Около 40% от германците се притесняват да дават апартамент под наем на мигранти

Около 40% от германците се притесняват да дават апартамент под наем на мигранти

© ReutersОколо 40% от хората в Германия са сериозно или много сериозно притеснени да отдават под наем апартамент на мигранти, показа проучване на правителствената служба срещу дискриминацията, цитирано от ДПА.


Данните, обявени в сряда, показаха, че почти 30% от анкетираните биха се притеснили, ако имат съсед мигрант.


Над половината са изразили опасения от перспективата да отдадат под наем стая на мигрант в собствения си дом.
"Често е достатъчно човек да има звучащо като чуждестранно име, за да не бъде поканен за първоначален оглед на апартамент. И за съжаление открито расистките обяви за имоти все още са ежедневие", коментира ръководителят на агенцията Бернхард Франке.


Той подчерта, че дискриминацията на имотния пазар нарушава германското законодателство, и насърчи засегнатите да бъдат информирани и ако е необходимо, да предприемат правни действия.


За целите на проучването агенцията е интервюирала над 1000 немски говорещи участници на възраст над 16 години между 16 октомври и 1 ноември.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK