Брюксел събира мнения за качеството на законодателството на ЕС

Брюксел събира мнения за качеството на законодателството на ЕС

© Associated PressЕвропейската комисия пусна в действие платформата "Готови за бъдещето" - експертна група на високо равнище, която ще помага на комисията да опрости съществуващото законодателство на ЕС и да намали административната тежест за гражданите и предприятията. Тя също така ще допринесе да се осигури законодателство на ЕС, което продължава да бъде ориентирано към бъдещето, предвид на необходимостта от справяне с нови предизвикателства, като например цифровизацията.


Марош Шефчович, заместник-председател nна ЕК, отговарящ за междуинституционалните отношения и перспективи, заяви: "След пандемията от COVID-19 имаме много голяма нужда от опростяване и намаляване на тежестта, особено за МСП. Трябва да проучим начина, по който цифровизацията може да спомогне за постигането им, като същевременно направим така, че законодателството ни да остане далновидно и пригодно да се справя с новите предизвикателства."


Платформата "Готови за бъдещето", състояща се от правителствена група и група на заинтересованите страни, обединява представители на държавите членки на национално, регионално и местно равнище, Комитета на регионите, Европейския икономически и социален комитет и групи от заинтересовани страни с практически опит в различни области на политиката.
След като започне да функционира, широката общественост и заинтересованите страни ще могат да допринасят за работата на платформата по опростяване и намаляване на тежестта. Освен това гражданите и заинтересованите страни могат също така да споделят вижданията си относно съществуващото законодателство, както и да правят предложенията за нови политики на ЕС чрез портала "Споделете мнението си".


Комисията публикува също така покана за представяне на кандидатури за подбор на експерти за групата на заинтересованите страни на платформата "Готови за бъдещето". Нейните членове, подбрани чрез тази покана, следва да имат експертен опит на високо равнище при прилагането на правото на ЕС и да могат да представляват общите интереси на различни организации на заинтересованите страни в своята област. Кандидатури могат да се подават до 19 юни 2020 г. Тук можете да намерите необходимите документи.

Ключови думи към статията:

Коментари (5)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 562 Весело

  Какво да попълваме анкети? Отговорът е ясен:
  "Качеството е безобразно, а самото законодателство още докато се приеме вече е морално остаряло!"

  Бог да благослови Америка за България!
 2. 2 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 655 Неутрално

  Събира. Ама не отбира.

 3. 3 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5559 Неутрално

  "Брюксел събира мнения за качеството на законодателството на ЕС"

  По-добро е от нашето

 4. 4 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 821 Неутрално

  Три живота няма да ми стигнат да се запозная само с нашето. А сега си имаме и Европейско такова.
  Повече закони означават повече беззаконие. Нормално, след като се обхващат все повече аспекти от човешкия живот.

 5. 5 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2102 Неутрално

  Законодателството на ЕС е пълен боклук! Последните идиотии, които натвориха в областта на интернет бяха потресаващи. Няма да споменавам кретенията с пакета по транспорт. Това са са неща на примависта, които се сещам. Нашите и те пишат калпави закони, ама тези на ЕС не остават по-назад!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK