ЕС е готов за тежки преговори, Лондон иска икономическа и политическа независимост

Саймън Ковни

© Reuters

Саймън КовниЕвропейският съюз е готов за разговори за бъдещите отношения с Великобритания след Брекзит, включващи въпроси от търговията до сигурността, но процесът ще бъде "много тежък" и може да се провали, ако Лондон не подсигури ирландската граница така, както по-рано беше договорено, завиха министри на блока, цитирани от "Ройтерс".


Великобритания напусна ЕС на 31 януари след повече от три години мъчителни разговори за "развода", сериозно усложнени от чувствителните въпроси около ирландската граница, единствената сухоземна граница между блока и Обединеното кралство сега и с история, изпълнена с насилие.


Преговорите ще започнат следващата седмица, а Ирландия предупреди, че дори и базово търговско споразумение ще бъде невъзможно до края на тази година, ако Лондон не спази граничните задължения, които пое в споразумението за оттеглянето от ЕС.
"Ако няма напредък по необходимата инфраструктура през следващите няколко месеца, това ще бъде много обезпокоителен сигнал по въпроса дали е възможно да сключим нещо подходящо преди края на годината", заяви ирландският външен министър Саймън Ковни пред репортери в Брюксел.


По силата на сложната сделка за "развода" между петата по големина световна икономика и най-големия търговски блок Северна Ирландия ще остане в британската митническа зона, но ще се прилагат мита за стоки, преминаващи от останалата част на Великобритания към Северна Ирландия, ако тяхната крайна цел е Ирландия или друга държава - членка на ЕС.


"Ще изпълним задълженията си", подчерта говорител на британския премиер Борис Джонсън в понеделник. "Министър-председателят беше ясен, че извън ограничените промени няма да има промени в търговията Великобритания - Северна Ирландия и не е искал никакви пристанища да се готвят за нови проверки или контрол между Великобритания и Северна Ирландия", добави той.


Правителството на Джонсън освен това заяви, че няма да въвежда никакви допълнителни проверки по сухоземната граница с Ирландия. Ковни подчерта, че ЕС няма да приеме това.


"Много тежка работа"


Ковни освен това заяви, че 27-те държави членки са готови за нов кръг разговори с Великобритания, след като днес министрите одобриха мандата за преговори на блока.


Сегашната търговия на Великобритания с ЕС, в чиито митнически съюз и единен пазар ще остане до края на преходния период на 31 декември 2020 г., се състои от 45% износ и 53% внос.


ЕС предлага търговия без мита и квоти в замяна на ангажимент от страна на Великобритания да не подбива европейските компании с по-занижени - и следователно по-евтини - стандарти за околна среда, труд, данъци и държавна помощ.


Правителството на Джонсън обаче отхвърля варианта за обвързване с правила на ЕС, гарантиращи т.нар. равни условия, и подчертава, че първостепенната цел в преговорите ще е "икономическа и политическа независимост".


Лондон казва, че е готов да приеме мита и квоти, подобни на сделката на ЕС с Канада, или ако всеобхватна търговска сделка се окаже невъзможна, от 2021 г. ще търгува при не толкова благоприятните условия на Световната търговска организация, които предполагат мита, квоти и много документация.


"Ако не можем да запазим тази регулаторна близост, тогава трябва да приложим мита и квоти, заяви френският министър по европейските въпроси Амели дьо Моншален. Това не е позиция за отмъщение, това е икономически рационална позиция."


Според мандата на ЕС, видян от "Ройтерс", какъвто и да било нов договор между ЕС и Великобритания "трябва да предотвратява изкривяването на търговията и нечестните конкурентни предимства, така че да гарантира устойчива и дълготрайна връзка".


"Предвиденото споразумение трябва да поддържа общи високи стандарти и съответните високи стандарти с течение на времето със стандартите на (Европейския) съюз като отправна точка", се казва още в документа.


Великобритания ще публикува своята преговорна позиция в четвъртък. И двете страни искат да постигнат сделка преди края на годината, когато приключва преходният период.


"Това е изключително амбициозен график", заяви германският министър по европейските въпроси Михаел Рот.


Холандският външен министър Стеф Блок заяви: "Рибарството е важно, но също така са важни търговските връзки, сигурността. Натискът на времето е огромен, интересите са огромни, това е много сложен договор, така че работата ще бъде много тежка."


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (56)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2534 Неутрално

  Предложенията на ЕС са реални ,без мита и ограничения , само че Лондон не знае какво иска .

 2. 2 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  На малобританците тепърва им предстои да разберат какво точно причиниха на себе си и на 500 000 000 европейци!
  Дано някога успеят и да си отговорят на въпроса ЗАЩО?!

 3. 3 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 1939 Весело

  До коментар [#1] от "edin drug":

  Напроотив много добре знаае какво иска

  гошо
 4. 4 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 1939 Весело

  До коментар [#1] от "edin drug":

  Напроотив много добре знаае какво иска

  гошо
 5. 5 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 1939 Весело

  До коментар [#1] от "edin drug":

  Ллондон иска Дифендеера за съвветникк

  гошо
 6. 6 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 2208 Неутрално

  Айде бърааа, 35%мита и визи.

 7. 7 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1720 Неутрално

  Ами нека си искат....
  Колония са все пак :)

  The best way to predict the future is to invent it.
 8. 8 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1720 Неутрално

  Предложенията на ЕС са реални ,без мита и ограничения , само че Лондон не знае какво иска .
  —цитат от коментар 1 на edin drug


  Не, много добре знаят какво искат. Достъп до единния пазар без да плащат и без да съобразяват законодателството си с ЕС.
  Само че ... :)

  The best way to predict the future is to invent it.
 9. 9 Профил на koevip
  koevip
  Рейтинг: 130 Неутрално

  Желанието на Британия да отхвърли високите стандарти на ЕС
  противоречи на заявеното намерение на правителството на Б. Джонсън за повишаване стандарта на живот на самите британци.
  Няма страна в света, която е намалила или премахнала стандартите за "добра практика" и да е постигнала по-висок стандарт на живота.
  Поредната глупост на британците, породена от липсата на самооценка и самокритичност.

 10. 10 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 1529 Неутрално

  До коментар [#1] от "edin drug":

  Предложенията на ЕС са реални ,без мита и ограничения , само че Лондон не знае какво иска .
  —цитат от коментар 1 на edin drug


  Колега, ясно е написано, че Лондон "е готов да приеме мита и квоти, подобни на сделката на ЕС с Канада, или ако всеобхватна търговска сделка се окаже невъзможна, от 2021 г. ще търгува при не толкова благоприятните условия на Световната търговска организация,..."
  По странна е нашата позиция. Британците напускат, защото не им харсват ограниченията в ЕС. Неи им казваме - додре, сега да се договорим да спазвате тези правила.

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 11. 11 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 1720 Неутрално

  Лондон иска политическа и икономическа зависимост, но Брюксел не дава. Затова договор няма да има и ще се търгува както търгуват всички останали, колкото и да е неблагоприятно. Колкото е неблагоприятно за Лондон, толкова ще е неблагоприятно и за тези от ЕС, дори повече, защото Великобритания внася повече от ЕС, отколкото изнася за ЕС. Бюджетът на Брюксел олекна с някакви си 75 милиарда, Великобритания си ги спести тези пари и може с тях да си поеме неблагоприятностите .

 12. 12 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1720 Неутрално

  Лондон иска политическа и икономическа зависимост, но Брюксел не дава.
  —цитат от коментар 11 на gozambo


  Е те нали вече не са в ЕС.... Извъртат един хард Брекзит, излизат от единия пазар и ХОП ГОТОВО.
  Независимост!

  The best way to predict the future is to invent it.
 13. 13 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 1720 Неутрално

  Желанието на Британия да отхвърли високите стандарти на ЕСпротиворечи на заявеното намерение на правителството на Б. Джонсън за повишаване стандарта на живот на самите британци.Няма страна в света, която е намалила или премахнала стандартите за "добра практика" и да е постигнала по-висок стандарт на живота.Поредната глупост на британците, породена от липсата на самооценка и самокритичност.
  —цитат от коментар 9 на koevip


  Откъде извади твърдението, че британците ще намаляват стандартите? Този въпрос Борис Джонсън добре го изясни, че британските стандарти са по-високи от тези на ЕС и ЕС е този, който трябва да следва британските стандарти.

 14. 14 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  Стара българска поговорка: когато гърнето удари камъка, чупи се гърнето. Когато камъкът удари гърнето, пак се чупи гърнето.
  Не виждам особен шанс за Англия.

  Между другото, в Гардиън имаше интересна новина - изключително силното ирландско лоби в Конгреса и Сената предупреждава, че търговска сделка със САЩ няма да се сключи, ако Англия не спазва стриктно договорката за липса на граница в Ирландия - нещо, което Джонсън си правеше устата да заобиколи. Шах и мат.


  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 15. 15 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1306 Гневно

  Британците /както всички империи впрочем/ смятат, че светът е длъжен с благоговение да принася дарове в нозете им...
  ЯДЕЦ!!!!

 16. 16 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1720 Неутрално

  Откъде извади твърдението, че британците ще намаляват стандартите? Този въпрос Борис Джонсън добре го изясни, че британските стандарти са по-високи от тези на ЕС и ЕС е този, който трябва да следва британските стандарти.
  —цитат от коментар 13 на gozambo


  Явно не си ял британска храна.

  The best way to predict the future is to invent it.
 17. 17 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 1720 Неутрално

  [quote#12:"EU defender"][/quote]

  Ти какво си мислиш, че печелят толкова от единния пазар на ЕС? В момента Лондон започва преговори с всякакви държави по света и целият световен пазар е пред тях без ограниченията на ЕС. За мен Лондон умишлено клати лодката с ЕС, за да не се стигне до споразумение и да развалят досегашната схема на търговия с ЕС и най-вече досегашното разделение на труда. Защо Лондон ще получава стоки от Германия за 100 милиарда всяка година, след като може да си ги произвежда? Лондон просто ще премести автомобилните компании във Великобритания, който иска да продава автомобили във Великобритания, ще ги произвежда във Великобритания. На Лондон не му харесва досегашното разделение на труда и досегашната специализация.

 18. 18 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 1720 Неутрално

  Стара българска поговорка: когато гърнето удари камъка, чупи се гърнето. Когато камъкът удари гърнето, пак се чупи гърнето. Не виждам особен шанс за Англия. Между другото, в Гардиън имаше интересна новина - изключително силното ирландско лоби в Конгреса и Сената предупреждава, че търговска сделка със САЩ няма да се сключи, ако Англия не спазва стриктно договорката за липса на граница в Ирландия - нещо, което Джонсън си правеше устата да заобиколи. Шах и мат.
  —цитат от коментар 14 на espresso


  Не ти ли идва на ума, че през следващата година ще има нов Конгрес?

 19. 19 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1720 Неутрално

  [quote#12:"EU defender"]
  —цитат от коментар 17 на gozambo
  Ти какво си мислиш, че печелят толкова от единния пазар на ЕС? /quote]

  Разбира се, че печелят НАЙ-МНОГО от него. Затова и там износа им е НАЙ-ГОЛЯМ.

  The best way to predict the future is to invent it.
 20. 20 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 1720 Неутрално

  [quote#16:"EU defender"][/quote]Явно не си ял британска храна.


  Лошо те храниха ли?

 21. 21 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1720 Неутрално

  До коментар [#18] от "gozambo":

  Кефи ме как отричаш фактите, като някакъв лунатик.
  Великобритания няма никакъв шанс в спорове с ЕС. И няма никакви съюзници :)
  Ще слушкат и ще изпълняват. Нашата послушна колония.

  The best way to predict the future is to invent it.
 22. 22 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1720 Неутрално

  До коментар [#20] от "gozambo":

  Теб хранят ли те?

  The best way to predict the future is to invent it.
 23. 23 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 1720 Неутрално

  [quote#19:"EU defender"][/quote]Разбира се, че печелят НАЙ-МНОГО от него. Затова и там износа им е НАЙ-ГОЛЯМ.


  Но пък вносът от ЕС им е още по-голям от износа за ЕС и затова са недоволни, защото имат дефицит. Плюс това специализацията не им харесва, в Германия автомобилното производство, във Великобритания телефонистките. Великобритания със сигурност иска да промени структурата на търговията и ще поеме да си произвежда сама всичко, което досега е внасяла от ЕС и счита за изгодно да не го внася повече. Ще привличат инвестиции, ще откриват работни места, заводи, това е националистическата икономическа политика. И това не може да става, ако напрпавят договор с ЕС. Затова ви казвам, спрете да плашите, че ако няма договор ще става нещо много лошо за Великобритания! Лошото ще е за ЕС.

 24. 24 Профил на gmbh
  gmbh
  Рейтинг: 3203 Неутрално

  Заради глобалните мераци на шепа хора въвели в заблуждение маса британци наивници, Великобритания да си бере гайлето сама и без да намесва ЕС. Ма, имали проблем със С.Ирландия, голям праз. И кралското им семейство е връхлетяно от проблем.
  Да си се оправят по тяхно усмотрение. Вече не са член на ЕС.
  Впрочем, какво стана с онзи доклад, Борис Джонсън още ли го крие? И какво толкова пише в него?
  Нищо и никаква руска намеса ли?

 25. 25 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 798 Неутрално

  Ами че кой ги е спрял да са свободни и независими?! Ама сега ако си мислят да си налагат свободата на нас, т.е. те да ми казват какви стоки и услуги ще ми продават, нещо са се объркали.

 26. 26 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  До коментар [#18] от "gozambo":

  Идва ми на ум. Затова казах ирландското лоби, което е двупартийно. Дори май републиканците са повече. https://www.thetimes.co.uk/article/brexiteers-ignore-the-us-irish-lobby-at-their-peril-2bxwklhpl
  А липсата на граница в Ирландия е обвързана с общо-взето оставане в европейската орбита.
  Разбира се, светът е голям и не е само ЕС и САЩ. Индия например е готова за сделки с Англия, стига, разбира се, тя да премахне визовите ограничения за индийци.
  https://www.ft.com/content/56074dda-95bd-11e9-8cfb-30c211dcd229

  Китайците също са добър вариант, стига, разбира се, англичаните да махнат визите и да са готови да се конкурират с китайската индустрия без защитни мита.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 27. 27 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1720 Неутрално

  [quote#19:"EU defender"]
  —цитат от коментар 23 на gozambo
  Разбира се, че печелят НАЙ-МНОГО от него. Затова и там износа им е НАЙ-ГОЛЯМ.Но пък вносът от ЕС им е още по-голям от износа за ЕС и затова са недоволни, защото имат дефицит. [/quote]

  Ами голям им е вноса, защото европейските стоки имат най-добро качество и най-лесна и евтина логистика.
  География....

  The best way to predict the future is to invent it.
 28. 28 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3586 Неутрално

  До коментар [#17] от "gozambo":

  Аха...! И целият световен пазар досега, как е карал без Великобритания и великите им споразумения? :)))

  Бивш tww09306483.
 29. 29 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3400 Неутрално

  До коментар [#26] от "espresso":

  Борис Джонсън каза ясно,че двете Ирландии са свободни сами да решат дали да има граница между тях,но ЕС е против липсата на граница. Така излиза...

 30. 30 Профил на Kosta Delev
  Kosta Delev
  Рейтинг: 1154 Любопитно

  Крайно време е тези империалисти на 21 век да разберат, че ако страните, застанали на масата на преговорите, не се чувстват равноправни, то търговска сделка между Великобритания и ЕС (17,5% от БВП но света) няма да има и Европа ще изпадне в рецесия.

  За Великобритания ще има скоро други сделки - със САЩ (23% от БВП) и със страните от Британската общност (14% от БВП), защото при тях никой няма да иска от другия да се подчинява на стандартите му или да приема свободно движение на икономически мигранти, расисти и прочие мизерници.

 31. 31 Профил на gmbh
  gmbh
  Рейтинг: 3203 Неутрално

  До коментар [#17] от "gozambo":

  " Защо Лондон ще получава стоки от Германия за 100 милиарда всяка година, след като може да си ги произвежда? Лондон просто ще премести автомобилните компании във Великобритания, който иска да продава автомобили във Великобритания, ще ги произвежда във Великобритания. На Лондон не му харесва досегашното разделение на труда и досегашната специализация."

  Уважаеми коментиращи, имате удоволствието да четете писанията на Гинес рекордьор по употреба на бъдеще време.
  Наслаждавайте се.

 32. 32 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 1192 Весело

  Лондон иска хем баба му да е честна, хем него да го има...

 33. 33 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 1723 Неутрално

  Втвърди тона за стандартите Брюксел. Сега настояват за възможността еднолично да вземат мерки (санкции) при спазването на тези стандарти и при бъдещата им промяна.
  И това е нормално. Наивни са тези в Британия които си мислеха че разговорите ще са между равни. Това е на практика една от най силните страни на ЕС - това е една регулативните супер сили.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 34. 34 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2587 Неутрално

  До коментар [#17] от "gozambo":Аха...! И целият световен пазар досега, как е карал без Великобритания и великите им споразумения? :)))
  —цитат от коментар 28 на Petleshev


  Пропускаш, че при Тръмп играта рязко се промени.
  На практика СТО е блокирана, тенденцията е все повече да се търсят двустранни споразумения/взаимоотношения.
  Даже още Мей се пробва да ни пробута на ЕС след решението за сумата, която имат да доплащат - за търговията в бъдеще да се договарят с всяка страна поотделно. Добре, че ЕС твърдо ги отряза. Но това не значи, че не са се отказали или че не виждат вратички.
  А от догодина Щатите излизат окончателно и от Парижкото споразумение за климата. А пък ние се юрваме още по-зелени да ставаме със Зеления пакт. Това рязко ще доразбишка стандартите и пазарите.
  Совите не са това, което бяха ... Просто "целият световен пазар досега" умира пред очите ни скоропостижно. И се задава друг, но и с други правила. И номера ...

 35. 35 Профил на dgerald
  dgerald
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#14] от "espresso":

  Не е много препоръчително да се чете Гардиън, Дума , Правда. Най-силното лоби е еврейското. Шо се отнася до ирландците - излъчиха двама президенти -- единият го застреляха в Далас, на другия му пратиха Моника Люински за да слуша. Така, че заложи на Тръмп "шотландеца".

 36. 36 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 1002 Весело

  До коментар [#35] от "dgerald":

  В следващия си пост цитирах ФТ и Таймс. Когато ФТ, Таймс и Гардиън са единодушни по дадена тема, това си е диагноза.
  Благодаря все пак за препоръката какво да чета, споделете повече за еврейското лоби, сигурен съм, че това ще е увлекателно четиво.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 37. 37 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#19:"EU defender"]
  —цитат от коментар 23 на gozambo
  Разбира се, че печелят НАЙ-МНОГО от него. Затова и там износа им е НАЙ-ГОЛЯМ.Но пък вносът от ЕС им е още по-голям от износа за ЕС и затова са недоволни, защото имат дефицит. Плюс това специализацията не им харесва, в Германия автомобилното производство, във Великобритания телефонистките. Великобритания със сигурност иска да промени структурата на търговията и ще поеме да си произвежда сама всичко, което досега е внасяла от ЕС и счита за изгодно да не го внася повече. Ще привличат инвестиции, ще откриват работни места, заводи, това е националистическата икономическа политика. И това не може да става, ако напрпавят договор с ЕС. Затова ви казвам, спрете да плашите, че ако няма договор ще става нещо много лошо за Великобритания! Лошото ще е за ЕС. [/quote]

  А така Гозамбич, бий мръсната Гейропа. Да живее пасоля.😁😁😁

 38. 38 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Крайно време е тези империалисти на 21 век да разберат, че ако страните, застанали на масата на преговорите, не се чувстват равноправни, то търговска сделка между Великобритания и ЕС (17,5% от БВП но света) няма да има и Европа ще изпадне в рецесия.За Великобритания ще има скоро други сделки - със САЩ (23% от БВП) и със страните от Британската общност (14% от БВП), защото при тях никой няма да иска от другия да се подчинява на стандартите му или да приема свободно движение на икономически мигранти, расисти и прочие мизерници.
  —цитат от коментар 30 на Kosta Delev


  Так держят, маладец.😁😁😁

 39. 39 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#35] от "dgerald":В следващия си пост цитирах ФТ и Таймс. Когато ФТ, Таймс и Гардиън са единодушни по дадена тема, това си е диагноза.Благодаря все пак за препоръката какво да чета, споделете повече за еврейското лоби, сигурен съм, че това ще е увлекателно четиво.
  —цитат от коментар 36 на espresso


  Еврейското лоби командва света и рептилите са сред нас, облъчват ни с хаарп и кем трейлс. Засега само алуминиевото фолио на главата помага, но не знам докога.😁😁😁

 40. 40 Профил на Nikolai Tsekov
  Nikolai Tsekov
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  Нито дума за свободното движение на хора между Евросъюза и Албиона. Това ще е големият препъни-камък, а не митата върху пилешкото и ирландската граница. Всъщност очаквам нова граница - шотландската. Джонсън колкото и да го извърта не може да забрани шотландците да избират. Последните сондажи сочат, че над 56 % биха гласували за независима Шотландия. А хайлендърите са твърди глави и няма да позволят на смешници като Джонсън и Фараж да им коват бъдещето. Очаквам насрочване на референдума, за което Единбург вече е готов, а и ние.

 41. 41 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4202 Неутрално

  "
  ЕС е готов за тежки преговори, Лондон иска икономическа и политическа независимост
  Дневник "

  На всяка цена ЕС трябва да си защити интересите добре!По-добре хард Брекзит , отколкото сериозни отстъпки пред Лондон!Тези на Острова трябва да си научат мястото в съвременния свят и то определено не е някаква световна империя!Пожелавам успех на Брюксел!

 42. 42 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4202 Неутрално

  До коментар [#1] от "edin drug":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Лондон иска невъзможното и не трябва да има сериозни отстъпки от страна на Брюксел!Островните политици сътвориха тази каша и да си носят последиците за това!

 43. 43 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1611 Весело


  Ами че кой ги е спрял да са свободни и независими?! Ама сега ако си мислят да си налагат свободата на нас, т.е. те да ми казват какви стоки и услуги ще ми продават, нещо са се объркали.
  —цитат от коментар 25 на Chubachubs


  Именно!
  Тъпаци и наивници са обладали обединеното за сега кралство.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 44. 44 Профил на wwwwww
  wwwwww
  Рейтинг: 870 Весело

  Развод ми дай , развод ми дай - вземи панелите , трабанта но въздуха ми остави, Брюксел :-)

  Да кажем не на педерастията!
 45. 45 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4202 Неутрално

  До коментар [#9] от "koevip":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Така се получава като безочливи популисти се докопат до властта!Борката е "танур с две лица"!

 46. 46 Профил на Kosta Delev
  Kosta Delev
  Рейтинг: 1154 Любопитно

  До коментар [#38] от "foxa5":

  "...Так держят, маладец.😁😁..."

  Каква точно е логиката ви? - всеки, който смята, че ОК ще просперира извън ФЕС, е руснак!?!?!?

 47. 47 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 2000 Неутрално

  [quote#18:"gozambo"][/quote]

  Вярно?

  Целият ли ще е нов?

 48. 48 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 2000 Неутрално

  До коментар [#18] от "gozambo":Кефи ме как отричаш фактите, като някакъв лунатик. Великобритания няма никакъв шанс в спорове с ЕС. И няма никакви съюзници :)Ще слушкат и ще изпълняват. Нашата послушна колония.
  —цитат от коментар 21 на EU defender


  Не е лунатик, а отявлен фен на Обама.

 49. 49 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 2000 Неутрално

  До коментар [#38] от "foxa5":"...Так держят, маладец.😁😁..."Каква точно е логиката ви? - всеки, който смята, че ОК ще просперира извън ФЕС, е руснак!?!?!?
  —цитат от коментар 46 на Kosta Delev


  Какво означава ФЕС, руснако?

 50. 50 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8640 Неутрално

  Хем ги сърби, хем ги боли. Искат да са независими, но да ползват всички блага, все едно са членове.

 51. 51 Профил на Kosta Delev
  Kosta Delev
  Рейтинг: 1154 Весело

  Какво означава ФЕС...
  —цитат от коментар 49 на До руските мекерета


  ФЕС е Федерален Европейски Съюз - нещото, от което избяга Великобритания...

  По отношение на обръщението - щом смяташ, че ВСЕКИ, който вярва, че Великобритания ще просперира извън ЕС е руснак, значи си пълен ДЕБИЛ или предколумбов нещастник.

 52. 52 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 2000 Неутрално

  [quote#51:"Kosta Delev"][/quote]

  Не се ядосвай, руснако.

  Вярата на следколумбов щастливец ще те крепи.

 53. 53 Профил на Kosta Delev
  Kosta Delev
  Рейтинг: 1154 Весело

  До коментар [#52] от "До руските мекерета":

  За твое сведение: играя крикет - спорт, който нито в ЕС, а още по-малко в Русия разбират...

  Но как да го обясниш на човек, който вечер си ляга и сутрин става с мисълта, че от Айфело по-високо нема и от брюкселското зелье по-арно нема!

 54. 54 Профил на Kosta Delev
  Kosta Delev
  Рейтинг: 1154 Весело

  Не се ядосвай, руснако.
  —цитат от коментар 52 на До руските мекерета


  Чичко ти Тръмп - и той ли е "руснак", според теб? Щото и той не е особено влюбен в ЕС...

 55. 55 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 2780 Неутрално

  При 53% внос от ЕС е ясно какво ги очаква британците...

 56. 56 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 620 Неутрално

  Кой, каквото прави, за себе си го прави - българска поговорка!

  Скоро малоумните англета ще се убедят в своята малоумност !

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK