АЕЦ "Белене" няма лиценз, съобщи Европейската комисия

През август 2019 г. министър Теменужка Петкова обяви имената на кандидати за АЕЦ "Белене" в компанията на Жаклен Коен, ръководител на БЕХ, и Иван Йончев, изпълнителен директор на НЕК (вдясно).

© Георги Кожухаров

През август 2019 г. министър Теменужка Петкова обяви имената на кандидати за АЕЦ "Белене" в компанията на Жаклен Коен, ръководител на БЕХ, и Иван Йончев, изпълнителен директор на НЕК (вдясно).Две години след като правителството на Бойко Борисов поднови проекта за втора ядрена централа в България, не е направено нищо ново по регулаторния процес и към момента площадката за АЕЦ "Белене" няма лиценз.


Това, което е направено през 2007 г., не е актуално и планираният нов инвестиционен проект следва да бъде предмет на изцяло ново съобщение съгласно член 41 от Договора за Евратом.


Поканата от България за заявяване на интерес не може да се разбира като средство за подбор на икономически оператор, който сам би извършил строителните работи или предоставил услугите или доставките, свързани с изграждането на АЕЦ "Белене". Причината е, че това би могло да представлява заобикаляне на директивите на ЕС относно обществените поръчки.
Това са част от отговорите на Европейската комисия, цитирани днес от EURACTIV. Те се съдържат в писмо до адвокат Албена Белянова, която беше сезирала през януари Комисията за нередности в процедурата за избор на стратегически инвеститор на централата, допълва изданието.


Писмото е подписано от Масимо Гариба, и.д. заместник-генерален директор, генерална дирекция "Енергетика", от името на изпълнителния заместник-председател Маргрет Вестегер, както и на комисарите Симсон, Бретон и Синкявичюс, до които адвокат Белянова бе адресирала своето писмо. Гариба припомня в текста, че планираният нов инвeстиционен проект трябва да е предмет на изцяло ново лицензиране.


Ден след изпращането на писмото до ЕК Белянова информира и министъра на финансите Владислав Горанов и Агенцията за финансова инспекция за проблемите и несъответствията, които са започнали да се трупат от обявяването на 11 март 2019 г. от НЕК на поръчка за стратегически инвеститор на АЕЦ "Белене".


Ето как EURACTIV представя накратко съдържанието на писмото до Белянова, която е бивш зам.-директор на Агенцията за държавна финансова инспекция (акцентите са на "Дневник"):


- Въпреки подновяването на проекта през юни 2018 г. по информация на ЕК до момента не са предприети нови действия във връзка с регулаторния процес.


- През 2019 г. службите на Комисията обосновано са отговорили на министър Теменужка Петкова, като са изразили становището, че планираният нов инвестиционен проект следва да бъде предмет на изцяло ново съобщение съгласно член 41 от Договора за Евратом, а не на допълнение към съобщението от 2007 г.


- Понастоящем службите на Комисията са в процес на оценяване на съответствието на независимостта на компетентния регулаторен орган - Агенцията за ядрено регулиране.


- Проектът за АЕЦ "Белене" не е бил предмет на партньорска проверка от ЕС въз основа на спецификациите на направените стрес тестове за оценка на безопасността от 2011 г. след аварията във Фукушима. След представянето на новото съобщение за проекта, Комисията ще разгледа и въпроса за сеизмичността въз основа на последните оценки на безопасността.


- Съответствието на българската нормативна уредба с разпоредбите на Директивата за ядрена безопасност относно прозрачността на процеса на вземане на решения при лицензирането на ядрени инсталации се оценява понастоящем от ЕК.


- Публикуването на поканата за заявяване на интерес за стратегически инвеститор в Официален вестник на ЕС не може да води до заключението, че Европейската комисия е одобрила проекта, че той отговаря на всички правни изисквания, че една обикновена публикация на покана за заявяване на интерес в Официален вестник на ЕС не означава, че проектът попада в обхвата на директивите на ЕС относно обществените поръчки. Публикацията следва да се разглежда като начин за повишаване на публичността и прозрачността на поканата в целия съюз.


- Проекто-договорът / проектоспоразумението със стратегическия инвеститор за изграждане на АЕЦ "Белене" следва да бъде съобщен на ЕК, на основание член 103 от Договора за Евратом.


- Ако проектът "Белене" подлежи на промени, ще трябва да се извърши нова ОВОС или скрининг в съответствие с Директива 2011/92/ЕС относно оценката на въздействието на някои публични и частни проекти върху околната среда, изменена с Директива 2014/52/ЕС.


- Според наличната за ЕК информация предмет на поканата е придобиването на акции в бъдещо дружество, което не представлява строителство, продукт или услуга по смисъла на директивите на ЕС в областта на обществените поръчки. Поканата за заявяване на интерес не може обаче да се разбира като средство за подбор на икономически оператор, който сам би извършил строителните работи или предоставил услугите или доставките, свързани с изграждането на АЕЦ "Белене", тъй като това би могло да представлява заобикаляне на директивите на ЕС относно обществените поръчки.

Ключови думи към статията:

Коментари (243)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 714 Неутрално
 2. 2 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3150 Весело
 3. 3 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 455 Весело

  Баце всеки ден яде шамари.

 4. 4 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7956 Неутрално

  Пак ни изловиха по бели гащи. Пред нас може да минава, но Брюксел на сълзи не вярва.

 5. 5 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 998 Весело

  Те ти, булка, Спасов ден!
  Можело да има и добри новини в днешния ден :)

 6. 6 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 400 Весело

  Само до юли го оставете бе! Тогава ще ни приемат там дето ще ни приемат (никой не разбра къде), Белене ще тръгне - САМО до юли го оставете

 7. 7 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 943 Гневно

  Оня, дето ги пори с двеста, колко още пари закопа безсмислено в гьола, от доставката на чайниците досега???

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 8. 8 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  И ся' ко праим с реактора за половин милиард?

 9. 9 Профил на julius
  julius
  Рейтинг: 314 Неутрално

  Опааа... бумерангът се върна с 200 км/ч.
  И си се върти в дупарата..............................

 10. 10 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5011 Гневно

  ПРЕДУПРЕЖДАВАХА ВИ ОТ ГОДИНИ !
  ОСТАВКА !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 11. 11 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2522 Неутрално


  Баси !
  Само шамари в последно време за шайката и онези зад нея ..., а Кьовеши даже още си прави екипа . Какво ли да очакваме от нея от септември ?!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 12. 12 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 1046 Весело

  ПЛЯССС Баце и рушияните през ръцете :D:D:D:D:D

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 13. 13 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  Това се знае от няколко години!!!! Но Теменуга Лъжата продължава илюзията за да върви данък Русия!!! До тук са 5,5 млрд лв!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 14. 13 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 998 Неутрално

  Дано съм лош пророк, но като нищо Боци ще игнорира становището на ЕК и ще сключи договор с така наречения "инвеститор". И Боци ще каже като Първанчето навремето "Ние нека да похарчим няколко милиарда, пък да видим кой и как ще спре проекта после".

 15. 15 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2945 Весело

  Брей, лецензът на прощадката изтекъл?! Сигурно се е променила геологията и вече е в активна сеизмична зона?! Слава богу че не беше започнало строителството на централата иначе всичко трябваще да се разрушава и да се чака докато прощадката получи лиценз от суперспецовете в Брюксел!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 16. 16 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3567 Неутрално

  "Вот тебя здрасти"! Добри новини от Брюксел могат да очакват само родните соросоиди. Щото за тях добри са лошите новини. Сега има две възможности - Боко да шитне Брюксел или Брюксел сам да се шитне. Иначе Брюксел ще ни натиска докато спрем да дишаме.

 17. 17 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4368 Неутрално

  Брюксел не трябва да дава лиценз на управляващите у нас!!!!!НЕ на икономическото безумие АЕЦ "Белене"!!!!!

 18. 18 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  Те ти, булка, Спасов ден!Можело да има и добри новини в днешния ден :)
  —цитат от коментар 5 на Smoke  Повече от добри !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 19. 19 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4368 Любопитно

  До коментар [#3] от "danubian.whale":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Шъ яде шамари/ и кютеци/ , щото така си е постлал!!!!!

 20. 20 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 294 Весело

  Както би казал бастун бей: Великия властелин се смее!!! :))

 21. 21 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3266 Весело

  СИЛНО!!!ЕК удари шамар с крак на "великаните" Баце,Росмехатом и сие къмпани....Сега е интересната част-а имено КОЙ ще връща взетите "комисиони"????

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 22. 22 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 758 Весело

  ХХАХАХАХАХА баси кефа :)

  The best way to predict the future is to invent it.
 23. 23 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2945 Гневно

  Те ти, булка, Спасов ден!Можело да има и добри новини в днешния ден :)
  —цитат от коментар 5 на Smoke


  Супер добра новина! Европейската комисия ни бута в енергийна зависимост от най-европейската държава Турция!!!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 24. 24 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4368 Любопитно

  До коментар [#4] от "Роси":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  На Брюксел хич не му трябва поредният "руски троянски енергиен кон" на територията на Европа

 25. 25 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 758 Весело

  Пореден мощен и унизителен провал за русийката и нейните местни слуги.

  The best way to predict the future is to invent it.
 26. 26 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 474 Весело

  Чакаме изказване от Баце и Ненужка...
  Преди много време заподозрях герберите в машинации с единствена цел да оправят по някакъв начин балансите на НЕК и БЕХ. Да им удължат живота за да не личи издънената хазна, защото държавата има доста гаранции по дългове. Пудрата не стигна.
  Прогнозите ми, че разрухата постепенно ще ги застигне и държавният дълг ще трябва да се увеличи драстично се сбъдват все по-видимо. Царят е гол.

 27. 27 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 841 Гневно

  "АЕЦ "Белене" няма лиценз, съобщи Европейската комисия"

  Какъв "лиценз", бе, лавандули?
  Кой има нужда от "лиценз" за да краде, бута рушвети и корумпира политици?

  Аз не зареждам в Лукойл.
 28. 28 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 294 Весело

  До коментар [#16] от "Judjuk":
  Или пък Брюксел, да ни натиска, докато рашките умрат от глад!!!

 29. 29 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 758 Неутрално

  ЕК раздава шамари с крак по расия.

  1000х найс!

  The best way to predict the future is to invent it.
 30. 30 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  Дано съм лош пророк, но като нищо Боци ще игнорира становището на ЕК и ще сключи договор с така наречения "инвеститор". И Боци ще каже като Първанчето навремето "Ние нека да похарчим няколко милиарда, пък да видим кой и как ще спре проекта после".
  —цитат от коментар 13 на Smoke  Боцко ще направи онова, което му се каже от Кремъл .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 31. 31 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2957 Неутрално

  Св.Малинов го каза още миналата година , ама Теменужка не чува .Казали са ѝ да краде колкото може

 32. 32 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 683 Неутрално

  Абе, тия свински задници докога ще срамят България?!

 33. 33 Профил на Dubai
  Dubai
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ЕК има правомощията на президента в България, т.е. никакви.

 34. 34 Профил на atropin
  atropin
  Рейтинг: 608 Неутрално

  Пляс, пляс шамарите!
  "Колегата баварец, колегата унгарец, колегата поляк" вече няма да се оставят на Барба Ганьос да ги такова с 200.

 35. 35 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3263 Неутрално

  Ами наистина цикнете на линка. Освен всички щети със спирането на проекта са загубили и лиценза.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 36. 36 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4235 Весело

  " Това, което е направено през 2007 г., не е актуално и планираният нов инвестиционен проект следва да бъде предмет на изцяло ново съобщение съгласно член 41 от Договора за Евратом."

  Красота ! За свестните хора, имам предвид ! За Кремъл и ОПГ - то у нас това е повод за злобеене - таман се бяха наточили да крадат колкото могат и сега......

 37. 37 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 702 Гневно

  Заривай гьола, тикво!!! Кой лапал, лапал!

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 38. 38 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4235 Весело

  " - Ако проектът "Белене" подлежи на промени, ще трябва да се извърши нова ОВОС или скрининг в съответствие с Директива 2011/92/ЕС относно оценката на въздействието на някои публични и частни проекти върху околната среда, изменена с Директива 2014/52/ЕС."

  Точно така ! А дотогава, дай Боже, у нас да има проевропейско правителство, което да прекрати веднъж завинаги цялото това безумие с Белята !

 39. 39 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5011 Неутрално

  До коментар [#30] от "niksan1":

  Както винаги.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 40. 40 Профил на Dubai
  Dubai
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Смразяваща некомпентетност на форума. Живеем в ЕС, а не знаем какво е ЕК, от нея нищо не зависи.

 41. 41 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5011 Неутрално

  Пуснете си Канал 1 за поредната порция лъжи от ГЕРБ по темата.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 42. 42 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 998 Неутрално

  Дано съм лош пророк, но като нищо Боци ще игнорира становището на ЕК и ще сключи договор с така наречения "инвеститор". И Боци ще каже като Първанчето навремето "Ние нека да похарчим няколко милиарда, пък да видим кой и как ще спре проекта после".
  —цитат от коментар 13 на Smoke


  Тогава ще имаме сключен договор, без разрешително. Изпълнителят "инвеститор"(Росатом) съответно нищо няма да построи (щото няма разрешително), но тъй като разрешителното е наш ангажимент, ние ще трябва да му плащаме такива неустойки, че свят ще ни се завие.

 43. 43 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3263 Неутрално

  До коментар [#36] от "samoedin":

  Ами досега Кремъл не е загубил от Белене, вярвай новосъздадения консорциум също ще си получи неустойките

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 44. 44 Профил на putlercaput
  putlercaput
  Рейтинг: 362 Неутрално

  очаквам с интерес мощния рев на русолюбските спермояди в тоя форум

  R.I.P John McCain Forever in our hearts
 45. 45 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 474 Весело

  Дано съм лош пророк, но като нищо Боци ще игнорира становището на ЕК и ще сключи договор с така наречения "инвеститор". И Боци ще каже като Първанчето навремето "Ние нека да похарчим няколко милиарда, пък да видим кой и как ще спре проекта после".
  —цитат от коментар 13 на Smoke


  Това е проблемът на куманизите. Мислят, че като закопаят много чужди пари в неефективен проект ще стане. Така падна СССР. Така провалят държавата за 5-ти път. Не се шегувам.
  1. 1962 - парична реформа.
  2. 70-те имаше корекция на цените и заплатите.
  3. Началото на 90-те Лукавия спря плащанията по външния дълг.
  4. 1997 февруари доларът удари 3000 лева
  5. Чакаме поредния удар. Засега удържат положението единствено заради финансирането от ЕС и огромният приток на пари от емигрантите. Кризата ще свие и двата източника...

 46. 46 Профил на jord bond
  jord bond
  Рейтинг: 30 Любопитно

  Те ти, булка, Спасов ден!Можело да има и добри новини в днешния ден :)
  —цитат от коментар 5 на Smoke


  Умнико, предвид че ни очакват "много трудни времена"(по Меркел), да се радваш че няма да имаме евтина енергия е...(допълни си го)

 47. 47 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  Хаха, а колко пъти питахме по форумите

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 48. 48 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1847 Неутрално

  Чудесна новина. БеляНЕ

 49. 49 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3263 Весело

  До коментар [#40] от "Dubai":

  А от кой зависи? От ЕП?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 50. 50 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5011 Неутрално

  До коментар [#46] от "jord bond":

  Пусни си какво каза оня ден Гамизов за Цените на Белене.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 51. 51 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 832 Любопитно

  Тая винаги съм се чудил дали е по-тъпа, отколкото трътлеста или е по-трътлеста, отколкото тъпа???
  Може ли някой да ми помогне да се ориентирам в тази трудна дилема!?

 52. 52 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2152 Любопитно


  Какво ще връщаме сега - пачките или кюлчетата?

 53. 53 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3263 Весело

  Утре още нечий съветник изгоря

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 54. 54 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3266 Любопитно

  До коментар [#46] от "jord bond":

  Колко ЕФтина?Може ли в цифри??????

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 55. 55 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5011 Неутрално

  До коментар [#51] от "Косьо Генчев":

  И двете клонят към безкрайност.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 56. 56 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2870 Неутрално

  ТОВА НЕ Е ИСТИНА. СОРОС Е ПРОВАЛИЛ БЕЛЕНЕ.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 57. 57 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  На мен ми се струва, че изобщо нямат намерение да построят АЕЦ-Белене а само да наливат пари.

 58. 58 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3567 Неутрално

  До коментар [#16] от "Judjuk":Или пък Брюксел, да ни натиска, докато рашките умрат от глад!!!
  —цитат от коментар 28 на fio41315648


  Русия тази година ще произведе 75 млн тона зърно. 35 млн тона са за износ. Явно на тебе не ти се ще България да е добре, а Русия да е зле. Това е така щото отказваш да гледаш парада.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 724 Неутрално

  ЕК е единствения ни шанс този абсурден проект да не се случи.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1144 Неутрално

  Лиценз Белене няма, изтече отдавна, но не ЕС дава лиценза. Това е и едно от нещата което ме кара да мисля, че ББ изобщо не мисли да стой Белене, а само да усвоява едни пари.

 63. 63 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Ето защо е добре, че сме в ЕС.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5011 Неутрално

  Има какво да научи човек по темата.
  https://sedemosmi.tv/production/крум-савов-live-22-юни-2020-г/

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 66. 66 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1292 Неутрално

  Добре че е ЕК, колкото и неадекватна да е, като цяло, че нашите мръсници за шепа кирливи рубли и блага дума от Путлер са готови и майките си да продадат.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 67. 67 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 832 Неутрално

  До коментар [#46] от "jord bond":
  "да се радваш че няма да имаме евтина енергия е...(допълни си го)"

  Хубава снимка имаш, ама дали ти е еВтина не знам. И да имаш еВтина енергия няма да е еВтино много. Все гледате да минете еВтинджос.

 68. 68 Профил на jord bond
  jord bond
  Рейтинг: 30 Любопитно

  До коментар [#46] от "jord bond":Пусни си какво каза оня ден Гамизов за Цените на Белене.
  —цитат от коментар 50 на КМЕТ В СЯНКА


  Е, ми то не зависи ли от прекупвачите? Ако искаме евтини цени, трябва държавата да продава ДИРЕКТНО на гражданите! Без посредници.

 69. 69 Профил на MakoJacko
  MakoJacko
  Рейтинг: 8 Неутрално

  На всеки мислещ човек трябваше да ми е ясно че такива проекти се случват само и единствено след одобрението на Брюксел.

  MJ
 70. 70 Профил на ourson
  ourson
  Рейтинг: 317 Неутрално

  Началниците не дават :)

 71. 71 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 555 Весело

  Ех, Буцииии, що клатят тия стабилността... Така щяхме да продаваме ток по всички земни кълбета, а тия гадняри пак ни правят сечено...

 72. 72 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 294 Весело

  До коментар [#46] от "jord bond":
  А ти наивнико, можеш ли да смяташ, че облъчваш с тия глупости за евтината енергия! Цифрите ги има, ако беше печеливш бизнеса, нямаше да искат държавни гаранции!

 73. 73 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5011 Неутрално

  До коментар [#68] от "jord bond":

  Дал съм линк. Информирай се !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 74. 74 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 294 Весело

  До коментар [#58] от "Judjuk":
  Логика от типа: за рибките и ЛГБТ активиста! Всичкото руснак страдате от разрив с реалността, затова и раша цъфти и връзва! Денег нет, свиквай!!!

 75. 75 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1950 Неутрално

  До коментар [#58] от "Judjuk":

  Русия ще произведе тази година 120 милиона тона зърно. От което 75 милиона тона ще е пшеница. Пада се по 800 килограма на човек зърно. За сравнение България произвежда по 1950 килограма на човек, а САЩ - 2200 килограма.
  Зърно не е само пшеница, русофиле.

 76. 76 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3567 Неутрално

  До коментар [#58] от "Judjuk":Логика от типа: за рибките и ЛГБТ активиста! Всичкото руснак страдате от разрив с реалността, затова и раша цъфти и връзва! Денег нет, свиквай!!!
  —цитат от коментар 74 на fio41315648


  Що пък да няма? Рублите сами си ги печатат. Сега и не пътуват навън и рублата поскъпва. Туй за активиста не го разбрах.

 77. 77 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2870 Неутрално

  Шехерезада с тут до независимите медии: "Бъдете умерено критични"

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 78. 78 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 294 Весело

  До коментар [#68] от "jord bond":
  Себестойността на Белене я изхвърля от пазара директно! Това без да се отчитат, разходите по отработеното гориво! Ако ви излизаше сметката, можеше да купуваме руски газ и да продаваме на немците, обаче се получаваше обратното, незнайно защо, цените за нас, бяха "братски"!

 79. 79 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2560 Неутрално

  Ма чакай бе как тъй няма да дадете пари. Ние с братушките вече сме се договорили за кого колко.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 81. 81 Профил на terminal velocity
  terminal velocity
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Все едно се интересува някой от мнението на тия :)))

 82. 82 Профил на jord bond
  jord bond
  Рейтинг: 30 Любопитно

  До коментар [#68] от "jord bond":Дал съм линк. Информирай се !
  —цитат от коментар 73 на КМЕТ В СЯНКА


  Къде е? Каза да съм гледал еди кой си...

 83. 83 Профил на jord bond
  jord bond
  Рейтинг: 30 Любопитно

  До коментар [#46] от "jord bond":Цифрите ги има, ако беше печеливш бизнеса, нямаше да искат държавни гаранции!
  —цитат от коментар 72 на fio41315648


  Кои искат? Защо държавата не се заеме директно?

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1530 Неутрално

  До коментар [#13] от "chichka":

  Това се знае от няколко години!!!! Но Теменуга Лъжата продължава илюзията за да върви данък Русия!!! До тук са 5,5 млрд лв!
  —цитат от коментар 13 на chichka


  Учуден?
  Типично по нашенски!
  И лобута; и солта ; и 5.5 млрд!

 86. 86 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5011 Неутрално

  До коментар [#82] от "jord bond":

  Гледай видеото и ще го видиш.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 87. 87 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1628 Неутрално

  Ама те европейците не от лошотия. Прости са, английският им стана съвсем зле, откакто Островът излезе от ЕС и не са разбрали, че някой е поел вече ангажименти.

  И ако този някой се направи на ударен и повдигне въпроса в Европейския съвет, че не е разбрал, ще получи едно конграчулейшън с 200.

 88. 88 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 866 Весело

  И ся' ко праим с реактора за половин милиард?
  —цитат от коментар 8 на ivanpopov


  Пак ше го продадем бе! Баце е голем гявол, вече нали един път го продаде на Иран, сега ше го шитне на Ирак.

 89. 89 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 294 Весело

  До коментар [#76] от "Judjuk":
  Рубли има смисъл да печатат, само ако пазарът им е 90% самодостатъчен, той не е и няма да бъде!
  А това за активиста е стар виц, понеже включихте парада, който няма нищо общо с темата!
  Вицът е следния: Минава младеж на червено и го гепва милиционер: плащай глоба! Младежът: Моля ти се, студент съм, нямам кинти! Милиционерът: Докажи! Студентът: Аз уча логика. М: Какво е това? С: Нека обясня с пример. Ти имаш ли аквариум? М: Да. С: Значи обичаш животните, значи обичаш жена си, значи се съвокупляваш с нея, значи не си ЛГБТ! Съгласил се милиционерът, пуснал го и се прибрал в участъка. Там решил да блесне пред началника! М: Шефе, знаеш ли какво е логика? Ш: Не. М: Сега ще ти обясня! Имаш ли аквариум? Ш: Не. М: Еб@ти ЛГБТ-то!

 90. 90 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5011 Неутрално

  До коментар [#86] от "КМЕТ В СЯНКА":

  След 2'30".

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 91. 91 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2257 Весело

  Тъпи прости малоумни некадърни импотентни нефелни грозни смотани тлъсти алчни крадливи скапани гербави!
  —цитат от коментар 84 на Свинчуга


  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  ...комуняги.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 92. 92 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1734 Весело

  Важното е да минава времето....което е в нас и те в него !

 93. 93 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 294 Весело

  До коментар [#81] от "terminal velocity":
  Ами раша изведнъж увеличи двойно добива на газ, откакто СП, не получи изключение от газовата директива! Не се заинтересуваха, просто газ пик@ят!

 94. 94 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 294 Весело

  До коментар [#81] от "terminal velocity":
  Ами раша изведнъж увеличи двойно добива на газ, откакто СП, не получи изключение от газовата директива! Не се заинтересуваха, просто газ пик@ят!

 95. 95 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 294 Весело

  До коментар [#83] от "jord bond":
  Бикоз ди ендс дазънт мийт! Затова!

 96. 96 Профил на jord bond
  jord bond
  Рейтинг: 30 Любопитно

  До коментар [#82] от "jord bond":Гледай видеото и ще го видиш.
  —цитат от коментар 86 на КМЕТ В СЯНКА


  Не ми си рови са. На прима виста само стари видеа: https://t.ly/Qspg

 97. 97 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4189 Неутрално

  "Вот тебя здрасти"! Добри новини от Брюксел могат да очакват само родните соросоиди. Щото за тях добри са лошите новини. Сега има две възможности - Боко да шитне Брюксел или Брюксел сам да се шитне. Иначе Брюксел ще ни натиска докато спрем да дишаме.
  —цитат от коментар 16 на Judjuk


  Вие!
  Можете да дишате малко по-далеч от Европа.
  Хайде сбогом!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 466 Весело

  #видимирезултати!

  Айде сега, който се е правил на мъж и е давал кухи обещания, "да пийне това чайче" и да носи поздрави на д-р. А. Карлович...

 100. 100 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  Това беше ясно още след аварията в АЕЦ Фукушима. Че ще има повишение на изискванията за безопасност. Не казвам че Белене няма да отговори и на новите изисквания, но към момента категорично няма лиценз и българските интереси изискват ново прелицензиране. За наше добро е

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK