по-дълбоко във фактите и може би в някакъв момент и в договорите, за да променим някои от тези правила и някои от тези мнозинства, не знам дали ще разполагаме с много директни начини за действие.


- Очаквате ли този член да бъде задействан срещу други страни? Говори се за Малта и Румъния.


- Надявам се това да не стане. Румъния премина през критичния момент. Нямаме такъв горещ проблем с върховенството на закона и промените в законодателството, отнасящо се до съдебната система.


В Малта ситуацията е гореща, много е трудна, надявам се да не стигнем дотам и нещата да се подобрят.


Не искаме да видим никоя държава членка в тази ситуация, но когато това стане и ако стане, трябва да разполагаме с начини за действие. Защото дискусията за някои от тези държави членки започна преди много време, призовавахме за действия, имахме различни изявления на комисията и имахме изявления и резолюция след резолюция в Европейския парламент, и т.н., но това в по-голяма или по-малка степен спира в един момент и това, което ще се случи оттам нататък, зависи много и от волята на държавите членки да има такъв механизъм.

Коментари (108)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 503 Неутрално

  "Те са тези, които решават какъв модел на своето обществото или политика искат"
  ...Тоест ако си избирате тикви, ще си имате този модел на съдебна система

 3. 3 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  Какъвто и да е Гешев или Борисов, някаква лелка по потник и разпиляна коса, да ни дава определения за държавата, няма да стане. Да си гледат проблемите в Румъния.

  Любовта ще спаси света!!!
 4. 4 Профил на PisnaMi
  PisnaMi
  Рейтинг: 2590 Неутрално

  Да, мониторингът върху България трябва да продължи. Но явно трябва да се разпростре над всички държави-членки.

 5. 5 Профил на lpi31580057
  lpi31580057
  Рейтинг: 563 Неутрално

  готина е каката. одобрявам

 6. 6 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 1267 Неутрално

  Не по-високо от струга, Стругариу!

  Евентуално, когато сложат мониторинг на Италия за Ндрангета, на Малта и Словакия за убийствата на разследващи журналисти и т.н.

 7. 7 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 373 Неутрално

  Малко са ни нашите умнокрасифци, сега и с румънските взеха да ни занимават...

 8. 8 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  Честито на онези, които си бяха въобразили, че членството в ЕС еполучаване на безотчетни пари, срещу правилно гласуване.
  Мониторингът не само, че остава, но и ще бъде затегнат.
  Евросредствата за гепаджийските фирми,са на път да пресъхнат, като водата за перничани.

 9. 9 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1519 Неутрално

  До коментар [#5] от "lpi31580057":

  Така е.

 10. 10 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 4121 Любопитно

  Цъ-цъ-цъ-цъ…….нещо ни мразят тези там , защото ние сме си наред !

 11. 11 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 2075 Неутрално

  Мониторингът трябва да продължи, докато България изгради Съдебна Система. Това, което сега съществува е един зле-пребоядисан соц. Съдебна система по Европейски образец, която да даде основа за Гражданско Общество и Свободен Пазар, които неща също ги няма в България и поради тези причини страната е на опашката по почти всички показатели. В България през изтеклите 30 години се прави само козметичния минимум промени, но не реални структурни и системни реформи. Мониторингът не само е редно да остане, но и да добие реална сила и да има много по-голяма власт.

 12. 12 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 786 Неутрално

  "...Но в крайна сметка хората в тази страна ще гласуват и те са тези, които ще съобщят за случаи на корупция, и тези, които ще се изправят и ще използват гласа си против това или против системата, която не разделя правилно властите или не предоставя независимост на правосъдието. Те са тези, които решават какъв модел на своето обществото или политика искат. ..."

  Те тва е, дрОгари!

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 13. 13 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 4062 Неутрално

  ... Рамона Стругариу е румънски евродепутат от групата "Обнови Европа" в Европейския парламент ...

  Тъй!
  И ся да си припомним, че "Обнови Европа" е новото, "обновено" партизанско име на либерастията. Щото думичката се била компрометирала, мошу Макрон рече ...

  Не ме разбирайте криво - не съм фен на Гешев и авере.
  Но и не искам либеразите да овладеят подмолно такава ключова институция, от коятода налагат силово техният "дневен ред".

 14. 14 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2404 Неутрално

  До коментар [#3] от "hope":

  На мен хич не ми прилича на лелка с разпиляна коса, а на адекватен политик, който задава правилните въпроси, но получава грешни отговори.

 15. 15 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2404 Неутрално

  До коментар [#3] от "hope":

  На мен хич не ми прилича на лелка с разпиляна коса, а на адекватен политик, който задава правилните въпроси, но получава грешни отговори.

 16. 16 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 1364 Неутрално

  Защо не се направи проверка, кои фирми, колко пари са усвоили? Някои минават млрд.лв..

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на Chung Kuo
  Chung Kuo
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Не мониторинг, а направо да замразят всички фондове за България, както веднъж вече се е случвало. Партньорските служби да изкарат на светло информацията, с която разполагат, за политическите ни елити и сливането им с няколко вида мафия, за да може 80-те процента ясно да разберат за каква паплач гласуват. България има нужда от истински рестарт, а не само симулации на такъв.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на block
  block
  Рейтинг: 940 Неутрално

  Малко са ни нашите умнокрасифци, сега и с румънските взеха да ни занимават...
  —цитат от коментар 7 на Reporter US


  тъжничко ли ти е?

 23. 23 Профил на block
  block
  Рейтинг: 940 Неутрално

  ... Рамона Стругариу е румънски евродепутат от групата "Обнови Европа" в Европейския парламент ...Тъй!И ся да си припомним, че "Обнови Европа" е новото, "обновено" партизанско име на либерастията. Щото думичката се била компрометирала, мошу Макрон рече ...Не ме разбирайте криво - не съм фен на Гешев и авере.Но и не искам либеразите да овладеят подмолно такава ключова институция, от коятода налагат силово техният "дневен ред".
  —цитат от коментар 13 на xm...


  а рептилиите те дебнат пред вратата подмолно, нали :)

 24. 24 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3129 Неутрално

  Хайде всичкото герберско трол на амбразурата. С голи гърди (или с гол гъз) да защитава великия Винету. Зер, той е слънцето на корупцията. Гуруто на далаверите. Вожда на ония 80%. Но, "вие си го избрахте", защото "Гешев е радост".

 25. 25 Профил на zaki
  zaki
  Рейтинг: 670 Неутрално

  До коментар [#7] от "Reporter US":

  Малко са ни нашите умнокрасифци, сега и с румънските взеха да ни занимават...
  —цитат от коментар 7 на Reporter US

  Ще летят май стружки от тикви и голи кратуни. Свиквай. 26. 26 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 949 Весело

  Стига бе, Рамона! Какви са тез слова?! Я виж какъв "достоен" милиционер си назначихме за нов главен прокурор! Всичко си ни е наред на нас, ти не ни мисли. Даже вчера и Путин, засрамен от нашето "мъдро" прокурорско назначение, си назначи и той милиционер за главпрок. Като искате да ни мониторите, пък правете го и за руснаците - я колко народ са, а ние - шепа 80% дебили в "една човешка длан".

 27. 27 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 949 Весело

  До коментар [#7] от "Reporter US":
  "Малко са ни нашите умнокрасифци, сега и с румънските взеха да ни занимават..."

  Я глупогрозниците бързо с кофи за вода да пълните язовирите, че поне са 5 ст. работа да свършите!!

 28. 28 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  Малко достойнство да проявим.

  Любовта ще спаси света!!!
 29. 29 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1884 Неутрално

  "Тя бе един от депутатите, задали неудобни въпроси на главния прокурор Иван Гешев по време на негово участие в заседание на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред на Европейския парламент в началото на декември 2019 г."

  къде бяха радка пиратка и милиончева? техните избиратели трябва да ги питат. защо не присъстваха и не зададоха въпросите си към гешев?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 30. 30 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 949 Неутрално

  До коментар [#28] от "hope":
  "Малко достойнство да проявим."

  'Ми, че проявявайте го малко това достойнство, бе!

 31. 31 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 1897 Неутрално

  До коментар [#12] от "Kamenarski":

  Така е. И е очевидно какъв модел искат българите. Добре познатият и усвоен до съвършенство шуро-баджанашки модел "аз на тебе, ти на мен", "дай да дам, че после и на мен да се даде", "имам един мой човек" и "браво на тоя - голям далавераджия".

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 32. 32 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6096 Неутрално

  Наблюдението трябва да покрива целия ЕС. Иначе намирисва на двоен аршин.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 33. 33 Профил на ilkoiliev123
  ilkoiliev123
  Рейтинг: 276 Неутрално

  Точно така Рамона, единственият начин да бъдат стреснати нашите герберунгели и да бъдат принудени да вървят по конеца е да им бъдат спряни евросредствата. Те са по - зависисими и от хероинозависимите от тези евро дози, предрусаха с евро.

 34. 34 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 1043 Весело

  Яд ги е че ЕК предложи отпадането на мониторинга само за България , но не и за Румъния...
  България пък да поиска санкции за Румъния, защото не изпълнява критериите за до 3% дефицит, а завърши предната година с над 4% дефицит от БВП

 35. 35 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  Съседке, що така с лошо? Не че не е вярно, НО съм убрден, че мотивацията тук е „Я не сакам да съм добре, ама и Вуте да е зле”

 36. 36 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2491 Неутрално

  Тази има конфликт на интереси.

  На България беше препоръчано да бъде вдигнат, а на Румъния не. Така че много ясно, че ще се опитва да клепа по България, за да не остане само Румъния черната овца.

 37. 37 Профил на cavenn
  cavenn
  Рейтинг: 379 Неутрално

  Удри Рамона, удрИ яко! Цяла България е с теб!

 38. 38 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 1221 Неутрално

  ахххххх мамини форумни тролчета, как се въртите като голи охлюви, само и само да измислите нещо, което да направи казаното от госпожата по-малко вярно...
  Като пирончета боцкат тези няколко думи в заглавието...

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 39. 39 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1285 Весело

  Какъвто и да е Гешев или Борисов, някаква лелка по потник и разпиляна коса, да ни дава определения за държавата, няма да стане. Да си гледат проблемите в Румъния.
  —цитат от коментар 3 на hope


  И що не ... а и "потника" видимо е озпълнен със съдържание :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 40. 40 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 659 Весело

  Альоооо, тролчетата, що така с минусите сте тръгнале от сабале. Вижте какво казва жената:
  Накратко, няма присъди или конкретни резултати на прокуратурата в България. Разследванията не са завършили с никакви значителни резултати досега. Това не е лично мнение, това е нещо, което масово се споделя от гражданското общество и от хората в България. И аз видях някои статистики, според които около или над 70% от населението не мисли, че борбата с корупцията по високите етажи наистина работи добре, което би трябвало да буди безпокойство. Аз не бих дошла като главен прокурор или зам. главен прокурор, какъвто беше той по онова време, знаейки, че това се случва и че се е случило по време на мандата ми, за да хваля цялата борба с корупцията в България.

  Амчи не е ли права бре ахмаци с ахмаци?

 41. 41 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4528 Неутрално

  До коментар [#24] от "Vlado Nikolov":

  Ма нещо за Румъния що не я питате, защото както научавам, Румъния май тръгва по пътя на Полша. Ма вие като умнокрасиви са радвате кога някой плюе по България

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  До коментар [#3] от "hope":

  По добре лелка с разпиляна коса отколкото бръсната кратуна!

  Eddie lives... somewhere in time!
 44. 44 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  До коментар [#36] от "realguru":

  Да го кажем културно, това е изказване за вътрешна употреба

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4528 Неутрално

  ,,Рамона Стругариу, евродепутат: Няма резултати на прокуратурата в България, мониторингът трябва продължи,,

  Рамона, остави България на Българите, ми кажи нещо за Румъия, че научаваме, че май сте тръгнали по пътя на Полша

 47. 47 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3236 Неутрално

  Щом трябва продължи, продължи.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 48. 48 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3113 Неутрално


  Ей, няма отърваване от тези румънки, яко захапали стабилността у нас . Преди 2-3 години Моника Маковец, днес Рамона Стругариу, а се очаква да ни подпука и Лаура Кьовеши ...
  Как човек да не вдигне кръвното и да си помисли да хвърли пешкира ... за пореден път ... ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 49. 49 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 590 Неутрално

  До коментар [#13] от "xm...":

  Аз те разбирам съвсем добре.

  Щом предпочиташ е дин бандит да го играе главен прокурор, значи или и ти като него грабиш Българите или си платен трол.

 50. 50 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3113 Неутрално

  ,,Рамона Стругариу, евродепутат: Няма резултати на прокуратурата в България, мониторингът трябва продължи,,Рамона, остави България на Българите, ми кажи нещо за Румъия, че научаваме, че май сте тръгнали по пътя на Полша
  —цитат от коментар 46 на сидер  Аз пък научавам, че в Румъния са вкарани на топло около 1600 политици и « бизнесмени «, а у нас няма Окаушен нито един, защото у нас хем нямаме престъпност, хем си имаме стабилност ...
  Вероятно ползваме различни източници на информация ... ?!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 51. 51 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5904 Неутрално

  Тя е права, но е пристрастна заради решението на комисията Юнкер за Румъния, а то на фона на "успехите" на България е напълно небалансирано.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 52. 52 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3113 Неутрално

  До коментар [#42] от "сидер":Всички нормални граждани, осъзнаващи в каква клоака превърнахте държавата-вие герберокомунистически патрЕотични свински глисти, нечистоплътни млоумни паразити.
  —цитат от коментар 45 на cavenn  ++++++
  Под тази статия, ТОВА Е коментарът .
  Браво !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 53. 53 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 590 Неутрално

  До коментар [#35] от "uq":

  И оти си тъй убеден?

  Май ти плащат за това "убеждение", а? ;)

 54. 54 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2886 Весело

  По жилетка, потник и зърна в Европарламента. Поне да се беше вчесала.

 55. 55 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3113 Неутрално

  ахххххх мамини форумни тролчета, как се въртите като голи охлюви, само и само да измислите нещо, което да направи казаното от госпожата по-малко вярно... Като пирончета боцкат тези няколко думи в заглавието...
  —цитат от коментар 38 на motochristo  Ами тролчетата вече получиха флашката с готовия отговор - щом някой е съгласен с Рамона Стругариу, значи не е българин и съзнателно плюе срещу България . Аз пък си мисля, че ГЕРБ НЕ Е БЪЛГАРИЯ, ама, знае ли човек ... ?!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 56. 56 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3113 Неутрално

  Удри Рамона, удрИ яко! Цяла България е с теб!
  —цитат от коментар 37 на cavenn  Нека удря Рамона, но повече ми се иска да удари, не ами ДА УДАРИ главният прокурор на ЕС - Лаура Кьовеши !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 57. 57 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3113 Неутрално

  По жилетка, потник и зърна в Европарламента. Поне да се беше вчесала.
  —цитат от коментар 54 на Lemmy  С най- дебело удоволствие я приемам и в този й вид, стига да няма нищо против .
  Ех мечти, мечти ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 58. 58 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 949 Неутрално

  До коментар [#41] от "сидер":
  " Ма вие като умнокрасиви са радвате кога някой плюе по България"

  Пак да поясня за глупогрозниците - Никой не "плюе" по България, а по главния прокурор и изпълнителната власт. Ама като си хем глупав, хем грозен, как да разбереш това!

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 519 Неутрално

  Каката малко се е озлобила от факта, че по преценка на евроинституциите румънското правосъдие е вече по-зле от българското. Но ще й мине. :-) Даже се обмисля вариант да ни отделят от Румъния, за да не ни дърпа назад.

 61. 61 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  И ся да си припомним, че "Обнови Европа" е новото, "обновено" партизанско име на либерастията.
  —цитат от коментар 13 на xm...


  Туй е едната от служебните групи на др Сорос. Другата е на зелените (единствената Правилна Партия). Иначе си пазарува и от другите групи къде намери сгоден матрял. То е достатъчно некой да седи да си записва кой за какво се е изокал в европарламента и може се направи нов Оня Списък без да чакаме хакерите. Много лесно се познават - щом някой се репчи за неща дето би трябвало да са му през гендера - той е. Все едно някой от наще да почне да се тръшка що примерно в Португалия прокурор бил тоя, ами не оня.

 62. 62 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Рамонка е симпатяга, но дотам. Да бяха дали думата на Радань, същото щеше да каже. Надълго и нашироко за Унгария, Полша и България, но нито дума за ОМАЗАНИЯ ДО УШИТЕ В КОРУПЦИЯ ЛИБЕРАСТ Бабиш. Може би защото е от нейната група го е забравила.

 63. 63 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 800 Неутрално

  До коментар [#59] от "Косьо Генчев":

  "Пак да поясня за глупогрозниците - Никой не "плюе" по България, а по главния прокурор и изпълнителната власт. "

  Косьо, либерасткия прочит го знаем. Махаме България, но защо казва колко са се издънили Полша и Унгария, а за Чехия нищо. Провери как стоят нещата с Бабиш и корупцията..

 64. 64 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1893 Неутрално

  абе малко е офтопик, ама няма къде да го постна,
  сори за което.
  https://www.yahoo.com/news/germans-slamming-elon-musks-plans-213633196.html
  ето как трябва да се действа екологично.
  както може да се перефразира Арисоттел:
  Елон Мъск ми е любим, но природата ми е по-любима.

 65. 65 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3129 Весело

  До коментар [#27] от "Косьо Генчев":

  М'нье. Те са по алабализмите и празните приказки.

 66. 66 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4542 Неутрално

  Румънците много ги е яд, че на нас ни махнаха мониторинга, а на тях остана.
  Защо се дава думата на пристрастна по темата евродепутатка, само Дневник знае.

  Gunter glieben glauchen globen
 67. 67 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3129 Любопитно

  До коментар [#41] от "сидер":

  Тук става въпрос за България и българската съдебна система. Ама вие си знаете "бият негрите" и толкоз.

 68. 68 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4542 Неутрално

  До коментар [#20] от "Chung Kuo":

  Викаш, щом вие не сте на софрата, всички българи да страдат.

  Gunter glieben glauchen globen
 69. 69 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4542 Неутрално

  До коментар [#55] от "niksan1":

  А ти ли си България?

  Gunter glieben glauchen globen
 70. 70 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1893 Неутрално

  До коментар [#66] от "Alarmstufe: Rot":

  яд ли ги е...
  нещо имаш проблеми.
  имат по-добра съдебна система.
  вкараха много корумпирани политици в затвора.
  имат по-високи заплати.
  я земи се разкарй с тея глупости само да се изокаш.

 71. 71 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2642 Весело

  Браво на тази дама!
  Всичко казано от нея е точно!

  Ясно е, че това няма да се хареса на мутрите и комунистите, но какво от това...?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 72. 72 Профил на Martin Kralev
  Martin Kralev
  Рейтинг: 235 Неутрално

  До коментар [#7] от "Reporter US":

  Това с "умнокрасивите" много ме забавлява.
  Казвайки те са от умнокрасивите означава, че вие се поставяте в групата на грознотъпите.
  Евала на вас.

 73. 73 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1713 Неутрално

  До коментар [#7] от "Reporter US":

  Ха, гербаджийският трол беше изчезнал за известно време. Сега се появи.

 74. 74 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4542 Неутрално

  До коментар [#70] от "mihail_p":

  Ми не, ти се разкарай, аз оставам.

  Gunter glieben glauchen globen
 75. 75 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2642 Неутрално

  До коментар [#41] от "сидер":" Ма вие като умнокрасиви са радвате кога някой плюе по България"Пак да поясня за глупогрозниците - Никой не "плюе" по България, а по главния прокурор и изпълнителната власт. Ама като си хем глупав, хем грозен, как да разбереш това!
  —цитат от коментар 59 на Косьо Генчев


  Трагедията на мутро-милиционерите се състои и в това, че си мислят че те представляват България!
  В същност представляват само себе си, защото ги подкрепя само 1/4 от изтерзаното население, дори по малко!

  Борбата с корупцията в България минава през задължителното срутване на мутренската власт.

  Всички партии без изключение трябва да работят заедно за тази цел, защото очевидно е, че борисов и неговата върхушка генерират тази корупция и кризите почти ежедневно!
  10 години стигат!


  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 76. 76 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Добре подбрани хора,правят платени интервюта в умно-красиви медии,и тези на Ц.Василев(ФРОГ).
  Аз като гледам какви въпроси е задавала на И.Гешев,значи е била подготвена от хора на аФтентичните.
  А и тя има лична причина,мониторинга да не отпадне за България,защото за Румъния няма да отпада.
  И да осведомя аФтентичните другари,МОНИТОРИНГА ЩЕ ПАДНЕ,само вие ще си вие те като "вълци в гората",както стана при избора на Гешев!

  sdg
 77. 77 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 373 Весело

  До коментар [#7] от "Reporter US":Това с "умнокрасивите" много ме забавлява.Казвайки те са от умнокрасивите означава, че вие се поставяте в групата на грознотъпите.Евала на вас.
  —цитат от коментар 72 на Martin Kralev


  Дам… Колкото ти ще станеш Снежанка, ако се обявиш за такава, толкова и те са "умнокрасиви"…

 78. 78 Профил на T
  T
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Баш пък мамалигарка да ни дава акъл кое е корупция и кое не- доста в повечко сте прекалили с опита за внушения, драга редакция! Отвсякъде си личи, че статията е чисто поръчкова!

 79. 79 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2642 Неутрално

  До коментар [#42] от "сидер":Всички нормални граждани, осъзнаващи в каква клоака превърнахте държавата-вие герберокомунистически патрЕотични свински глисти, нечистоплътни млоумни паразити.
  —цитат от коментар 45 на cavenn


  Правилно!
  И аз бих го написал точно така!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 80. 80 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 1018 Неутрално

  готина е каката. одобрявам
  —цитат от коментар 5 на lpi31580057


  И аз...
  …………………..
  Ма чакай, ти за какво точно я одобряваш? Щото аз не за казаното, за друго...

 81. 81 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2642 Весело

  ......Всички нормални граждани, осъзнаващи в каква клоака превърнахте държавата-вие герберокомунистически патрЕотични свински глисти, нечистоплътни млоумни паразити.
  —цитат от коментар 45 на cavenn


  Харесвам този коментар!
  Той дава визуална и обонятелна представа на румънката за това, в какво се е превърнала властта след 10 годишно управление на един полуграмотен еднокнижник..

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 82. 82 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1464 Неутрално

  Няма резултати от мониторинга, а сега практически го премахнаха и оставиха нещата на самотек.Спасяването на давещите се е проблем на самите давещи се.

 83. 83 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 1018 Неутрално

  Малко са ни нашите умнокрасифци, сега и с румънските взеха да ни занимават...
  —цитат от коментар 7 на Reporter US


  Озадачи ме това "аз зная", в началото на интервюто. Чудя се, откъде ли го знае. Освен да е развила цяла разузнавателна мрежа в България. Щото аз пък зная едни, дето, като не им уйдисат на мераците, хукват да търсят международна подкрепа срещу тъпия български народ, който се състои от 80% дебили и не иска, и не иска да ги хареса... И една баба помня, от 80-те, дето във влака за родния й град Левски разказваше впечатленията си от Румъния. На екскурзия била ходила там жената, за цели четири дена: "Простаци баби, простаци! Нищо не им е, както аз съм му свикнала!"

 84. 84 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Някой кефите тука,как ви текат лигичките,когато някой плюе по България.
  Не че ЕС не иска да налага санкции на,Полша,Унгария,Чехия,защото все повече приемат таквоа законодателство,за което ако ние приемем,ще ни сложат още два мониторинга.Само че,мълчите като натаковани за тях.И изкарвате България по лоша от таях,което си е чисто и просто лъжа!

  sdg
 85. 85 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 1018 Весело

  Някой кефите тука,как ви текат лигичките,когато някой плюе по България.Не че ЕС не иска да налага санкции на,Полша,Унгария,Чехия,защото все повече приемат таквоа законодателство,за което ако ние приемем,ще ни сложат още два мониторинга.Само че,мълчите като натаковани за тях.И изкарвате България по лоша от таях,което си е чисто и просто лъжа!
  —цитат от коментар 84 на Svetlio


  В случая по-важно е, че изоставаме от Румъния. Дамата просто е патриот.

 86. 86 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1439 Неутрално

  Въпрос на стил - когато някой критикува властта, властта да се крие зад "народа".
  Критикуват например корумпираното управление в една северна страна, те мучат: "Пещерна русофобия!"; Макар че корумпираното управление на русия е най-големия русофоб на планетата.
  Критикуват определена власт в една балканска страна, те квичат "Плюят по България!" - Всъщност бездарната определена власт плюе по авторитета на България със самия си начин на съществуване и "работа".
  Навремето КГБ-ДС организираха с помощта на мафиоти-турци атентат срещу Папата. Пропагандата на НРБ виеше на умряло: "Хвърлят петно върху България" - всъщност с бездарно извършения терористичен акт КГБ-ДС хвърлиха петно върху България.
  Въпрос на стил - същия стил на мислене забелязвам и във форума не за първи път - това ли учихте в милиционерското? - да се криете зад България, когато ви лъснат н@@к@ните задни части?

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 87. 87 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 1018 Весело

  До коментар [#3] от "hope":На мен хич не ми прилича на лелка с разпиляна коса, а на адекватен политик, който задава правилните въпроси, но получава грешни отговори.
  —цитат от коментар 14 на Doge


  Става дума за тези отговори, на които се основава, когато казва "аз зная", нали? Които още преди интервюто е получила? Щото аз и подозрение, който точно ги е давал, имам...

 88. 88 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 1018 Неутрално

  Въпрос на стил - когато някой критикува властта, властта да се крие зад "народа". Критикуват например корумпираното управление в една северна страна, те мучат: "Пещерна русофобия!"; Макар че корумпираното управление на русия е най-големия русофоб на планетата.Критикуват определена власт в една балканска страна, те квичат "Плюят по България!" - Всъщност бездарната определена власт плюе по авторитета на България със самия си начин на съществуване и "работа".Навремето КГБ-ДС организираха с помощта на мафиоти-турци атентат срещу Папата. Пропагандата на НРБ виеше на умряло: "Хвърлят петно върху България" - всъщност с бездарно извършения терористичен акт КГБ-ДС хвърлиха петно върху България.Въпрос на стил - същия стил на мислене забелязвам и във форума не за първи път - това ли учихте в милиционерското? - да се криете зад България, когато ви лъснат н@@к@ните задни части?
  —цитат от коментар 86 на Торбеш


  С коментара ви съм съгласен. С две уточнения - едното формално: "КГБ-КДС", ако искаме да сме точни, а второто - не съвсем. Вие маркирате едната страна на демагогията. Много точно я маркирате. Другата обаче остава скрита - тази, която е базирана на националните ни комплекси: "един голям човек каза". Ми що да е голям?" "Ми щото е чужденец!". В основата е по-универсалното: "Какво ще си помисли светът за нас"?

  Преди страшно много години. Със сина ми сме в София, не си спомням точно на шест или на седем години беше. Стоим на Стамболийски, той си е завързал много внимателно връзките на обущенцата, закопчал си е внимателно всичките копченца на якенцето, сресал си е косичката още в хотела и съсредоточено гледа тълпите забързани и вглъбени в себе си хора, които минават край нас. И в един момент пита: "Татко, мен софиянци харесват ли ме?" "Ами нали в момента точно това правят" - отговарям му. "Разсъждават дали да те харесат, или не."

 89. 89 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  До коментар [#53] от "Noal":

  Гле са селски, ако че си пишеме на нашенски, арно, ама немой да ми мешаш „оти” и „тъй” , оти стаеш за смех. Ти немой да береш гайле на менека кой оти ми плаща, нема от дека да знаеш

 90. 90 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 1018 Неутрално

  До коментар [#79] от "Рим":

  Ами значи има още много да учиш за изяществото на българския език. Това тука нищо не е. Направо бледнее... Добре, че не си чувал мен, ама то няма и как. Във Форума не си позволявам, щото ме трият.

 91. 91 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1439 Неутрално

  [quote#88:"gr52"][/quote]

  Когато приятел ми каже:
  "Грешиш, поправи се, можеш и по-добре!" - той може и да е несресан, дори по потник и т.н., но аз посрещам това като добронамерен жест в помощ на моето усъвършенстване. Т.е. това е ПОМОЩ.
  Благодаря в такива случаи, а не казвам "Ти първо се среши, път тогава ми помагай (ме критикувай)"

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 92. 92 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 1018 Неутрално

  [quote#88:"gr52"]
  —цитат от коментар 91 на Торбеш
  Когато приятел ми каже: "Грешиш, поправи се, можеш и по-добре!" - той може и да е несресан, дори по потник и т.н., но аз посрещам това като добронамерен жест в помощ на моето усъвършенстване. Т.е. това е ПОМОЩ.Благодаря в такива случаи, а не казвам "Ти първо се среши, път тогава ми помагай (ме критикувай)"[/quote]

  Ми пак не разбрах - мислиш, че съм бил добронамерен, или тъкмо напротив? :)

 93. 93 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3355 Неутрално

  До коментар [#3] от "hope":

  И на нея ще и извадим досието.

 94. 94 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8274 Неутрално

  Напълно съм съгласна. Ние трябва да бъдем контролирани, иначе съвсем ще тръгнем през просото.

 95. 95 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  До коментар [#7] от "Reporter US":

  Те,умнпкрасавците от И.Европа все в един бидапещенски университет са учили,все със стипендията не един Чичо...

 96. 96 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  До коментар [#36] от "realguru":

  Дори румънските либеарли са лоялни към Рунъния,за разлика от нашите отродници.Дори Манковей беше достатъчно нагла да иска обучение на румънски в България.Не ми се вярва Кънев да отидв в Румъния и да пита за българите в С.Добруджа например...

 97. 97 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1893 Неутрално

  До коментар [#95] от "yanne":

  е това за разлика от вашите грантове
  от пригожин.

 98. 98 Профил на gaq09398612
  gaq09398612
  Рейтинг: 30 Неутрално

  За разхищение и кражба на европейски средства, трябва да се доказва и осъжда чрез Европейския съд,чрез игнориране на националното законодателство.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 373 Весело

  Абе, Кодруца нали щеше да почва да арестува лоши гербери, какво стана? Или и тя ще мине в графата при "досиетата от Лихтенщайн" и закона "Магнитски"? Подопашните умнокрасифци са станали за смях на целия свят вече. Нещо като световна клоунада по дръгалефски.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK