Мониторингът за правораздаване и корупция в България остава, обяви ЕС

Съобщението е в пролетния пакет за Европейския семестър, представен днес от Никола Шмит, еврокомисар за заетостта и социалните права (на снимката), зам.-председателя на ЕК Валдис Домбровскис и еврокомисаря за икономиката Паоло Джентилони.

© Reuters

Съобщението е в пролетния пакет за Европейския семестър, представен днес от Никола Шмит, еврокомисар за заетостта и социалните права (на снимката), зам.-председателя на ЕК Валдис Домбровскис и еврокомисаря за икономиката Паоло Джентилони.Тези въпроси са предмет на мониторинг по механизма за сътрудничество и проверка. В рамките на този механизъм Комисията продължава да наблюдава съдебната реформа и борбата с корупцията в България."


С тези две изречения Брюксел потвърди, че мониторингът, въведен при влизането на България в ЕС преди почти 13 години, остава да действа. Досега се смяташе, че той ще продължи под различна форма и най-вероятно няма да има обобщаване на резултати в годишни доклади.


Двете изречения са в Препоръка относно националната програма за реформи на България за 2020 г. и съдържаща становище на Съвета относно конвергентната програма на България за 2020 г. Документът бе разпространен днес в пролетния пакет за Европейския семестър, съдържащ основно препоръки за координирани ответни действия по отношение на пандемията от коронавирус.


Позицията на Европейската комисия за мониторинга над България не е сред четирите специфични препоръки във финала на документа, но в текста се казва, че "тези области (...) са важни за развитието на благоприятна социално-икономическа среда в страната".
Механизмът за сътрудничество и проверка (CVM) на практика бе прекратен в досегашната му форма от Комисията "Юнкер", след като тя поиска мнение на Европейския парламент. Препоръката на евродепутатите бе механизмът за България и Румъния да бъде заменен с нов общоевропейски механизъм за върховенството на закона. Но такъв още няма, повече яснота по него се очаква през септември и мнението на евродепутатите има консултативна сила. Работата в тази посока продължава българският Съвет за координация и сътрудничество между изпълнителната, съдебната и законодателната власт. Той е създаден през 2019 г. с председател Екатерина Захариева, вицепремиер по съдебната реформа.


Текстът на Европейската комисия от сряда, обаче, е формулиран така, че оставя впечатление, че CVM продължава да действа и Комисията продължава да работи в неговите рамки.

  • Ето какво се казва за мониторинга:
  • "Комисията следи напредъка на България в областта на съдебната реформа и борбата с корупцията в рамките на механизма за сътрудничество и проверка (МСП). В последния доклад по МСП от октомври 2019 г. се отбелязва, че
  • постигнатият от България напредък е достатъчен за изпълнението на ангажиментите на страната, поети към момента на присъединяването ѝ към ЕС. България проведе мащабна реформа на своята правна уредба за борба с корупцията. За да се изгради обществено доверие обаче, е необходимо постигането на стабилни резултати по отношение на окончателните присъди по дела за корупция по високите етажи на властта. Освен това продължават да са налице редица предизвикателства, по-специално гарантирането на ефективни наказателни разследвания, уравновесяването на натовареността между съдилищата и рационализирането на местните прокуратури. Тези въпроси са предмет на мониторинг по механизма за сътрудничество и проверка. В рамките на този механизъм Комисията продължава да наблюдава съдебната реформа и борбата с корупцията в България." (акцентът е на "Дневник" - бел.ред.


В документа се съдържат и други критики и забележки към България като:


- COVID-19 оказа допълнителен натиск върху българската здравна система, чиято достъпност вече е ограничена в резултат на слабото публично финансиране, ограниченото покритие на здравното осигуряване, малкия брой медицински сестри и неравномерното географско разпределение на здравните работници. Следователно цялостната устойчивост, достъпност и капацитет на българската здравна система се нуждаят от укрепване


- недостатъци, изискващи спешни мерки, за да се предотвратят изпирането на пари и финансирането на тероризма; прилагането на закони за борбата с прането на пари тепърва предстои


- все още не са оценени по подходящ начин рисковете, свързани със схемите за предоставяне на гражданство срещу инвестиции и с виртуалните активи.


- не са разработени и изпълнени действия за ефективно прилагане на рамката за борба с изпирането на пари от страна на задължените субекти.


- ефективността на изпълнението и прилагането на рамката за борба с изпирането на пари е ограничена, а използването на финансово разузнаване е недостатъчно


- мерките за трансформиране, насочени към преодоляване на високата енергоемкост на България, прекомерната зависимост от изкопаеми горива и неефективното използване на енергията и ресурсите, са на много ранен етап; България едновременно поема ангажимент да декарбонизира икономиката си до 2050 г. и заявява намерение да запази зависимостта си от местните източници на лигнитни въглища до 2050 г. и след това


- необходимо е да се обърне внимание на важни въпроси, свързани с околната среда, тъй като те засягат устойчивия растеж и създават допълнителни рискове за здравето по време на кризата, свързана с COVID-19. България е сред държавите членки с най-много смъртни случаи, причинени от замърсяването, а управлението на отпадъците и спазването на задълженията за събиране и пречистване на градските отпадъчни води продължават да бъдат предизвикателство


- трансевропейската транспортна мрежа все още не е завършена, покритието и качеството на транспортната инфраструктура в България остават под средното ниво за ЕС


- твърде бавно напредва изпълнението на реформите за ефективна публична администрация и на доброто функциониране на цифровото управление, включително електронното здравеопазване и електронните обществени поръчки; България изостава в предоставянето на електронни услуги и тяхното ползване от гражданите и предприятията следва да се насърчи. проблемите в областта на киберсигурността и сигурността на критичната инфраструктура също трябва да бъдат изцяло разрешени


- за да се преодолее кризата, е необходимо да се предприемат мерки за отстраняване на недостатъците, установени още през предходните години, и по-специално по отношение на схемата за минимален доход, която се нарежда сред най-неподходящите схеми в ЕС по отношение на извеждането на възползващите се от нея хора от бедността. Продължават да са от значение въпроси като осигуряването на социална закрила за всички, включително за работниците, упражняващи нестандартни форми на заетост, самостоятелно заетите лица и домакинствата с ниски доходи, осигуряването на подкрепа за доходите, на прехрана и на подходящи социални услуги (...).


- неефективността на рамката за несъстоятелност води до бавно и скъпо струващо производство по несъстоятелност


- настоящият контекст дава основание работодателите и работниците, включително самостоятелно заетите лица, да получат широка подкрепа в сътрудничество със социалните партньори, за да се предотвратят по-нататъшни загуби на работни места. Капацитетът и мерките, приведени в действие от Националната агенция по заетостта, трябва да бъдат засилени в отговор на неблагоприятните ефекти върху пазара на труда.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (158)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 440 Весело

  След 10 години ГЕРБ:

  Еврозона - НЕ
  Шенген - НЕ
  Отпадане на механизма за наблюдение - НЕ

 2. 2 Профил на Иво Желев
  Иво Желев
  Рейтинг: 70 Любопитно

  Барни Ръбълът ще подаде ли оставка? Прощавайте,реторичен въпрос.

 3. 3 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3848 Неутрално

  " За да се изгради обществено доверие обаче, е необходимо постигането на стабилни резултати по отношение на окончателните присъди по дела за корупция по високите етажи на властта."

  Ми то такива напълно липсват ! И нестабилни резултати няма ! Има държава, превзета от модела на сараите у нас ! Също и продължаваш мониторинг, от който ме е срам ! Като Българин !

 4. 4 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 434 Весело

  комунистите са виновни:)))

 5. 5 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 284 Весело

  С две думи: " Нямате никакъв напредък в областта правораздаване и корупция. Същите бандити сте си."

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 811 Неутрално

  Кирилов, оставка моето момче.
  Само милиционерски интриги от слабо развити и образовани дегенерати, реформи - йок.
  Ако някой не ни набива канчето отвън, държавата ще е в мащаб 1:1 с бай тошовата.
  Че и по-лошо.

 8. 8 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1420 Неутрално

  Съвсем логично и очевидно решение предвид използването на "независимите" институции на правораздаването и най-вече на "инструмента" на Бог като утвърден вече механизъм за прилагане на избирателна "държавност" :)

  Интересно каква ще е реакцията от властта.

  Вариантите са 2:

  - да се размаха пръст или:
  - да се пробва маневра с убеждаване на мат'ряла, че преводът е неточен :)

 9. 9 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 268 Неутрално

  След 10 години ГЕРБ:Еврозона - НЕШенген - НЕОтпадане на механизма за наблюдение - НЕ
  —цитат от коментар 1 на danubian.whale


  Като стане ДА какво ще пеете?

 10. 10 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2691 Разстроено

  ""тези области (...) са важни за развитието на благоприятна социално-икономическа среда в страната" - всички знаем, че е така, НО колкото и да наблюдават, на БГ ОПравници им е през очилата.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2378 Весело

  До коментар [#1] от "danubian.whale":

  Но стабилност- ДА !!!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 14. 14 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4585 Неутрално

  Гадовете и тулупите са виновни !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 17. 17 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1649 Неутрално

  До коментар [#9] от "Червен дисибар":

  Ще се радвам, а ти?

 18. 18 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1407 Разстроено

  Работа, работа, работа.
  И видими резултати:
  Шенген няма, чакалня за еврозоната няма, свобода на словото - 111 място, корупционен индекс - 86 място.
  Нормално е Европа да ни държи под око, не ли.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 19. 19 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1649 Неутрално

  До коментар [#16] от "Червен дисибар":

  Ма верно ли не знаеш?!
  А стига бе...

 20. 20 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 268 Неутрално

  Мда.... Значи за това Прокопи и Стоян Александров изгоряха? Мда.... и ще има и развитие при делата срещу Трайчо Трайков и Симеон Дянков.... Тц тц тц тц, ами щом от ЕС искат....
  —цитат от коментар 15 на Günther


  Прав си. Плюс още 3-4 знакови олигарси.

 21. 21 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1772 Разстроено

  Радань е виновен и Мангъра. Всичките им инициативи и гласувания в Брюксел винаги са били срещу държавта 😖

 22. 22 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1649 Неутрално

  До коментар [#20] от "Червен дисибар":

  Бб, 10, Домусчиев и кои други?

 23. 23 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 284 Неутрално

  [quote#9:"Червен дисибар"][/quote]

  Какво ще стане "ДА" бе, комсомолец? Ти добре ли си?

 24. 24 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4585 Весело

  До коментар [#20] от "Червен дисибар":

  Кога това тъйпи ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 25. 25 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  Т@ш* госпожа Балабанова, т@ш* и половина близо два! Баце си скъса прашките да ашладисва ишиаса да препоръча на следващата ЕК да спре мониторнга, но явно европейската шайка не приема всичко за чиста монета.

 26. 26 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3455 Неутрално

  Европа на тикви не вярва.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 27. 27 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3455 Неутрално

  До коментар [#1] от "danubian.whale":

  “След 10 години ГЕРБ:

  Еврозона - НЕ
  Шенген - НЕ
  Отпадане на механизма за наблюдение - НЕ...”

  А уж оставаше (преди 8 години) един дувар в едно КПП да боядиШЕме... 👿

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 28. 28 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2265 Неутрално

  А стига бе! Нали предишният състав беше го отменил? Ногат ли да го върнат току-така? Или толкова го е бил отменил?

 29. 29 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2378 Весело

  Имам съмнението, че някои са обяснили на ЕС поговорката...''Ако го пуснеш под одъра, ще са качи на одъра'' !!!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 30. 30 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3455 Неутрално

  До коментар [#18] от "BG Territory":

  “Нормално е Европа да ни държи под око, не ли.”

  Ами нормално е. Ние сме една проядена от корупция псевдодържава, в която управляват неизбирани от никого гангстери, крадци и дебили.

  Да не би някой да си мисли, че реалната власт е в ръцете на Барба Ганьос?!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 31. 31 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  До коментар [#28] от "ivanpopov":

  Така ще стане и с цялото антизаконодателство на герберастията, когато баце хвърли пешкира и почне да чиракува за мисирка.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  Дано мутромилиционерите, уонаби фашунгелите, русофилистичните комуняги и бизнесмените от Корпорацията вдянат най-накрая, че няма да стане без реформа в съдебната система, изритване на прокуратурата от съдебната власт и премахване на сталинисткият ѝ модел на тотална субординация и единоначалие.
  Територията трябва отново да стане Държава!

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 34. 34 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1922 Неутрално

  Иха, Дани умното ще трябва да подаде оставка. Сам го каза пред телевизора , че ако мониторинга остане щял да си ходи.

  SHADOWS of SOFIA
 35. 35 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2350 Весело

  Мониторингът за правораздаване и корупция в България остава, обяви ЕС.
  Брюксел потвърди, че мониторингът, въведен при влизането на България в ЕС преди почти 13 години, остава да действа.
  ▪️▪️▪️▪️▪️

  🧐13 години🤔
  Каква упорита и нахална корупция в България:))

  "Чуждестранен агент"
 36. 36 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2252 Неутрално

  ОСТАВКА НА КРАТУНИТЕ КОИТО НИ ПРОВАЛЯТ ВСЯКАКЪВ ЛАНС ДА СМЕ ЧАСТ ОТ ЕВРОПЕЙСКАТА ОБЩНОСТ!
  Резил!

 37. 37 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2252 Неутрално
 38. 38 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2252 Неутрално

  ОСТАВКА!!!
  ОСТАВКА!!!
  ОСТАВКА МОМЕНТАЛНО!!!

 39. 39 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2612 Неутрално

  Не стига Божков, сега и това. Тежки дни за Барба Ганьос... Отиде кръвното...! ;)

  Бивш tww09306483.
 40. 40 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 284 Весело

  До коментар [#1] от "danubian.whale":“След 10 години ГЕРБ:Еврозона - НЕШенген - НЕОтпадане на механизма за наблюдение - НЕ...”А уж оставаше (преди 8 години) един дувар в едно КПП да боядиШЕме... 👿
  —цитат от коментар 27 на Norman Granz


  ... и една банка да закрепиме. :)

 41. 41 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2252 Неутрално

  Няма го вече ония дето ни ,,галеше по главата”...

 42. 42 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2612 Неутрално

  До коментар [#34] от "2LOOP":

  Те много в ГЕРБ подадоха оставки. Ама наужким...! ;)

  Бивш tww09306483.
 43. 43 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3455 Неутрално

  До коментар [#35] от "putinxujlo":

  “🧐13 години🤔
  Каква упорита и нахална корупция в България:))”

  Приеха ни по милост, търпят ни с последни нерви, ние се влачим на опашката по всички показатели като правосъдие и вътрешен ред, върховенство на закона, бедност, неграмотност, доверие в институциите, свобода на медиите...

  Сполай ти, Ученико Бае Тодаров, че ни върна в славното априлско минало...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 44. 44 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  Много правилно.
  Докато не се вземе и последното копче на РМД и масовите приватизатори мониторингът трябва да остане.
  Иначе някой може да мине метър.

 45. 45 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2252 Неутрално

  До коментар [#25] от "telqk":


  Те не са мисирки като нас!

 46. 46 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1922 Неутрално

  До коментар [#34] от "2LOOP":Те много в ГЕРБ подадоха оставки. Ама наужким...! ;)
  —цитат от коментар 42 на Petleshev


  Не се научиха да поемат отговорност. Номера с търсене на удобен виновник вече не минава даже пред БУДАлите.

  SHADOWS of SOFIA
 47. 47 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 490 Любопитно

  Ей... Са като се сепне изпълнителната власт...И като вземе да се разработи...И като почне да се отчита...

  А и искат и каскета на Гешев да му накривят тия европейци...
  Срам нямат! :)))

  П.П. "социалните партньори"- т'ва евфемизъм за НПО-та ли е ?

 48. 48 Профил на ugw55627342
  ugw55627342
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Geshev - dvoika ti pisaha. Debil neshtasten

 49. 49 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2358 Неутрално

  България едновременно поема ангажимент да декарбонизира икономиката си до 2050 г. и заявява намерение да запази зависимостта си от местните източници на лигнитни въглища до 2050 г. и след това
  --------------------------
  WTF?

 50. 50 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2358 Неутрално

  твърде бавно напредва изпълнението на реформите за ефективна публична администрация и на доброто функциониране на цифровото управление, включително електронното здравеопазване и електронните обществени поръчки;
  --------------
  Тука един вицепремиер нещо? Гарантирано от ГЕРБ.

 51. 51 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2252 Неутрално

  И НЕ ,,СМЯНА НА КАРАУЛА”( както се изрази Мая Манолова, а СМЯНА НА ЦЯЛАТА НЕАДЕКВАТНА ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА!
  Точно така! СМЯНА НА СИСТЕМАТА НА ТЪРТЕИТЕ!
  И без вас ще се оправяме.

 52. 52 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2612 Неутрално

  До коментар [#44] от "Да вярваме на истината":

  Тия общи приказки за приватизацията сме ги чували в много вариации. Обикновено се използват, ако на управляващите им припари отзад...

  Бивш tww09306483.
 53. 53 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1772 Неутрално

  10 години ГЕРБ 🙌
  10 години пълен съпорт със 6 милиарда лева за руските тръби и самовра „Белене” 🙌

  🙌 ГЕРБ завинаги 🙌
  100 %
  !!!
  !

 54. 54 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Тука, като се заговори за България, се влага подсмисъла на огромна корупция в държавното управление. И аз не съм светец, бях с подкуп придобил нещо си, но не колко значителнп, по-късно го мислех за грешка.

  Не е истина, само на 4 дена работят филиалите. Таксата е нормална, но по-висока от тази в Германия.

  Поради притежание на имот в България не могат да ме вкарат в карантина, според адвоката ми. Тоест е възможно да се видя с родителите ми на 09.06.2020, ако и те го искат. Не искам да ме обвиняват, че съм ги заразил с Корона-вируса, едва ли не се профитирам като умрат бързо, което не е истина и лъжа!!!
  Желая на родителите ми естествена и спокойна смърт, все някога ще дойде, както и при мен.

  Es muß Geld fließen!
 55. 55 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2252 Неутрално

  ...,,нямали сме да бъдем представени”... Божеееее така ни ,,представяте” че като идем на запад да се чудим дали да си кажем истината от къде сме.....
  ОСТАВКА!

 56. 56 Профил на БУДЖАК
  БУДЖАК
  Рейтинг: 274 Неутрално

  След 10 години ГЕРБ:Еврозона - НЕШенген - НЕОтпадане на механизма за наблюдение - НЕ
  —цитат от коментар 1 на danubian.whale


  Баце нали вапца една оградка и каза, че след това е отвъд вече? Боята ли лоша , тия недовиждат ли....

 57. 57 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 794 Неутрално

  Оставка за цялото правителство на Бойко Борисов!

 58. 58 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3455 Неутрално

  До коментар [#40] от "bez_ime2":

  “... и една банка да закрепиме. :)...”

  А те източиха две - КТБ и ББР.

  МОШЕНИЦИ, ГАНГСТЕРИ, ПАНДИЗЧИИ.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 59. 59 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1410 Неутрално

  Тази ситуация е създадена с нейстовото желание на болшинството българи да бъде такава.
  Тя не е плод на някаква пъклена шайка която тайно от добрият народ е взела власта.
  Болшинството иска това да е така и то е така както го иска болшинството.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 60. 60 Профил на duw45646361
  duw45646361
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Шляяяяяяяяяс-с-с! На Ганя му изпляскаха един през сурата.

 61. 61 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2350 Неутрално

  До коментар [#43] от "Norman Granz":

  Ситуацията е много интересна.
  От около две години питам почти всички мои събеседници:
  - Кой от тях гласувал за герб?
  - Никой!
  Тогава си задавам въпроса:
  - Как тогава те печелят изборите?

  "Чуждестранен агент"
 62. 62 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2252 Разстроено

  Сега нека пак да си пишат ,,паметните записки”....и да си делкат това, което са окрали от бедния огнетен уморен обезверен народ...

 63. 63 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2252 Разстроено
 64. 64 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1098 Неутрално

  Ха...🧐🧐🤔🤔🤔къде се изпокриха тиквите??!!! А някой да е очаквал нещо друго!??? Наивници!

 65. 65 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1098 Неутрално

  До коментар [#54] от "slan777":


  Who cares?????

 66. 66 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3455 Неутрално

  До коментар [#61] от "putinxujlo":

  “Тогава си задавам въпроса:
  - Как тогава те печелят изборите?”

  С гласовете на чиновниците в публичната администрация, техните половинки, деца, шуреи и шуренайки, на бюджетната сган, на купения и манипулиран вот, на цигани, бакшиши и лумпени, “къде бате Бойко ги кефи, оти е маж и държи здраво”*
  ______________
  * На Путин оная работа

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 67. 67 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 1955 Неутрално

  Що бе? Не бяхме ли преборили корупцията? Нямаме ли правораздаване?

 68. 68 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1922 Неутрално

  Много правилно.Докато не се вземе и последното копче на РМД и масовите приватизатори мониторингът трябва да остане.Иначе някой може да мине метър.
  —цитат от коментар 44 на Да вярваме на истината


  Вероятно трябва да си силно облъчен за да не си разбрал , че приватизацията е не придобиване на активи а на акции.Тези акции са продавани от световни агенции като посредници по сделките. Това са Райфайзен Финанс , Артър Андерсен и др.За тия всичките години не научихте нищо освен пропагандата която ви пробутва библиотеката.

  SHADOWS of SOFIA
 69. 69 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1649 Неутрално

  До коментар [#61] от "putinxujlo":

  Ама вррно ли питаш?
  Това за Барба Ганьос го е писал един класик, там е обяснено...

 70. 70 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2252 Разстроено

  Не ни щат с такава стабилност!

 71. 71 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 490 Неутрално

  За кой ли път от Брюксел открито заявяват, че Борисов не прави реформи

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 72. 72 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1649 Неутрално

  До коментар [#67] от "Таралеж":

  Не!

 73. 73 Профил на jelezo
  jelezo
  Рейтинг: 460 Неутрално

  Барни Ръбълът ще подаде ли оставка? Прощавайте,реторичен въпрос.
  —цитат от коментар 2 на Иво Желев


  Той обеща, ако не отпадне мониторинга да подаде. Но тази медуза няма чест и ще се отметне!

 74. 74 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  До коментар [#45] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Мутрите не джиросват на мисирки.

 75. 75 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1293 Неутрално

  От трето качество комунисти и една нереализирана мицифайка - пожарникар - толкоз.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 76. 76 Профил на Форд Префект
  Форд Префект
  Рейтинг: 489 Любопитно

  Сигурно ли е ? Че новините тук не са много сигурни.
  —цитат от коментар 6 на Червен дисибар


  Още не е пристигнала флашката и се чудим каква глупост да напишем?

 77. 77 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2556 Неутрално

  Разбира се, че трябва да остане.
  Бих препоръчал да има мониторинг, за всички държави в ЕС, защото корупцията е неотменима част от всяко управление.

 78. 78 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2137 Неутрално

  Къде си, вярна ти любов народна...

  Май настана време за тояга.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 79. 79 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1128 Неутрално
 80. 80 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1922 Неутрално

  Без драми моля!
  —цитат от коментар 79 на balkantourist


  Драми няма това си обикновена трагедия!
  Ако се доверим на класиците Орисия.

  SHADOWS of SOFIA
 81. 81 Профил на skomina
  skomina
  Рейтинг: 488 Любопитно

  До коментар [#43] от "Norman Granz":

  Що,бре ингилизите не ги приеха по милост и казаха бай. Те тъпи ли са като баце...

 82. 82 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1420 Разстроено

  Все повече се замислям, ако имаше механизъм за отстраняване от ЕС, дали България все още би била член на Съюза?

  За русогнили рубльовци дори хуманизмът на д-р Гелотен е много. Подпис - Цървулан.
 83. 83 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2743 Неутрално

  "Европейската комисия продължава да очаква присъди по дела за корупция по високите етажи на властта."

  Отдааавна, много отдавна, една мома пееше: "Да знаеш да чаакаааааш. . . да можеш да чаакааааш. . . да искаш да чаакааааш. . . това е любооооф!"

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 84. 84 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2350 Неутрално

  До коментар [#66] от "Norman Granz":

  Ха, Путен:)
  На Путен ще броят и хвърлят толкова бюлетини в урните, колко е необходимо.
  Но, пак да бъда честен, той 25-30% електората има стабилно.
  Но тук за такива нахални избори не видях и не чух.

  "Чуждестранен агент"
 85. 85 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  До коментар [#68] от "2LOOP":

  Я ми покажи как при РМД приватизацията имаше посредници. Много ми е забавно как 21 години вече се извивате като змиорки и не приемате известни вече и на бебетата неща.

 86. 86 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Това е директна атака от европейските институции към боко и правителството. Тези са платени от Божков! Клатят стабилността.

 87. 87 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  До коментар [#78] от "дедо Андро":

  Като подхванахте темата за тояга се сетих за анекдот от времето на соца относно опърничева булка: Да хванеш една тояга, да й дигнеш полата, да й свалиш бикините па да хвърлиш тоягата и .....нататъка се сещате!
  Това май е по-справедливо.

 88. 88 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6859 Неутрално

  Пак забиха на Бойко един шамар.

 89. 89 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  И какво като ни наблюдават? Нещо да се е променило в положителна посока в правораздаването? Техният мониторинг започва да заприличва малко на воайорство. Гледат ни, гледат ни, а ние все повече се разпищолваме. Под ние имам предвид Гешев, Цацаров, Данаил Кирилов, ВСС, Бойко Борисов.

 90. 90 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1922 Неутрално

  До коментар [#68] от "2LOOP":Я ми покажи как при РМД приватизацията имаше посредници. Много ми е забавно как 21 години вече се извивате като змиорки и не приемате известни вече и на бебетата неща.
  —цитат от коментар 85 на Да вярваме на истината


  За РМДтата питай Гумен Гечев.Ако искаш тази кукичка мога да ти подаря една хартия за масовата приватизация.

  SHADOWS of SOFIA
 91. 91 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2252 Неутрално

  До коментар [#90] от "2LOOP":

  За ,,масовата” приватизация изобщо да не говори, че знаем кое как се случи...
  някои ПОМНИМ!

 92. 92 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2743 Неутрално

  До коментар [#3] от "samoedin":

  " За да се изгради обществено доверие обаче, е необходимо постигането на стабилни резултати по отношение на окончателните присъди по дела за корупция по високите етажи на властта."......
  —цитат от коментар 3 на samoedin


  В превод от брюкселски език:

  "Борисов и Сие мародери - в панделата!"

  Това е. Другото е само целофан.

 93. 93 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2252 Любопитно

  До коментар [#90] от "2LOOP":


  ...някои личности (включително в ,,паметната записка”...!) платиха ли си задълженията около неспазването на следориватизационния договор?...
  Ъ?

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2475 Неутрално

  Важното е, че Гешефф е РадоС.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 96. 96 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2252 Весело

  https://www.rikoshet.eu/2019/02/22/фейсбук-за-домусчиев-този-плати-ли/
  ..... Сладури са нали?.......
  Днес ОТНОВО си говорим за същите ПЕРСОНИ... само дето липсва Черепа😂😂😂

 97. 97 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2252 Весело
 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 99. 99 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2252 Неутрално

  ОСТАВКА!!!
  ОЩЕ УТРЕ ОСТАВКА!!!

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK