Европарламентът иска въвеждане на визи за американци заради България и три други страни

Европарламентът иска въвеждане на визи за американци заради България и три други страни

© Живко АнгеловЕвропейският парламент ще поиска отмяна на безвизовия режим за американските граждани на ЕС, защото САЩ все още не позволяват на четири европейски държави, сред които и България, да пътуват без визи в страната.


Това гласи проект на резолюция, гласуван вчера от комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE). Той призовава Европейската комисия да представи делегиран акт, който да отмени за 12 месеца безвизовия режим с ЕС за американски граждани, както е предвидено в така наречения механизъм за реципрочност.


България, Хърватия, Кипър и Румъния са четирите държави от ЕС, чиито граждани не могат да влизат на територията на САЩ без виза, докато останалите граждани на ЕС са освободени от това изискване за краткосрочен престой (до 90 дни за период от 180 дни). Гражданите на САЩ също пътуват без визи за ЕС при краткосрочен престой.


Съгласно законодателството на ЕС, ако трета страна не отмени изискванията за виза в рамките на 24 месеца от официалното уведомление за неспазване на принципа на реципрочност, Европейската комисия трябва да приеме делегиран акт, който да отмени безвизовия режим за гражданите на тази страна за период от 12 месеца. Както Европейският парламент, така и Съветът могат да възразят срещу такъв делегиран акт.
Въпросът за нарушението на принципа на реципрочност за гражданите на България, Хърватия, Кипър и Румъния беше официално повдигнат на 12 април 2014 г. (по това време Полша също беше в този списък, но от 2019 година полските граждани могат да пътуват безвизово до САЩ), т.е. крайният срок за ответни действия от страна на Европейската комисия изтече на 12 април 2016 г.


Евродепутатите подчертават, че "въпросът се отнася (...) до солидарността между държавите - членки на ЕС", но е също така и "институционален, тъй като Парламентът и Съветът понастоящем са лишени от правото" на адекватно участие в прилагането на механизма за реципрочност.


Незаконодателната резолюция ще бъде обсъдена в бъдеща пленарна сесия на ЕП.

Ключови думи към статията:

Коментари (54)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 835 Весело

  Сега е добър момент да се въведат визи за американци, които не могат да пътуват до ЕС и без друго поради мерките срещу пандемията...

 2. 2 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1646 Неутрално

  Най-после нещо истинско.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 3. 3 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 913 Неутрално

  Майтап бе Уили. Тръмпанара докара Щатите до статут на персона нон грата

 4. 4 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2546 Любопитно

  "...солидарността между държавите членки на ЕС..." - за цели 6 години такова узряване е много добър знак!? Не само реципрочност трябва да има, но и ако наистина ЕС иска да е съюз за защита на Европа, трябва много по-независима политика. Има условия за израстването като сила в света на ЕС, стига да има по-често солидарност между всички държава, но предвид партийното разделение, едва ли ще е възможно. Партиите са вредни за националните политики, камо ли за съюзната.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 5. 5 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Ех, бе! Това трябваше да го направите много отдавна!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 6. 6 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2284 Неутрално

  Да позная ли първия аргумент на САЩ? Абе Вие тях в Шенген не ги приемате, а искате от нас да ги пускаме...
  България, Хърватска и Кипър, заради компактните трвърде многото турци и мюсулмани, но Румъния? Може би заради компактните ромски общности, макар че и в Унгария и Чехия те не са малко...

 7. 7 Профил на Александр Г. Дугин (№55)
  Александр Г. Дугин (№55)
  Рейтинг: 402 Любопитно

  Сега визи, после контрасанкции заради СП-2. ;)

  Кончита (с) Вурст - Президент на Европейския съюз. ;)
 8. 8 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Аз пък смятам, че изброените държави действително са виновни, че все още не са успели да се справят с проблема с американските визи.
  И не може заради тях да страдат стотиците милиони НОРМАЛНИ европейски граждани.

 9. 9 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Ами ако УСА въведе визи за цял ЕС? Някой мисли ли за това...

 10. 10 Профил на Бай Ганьо
  Бай Ганьо
  Рейтинг: 342 Неутрално

  И ето защо дами, господа, милицонери и мутри искаме да сме в ЕС. Отлични новини

 11. 11 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 891 Весело

  аха, парламента !
  а какво казва фрау Уши (със готиното Муши!) ?

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 12. 12 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2795 Неутрално

  С малко помощ от ЕС ше научиме и американците как да уважават законността.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 13. 13 Профил на dream_er
  dream_er
  Рейтинг: 295 Неутрално

  Да, може, докато не паднат ограниченията заради вируса. Щото
  американските туристи са от най-желаните в Европа.

  Liberalism Is a Mental Disorder!
 14. 14 Профил на 堅不可摧
  堅不可摧
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Дойде денят в който ЕС реши да приложи закона! Забележете н, не говорим за емоции! Говорим за закон! А той трябва да се изпълнява безусловно!

 15. 15 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3309 Неутрално

  "Съгласно законодателството на ЕС, ако трета страна не отмени изискванията за виза в рамките на 24 месеца от официалното уведомление за неспазване на принципа на реципрочност, Европейската комисия трябва да приеме делегиран акт, който да отмени безвизовия режим за гражданите на тази страна за период от 12 месеца.......Въпросът за нарушението на принципа на реципрочност за гражданите на България, Хърватия, Кипър и Румъния беше официално повдигнат на 12 април 2014 г."

  Ме те 6 години си правят оглушки. Кое ги накара да се разбързат? Май пирамидката почва да се клати?

 16. 16 Профил на drumeff
  drumeff
  Рейтинг: 40 Неутрално

  До коментар [#8] от "ppopov_67":

  Чиста математика си е кои страни са във американската виза уейвър програм, наште спекулации и абстрактни обяснения са безсмислени. Ако имаме под 3% отказани визи след интервюта, изпълняваме изискванията им.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Visa_Waiver_Program #Adjusted_Visa_Refusal_Rate

 17. 17 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  Както Европейският парламент, така и Съветът могат да възразят срещу такъв делегиран акт."И най вероятно ще го направят.

 18. 18 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4327 Неутрално

  До коментар [#4] от "ЗаНиЗа":

  Това може да стане само, ако ЕС стане федерация, а не е съюз от независими държави, всяка със собствена външна политика!

 19. 19 Профил на katerina_slavova
  katerina_slavova
  Рейтинг: 744 Неутрално

  Дойде денят в който ЕС реши да приложи закона! Забележете н, не говорим за емоции! Говорим за закон! А той трябва да се изпълнява безусловно!
  —цитат от коментар 14 на RumenTheKite


  Някои хора се вечно недоволни, дори и когата съюза ги защитава.

 20. 20 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  Най-после малко солидарност по визовия въпрос. Вече години наред българските власти подтавят този въпрос на всяка българо-американска офи;иална среща и всеки път отговорът е един и същ - "3 % откази, не може сега". Американците пътуват свободно във всяка страна в ЕС, докато българите и другите 3 държави са длъжни да се редят на опашки пред посолството, да бъдат разпитвани в тъмни стаички като в Гестапо защо отиват и какво ще правят в САЩ, а освен това им се взимат и отпечатъци и биометрични данни като на терористи от ИДИЛ.

  И вината за това не е на САЩ, а на ЕС. Защото САЩ не приемат ЕС като един съюз от равноправни държави, а от група държави с общи икономически връзки и нищо повече. Затова и те делят нашите 4 низвергнати държави от останалите в ЕС. Но, ако имаше единство в ЕС, досега за 13 години някой от водещите членки в ЕС щеше да се възпротиви, да описка равно отношение. Такова нещо не се случи досега, защото все още егоизмът в доста държави в ЕС беше над единството. Германците и французите не искаха да рискуват своето безвизово пътувате до САЩ, за да помогнат на 4те низвергнати. Защото едно налагане на визи на американци за ЕС автоматично ще доведе до визи за всички европейци за САЩ.

  Въпродът сега е, дали мнозинството от ЕП и Съвета ще имат топки да стигнат до края, или отново ще забравим въпроса за още 13 години.

  П.С. Откакто поляците получиха безвизово пътуване, нещо загасиха огъня на борбата срещу тази несправедливост. Много удобно, предвид сближените отношения между Тръмп и полските националисти. Като Приказката за стълбата - когато си долу, се бориш заедно с останалите за справедливост, а когато се качиш горе, забравяш за онези долу и вече се чувстваш част от онези горе...

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 21. 21 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1142 Неутрално

  Сега е добър момент да се въведат визи за американци, които не могат да пътуват до ЕС и без друго поради мерките срещу пандемията...
  —цитат от коментар 1 на plamen_b


  +++++++++++

  Сега ще видим що е това нещо евро-солидарност и има ли го наистина.
  Или парите от тълпите американски туристи в Париж и Италия са по-важни от принципите на ЕС.

 22. 22 Профил на 堅不可摧
  堅不可摧
  Рейтинг: 338 Неутрално

  [quote#19:"katerina_slavova"][/quote]

  Ами знаем мотото им: Най-много обичам да мразим!

 23. 23 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2284 Неутрално

  До коментар [#21] от "мики маус":

  Гласуването по товарните превози не дава ли отговор?

 24. 24 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1311 Неутрално

  Да позная ли първия аргумент на САЩ? Абе Вие тях в Шенген не ги приемате, а искате от нас да ги пускаме...България, Хърватска и Кипър, заради компактните трвърде многото турци и мюсулмани, но Румъния? Може би заради компактните ромски общности, макар че и в Унгария и Чехия те не са малко...
  —цитат от коментар 6 на ivanpopov


  Никога няма да приемат в Шенген следните страни: Хъраватско, БГ, Румъния и Кипър по една проста причина: те са гранични страни. В Шенген се опариха с Гърция и си научиха урока.

  Тези гранични страни ще ги държат извън Шенген за да служат като филтър - бежанците да остават там.

  Ти питаш за Румъния - ами те също са гранична страна. Граничат с Молдова, Украина и с Черно Море. С нас границата им в Добруджа е един плет. А 350-те километра по Дунава също са много слабо охранявани. Та затова и румънците няма да влязат в Шенген.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 25. 25 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1142 Неутрално

  До коментар [#23] от "ivanpopov":

  За товарните превози имам едно съмнение, че нашите фирми яко експлоатират шофьорите, т.е. спестяват от комфорта и почивката им и благодарение на това печалбите им са огромни.

  Но като цяло философията "Европа на две скорости" винаги е била демонстрирана от големите, независимо от захаросаните приказки.

  Факт е, че на еврозелките им отне години да стигнат до визовия дебат.

 26. 26 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4410 Любопитно

  Мерси за подкрепата на ЕП по тази тема с визите, проблемът е, че както става ясно и от статията, това решение за налагане на реципрочност (и визи) спрямо янките, които посещават ЕС не се взима от ЕП, а от ЕК.

  А, тя (ЕК) пък от своя страна вече години не смее да вземе това решение за налагане на реципрочност и визи за янките докато те не премахнат своите визи за гражданите на България, Румъния, Кипър и Хърватия.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 27. 27 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4410 Любопитно

  До коментар [#9] от "acarid":

  Ми нека да въведе. Голяма работа. Те ще трябва да си изкарват визи за ЕС, и всички европейски граждани за САЩ.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 28. 28 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3338 Неутрално

  Да въвеждат вози! И да използват въпросника на американското посолство при кандидатстване за виза. Само, вместо комунистическа партия, да пишат демократическа. И без това, демократите се изявиха, като новите болшевики.

 29. 29 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4410 Любопитно

  До коментар [#20] от "Lou":

  Добре казано! +++

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 30. 30 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4327 Неутрално

  До коментар [#24] от "Николов":

  Най-много бежанци пристигат в Гърция, Италия и Испания, които са в Шенген!

 31. 31 Профил на Dubai
  Dubai
  Рейтинг: 37 Неутрално

  До коментар [#24] от "Николов":

  Норвегия са част от шенгеското пространство и граничат с Русия.

 32. 32 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7831 Неутрално

  Борисов уж приятел с Тръмп, а как ни реже.

 33. 33 Профил на realismisthename
  realismisthename
  Рейтинг: 603 Неутрално

  До коментар [#9] от "acarid":

  Нали това е идеята на целия ЕС - да сме достатъчно големи, за да не може никой да си помисли, дори да се заимсли за "въвеждане на визи за целия ЕС".

  По същество - БГ И Хърватска всъщност, сме що-годе окей, Румъния са повечко хора, а Кипър е .. странно място.

  Но САЩ се пазят от върлни с нелегални емигранти или опасни елементи. България, Румъния направиха 13 години в ЕС, Хърватска и те 7 години вече.
  Та който иска да емигрира - е бил свободен да го направи вече, в америка няма да има чак такъв приток на нелегални имигранти, мина времето на "емигрирам на всяка цена. където ѝ да е".

  Затова очаквам скоро да ги махнат тези визи.
  Което е стъпка в правилната посока, няма да промени много, ама все тая..

 34. 34 Профил на vesko19
  vesko19
  Рейтинг: 634 Неутрално

  Браво на Европата .Явно вървят цели 4 години назад .
  Но хубаво е че поне са се сетили .

 35. 35 Профил на Darcas
  Darcas
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  Много закъсняла мярка, на фона на това, че ЕС не ни пуска и в Шенген, тоест дискриминацията ни е както вътре в ЕС, така и на трети страни към нас. Последна дупка на кавала сме, ама ние си избираме политиците-слуги, които не могат да защитят българския интерес. Или сме граждани на ЕС, или не сме мама му стара!

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 36. 36 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 798 Весело

  До коментар [#14] от "RumenTheKite":

  „Дойде денят в който ЕС реши да приложи закона!“

  Кой закон? В САЩ също има закон, който ясно и точно определя критериите за безвизов статут на дадена държава. България не се вмества в тези критерии.(тя и на шенгенските критерии не отговаря). Та нека наложи ЕС визи за граждани на САЩ, още един плюс в предизборната кампания на Тръмп.

 37. 37 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 476 Неутрално

  Ако ни дадат визи заради това ще е за сефте да намажем нещо и ние клетниците на Европа.

 38. 38 Профил на realismisthename
  realismisthename
  Рейтинг: 603 Неутрално

  До коментар [#20] от "Lou":

  Много добре описана ситуацията. Хареса ми коментара за Полша. Но се замислих - хем е така, хем не баш, защото какво да очакваме от поляците? Искам да кажа - какво би следвало поляците да направят, което в момента не правят, за да сме недоволни от тях? Не мога да очаквам да кажат "или давате за всички или и ние не искаме", не мога да очаквам и те да "насъскват" ЕС, да се бори за ... България, например.

  Гледам от време на време изказвания на наши представители в ЕП, на наши министри и кадри в ЕК - и ситуацията е плачевна. Те точно там трябва да се "борят" срещу тази несправедливост, но вместо това от клипчетата, които виждам казват неща от сорта на "къщата ни гори - помощ", "съдебната ни система е плачевна, моля ви за мониторинг", "моля подкрепете ни в едно комюнике, че държавата се тресе от протести" и т.н. и т.н. Дори кретена Бареков, журналист 21-ви век, неговорещ английски го избрахме, да не съм аз или вие, но България го избра за представител в ЕП.
  Е как да стане.. Вината я виждам главно в нас.

 39. 39 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2469 Неутрално

  Редно е.... ако има EU....

 40. 40 Профил на div_petel
  div_petel
  Рейтинг: 96 Неутрално

  До коментар [#31] от "Dubai":

  А също така Финландия, Естония, Латвия, Литва, Полша, Словакия, Унгария имат сухопътни граници със страни извън ЕС.

 41. 41 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Това е добра новина.

  Бог да благослови Америка за България!
 42. 42 Профил на antikommunist
  antikommunist
  Рейтинг: 637 Любопитно

  Аз пък бих се радвал, ако вместо джафкане със Щатите този съвсем реално съществуващ проблем даде тласък на нас европейците да доразвием съюза си в единствената логична посока. След като имаме общ пазар със свобода на движение на хора, стоки, капитали и услуги, обща валута (част от която надявам се ще станем възможно най-скоро) и отворени вътрешни граници на шенгенското пространство (от което дай Боже да станем част възможно най-скоро), единствената логична стъпка е в резултат на това да имаме не само общ европейски контрол на външните граници, но и стандартизирани единни европейски паспорти и обща европейска политика за визи и пребиваване, за предоставяне на гражданство, за бежанци и т.н. Тогава и споменатият конфликт с Америка автоматично отпада, защото ще могат да изискват визи от българи и румънци, точно толкова колкото европейците бихме могли да изискваме визи от жителите на Мисисипи и Западна Вирджиния, а за останалите не - тоест никак. Само дето това не се ослажда на всите чугуни, които от една страна ревът заради подобни "национални унижения" с визите, но от друга страна плещят глупости за национален суверенитет. Е, на ви национален суверенитет. Или както се казва: хем сърби, хем боли...

 43. 43 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4014 Любопитно

  Всички са много доволни, но никой не поясни, че де факто пак трябва да се кандидатира онлайн за правото да влезеш в Щатите и може да ти бъде отказано. Това което получаваш онлайн е правото да се представиш пред Имиграционен служител. Той/Тя имат право да те пуснат или да ти откажат да влезеш в страната.
  Така, че с това нищо няма да се промени. Пак трябва да кандидатстваш и пак ти трябва разрешение...

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 44. 44 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 1080 Неутрално

  Евопарламата няма никаква власт на практика.

 45. 45 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4410 Любопитно

  До коментар [#44] от "Daria ":

  Има някаква власт ЕП, но за съжаление ЕС (Европейския съвет) и ЕК имат повече власт от него. А, трябва да бъде обратното и сред всички европейски институции най-много власт да има в ръцете на ЕП.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 46. 46 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Тия глупости ги плещят от години...

 47. 47 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#43] от "padrino":

  Ти хубави ги редиш, Гланги, ама ако някой ти каже, че явяване в посолството на разпит е същото като кликване с мишката, не му вярвай!

  А, и $14 не са същото като $250+...

 48. 48 Профил на Stanislav Kreastev
  Stanislav Kreastev
  Рейтинг: 27 Неутрално

  От 3години живея и работя в Германия и се чудя на кой му е притрябвало да емигрира в САЩ .Първо не мисля че един българин ще взима повече пари от колкото в Германия напротив не само че ще взима по малко но и ще води много по мизерен живот .САЩ бяха каквото бяха до преди 15години от тогава на сам вървят само на долу така че ФАК САЩ ВИВА ЕВРОПА жалки отрепки са така наречените янки народ от помияри от цял свят мислещи се за велики е не са това е най расистката държава каква пародия помияри борещи се за чиста нация :)))

 49. 49 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4014 Неутрално

  От 3години живея и работя в Германия и се чудя на кой му е притрябвало да емигрира в САЩ .Първо не мисля че един българин ще взима повече пари от колкото в Германия напротив не само че ще взима по малко но и ще води много по мизерен живот .САЩ бяха каквото бяха до преди 15години от тогава на сам вървят само на долу така че ФАК САЩ ВИВА ЕВРОПА жалки отрепки са така наречените янки народ от помияри от цял свят мислещи се за велики е не са това е най расистката държава каква пародия помияри борещи се за чиста нация :)))
  —цитат от коментар 48 на Stanislav Kreastev


  100%, но пишещите тук си мислят, че АмерикаТА е върхът, само който не е поживял там малко може да го разбере, ама тук живеят с блянове.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 50. 50 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4014 Любопитно

  До коментар [#43] от "padrino":Ти хубави ги редиш, Гланги, ама ако някой ти каже, че явяване в посолството на разпит е същото като кликване с мишката, не му вярвай!А, и $14 не са същото като $250+...
  —цитат от коментар 47 на klecho


  250 долара ще ти излезнат далеч по-евтино от самолетен билет, задържане под стража за 24/48 часа и обратен полет до Бг. Имиграционният офицер може да те върне без проблем. Това което ти а и мнозина други явно не разбират е, че така наречената "виза" ти дава право на ПРЕДСТАВЯНЕ пред граничните власти а не ти дава право на влизане в страната. Служителя на който представяш паспорта си решава дали да те пусне или не.
  Разлика малка но много съществена.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 51. 51 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  От 3години живея и работя в Германия и се чудя на кой му е притрябвало да емигрира в САЩ .Първо не мисля че един българин ще взима повече пари от колкото в Германия напротив не само че ще взима по малко но и ще води много по мизерен живот .САЩ бяха каквото бяха до преди 15години от тогава на сам вървят само на долу така че ФАК САЩ ВИВА ЕВРОПА жалки отрепки са така наречените янки народ от помияри от цял свят мислещи се за велики е не са това е най расистката държава каква пародия помияри борещи се за чиста нация :)))
  —цитат от коментар 48 на Stanislav Kreastev


  Ако говорим за права, ЕС е много по-добро място, защото ние сме членове на ЕС и имаме всички права на движение, пребиваване и работа в коя да е от членките. Като изключим някои малки ограничения и от време на време на шовинизъм от опреледелени европейци, всичко е в наша полза.

  Но нека си го кажем, САЩ от 300 години насам е мечтата на всеки беден европеец. Имам предвид не само днешните бедни, но и онези през 18-ти век, западноевропейци и британци, които дадоха гените си на почти всеки днешен американец. Дори Президентът е родом от Шотландия и Германия. Освен това САЩ е най-голямата икономика в света, технологичният лидер на планетата. Всеки образован европеец може да направи там голяма кариера в технологичния сектор или във финансовия, предприемачество. САЩ ти гарантират чист капитализъм, в който уменията могат да те издигнат до членство в списъка на Форбс. Естествено, много нискообразовани ходят там с очакване да намерят златната жила, но накрая обикновено бачкат за 10 долара на час в заведение за бързо хранене. Като туристическа страна САЩ предлага хиляди възможности - пустини, плажове, планини, гори и блата, тропически температури на юг и зимен студ на север. Там законите са закони и важат за всички.

  Но дори еднократнопосещение в САЩ за един ден е тежка бреме за всеки от наши 4 страни в ЕС, които имат визов режим. За да посетиш страната, трябва да си уговаряш интернюта, после да чакаш на опашка, а влезеш ли - имаш 10 минути да убедиш разпитващия, че отиваш там с чисти туристически намерения и трябва да си мериш думите внимателно, защото онзи може нещо да не те хареса и да ти сложи червения печат за отказ. После пък чакаш сума време, докато властите във Вашингтон те проверят дали си годен. Накрая след стотици левове разходи и много изгубено време, получаваш заветната виза, за да отиеш в САЩ за 1-2 дни и да се върнеш обратно... А германецът решава дне по обед, че му се ходи на мач в НФЛ, купува си билета и още довечера лети за Чикаго или Ню Йорк. Това е разликата межзу нас 4те и останалите.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 52. 52 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#50] от "padrino":

  Симпатяга. Що си мислиш, че като имаш виза, не могат да те върнат от границата?

 53. 53 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4014 Весело

  До коментар [#50] от "padrino":Симпатяга. Що си мислиш, че като имаш виза, не могат да те върнат от границата?
  —цитат от коментар 52 на klecho


  Ти трябва да се научиш да четеш 😁😁😁
  Нали точно това съм написал ДВА ПЪТИ ( коментари 43 и 50) визата ти дава право на представяне пред имиграционният служител и той решава дали да влезеш в държавата или не.
  Хайде пак прочети написаното от мен под номер 43 и 50 😁😁😁😁😁😁😁😁😁

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 54. 54 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 46 Неутрално
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK