Богослужението, от което избухна вирусна бомба със закъснител във Франция

Богослужението, от което избухна вирусна бомба със закъснител във Франция

© ReutersОт сцената на евангелска мегацърква диригентът на госпъл хор поставя началото на вечер за молитви и проповеди: "Ще прославим Бог! Чувствате ли радостта тази вечер?"


"Да-а-а-!", отговарят стoтиците хора, събрани в Християнската църква на отворената врата (Eglise de la Porte Ouverte Chretienne) на 18 февруари. Някои от тях са дошли от хиляди километри, за да участват в дългоочакваната среща в Мюлуз, град с население 100 хил. души на френската граница с Германия и Швейцария.


За много членове на простиращото се по цял свят християнско движение годишното честване е връхната точка в църковния календар. Но тази година някой от присъстващите вече е бил заразен с коронавирус, разказва "Ройтерс".
Според местните власти срещата е поставила началото на най-голямото огнище на COVID-19 във Франция - една от най-силно засегнатите страни в Северна Европа. С него се свързват около 2500 потвърдени случая.


Поклонниците от църквата несъзнателно разнесли коронавируса у дома - в западноафриканската страна Буркина Фасо, на средиземноморксия остров Корсика, в Гвиана в Южна Америка, в Швейцария, във френска ядрена централа и в цеховете на един от най-големите производители на автомобили в Европа.


Богослужението, от което избухна вирусна бомба със закъснител във Франция

© Reuters


Седмици по-късно Германия частично затвори границата си с Франция, прекъсвайки 25-годишно споразумение за свободна търговия. Струпването в църквата беше ключов фактор за това, заявяват пред "Ройтерс" двама души, запознати с германското решение. Църковни служители казват пред агенцията, че 17 членове на паството са починали от усложнения, свързани с болестта.


И други религиозни срещи се свързват с разпространението на вируса: голяма църква в Южна Корея стана причина за над 5 хил. случая там. Тази история, разказана пред "Ройтерс" от членове на паството на Християнската църква на отворената врата и от служители, участващи в битката с коронавируса, е доказателство за скоростта и жестокостта на коронавирусната инфекция.


Когато вярващите се събрали в църквата, стар търговски център, превърнат в аудитория за 2500 души, болестта изглеждала нещо съвсем далечно. Във Франция тогава имаше 12 потвърдени случая по данни на Световната здравна организация. В района на Мюлуз нямаше нито един.


"Няма църковни служби нито събирания до 15 април 2020 г.", пише на входа към храма на Eglise de la Porte Ouverte Chretienne.

© Reuters

"Няма църковни служби нито събирания до 15 април 2020 г.", пише на входа към храма на Eglise de la Porte Ouverte Chretienne.


Франция, подобно на други правителства в Северна Европа, не беше наложила никакви ограничения на големи срещи. Нямаше дезинфектиращи гелове, нито поздрави с лакът, вместо ръкостискане.


"По онова време гледахме на COVID като на нещо, което е далеч", казва Йонатан Петершмит, син на главния пастор и внук на основателя на църквата. Неговият баща, Самуел, не е могъл да даде интервю за "Ройтерс", защото е бил заразен, по думите на сина му и на говорител на църквата.


Ден след откриването на първия случай, свързан на 29 февруари с църквата, здравни служители последвали обичайния протокол и последили хората, с които носителите са имали контакт, за да спрат заразата. Те използвали списъка, предоставен от църквата, която по думите им напълно съдействала.


В този момент осъзнали, че вече е твърде късно.


Някои от първите служители, с които се свързали, вече били болни, казва Мишел Верне, епидемиолог от френската национална служба за обществено здраве в Източна Франция. "Бяхме изумени", посочва той. "Осъзнахме, че пред нас е заложена бомба със закъснител".


Йонатан Петершмит.

© Reuters

Йонатан Петершмит.


"Духовно презареждане"


Сред събралите се в църквата бил и Ели Видмер, местен мъж, на 37 години, управител на строителна компания. Родителите му били членове на църквата, основана през 1966 г. от Жан Петершмит, френски търговец, прегърнал евангелизма, след като съпругата му била неочаквано излекувана от болест.


Видмер се отказал от църквата, когато бил тийнейджър, но после отново се върнал. Срещата в Мюлуз била нещо, което очаквал през цялата година: "Усещате някаква специална енергия по време на тази седмица. За седмица спирате всичко, за да се презаредите духовно". Като музикант в църковния оркестър, той присъствал на цялата седмица.


От по-далеч идвала Антоанет, 70-годишна жена, която живее на средиземноморския остров Корсика. За нея срещата била част от 25-годишна традиция.


Богослужението, от което избухна вирусна бомба със закъснител във Франция

© Reuters


Антоанет пътувала с пет други жени. Тя пожелала анонимност, казвайки, че вярващите са били стигматизирани от хора извън църквата за разпространението на вируса.


Антоанет има хроничен проблем с белите дробове, заради който редовно се подлага на лечение. След като отлетяла от Корсика на 16 февруари, с нетърпение очаквала да съчетае евангелските богослужения с разходка по магазините.


"Не знаехме нищо", казва тя от дома си в Аячо. "Не мислехме за епидемията".


Същото важи и за Мамаду Карамбири, който пристигнал на летище "Шарл дьо Гол" в Париж на 14 февруари с полет на "Ер Франс" от Уагадугу, столицата на Буркина Фасо.


Съобщение за забрана на посещенията в болницата "Емил Мюлер" в Мюлуз.

© Reuters

Съобщение за забрана на посещенията в болницата "Емил Мюлер" в Мюлуз.


Той е пастор в собствената си църква в Африка и съосновател на организация, наречена Международен евангелски център - африканска вътрешна мисия. Харизматичен оратор, Карамбири трябвало да бъде проповедник на срещата. Неговата църква в Уагадугу може да побере 12 хил. души, според тамошен поклонник.


Карамбири отпътувал за Мюлуз със съпругата и телохранителя си, казва неговият говорител. Пасторът, чрез своя секретар, отказал да бъде интервюиран за журналистическото разследване.


Според говорителя, когато Карамбири пътувал, вирусът все още не бил във Франция, въпреки че всъщност там вече имаше 12 случая.


"Петриева паничка"


На срещата в Мюлуз имало и две деца, чиято майка се разболяла преди началото на събитието, казват здравни служители. Тя си останала удома, но техният дядо ги завел, по-голямото било на пет години, а по-малкото - едва на една.


Децата и майката по-късно дали положителни тестове за коронавирус, което превърнало майката в потенциален източник на клъстера на заразата, казва Верне. На здравните служители не е ясно къде майката, която Верне отказва да идентифицира, се е заразила.


Програмата за седмицата включвала изпълнения на госпъл хор, колективна молитва, песни, проповеди, семинари и разкази на хора, според които Господ е излекувал болестите им.


Информационен плакат за епидемията в Мюлуз.

© Reuters

Информационен плакат за епидемията в Мюлуз.


На най-натоварените сесии присъстваха до 2500 души, а по-малко от 1000 нямаше на нито една, казва Йонатан Петершмит от дома си. Много хора идвали ден след ден и прекарвали часове там. "Така че всички ние бяхме в една и съща Петриева паничка (известно в лабораториите още като Блюдо на Петри - бел.ред.) за една седмица", допълва той.


До края на срещата на 21 февруари никой не съобщил за грипоподобни симптоми, според говорителя на църквата Натали Шньобелен. По онова време потвърдените случаи на COVID-19 във Франция продължавали да са 12.


Разпространение


В края на февруари Видмер започнал да се чувства зле. Съпругата, трите му деца и неговата свекърва също се разболели.


На 3 март Световната здравна организация отчете 91 нови случая на COVID-19 във Франция, с което общият им брой в страната скочи до 191.


Църквата, провокирана от случая на заразената жена и двете ѝ деца, публикувала на "Фейсбук" страницата си предупреждение, че всички присъствали на срещата трябва да се свържат с лекар.


Видмер се обадил на 15, френския номер за спешна медицинска помощ. Нямало достатъчно тестове, за да бъде изследван. Но лекарите го диагностицирали с коронавирус и наредили на него и на семейството му да спазват карантина.


Обезлюдените улици на Мюлуз след налагането на строга карантина.

© Reuters

Обезлюдените улици на Мюлуз след налагането на строга карантина.


В продължение на три дена имал силна треска и главоболие, загубил усещане за вкус и мирис. Казва, че не бил особени притеснен. Семейството му имало по-леки симптоми. От тогава се е възстановил, но остава в самоизолация.


Вирусът се разпространил сред семейството на основателя на църквата. Около 12 души в момента се възстановяват.


На няколко километра през границата германски служители гледали с растящо безпокойство.


Те получили информация от института "Роберт Кох", германската държавна институция за обществено здраве, който добавил Източна Франция към списъка на четирите рискови региони по света, заедно с китайската провинция Хубей, Иран, Италия и провинция Северен Кьонсан в Южна Корея. До 11 март френските случаи на COVID-19 били скочили до 1774, от които 33 души починали.


Приблизително 45 хил. французи ежедневно пътуват за работа до Германия, сочат официалните данни, като около една пета от тях са от района на Мюлуз. Повечето работят в богатия германски индустриален регион Баден-Вюртемберг, където са седалищата на автомобилостроителите "Порше" и "Мерцедес-Бенц". Увеселителният "Европа-парк" е голям работодател също на френски работници.


Църквата "Сент Етиен" в Мюлуз.

© Reuters

Църквата "Сент Етиен" в Мюлуз.


След като бил на срещата, служител на френската ядрена централа във Фесенхайм близо до Мюлуз, също дал положителен тест. Операторът на централата Electricite de France SA (EdF) наредил на още 20 души да се самоизолират в домовете си, но дейностите не били прекъснати, казва представител на енергийната компания.


Друг човек, присъствал на срещата, работел във фабрика на "Пежо-Ситроен" до Мюлуз. Той също бил заразен, посочва запознат със случая.


Германските служители в провинция Баден-Вюртемберг решили да действат, налагайки ограничения на придвижването през границата.


Френското правителство поискало обяснение от Берлин.


На 16 март германският канцлер Ангела Меркел разговаряла с френския президент Еманюел Макрон. Те говорили за огнището на случаи в Източна Франция и за риска от работещите в Германия служители, казва германски правителствен служител. След това лидерите се съгласили да затворят границата за движение, с изключение на товарни превози и съществени пътувания на хора. Френски служител потвърди съдържанието на дискусията.


Богослужението, от което избухна вирусна бомба със закъснител във Франция

© Reuters


Започнали да се появяват полицаи, искащи от шофьорите документ от работодател. Образували се опашки от товарни камиони.


Но болестта вече била плъзнала. Жител на Швейцария, присъствал на срещата, донесъл вируса в своята евангелска общност близо до Лозана, съобщава на сайта си швейцарската федерация на евангелските църкви.


Здравни служители във Френска Гвиана също заявяват, че са открили петима души, пътували за срещата, чиито тестове били положителни.


Божието присъствие


Обратно удома в Корсика след като се прибрала Антоанет се почувствала зле. Отдала го на напрежението от пътуването и продължила да се среща с други вярващи в Аячо. На 2 март, девет дена, след като се върнала, получила обаждане от Мюлуз и ѝ било обяснено за избухването на болестта там.


Тя била приета в болница за една нощ, била ѝ взета проба и на 4 март станала един от първите случаи на COVID-19 на френския остров. От тогава е в самоизолация, а нейната църква е отменила службите. Към 27 март 27 263 души са заразени с коронавируса на Корсика, 21 са починалите.


"Хората ме сочеха с пръст", казва Антоанет на 16 март. "Нуждаеха се от изкупителна жертва". По думите ѝ някои хора извън нейното обкръжение били подозрителни към християните евангелисти и я обвинили, че донесла вируса на Корсика. Йонатан Петршмит казва, че и други от паството са били подложени на словесни атаки за разпространяването на заразата и сега се страхуват да обявяват самоличността си.


Богослужението, от което избухна вирусна бомба със закъснител във Франция

© Reuters


До 20 март случаите на COVID-19 във Франция станали над 10 хил. Около една четвърт - в Гранд Ест, регионът, включващ Мюлуз. По думите на Верне "едно много голямо мнозинство" от тях може да бъдат проследени до църквата.


Тъй като критичните случаи са повече от леглата за интензивно лечение в региона, някои пациенти се превозват с хеликоптер до Швейцария, Германия и Люксембург, а френските военни разположиха полева болница.


У дома в Уагадугу пастор Карамбири и съпругата му, след като се разболели на 1 март, отишли в местната болница, дали положителен тест и били поставени под карантина до 20 март.


В края на самоналожения период на изолация той публикувал послание към последователите си във видео, публикувано на "Фейсбук" страницата на организацията. Седейки на канапето си, с Библията в скута и редом до съпругата си, той им разказал за заразата: коронавирусът, по думите му, "е сатанистки план, замислен преди много време, за да разруши света. Но Господ ни пази и ще изведе хората".


Президентът Еманюел Макрон посети на 25 март военната полева болница, издигната в Мюлуз.

© Reuters

Президентът Еманюел Макрон посети на 25 март военната полева болница, издигната в Мюлуз.


Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако искате да следите лесно какво друго си струва да знаете, четете новата рубрика "Новини без коронавирус".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (135)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 8 Неутрално

  У нас е ресторанта на БСП на Позитано

  Редакция промотирала издигната бесилка на протест ме обвини в писане на коментари "призоваващи към насилие" когато слет това попитах "ще бесим ли?". Лъжите помагат ли?
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2007 Неутрално

  Доста подобни религиозни събирания станаха корона-бомби. Евреите до Ню Йорк, мюсюлманите в Индия и Саудитска Арабия, мормоните посрещащи мисионери, следващота голяма корона-бомба ще е задаващия се Великден.

 5. 5 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2030 Гневно

  БПЦ да си вземе бележка! И да не смята, че Прявославието е единствената "правилна" религия, чиито последователи ще бъдат предпазени от Господ ако участват в службите на Цветница и Великден!

  Има телевизия, има интернет, използвайте ги за службите си! Сигурен съм, че правителството с радост ще ви предостави безплатно ефирно време по празниците!

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1217 Неутрално

  И както до сега твърдях, един ден ще трябва да се потърси солената сметка от китайската ком. партия да си платят масрафа за това, че от немарливост, безхаберие и престъпна безотговорност допуснаха заразата да плъзне по света и да избие (само до сега) десетки хиляди невинни жертви!
  Израел е първата държава поела инициативата, заведен е обществен иск за 100млрд шекела (около 25млрд евро):

  https://www.vesty.co.il/article/B1HMTl11PL?fbclid=IwAR2x235hkBAYi0-mQLEvlKsDM7dfEh6mv7VirMGVIoVZtBSzmT0a5b5qyeU

  Италия осъди и декларира, че китайската ком. партия е извършила престъпление и геноцид срещу човечеството:

  https://es.theepochtimes.com/china-cometio-un-crimen-contra-la-humanidad-por-encubrir-el-brote-denuncia-exministro-italiano_635500.html?fbclid=IwAR1a4JQzsyPwP0y2norl5RBHbEqKg0qwNs7rpxK8KZIZiAE_W_sBIh5R3eE

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 9. 9 Профил на Мейдънхед
  Мейдънхед
  Рейтинг: 274 Неутрално

  А защо няма толкова дълга статия,или поне два реда,как гламавите либерасти за доказват,че не са расисти,целуваха демонстративно докараните от Ухан китайски работници по площадите на Италия и така разпространиха вируса в цяла Италия,оттам в Европа?
  —цитат от коментар 2 на gozambo


  Китайски работници в Италия? Специално докарани от Ухан? Имате фантазия.

 10. 10 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3368 Любопитно

  Ясно - има нов господ с КОРОНА - коронавирусът ???

  [email protected]
 11. 11 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 852 Неутрално

  Господ ще познае своите...

 12. 12 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2224 Весело

  Интересно, още никой не е забелязал, че непрекъснато се внушава, че заразите тръгват от църкви —> в Ю.Корея, във Франция ... За сега зараза от джамия, синагога или будистки или хиндуистки храм няма ...😉😂

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 14. 14 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1813 Неутрално

  Когато религиозните казвате, че Господ ще ви опази от болестта... За пръв път ли чувате, че гордостта е смъртен грях ? В този случай потенциално смъртоносен и доста неудобен ако трябва да ви включат на обдишване.. Което другари означава, че машина се заема с дишането за седмици, докато вашите белодробни мускули атрофират :)

  А да и като ви изключат от машината ще разберете, защо на астматиците не им е лесно, а ако сте дебели не ми се мисли :D

  Какво да не си мислите, че ще сте като нови ?! :D

 15. 15 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3368 Любопитно

  До коментар [#4] от "Таралеж":

  Бас хващам, че след 10 дена ще се отчетат най-многото хиляди заразени и стотици умрели!?

  [email protected]
 16. 16 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3368 Разстроено

  До коментар [#4] от "Таралеж":

  Може би даже милиони заразени и стотици хиляди умрели...:(

  [email protected]
 17. 17 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2529 Неутрално

  До коментар [#6] от "DDR":

  вие комунистите много православни станахте, и чувствителни.

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 18. 18 Профил на Черен хумор на кило
  Черен хумор на кило
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Bring out your dead!! Bring out your dead!

  Searcher is here...

  Bring out your dead!! Bring out your dead..

 19. 19 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3368 Любопитно

  До коментар [#6] от "DDR":

  Един ВИРУС броди по Европа ..../ нататък го знаеш , нали ?/ ??

  [email protected]
 20. 20 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2224 Неутрално

  До коментар [#17] от "GMO VACCINES CHEMICALS":

  За нашата вяра няма бронебойни патрони открити (или там както са ви учили в школото)

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 532 Неутрално

  Добре е, че тукашните попове не могат да съберат пет богомолци на кръст! И да не се надяват, че по Великден ще блажат

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2224 Весело

  До коментар [#19] от "karabastun":

  ... вирусът на приапизма?😉

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 26. 26 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 998 Неутрално

  Имах си аз да не са виновни белите християни , пък били те и от евангелистка църква ! А за белите мюсюлмани дето мрат в Иран , заразени от жълти поклонници на Конфуций с комунистически отклонения , нещо да напишете !?

 27. 27 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1813 Неутрално

  Добре де, отивате на църква с вярата, че господ ще ви пази.. Защо после като се разболеете бягате към болницата ?! Към неверниците !

  Нека господ ви излекува !

 28. 28 Профил на pppdaemon
  pppdaemon
  Рейтинг: 487 Неутрално

  А при нас държавата вместо да затвори църквите, ходи да говори с онези изкуфели дъртаци и разчита на здрав разум от тяхна страна... Ще видите какво ще се случи малко преди Гергьовден, 2 седмици след Великден...

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 30. 30 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1898 Неутрално

  Нашите попове кога ще им уври главата. Трябва ли на великден да стане тукашния взрив.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 31. 31 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2224 Любопитно

  Аз пак да попитам—> каква е разликата между богослужение на открито и пазаруване в супермаркет на закрито (например Лифл, Кауфланд, Алди, Ревеби т.н.)😉😂

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 32. 32 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 998 Неутрално

  Интересно, още никой не е забелязал, че непрекъснато се внушава, че заразите тръгват от църкви —> в Ю.Корея, във Франция ... За сега зараза от джамия, синагога или будистки или хиндуистки храм няма ...😉😂
  —цитат от коментар 12 на DDR


  Целта е християните като преживеят загубата на родителите си от коронавируса , да се чувстват виновни за епидемията и да издържат вече абаносовите си новодошли сънародници , и следовниците на пророка Мохамед !

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на NoBrainNoPain
  NoBrainNoPain
  Рейтинг: 222 Неутрално

  До коментар [#12] от "DDR":

  В Израел половината смъртни случаи са на ортодоксални евреи, опитват се да ги накарат да затворят синагогите.
  От мюслиманския свят признавам единствено Турция (с уговорки напоследък заради Султана), те затвориха джамиите.Останалите какво правят не ме интересува.

 35. 35 Профил на pppdaemon
  pppdaemon
  Рейтинг: 487 Неутрално

  До коментар [#31] от "DDR":

  Разлката е, че в Кауфланд не се игавиш на една лъжичка с всички останали и не ходиш да мляскаш картинки. И тази е най-съществената... Отделно от това, какво пространство ще е нужно, за да се спазва дистанция от 2м между всички?

 36. 36 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Добре де, отивате на църква с вярата, че господ ще ви пази.. Защо после като се разболеете бягате към болницата ?! Към неверниците ! Нека господ ви излекува !
  —цитат от коментар 27 на Ramon Asvalda


  противопоставянето на религия и медицина не е признак на много висока интелигентност, но щом ви харесва...

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 37. 37 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 662 Неутрално

  Последните изиграни мачове от Шампионската лига и Лига Европа имат съществена роля за разпространението на епидемията.

 38. 38 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2224 Любопитно

  До коментар [#35] от "pppdaemon":

  Никой не те задължава да целуваш икони и да лигавиш лъжичка.
  А супера вдеки опипва плодове, зеленчуци, хляб, киха и обкашлава на воля върху всички продукти, надали се спазва постоянно да има 2 метра между клиентите, климатизацията върти въздуха и т.н.😉

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3368 Любопитно
 41. 41 Профил на sanvito
  sanvito
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Европа проспа ситуацията и в момента е в нокдаун,

 42. 42 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2224 Неутрално

  До коментар [#40] от "karabastun":

  Приапизъм —> състояние на постоянна ерекция. Носи името на Приап (първият с това състояние) . Ако за това са въпросителните де.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 43. 43 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3368 Неутрално

  До коментар [#40] от "karabastun":

  666
  И ИНТЕРНЕТ Е НЕГОВИЯТ ПРОРОК !

  [email protected]
 44. 44 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3368 Любопитно

  До коментар [#38] от "DDR":

  Всичко си върви по предписание - и ние така.../ а че е късно да търся цитате / Лека....

  [email protected]
 45. 45 Профил на NoBrainNoPain
  NoBrainNoPain
  Рейтинг: 222 Неутрално

  До коментар [#36] от "hhhuuunnnn":

  противопоставянето на религия и медицина не е признак на много висока интелигентност, но щом ви харесва...
  ----------------
  Това го кажи на синодалните калимявки.
  Един го мернах да обяснява как Господ пазел вярващите и нямало да позволи да се разболее в църква, ама ако станело - значи вярата му била слаба.
  Друг пък обясняваше , че категорически и по никакъв начин не можело да произлезе заразяване от Светото причастие.....

 46. 46 Профил на mia_canela
  mia_canela
  Рейтинг: 274 Весело

  "В края на февруари Видмер започнал да се чувства зле. Съпругата, трите му деца и неговата свекърва също се разболели."
  Това ще да е от модерните семейства. Съпругът имал свекърва...

 47. 47 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  Доста подобни религиозни събирания станаха корона-бомби. Евреите до Ню Йорк, мюсюлманите в Индия и Саудитска Арабия, мормоните посрещащи мисионери, следващота голяма корона-бомба ще е задаващия се Великден.
  —цитат от коментар 4 на Таралеж


  Два линка относно нашенските гламави МАСУРЕСТИ (тези с масурите, ултраортодоксните) евреи:

  https://www.ynetnews.com/article/H1zgQDxPI  https://www.ynetnews.com/article/SJPCyvgv8

  Не са по далече от 'ристияните с общата лъжица за комкане с вино, и сгъстяване в божия храм където вирус корона не виреел...
  До коментар [#4] от "Таралеж":

  П.С. За "брат'чедите мюсюлмани се въздържам да се произнасям...

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 48. 48 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2224 Неутрално

  До коментар [#44] от "karabastun":

  Лека

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 49. 49 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2529 Неутрално

  До коментар [#31] от "DDR":

  разликата е че пазаруваш за да не измрете от глад у дома, а другото е фентъзи

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 50. 50 Профил на NoBrainNoPain
  NoBrainNoPain
  Рейтинг: 222 Неутрално

  До коментар [#46] от "mia_canela":

  той не, ама мисирката дето е превеждала сигурно има тъща.....

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 54. 54 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  Интересно, още никой не е забелязал, че непрекъснато се внушава, че заразите тръгват от църкви —> в Ю.Корея, във Франция ... За сега зараза от джамия, синагога или будистки или хиндуистки храм няма ...😉😂
  —цитат от коментар 12 на DDR


  ИМА!!! ЗА СИНАГОГИ ИМА!!! Виж моя коментар 47!
  До коментар [#12] от "DDR":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3015 Неутрално

  До коментар [#6] от "DDR":

  Ами след като :"Франция – една от най-силно засегнатите страни в Северна Европа"

  какво очакваш

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 58. 58 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2198 Неутрално

  Нищо чудно, плътно натъпкани голямо количество хора в зали с ограничен обем, хорови молитви, т.е. интензивен обмен на заразен въздух.. направо идеално.

  На второ място по съчетание на такива фактори поставям спортните събития, особено масовите. Не случайно най-интензивно заразата се развива в страни с масово посетени футболни мачове: Италия, Испания, Франция, Германия, Англия. . Интересно изследване ще е какъв процент от заразените са футболни фенове. Ние не сме заплашени от такава опасност, при нас стадионите празни :)

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 59. 59 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2224 Любопитно

  До коментар [#49] от "GMO VACCINES CHEMICALS":

  А като пазаруваш може ли да олашлаваш и окихвсш на воля продуктите? А да опипвсш хляба дали е мек и плодовете и зеленчуците? А може ли да спазваш 2 м отстояние постоянно при пазаруването? А въздуха в суперите върти ли го климатика или проветрението е на течение?😉

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 60. 60 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2224 Весело

  До коментар [#54] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Твоя да, ама статия във газетата няма 😉

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 61. 61 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 575 Неутрално

  ... целуваха демонстративно докараните от Ухан китайски работници по площадите на Италия ...
  —цитат от коментар 2 на gozambo


  Добре бе, колега, като не ви понася алкохола, не пийте бе, то не е задължително.
  Или са пуснали вносен "боярищник" в щатите и все пак като един българин по рождение сте решили, че не можете да се минете и да не опитате?

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 62. 62 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1622 Весело

  Хората се събират на коронавирус партита, с религиозните се бъзикате.

 63. 63 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2224 Весело

  До коментар [#52] от "gazolinerabp":

  Манаф е зарзавстчия.
  Има една книга с разкази от Родопите на помашки език и там един разказ се казва —>”Ага дойдоа манафете ”😉

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 64. 64 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3910 Неутрално

  До коментар [#27] от "Ramon Asvalda":

  "Добре де, отивате на църква с вярата, че господ ще ви пази.. Защо после като се разболеете бягате към болницата ?! Към неверниците !

  Нека господ ви излекува !"

  От доста време виждам как постоянно се поставя въпроса за разпространение на заразата заради вярващите, точно както ти пишеш в момента ! Нали вярвате в Бога ? Добре де, какво правим сега ? А знаеш ли защо това е така ? Защото до вчера концепцията на повечето свободни умове в обществото е, а и на цели нации - и в Италия, и във Франция, и в Испания, САЩ, Нидерландия е, че ще могат да изкарат вируса и без дори да си спират икономиката ! Кой му се минава баш сега в икономическа криза или рецесия ! Да, има заразени и по църквите, но хиляди мъртви на денонощие, за което всички възклицаваме " о, ужас", няма нищо общо с религията, освен ако не броиш отношението към парите именно за религия ! А началото на този ковид е поставено с Китай, там където изобщо нищо подобно не е на почит ! От хора, живеещи като скотове, без хигиена, бачкащи на китайските капиталисти, задоволяващи неспирния глад на консуматорското общество за още и още ! Накрая, като започнат ужасите, веднага се сещаме за " бича Божии" и се чудим защо стигаме дотук ! Ми стигаме на чиста " пазарна основа" ! Ние сме си виновни, нашата собствена алчност и желание за още !

 65. 65 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2224 Весело

  До коментар [#57] от "дерибеев":

  😉

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 66. 66 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  До коментар [#12] от "DDR":В Израел половината смъртни случаи са на ортодоксални евреи, опитват се да ги накарат да затворят синагогите.От мюслиманския свят признавам единствено Турция (с уговорки напоследък заради Султана), те затвориха джамиите.Останалите какво правят не ме интересува.
  —цитат от коментар 34 на NoBrainNoPain


  Не си много прав. В Израел (към 20 смъртни случая, към 5,000 заразени при проведени над 50,000 теста) 18 смъртни случая са на МНОГО възрастни хора с куп хронични болести. ОБАЧЕ...като повечето евреЙи остаряват-почват да стават религиозни (НЕ всички, не съм от тях как'Сийке).

  Виж моя коментар 47.
  До коментар [#34] от "NoBrainNoPain":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 67. 67 Профил на NoBrainNoPain
  NoBrainNoPain
  Рейтинг: 222 Неутрално

  До коментар [#63] от "DDR":

  дрън-дрън
  Захари Стоянов в Записките , и не е заглавие.

 68. 68 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1521 Разстроено

  Пишеме си глупости за задморски страни и народи.
  Ама се правим на улави че на Цветница и на Велигден нашата църква ще събира хора за църковна служба.
  На открито верно обаче аз не знам как ще се палят свещи през два метра и как ще се чукат яйца за здраве пак през толкова.
  И ако найстина Господ до тогава ни опази.
  Народът щото сме всички много гяволи и разбирачи.
  Ще тегли една майна на карантината.
  И после пак ще се гледаме смутено.
  Баш пък у нас лекар с генералски чин да не може да заповяда на владици с полковнишки чинове да не правят такава глупост.
  Или един Генерал пожарникар и един Генерал въздухар си ги мерят.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 69. 69 Профил на NoBrainNoPain
  NoBrainNoPain
  Рейтинг: 222 Неутрално

  До коментар [#66] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  те ако лъжат - и аз лъжа.
  https://www.24chasa.bg/novini/article/8379734

 70. 70 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1813 Неутрално

  До коментар [#64] от "samoedin":

  Това, че нещо е започнало на друго място, не значи, че трябва да допринасяш към влошаването му :) Отнася се за всички религии, особено за онея дето се кланят на килимчетата и имат лошия навик да катастрофират все по коледа и да се взривяват поради остри алергични реакции към неверниците :)

  Впрочем, респект към будистите.. Виждам повече будисти с маски, отколкото от която и да е друга религия...

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7342 Неутрално

  Бог няма да ни се разсърди, ако се помолим у дома, вместо в църквата. Защото той е навсякъде.

 73. 73 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1813 Неутрално

  До коментар [#72] от "Роси":

  Бог е навсякъде, но не забравяй да си оставиш материалните блага в църквата все пак :) Попа от две седмици не е ял скара, клетия той.

 74. 74 Профил на disclosure
  disclosure
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Поредната глупост, която трябва да оправдае сътворената глупост.

  ИМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ИДИОТА С КОТЕШКАТА ГЛАВА
 75. 75 Профил на BohrMottelson
  BohrMottelson
  Рейтинг: 601 Неутрално

  До коментар [#36] от "hhhuuunnnn":

  Намерил кой да говори за интелигентност

  BohrMottelson
 76. 76 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2224 Весело

  До коментар [#67] от "NoBrainNoPain":

  Тц, не е Захари Стоянов. Ето откъс —> на оригиналният език:
  ”Ага дойдоха манафете в Чепеларе, йе бех дете на около дванайсе години. Те ненауздав дойдоха. Тогава какво да правим? Свихме се у майка, дойде и чича, и други комшие у дома. Ходенето ни бе до вратата. Оттам нататък всичко бе аскер, манафе — пиле не може да префорка, та не чилек да мине.”😉

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 77. 77 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1813 Неутрално

  До коментар [#73] от "Ramon Asvalda":

  Още помня кръщенето си, когато бях малък, от което избягах разбира се.. Попа беше благословен на поне 2 - 3 ракии :) Чак очите му светеха божествено :)

  Но все пак предпочитам християните за съседи, пред другия вариант, дето мислят, че камилската урина лекува всичко, все още :)

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на margin call
  margin call
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#12] от "DDR":В Израел половината смъртни случаи са на ортодоксални евреи, опитват се да ги накарат да затворят синагогите.От мюслиманския свят признавам единствено Турция (с уговорки напоследък заради Султана), те затвориха джамиите.Останалите какво правят не ме интересува.
  —цитат от коментар 34 на NoBrainNoPain


  В Русия първо мюсюлманите си затвориха джамиите. С това не им оправдавам религията. Не оправдавам никоя...

  https://youtu.be/dWTbvgVOnn0
 80. 80 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1038 Любопитно

  Протестантските евангелски секти са голяма напаст и развъдник разпространител на зарази. При истинско Православно Богослужение, коронавирус не би могло да се предаде, дори напротив.
  —цитат от коментар 71 на existenz


  Мо'йш ли си аргументира твойто твърдение, като за пред един неверник? И по специално КАК при ползването на оПща лъжица за виното при православните (и мляскането на иконите) "коронавирус не би могло да се предаде, дори напротив"?!?
  До коментар [#71] от "existenz":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 81. 81 Профил на Ivan Shishiev
  Ivan Shishiev
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#5] от "plamen_b":

  Пич, за да има такова огнище в православна църква, требе поне да влезе някой в тия храмове. Така че се успокой.

 82. 82 Профил на lino_santino
  lino_santino
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Ако бяха вярвали че Господ няма да ги опази и не се бяха събрали за молитва,
  тогава Господ щеше да ги опази.

 83. 83 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1038 Любопитно

  До коментар [#66] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":те ако лъжат - и аз лъжа.https://www.24chasa.bg/novini/article/8379734
  —цитат от коментар 69 на NoBrainNoPain


  Ами сравни което си написал в коментар 34 (В Израел половината смъртни случаи са на ортодоксални евреи) и което пише в статията от твоя линк (Изpаелските ТВ канали 12 и 13 тĸлĸвизии "Eoнoл 12" и "Eoнoл 13" cъeбщиxo, чĸ пeвĸчĸ eт пeлeвинoтo eт xecпитoлизиpoнитĸ 543 co epтeдeacoлни юдĸи, cъeбщи ДXM.)....УФ, копирах абзац от статията и ми излезе миш маш.

  Ама има разлика между смъртни случаи и хоспитализиранни, нали?

  Копирано от https://www.24chasa.bg/novini/article/8379734 © www.24chasa.bg
  До коментар [#69] от "NoBrainNoPain":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 84. 84 Профил на existenz
  existenz
  Рейтинг: 226 Неутрално

  Може би е добре да се замислим за истинската вяра и да се запитаме, защо няма нито един истински вярващ, който да е загинал от коронавирус?

 85. 85 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1231 Неутрално

  До коментар [#12] от "DDR":

  Как , бе човек. В Иран се праедава при служби в джамиите. В Турция също. Ердоган призова хората да не ходят в джамии изобщо, а възрастните да си останат дома. Много равини в Ню Йорк, Израел и Западна Европа са хоспитализирани, като еврейските общности са силно заразени. Оня ден имаше статия за Индонезия. Същото

 86. 86 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2323 Неутрално

  "Според местните власти срещата е поставила началото на най-голямото огнище на COVID-19 във Франция - една от най-силно засегнатите страни в Северна Европа. С него се свързват около 2500 потвърдени случая."

  Нищо, Синодът има всички шансове да ги задмине по Великден!

  I Want To Believe
 87. 87 Профил на NoBrainNoPain
  NoBrainNoPain
  Рейтинг: 222 Весело

  До коментар [#83] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Абе Калофер-Калифорния, толко ли е голяма разликата?
  Едното око в телевизора, другото в монитора, акъла под карантина ,,,,,
  :)

 88. 88 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1813 Неутрално

  До коментар [#84] от "existenz":

  Може би тези истински вярващи едновременно със своята вяра, вярват и че господ не е длъжен да им решава простосмъртните проблеми и да се грижи за здравето им вместо тях :)

  Но кажи ми пак, защо Господ е длъжен да те пази от болести, само защото всяка вечер си казваш молитвата ? Сподели с всички как ти си по специален от нас :)

 89. 89 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#21] от "nkpk":

  “ С ден закъснение Дневник сколасаха да преведат и публикуват статията, излязла още вчера в Reuters. ”

  Ами те и Ройтерс са доста закъснели. Във френската преса писаха за богомолците в Мюлуз преди 3 седмици.

  https://www.lemonde.fr/planete/article/2020/03/07/coronavirus-a-mulhouse-l-eglise-evangelique-la-porte-ouverte-identifiee-comme-un-foyer-important-de-contamination_6032215_3244.html

 90. 90 Профил на NoBrainNoPain
  NoBrainNoPain
  Рейтинг: 222 Весело

  До коментар [#83] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  А от часовете копи-пейста е така, жалки опити за пазене на съдържанието.
  Контрол -П за печат и тогава от превюто копираш ;)

 91. 91 Профил на Светозар Христов
  Светозар Христов
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Толерастка статия против Християнството. Иначе за исляма - няма проблеми. Там могат да се събират хиляди и да скандират алах акбар. Така е политкоретно.

 92. 92 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1813 Неутрално

  До коментар [#91] от "Светозар Христов":

  Погледни го от друг ъгъл... Ако ни послушат, после ще има повече християни :) Всяко зло за добро..

 93. 93 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2224 Любопитно

  До коментар [#85] от "grayeagle":

  Това е така, само че тук постоянно от няколко дена в газетата пишат за заразите дето тръгвали от църквите ... и какво бил казал синода и т.н. и какво щяло да е по Връбница, Велигден и т.н. Да си чул нещо за джамиите в Бг? Около 15% от населението на България са мюсюлмани. Те събират ли се на молитви, на открито ли ги правят и т.н. —> нито дума .....😷

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 94. 94 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1038 Весело

  До коментар [#83] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":Абе Калофер-Калифорния, толко ли е голяма разликата?Едното око в телевизора, другото в монитора, акъла под карантина ,,,,,:)
  —цитат от коментар 87 на NoBrainNoPain


  Е ТУКА МЕ УБЕДИ с това Калофер/Калифорния😀😀😀😀😀😀😀РЕСПЕКТ😀😀😀😀😀

  П.С. Извинявай ако съм реагирал...неадекватно, просто имам професионално изкривяване (и като келнер като ученик/студент в НРБ, и после като строителен инженер в Израел). Та обръщам внимание на количествените неща (кой колко ракии поръчал, и какъв е процента на РАЗЛИЧНИ неща в едно обобщение).

  Нищо лично, професионално изкривяване😀

  Жив и здрав, и...се предпазвай от короната:

  https://vimeo.com/399120955

  https://vimeo.com/399125153

  И още нещо за добро настроение/дигане на тонуса:

  https://vimeo.com/user110806059/review/400918710/754afbe5bb


  До коментар [#87] от "NoBrainNoPain":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 95. 95 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 801 Неутрално

  До коментар [#5] от "plamen_b":

  Бележка няма да си вземат. Решението е много просто и трябва да бъде реализирано на Цветница и Великден - всеки служител на БПЦ, който се опита да организира служба незабавно се арестува за 24 часа по ЗМВР. На следващия ден материалите по преписката се докладват на прокурор, който привлича като обвиняем съответния поп за престъпление по чл.355,ал.2 от НК. И го задържа до 72 часа по НПК. Прокурорът внася искане до съда за определяне мярка за неотклонение "задържане под стража", а съда определя такава. Едни осем месеца задържане / толкова е максималния срок за това престъпление / ще отрезвят свещеника.
  И всичко това да се случва пред телевизионни камери

 96. 96 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1038 Весело

  До коментар [#85] от "grayeagle":Това е така, само че тук постоянно от няколко дена в газетата пишат за заразите дето тръгвали от църквите ... и какво бил казал синода и т.н. и какво щяло да е по Връбница, Велигден и т.н. Да си чул нещо за джамиите в Бг? Около 15% от населението на България са мюсюлмани. Те събират ли се на молитви, на открито ли ги правят и т.н. —> нито дума .....😷
  —цитат от коментар 93 на DDR


  Ами нали поне 85% от населението в България не са мюсюлмани-обсъждат се нещата засягащи тези 85 % (формално християни). За растафарианци...май...онези с гевгира на кратуната не съм чувал да ги има в София, будисти също.

  Поссещаващи синагогата евреЙ има 15 на кръст в тази на Екзарх Йосиф, и още толкоз на другата (Хабад) около улица Искър. Освен по празниците-тогава има още по 50. Пиша от личен опит и лично събрана информация от двете синагоги. Не щото съм религиозен, а щото имах религиозни гости в София, та проучих нещата за тях.
  До коментар [#93] от "DDR":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 97. 97 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 742 Неутрално

  Африканско сектантско събиране, обаче във Франция. Трудно е да си представиш как може нормален човек да отиде на такова събитие. Французите са в пъти по-зле от нас, щом това събира толкова хора.
  Тая държава я пиши бегала. ЕПМ на такива ценности...

 98. 98 Профил на TurtlesAllTheWayDown
  TurtlesAllTheWayDown
  Рейтинг: 546 Неутрално

  До коментар [#84] от "existenz":

  Нито един "истински вярващ"? Нито един, викаш? Брех! По какво го разбра това? Лично провери всички хиледи трупове? Или говориш с тях от "отвъдното"?
  Правослваните талибани сте ярко срещано явление, но някак си още по-грозна гледка от афганистанските ви братя.

 99. 99 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  А защо няма толкова дълга статия,или поне два реда,как гламавите либерасти за доказват,че не са расисти,целуваха демонстративно докараните от Ухан китайски работници по площадите на Италия и така разпространиха вируса в цяла Италия,оттам в Европа?
  —цитат от коментар 2 на gozambo


  Това Ръш Лимбо ли ти го каза или Фокс § Френдс ?

  California Über Alles
 100. 100 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1038 Весело

  До коментар [#84] от "existenz":Нито един "истински вярващ"? Нито един, викаш? Брех! По какво го разбра това? Лично провери всички хиледи трупове? Или говориш с тях от "отвъдното"?Правослваните талибани сте ярко срещано явление, но някак си още по-грозна гледка от афганистанските ви братя.
  —цитат от коментар 98 на TurtlesAllTheWayDown


  И двамата адресираме коментари към..ти го нарече правилно в последното изречение в твоя коментар. Надникнах в неговия профил:

  1. Регистриран през 2016

  2. Старателно се е погрижил да си скрие коментарите. Но има начин да се видят (за който му е интересно-ще обясня ако ме попита).

  3. От 2016 до сега е написал 15-20 коментара, до 2018 освен днешния.

  4. Повечето от коментарите му са 'фалби на Юлия Кръстева (внедрената във Франция...интелектуалка). И други подобно комуняярско'левичарски иСцепки.

  5. И ИЗВЕДНЪЖ БУМ ТРАХ-появява се с коментар подобаваш на ВЪРЛ ТАЛИ......ти го нарече както го нарече...


  Та се питам-аве 'сички ли комуняри станаха православни тали..."гари"...Или ДА?!?
  До коментар [#98] от "TurtlesAllTheWayDown":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK