Брюксел отговори за съдбата на мониторинга за България

Брюксел отговори за съдбата на мониторинга за България

© ReutersЕвропейската комисия няма решение за спиране на т.нар. мониторинг за съдебната реформа и борбата с корупцията и организираната престъпност в България.


Няма промяна добре известната позиция на Комисията след доклада от октомври 2019 г. - че България е изпълнила всички ангажименти, поети от нея при влизането на страната в Европейския съюз.


Ситуацията с върховенството на закона в България ще бъде наблюдавана в рамките на новия Европейски механизъм за върховенство на закона и на Европейския Семестър.
Това се разбира от отговор на пресслужбата на Европейската комисия в Брюксел на няколко въпроса, които "Дневник" изпрати за изясняване на ситуацията около съдбата на Механизма за сътрудничество и проверка (CVM, по-популярен като мониторинг). Те възникнаха, след като в сряда бе публикувана позиция с препоръки на Комисията за т.нар. Европейски Семестър, засягащи икономически, фискални и социални политики на всяка от 27-те страни членки.


В този документ има специален пасаж за правосъдната реформа, в който се казва: "Тези въпроси са предмет на мониторинг по механизма за сътрудничество и проверка. В рамките на този механизъм Комисията продължава да наблюдава съдебната реформа и борбата с корупцията в България."


По този повод "Дневник" попита Еврокомисията конкретно "В сила ли е все още Механизмът за сътрудничество и проверка?"


Отговорът от Брюксел не съдържа категорично "Да" или "Не", но няколкото цитата и обяснения сочат, че формално Европейската комисия няма решение за прекратяване на този механизъм, създаден с нейно решение в края на 2006 г.


В текста има цитати от съобщението от 22 октомври 2019 г. на Комисията и в частност този на председателя Жан-Клод Юнкер: "Преди да вземе окончателно решение, Комисията също така ще чуе внимателно становищата на Парламента и на Съвета".


Тези становища с консултативна сила вече са дадени. За това на Европейския парламент е известно, че въпреки критиките към България, мониторингът трябва да бъде прекратен и заменен веднага с бъдещия Механизъм за върховенство на закона, валиден за всички в ЕС. Подробностите по него още се уточняват. За Съвета на ЕС още миналия октомври "Капитал" съобщи, че има недоволни от отпадането на мониторинга страни като Холандия, Германия и Белгия, които настоявали краят на CVM да съвпадне с началото на новия механизъм за върховенство на закона. По-късно седмичникът допълни, че кръгът на тези държави се е разширил до поне 8. За своеобразен сигнал за това, че все още има недоволни страни от ЕС се смята това, че България не е поканена в Шенген, а холандците обвързваха такова решение с прекратяането на CVM.


В отговора до "Дневник" от пресслужбата на Европейската комисия се казва още:


"България извърши обширна реформа на антикорупционната си правна рамка, но са необходими солидни свидетелства за окончателно осъждане за корупция по високите етажи на властта, за да се изгради обществено доверие. Освен това продължават да са налице няколко предизвикателства и в частност осигуряването на ефективни наказателни разследвания, преразпределяне натоварването на съдилищата и подобряване ефективността на местните прокурорски служби.


Продължаващото приемане и прилагане на необходимите реформи ще се нуждае от последващи действия на национално равнище и на равнището на ЕС.


Ситуацията с върховенството на закона ще бъде наблюдавана в частност в рамките на новия Европейски механизъм за върховенство на закона и на Европейския Семестър."


Последното уточнение е важно, защото властите в България обясняваха през последните два дни, че медиите неоснователно смесвали три различни формата: досегашния мониторинг на съдебната реформа с доклада за Семестъра и бъдещия Механизъм за върховенство на закона. Днес от Комисията посочват, че пасажът за съдебната реформа е включен неслучайно в Европейския Семестър в сряда, макар темата да не е сред четирите препоръки към България в края.


"Тъй като последната (the last, т.е. заключителна, няма да има друга след нея - бел.ред.) оценка бе направена съгласно Механизма за сътрудничество и проверка, сферата на правната реформа и борбата с корупцията не са обхванати в конкретните препоръки за България, но те са важни за развиването на позитивен бизнес климат в страната. Цитатът в Европейския семестър отразява това състояние на нещата", отговаря днес пресслужбата на Комисията.


Това потвърждава две неща - че повече няма да има доклади по т.нар. мониторинг, както и че позиции за състоянието на правораздаването в България ще бъдат включвани в съобщенията за Семестъра, които иначе са посветени изключително на икономически проблеми.


Следващото подобно споменаване на съдебната реформа в България може да се очаква някъде през ноември. Тогава обикновено Европейската комисия публикува "есенен пакет" документи за подготовката на тази оценка през пролетта на 2021 .

Коментари (103)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 604 Весело

  Герберастите така и не разбраха, че краката на лъжата са къси ...

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 2. 2 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4270 Неутрално

  “ЕЕвропейската комисия няма решение за спиране на т.нар. мониторинг за съдебната реформа и борбата с корупцията и организираната престъпност в България.”

  Айде, герболяк, пийте по една студена вода и си затваряйте човките.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 3. 3 Профил на Балканската фурийка Ганьо
  Балканската фурийка Ганьо
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Един селски Ганьо го намисирчиха.

 4. 4 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4321 Неутрално

  Брюксел не разбра ли, че този мониторинг няма никакво значение без реални санкции, като например спиране на еврофондовете?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 5. 5 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  И сЯ Данилчо квоооо ???

 6. 6 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4335 Весело

  "Ëвропейската комисия няма решение за спиране на т.нар. мониторинг за съдебната реформа и борбата с корупцията и организираната престъпност в България."

  Айде сега червената номенклатура от ГЕРБ още да реве, че имало манипулации от страна на Дневник по случая ! Та къде сте бе, другарки и другари !

 7. 7 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4335 Весело

  До коментар [#1] от "danvan":

  " Герберастите така и не разбраха, че краката на лъжата са къси ..."

  А, разбрали са го отдавна ! Не случайно те отдавна се суркат по ....задните части ! Вече не им останаха крака за ходене !

 8. 8 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 761 Неутрално

  Комисията, в обичайното си амплоа.

  Имат отдел, който се занимава единствено с писането на въпросните доклади, но когато им зададеш лесен въпрос, на който се предполага да отговорят с "са" или "не", не знаят какво да кажат.

  Политическа дебилност или нещо повече?

 9. 9 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4270 Неутрално

  При сегашното състояние на българската правораздавателна система, при сегашното ниво на инфилтрация на държавните ведомства с ченгета и руска агентура, при състоянието на държавата, която Сараят поглъща като питон заек, при сегашното източване на банки ще видим Шенген и Еврозона, когато Бойко Борисов почне да цитира Айзея Бърлин в оригинал.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 10. 10 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4335 Неутрално

  " Ситуацията с върховенството на закона в България ще бъде наблюдавана в рамките на новия Европейски механизъм за върховенство на закона и на Европейския Семестър."

  Не само наблюдения, но и много по - сериозни действия са необходими от страна на ЕС срещу престъпните схеми на управляващите у нас !

 11. 11 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 938 Любопитно

  едва ли някакви безлични брюкселските чиновници, са виновни за състоянието на съдебната ни система, на местният маТрял просто не му пука

 12. 12 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Във всички герберски медии се тиражират едни и същи лъжи и от тях неспирно се лее пропаганда, за да се опитат да замажат очите на хората.
  Колкото и да опитват и слепият вижда, че България е пропита от корупция и последните 10г ГЕРБ краде с пълни сили и това продължава и до ден днешен.

 13. 13 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2762 Весело

  " да бъде прекратен и заменен веднага с бъдещия Механизъм за върховенство на закона, валиден за всички в ЕС" - ОПравленците от ГРЕБ, с остриетата Е катето и Дани не разбират, че се пременили в ЕК, но са пак същите, само по-новички, по-завоалирани, но със същите изисквания. Е, можеха да се присетят, като "Дневник", да дръннат един телефон, а не глупости по всички ТВ, че и в Народното събрание. Не се сещат май, което си е и диагноза.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 14. 14 Профил на Разумен Октопод
  Разумен Октопод
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#13] от "ЗаНиЗа":

  Сещат се много добре - на тях да не мислиш, че не им е казано по телефона в прав текст! Просто лъжат през зъбите си и като за последно. Не си спомням последният път, когато тази шайка начело не е лъгала за всичко отгоре до долу - цинично и безспирно! Ще да е било преди някъде 7-8 години!

 15. 15 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2312 Неутрално

  Да се хващаш за тема като отпадане или неотпадане на мониторинга е работа неблагодарна, контрапродуктивна. По простата причина, че иска или не иска Радан Кънев този мониторинг отпада. Не само защото България е изпълнила "всички ангажименти, поети при влизането в ЕС", а защото се изгражда система за наблюдение във всички 27 държави. Увъртяното и противоречиво изложение тук спестява най-важния извод от препоръките на комисията към Европейския семестър. А той е: БЪЛГАРИЯ ЕДИНСТВЕНА ОТ 27-ТЕ ЧЛЕНКИ НА ЕС НЯМА БЮДЖЕТЕН ДЕФИЦИТ ВЪПРЕКИ КРИЗАТА.

 16. 16 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4335 Весело

  До коментар [#8] от "klecho":

  "Имат отдел, който се занимава единствено с писането на въпросните доклади, но когато им зададеш лесен въпрос, на който се предполага да отговорят с "са" или "не", не знаят какво да кажат.

  Политическа дебилност или нещо повече?"

  По - трагичното е, че ако питаш фунционерите от ГЕРБ, те ти дават грешния отговор, въпреки че уж са чели доклада и са го разбрали ! Всички, вкупом ! Така че ако ония от Брюксел проявяват политическа дебилност, тия какво проявяват тогава ?

 17. 17 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1651 Неутрално

  Епа то вече се предприемат стъпки за съдебната реформа
  https://www.24chasa.bg/novini/article/8610465

 18. 18 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4270 Неутрално

  До коментар [#12] от "Александър":

  “Във всички герберски медии се тиражират едни и същи лъжи и от тях неспирно се лее пропаганда,..”

  Същото беше и при ментора на пропадналия пожарникар бае Тодар - от всички вестници, хоризонти, вертикали и други канали дънеха денонощно и катадневно за “успехите”, които измисляха корифеите от АОНСУ.

  Слава Богу, днес има интернет и с два клика човек научава истината: ПОСЛЕДНО МЯСТО в Евросъюза по всички съществени показатели на икономическото и социално развитие, по грамотност, по продължителност на живота, по здраве, но затова пък ПЪРВО по корупция, по кражби, по бедност, по недоверие в институциите...

  Само мазохисти и “заинересовани” (купени) гласуват за тая крадлива и лъжлива шайка.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 19. 19 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2291 Неутрално

  Гледам, най накрая дневник са разбрали какво може да се очаква от Брюксел, след два дена раздувки и съпорт от БСП в парламента.
  Къде в схемата се вмества очарвания от Радан доклад.
  Поставени сме в равни условия на мониторинг с всички други страни.
  Жалка кампания на жалки хора.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 20. 20 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  да повторим, па дано е на добро... ма кой кво казал, ма кой кво рекъл - написаното си стои

  https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/2020-european-semester-csr-comm-recommendation-bulgaria_bg.pdf

  "
  (31) Комисията следи напредъка на България в областта на съдебната реформа и борбата с корупцията в рамките на механизма за сътрудничество и проверка (МСП). В последния доклад по МСП от октомври 2019г. се отбелязва, че постигнатият от България напредък е достатъчен за изпълнението на ангажиментите на страната, поети към момента на присъединяването ѝ към ЕС. България проведе мащабна реформа на своята правна уредба за борба с корупцията. За да се изгради обществено доверие обаче, е необходимо постигането на стабилни резултати по отношение на окончателните присъди по дела за корупция по високите етажи на властта. Освен това продължават да са налице редица предизвикателства, по-специално гарантирането на ефективни наказателни разследвания, уравновесяването на натовареността между съдилищата и рационализирането на местните прокуратури. Тези въпроси са предмет на мониторинг по механизма за сътрудничество и проверка. В рамките на този механизъм Комисията продължава да наблюдава съдебната реформа и борбата с корупцията в България. Ето защо тези области не са включени в специфичните за държавата препоръки за България, но са важни за развитието на благоприятна социално-икономическа среда в страната.
  "

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4270 Неутрално

  До коментар [#20] от "extraCACA":

  “Тези въпроси са предмет на мониторинг по механизма за сътрудничество и проверка. В рамките на този механизъм Комисията продължава да наблюдава съдебната реформа и борбата с корупцията в България.”

  ЕСТЕСТВЕНО!!

  Никакъв механизъм не е отпадал!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 23. 23 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1380 Любопитно

  Милите те, завалийките – всуе се морите! На никой не му пука за 2,8% извънпарламентарни рибоци и мушмороци! Нито сте убедителни, нито сте проницателни, нито сте съобразителни, нито сте организирани! Не вярвате? Е, след изборите догодина пак някой друг ще ви е виновен! Важното е да сте все така умни, па и красиви! Другите може и да са в парламента, и в изпълнителната власт, и в съдебната, но по ум и красота не могат да ви стъпят и на малкия пръст! Нали?

 24. 24 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2458 Неутрално

  И сЯ Данилчо квоооо ???
  —цитат от коментар 5 на 442  Ами ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да си даде оставката, но това е жест на джентълмен и аристократ, а нашият Барни е с мандраджийски произход и манталитет и ... нататък е ясно ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 25. 25 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  До коментар [#22] от "Norman Granz":

  аз не знам... това е което са написали черно на бяло... от там насетне всичко е празни приказки

 26. 26 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1639 Неутрално
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 28. 28 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  оная лъжлива гробарска калинка, кога ще си подаде оставката... впрочем са две

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1543 Весело

  НеКой да е виждал госпожа Херо? Що се крие место да висне в телевизията на куриера на Борисов?
  —цитат от коментар 27 на beastie


  тихо... обменя културни контакти

 31. 31 Профил на skitnik75
  skitnik75
  Рейтинг: 405 Неутрално

  Просто такива йезуитски извивки има в докладите на ЕК, за да бъде и вълкът сит и агнето цяло. На Холандия и други високомерни държавици им се затваря устата за критика, защото мониторингът не бил отпаднал. На България се казва, че мониторинг в досегашния му вид вече няма, доклади няма, просто вече всички държави се наблюдават в друг механизъм. Наблюдението е спрямо всички, няма дискриминация.
  А вие тук се радвате, като не им схващате византийските номерца от ЕК. Плоско, но очаквано от форумчето на Дневник. Не че от другата страна ГЕРБ не изтъква каквото им изнася: "ето, няма доклади, няма реално наблюдение". Ами хайде - радвайте си се.

 32. 32 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Принайте си че яко излъгахте.

  "Ситуацията с върховенството на закона в България ще бъде наблюдавана в рамките на новия Европейски механизъм за върховенство на закона и на Европейския Семестър."

  Няма нищо общо с механизма по който ни наблюдаваха от 2007 г насам.

  Това си е нов махнизъм по който има препоръки към единадесет държави в момента. А вие че го извъртате и лъжете най-нагло си е единствено на вашата съвест.

 33. 33 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#20] от "extraCACA":“Тези въпроси са предмет на мониторинг по механизма за сътрудничество и проверка. В рамките на този механизъм Комисията продължава да наблюдава съдебната реформа и борбата с корупцията в България.”ЕСТЕСТВЕНО!! Никакъв механизъм не е отпадал!
  —цитат от коментар 22 на Norman Granz


  Нищо естествено няма. Там от Европа казаха че сме изпълнили всички условия и повече доклади по темата НЯМА да има. Айде престанете с квиченето лъжите.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на ibj26649459
  ibj26649459
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Отговорът от Брюксел не съдържа категорично "Да" или "Не"

  Питайте ги отново с молба да ви отговорят само с Да или Не, какво шикалкавят?

 36. 36 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 466 Весело

  сега барни ръбъл ще постъпи като мъж и ще си подаде оставката:))))

 37. 37 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2473 Неутрално

  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/05/21/4069829_sled_iskane_za_ostavkata_na_panov_razkaianie_trichane/?ref=id&_ga=2.237911808.165822965.1581011321-1019678247.1581011321 #comment-93
  Както написах, фелациото не е секс в някои юрисдикции.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 38. 38 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 901 Весело

  "Отговорът от Брюксел не съдържа категорично "Да" или "Не", но няколкото цитата и обяснения сочат, че формално Европейската комисия няма решение за прекратяване на този механизъм, създаден с нейно решение в края на 2006 г."

  Значи "тиквите" твърдят, че няма мониторинг, ЕК вдигат само рамене, а умнокресливите как решиха, че има!? По тази ума и красива логика повече от 70 години се водят кървави войни между Северна Корея и САЩ, че и между Русия и Япония!

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Не прави чест на претендиращи за демократи да унижават България и обиждат с борисов език опонентите си само защото не понасят ГЕРБ. С въвеждането на новия Европейски механизъм за върховенство на закона дните на управление на ГЕРБ са преброени. С поставянето на България в равни условия с останалите членки, същото ще важи и за управлението ѝ. Никой няма да търпи простак с маниери на квартален бабаит да стои равен с цивилизовани европейци.

  Navigare Necesse Est
 42. 42 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2291 Неутрално

  До коментар [#20] от "extraCACA":“Тези въпроси са предмет на мониторинг по механизма за сътрудничество и проверка. В рамките на този механизъм Комисията продължава да наблюдава съдебната реформа и борбата с корупцията в България.”ЕСТЕСТВЕНО!! Никакъв механизъм не е отпадал!
  —цитат от коментар 22 на Norman Granz


  Естествено че механизма не е отпаднал, той просто не съществува, а на изпроводяк беше казано че сме изпълнили поставените условия за които той ни беше наложен.
  Ако искаш да продължим да си сучим разсъждениета.
  Толко сте жалки, че се подмокрихте от възможноста да ви се чуе за два дена с лъжа гласа по медиите.
  Жалки хора.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 43. 43 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8066 Неутрално

  Ръбълът да не се прави на умряла лисица, а да подава оставка, както обеща.

 44. 44 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1543 Любопитно

  защо гробарската калинка Захариева води анти-ЕС пропаганда, някой знае ли?

  "...Вицепремиерът по съдебната реформа и външен министър Захариева каза по същото време в сутрешния блок на Би Ти Ви, че "очевидно, някой е направи copy-paste от доклад от миналата година, когато октомврийският доклад (по мониторинга за България) още не беше излязъл". "Те са много дирекции там, които също са изненадани от този текст", добави тя..."

 45. 45 Профил на Мониторвани барбаганьосчета
  Мониторвани барбаганьосчета
  Рейтинг: 8 Неутрално

  От обърканите обяснения можем да заключим единствено, че поради това, че Юнкер нямаше никакви основания да се навежда на нашите дерибеи, в ЕС сега е някаква каша относно чистата формалност как ще ни наблюдават, но спокойно може да се заключи, че хората са пределно наясно, че Булгаристан е корумпирана държава. Ма то така става, когато тъпунгерите от ГЕРБ се бориха не за намаляне на корупцията, ами самоцелно за отпадане на мониторинга. Голям праз.

 46. 46 Профил на Yadada
  Yadada
  Рейтинг: 656 Гневно

  До коментар [#31] от "skitnik75":

  Колкото и да се радвам, че сме част от ЕС, толкова ми е ѝ противно лицемерието им и затварянето на очи, за това какво се случва в България, вече 10 години, с партия партньор на ЕНП в лицето на ГЕРБ. Грозна работа.

  БКП = БСП = СДС = ДПС = НДСВ = ГЕРБ = Мафия! The Revolution Will Not Be Televised
 47. 47 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Неутрално

  "Комисията е на мнение, че напредъкът на България по линия на МСП е достатъчен за изпълнението на ангажиментите на страната, поети към момента на присъединяването ѝ към ЕС. Необходимо е България да продължи да работи последователно за превръщането на отразените в доклада ангажименти в конкретно законодателство и за трайното му изпълнение. България трябва да осъществява мониторинг на трайното изпълнение на реформите чрез новосъздаден съвет, който ще функционира след приключване на мониторинга на Комисията, като достигнатите заключения ще се използват в бъдещия диалог с Комисията в рамките на всеобхватния механизъм за върховенството на закона."
  https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/bg/IP_19_6136

  Лъжите на Корни и компания са ясни. Аре.

 48. 48 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Брюксел отговори за съдбата на мониторинга за България

  За глухите камбаната не бие два пъти . Но глухите в България се правят и на слепи и не само не чуват , но и като слепци не могат и да четат . Съдбата на мониторинга се обясни толкова ясно , че дори и ония осемдесет порцента да могат с лекота да го разберат . Но не и тези които им свеждат иширетите за реагиране . Само невежи като Дариткова , Простия , Данаилчо и всички герберски данаилчовци бият камбани и обясняват , че МОНИТОРИНГА НАД БЪЛГАРИЯ ПАДНАЛ . Паднал е толкова , колкото е паднал и Мадуро . Не оня , венецуелския , а на нашенския коч . За мъка на тепащ ия след него лисугер . Мониторинга остава , променя се само названието му - става Европейски механизъм . За наблюдение , което сигурно всеки хванат от пътя знае че на български ЗНАЧИ наблюдение . Само дебилите от ония процентчици не го осмислят . И няма как - това е отличителния белег на функционално неграмотните - четат , но не разбират написаното .

 49. 49 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2458 Неутрално

  До коментар [#31] от "skitnik75":


  « А вие тук се радвате, като не им схващата византийските номерца на ЕК . «


  Е, слава Богу, имаме теб и ти ни отваряш очите и ни разясняваш на нас - неуките .
  Благодарско !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 50. 50 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  До коментар [#47] от "plebs":

  днес сме 22.05.2020, а не 22.10.2019... придържайте се към действителността :)

  https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/2020-european-semester-csr-comm-recommendation-bulgaria_bg.pdf

  "
  (31) Комисията следи напредъка на България в областта на съдебната реформа и борбата с корупцията в рамките на механизма за сътрудничество и проверка (МСП). В последния доклад по МСП от октомври 2019г. се отбелязва, че постигнатият от България напредък е достатъчен за изпълнението на ангажиментите на страната, поети към момента на присъединяването ѝ към ЕС. България проведе мащабна реформа на своята правна уредба за борба с корупцията. За да се изгради обществено доверие обаче, е необходимо постигането на стабилни резултати по отношение на окончателните присъди по дела за корупция по високите етажи на властта. Освен това продължават да са налице редица предизвикателства, по-специално гарантирането на ефективни наказателни разследвания, уравновесяването на натовареността между съдилищата и рационализирането на местните прокуратури. Тези въпроси са предмет на мониторинг по механизма за сътрудничество и проверка. В рамките на този механизъм Комисията продължава да наблюдава съдебната реформа и борбата с корупцията в България. Ето защо тези области не са включени в специфичните за държавата препоръки за България, но са важни за развитието на благоприятна социално-икономическа среда в страната.
  "

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на Малко повече разум
  Малко повече разум
  Рейтинг: 308 Неутрално

  До коментар [#32] от "Червен дисибар":

  Малко трябва да се чете, включително написаното в статията - нов механизъм за всички в ЕС още няма и нищо не е ясно за него, включително как ще бъде обвързан с достъпа до или изключването от еврофондове. И "Дневник" в случая не лъже и не тълкува, а изброява факти. Ситуацията с отмяната на мониторинга е като човек да е избягал при любовницата си и да казва, че вече не е семеен. Може да продължи с години, но пред закона все още си е със сключен брак и жена му има пълни права върху част от общата собственост. Иначе казано, функционално няма брак, но формално - да. Това, че министри и евродепутати предпочетоха два дни да говорят за това какво е било преди и какво ще стане в бдеще, но не и какво е в момента, не помогна особено да се изясни ситуацията.

 53. 53 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1740 Неутрално

  Крайно време е управляващите у нас да схванат , че членството ни в ЕС , изобщо не зависи от ГЕРБ или която и да е друга партия , а от лица , разбиращи смисъла на европейското семейство.....Наистина е крайно време !

 54. 54 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2458 Неутрално

  сега барни ръбъл ще постъпи като мъж и ще си подаде оставката:))))
  —цитат от коментар 36 на свети георги груп от последните дни на герп  Онзи който в ефир целува угоднически ръка на мутрата - НЕ Е МЪЖ и не очаквай нищо мъжко от него . Е, вярно е, че носи панталони и вратовръзка, но аз така облечен съм виждал и Азис .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 55. 55 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1380 Любопитно

  До коментар [#41] от "Schopenberg":

  @Schopenberg-чо, от мой близък приятел, френски евродепутат знам, че на Борисов в Европарламента и в европейските столици гледат като на малко несръчен и непохватен мечок, но който е много дружелюбен, готов да изслуша чуждото мнение и съвсем не глупав, за което много европейски политици се убедиха! Да ти казвам ли, че много от тях го гледат и с уважение, защото той е вторият, след вуйна Меркел, по продължителност на времето, прекарано на власт! Ти как мислиш, ама честно, дали няма да има и Борисов 4, а? Впрочем, ако искаш ми отговаряй – и с твоя отговор, и без него нещата продължават!

 56. 56 Профил на niki
  niki
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Много важно!

  От ЕК, ЕП и ЕС няма никаква нужда.

  niki
 57. 57 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1026 Неутрално

  Герболяка пак се опитва да преиначи фактите. Написано е черно на бяло. Няма официално решение на Комисията за отпадане на мониторинга. Европейската Комисия продължава да следи развитието в правораздаването в рамките на сегашния механизъм. След влизането в сила на новия всеобхватен такъв, се прекратява предишния. Какво сложно има да се разбере?

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 58. 58 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 495 Неутрално

  Гербоцефалите показват постоянно фунционалната си и техническа неграмотност по подобие на идола си, еднокнижния плъх Тулуп Борисов. Чете се между редовете, ако изобщо се чете, безочливо се лъже и се изопачават фактите. Толкова ниско са паднали, че лазят и пълзят в краката на комуниста-мутра, който е продал доверието им на Пеевски и Доган. Какво падение е да лакействате на този национален предател и на ОПГ-то, което ръководи? Колко жалък и глупав трябва да си, че да не виждаш, че те използват и изнасилват едновременно?
  Благодарение на вашият бащица държавата и нейните структури са превзети на 90% от сарайската мафия, респективно от Кремъл. Прокуратурата е превзета на 100%, медиите клонят към 100%.
  Вие, коленопреклонните на Борисов, обслужвате Пеевски и Доган!
  Вие сте предатели и номенклатурата на Сараите.

 59. 59 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 553 Неутрално

  "формално Европейската комисия няма решение за прекратяване на този механизъм, създаден с нейно решение в края на 2006 г."

  Отвратителна герберастия - само какви лъжи надрънкаха вчера Захариева и Дариткова

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на dinko
  dinko
  Рейтинг: 637 Неутрално

  За разлика от българските институции тази дава информация :)

 62. 62 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1543 Весело

  До коментар [#55] от "Santos":

  я... мислех си, че от днес ще викате "мечо" на Божков, пък то то било на Борисов хахах

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 64. 64 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1380 Весело

  До коментар [#39] от "Santos":Ей шебек герберски, заври си вербалната диария обратно откъдето е дошла. Чист тъп трол, нито веднъж не си постнал нещо смислено освен някви брътвежи несвързани, които имат само цел да премахнат шанса за нормална дискусия. Беги далече трольо!
  —цитат от коментар 51 на Разумен Октопод


  Октоподчо, шиленце мило, байново, твоите думи са музика за мен, защото те виждам как, с пяна на уста, разтреперани пипалца и мозъчна треска се опитваш да бъдеш together Octopus with men! По този случа те поздравявам с песента Octopus's Garden на Бийтълс - https://www.youtube.com/watch?v=De1LCQvbqV4 – за музикален съпровод, докато бодро скачкаш напред-назад във форума! А междувременно прочети, стига да можеш, разбира се, ето това - https://tribune.bg/bg/politika/valdis-dombrovskis-dokladat-po-evropeyskiya-semestar-nyama-obshto-s-monitoringa/ - Валдис Домбровскис: Докладът по Европейския семестър няма общо с мониторинга! Я бързо сподели какво ти е мненивто за този Валдис Домбровскис!

 65. 65 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#55] от "Santos":

  Имате много мил и любезен френски приятел. Борисов 4 няма да има. Изчерпан е. Изчерпана е и външната и вътрешна търпимост към него лично. Това разбира се не пречи да си го харесвате. Ако позволите да ви цитирам: "и без него нещата продължават!".

  Navigare Necesse Est
 66. 66 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1380 Любопитно

  До коментар [#58] от "SaveBG":

  Е, айде сега, „медиите клонят към 100%“? А, „посмали Манго“ процентите, какво ще кажеш? Ти още малко ще ни сервираш, че и Дневник и Капитал са „са превзети на 90% от сарайската мафия, респективно от Кремъл“? М?

 67. 67 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3838 Неутрално

  До коментар [#4] от "hamiltonf":
  До коментар [#10] от "samoedin":

  Не схващате ли, че като спрат европарите ще накажат най-вече обикновените хора.
  Бандата на Борисов/Доган/Пеевски сигурно ще усети нещо, но хич няма да ги заболи толкова много. Щекрадната от друго място.
  От Брюксел просто не желаят да наказват цяла България заради дембелите, тарикати в правителството.
  Ние трябва да ги подгоним и изхвърлим от властта!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 68. 68 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1943 Неутрално

  Утре Бойко трябва и Барни да натовари на джипката си на седалката до Влади. Бойковата джипка е нещо като офшорна зона, където никакви закони не важат и присъстващите вътре са недосегаеми и никой не може да им търси каквато и да е отговорност.

 69. 69 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1380 Любопитно

  До коментар [#55] от "Santos":Борисов е тъп селски дришльо и става за смях с всяка си публична изява, само тъп гербер и тъп трол като теб могат да твърдят противното. Самият факт, че лъжеш като магаре тъпо, дори в най-простите неща е показателно за това. Борисов бил втори? Я пак провери бе трол нещастен. Орбан? Земан? Дори в простите неща сте несръчно тъпи...
  —цитат от коментар 60 на Разумен Октопод


  Да, абсолютно правилно – „Борисов е тъп селски дришльо“, ама управлява от 2009 г., Костов му носеше цветя в болницата, а вие като имахте министри при него, се изпозастреляхте сами в кухите, изчегъртани лейки! Като е такъв, що не влезете в парламента поне – за биене на избори даже и не мечтаете, нали? Големите умници и прекрасни красавци! Къде сте, че не се виждате?

 70. 70 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 907 Весело

  От целият този словопад разбрах само едно.
  Повече мониторингови доклади за България няма да има...

 71. 71 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3838 Неутрално

  Да, абсолютно правилно – „Борисов е тъп селски дришльо“, ама управлява от 2009 г., Костов му носеше цветя в болницата, а вие като имахте министри при него, се изпозастреляхте сами в кухите, изчегъртани лейки! ...
  —цитат от коментар 69 на Santos


  Ти лично забогатя ли от това стоене на Борисов в управлението?
  Какво промени към по-добро, какви рефорни направи?
  Ма какво да обясняваш на тъпанари, които гледат на държавното управление като запалянковци!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 72. 72 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1410 Весело

  Значи има лоша и добра новина. Лошата е, че ще продължат да ни наблюдават (искренни съчувствия на наблюдателите, кошмари ще сънуват).
  Добрата е, че не са решили да ни санкционират или изхвърлят от ЕС.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 73. 73 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 731 Неутрално

  Герберастите така и не разбраха, че краката на лъжата са къси ...
  —цитат от коментар 1 на danvan


  Лъжата е на Дневник ето какво са отговорили дори според Дневник
  "Ситуацията с върховенството на закона ще бъде наблюдавана в частност в рамките на новия Европейски механизъм за върховенство на закона и на Европейския Семестър"
  Къде тук видя Механизма за сътрудничество и проверка за който Дневник излъга, че продължава да действа за България. никой от ГЕРБ не е казвал, че България няма да бъде наблюдавана по новия Европейски механизъм за върховенство на закона и на Европейския Семестър- Само красиви кресливите не разбраха, че тези две неща нямат нищо общо с Механизма за сътрудничество и проверка, наистина лъжата на краката са къси дори когато лъже Дневник нещо което вече се случва всеки ден.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 731 Неутрално

  До коментар [#4] от "hamiltonf":До коментар [#10] от "samoedin": Не схващате ли, че като спрат европарите ще накажат най-вече обикновените хора.Бандата на Борисов/Доган/Пеевски сигурно ще усети нещо, но хич няма да ги заболи толкова много. Щекрадната от друго място.От Брюксел просто не желаят да наказват цяла България заради дембелите, тарикати в правителството. Ние трябва да ги подгоним и изхвърлим от властта!
  —цитат от коментар 67 на Храбър


  От Брюксел неколкократно "наказваха" българите при управлението на БСП или помненето не ви е приоритет?

 76. 76 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  Къде тук видя Механизма за сътрудничество и проверка за който Дневник излъга, че продължава да действа за България.
  —цитат от коментар 73 на tda10501756  аз го видях ей тука... а ти защо не си, прекалено си ангажиран с тролене ли хахах

  https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/2020-european-semester-csr-comm-recommendation-bulgaria_bg.pdf

  "
  (31) Комисията следи напредъка на България в областта на съдебната реформа и борбата с корупцията в рамките на механизма за сътрудничество и проверка (МСП). В последния доклад по МСП от октомври 2019г. се отбелязва, че постигнатият от България напредък е достатъчен за изпълнението на ангажиментите на страната, поети към момента на присъединяването ѝ към ЕС. България проведе мащабна реформа на своята правна уредба за борба с корупцията. За да се изгради обществено доверие обаче, е необходимо постигането на стабилни резултати по отношение на окончателните присъди по дела за корупция по високите етажи на властта. Освен това продължават да са налице редица предизвикателства, по-специално гарантирането на ефективни наказателни разследвания, уравновесяването на натовареността между съдилищата и рационализирането на местните прокуратури. Тези въпроси са предмет на мониторинг по механизма за сътрудничество и проверка. В рамките на този механизъм Комисията продължава да наблюдава съдебната реформа и борбата с корупцията в България. Ето защо тези области не са включени в специфичните за държавата препоръки за България, но са важни за развитието на благоприятна социално-икономическа среда в страната.
  "

 77. 77 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  Къде тук видя Механизма за сътрудничество и проверка за който Дневник излъга, че продължава да действа за България.
  —цитат от коментар 73 на tda10501756  аз го видях ей тука... а ти защо не си, прекалено си ангажиран с тролене ли хахах

  https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/2020-european-semester-csr-comm-recommendation-bulgaria_bg.pdf

  "
  (31) Комисията следи напредъка на България в областта на съдебната реформа и борбата с корупцията в рамките на механизма за сътрудничество и проверка (МСП). В последния доклад по МСП от октомври 2019г. се отбелязва, че постигнатият от България напредък е достатъчен за изпълнението на ангажиментите на страната, поети към момента на присъединяването ѝ към ЕС. България проведе мащабна реформа на своята правна уредба за борба с корупцията. За да се изгради обществено доверие обаче, е необходимо постигането на стабилни резултати по отношение на окончателните присъди по дела за корупция по високите етажи на властта. Освен това продължават да са налице редица предизвикателства, по-специално гарантирането на ефективни наказателни разследвания, уравновесяването на натовареността между съдилищата и рационализирането на местните прокуратури. Тези въпроси са предмет на мониторинг по механизма за сътрудничество и проверка. В рамките на този механизъм Комисията продължава да наблюдава съдебната реформа и борбата с корупцията в България. Ето защо тези области не са включени в специфичните за държавата препоръки за България, но са важни за развитието на благоприятна социално-икономическа среда в страната.
  "

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 79. 79 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4321 Неутрално

  До коментар [#67] от "Храбър":

  "Храбрия", ти наистина ли си толкова зле?! Щели да накажат обикновените хора, като спрели еврокинтите?!
  Майко мила!?! Заблудена, мега заблудена история...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 80. 80 Профил на werginija
  werginija
  Рейтинг: 473 Весело

  Няма да спра да питам всеки път, когато германец заговори за корупция в България, какво се случва с летището в Берлин. Кога ще има мониторинг от ЕС над Германия

 81. 81 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 895 Неутрално

  Стабилно е. Стабилно зле

 82. 82 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 449 Неутрално

  Герберчетата не схващат,какво казват от Брюксел,защото са тъпи и некомпетентни.Всъщност отпадат само докладите но не и мораториума,защото минава в друга"графа"и касае вече не само България ами и всички членки на съюза.И което е още по важно,ще се следи и за корупционни практики не само в отделните власти ами и изобщо за корупция на всички нива в икономиката.Т.е. мораториума става всеобхватен,защото вече са изградени структурите необходими за надзор във всички страни членки.Отпадат докладите но дефакто мораториума продължава и няма само да се посочва къде,що и какво,ами и ще хвърчи и перушина,защото ще се търси не само причината ами и отговорност за резултата и то от точно от тези които са служители в тези Държавни структори отговорни не само за европарите ами и за "неуспешно"изпълнените проекти в икономиката и от съдебните власти ,ако няма дела за корупция при доказана такава.Така че,докладите спират,но мораториума продължава и ще се носи отговорност за провалите в икономиката поради корупция.Казват ви драги герберчетата,че краденето трябва да спре,защото излязохте моркова и остана само тоягата.

 83. 83 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 449 Неутрално

  Опс грешка в последния ред на предния ми пост.Да се чете-
  "защото изядохте моркова и остана само тоягата" вместо-"излязохте моркова".

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 449 Неутрално

  Така,че не само авантата ще се наказва ами и некомпетентността.

 86. 86 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2047 Весело

  Манипулаторите са хванати по скъсани гащи- затова и преразказват отговора на ЕК, вместо направо да го публикуват, както подобава на порядъчни хора!
  За последните дни видяхме толкова боклуци, изфабрикувани от Божков и подгласници, публикувани в оригинал, но оригиналът на отговора на ЕК по такъв важен въпрос НЕ ЗАСЛУЖАВА да намери място в пасквилите на умнокресливците.
  "Дневник", сър!

 87. 87 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2047 Весело

  До коментар [#81] от "Ksharp":

  "Стабилно е. Стабилно зле"

  Най-после умнокресливците започнаха да схващат, в какво положение са. Е, след 20 години, но по-добре късно, отколкото никога.
  Всъщност, някои от тях го разбраха още след зрелищния провал с Маямата. Мисля, че вече се чувстват по-добре.
  Ще има и други, добре са дошли! Ние не сме болшевики, приемаме всички с доброжелателност и без негативизъм

 88. 88 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 786 Весело

  До коментар [#8] от "klecho":

  Отговарят с „ДЕ”.

 89. 89 Профил на skitnik75
  skitnik75
  Рейтинг: 405 Неутрално

  До коментар [#31] от "skitnik75":« А вие тук се радвате, като не им схващата византийските номерца на ЕК . «Е, слава Богу, имаме теб и ти ни отваряш очите и ни разясняваш на нас - неуките .Благодарско !
  —цитат от коментар 49 на niksan1


  Ха, ха, това много ми хареса. Не съм се превзел, споко - и аз участвам в този форумец, както виждаш. Неуки не сте, но много спорите с някаква страст невъобразима. А не знам дали има много смисъл. Между другото тоя механизъм за наблюдение не е нещо много яко, нали? В Сицилия покрай коронавируса мафията направо е като феодален господар в някои райони. Някой от ЕС да наблюдава? Холандия да не са безгрешни? Те ли ще ни се правят на много стриктни? Шпигел в Германия е някакъв соц-парцал, който е доста неприятен, да не продължавам как почти всяка медия си има политически гръб. Тук обаче "Репортери без граници" виждат корупция и заглушаване на медии, там - не. Брей, брей. Кой знае от каква хралупа се хранят тези "репортери без граници".

 90. 90 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 339 Весело

  ще видим Шенген и Еврозона, когато Бойко Борисов почне да цитира Айзея Бърлин в оригинал.
  —цитат от коментар 9 на Norman Granz


  Мноого високо вдигна летвата! Не може ли да минем с цитати от Винету?

  Спечелихме битка, но не и войната!
 91. 91 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Боко, чао чао.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 92. 92 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2349 Весело

  "Отговорът от Брюксел не съдържа категорично "Да" или "Не", но няколкото цитата и обяснения сочат, че формално Европейската комисия няма решение за прекратяване на този механизъм, създаден с нейно решение в края на 2006 г."

  Хахахахах,
  Някой в редакцията е минал на апаратна импулсна терапия!
  Доайeнът на журналистическия корпус, задал черно/бял въпрос, а получил отговор 56 нюанса сиво с еврейски SMS ?!

  I Want To Believe
 93. 93 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 646 Неутрално

  Резултата на монитуринга.. Кражба след кражба. Никва файда

 94. 94 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3100 Неутрално

  И кво като ни съзерцават? Със съзерцание нито те ще станат светци, нито ние праведници. За 13 години корупцията от нелегална стана напълно легална. Боко беше инсталиран за бос с парите на немска фондация. Е, те хората си въртят политиката. На тях просперираща и конкурента България не им трябва, а източник на ресурси и работна ръка. И място където да си хвърлят боклука. Пък и пушечно месо се намира все още. Всичко щеше да е напълно разбрано и логично, ако тук некои другаре нямат романтични и даже драматични очаквания. То балъци винаги е имало, смущаващ е големият им брой. И това че гънките из вместо да се сбръчкват, стават все по-гладки.

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 96. 96 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3838 Неутрално

  До коментар [#67] от "Храбър":"Храбрия", ти наистина ли си толкова зле?! Щели да накажат обикновените хора, като спрели еврокинтите?!Майко мила!?! Заблудена, мега заблудена история...
  —цитат от коментар 79 на hamiltonf


  България никога няма да просперира заради такива умнички дето знаят как да се уредят и как да си постелят та да се качат на главата на глупавите работещи хора.
  По света хората разсъждават не кавас ганьовци такива.
  По цял свят полезни за обществото са тези, които допринасят за неговото благополучие, а не такива дето само гледат как да го яхнат.
  Затова и така разсъждават в Брюксел глупако!
  Те не дори не могат да възприемат порядките които съществуват в герберска България.
  "...свестните у нас считат за луди,
  крадецът вредом всеки почита..."

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 98. 98 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2047 Весело

  До коментар [#96] от "Храбър":

  "По цял свят полезни за обществото са тези, които допринасят за неговото благополучие, а не такива дето само гледат как да го яхнат."

  Остава само да допълниш, какъв коефициент на полезно действие има ДСБ. Кога и колко допринесе за благополучието на България? Не забравяй да допълниш и коя "коалиция" беше яхнала, когато се случи това чудо?
  А след като ни засипеш с примери и доказателства, за които ние и хабер си нямаме, може би ще ни осветлиш, как благодарното общество оценява този недостижим коефициент?
  Щото ние и от това хабер си нямаме.

 99. 99 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2047 Весело

  До коментар [#96] от "Храбър":

  "Те не дори не могат да възприемат порядките които съществуват в герберска България.
  "...свестните у нас считат за луди,
  крадецът вредом всеки почита..."

  Извинявай, че пак ти обръщам внимание, но постът ти е много показателен с издънките си .
  Ако не знаеш, цитатът ти е отпреди 150 и кусур години. Да кажеш, как тогава Ботев е изчислил "герберска" България?
  Ако не можеш да кажеш, ще ти напомня, че оттогава досега България е минала през много превъплъщения и особено често- през последните 30 години. И през цялото това време по твоята логика става дума за същите българи, които са вдъхновили Ботев.
  Надявам се, че ще се съгласиш. Тогава си идваме на думата-едно от многото превъплъщения беше Костова България, наречено още "Великата приватизация". По странно стечение на обстоятелствата, същите тези българи вече двайсет години я смятат за синоним на "Голямото крадене".
  След което настана ден, когато казаха "Баста, Ботев не е прав!" От което героите на "Великата приватизация" панически луднаха. А понеже друго не им остава, сега драпат поне да ги наричат "свестни" и опряха до Ботев.
  Да, ама май се получава нещо като "Ботев наопаки".
  Тоест, получилось как всегда!

 100. 100 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#52] от "PetarKara":

  по същество вярно, но аналогията - човекът и жената/любовницата...от джендър гледна точка неиздържано.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK