С кого Джамбазки си говори за контрареволюция в Европа

Ангел Джамбазки

© Юлия Лазарова

Ангел ДжамбазкиДнес всеки знае, че Европа е на кръстопът. Възходът на национализма в Европа и Америка и в демократичния свят се смята от много хора за заплаха за следвоенния либерален ред. Но други определят подновения акцент върху патриотизма и свободата на нациите като продължение на най-добрите политически традиции от миналия век. Така че заплаха или, обратното, добродетел е новият национален консерватизъм?"


С този въпрос се занимаваха участниците във втората годишна Националконсервативна конференция, която се състоя в началото на февруари в Рим под надслов "Бог, чест, отечество: президентът Роналд Рейгън, папа Йоан Павел Втори и свободата на нациите". Само заглавието е достатъчно да се предположи, че всички отговори са били, че национал-консерватизмът (така, както го разбират някои в началото на ХХI) е добродетел, сочеща бъдещето на Европа.


В нея взеха участие европейски и американски националисти, сред които Виктор Орбан, Марион Марешал, Кристофър ДеМът, италиански лидери, свързвани с фашизма на Бенито Мусолини. Те приветстваха Брекзит, предупредиха за опасност от ляв "тоталитаризъм" и се изказаха носталгично за времената на папа Йоан Павел Втори и "славната революция", свалила комунизма. Трябваше да присъства и Матео Салвини, но в крайна сметка не беше сред участниците, а десетина дни след това той започна да пресставя партията си в по-смекчени тонове и да настоява, че не принадлежи към крайната десница.
Евродепутатът Ангел Джамбазки беше гост на конференцията като част от българската делегация на ВМРО в групата на Европейските консерватори и реформисти в Европейския парламент (неговия коментар за идеите, изложени по време на събитието, четете по-долу).


Конференцията беше организирана основно от американската фондация "Едмънд Бърк" и други консервативни интелектуални и политически организации.


За края на либерализма


Едно от ключовите изказвания беше това на унгарския премиер Виктор Орбан, който обяви: "Опитвам да организирам контрареволюция... да се надяваме, че ще стане".


Той разкритикува Европейската народна партия (ЕНП), основния съюз на дясноцентристки формации в ЕС. По думите му ЕНП е загубила идентичността си, правейки сделки със социалдемократите, за да остане на власт в институциите на ЕС.


Членството на неговата партия "Фидес" в ЕНП бе замразено след серия от конфронтации с другите партии от дясноцентристкия съюз. "Губим идентичността си стъпка по стъпка. Превръщаме се в центристко, после либерално и лявоориентирано политическо семейство", допълни той.


По думите му "либерализмът приключи и сега е необходим нов вид управление под формата на християнска демокрация".


Виктор Орбан

© Reuters

Виктор Орбан


По въпроса за миграцията Орбан предупреди, че докато мюсюлманското население в Европа се увеличава, има спад в броя на християните. "Резултатът ще бъде нов тип общество, такова, каквото е предпочитано от европейските либерали, защото те вярват, че едно общество, което е религиозно и етнически смесено, ще донесе по-добър живот", каза още премиерът.


Организаторът Кристофър де Мът смята, че заплахата от авторитаризъм не идва от дясното, а от "глобалисткия" медиен, политически и университетски елит на лявото. "Наричат ни примитивни, ксенофоби, параноици, расисти. Наричат ни дори популисти", каза той иронично. По думите му днешните консервативни националисти са "преките и истински наследници на славната революция" на 80-те, съборила желязната завеса.


Италианският консерватор Роберто де Матеи заяви: "Не бива да ни е страх да кажем, че комунизмът е още жив. Защото макар и Съветският съюз да се разпадна, комунистическата утопия продължава да заразява като вирус - комунистически вирус - западната култура, медии, политика, а дори и католическата църква".


Ришард Легутко, полски евродепутат от управляващата партия "Право и справедливост", описа хомофобията като "напълно измислен проблем", а Марион Мерешал, племенница на френския крайнодесен лидер Марин Льо Пен, заяви, че Франция се превръща в "племенница на исляма". Според нея "коалиция от правителства може да предизвика ново равновесие" в ЕС. По думите ѝ тези правителства може да включват "латински съюз" (Франция, Италия, Испания и Португалия) заедно с Вишеградската група (Унгария, Полша, Словакия и Чехия).


Политическа буря във Великобритания


Конференцията предизвика политически смут във Великобритания, защото депутатът консерватор Даниел Кавчински беше един от лекторите. Веднага след като новината за участието му се разпространи в британските медии, бяха повдигнати сериозни възражения заради общия политически уклон на конференцията.


Маргарет Ходж, новоизбраният председател на Еврейското лейбъристко движение, призова премиера Борис Джонсън да не позволява на консерватори да участват в конференцията, която "насърчава расистки възгледи".


В крайна сметка Кавчински беше официално предупреден, че "участието му на това събитие е неприемливо, особено в светлината на възгледите на някои от участниците, които ние напълно осъждаме", каза говорител на Консервативната партия пред Jewish News, уверявайки, че Кавчински е приел решението и се е извинил.


Даниел Кавчински

© Reuters

Даниел Кавчински


В свое оправдание в блог на сайта Spectator Кавчински написа: "Орбан и Салвини не са по вкуса на всички, разбира се. И аз не съм съгласен с всяка тяхна политика. Но аз не съм унгарец или италианец и двамата лидери бяха избрани с огромен народен мандат в страните си. Те представляват сериозни идеи и опасения, някои от които се споделят от хора във Великобритания. Те имат пълното право да говорят на конференция по въпроса за националния суверенитет, който обещаха да защитават и на който се дължи популярността им сред избирателите".


Той обясни, че е първият роден в Полша британски депутат. "Семейството ми стана свидетел на комунизма. Нито аз, нито повечето поляци искат това да се повтори. Спомням си как се върнах в Полша през 1983 г. Нямаше нищо. Ако забележеха малка опашка, хората отиваха на нея. Няма значение за какво беше, нуждаеха се от всичко. Комунизмът направи поляците по-бедни. Още по-лошо, той им отне свободите, техните лични свободи, както и правото им на самоопределение. За поляците като майка ми и баща ми, националната държава беше това, което можеше да им гарантира тези свободи".


Депутатът обяснява още, че на мястото на Европейския съюз иска да види съюз на суверенни държави, всяка от тях с контрол върху границите си и пазител на законовото и политическото си наследство.


Какво казва Джамбазки?


Пред "Дневник" Ангел Джамбазки коментира, че участниците на конференцията са били обединени от една цел - да се борят за традиционните европейски ценности.


По думите му обвиненията, че конференцията насърчава расистки възгледи са безпочвени. "Наричат ни расисти най-вече, когато критикуваме безумната миграционна политика на ЕС. Наричат ни ксенофоби, когато изразяваме недоволството на европейците относно резултатите от тази политика", допълни евродепутатът.


Според него "краят на класическия либерализъм е безспорен факт. Класическите социал-демократични идеи също са на смъртния си одър. Причината за този крах е много проста. Либералните и социалдемократичните партии в Европа изоставиха своя традиционен електорат - съответно средната и работническата класи. В замяна решиха да станат защитници на всички възможни сексуални, мигрантски, климатични и прочее тематични малцинства. Модерните либерални и социалистически партии правят именно това. Размишляват колко десетки разновидности има "полът", но не защитават интересите на работниците. Мислят как да улеснят нелегалната миграция на хора, които никога няма да се впишат в нашите общества, докато пренебрегват малките и средни предприемачи".


Според Джамбазки "обикновените, трудолюбиви и родолюбиви хора виждат като единствена политическа алтернатива десните национално-консервативни формации".


Попитан за критиките на Орбан, че либералите погрешно смятат за силни общества, които са от хора с различен етнически произход и религия, и дали смята, че такава идея е приложима спрямо българското общество и защо, Джамбазки коментира: "Не. Начинът, по който е изградено българското общество няма нищо общо с безумието на "кипящия котел" от раси, нации, полове, религии, в който се опитват да превърнат западните общества, за да постигнат болшевишката утопия, а именно пълна атомизация на обществата, разграждане и разпад, заличаване на всякаква памет и самоличност".


"Ние уважаваме и обичаме нашите братя българи-мюсюлмани, защото те са потомци на насилствено ислямизираните си предци-българи по времето на османското нашествие и турското робство. Но начина, по който те са вписани в българското общество няма нищо общо с безумието да изсипеш милиони млади, агресивни, необразовани, незнаещи езика мъже от Близкия изток в центъра на Берлин примерно и да очакваш от тях да плеснат с ръце, да се прегърнат, да запалят по някое козче и да запеят химна на еднополовата любов", допълни евродепутатът.


На въпрос означава ли участието му в този форум, че и ВМРО започва да се позиционира
като партия от крайната християнска десница в Европа, Джамбазки отговори: "Постарах се да не е просто и само участие, а да изразим активно своите позиции. В своята 127 годишна история ВМРО се е борила за една политическа цел, а именно обединението на българите в Мизия, Тракия и Македония. Национализмът е политическото проявление на родолюбието. Корените на Европа и на европейските нации са християнски. Разбира се, в работата за постигането на нашите цели ние работим както с християнската десница така и с британските консерватори, полските, чешките, унгарските, италианските патриоти например. Защото искаме националните държави да бъдат свободни да решават националните въпроси. Обединява ни идеята да върнем политическото формирование Европейски съюз към неговите корени. Повече от международна организация, но по-малко от федерална държава. Това е идеята за Европа на Отечествата. Европа на Отечествата, където суверените държави и нации справедливо и честно преговарят помежду си, а не са заложници на настроенията на неуравновесени климатични екстремисти, културни марксисти и джендър активисти".


С кого Джамбазки си говори за контрареволюция в Европа

© Associated Press


Религия и национализъм


Няколко видни католически учени разкритикуваха срещата. Стивън Шнек, политолог от Католическия университет на Америка, каза, че идеологията на това, което се предлага на конференцията, "напълно противоречи" на социалните учения на църквата.


Според Якопо Скарамуци, италиански журналист, подготвящ книга за религията и популизма и дългогодишен наблюдател на Ватикана, конференцията е била предизвикателство за Европейския съюз и насърчаване на националистките партии.


"Националисти по цял свят гледат на европейската интеграция като на опасна либерална и империалистка идеология", каза Скарамуци в интервю за La-croix.com. По думите му освен това участниците в конференцията не са доволни от позицията на настоящия папа за мигрантите, защитата му за мултилатеризма и дистанцирането му от десните популисти. "Преди всичко папата не разрешава християнството да бъде експлоатирано и това е пречка за тези, които искат да създадат съюз между трона и олтара, за да насърчават национализма".


Скарамуци коментира още, че участниците в конференцията са подчертали хармонията между Папа Йоан Павел Втори и Роналд Рейгън, особено тяхната обща борба срещу комунизма."Подсъзнателното послание обаче беше, че за разлика от съюза между Рейгън и полския папа за защита на "Бог, чест, отечество", днес има президент националист в САЩ, но не и папа в Рим, който да бъде негов съюзник".


"Всъщност обаче Карол Войтила беше много повече от това. И ми се струва, че този конгрес се опитваше да го експлоатира за собствени политически цели. Йоан Павел Втори имаше глобалистка визия. Той подкрепяше патриотичната и национална гордост, но без да бъде националист. Той водеше диалог с исляма и защитаваше мигрантите", допълва журналистът.


По думите му новият популизъм и национализмът експлоатират религията, но не следват насоките на християнството, например що се отнася до социалните въпроси, като приема на мигранти.


Кой спонсорира европейския национализъм


Спонсори на конференцията са евроскептични и анти-ЕС организации като финансираният от държавата Danube Institute в Будпапеща, Edmund Burke Foundation (САЩ), International Reagan Thatcher Society (САЩ), Nazione Futura (IИталия).


Британската Bow Group, например, страстно подкрепяше кампанията в полза на Брекзит, а на избори призоваваше консерваторите да гласуват за кандидатите на Найджър Фараж там, където партията им няма свои представители. Групата е основана през 1951 г. и днес идеологически е толкова вдясно от центъра, че председателят ѝ Бен Харис-Куини казва, че "модерната Консервативна партия е враг на консерватизма, лидерите ѝ от 20 години не са консервативни, партийният секретариат е активно враждебен на консерватизма, а Лейбъристката и Консервативната партии са пълни с либерали, които би трябвало да са в либерална или социалдемократическа партия".


Основаната през 2007 г. в Хага европейска мрежа Center for European Renewal възниква като Обществото "Ваненбург" и е известна като защитник на "традиционното семейство", "западния идеал за цивилизовано, хуманно и свободно общество и обновяване духа на Европа". Председател е Андраш Ланси, съветник на Виктор Орбан. Член на борда е Хорхе Солей Климент, защитник на ролята на католическата църква в съвременното общество и основател на Fundacion Burke (испанското поделение на американската Edmund Burke Foundation).


Според сайта на Edmund Burke Foundation, тя е холандски институт за публични отношения, основан през януари 2019 г. с цел да подсили принципите на националния консерватизъм в западните и други демократични страни. Фондацията се стреми към научни, образователни и издателски инициативи, насочени към тази цел. Основополагащото ѝ събитие беше публична конференция за националния консерватизъм на 14-16 юли 2019 г. във Вашингтон. Там предстои още една такава конференция през юни 2020 г.


Председател е Йорам Хазони, носител на награда за 2019 г. на Intercollegiate Studies Institute за книгата си за консервативните ценности. Определян като маргинален за Израел националист, той смята, че основният политически сблъсък в световната история е между националистите, които вярват, че националната държава е най-добрата форма на политическа организация, и империалистите, които се борят за универсална империя. Дълг на националистите е да се борят срещу въплъщенията на такива империи - Римската империя, Хабсбургската империя, Съветският съюз, ЕС и дори САЩ.


Той е президент на основания през 2013 г. Herzl Institute в Ерусалим, а в ръководсдтвото на холандската фондация е и Офир Хаиври, вицепрезидент на същия ерусалимски институт по академичните въпроси. Целта, която декларира Хазони преди 7 години, е "да предоставим средства, така че юдаизмът да стане реална алтернатива на другите философски системи, конкуриращи се на пазара за идеи". Неговият Herzl Institute започва с 2.2 млн. долара дарение от американската John Templeton Foundation и е директор на нейната програма за Еврейска философска теология.


С кого Джамбазки си говори за контрареволюция в Европа

© Associated Press


Така ли свършват идеите на Рейгън и Тачър


В ръководството на холандската Edmund Burke Foundation е Кристофър ДеМът, член на американския Hudson Institute и в продължение на 20 години президент на American Enterprise Institute for Public Policy Research (AEI), когато подкрепяше глобалния капитализъм и войната в Ирак. Сред президентите на холандската фондация е Дейвид Брог, бивш ръководител на Christians United for Israel.


На сайта на консервативната конференция през юли 2019 г., за която отговаря ДеМът, се казва, че "политиката в Америка, Великобритания и други западни страни е направила остър завой към национализъм - ангажимент за свят на свободни нации. Това беше дезориентиращо за много хора (...) Конференцията "Национален консерватизъм" ще обедини публични личности, журналисти, учени и студенти, които разбират, че миналото и бъдещето на консерватизма са неразривно свързани с идеята за нацията, с принципа за национална независимост и със съживяването на уникалните национални традиции, които имат силата да обединяват хората".


"Светът, в който живееха Роналд Рейгън и Йоан Павел II отдавна е минало и не знам как биха реагирали те на сегашни крайни прояви на левицата и десницата", коментира Ан Апълбайм, която проследи работата на конференцията в Рим. "Но някак си се съмнявам, че тази реакция би била създаването на нова клептократична авторитарна десница, съсипваща институциите, които защитават демокрацията. Не вярвам също, че биха искали разрушаването на отдавна установени институции на Запад, както искат да сторят толкова много от новите "националисти". Подобно на Маргарет Тачър, и аз искам да живея в "нацонална държава, която е силна и демократична".

Ключови думи към статията:

Коментари (131)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4324 Неутрално

  Истината за развитието на света е в съвсем друга посока, максимално осмисляне на създалото се положение , връщне към исконните човешки ценности , изготвяне и подписване на нов обществен договор без малоумната експлоатация на природните и човешки ресурси.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8012 Любопитно

  ''Днес всеки знае, че Европа е на кръстопът.''
  -----------------------
  И като започнем с подобна глупост - можем да развием всякаква тъпа теза - и да стигнем до идиотски извод !

  [email protected]
 3. 3 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8012 Любопитно

  Днес всеки знае, че Европа е на кръстопът.
  --------------
  Аз например - не го знам това !
  И не знам кой е Джамбазки - чувал съм че е поредното пияно леке от ВМРО !

  [email protected]
 4. 4 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8012 Любопитно

  И не знам кой е Джамбазки - АМА ЯВНО НЯКОИ СЕ ПЛАШИ ОТ НЕГО -???

  [email protected]
 5. 5 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3042 Разстроено

  Ако можеха да ги чуят какви глупости плещят т.нар. нови консерватори, Рейгън, Тачър и Йоан Павел щяха да се обърнат в гроба.
  Става дума единствено и само за власт, останалото е пълнеж.

 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4324 Неутрално

  До коментар [#5] от "boevbisser":

  И пари. Колкото може повече.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3042 Неутрално

  До коментар [#6] от "КМЕТ В СЯНКА":

  точно така, първо властта, след това и парите.
  няма ляво, няма дясно, тук въобще не става дума за идеологии.
  а пък нашият юнак, евродепутат и кандидат-кмет, изглежда точно като въшка на чело в тази престижна компания.

 8. 8 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 269 Неутрално

  "Заплаха или, обратното, добродетел е новият национален консерватизъм?"

  "КОД е дясна консервативна и европейска политическа партия, за която политическата свобода следва да се гради върху европейската християнска цивилизация и нейните ценности. За нас демокрацията, освен парламентарна форма на управление, е баланс, разбиране и зачитане на европейската общност от суверенни нации, обединени в солидарно усилие за просперитет и нарастващо благоденствие."

  "Националното ръководство на КОД определя като недопустимо взаимодействието с БСП, ДПС и Атака.

  КОД е алтернатива на очевидния провал на либералните, социалистически и зелени доктрини, превърнали живота ни в постоянен експеримент. Общото между тези идеологии е, че са базирани на социално инженерство, което цели да промени човека, така че да се впише в ролята, която му е отредена в утопичните представи на идеолозите."

  Из http://bulgarianconservatives.eu/

  Със здраве.

 9. 9 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3216 Весело

  Агитация, пропаганда и разделение – трите путински оръжия срещу Запада"

  Ми ето, смляно, ясно, леко за преглъщане. Правите Джамбазки фактор и същевременно размивате в масата безименни послушници единствения афтентичен евро депутат. Страхотна идея.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 10. 10 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 269 Неутрално

  "Наричат ни расисти най-вече, когато критикуваме безумната миграционна политика на ЕС. Наричат ни ксенофоби, когато изразяваме недоволството на европейците относно резултатите от тази политика"

  Огнян Минчев:
  "Западът може да практикува два основни типа стратегия:

  Първо - взривно смесване на религии, ценности и култури, цената на което - терор, войни и обществен хаос - ще платят народите, докато техните елити ще наблюдават случващото се зад удобни заграждения и гаранции за сигурност.

  Второ - комплексна стратегия за глобално образование, респект към идентичността, постепенно включване на стотици милиони в цивилизационно общуване, което постепенно да изгради инфраструктура на относително безконфликтна демографска глобализация. За това са необходими много пари, много усилия и функционираща глобална международна система. Днешните глобални корпоративни елити не са готови да финансират това дългосрочно усилие. Затова тръгват на шокова демографска глобализация. Резултатите вече са видими с просто око. Основен съюзник на шоковата демографска глобализация е тесногръдието на различни видове анти-глобалисти, носталгични националисти и фанатизиращи се традиционалисти, които смятат, че могат да се оградят с някакъв вид стена от налитащото цунами на миграцията. Уви, те не могат да го спрат.

  Необходима е алтернативна глобална - или поне европейска стратегия за поставяне на бариери, създаване на селективни инструменти за контрол върху демографската глобализация и твърдост в противопоставянето на глобалния корпоративен елит, който иска да продължи да обира каймака на световната икономика и да властва безразделно вече и чрез пряк сблъсък на цивилизации и култури"

  https://faktor.bg/bg/articles/politika/hlyab-i-pasti/-globalizatsiyata-nyama-da-bade-varnata-nazad-vaprosat-e-koy-i-kak-shte-ya-upravlyava-78518

 11. 11 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8012 Весело

  До коментар [#9] от "дерибеев":

  Путин ли се оказа, че е измислил тия ''Агитация, пропаганда и разделение ''?
  Или Джамбазки му е помагал :)

  [email protected]
 12. 12 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2441 Весело

  Днес всеки знае, че Европа е на кръстопът.--------------Аз например - не го знам това !И не знам кой е Джамбазки - чувал съм че е поредното пияно леке от ВМРО !
  —цитат от коментар 3 на karabastun  До коментар [#3] от "karabastun":

  Но това че псевдо-либералите се опитаха да вдигнат революция е вярно. Обаче е лъжа,че комунистическата подлога Джабмазки бил контрареволюционер.

 13. 13 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  "Бог, чест, отечество”
  ——
  Под тоя надслов бих очаквала подредени един куп руски представители. Интересно колко ли участнички е имало.

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 14. 14 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3216 Весело

  До коментар [#11] от "karabastun":

  Без значение, ние трябва да я преборим. Пък дори и с повече (комична) пропаганда

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 15. 15 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2441 Неутрално

  До коментар [#10] от "plebs":

  Когато Ахмед Доган и Лютве Местан се разделиха,Огнян Минчев подкрепи комуниста Доган! Но ти продължавай да верваш на лъжеца Минчев!

 16. 16 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2441 Неутрално

  "Бог, чест, отечество”——Под тоя надслов бих очаквала подредени един куп руски представители. Интересно колко ли участнички е имало.
  —цитат от коментар 13 на Gretel  До коментар [#13] от "Gretel":

  Под надслова "Бог,чест,отечество" може да застанат само белогвардейците и техните наследници,но не и Путин и неговата шайка,защото те са комунисти,мечтаещи за реанимирането на СССР.

 17. 17 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8012 Любопитно

  До коментар [#12] от "deaf":

  псевдо-либералите не могат да си вдигнат НИЩО , а камо ли да вдигнат революция - 5 човека , без връзка с главния си мозък, а да не говорим, че бягат от ''плебса'' - не могат нищо, освен да лаят за стотинки, с които да си плащат интернета и да се изживяват за ''елит'' !!!

  [email protected]
 18. 18 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2441 Неутрално

  До коментар [#17] от "karabastun":

  Може би не ме разбра! Под "псевдо-либерали" имам предвид глобалистите като Меркел и Макрон например.

 19. 19 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 269 Неутрално

  "...макар и Съветският съюз да се разпадна, комунистическата утопия продължава да заразява като вирус - комунистически вирус - западната култура, медии, политика, а дори и католическата църква"

  Което, разбира се, никой нормален човек не трябва да допускса !

 20. 20 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1278 Неутрално

  Много напомня на битката на църквата с ренесанса. Рози консерватизъм е обречен, както са били обречени битките на Сталин, Хитлер и Мусолини с либерализма. Тези хора са остатъците от миналото.

 21. 21 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2441 Неутрално

  До коментар [#20] от "stanislavdi":

  Ренесанса НЕ Е бил насочен срещу Църквата,а обратното - към възраждане на християнството.
  Католическата църква се е съпротивлявала не срещу Ренесанса,а срещу протестантската християнска религия на немеца Мартин Лутер.

 22. 22 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8012 Любопитно

  До коментар [#18] от "deaf":

  Благходаря за уточнението - наистина не те разбрах.
  -------------
  Ама мани ги тия.......
  Пишман революция е тяхното - бюрокрацията не вдига революции.........

  [email protected]
 23. 23 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2441 Неутрално

  До коментар [#18] от "deaf": Благходаря за уточнението - наистина не те разбрах.-------------Ама мани ги тия.......Пишман революция е тяхното - бюрокрацията не вдига революции.........
  —цитат от коментар 22 на karabastun  До коментар [#22] от "karabastun":

  А "жълтите жилетки" в Париж какво е ако не контрареволюция срещу революцията на Макрон?
  То сега не се усеща все още,но след време милионите араби,които Меркел вкара в Германия,ще я взривят!

 24. 24 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1278 Неутрално

  До коментар [#20] от "stanislavdi":Ренесанса НЕ Е бил насочен срещу Църквата,а обратното - към възраждане на християнството. Католическата църква се е съпротивлявала не срещу Ренесанса,а срещу протестантската християнска религия на немеца Мартин Лутер.
  —цитат от коментар 21 на deaf


  Глупости, началото на ренесанса започва с такива личности като Букачо, да Винчи и Петрарка. Това са личностите които са оспорили водещата роля на църквата и са поставили човека наравно с религията. Поставили са чувства като любов, свобода и индивидуалност над библията. Не напразно са обявени за еретици. Между другото, всички те са били църковно служители. Църквата ги преследва точно както сегашните консерватори преследват либералите. Консерватизма е в миналото, може би ще има още някой Хитлер на Земята, но съдбата му ще е като на....... Хитлер. Не може да се бори те с човешкото развитие. Няма как да ни върнете в предренесанса и след античността. Този тъмен епизод от човешкото развитие е преминал.

 25. 25 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2671 Неутрално

  Бог Чест Отечество!

  SHADOWS of SOFIA
 26. 26 Профил на mkl13629719
  mkl13629719
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Гранто-либеразите са в паника.

 27. 27 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8012 Любопитно

  До коментар [#18] от "deaf":

  Бюрокрацията може да прави само ''перестройки'' - а не революции.

  [email protected]
 28. 28 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  До коментар [#16] от "deaf":

  “ Под надслова "Бог,чест,отечество" може да застанат само белогвардейците ”
  ——
  Да разбирам ли, че тоя надслов не Ви поразява с нелепостта си... в 2020? Щото ако не, то всяко едно от тези понятия изисква и защита и саможертва. Вадете чизмите от нафталина и айде към окопите!

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 29. 29 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8012 Любопитно

  До коментар [#23] от "deaf":

  А дано - да са по-умни от нас, които оставихме да ни излъжат с ''перестройката'' , да гепат икономиката ни, социалните удобства, ..че и мангизите на две поколения напред!

  [email protected]
 30. 30 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2441 Неутрално

  До коментар [#24] от "stanislavdi":

  Сега рано сутринта не ми се влиза в дълбоки спорове. Някой друг ден ще ти "отворя очите" за Ренесанса и прекрасното феодално Средновековие... Комунистите очерниха и оплюха феодализмът...

 31. 31 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 3559 Весело

  Да внимават всички и на всякъде , защото се знае съдбата на всеки ...хванал се за нашенец....защо ли ,ами малко са способни на такива движения в ханша ! ( НЕ е ВАЖНО с КОИ СМЕ НА ВЛАСТ , ВАЖНОТО Е ДА СИ ВЪВ ВЛАСТТА...….пп. Цитат от разговор с техен кадър , на критика от моя страна за участието им в една коалиция за едни местни избори. ФАКТ.)

 32. 32 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 269 Весело

  "Бог, чест, отечество”——Под тоя надслов бих очаквала подредени един куп руски представители. Интересно колко ли участнички е имало.
  —цитат от коментар 13 на Gretel  До коментар [#13] от "Gretel":

  - Ми да, Льо Пен и липсващия Копейкин. И са "консерватори" точно колкото Малофеев и Решетников от двуглавия орел. :)

 33. 33 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8012 Разстроено

  До коментар [#16] от "deaf":

  А за белогвардейците - се покланям !!!!!!!!!!!!!
  - били са изключително честни и наивни хора - има една книга на ''Хермес'' от миналата година - не помня заглавието - ако обичаш да четеш , ще я намериш - пише кака са вярвали в Антантата, че ще им помогне - а ''съюзниците '' Франция и най-вече Англия са помагали на болшевиките.............

  [email protected]
 34. 34 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8012 Разстроено

  До коментар [#24] от "stanislavdi":

  К'ви личности , бе - за буржоазния капитал , който къса с църквата - не си ли чувал?

  [email protected]
 35. 35 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2441 Неутрално

  До коментар [#16] от "deaf":“ Под надслова "Бог,чест,отечество" може да застанат само белогвардейците ”——Да разбирам ли, че тоя надслов не Ви поразява с нелепостта си... в 2020? Щото ако не, то всяко едно от тези понятия изисква и защита и саможертва. Вадете чизмите от нафталина и айде към окопите!
  —цитат от коментар 28 на Gretel  До коментар [#28] от "Gretel":

  Ще го кажа така - за един патологичен циник с мъртва душа,гледката на искрено влюбени момче и момиче (като Ромео и Жулиета например) му изглежда нелепа.
  За един безсмислено живуркащ космополит,ценности като Бог,чест,отечество,патриотизъм наистина му изглеждат нелепи.

 36. 36 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1278 Неутрално

  До коментар [#24] от "stanislavdi":К'ви личности , бе - за буржоазния капитал , който къса с църквата - не си ли чувал?
  —цитат от коментар 34 на karabastun


  Бастун, буржоазния капитал е следствие на ренесанса. Ренесанса е хуманизъм. Хуманизма е либерализъм, т.е на първо място са човешките права

 37. 37 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  За Европа не знам, ама Гери Станчева наистина е на кръстопът с тази слабост към рекламата на Джамбазки. Никой не беше чувал за тази конференция "бог, цар и кво-беше-там...", а Джамбазки го бяхме забравили напълно. Моме, излез сред природата малко да поветриш.

 38. 38 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 874 Весело

  "примитивни, ксенофоби, параноици, расисти. Наричат ни дори популисти", а и алкохолици в конкретният случай

 39. 39 Профил на Just Бахур
  Just Бахур
  Рейтинг: 275 Неутрално

  Този деятел на лбгт няма ли да влиза в зандана щото караше кола пиян и друсан?

  ДА на АЕЦ Белене! Ядрената енергетика е гарант за безкарбоново бъдеще! Потомствен антикомунист!
 40. 40 Профил на iliyapopov
  iliyapopov
  Рейтинг: 485 Неутрално

  Това, че хванаха Джамбазки с 1,2 %% алкохол не е голяма беда - ако проверяваха всеки втори шофьор (което е много трудно физически) 70% щяха да са като него, това у нас е правило, макар и да не е редно и особено законно. Аз лично го харесвам като политик, защото е последователен, точен, аргументира мненията си, има дар слово и не е краен. Мисля, че има сериозно бъдеще.

 41. 41 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8012 Неутрално

  До коментар [#36] от "stanislavdi":

  Обратното !
  Първо мангизите - после плащаш на някой талант да те нарисува !

  [email protected]
 42. 42 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8012 Неутрално

  До коментар [#36] от "stanislavdi":

  Само не спори, че някой те рисува / образова се за което/ мъчи се да те издокара , и после ти тръгваш да му изкараш пари за хляб, щот те е накефил?

  [email protected]
 43. 43 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 652 Неутрално

  До коментар [#23] от "deaf":

  „То сега не се усеща все още,но след време милионите араби,които Меркел вкара в Германия,ще я взривят!“

  Усеща се, усеща се и още как! Те вече я взривиха. Или тя(Германията) сама се взриви с помощта на меркелица?...

 44. 44 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 314 Неутрално

  С консерви като Джанбазки и Орбан, комунистическото бъдеще е гарантирано...

 45. 45 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 655 Весело

  Жамбаска , само по-леко с революциите, да не счупиш дилдото.
  Ако Европа е кръстопът , вие от МВРО сте труженичките покрай пътя и “обслужвате” с уста турските тираджии.

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 46. 46 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3167 Неутрално

  Национализмът е последното убежище на мошеника (не съм го измислил аз).

  Мошеници ще има дотогава, докато има и глупаци.

  За съжаление, в демократичния свят няма закони срещу човешката глупост.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 47. 47 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 816 Неутрално

  Това, че хванаха Джамбазки с 1,2 %% алкохол не е голяма беда - ако проверяваха всеки втори шофьор (което е много трудно физически) 70% щяха да са като него, това у нас е правило, макар и да не е редно и особено законно. Аз лично го харесвам като политик, защото е последователен, точен, аргументира мненията си, има дар слово и не е краен. Мисля, че има сериозно бъдеще.
  —цитат от коментар 40 на iliyapopov


  Това показва отношението му към закона и правилата, отношение което по присъщо за анархистите отколкото за консерваторите.

 48. 48 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1995 Неутрално

  Всъщност , който иска национализъм иска обратно граници, мита, визи, спиране на разстежа на икономиката и понижаване на конкурентноспосбнаостта й посредством субсидии, повишаване на безработицата.За икономика като българската, а и за българските граждани това би било пагубно. Само олигофрен би гласувал за Джамбазки и подбните му.

 49. 49 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3167 Неутрално

  До коментар [#47] от "Nick F":

  "...отношение което по присъщо за анархистите отколкото за консерваторите."

  В днешния постмодерен свят думите все повече губят оригиналното си значение.

  Колкото милиардерите от БСП са "леви", колкото левият популист Бойко Борисов е "десен", колкото тоталитарната структура ДПС е "либерална", колкото руските агенти от Атака и ВМРО са "патриоти" - толкова и тотално обърканият и с трайна когнитивна инвалидност Джамбазки е "консерватор".

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 50. 50 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3167 Неутрално

  До коментар [#48] от "Doge":

  "Само олигофрен би гласувал за Джамбазки и подбните му."

  Истината е, че такива като Джамбазки могат да спрат глобализацията точно толкова, колкото и гравитацията.

  Лаят, щото за лаене дават кокал.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 51. 51 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1354 Любопитно

  новоизбраният председател на Еврейското лейбъристко движение, призова премиера Борис Джонсън да не позволява на консерватори да участват в конференцията
  —цитат от коментар 0 на матряла


  Юдеите от позицията на какви разпореждат кой къде и какво да говори?

 52. 52 Профил на dream_er
  dream_er
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Какъв националист е Джамбазки след като е член на една
  проруска партия, ръководена от кадри на ДС?

  Liberalism Is a Mental Disorder!
 53. 53 Профил на lynyrds
  lynyrds
  Рейтинг: 406 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  ...Истината за развитието на света е в съвсем друга посока, максимално осмисляне на създалото се положение , връщне към исконните човешки ценности , изготвяне и подписване на нов обществен договор без малоумната експлоатация на природните и човешки ресурси....

  Браво кмете...евала ...

  Млади зле прикрити гейчета като нашто и италианското , редом с дърти олигарси комунисти като унгареца и новите полски ристиени свръхславяни естествено тук там някой холандски неофашист и разбира се фашистите по гени в Германия - това е антилибералната сбирка...такава винаги е била...

 54. 54 Профил на ciaran
  ciaran
  Рейтинг: 448 Неутрално

  "Конференцията предизвика политически смут във Великобритания, защото депутатът консерватор Даниел Кавчински беше един от лекторите. Веднага след като новината за участието му се разпространи в британските медии, бяха повдигнати сериозни възражения заради общия политически уклон на конференцията."

  И защо трябва да се извинява за възгледите си? Няма ли право свободно да ги изразява или това право е в сила само за политически правилните възгледи?
  Не приемам голяма част от възгледите на националистите, но считам, че създават баланс в обществото.

 55. 55 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 916 Любопитно

  Орбанистите от цял свят се събрали да дискутират "консервативна контрареволюция" и да горят любимото си плашило - либерализма. Като им чета приказките, се чудя дали изобщо знаят какво е либерализъм. Девизът "Бог, чест, отечество" да не е предложен от руските "консерватори"?

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 56. 56 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2933 Неутрално

  "Депутатът обяснява още, че на мястото на Европейския съюз иска да види съюз на суверенни държави, всяка от тях с контрол върху границите си и пазител на законовото и политическото си наследство."

  То това звучи добре, даже много добре! Но е записано в Светото писание: Пътят към Ада е постлан с добри намерения. Както например пътят на гражданите за европейско натаковане.......

 57. 57 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2791 Неутрално

  До коментар [#51] от "dosetliv":

  " призова премиера Борис Джонсън да не позволява"------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ето,това е "свободата",която т.н.либерали проповядват.Можеш да говориш и пишеш всичко,но само ако се покрива с техните разбирания.Ако кривнеш от "правата линия",следват забрани и наказания.В Русия наказаха "Пуси райът"за обида на религиозните чувства,на запад наказаха Тео Саразин и нобеловият лауреат Джеймс Уотсън,заради идеите които си позволиха да изкажат.

 58. 58 Профил на PETZL
  PETZL
  Рейтинг: 679 Неутрално

  Този патрЕот какво знае за ценностите? Явно е по добре запознат с цените на алкохола. Ѝ

  99,9% от всички хора, умрели от рак, приживе са яли краставици.
 59. 59 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3544 Неутрално

  Европа се ислямизира - спор няма, но не искам да коментирам този факт в светлината на Джамбазки или Орбан например. Всичко се превръща по този начин в един голям и безмислен фарс на крайни популисти....

 60. 60 Профил на Чушкопек
  Чушкопек
  Рейтинг: 224 Неутрално

  Консерватизмът по дефиниция е винаги губещ. Да консервираш, да пазиш от промени, да слагаш котва на развитието е против природните закони, че всичко се променя, нищо не е вечно. Стремежът да се вкопчиш в нещи и да не сикаш то да се променя и съответно невъзможнотстта това да се случи води само до конфликти и страдания, с които за съжаление е пълна историята...

  Панта Рей: всичко се мени, всичко тече. Само Чушкопекът - не.
 61. 61 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#10] от "plebs":

  Трето, глобалните полит-корпоративни елити пръскат сиренето в зависимост от конюнктурата и..кой откъде е

 62. 62 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Онази твоя сметка в ПИБ валидна ли е?

 63. 63 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3544 Весело

  " Председател е Йорам Хазони, носител на награда за 2019 г. на Intercollegiate Studies Institute за книгата си за консервативните ценности. Определян като маргинален за Израел националист, той смята, че основният политически сблъсък в световната история е между националистите, които вярват, че националната държава е най-добрата форма на политическа организация, и империалистите, които се борят за универсална империя. Дълг на националистите е да се борят срещу въплъщенията на такива империи - Римската империя, Хабсбургската империя, Съветският съюз, ЕС и дори САЩ."

  Не знех, че съществуват все още подобни " мислители" на 21 век, винаги съм ги свързвал с края на 19 и началото на 20 век.....

 64. 64 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 1123 Неутрално

  Стига сте го показвали този. Той трябва да изчезни от медийното и политическото пространство. Скоро няма да го забравят. Но и да го забравят, ще има кой да напомни.

 65. 65 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3544 Весело

  " Комунизмът направи поляците по-бедни. Още по-лошо, той им отне свободите, техните лични свободи, както и правото им на самоопределение. За поляците като майка ми и баща ми, националната държава беше това, което можеше да им гарантира тези свободи"."


  Просто е забравил да се обърне към Орбан или Льо Пен, например , и да ги попитат защо поддържат толкова тесни връзки с руския президент и неговата държава, превърнала се в гето на същата тази опасност, която държеше половин Европа като комунистическо гето със силата на руските танкове и армия......

 66. 66 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2229 Неутрално

  "Според Джамбазки "обикновените, трудолюбиви и родолюбиви хора виждат като единствена политическа алтернатива десните национално-консервативни формации".

  Една наистина дясна национално-консервативна формация в България задължително трябва да бъде яростно антикомунистическа и безпощадно антируска. Обикновените трудолюбиви и родолюбиви хора не могат да проявяват никаква търпимост нито към комунистите и техните мимикрирали наследници, които без изключение са мързеливци и предатели нито към Русия, която е една враждебна на България страна.

  Обикновените трудолюбиви и родолюбиви хора в България очакват от формациите претендиращите да бъдат дясно-консервативни историческото осмисляне на необявената кървава война на комунистите и техните мимикрирали наследници срещу българския народ и на безкрайния низ от лицемерие, злоба и предателства на Русия спрямо България. В тази връзка те очакват от тези формации и ясно изразена позиция и незабавни действия за премахване паметниците от времето на комунизма и особено тези на бившата и несъществуваща съветска армия, които хем са комунстически, хем са руски.

  Обикновените трудолюбиви и родолюбиви хора в България не вярват на приказки. Вярват на това, което е казал Спасителят: "По делата им ще ги познаете".

 67. 67 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2229 Неутрално

  "Според Джамбазки "обикновените, трудолюбиви и родолюбиви хора виждат като единствена политическа алтернатива десните национално-консервативни формации".

  Една наистина дясна национално-консервативна формация в България задължително трябва да бъде яростно антикомунистическа и безпощадно антируска. Обикновените трудолюбиви и родолюбиви хора не могат да проявяват никаква търпимост нито към комунистите и техните мимикрирали наследници, които без изключение са мързеливци и предатели нито към Русия, която е една враждебна на България страна.

  Обикновените трудолюбиви и родолюбиви хора в България очакват от формациите претендиращите да бъдат дясно-консервативни историческото осмисляне на необявената кървава война на комунистите и техните мимикрирали наследници срещу българския народ и на безкрайния низ от лицемерие, злоба и предателства на Русия спрямо България. В тази връзка те очакват от тези формации и ясно изразена позиция и незабавни действия за премахване паметниците от времето на комунизма и особено тези на бившата и несъществуваща съветска армия, които хем са комунстически, хем са руски.

  Обикновените трудолюбиви и родолюбиви хора в България не вярват на приказки. Вярват на това, което е казал Спасителят: "По делата им ще ги познаете".

 68. 68 Профил на Kephy
  Kephy
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  Всъщност обаче Карол Войтила беше много повече от това. И ми се струва, че този конгрес се опитваше да го експлоатира за собствени политически цели. Йоан Павел Втори имаше глобалистка визия. Той подкрепяше патриотичната и национална гордост, но без да бъде националист. Той водеше диалог с исляма и защитаваше мигрантите"
  ===
  Всъщност Войтила беше и първият папа, който обърна сериозно внимание и на екологията. Но не е необичайно с исторически личности да се злоупотребява. Така например злоупотребата с Левски у нас е обичай, а ВМРО перверзно превърнаха Гоце Делчев в български националист, като му приписаха , че борбата за Македония като област, в която всички народности - българска, албанска, гръцка, сръбска да живеят в мир и равноправие била "трик", който прикривал неговия пан-българизъм.

  Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem
 69. 69 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2418 Весело

  Кога мина революцията?........че са и контрареволюция..........

 70. 70 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  До коментар [#67] от "Един препатил":

  Мозък, ами ти с тоя трик за мимикриралите комунисти и след хиляда години все ще се бориш срещу тях.

 71. 71 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2155 Неутрално

  Гуруто на кръг МастурбаторЪ в типично комунистическия си стил бленува революции.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 72. 72 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1640 Неутрално

  Джамбазки е един голям лъжльо. Като общински съветник искаше да се забрани пиенето на алкохол на обществени места - разибрай паркове и градинки, където млади и не особено опаричени хора си правят кефа без да пречат на никого. Той каза тогава, че техните социални нужди не ги разбира, защото не пиел. Е, оказа се, че пие и при това кара. Как, на такъв елементарен лъжльо може да му се вярва и на една дума повече?! Той е върл антигей, но утре ще се окаже, че е гей, въщност. Националист, бил, ама си общува с хора, които пишейки се националисти, всъщност се увъртат около Путин и руските пари.
  Иначе тази конференция е отчасти смислена, защото за пръв път от доста време са представени истинските врагове на националните държави. За съжаление липсва стратегия за някаква офанзива, а реакциите са само защитни.

  CONTADOR GRATUITO!
 73. 73 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 618 Неутрално

  Партия за която забраняването на гей парадите е по-важна тема от сръбските имперски амбиции към Македония и плановете за създаване на митнически съюз като една малка Югославия не е нито патриотична нито родолюбка. Още по малко има право да ползва името ВМРО.

 74. 74 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  То сега не се усеща все още,но след време милионите араби,които Меркел вкара в Германия,ще я взривят!
  —цитат от коментар 23 на deaf


  а защо никой не си задава един логичен въпрос? Защо в Германия предпочитат милиони арабели - мюсли за работници в заводите си, вместо източно европейци? Какво не ни харесват?

 75. 75 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 618 Неутрално

  Консерватори заради изгодата а всъщност копейкаджии

 76. 76 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2229 Неутрално

  До коментар [#70] от "von_seeckt":

  Имате известно право. Причина за дълголетието и на комунизма, и на Русия е твърде либералният подход към тях. Един истински десен национално-консервативен подход би прикрючил много бързо и с двете метастазни образувания.

 77. 77 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2229 Неутрално

  До коментар [#70] от "von_seeckt":

  Имате известно право. Причина за дълголетието и на комунизма, и на Русия е твърде либералният подход към тях. Един истински десен национално-консервативен подход би прикрючил много бързо и с двете метастазни образувания.

 78. 78 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3544 Неутрално

  До коментар [#67] от "Един препатил":

  " "Според Джамбазки "обикновените, трудолюбиви и родолюбиви хора виждат като единствена политическа алтернатива десните национално-консервативни формации".

  Една наистина дясна национално-консервативна формация в България задължително трябва да бъде яростно антикомунистическа и безпощадно антируска. Обикновените трудолюбиви и родолюбиви хора не могат да проявяват никаква търпимост нито към комунистите и техните мимикрирали наследници, които без изключение са мързеливци и предатели нито към Русия, която е една враждебна на България страна.

  Обикновените трудолюбиви и родолюбиви хора в България очакват от формациите претендиращите да бъдат дясно-консервативни историческото осмисляне на необявената кървава война на комунистите и техните мимикрирали наследници срещу българския народ и на безкрайния низ от лицемерие, злоба и предателства на Русия спрямо България. В тази връзка те очакват от тези формации и ясно изразена позиция и незабавни действия за премахване паметниците от времето на комунизма и особено тези на бившата и несъществуваща съветска армия, които хем са комунстически, хем са руски.

  Обикновените трудолюбиви и родолюбиви хора в България не вярват на приказки. Вярват на това, което е казал Спасителят: "По делата им ще ги познаете"."

  Всичко истинско е свързано с ценностите на Спасителя ! Затова Европа е люлка на световната цивилизация - в нейната основа стои вярата, предадена и от апостол Павел, Петър, Андрей, тяхните ученици, по - късно десетки вярващи, светии, константин Философ, Климент Охридски...не е по - силите ми всичко да се обеме в един пост, невъзможно е ! Нека да погледнем като конраст на Азия или Африка и разбираме какво се случва с общества, където деспотизма, себичността, безпросветността е другият модел - този на кървавите и деспотични сатрапиите и родовите образувания, появили се по отделно време и начин, оставили след себе си планини от човешки черепи, смърт, деспотизъм ( Чингис хан, османците, арабския халифат......). Това са исторически факти, не нечии философски наблюдения !

 79. 79 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2475 Неутрално

  Джамбазки е един голям лъжльо. Като общински съветник искаше да се забрани пиенето на алкохол на обществени места - разибрай паркове и градинки, където млади и не особено опаричени хора си правят кефа без да пречат на никого. Той каза тогава, че техните социални нужди не ги разбира, защото не пиел. Е, оказа се, че пие и при това кара. Как, на такъв елементарен лъжльо може да му се вярва и на една дума повече?! Той е върл антигей, но утре ще се окаже, че е гей, въщност. Националист, бил, ама си общува с хора, които пишейки се националисти, всъщност се увъртат около Путин и руските пари. Иначе тази конференция е отчасти смислена, защото за пръв път от доста време са представени истинските врагове на националните държави. За съжаление липсва стратегия за някаква офанзива, а реакциите са само защитни.
  —цитат от коментар 72 на г-н Думанов


  Нормално за хора, които се обръщат един към другиго с "Бате к*ре" и "Како х*йне!", а 7-те милиона българи са духачи, изпърделки, цървули, парцали..

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 80. 80 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 618 Неутрално

  Всички крайности са лоши

  Либералите са фанатици които искат да махнат границите и да заличат бялата раса

  Консерваторите са фанатици които искат да целуват задника на Путин и продават родините си

  И двете секти предават своите....

 81. 81 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2671 Неутрално

  Гуруто на кръг МастурбаторЪ в типично комунистическия си стил бленува революции.
  —цитат от коментар 71 на Darth Plagueis


  По-интресното е на кой критерий от Бог Чест Отечество отговаря Малката булка.

  SHADOWS of SOFIA
 82. 82 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  До коментар [#76] от "Един препатил":

  Щом казваш. Само дето идея си нямаш, какво е управлението в Русия. То е всичко друго, но не и комунистическо. Но това е прекалено висока летва за тебе. Дерзай.

 83. 83 Профил на intergalactic
  intergalactic
  Рейтинг: 426 Весело

  Браво на Ангел Дамаджански. Без него никаква контрареволюция не може да се осъществи.
  Планът е прост:
  1. Ангел докарва 4 дамаджани ракия на следващата конференция.
  2. Една изпива сам, другите 3 си ги разделят останалите контрареволюционери.
  3. После се качват на колите и повеждат контрареволюцията.

  Иначе 2/3 от присъствалите са управляващи в техните държави, не знам каква контрареволюция ще правят там...

  Коментарите ми са мои собствени и не отразяват непременно възгледите на Фондация Америка за България.
 84. 84 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 222 Любопитно

  До коментар [#26] от "mkl13629719":

  Само правоверните грантове назовани в статията са добри грантове?!

 85. 85 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1794 Любопитно

  Статията е по-скоро за Рейгън, папа Йоан Павел 2 и Маргарет Татчър, а пиронът на който виси е някой си Джамбазки и някаква си конференция. Но понеже се спомена Папа Йоан Павел нека да не забравяме кой стреля по него и други едни дребни неприятни подозрения ....

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 86. 86 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1794 Любопитно

  а защо никой не си задава един логичен въпрос? Защо в Германия предпочитат милиони арабели - мюсли за работници в заводите си, вместо източно европейци? Какво не ни харесват?
  —цитат от коментар 74 на historama  До коментар [#74] от "historama":

  Защото Източна Европа е изчерпана като работници. Всеки, който е искал е в Западна Европа. Останалите не искат. Например Германия има нужда от 400,000 работници всяка календарна година. Но работници, а не придружители. А от арабите и негрите имигрирали в Германия половината официално работят. Което не се покрива от митовете за тях.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 702 Неутрално

  Към коментар # 74 от historama :
  Отговарям Ви директно на въпроса " защо в Западна Европа не щат източно-европейци и приемат по -лесно араби " ?
  Еми много просто -защото източно-европейците малко или много все още са заразени от комунизма - начин на мислене (ако го има ) , начин на работа или скрит мързел , престъпления и липса на страх от Бога и още да не продължавам "качества " от комунизма .
  Трябват няколко поколения за да бъде изчистено ужасното наследство ! !
  Дано да се съгласен и доволен от отговора ми !

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на nhh18551388
  nhh18551388
  Рейтинг: 871 Неутрално

  До коментар [#88] от "deutscher._":

  Е, добре че стигнах до края и прочетох този виц. Много се смях. Особено за това дето следва да се подразбира от него - че арабите са много работливи щото за разлика от Източните европейци не били заразени с вируса на комунизма.
  Надявам се, все пак, да е някаква форма на шега.

 92. 92 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 702 Неутрално

  Като малко продължение на поста ми 88 бих си позволил да допълня - като пресен пример типичен български(въпреки името) може да се посочи един Джамбазки да речем , който е ярък пример на станал вече почти национален характер за младото ни поколение - тоест ЕДНО ГОВОРИ - ДРУГО ВЪРШИ и беше хванат хем пиян , хем на волана ! !
  Еми какво има повече да се допълни - излишно е въпреки дежурните защитни тролове ! ! !

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 654 Неутрално

  До коментар [#24] от "stanislavdi":

  Другарю, нещо си се объркал. Тези никой не ги е преследвал. Май си учил по комунистическите учебници или баща ти го е разправял, товарищ

 95. 95 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2791 Неутрално

  Всички крайности са лошиЛибералите са фанатици които искат да махнат границите и да заличат бялата расаКонсерваторите са фанатици които искат да целуват задника на Путин и продават родините сиИ двете секти предават своите....
  —цитат от коментар 80 на rdb41527334


  Либералите винаги са били проруски настроени.Кого навремето Ленин нарече "полезни идиоти"?Със сигурност не бяха консерваторите.Либерали скачаха по площадите с искане Западна Европа да премахне ядрените си ракети и нито дума не обелваха за руските такива.Сега Меркел активно подпомага путинова Русия,като строи СП2 ,въпреки несъгласието на САЩ и много европейски държави.Макрон говори против НАТО и Америка и агитира за сближаване с Русия.И накрая,консерваторите били путинофили.

 96. 96 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 702 Неутрално

  До коментар #91 :
  Въпреки, че сега съм случайно в Германия не мога да не Ви отговоря - май не сте чели добре постинга ми за да установите , че не става въпрос само за работата , където също не съм съгласен с Вас съвсем особено за младите араби , а за много други качества включително тарикатлъци , пиянство и наркотици . . .но явно не сте много наясно за което съжалявам !
  А работните нагласи се приучват и придобиват , дори се мисли 20 години напред за поколението на днешните млади емигранти тук ! !

 97. 97 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3198 Неутрално

  По-добре Франко отколкото Станко.

 98. 98 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  обаче, никакъв либерализъм не е имало... това е сламеното плашило на разни авторитарни любители на силната ръка и други чекиджиски истории

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 99. 99 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1640 Неутрално

  До коментар [#89] от "Манчо":

  Корените на национализма са в Ренесанса и Реформацията. И двете духовни революции целят ограничаване на католическия/папски универсализъм. Въпреки, че днес много хора се прекланят пред тях, те не са толкова успешни за времето си, защото идеите на Ренесанса остават ограничени сред образованите и богати кръгове на аристокрацията и формиращото се "трето съсловие". Те не засягат масата от населението, което си остава в средновековието. Реформаторите, пък от своя страна се изправят срещу папата, но не отхвърлят идеята за империята, което не ги прави "граждани", което истинският националиъм по-късно търси, а си остават поданици. Трябвало е още малко вода да изтече, докато определени владетели осъзнаят, че отхвърлянето на универсализма ще доведе до обединяването на населението около тях, че дребните регионалните идентичности от които пък директно се скача към универсализма ще бъдат превъзмогнати и, че народът ще се идентифицира с тях, както и те с него.

  CONTADOR GRATUITO!
 100. 100 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 654 Неутрално

  ЛЕВИЧАРИТЕ-НЕОМАРКСИСТИ срам немат, нито страх от Бога (в който не верват).

  - Проповядват, че половете са фикция, че няма мъж, няма жена, а всичко е избираемо и че този избор ще ни доближи до Прекрасния Нов Свят
  - Искат да разделим имуществото и надеждите си с имигрантите, които наричате "клети бежанци", тези същите, които ни мразят и искат да ни убиват, защото това щяло да донесе хармония и ще ни доближи до Прекрасния Нов Свят
  - Стремят се да индоктринират децата ни, да ги обърнат срещу родителите им и да ги направят бойци за своята кауза - играждането на Прекрасния Нов Свят
  - Настояват да им даваме пари, за да спасяват Планетата както твърдят, което щяло да спаси бъдещия Щастлив Нов Свят
  - Казват, че трябва да се разруши семейството, като отживелица, за да може да се построи Прекрасния Нов Свят
  - Твърдят, че жените трябва да се освободят от гнета на мъжете (белите), както и да се освободят от гнета на майчинството, а пък децата - да се освободят от гнета на родителите, т.е. необходимо е пълно Освобождение, за да се построи Прекрасния Нов Свят
  - Убеждават ни, че трябва да превърнем нормата в патологиа, а патологията - в норма, за да бъдем допуснати в Прекрасния Нов Свят
  ДА, АМА НЕ!
  Има все още между нас такива, които помнят почти същите лозунги, помнят жертвите и знаят как завърши всичко - с реки от кръв и ужасни страдания, които няма да се излекуват още 100 години.
  Казваме "почти", защото лозунгите на ония, комунистите, бяха къде по-скромни.
  Следователно, досещаме се какво можем да очакваме от неомарксистите.
  Така, че казваме им го - НЯМА ДА МИНЕ.
  Ще платим всякаква цена, но няма да допуснем една още по-зловеща тоталитарна идеология, която иска да погуби човечеството.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK