"Борба с корупцията" - трите думи на ЕЦБ, за които властта не говори

"Борба с корупцията" - трите думи на ЕЦБ, за които властта не говори


Повече от седмица след като България бе приета заедно с Хърватия в т.нар. чакалня на еврозоната управляващите изтъкват колко историческа е тази крачка за страната, но не говорят за важно условие в нея - ангажимент за борба с корупцията в страната.


Това е записано в официалното съобщение на Европейската централна банка и на Българската народна банка от 10 юли. Такова изречение обаче няма в съобщението за приемането на Хърватия в механизма ERM II. То е отбелязано в последвали коментари в авторитетни издания като "Уолстрийт джърнъл", в анализ на Raiffeisen Research и прогноза на рейтинговата агенция Fitch.

  • Текстът на български изглежда така:
  • "България също ще продължи да извършва всеобхватните реформи в съдебната система и в политиката за борба с корупцията и организираната престъпност в България, с оглед на тяхната важност за стабилността и доверието към финансовата система."

Това е включено и в писмото до ЕЦБ, изпратено от управителя на БНБ Димитър Радев и финансовия министър Владислав Горанов.


"Борба с корупцията" - трите думи на ЕЦБ, за които властта не говори




"Дневник" попита Европейската централна банка кой ще следи за изпълнението на този ангажимент и кои са критериите за покриването му. В отговора от централата във Франкфурт първо напомниха, че комюникето от 10 юли е разпространено от ЕЦБ, но е от името на банката, страните от еврозоната и Дания.


"Мониторингът, който ще бъде важен в светлината на бъдещите решения за влизането на България в еврозоната, ще се осъществява от отговорните за това власти. Когато става дума за реформи на правораздавателната система, корупцията и организираната престъпност, за напредъка отговаря основно Европейската комисия", обяснява отговорът.


Еврокомисията и до днес не е отменила формално Механизма за сътрудничество и проверка (по-познат като монирониг) за България и преди дни напомни, че този инструмент за надзор и оценка какво върши страната е валиден в светлината на многохилядните протести от седмицата срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев.


"ЕЦБ основно ще следи правилата във финансовата система и бизнес моделите на банките като част от банковия надзор", продължава отговорът на централната банка на еврозоната. "Но нямаме преки компетенции, когато стане дума за борбата с прането на пари. Така че се обърнете към Европейската комисия за критериите, които използват в мониторинга, споменат в комюникето."


Междувременно в Европейския парламент продължава подготовката на критериите за новия общоевропейски механизъм за оценка върховенството на закона с идея първият доклад да се появи през септември По предварителна информация той ще обхваща и теми като свобода и плурализъм на медиите, независимост на правораздаването и борда с корупцията.


Темата за това, че двете страни имат много работа за вършене, е подета още на 13 юли, понеделник, в реч на Фабио Панета, член на Управителния съвет на ЕЦБ във Франкфурт. Той говори пред евродепутати от комисията по икономически и монетарни въпроси и им припомня и за приетият на 10 юни Доклад за конвергенцията, в който за България се посочваше, че е с най-ниското качество в работата на институциите в ЕС.


Панета напомня също, че ЕЦБ е само една от институциите, взимащи решение дали дадена национална валута може да бъде допусната в ERM II и че заедно с Европейската комисия прави оценка дали участието на определена страна в този валутен механизъм е достатъчно устойчиво. Той посочва още, че ще се следи да не се повтори случилото се с приетите в еврозоната източноевропейски държави - приливът на инвестиции в тях след включването им в ERM II всъщност довело до забавяне на реформите.


"Анализатори предупреждават, че България и Хърватия може трудно да покрият някои откритериите за приемане на единната валута, особено тези за нисък публичен дълг и върховенство на закона", написа на 10 юли Том Феърлес за "Уолстрийт джърнъл".


Решението не означава гаранция, че сега вече приемането на еврото ще е на автопилот.


анализатор на ING Bank,

цитиран от "Уолстрийт джърнъл"


"Стандарт енд Пуурс" коментира в първия работен ден след новината за включването на двете страни в ERM II, че за всяка от тях решението за влизането в еврозоната ще се взима и според политически съображения на държавите с единна валута. От S&P припомнят, че няма фиксиран срок за престой в "чакалнята" - Литва, например, е престояла в ERM II над 10 години преди да бъде допусната в зоната на еврото.


"Не е ясно кога България и Хърватия ще изпълнят конвергетните критерии, защото пандемията и мерките за борбата с нея отслабиха макроикономическите им перспективи", обръща внимание и Fitch. Ретинговага агенция смята, че влизането в еврозоната едва ли ще стане преди 2024 г., независимо че ЕЦБ казва, че това е възможно "около 2023 г." Двете страни трудно ще покрият за две и половина години критериите за попадане в зоната на еврото и заради готовността на управляващите да извършат допълнителни реформи, предупреждава агенцията.


"Икономист интелиджънс юнит" също казва, че не вижда България в еврозоната преди 2024 г. "Включването в нови институции на ЕС ще бъде обвързано с допълнителни реформи. Тези промени ще стават бавно, защото политическото напрежение в страната ще предизвиква отлагането им", казват от анализаторското звена на групата, издаваща известното списание.

В България и Хърватия може да има еуфория от поканата, но перспективите за конкретното приемане на еврото не са толкова розови, написа Гюнтер Дебауер от Raiffeisen Research във Виена. Той обръща внимание на това, че неофициално посочваната дата 2023 г. трудно ще бъде спазена. "Не може да се приема за даденост, че ще се запази попътният вятър в платната на двете страни, т.е. че ключови страни от ЕС ще продължат с доминиращата в момента воля за задълбочаване на интеграцията в съюза. Освен това окончателното решение най-вероятно ще се основава на много подробен анализ на устойчивостта на конвергенцията. И да не забравяме, че от сега нататък те ще бъдат наблюдавани още по-зорко от ЕЦБ и Европейската комисия за това дали се ускоряват или забавят реформите."


Според Дебауер е вероятно въвеждането на еврото в България и Хърватия в следващите 5 години. Но за сценария с две години и половина трябва да се създаде перфектно подреждане на множество икономически и политически фактори. Освен това фактът, че са поканени заедно в ERM II изобщо не означава, че и заедно ще влязат едновременно в еврозоната.

Коментари (112)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  😂Не иска да си го причини да говори, защото ще трябва не с пранги, а с тежки вериги да ги навържат един зад друг...та да се следят

 2. 2 Профил на jord bond
  jord bond
  Рейтинг: 18 Любопитно

  Карабоев, каква борба с корупцията, като ИКОНОМИЧЕСКАТА тема постоянно се крие/замълчава, и протестиращите имат само политически искания?!

 3. 3 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  ,,Еврокомисията и до днес не е отменила формално Механизма за сътрудничество и проверка (по-познат като монирониг) за България и преди дни напомни, че този инструмент за надзор и оценка какво върши страната е валиден в светлината на многохилядните протести от седмицата срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев.”

  Някои ГЕРБЕРИ даже и за това ни ИЗЛЪГАХА че бил отпаднал🤓

 4. 4 Профил на jord bond
  jord bond
  Рейтинг: 18 Весело

  Пачките из чекмеджетата(и не само), не са се появили от въздуха!

 5. 5 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2616 Неутрално

  Целият "контрол" на ЕС над корупцията и върховенството на закона у нас, го видяхме вече. Всичко е просто едни кухи фрази, България е прогнила от корупция, но на практика на никого в Европа не му пука, нищо че се крадат на поразия и техните пари.

 6. 6 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3051 Любопитно

  Решението за еврозоната е точно толкова политическо, колкото и за Шенген - даже и да са изпълнени някакви формални критерии, може и да не влезеш.
  Но междувременно парите за двойно по-скъпи акции на ПИБ отидоха......

 7. 7 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3051 Любопитно

  До коментар [#5] от "Alex Ivanov":

  Не си съвсем прав. Има и кухи фрази, така е, но пуснаха ли ни в Шенген - не ни пуснаха, и то точно заради корупцията и пробитата съдебна система. Така че гледай и действията.
  Дано така не стане и с Еврозоната, макар че не съм оптимист.

 8. 8 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  До коментар [#2] от "jord bond":

  "Карабоев, каква борба с корупцията, като ИКОНОМИЧЕСКАТА тема постоянно се крие/замълчава, и протестиращите имат само политически искания?!"

  Не може да очакваме пазарна икономика без върховенство на закона. Пазарната икономика се основава на конкуренцията, а за да има конкуренция трябва да има равнопоставеност между икономическите субекти. Равнопоставеност между олигархична структура и независим предприемач няма как да има.
  Убеден съм, че много добре знаете и разбирате логиката която току що изложих. Тролствате ли?

 9. 9 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  Да се придържаме че няма злоупотреби🤓!...

 10. 10 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  До коментар [#5] от "Alex Ivanov":

  Според мен пропускаш един важен момент. Никой няма да дойде да ни свърши работата. Мониторинга не е някаква тояга. Брюксел просто казва, че докато не си изчистим къщата няма шенген, няма и евро. Навсякъде има корупция. Само че при нас напоследък е станало като в Африка през миналия век.

 11. 11 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1887 Любопитно

  До коментар [#10] от "George Svinarov":

  Ако за десет години не са мръднали и на йота... то колко време още да ги чакаме?

 12. 12 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  От 27.7.2009-27.7.2020 са си точно 11 години. И какво? Поне с магистралите да бяха приключили....🙁

 13. 13 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1926 Весело

  "Такова изречение обаче няма в съобщението за приемането на Хърватия в механизма ERM II."

  Ужас! И по криминални причини думата "България" въобще я няма в същото съобщение!
  Излезаме от ERM II.
  Незабавно!
  Ужасяваща простотия!

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 15. 15 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5918 Неутрално
 16. 16 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1521 Неутрално

  България е прогнила от корупция и мафия, разбира се, но това не значи. че трябва да гледаме с отворени усти и бляснал поглед какво казват отвън.

  Европа отлично знае какви ги прави Борисов, но нищо не прави по въпроса.
  Европейският парламент е не по-малка люпилня на корупция и бюрокрация, а като си говорим за европейски партии да припомня ли кой е начело на съвсем сериозната ПЕС?

  За S&P и Fitch да припомня пък прекрасните рейтинги на всички американски банки, вкл. Лехман, непосредствено преди кризата 2008-ма...
  Впрочем и в този момент е така - борсата в Америка е един много надут балон....

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 17. 17 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3776 Неутрално

  Оппааа! Всичко било добре, даже отлично! Така проповядват от ГЕРБ. И изведнъж се явява една мъъъъничка печка. Даже две. Корупция и правосъдие. Ма то и надзора не бил отпаднал?! Ново двайсе! И сега, пак ли ще чакаме Годо? Още десет години? Или повече?

 18. 18 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  До коментар [#16] от "Боби Колев":

  "но това не значи. че трябва да гледаме с отворени усти и бляснал поглед какво казват отвън."

  Комрад, протеста дойде отвътре. Тези отвън само коментират. Така, че не ние гледаме навън, а те гледат към нас с надежда, че България най после ще излезе от затворения кръг в който ни набута Москва. И Доган, и Борисов, и Пеевски, и Гешев са продукти на руското влияние в България.

 19. 19 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  С други думи, при продължаващото вече 11 години управление на Бойко Борисов приемането ни в ERM-2 е забавено поне с 10 години, а в Еврозоната няма шанс да се случи, докато той е на власт.

  Честити на всички, които се радваха и ЛЪЖЕХА, че протестите били, за да не влезем в ERM-2.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 20. 20 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#8] от "George Svinarov":

  “Равнопоставеност между олигархична структура и независим предприемач няма как да има.”

  Именно.

  Тъкмо вземеш, че развиеш някоя успешна компания като IZAMET, и някояснажна Любена Петро-Еврова с пищов на кръста вземе, че те изнуди да й я прехвърлиш безвъзмездно, иначе детето ти може да умре в болница...

  Радващите се на ERM-2 поклонници на Тиквата трябва да знаят и това: влезем ли в Еврозоната, любимите им ПИБ и ББР ще трябва някак си да изчезнат (да бъдат закрити), защото са перачници на пари, през които бюджетни средства се источват в частни джобове, каквито бяха случаите с онези 150 милиона за Вълка, 75 милиона за Св. Георги Груп (колекторска фирма с деклариран 5,000 лв ОБОРОТ през 2018 г. и нито стотинка оттогава), и най-пресния скандал: изкупуването на акции на ПИБ на цена, двойно над пазарната.

  Ето заради такива безобразия Бойко Борисов вчера обикаляше като бито куче около богатите батковци и чакаше някой да му хвърли кокал и да го почеше зад ухото.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 21. 21 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2506 Неутрално

  България е прогнила от корупция и мафия, разбира се, но това не значи. че трябва да гледаме с отворени усти и бляснал поглед какво казват отвън.
  Тук сме единни –да, мафия и корупция! Какво сочат отвън е важно, защото инвестициите намаляват, изпаряват се! Как предлагаш да гледаме?
  Европа отлично знае какви ги прави Борисов, но нищо не прави по въпроса. Европа няма да го арестува пред Спортната палата и да стои там пет часа, бъди сигурен! Френски премиер, бивш, дарил жена си с милион и привидна служба. В момента е в съда. Ще го осъдят за нищо от гледна точке на нашите хора. Милион – ха, ха, ха!
  Европейският парламент е не по-малка люпилня на корупция и бюрокрация, а като си говорим за европейски партии да припомня ли кой е начело на съвсем сериозната ПЕС?
  На фона на Нинова, Станиш ми стои нормален и симпатичен. Бюрокрацията у нас е Х10! за корупцията – вж примера с фр. президент, също случаят в Каталуня!!!
  За S&P и Fitch да припомня пък прекрасните рейтинги на всички американски банки, вкл. Лехман, непосредствено преди кризата 2008-ма...Впрочем и в този момент е така - борсата в Америка е един много надут балон....
  —цитат от коментар 16 на Боби Колев

  Там изводите са направени и внимават!! Току що изкупихме Х2 акции на една банка. Не виждаш гредата в нашето око.
  Ние се правим на праведни монаси и се бием у гърдите кви магистрали, кво нещо...И остров на стабилността!
  А бе тези от Запад много ни мразят и ни завиждат. Това е според теб!

 22. 22 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  До коментар [#20] от "Norman Granz":

  "Ето заради такива безобразия Бойко Борисов вчера обикаляше като бито куче около богатите батковци и чакаше някой да му хвърли кокал и да го почеше зад ухото"

  Борисов вече е бита карта. Само не него още не му е ясно. Повече се притеснявам какво правим с обединителя на нацията Гешев. Просто не мога да си представя момента в който Гешев ще постъпи достойно както постъпи Добрев наремето. Лека му пръст на човека, беше комунист, но цяла България още го помни и уважава. Та ти виждаш ли Гешев да си подава оставката? Няма механизъм пп кпйто някой да го уволни. И влизаме в една задънена улица която накрая ще доведе до два възможни изхода. Или ще се стигне до революция или народа ще му пусне и ще отиде на море. Ти как я виждаш ситуацията?

 23. 23 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Браво Дневник, най-накрая пишете за истинската причина да сме в Exchange Rate Mechanism II. Друга няма, трябваше да сме в Еврозоната, но корумпираната България, трябва да в паркират някъде от политическа коректност, за да не ѝ кажат няма как някога да влезете в Еврозоната.

 24. 24 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4259 Любопитно

  Целият "контрол" на ЕС над корупцията и върховенството на закона у нас, го видяхме вече. Всичко е просто едни кухи фрази, България е прогнила от корупция, но на практика на никого в Европа не му пука, нищо че се крадат на поразия и техните пари.
  —цитат от коментар 5 на Alex Ivanov


  Не, никой не краде ТЕХНИТЕ пари, крадат се парите на данъкоплатците. Всичките клоуни в Брюксел са същите като тези в Българския парламент, но с по скъпи костюми. Чиновник на държавна (Европейска) работа никога не се е интересувал за хората, никога в нито една държава по света.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 25. 25 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  До коментар [#23] от "Chubachubs":

  "трябваше да сме в Еврозоната,"

  Трябваше, ама докато си избираме царе - слънца да ни оправят, няма как да стане.

 26. 26 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#22] от "George Svinarov":

  “Та ти виждаш ли Гешев да си подава оставката?”

  По-скоро го виждам да арестува Борисов, ако изпадне в немилост пред Сарая.

  Гешев е с манталитет на ротвайлер - познава си стопанина и скача по онзи, когото стопанинът му посочи с пръст и каже: ДРЪЖ! Никакви закони, НК и дори човешка логика и разум нямат нищо общо в случая.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 27. 27 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  До коментар [#26] от "Norman Granz":

  И какво правим с негпвата оставка?

 28. 28 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#27] от "George Svinarov":

  “И какво правим с негпвата оставка?”

  Гражданско неподчинение, докато от Сарая разберат, че вреди и на техните интереси и го натирят.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 29. 29 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  До коментар [#28] от "Norman Granz":

  Не съм оптимист. Дано да стане както казваш.

 30. 30 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3553 Весело

  До коментар [#8] от "George Svinarov":

  Пазарната икономика се основава на конкуренцията, а за да има конкуренция трябва да има равнопоставеност между икономическите субекти.
  =========
  :)..... И този уикенд ще е весел.....
  Я кажи за каква равнопоставеност става въпрос......когато една държава намираща се на хиляди километри......санкционира друга, заради това че последната сключва търговски сделки със свои съседни.....?

  Bukalemun
 31. 31 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  Вече и в Европа разбраха, че управляващите ни са крадци и лъжици.

 32. 32 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  До коментар [#30] от "eti mehter":

  "заради това че последната сключва търговски сделки"

  Сън не те лови да изпляскаш някпя опашата лъжа. Откога санкциите срещу Русия са "заради това, че склчва сделки?"? Последно не бяха ли за заграбване на чужди територии? Аааа, забравих, тя и Турция ги прави същите номера и затова не ти правят впечатление.

 33. 33 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#29] от "George Svinarov":

  “Не съм оптимист. Дано да стане както казваш.”

  Ами аз винаги съм бил на принципа: да направя каквото е по силите ми, пък да става, каквото Господ е решил.

  По силите ми е да пиша във форума, да разпространявам по мейла анализи, с които съм съгласен, вечер да ходя за час-два на протестите...

  Благодарение на тези протести Европа и светът чуха, че в България хората са недоволни. От изминалите два дни в Брюксел става ясно, че европейските лидери не се хващат на мускалите на Барба Ганьос и опашатите му лъжи.

  Мисля, че от 2 седмици насам има признаци, че властта не е непоклатима - напротив, смъртно уплашена е и се пропуква.

  Вчера Цвета Караянчева казала, че протестите са спонтанни и исканията на хората са легитимни. С това тя се изплю в лицето на Тиквата и троловете му, които врещят, че Черепа ни е купил.

  Черепа беще купил Тиквата заедно с цялото му правителство и парламент, затова тези нещастници съдят по себе си.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 34. 34 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3553 Весело

  До коментар [#32] от "George Svinarov":

  тя и Турция ги прави същите номера
  ========
  Откога почна да се мериш с държава като Турция, бе експерте......?
  Турция си го позволява......
  От една страна сваля самолети, от друга....търгува със същите.....а от трета.....си гони душманите чаааак до Пенсилвания.....

  Ха ха..... "справедливост при конкуренцията"......егати глупостта.....
  Ти чуваш ли се какво говориш, бе..... 😁👈

  Bukalemun
 35. 35 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  До коментар [#34] от "eti mehter":

  Така ли БЕ.

 36. 36 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 651 Неутрално

  Празни приказки.
  "България също ще продължи да извършва всеобхватните реформи в съдебната система и в политиката за борба с корупцията и организираната престъпност в България, с оглед на тяхната важност за стабилността и доверието към финансовата система."
  Още първия доклад за сикаджийското управление през 2010 г. отчете "воля за реформи" и оттогава 11 г. мутрата трупа пачки и ги опъва с 200.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 37. 37 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1429 Весело

  До коментар [#33] от "Norman Granz":

  "Вчера Цвета Караянчева казала, че протестите са спонтанни и исканията на хората са легитимни. С това тя се изплю в лицето на Тиквата"

  И на теб да ти викат ПКП и ти ще се изплюеш. С въпросното си изказване (ако е вярно де) тя напрактика легитимира записа.

 38. 38 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1958 Неутрално

  Корупцията в страни като Холандия и Франция е много по-голяма.

 39. 39 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3553 Весело

  До коментар [#8] от "George Svinarov":

  Пазарната икономика се основава на конкуренцията, а за да има конкуренция трябва да има равнопоставеност между икономическите субекти.
  ==========
  Я иди при леля ти Меркел и и го кажи това същото...... :)....
  Ако ти каже 'васис дас'......я питай защо при тях.... СП, 2....върви с пълна пара.....а на Балканите.....същите номера не стават.....

  Bukalemun
 40. 40 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#37] от "George Svinarov":

  "И на теб да ти викат ПКП и ти ще се изплюеш."

  Бойко Борисов си беше въобразил, че след като ги е събирал от кол и въже (от "свободни университети", както вика Дикме в една съседна статия), те ще са му лоялни до гроб, колкото и да ги тъпче.

  Явно не е добър психолог и не си дава сметка, че дълго тъпканият и унижаван човек е особено отмъстителен, когато усети, че краката на насилника се клатят.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 41. 41 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  До коментар [#39] от "eti mehter":

  Ти измери ли излъчването на антена 4.5 G днес?
  Ти си доказан лъжец. Не искам да комуникираш с мен. Лижи гъ... ъъъ... подгърбиетона Ердоган или на който решиш и не ме занимавай.

 42. 42 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  ОСТАВКА!
  ПОКАЗХТЕ КАКВОТО МОЖАХТЕ!
  СТИГА СТЕ ГУБИЛИ ВРЕМЕТО НА НАРОДА!!!
  ОСТАВКА!

 43. 43 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  Борисов още ли не е взел оставката на с Горанов?
  От какво се страхува?

 44. 44 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3553 Весело

  До коментар [#41] от "George Svinarov":

  Не искам да комуникираш с мен.
  =======
  Спокойно......не комюникирам...... :)
  Разобличавам ти бисерите

  Bukalemun
 45. 45 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  Карабоев, каква борба с корупцията, като ИКОНОМИЧЕСКАТА тема постоянно се крие/замълчава, и протестиращите имат само политически искания?!
  —цитат от коментар 2 на jord bond



  Ами тъкмо за това исканията на протестиращите са политически, защото хората са твърдо убедени, че мутрите във властта се грижат не за България, а за строго определен мафиотски кръг . А икономика се прави от умни и кадърни хора, а не с еднокнижници .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 46. 46 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1184 Неутрално

  Отношението на Борисов към борбата с корупцията и реформите е олицетворено в избора му за министър на правосъдието.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 47. 47 Профил на Баба Яга
  Баба Яга
  Рейтинг: 8 Весело

  Черепа беще купил Тиквата заедно с цялото му правителство и парламент, затова тези нещастници съдят по себе си.
  —цитат от коментар 33 на Norman Granz


  Бе ние чухме от записите на разговора между черепа и шефа на БКП, че едни други тамагочита се управляват през смартфона и даже ги обвиниха, че са толкова проста тълпа, че им трябвал половин час да реагират на командата от Дубай и да отидат там, където е заповядал сударя... Май не идеше реч за "Тиквата заедно с цялото му правителство и парламент", а за едни умнокрасиви, дето "вечер ходят за час-два на протестите..."?




 48. 48 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2506 Неутрално

  Корупцията в страни като Холандия и Франция е много по-голяма.
  —цитат от коментар 38 на svoboden


  Ъхъ!
  Затова си съдят бивши премиери за някакви си 1 милон евро!
  Много си смеешен в оптимизма си.
  Според теб Боко за колко ще го отнесе?

 49. 49 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1038 Весело

  До коментар [#8] от "George Svinarov":Пазарната икономика се основава на конкуренцията, а за да има конкуренция трябва да има равнопоставеност между икономическите субекти. ==========Я иди при леля ти Меркел и и го кажи това същото...... :)....Ако ти каже 'васис дас'......я питай защо при тях.... СП, 2....върви с пълна пара.....а на Балканите.....същите номера не стават.....
  —цитат от коментар 39 на eti mehter


  Какво върви с пълна пара, турчино?

 50. 50 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#49] от "До руските мекерета":

  "Какво върви с пълна пара, турчино?"

  Субсидираният лук. Разграбват го още от камиона.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 51. 51 Профил на Баба Яга
  Баба Яга
  Рейтинг: 8 Весело

  Бойко Борисов си беше въобразил, че след като ги е събирал от кол и въже (от "свободни университети", както вика Дикме в една съседна статия)
  —цитат от коментар 40 на Norman Granz


  Ти да видиш... Той ги събирал от кол и въже, а вие отивате дори по-далеч - след като ги изхвърли, щото не стават за нищо, вие си ги прибирате, че даже и кандидат-президенти ги правите, а кога вземат по-малко гласове и от Марешки, ги уреждате за кметове на някой софийски район, избрани с гласовете на коалиционния ви партньор БСП. Много поздрави на Траю и ЦвЦв...

 52. 52 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  До коментар [#51] от "Баба Яга":

  Министрите му в момента чупят всички рекорди по неадекватност. Стига се до трагикомични ситуации да им забранява да пишат във ФБ.

 53. 53 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ИМА ИДИОТИ В ТОЗИ ФОРУМ КОИТО СЛАГАТ ПУТИН И СОРОС В ЕДИН ОТБОР .РУСОФИЛИТЕ СА ИЗТРЕЩЕЛИ ЯКО . РУСОФИЛИ НИКОГА НЯМА ДА ДОЙДЕТЕ НА ВЛАСТ В БЪЛГАРИЯ .

 54. 54 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Неутрално

  Какво да каже ? Че те се отнасят най - много за нея ? Ми няма да го каже ! Ще обвинява умнокрасивите за всичко !

 55. 55 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  До коментар [#51] от "Баба Яга":Министрите му в момента чупят всички рекорди по неадекватност. Стига се до трагикомични ситуации да им забранява да пишат във ФБ.
  —цитат от коментар 52 на George Svinarov


  Това беше грубо посегателство срещу свободата на словото, а донякъде и на мисълта, което директно удари развлекателния сектор в страната.

 56. 56 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1555 Гневно

  Карабоев, каква борба с корупцията, като ИКОНОМИЧЕСКАТА тема постоянно се крие/замълчава, и протестиращите имат само политически искания?!
  —цитат от коментар 2 на jord bond


  Борбата с корупцията _е_ икономическа тема!

 57. 57 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1555 Любопитно

  Я иди при леля ти Меркел и и го кажи това същото...... :)....Ако ти каже 'васис дас'......я питай защо при тях.... СП, 2....върви с пълна пара.....а на Балканите.....същите номера не стават.....
  —цитат от коментар 39 на eti mehter


  И от къде разбрахте, че СП 2 върви с пълна пара? Щеше да е завършен още миналата година, после за още 2-3 месеца, после през май...

 58. 58 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  [quote#57:"plamen_b"][/quote]

  Пара сякаш има, но в свирката.

 59. 59 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Неутрално

  Пачките из чекмеджетата(и не само), не са се появили от въздуха!
  —цитат от коментар 4 на jord bond


  Нека Гешев "си го причини" да разследва дали пачките и кюлчетата са подхвърлени и от кого!

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 777 Неутрално

  Някакви скандирания и лозунги, без абсолютно никаква конкретика! "Против корупцията ", срещу "лошото време и глобалното затопляне,"... Хора, мислете, не повтаряйте като папагали кремълските опорни точки!!! Използвайте това, което се намира между ушите ви не само за да ядете.
  Вас ви манипулират.

 62. 62 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  Ренета Инджова:

  https://mobile.frognews.bg/article/199972/

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  Комунистите в България тръгнали да правят "смяна на модела"...
  Младите, които не са преживяли комунизма, не са преживяли след това Лукановата зима с двойното увеличение на цените на всичко, не са преживели Виденовата зима със заплати 3 долара и пенсии 1 долар и курса на долара беше 3000 лв. за 1 долар, не знаят какво значи да те управлява БКП.

  ДБ=БКП
 65. 65 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1521 Неутрално

  До коментар [#16] от "Боби Колев":"но това не значи. че трябва да гледаме с отворени усти и бляснал поглед какво казват отвън." Комрад, протеста дойде отвътре. Тези отвън само коментират. Така, че не ние гледаме навън, а те гледат към нас с надежда, че България най после ще излезе от затворения кръг в който ни набута Москва. И Доган, и Борисов, и Пеевски, и Гешев са продукти на руското влияние в България.
  —цитат от коментар 18 на George Svinarov


  Ами, надежда...ти си гонят техните си интереси и всичко, което казвам е, че и те са изгнили отвсякъде...казвам го като човек изнесъл се от България и живеещ навън.

  Да, по-висок жизнен стандарт, без съмнение, но и той е на кредит и хората също не искат да видят цената му.
  Нямам предвид персонален кредит към банка.
  Имам предвид, че системата на Запад просперира благодарение в немалка част на разхищение (земните ресурси), експлоатация (третия свят, Китай, Източна Европа), креативно счетоводство (цялата западна икономика, външни и вътрешни дългове, печатане на пари) и манипулация на общественото мнение (вие заслужавате да живеете по-добре, вие сте велика нация, вие трябва да си купите този препарат и т.н.).
  Западът има своите си огромни проблеми за да гледа с надежда България.
  Еднно предвидимо и подкупно правителство тук ги урежда чудесно - защо мислите ГЕРБ е на власт толкова време?!

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 66. 66 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Неутрално

  До коментар [#22] от "George Svinarov":

  "Просто не мога да си представя момента в който Гешев ще постъпи достойно както постъпи Добрев наремето."

  И Пеевски се инатеше за ДАНС, но накрая разбра, че няма как да стане! Важното е протестите да продължат докато и Гешев подаде оставка! Ако се налага и с блокиране на улици и булеварди.

 67. 67 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1038 Весело

  [quote#60:"Баба Яга"][/quote]

  Учиш се, бабо. Това е похвално.

 68. 68 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  Комунистите в България тръгнали да правят "смяна на модела"...Младите, които не са преживяли комунизма, не са преживяли след това Лукановата зима с двойното увеличение на цените на всичко, не са преживели Виденовата зима със заплати 3 долара и пенсии 1 долар и курса на долара беше 3000 лв. за 1 долар, не знаят какво значи да те управлява БКП.
  —цитат от коментар 64 на anonim440


  Кой ти каза, че искат да ги управлява БКП-1?

 69. 69 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Любопитно

  Корупцията в страни като Холандия и Франция е много по-голяма.
  —цитат от коментар 38 на svoboden


  Данни, потвърждаващи това имаш ли? Или просто си блъскаш по клавиатурата?!

 70. 70 Профил на zhoo
  zhoo
  Рейтинг: 55 Неутрално

  До коментар [#9] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  То злоупотреби не е имало и няма. Злоупотребата е употреба по предназначение (на евросредства) но с незначителни или малки отклонения "От правия път". У дома едва ли 10-15 % от парите на евро данъкоплатеца отиват по предназначение, другото се усвоява по нощни шкафчета, къщи за тъщи, тераси с асансьори........краде се ургулашката, ....ТА НЯМА ЗЛОУПОТРЕБИ, само пладнешки обир

 71. 71 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  Тези от ДПС дето се правят на света вода ненапита вижте какви ги вършат

  https://bivol.bg/atidje-alieva-apartamentgate.html

 72. 72 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1843 Неутрално

  Ми братиньото да им направи един семинар и да им обясни, че май е единствения в ОПГ-то който знае за какво се говори. Иначе ще стане като Шенген. Празно дрънкане.

 73. 73 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  До коментар [#64] от "anonim440":


  « ... не знаят какво значи да те управлява БКП . «


  Не знаеха, но го научиха от Боко и шайката, подпомогнати от каскета и в края на крайщата го научиха, а това роди протеста .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 74. 74 Профил на borifour
  borifour
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Лелката от снимката вече я обхващат топли вълни от критическата възраст,но защо си мисли,че цяла България има нейния проблем?

 75. 75 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  [quote#59:"vassilun"][/quote]


  Още не е получил заповед от сарайте - каскета е сарайско тъпо, но зло и агресивно куче .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 76. 76 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  До коментар [#68] от "До руските мекерета":

  С Резидента на чело...

  ДБ=БКП
 77. 77 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  [quote#57:"plamen_b"][/quote]


  « И от къде разбрахте ... «


  За какво им е да разбират ?
  Имат флашките и, ако проявят мнение извън тях - нанайто надница, а ще замирише и на уволнение .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 78. 78 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  До коментар [#68] от "До руските мекерета":С Резидента на чело...
  —цитат от коментар 76 на anonim440


  Не те питах дали имат нещо на челата си. Видимо нямат.

  Кой ти каза, че искат да бъдат управлявани от БКП-1?

 79. 79 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  НА ПЪРВО МЯСТО СЪМ ЕВРОПЕЕЦ ХРИСТИЯНИН .НИКОЙ НЕ ТРЯБВА ДА МИ ПОСТАВЯ БАРИЕРИ КЪДЕ ДА ЖИВЕЯ И КАКЪВ ДА СЕ ЧУСТВАМ . НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ЖИВЕЯ В БЪЛГАРИЯ

 80. 80 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#71] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Каква е тая китайска пагода, какъв е тоя кич... :))))

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 81. 81 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  ИМА ИДИОТИ В ТОЗИ ФОРУМ КОИТО СЛАГАТ ПУТИН И СОРОС В ЕДИН ОТБОР .РУСОФИЛИТЕ СА ИЗТРЕЩЕЛИ ЯКО . РУСОФИЛИ НИКОГА НЯМА ДА ДОЙДЕТЕ НА ВЛАСТ В БЪЛГАРИЯ .
  —цитат от коментар 53 на cgv37662786



  Грешка !
  В България, ако има русофили, те се броят на пръстите на едната ми ръка .
  Не бъркай русофилите с КРЕМЪЛОФИЛИ - разликата е огромна .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 82. 82 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4274 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Викаш... пазара наситен в страни непротестиращи.

  Ясно що баш умсвободни стичат се международно
  в неразвитите пазари при другари си си стари
  в developing countries т.нар.

  До коментар [#38] от "svoboden":

  Корупцията в страни като Холандия и Франция е много по-голяма.

 83. 83 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  До коментар [#78] от "До руските мекерета":

  Следвайки Резидента?
  Така добре ли е?
  Или са много глупави (което е възможно), или какво?

  ДБ=БКП
 84. 84 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1038 Любопитно

  До коментар [#78] от "До руските мекерета":Следвайки Резидента?Така добре ли е?Или са много глупави (което е възможно), или какво?
  —цитат от коментар 83 на anonim440


  А по какво съдиш, че следват фатмака? Те ли ти казаха, или казаха на някой друг?

 85. 85 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ВСИЧКО ХЩБАВО КОЕТО МИ СЕ Е СЛУЧИЛО В ЖИВОТА Е БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И ЛИБЕРАЛНАТА ПОЛИТИКА НА ТАКИВА ХОРА КАТО СОРОС .ЖИВЯХ В ЗАПАДНА ЕВРОПА 19 ГОД

 86. 86 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ПРЕЗ 1990 ГОДИНА АКО НЯКОЙ МИ БЕШЕ КАЗАЛ ЧЕ ЩЕ МОГА ДА ЖИВЕЯ СПОКОЙНО В ЗАПАДНА ЕВРОПА ЩЯХ ДА ПОМИСЛЯ ЧЕ ТОВА Е СЪН .

 87. 87 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  МНОГО НЕЩА СЕ ЗАБРАВЯТ .ЛУКАНОВАТА ЗИМА .ЧАКАНЕТО ПО ЗАПАДНИТЕ ПОСОЛСТВА ЗА ВИЗИ .СЕГА МЛАДИТЕ ИМАТ ВСИЧКО .ТРЯБВА САМО РАБОТА И УЧЕНЕ .

 88. 88 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Но всичко това младите могат да го изгубят отново и отново да стоят на опашки за визи .Да бъдат отново второ качество .

 89. 89 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3281 Неутрално

  До коментар [#26] от "Norman Granz":

  "Гешев е с манталитет на ротвайлер - познава си стопанина и скача по онзи, когото стопанинът му посочи с пръст и каже: ДРЪЖ! Никакви закони, НК и дори човешка логика и разум нямат нищо общо в случая."

  В подкрепа на изразеното от Вас мнение - сигнал на Григор Здравков от Легия Антимафия до главния прокурор от 21.05.2020, отнасящ се до законови нарушения, свързани с доставката на предпазни маски и респиратори от Китай. Вече 2 месеца Гешев не си причинява проверка на сигнала, но пък през това време "озари" с присъствието си не едно село.
  https://afera.bg/ето-я-далаверата-с-маските-трети-месец/

  „Някои битки се водят повече от веднъж, за да бъдат спечелени.“ Баронеса Маргарет Тачър
 90. 90 Профил на deacon
  deacon
  Рейтинг: 363 Любопитно

  До коментар [#29] от "George Svinarov":“....Вчера Цвета Караянчева казала, че протестите са спонтанни и исканията на хората са легитимни....
  —цитат от коментар 33 на Norman Granz

  Къде го е казала това,че нещо не го намирам?

 91. 91 Профил на deacon
  deacon
  Рейтинг: 363 Неутрално

  Само това намерих.."Аз чувам исканията на протестиращите, това са спонтанни протести на хора, които искат нещо различно, но да покажем, че както има призиви „Да свалим правителството“, то после какво?"

 92. 92 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Разстроено

  Корупцията е прогнила навсякъде в страната.
  Ние сме опасни за сигурността на ЕС.
  Мафията безчинства, фалира банки, рекетира и заграбва бизнеси. Мафията е в изпълнителната и съдебната власт.

 93. 93 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3721 Любопитно

  А защо никъде не се споменава върховенството на закона?!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 94. 94 Профил на Grainis ltd Hydrogen Bulgaria
  Grainis ltd Hydrogen Bulgaria
  Рейтинг: 283 Неутрално

  Броят на протестиращите в цялата страна днес направо се срина.
  Всяко чудо за три дни.
  Не мога да си представя как една шепа от 2000 татуирани лумпена, много от тях с криминални регистрации, могат да диктуват каквото и да било на 2 милиона софиянци, камо ли на 7 милиона българи в България и още 9 милиона навън.
  Нормално тази маса от млади хора по това време на годината е на бригади в САЩ - спасители, чистачи, сервитьори, на бране на ягоди и домати в Англия , или на работа в хотелите по българското, гръцкото и турското море.
  Поради пълното блокиране в момента на всички тези опции, тази година джобовете им ще останат празни.
  За което, разбира се, цялата вина носи Бойко.
  Те искат Бойко да се бръкне и да им дава ей-така по 3 бона на месец, а те да си пият биричката на сянка.
  При наличието на 200 000 обяви за работа с над 1200 лв. заплата по българските сайтове на ден.
  И 20 милиона по чуждестранните - ЕУРЕС, ЛИНКДИН ДЖОБС и десетки други.
  Не ми се коментират болшевиците от Дойче Веле с интелектуално - професионално ниво и осведоменост на стадионни семкаджии.
  Да, езикът на Бате Бойко е НАРОДЕН, ЦВЕТИСТ и ФАМИЛИАРЕН ( което ВБЕСЯВА наследниците на изтънчени немски графове и новоизлюпени нашенски паркетни барони ) -- но АВТОРИТАРЕН ?
  Едва ли има по-либерален държавен лидер, с по-мек подход и по-гъвкава реакция и корекция на всеки свой ход в посока стихване на напрежението, от целия европейски политически пейзаж.
  При всеки по-упорит натиск подава оставка. ( В момента такъв ход не се очертава )
  И после народът ОТНОВО гласува за него.
  Вече 14 пъти. Несъмнено ще има и 15-ти, и 16-ти.
  Народът е мъдър и знае защо гласува.
  Не защото е професор и е изчел един вагон книги.
  Мерси от такива професори с очилца и провалени каузи - видяхме ги колко струват.
  Народът гласува, защото вижда, че България НИКОГА не е била по-богата, успешна и просперираща, през ЦЯЛАТА си 1339-годишна история.
  Хайде някой от професорите да ми извади статистика, приравнена към злато, сребро, пшеница или каквото и да е, кога друг път България е имала 120 млрд БВП, 55 млрд експорт ( и АКТИВНО САЛДО с Германия и САЩ ), 44 млрд бюджет, 50 млрд резерв, 60 млрд фондове, 50 млрд депозити, такова грандиозно строителство - цели нови жилищни квартали и промишлени зони никнат за месеци, ТРИ МАГИСТРАЛИ ЕДНОВРЕМЕННО се строят и десетки главни пътища ; такива навалици в суперите и по границите от богати и щастливи българи - КОГА е било това ?

  Тези факти бъркат в здравето на червенушки, лилавушки, бабикянци и кънчовци, до степен да откачат напълно и да съчиняват и пращат по света невероятни небивалици за -

  -- УСЕЩАНЕТО ЗА КОРУПЦИЯ - ареста е пълен с корумпирани олигарси, тарикати це даже и действащ министър ,
  -- ДЕМОГРАФСКАТА КАТАСТРОФА ( българите по света сме вече над 16 милиона, 400 училища в чужбина, стотици читалища, библиотеки, църкви, клубове, общества, състави, курсове, заведения, фирми, сайтове, и навсякъде се вее БЪЛГАРСКИ ФЛАГ ),
  -- ПЪРВО МЯСТО ПО СМЪРТНОСТ ( изчислено само върху възрастните и болните ),
  -- НАЙ МЕ КЕФИ 111-то място по СВОБОДА НА СЛОВОТО - как пък го уцелихте - поне 112-то го направете, на фона на медии и социални мрежи, пълни с псувни и на който каквото му хрумне друго да каже и публикува.
  -- КЕФИ МЕ и балалайката, че сме били НАЙ-БЕДНИ в ЕС - абе направо КЛОШАРИ. Само че КОЙ е този идиот, който би приер едни КЛОШАРИ в ЕРМ-2 ?

  Румъния например си начислява 22% СИВА ИКОНОМИКА върху БВП-то си.
  Ако и ние си начислим Сива (и Черна) Икономика, Румъния ще ни диша ПРАХА, на талази.

  Да ви кажа ли за 500 млрд Евро дълг, които ГЪРЦИТЕ имат да плащат - и правнуците им ? Но се водят по-богати от нас.
  Ами Италия, Испания, Португалия ?
  България има ВТОРИЯТ по ред НАЙ-НИСЪК държавен дълг в ЕС след Естония, и най-високият кредитен рейтинг в региона .
  Това означава, че ако поискаме, можем да теглим заем примерно 300 млрд Евро като гърците и да си направим заплатите 2500 евро.
  Да ви кажа ли защо не го правим ?
  Хайде сетете се сами.

  Дори НАИСТИНА да бяхме НАЙ-БЕДНИ, самият факт че сме сред 28-те НАЙ-БОГАТИ, пак звучи добре.

  Бойко е държавен лидер с най-високо КПД в цялата ни история.

  Но в никакъв случай не е безгрешен.

  Сериозна критика търпи по отношение липсата на държавни ПРОЕКТИ за осигуряване съществен ръст на икономиката.

  Така например в момента се работи по частни високотехнологични проекти с чуждестранни инвеститори, в които би могла да се включи и държавата.

  Целта на тези проекти е постигане на 2500 Евро Минимална Заплата и 1000 Евро Минимална Пенсия до 2030 г., плюс допълнителен УСЛОВЕН Базов Доход от 600 лв. на всеки нуждаещ се, плюс безплатни ваучери за храна, подслон, облекло, лечение, отопление, транспорт, почивка, създаване на няколко милиона нови работни места, както и ръст на населението на България над 10 милиона души - чрез връщане на всички емигранти, плюс заселване на още няколко милиона квалифицирани чужденци.
  По първата група проекти вече е договорено стартово структурно финансиране от 500 млн. Евро.

 95. 95 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3721 Любопитно

  Лелката от снимката вече я обхващат топли вълни от критическата възраст,но защо си мисли,че цяла България има нейния проблем?
  —цитат от коментар 74 на Borifour


  Какво искате да кажете, млади момко? Че онези, които ги е обхванала критическата възраст (макар че в конкретния случай няма никакви индикации за това) нямат право на претенции ли?
  Попитайте майка си за правилния отговор! Дано успее да Ви научи доста по-късно от тогава, когато е трябвало.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 96. 96 Профил на bosko
  bosko
  Рейтинг: 26 Неутрално

  В края на краищата ще излезе прав бат ви Бойко с казаното преди години от него за материала. ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ МАТЕРИАЛА ТУК Е ЛОШ, не единици и не само кръгове, за да бъде толкова трагично положението с корупция, „свобода на словото“ и т.н.

  Той просто се оказа недостатъчно силен, за да устои на натиска на пачките и кюлчетата. Мъчи се за компенсация да остави и добри следи. Слаб е и нещата няма да се поправят така. Още по-малко ще ги оправят кръговете и техните коментаторски кръгчета.

 97. 97 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 722 Неутрално

  След като България ще престои в Чакалнята минимум 3 години, а най-вероятно 4-8, това със сигурност ще е основно задължение на следващите управляващи.
  Вместо безсмислени статии днес, по добре задайте този въпрос, на политическите партии, по време на предизборната кампания напролет.

 98. 98 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1038 Весело

  Броят на протестиращите в цялата страна днес направо се срина. Всяко чудо за три дни. Не мога да си представя как една шепа от 2000 татуирани лумпена, много от тях с криминални регистрации, могат да диктуват каквото и да било на 2 милиона софиянци, камо ли на 7 милиона българи в България и още 9 милиона навън.Нормално тази маса от млади хора по това време на годината е на бригади в САЩ - спасители, чистачи, сервитьори, на бране на ягоди и домати в Англия , или на работа в хотелите по българското, гръцкото и турското море.Поради пълното блокиране в момента на всички тези опции, тази година джобовете им ще останат празни. За което, разбира се, цялата вина носи Бойко.Те искат Бойко да се бръкне и да им дава ей-така по 3 бона на месец, а те да си пият биричката на сянка.При наличието на 200 000 обяви за работа с над 1200 лв. заплата по българските сайтове на ден. И 20 милиона по чуждестранните - ЕУРЕС, ЛИНКДИН ДЖОБС и десетки други. Не ми се коментират болшевиците от Дойче Веле с интелектуално - професионално ниво и осведоменост на стадионни семкаджии. Да, езикът на Бате Бойко е НАРОДЕН, ЦВЕТИСТ и ФАМИЛИАРЕН ( което ВБЕСЯВА наследниците на изтънчени немски графове и новоизлюпени нашенски паркетни барони ) -- но АВТОРИТАРЕН ? Едва ли има по-либерален държавен лидер, с по-мек подход и по-гъвкава реакция и корекция на всеки свой ход в посока стихване на напрежението, от целия европейски политически пейзаж.При всеки по-упорит натиск подава оставка. ( В момента такъв ход не се очертава )И после народът ОТНОВО гласува за него.Вече 14 пъти. Несъмнено ще има и 15-ти, и 16-ти.Народът е мъдър и знае защо гласува. Не защото е професор и е изчел един вагон книги. Мерси от такива професори с очилца и провалени каузи - видяхме ги колко струват.Народът гласува, защото вижда, че България НИКОГА не е била по-богата, успешна и просперираща, през ЦЯЛАТА си 1339-годишна история.Хайде някой от професорите да ми извади статистика, приравнена към злато, сребро, пшеница или каквото и да е, кога друг път България е имала 120 млрд БВП, 55 млрд експорт ( и АКТИВНО САЛДО с Германия и САЩ ), 44 млрд бюджет, 50 млрд резерв, 60 млрд фондове, 50 млрд депозити, такова грандиозно строителство - цели нови жилищни квартали и промишлени зони никнат за месеци, ТРИ МАГИСТРАЛИ ЕДНОВРЕМЕННО се строят и десетки главни пътища ; такива навалици в суперите и по границите от богати и щастливи българи - КОГА е било това ? Тези факти бъркат в здравето на червенушки, лилавушки, бабикянци и кънчовци, до степен да откачат напълно и да съчиняват и пращат по света невероятни небивалици за --- УСЕЩАНЕТО ЗА КОРУПЦИЯ - ареста е пълен с корумпирани олигарси, тарикати це даже и действащ министър , -- ДЕМОГРАФСКАТА КАТАСТРОФА ( българите по света сме вече над 16 милиона, 400 училища в чужбина, стотици читалища, библиотеки, църкви, клубове, общества, състави, курсове, заведения, фирми, сайтове, и навсякъде се вее БЪЛГАРСКИ ФЛАГ ), -- ПЪРВО МЯСТО ПО СМЪРТНОСТ ( изчислено само върху възрастните и болните ), -- НАЙ МЕ КЕФИ 111-то място по СВОБОДА НА СЛОВОТО - как пък го уцелихте - поне 112-то го направете, на фона на медии и социални мрежи, пълни с псувни и на който каквото му хрумне друго да каже и публикува. -- КЕФИ МЕ и балалайката, че сме били НАЙ-БЕДНИ в ЕС - абе направо КЛОШАРИ. Само че КОЙ е този идиот, който би приер едни КЛОШАРИ в ЕРМ-2 ? Румъния например си начислява 22% СИВА ИКОНОМИКА върху БВП-то си. Ако и ние си начислим Сива (и Черна) Икономика, Румъния ще ни диша ПРАХА, на талази. Да ви кажа ли за 500 млрд Евро дълг, които ГЪРЦИТЕ имат да плащат - и правнуците им ? Но се водят по-богати от нас. Ами Италия, Испания, Португалия ? България има ВТОРИЯТ по ред НАЙ-НИСЪК държавен дълг в ЕС след Естония, и най-високият кредитен рейтинг в региона .Това означава, че ако поискаме, можем да теглим заем примерно 300 млрд Евро като гърците и да си направим заплатите 2500 евро. Да ви кажа ли защо не го правим ? Хайде сетете се сами. Дори НАИСТИНА да бяхме НАЙ-БЕДНИ, самият факт че сме сред 28-те НАЙ-БОГАТИ, пак звучи добре.Бойко е държавен лидер с най-високо КПД в цялата ни история. Но в никакъв случай не е безгрешен.Сериозна критика търпи по отношение липсата на държавни ПРОЕКТИ за осигуряване съществен ръст на икономиката.Така например в момента се работи по частни високотехнологични проекти с чуждестранни инвеститори, в които би могла да се включи и държавата. Целта на тези проекти е постигане на 2500 Евро Минимална Заплата и 1000 Евро Минимална Пенсия до 2030 г., плюс допълнителен УСЛОВЕН Базов Доход от 600 лв. на всеки нуждаещ се, плюс безплатни ваучери за храна, подслон, облекло, лечение, отопление, транспорт, почивка, създаване на няколко милиона нови работни места, както и ръст на населението на България над 10 милиона души - чрез връщане на всички емигранти, плюс заселване на още няколко милиона квалифицирани чужденци.По първата група проекти вече е договорено стартово структурно финансиране от 500 млн. Евро.
  —цитат от коментар 94 на Grainis ltd Hydrogen Bulgaria


  "При наличието на 200 000 обяви за работа с над 1200 лв. заплата по българските сайтове на ден."

  Цитатът горе е сравнително най-скромната лъжа.

 99. 99 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2168 Неутрално

  Разбира се, че няма гаранции, че отсега влизането в зоната на еврото е гарантирано. Едно служебно правителство на Румен Радев с министри като секретаря му по борба с корупцията Узунов ще стопира процеса. Но то ще бъде само за три месеца... Не се знае. Има опции за удължаване. Нищо чудно, дори да се стигне до предсрочни избори, да извъртят с Мая Манолова /Костинбродска/ още един Костинброд. Тогава ГЕРБ и да вземат най-много гласове, остават на Румен Радев, Узунов, оня шпионин другия,Бойко Рашков, Корнелия и Мая хората. И... /з/богом евро.

 100. 100 Профил на Баба Яга
  Баба Яга
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Най-корумпираните, унуки на партийния елит на БКП ще борят корупцията и ще сменят "модела"... С "развит цоциализъм", а Ристю Бойкикев - генерален секретар на ЦК - пожизнено! Ура, другари и другарки!





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK