Европарламентът каза при какви условия ще подкрепи търговската сделка с Лондон

Европарламентът каза при какви условия ще подкрепи търговската сделка с Лондон

© ReutersЕвропейският парламент призова за гарантиране на равнопоставени условия чрез стабилни ангажименти и "динамичното привеждане в съответствие" на правилата на ЕС и Обединеното кралство, предаде пресслужбата на институцията.


В сряда Европейският парламент гласува резолюция, представяща неговия първоначален принос за предстоящите преговори с британското правителство за новото партньорство след преходния период на Брекзит. Текстът беше приет с 543 гласа "за", 39 гласа "против" и 69 гласа "въздържал се".


Парламентът иска споразумението за асоцииране с Обединеното кралство да бъде възможно най-задълбочено, основано на три основни стълба: икономическо партньорство, партньорство в областта на външните работи и специфични секторни въпроси. Въпреки това, трети държави не могат да се възползват от същите права като държавите членки на ЕС и целостта на единния пазар на ЕС и неговия митническия съюз трябва да бъдат запазени във всеки един момент, заявяват евродепутатите.


Бъдещи търговски отношения
За да постигнат ново амбициозно споразумение за свободна търговия, евродепутатите като цяло са съгласни с насоките за водене на преговори, които Европейската комисия е предложила. Като се има предвид размерът на икономиката на Обединеното кралство и близостта му, бъдещата конкуренция с ЕС трябва да бъде отворена и честна при "равнопоставени условия", което означава гаранции за еднакви правила наред с други неща, за социални, екологични, данъчни, държавни помощи, защита на потребителите и въпроси свързани с климата.


За да се запазят търговски отношения без квоти и без тарифи, британското правителство трябва да поеме ангажимент да актуализира правилата си, например за конкуренцията, трудовите стандарти и опазването на околната среда, за да осигури "динамично привеждане в съответствие" на законите на ЕС и Великобритания, посочват евродепутатите.


Защитата на най-чувствителните сектори


Резолюцията също така пояснява, че за да получи съгласието на Европарламента, всяко споразумение за свободна търговия между ЕС и Обединеното кралство ще зависи от сключването на предварително споразумение за риболова до юни 2020 г.


Ако Обединеното кралство не спазва законите и стандартите на ЕС, комисията трябва да "направи оценка на възможните квоти и тарифи за най-чувствителните сектори, както и необходимостта от защитни клаузи за защита на целостта на единния пазар на ЕС." Това е особено важно за вноса на храни и селскостопански продукти, които трябва стриктно да спазват правилата на ЕС.


Други приоритети


Текстът съдържа също глави за правата на гражданите и мобилността на хората, защитата на данните, бъдещето на финансовите услуги, ситуацията на остров Ирландия, ролята на Съда на Европейския съюз за уреждане на спорове, програми и агенции на ЕС, външна политика и въпроси, свързани със сигурността, както и други приоритети на Европейския парламент, които ще бъдат достъпни тук.


Парламентът подкрепя факта, че Гибралтар няма да бъде включен в обхвата на споразуменията, които ще бъдат сключени, и че всяко отделно споразумение ще изисква предварителното одобрение на испанското правителство.

Коментари (26)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1625 Неутрално

  Борка, зашлевиха те с крак. Бяхте си издействали хиляди привилегии. Изгубихте ги всичките и вече ще трябва да се съобразявате с нашите правила. Иначе достъп до Единния пазар - йок. Пък вие ако щете и хиляда безмитни пристанища направете хихихи

  The best way to predict the future is to invent it.
 2. 2 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1605 Неутрално

  БоДжо и британците още дълго ще си задават онтологичният въпрос- Защо ни беше на баир лозе!!!!
  Който напусне разума ще страда и ще си плати!!!!

 3. 3 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1625 Неутрално

  "Ако Обединеното кралство не спазва законите и стандартите на ЕС, Комисията трябва да "направи оценка на възможните квоти и тарифи за най-чувствителните сектори, както и необходимостта от защитни клаузи за защита на целостта на единния пазар на ЕС." Това е особено важно за вноса на храни и селскостопански продукти, които трябва стриктно да спазват правилата на ЕС."

  Е сега в Уелс изреваха на умряло. Първо нямат евросубсидии, а сега си губят и основния външен пазар. Акъл море - глава шамандура.

  The best way to predict the future is to invent it.
 4. 4 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 2081 Неутрално

  35% мита на стоките които искат да продадат на Европейския пазар и на опашка за визи.

 5. 5 Профил на д р Чарли Мишкин от ГРУ
  д р Чарли Мишкин от ГРУ
  Рейтинг: 2293 Неутрално

  Скоро май гордите британци ще си задават въпроса "Защо ги руàхме жабетата"?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 6. 6 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4817 Гневно

  От снимката си личи, че евродепутатите се скъсват от работа! Много "пеевскинчета" сред тях, бре!

 7. 7 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 2952 Неутрално

  Под равнопоставени условия в Брюксел имат предвид Великобритания да приеме всички условия на ЕС и всички правила, закони, стандарти на ЕС, но не и ЕС да приеме правила и закони на Великобритания. А за риболова е изнудване. Предварителната сделка означава Великобритания да си даде водните пространства на ЕС за риболов.
  По всичко си личи, че сделка няма да има.

 8. 8 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 2952 Неутрално

  Скоро май гордите британци ще си задават въпроса "Защо ги руàхме жабетата"?
  —цитат от коментар 5 на д р Чарли Мишкин от ГРУ


  Няма ли някой да обясни какво ще стане, ако не бъде сключена сделка? От Брекзит без сделка най-много треперят германците, защото те най-много ще загубят.

 9. 9 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1625 Неутрално

  Под равнопоставени условия в Брюксел имат предвид Великобритания да приеме всички условия на ЕС и всички правила, закони, стандарти на ЕС
  —цитат от коментар 7 на gozambo


  Разбира се, ние сме силната страна и ще стане това, което кажем ние.
  Знам, че страдаш.

  The best way to predict the future is to invent it.
 10. 10 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 2127 Любопитно

  [quote#8:"gozambo"][/quote]

  Елементарно, започва да се търгува по международните правила, така както е с Австралия например. А колкото до Немците.....те продават над половин милион коли на острова, автомобилната им икономика ще изпита огромни поражения ако трябва да плащат мита. Не е лесно да се намери пазар за толкова стока с висока цена. Не е като да продаваш домати.

  If God is watching us, the least we can do is be entertaining.
 11. 11 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1625 Неутрално

  До коментар [#10] от "padrino":

  Ела да отнесеш мощните шамари, руски боклук.

  The best way to predict the future is to invent it.
 12. 12 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1625 Неутрално

  До коментар [#10] от "padrino":

  Ще гоним остовитяните по устав. Като бяха в ЕС не можахме да ги превъзпитаме, но сега вече като са наша колония, ще си правим каквото си искаме с тях. БАСИ КЕФА.

  The best way to predict the future is to invent it.
 13. 13 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 2127 Весело

  До коментар [#10] от "padrino":Ела да отнесеш мощните шамари, руски боклук.
  —цитат от коментар 11 на EU defender


  До коментар [#10] от "padrino":Ще гоним остовитяните по устав. Като бяха в ЕС не можахме да ги превъзпитаме, но сега вече като са наша колония, ще си правим каквото си искаме с тях. БАСИ КЕФА.
  —цитат от коментар 12 на EU defender


  Много Ви моля да не забравите да си взимате хапчетата редовно. Не бих искал да Ви загубя като забавление. И си проверявайте кръвното редовно ако обичате.
  Благодаря Ви.

  If God is watching us, the least we can do is be entertaining.
 14. 14 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1625 Неутрално

  До коментар [#13] от "padrino":

  С някакви аргументи можеш ли да ме обориш, ушанке? Разбира се, че не можеш. Толкова ти е акъла.

  The best way to predict the future is to invent it.
 15. 15 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  До коментар [#8] от "gozambo":

  Всички губят при брекзит, но това, че най-много губят германците е невероятно по своето малоумие твърдение.
  А ако няма сделка влизат правилата на СТО и е много просто - Великобритания в търговията си с ЕС се приравнява на Непал, Бенин и Хаити, и губи всички привилегии, които би имала със споразумение заради мащаба и историята си.

  Кажи ми, жалко ти творенье, как се покачи тъй високо? - С пълзенье! - извика рогатата гадинка.
 16. 16 Профил на le_bigmac
  le_bigmac
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#10] от "padrino":

  Кой ще плаща мита?

 17. 17 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 2127 Неутрално

  До коментар [#10] от "padrino":Кой ще плаща мита?
  —цитат от коментар 16 на le_bigmac


  Ако искат да продават колите си на острова и няма споразумение, те ще трябва да плащат. Кой друг да плаща? Продукцията (колите) толкова ще се оскъпят че или намаляват цените за да компенсират или губят пазара.
  Знам че сега сигурно ще напишете че вносителя ще плаща....да но вносителя е Мерцедес ЮК, която принадлежи на Мерцедес...същото е и с Фолксваген и БМВ. Само юридически лица регистрирани на острова.

  If God is watching us, the least we can do is be entertaining.
 18. 18 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1454 Неутрално

  Мноого ме учудва защо всички путинофии са и крайни защитници за пълното откъсвне на Великобритания от Европа, но това е реториèн въпрос !

 19. 19 Профил на Kosta Delev
  Kosta Delev
  Рейтинг: 1198 Весело

  БоДжо казва: "Сбогом и благодарете за рибата" ;)

 20. 20 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  Според мен трябва доста по-активно да защитават правата на мобилност на гражданите на ЕС. Да е ясно казано ако британците искат пълен или привилегирован достъп до пазара на ЕС, трябва да осигурят достъп на европейците до техния пазар на труда!

  Справедливо е ако искат да продават техни стоки и услуги на Европейския пазар, т.е. да вземат работни места от ЕС, е справедливо да дадат достъп на европейците да идат на острова да се състезават за тези работни места.

 21. 21 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 2127 Неутрално

  Мноого ме учудва защо всички путинофии са и крайни защитници за пълното откъсвне на Великобритания от Европа, но това е реториèн въпрос !
  —цитат от коментар 18 на dorn


  Това мнение е много не вярно. Според Вас илиза че 17.5 милиона Британци са подлоги на Путин?? Това вече е нелепо. От друга страна за последните близо 32 години видях колко много се промени на острова в негативно отношение. С всичките нови и нови регулации и изисквания на Брюксел се губи всичко национално. Някой, някъде регулира твоят начин на живот без реално да знае какъв е той. Това не се отнася само за Великобритания. Всички страни членки бавно но сигурно губят идентичността си. Само вижте новините от днес. Нови регулации за това и онова, искат постоянно увеличаващи се данъци, искат премахване на собственото право за управление и самопринадлежност. Кога Испанците примерно ще станат като Поляците или Българите като Французите? Никога !!! Но Брюксел иска всички под един аршин за данъци, но не и за привилегиите. Сега набутват Албания и Македония да започнат преговори за присъединяване....защо? Ден не минава без репортаж за Албанската мафия, проституция, наркотици....и те ги искат в обединена Европа? Елементарният въпрос е ЗАЩО?
  Който не го вижда е сляп или следва партийна линия.

  If God is watching us, the least we can do is be entertaining.
 22. 22 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8979 Неутрално

  До сега беше лесно, само приказки. Сега започва трудното.

 23. 23 Профил на vikhunter
  vikhunter
  Рейтинг: 16 Весело

  Следващите 5 години Тръмп ще смачка ЕС. Той страшно ги обича либерастите.

 24. 24 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  До коментар [#23] от "vikhunter":

  Преди, сега и в бъдеще, Бръмб единствено може да ми смачка оная ми работа с г@за си!

  БСП - Българофобски Сурогатни Путинисти! Гербояд - производната на успоредно осцилиращи мутирали до неузнаваемост хиперкубове!
 25. 25 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  Търговска сделка ще има. Двете страни се нуждаят от такава. Това е мое мнение.

  БСП - Българофобски Сурогатни Путинисти! Гербояд - производната на успоредно осцилиращи мутирали до неузнаваемост хиперкубове!
 26. 26 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  До коментар [#25] от "tsyrvulan":

  Да, но само в момента, в който британското правителство измисли как да я поднесе на публиката без да бъде линчувано. Защото ще е отвратителна в сравнение със сегашното им положение.

  Кажи ми, жалко ти творенье, как се покачи тъй високо? - С пълзенье! - извика рогатата гадинка.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK