Ако не е ЕС, малцина в Европа биха помогнали на България в криза

Ако не е ЕС, малцина в Европа биха помогнали на България в криза

© ReutersГражданите на страни от всички краища на ЕС смятат, че съюзът трябва да се развива като организация за проява на солидарност, но когато стане дума да се помага на друга страна, съгласието е за случаи на природно бедствие или голяма епидемия, не и за икономическа криза или масова безработица.


В държави като Холандия, Швеция и Финландия хората, готови по принцип да помогат на България, са малцинство, а във Франция групата на нежелаещите е само с 2 процентни пункта по-малка от тази на добронамерените.


Основната причина за това е, че мнозиноството европейци смятат, че ЕС е съюз на заможни държави и ако ще се помага, по-добре да се дават пари на бедни райони в Африка.
Това са част от изводите от мащабно проучване сред над 21 хиляди души от 14 държави, включително Великобритания (България не е включена), проведено през април от организацията YouGov.


Резултатът показва ясно, че ако се разчита на двустранни споразумения за помощ, страни, които са най-големи вносители в бюджета и фондовете на ЕС, не проявяват ентусиазъм да помагат с данъците си за тежки дългови или икономически кризи на друга страна член. Привърженици на "Европа на нациите", каквито в България са например ВМРО, трудно биха убедили и съмишленици в Унгария или Полша, защото дори в тези управлявани от евроскептици страни мнозинството от анкетираните граждани казват, че за разпределяне на помощ имат повече доверие на институциите на ЕС, отколото на националните си правителства.


Сходни са изводите на проучване за Европейския съвет за външна политика, разпространени през юни. В него над една трета (36%) от българите не одобряват повече разходи на правителството си в кризата, предизвикана от коронавируса. Всеки четвърти (25%) казва, че подкрепя "много по-слабо" подобна политика. Убедително доминира изборът средствата да дойдат от европейските институции. Делът на българите, избиращи на първо място очаквана помощ от институциите на Европейския съюз, е най-голям (37%) сред отговарящите на въпроса от кого очакват помощ за възстановяване.

  • Проучването на YouGov започва от общия, но много важен, въпрос към анкетираните каква е основната роля, която ЕС трябва да играе:
  • - защитник, т.е. да брани европейския начин на живот и благосъстояние срещу външни заплахи
  • - глобален играч, т.е. да бъде лидер по теми като климатичните промени, човешките права, световния мир
  • - пазарен съюз, т.е. да се засили икономическата интеграция, пазарната конкуренция и фискалната дисциплина.
В 10 от 14-те анкетирани държави водещият избор "защитаваща Европа". Гърция се отличава като единствената с мнозинство (57%), следвана от отговорите в Румъния (48%) и Унгария (47%). "Глобална Европа" не среща никъде подкрепа от мнозинството граждани, като най-голяма е групата в Швеция (42%), Великобритания (40%) и Дания и Германия (по 37%). "Пазарна Европа" среща най-много подкрепа в Италия (25%), Холандия, Полша и Румъния (по 20%).


Кога да се помага


Запитани за какво са готови за окажат "голяма помощ", хората в 13 от 14-те анкетирани държави посочват голямо бедствие като земетресение, например, епидемична или мащабна здравна криза или военно нападение. Всички без финландците са готови да се помага и при проблем, свързан с промяната на климата.


Но картината става по-разнородна, когато се повдигнат теми като бежанска криза, технологично изоставане и особено безработица или големи дългове. Страните от Южна и Източна Европа са отчетливо по-склонни да се помага при всички обстоятелства (с изключение на Унгария, където не искат да помагат при дългова криза или безработица). Но това традиционо са страни, получаващи помощ от ЕС или по-богатите държави в съюза. Никоя от северните и западните страни в анкетата не желае да помага при голяма криза на задлъжнялост или безработица. Повечето нямат желание и да помагат да ги догонват технологично изостанали съседи или членове на ЕС.

 • Според авторите от YouGov е очевидно, че европейците вярват, че ЕС трябва да координира подобни действия от името на членовете си, вместо страната им да се занимава самостоятелно. Почти всички (холандците и датчаните са разполовени в мнението си) предпочитат да има постоянна система за подпомагане на страни членки, изпаднали в затруднение, отколкото да се помага за всеки конкретен случай.

И тук има отчетлива разлика в очакванията на отделните страни към ползата от такава помощна система. В основни донори като Дания, Финландия, Франция, Германия, Швеция и Холандия хората не вярват, че някога ще получат повече средства, отколкото внасят, а в Гърция (66%), Испания (63%), Унгария ((57%), Румъния (53%) и Полша (46%) смятат, че помощта от подобен механизъм ще е по-голяма спрямо вноската, с която странат им участва в него.


На кого да се помага


Въпросът за помощта е задаван по принцип, за хипотетична държава в криза. Когато мислят за конкретна страна член на ЕС, анкетираните проявяват видима пристрастия, казват авторите на проучването.


Така например, в почти всички страни от анкетата (с изключение на Финландия) гражданите са по-склонни да помагат на Италия или Испания, но значително по-малко на Румъния или Унгария.


Великобритания бързо отпада от представата на европейците за солидарност - от 35-те държави, предложени на анкетираните за оценка, страната се оказва на 33-то място редом с Тунис и пред Колумбия. Само в Гърция, Дания, Полша и Румъния благосклонните да се помага на британците финансово не са малцинство. И не става дума, че Обединеното кралство е богата държава, защото доста повече от анкетираните са одобрявали помощ за Германия или Франция.


В този контекст за България групата с положително отношение да ѝ се помогне е с 16 процентни пункта по-голяма от нежелаещите, измерено средно за ЕС. Това съотношение е най-голямо в Румъния (51 пункта разлика между позитивно и негативно настроени за помощ при криза в България), Испания (33), Полша (32), Литва (30), Гърция (21), Германия (12).


По среден показател за ЕС има и страни, радващи се на по-малко подкрепа: Холандия, Германия, Кипър, Малта, Румъния, Люксембург и Унгария.

Ключови думи към статията:

Коментари (167)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ако Европа не помага, ще помогне Азия! Китайската експанзия още не е започнала сериозно, а Русия никога няма да се откаже от завладяването на източната половина на Европа. Без значение под каква форма.

  без подпис!
 2. 2 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2197 Неутрално

  Нашето общество няма сили да проведе една лустрация , да изхвърли комунистите и ДС креатури от всички нива , ние се безпокоим ,че европейците не щяли да помагат ,ами няма да помагат ,така само засилват възможностите и кражбите на червената мафия ,която дефакто е финансирана с евросредства чрез кражби и източвания ,а това и позволява да изнася революция и да тъпче демокрацията в страната ни ,протестите трябваше да са за лустрация и невъзможност на червени креатури да се доберат до каквито и да е избори , а то какво става ,най отпред на барикадите ,Гумен Речев ,Мая , Нинова и Слави ,креатури от славното червено минало ,когато източиха всички банки и оставиха народа ни на 4 -5 долара доходи от заплати и пенсии , същите тези сега ще ни оправят ,ужас .

 3. 3 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1398 Весело

  Българите пак искат да им се даде. Българите от десет кладенеца вода ще донесат за да докажат колко лошо и контрапродуктивно е вдигане на някои налози и/или общински такси. Ама иначе Българите искат добре поддържана инфраструктура, добро здравеопазване, добро образование и прочее. Искат ама не те да дават парите за тях. Я се поставете на мястото на обществата донори.

  За русогнили рубльовци дори хуманизмът на д-р Гелотен е много. Подпис - Цървулан.
 4. 4 Профил на lynyrds
  lynyrds
  Рейтинг: 333 Неутрално

  Русия щеше много да ни помогне в коронакризата.Камиони с белина и лекари в зелени униформи които щяха да дойдат да пият качествен алкохол и да дават акъл как да броим умрелите, че всичко да е наред.

 5. 5 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  По-добре било, да се дават пари на бедни райони в Африка!!!

  Чакайте африканците да купуват поршета бентлита и прочеее, ... .

 6. 6 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Ако Европа не помага, ще помогне Азия! Китайската експанзия още не е започнала сериозно, а Русия никога няма да се откаже от завладяването на източната половина на Европа. Без значение под каква форма.
  —цитат от коментар 1 на Лопе де Вега

  Търсят се желаещи да им се помага. Някои винаги очакват някой да им помага. Помощниците се появяват и помагат. Независимо под каква форма. Получаващите помощта усещат нюансите. Може и да им доставя удоволствие.

 7. 7 Профил на lynyrds
  lynyrds
  Рейтинг: 333 Неутрално

  До коментар [#3] от "tsyrvulan":

  Българите пак искат да им се даде.

  Да, холандците да ни дават е все едно ние да даваме на някои африкански или азиатски бантустан, където управляват мутри, върховен закон е корупцията, всеки ден смазват съдебна система и свободни медии...Не си виждаме ос...я г...з ама иначе искаме , че и все е малко.

 8. 8 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4438 Любопитно

  Българите пак искат да им се даде. Българите от десет кладенеца вода ще донесат за да докажат колко лошо и контрапродуктивно е вдигане на някои налози и/или общински такси. Ама иначе Българите искат добре поддържана инфраструктура, добро здравеопазване, добро образование и прочее. Искат ама не те да дават парите за тях. Я се поставете на мястото на обществата донори.
  —цитат от коментар 3 на tsyrvulan


  Това е много точно. Когато казват "Дайте ни" никой не спира да се замисли а тези които дават какво мислят. В България всички само искат, без значение от къде е. Никой не е длъжен никому, колкото по бързо това се осъзнае от масите толкова по добре ще стане. Крайно време е да се престане с воплите и очакванията, че някой друг трябва да помага, да урежда, да строи бъдещето за България. Ако сам не си помогнеш и господ не може да ти помогне.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 9. 9 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Ъхъъ, щото ЕС мноооого помогна на италианците ...
  А какво остава да помогне на Територията (гаранция, че много от брюкселксите важни клечките не знаят къде се намира България).

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 10. 10 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4438 Неутрално

  По-добре било, да се дават пари на бедни райони в Африка!!! Чакайте африканците да купуват поршета бентлита и прочеее, ... .
  —цитат от коментар 5 на 442


  Явно никога не си бил в "Черна" и "Бедна" Африка.....

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 11. 11 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Голяма част от българите са русофили, които във форумите пишат как за България щяло да е по-добре да напусне ЕС
  и НАТО и да се присъедини към някакъв си Евразийски съюз. Само, че искат да получават Европейски заплати, защото евразийските заплати са по-малки и от българските заплати.

 12. 12 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2167 Неутрално

  Първо , трябва да се опиташ сам да си помогнеш , нещо общо взето нетипично за българите......

 13. 13 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 772 Неутрално

  Че на кого БГ е помогнала(освен на приближените фирми), та да ни помагат. Плащаме си вноските и толкоз.

 14. 14 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  До коментар [#2] от "edin drugii":

  Ти и сега гласуваш за комунистите ГЕРБ ! Така че е добре малко по- умно на предстоящите избори.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 15. 15 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 391 Неутрално

  " ... мащабно проучване сред над 21 хиляди души от 14 държави,"
  Каква част от 500 милиона са тези, че калкулаторът ми се изсмя: "Ти майтапиш ли се?"

 16. 16 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 58 Весело

  Ако бяхме в Евразийския съюз, Русия щеше да ни помогне хубавичко..😂🤣

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на ozn1164o727
  ozn1164o727
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#11] от "constatator":

  Пълни глупости, мнозинството т.нар. русофили са за търговска интеграция на ЕС с Русия, съответно на България и с двете.

 19. 19 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1505 Неутрално

  “не проявяват ентусиазъм да помагат с данъците си“

  Aма гледат на източно европейските пазари като на собствена територия.

 20. 20 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2183 Неутрално

  ,,мнозиноството европейци смятат, че ЕС е съюз на заможни държави и ако ще се помага, по-добре да се дават пари на бедни райони в Африка.”

  Защо ли ми е трудно да разбера смисъла на съюзяването ни в ЕС при подобни изказвания?
  В края на краищата ако има проблеми в дадена държава-членка на съюза, то как тя ще помага на държави извън съюза, ако самата тя се нуждае от помощ?
  И второ- ЕС ако държи да е съюз само на заможни европейски държави, то тогава едва ли трябва да е европейски, защото именно европейските държави преживяват НАЙ-СЕРИОЗНИТЕ ИЗПИТАНИЯ и с мигрантската криза, и след напускането на Великобритания като един от сериозните нетни донори, и сега след световната пандемия от коронавирус.
  Много са неяснотите които лично аз не мога да си обясня с този съюз.

 21. 21 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2420 Неутрално

  Европа ни "помогна" достатъчно : ликвидира ни селското стопанство и промишлеността, затвори ни 4 реактора, прогони 3 милиона българи ...
  :-) ако искаме да не бъдем изтрити трябва да се спасяваме сами

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 22. 22 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3776 Неутрално

  До коментар [#1] от "Лопе де Вега":

  " Ако Европа не помага, ще помогне Азия!..."

  Китай не помага, а завладява лековерните, които си мислят, че китайските кредити са решение на икономическите им проблеми ! Който си е имал вземане - даване с такава " помощ", вече горчиво съжалява ! Източна Европа е един такъв регион, например !
  https://www.dw.com/bg/източна-европа-и-китайските-милиарди/a-44671905
  https://news.bg/comments/tiho-i-krotko-kitay-poglashta-rusiya.html

 23. 23 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2183 Неутрално

  До коментар [#22] от "samoedin":


  Абсолютно подкрепям написаноро от теб. Китайци купиха фабриката за ски в Чепеларе и автоматично последва съкращение на много работници. Предстои още едно сериозно такова...

 24. 24 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 583 Неутрално

  В материалът не се казва, кога, как и на кого е готова да помогне България?
  Защото до ден днешен "управляващите" ни разбойници гледат само да цоцат. И да си пълнят джобовете, естествено.

 25. 25 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 993 Неутрално

  Ако Европа не помага, ще помогне Азия! Китайската експанзия още не е започнала сериозно, а Русия никога няма да се откаже от завладяването на източната половина на Европа. Без значение под каква форма.
  —цитат от коментар 1 на Лопе де Вега


  Е то това от Китай и Русия помощ ли е?

 26. 26 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 397 Неутрално

  До коментар [#3] от "tsyrvulan":

  //Българите пак искат да им се даде. ......... Ама иначе Българите искат добре поддържана инфраструктура, добро здравеопазване, добро образование и прочее. Искат ама не те да дават парите за тях. //
  ========================
  Тиквоний, БЪЛГАРИТЕ не искаме нищо, а само да знаем че парите ни отиват по предназначение а не в шкафчета.......Иначе ваш Тиквоч се хвали, колко е договорил пари за гепене от Брюксел!!!

 27. 27 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1505 Неутрално

  Китайци купиха фабриката за ски в Чепеларе и автоматично последва съкращение на много работници.
  До коментар [#23] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Бъдете сигурна че и заплатите на останалите на работа ще пострадат. Китайците са безмилостни експлоататори.
  От китайската ТикТок се обадили на моя колежка с предложение за работа. Същата работа, в същия град, като при това ТикТок има повече потребители. Предложили и заплата 2/3 от сегашната .

 28. 28 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1505 Неутрално

  Ако бяхме в Евразийския съюз, Русия щеше да ни помогне хубавичко..
  До коментар [#16] от "sbaleev":

  Като че ли имат с какво да помагат. Аз тях не ги виня че не помагнали. Нямат с какво.

 29. 29 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1505 Неутрално

  А българите на кого биха помогнали?

 30. 30 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ако Европейския съюз се разпадне в България ще стане много по зле от колкото беше при Жан Виденов .Заплати по 150 долара и пенсии по 50 долара .

 31. 31 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3297 Неутрално

  "В този контекст за България групата с положително отношение да ѝ се помогне е с 16 процентни пункта по-голяма от нежелаещите, измерено средно за ЕС. Това съотношение е най-голямо в Румъния (51 пункта разлика между позитивно и негативно настроени за помощ при криза в България), Испания (33), Полша (32), Литва (30), Гърция (21), Германия (12)."  Немците са си доказани супер, мега, гига националисти, другите за тях са просто едно голямо нищо

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 32. 32 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  До коментар [#23] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Не беше ли с австрийски собственик тая фабрика или се бъркам?

  За русогнили рубльовци дори хуманизмът на д-р Гелотен е много. Подпис - Цървулан.
 33. 33 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#1] от "Лопе де Вега":

  Рисия е силна военно ,но е икономическо джудже .Като отпадне и значението на петрола Русия ще влезне отново в супер иконими5еска рецесия .

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 35. 35 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3776 Неутрално

  До коментар [#23] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  " Абсолютно подкрепям написаноро от теб. Китайци купиха фабриката за ски в Чепеларе и автоматично последва съкращение на много работници. Предстои още едно сериозно такова..."

  Хората си нямат ясна идея какво представляват китайците ! Познавам в някаква степен манталитета им и мога да кажа, че лъжата, измятането, неизпълнението на договорката или обещанието за тях не представляват никакъв проблем, напротив, чест е, че могат да властват над другите, при това с характерната им азиатска жестокост и бруталност ! Но малко по малко и това ще се разбере с времето........

 36. 36 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Вцялата си 1300 години нещасна история сега българина е най свободен .Българина е европейски гражданин за разлика от сърбина македонеца и украинеца

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 38. 38 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Има си избори след седем месеца .Младите вместо да мислят да работят в Германия Холандия Белгия и тн .Те стоят по кръстовищата за 50 лева от черепа

 39. 39 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Българите трябва да се наредят на опашка да целуват ръката на СДС лидерите че сме част от Европейския съюз и НАТО .

 40. 40 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1776 Неутрално

  Ся, прайм революция, сваляме ББойко, Радев и Черепа вземат властта, напускаме ЕС и НАТО.... ставаче част от Евразия и Пуската федерация и....? Отказваме 29 млрд € и чакаме от Путин????? какво?

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 41. 41 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Добре махнахме ГЕРБ .Кой ще дойде Слави Трифонов , Мая Манолова , Нинова и рускоте резиденти Радев и Йотова която падна на колене пред руския патриарх КГБ

 42. 42 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1964 Неутрално

  В момента България се справя и без помощ от ЕС. Нещо повече. В Габрово на ден се записват в Бюрото по труда по 150 човека завърнали се от ЕС и нито един от местната икономика. Служителите да луднали.
  Което за пръв път ми показа, че наистина се завръщат българите от чужбина.
  Така, че ние един вид помагаме на ЕС.
  Второ въпреки, че Правителството най-накрая се сети да вдигне радикално доходите българската икономика генерира толкова пари, че бюджетът пак ще е на излишък.
  Така, че помощта от ЕС не е въпрос за България в момента.
  Протестите постигнаха нещо много важно, но протестърите не могат да го оценят. А именно накараха Правителството да работи бързо и правилно. А това е най-важното.

 43. 43 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ИЗХВЪРЛЯМ БЪЛГАРСКИЯ СИ ЕВРОПЕЙСКИ ПАСПОРТ С КОИТО МОГА ДА ЖИВЕЯ ЗАВИНАГИ В ГЕРМАНИЯ АВСТРИЯ БЕЛГИЯ ХОЛАНДИЯ И ТН И ЩЕ СТАНА ЕВРОАЗИАТЕЦ .

 44. 44 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4438 Гневно

  До коментар [#36] от "cgv37662786":
  До коментар [#38] от "cgv37662786":

  По АНТИ Български коментари от твоите едва ли съм чел тук във форума.
  Ти нямаш право да се наричаш Българин!!!

  Вчера обясняваше как КОЧИНАТА България е на изчезване, днес обясняваш как имаме 1300 години НЕЩАСТНА история (правописа ти е ужасен между другото) и как младите трябва да се махнат от България за да работят в "Германия Холандия Белгия и т.н" (Държава ХОЛАНДИЯ няма...имаше но вече я няма)
  И ти наричаш себе си Европеец???? Ти първо трябва да си БЪЛГАРИН и чак след това си Европеец.
  Откровенно....гнус ме е от теб.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 45. 45 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1964 Неутрално

  До коментар [#24] от "ppopov_67":

  Значи как едновременно цоцат управляващите, хем бюджетът расте, хем заплатите растат, хем валутният резерв расте, хем се строи във всеки град.
  Стига вече сте дрънкали глупости.
  Метежът е именно заради това, че Държавата орязва на все повече така наречени олигарси да крадат.
  Но ЕС и НАТО така или иначе няма да спре да ги атакува.
  Да не си мислите, че Гешев по собствена воля и без подкрепата на ЕС ще атакува Божков или Бобокови или руските шпиони в Резидентството. Или пък още повече Борисов ще ги атакува да му правят метеж и да му нарушават спокойствието. Че много смели тези Гешев и Борисов бре. Даже е малко метежчето като атакуваш толкова милиарди. Аз очаквах далече повече.

 46. 46 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2599 Неутрално

  До коментар [#3] от "tsyrvulan":

  ++++++ Точно! И вчера при срещата с Доган ясно блесна характер

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 47. 47 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2599 Неутрално

  До коментар [#40] от "chichka":

  Как си го представяте това напускане?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 48. 48 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#44] от "padrino":

  Христо иванов ще докара на власт Слави Трифонов Нинова Манолова и руските резиденти Радев и Йотова паднала на колене пред руския патриарх КГБ ОФИЦЕР

 49. 49 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#44] от "padrino":

  Правописа ми е така защото бързам .Аз съм за Европейския съюз ,а не като теб русофил син на комунистически отрепки .

 50. 50 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2921 Неутрално

  Ако бяхме в Евразийския съюз, Русия щеше да ни помогне хубавичко..😂🤣
  —цитат от коментар 16 на sbaleev


  "Москва не вярва на сълзи"!
  Варшавският договор/СИВ рухна в момента в който Горбачов поиска горивата да се плащат в долари. Разпадна се не само социалистическия блок но и самият Съветски съюз. Оттогава до сега нищо ново.
  Отървахме си от СССР/Русия, но станахме просякът на Европа. Без алтернатива, без изход. И това даже и на най.вдъхновените соросоиди не им харесва. Вият срещу комунетата, но и те не виждат смисъл. Членството ни в ЕС е чисто формално. То не носи ползи. Милостинята която ни дават по-скоро води до паразитни явления и окончателно загниване. По-зле сме от Сърбия, Македония и даже Албания. Отчайващото е, че на сегашните проевропейци даже няма кой да им попречи да изпитват несигурност и неудовлетворение.
  Какво е Русия за нас? Преди всичко братска славянска държава. После огромен пазар /би могла да бъде/ за абсолютно всичко което можем да произведем. Източник на всякакви суровини, които са ни нужни. Практически неограничен брой туристи. Всичко това е само възможност, не и действителност, щото вече инсталираха фронтовата линия. Що се отнася до братския атлантически съюз, не че там е лошо, обаче не е за нас. На тях не сме им нужни и вече не просто ни подритва, искат буквално да ни изритат. А те на нас нужни ли са ни и за какво. Казано е "За къв ни е ЕС без парите?" А пари вече е ясно, че няма да има. За парите Брюксел ще продава облигации, опашка от чакащи да купуват няма. Оттук нататък пътят е надолу към нищетата и мизерията, до самото дъно и още по-надолу. Докато поумнеем.

 51. 51 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#44] от "padrino":

  Първо сам европеец после сам бслгарин .Ако Европа беше обединена османските ислямисти нямаше да стигнат до Виена и Констатинопол щеше да е ХРИСТИЯНСКИ

 52. 52 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1958 Весело

  Бау, бау...ха ха ха... Да!

 53. 53 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 746 Неутрално

  И сте прави, и не сте прави. Фондовете за развитие, които ЕС дава са от бюджета, който всяка страна член гласува и има право на вето. Ако не е съгласна не гласува и бюджета се преработва(както е сега с новия) Тези пари в България обаче потъват в корумпираната бъчва без дъно и се разпределят по усмотрение от мафията нарекла себе си „правителство“. Но не само това. Имаме тип „обществени отношения“ на андрешковците от горе до долу, които определят на „избори“ кой клан на мафията да разпределя „благата“ и колко от тях ще им бъдат дадени. Не си мислете, че европейските избиратели–данъкоплатци не виждат това и те не са съгласни парите им да изчезват в „българската система“. Помощите, които ЕС раздава са отделни и се раздават по политически причини. Те също изчезват в нечии бездънни джобове. Пример е „помощите“, които ЕС дава на „Палестинската автономия“ и на терористичната организация Хамас. Годишно по официални данни са около 800 милиона. Истинските помощи за Африка(и други региони) идват от частни организации и спонсори и се дават директно и на място(не чрез правителства и политици) за определени проекти. Те действително помагат.
  Много малко хора знаят, че една от причините за бежанската криза през 2015 е решението на немското правителство(разбирай меркел) да намали помощите отпускани в сирийските бежански лагери от 16 Евр. на 5 Евр. на ден. Е и бежанците тръгнаха, че и с мечета ги посрещаха...
  По време на гръцката финансова криза мотото на меркелица беше, вижте сега, трябва да се помогне на всяка цена на гърците, ако падне Евро–то, пада и ЕС. И им наляха 250 милиарда(Германия 130)! Тогава на една политическа дискусия по обществената телевизия, в която участие вземаха видни политици от всички парти се дискутираше и помощ за гръцките пенсионери, на които видите ли по плана„ципрас“ щели да им намалят пенсиите от 1200 на 1000 Евр. и те не можели да живеят с тези пари. Трябвало да има солидарност. Тогава един(от бившата ГДР соц. пария Ха, ха) им каза, че в България средната пенсия е 150 Евр. и че хората там все още живеят. Защо не сте солидарни с тях? Бяха като потресени. Та така за помощите...

 54. 54 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#44] от "padrino":

  ГЕНЕРАЛ ДЕ ГОЛ ГО КАЗА , НЕ ДОПУСКАЙТЕ БРИТАНИЯ В ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТРУКТУРИ , ЗАЩОТО Е ЗНАЕЛ КАКВИ СА ПОДЛЕЦИ .

 55. 55 Профил на Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Русия ще ни помогне! Отпивам брутална глътка елитно мате за което!

  No pain, no gain! GHA Discovery програма за лоялност: Платинено Ниво ; Шалом! ; https://i.imgur.com/LaeLkEr.jpg
 56. 56 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 390 Неутрално

  А,бе как става така, че при всички подобни анализи, липсва вълшебната думичка "ЗАЩО"?
  И защо не са солидарни с нас? Защото знаят че тъй наречените помощи потъват!
  Или като вода в пясък; или в джоба на разпределящия помощта!

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 58. 58 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 390 Неутрално

  До коментар [#55] от "Али Ибн Абдул Обстул Бей":


  елитно мате
  —цитат от коментар 55 на Али Ибн Абдул Обстул Бей


  Много си зле, Бей!
  Пак пиша: голям глад те е гонил като малък!

  Поне знаеш ли какво е мате?

 59. 59 Профил на Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#56] от "Tzar Vova Josei-ki":

  Споко! Ние слугите на народа се грижим за такива като теб - да не си гладен и да гласуваш - повече на Нас не ни трябва))

  No pain, no gain! GHA Discovery програма за лоялност: Платинено Ниво ; Шалом! ; https://i.imgur.com/LaeLkEr.jpg
 60. 60 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#44] от "padrino":

  ОТ 1300 ГОДИНИ ПОНЕ 750 ГОДИНИ СМЕ БИЛИ ПОД РОБСТВО ВИЗАНТИЙСКО ОСМАНСКО И РУСКО .ТОВА НЕ Е ЛИ НЕЩАСНА ИСТОРИЯ .СЕГА ЗА ПЪРВИ ПЪТ БЪЛГАРИНА Е СВОБОДЕН ЕВРОПЕЕЦ

 61. 61 Профил на amerikanbastard
  amerikanbastard
  Рейтинг: 678 Неутрално

  Чета постовете и си мисля:
  Боже, колко мъка и простотия има по тоя свят, боже!

  Freedom's just another word for nothin' left to lose
 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 63. 63 Профил на Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#58] от "Tzar Vova Josei-ki":

  Вау! Не знам какво е - в момента го допивам в Тарама(бившия Моабет) в Лозенец))) муахахах))

  No pain, no gain! GHA Discovery програма за лоялност: Платинено Ниво ; Шалом! ; https://i.imgur.com/LaeLkEr.jpg
 64. 64 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7181 Неутрално

  А защо да ни помагат, като ние сами не си помагаме. Държим се безотговорно към собствената си държава и от десет години, сега се сетихме ,че ни управлява и краде една мафия. Ние , след Освобождението , сме се оправили по-бързо и по-добре като държава, отколкото сега. Мафията направо разкости държавата.

 65. 65 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  Добре махнахме ГЕРБ .Кой ще дойде Слави Трифонов , Мая Манолова , Нинова и рускоте резиденти Радев и Йотова която падна на колене пред руския патриарх КГБ
  —цитат от коментар 41 на cgv37662786


  Като махнем герп, ще спрем всякакви напъни пръскане на десетки милиарди за строежа на ядрения гьол край Белене. Продължението на турския паток към Сърбия ще го спрат санкциите на американците от октомври.

  Разлика между комунистите от герп и комунистите бсп са само нощните шкафчета в които отива краденото. Комунистите от герп и бсп се борят за това, кой да спечели любовта на матушката и да плаща по-голям "данък русия". Всички видяха как долно банкянския сенсей се умилкваше около путин на откриването на патока и връткаше срамежливо кранчето. Само дето не му целуна на ръка.

 66. 66 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  НАВСЯКЪДЕ КЪДЕТО ИМА РУСКИ КГБ БОТУШ ДЪРЖАВАТА СЕ Е ПРЕВРЪЩАЛА В КОЧИНА .БЪЛГАРИЯ НЕ Е ИЗКЛЮЧЕНИЕ

 67. 67 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 397 Неутрално

  До коментар [#65] от "gianni":

  //умилкваше около путин на откриването на патока и връткаше срамежливо кранчето. Само дето не му целуна на ръка.//
  ------------------------
  Ти пък, искаше да целуне на инчХуйло инча, ама Путкин не му даде, защото не е загробил достатъчно милиарди!!!

 68. 68 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#64] от "Роси":

  KGB MAFIATA

 69. 69 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 597 Весело

  Ся, прайм революция, сваляме ББойко, Радев и Черепа вземат властта, напускаме ЕС и НАТО.... ставаче част от Евразия и Пуската федерация и....? Отказваме 29 млрд € и чакаме от Путин????? какво?
  —цитат от коментар 40 на chichka


  Кукиш, естествено! Ти какво очакваш?

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 70. 70 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 597 Весело

  ИЗХВЪРЛЯМ БЪЛГАРСКИЯ СИ ЕВРОПЕЙСКИ ПАСПОРТ С КОИТО МОГА ДА ЖИВЕЯ ЗАВИНАГИ В ГЕРМАНИЯ АВСТРИЯ БЕЛГИЯ ХОЛАНДИЯ И ТН И ЩЕ СТАНА ЕВРОАЗИАТЕЦ .
  —цитат от коментар 43 на cgv37662786


  Бъди здрав!

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 71. 71 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 597 Неутрално

  Крайно време е редакторите в "Дневник" да разберат, че вече държава с име "Холандия" няма!
  А за незапознатите форумци официалното име вече е Нидерландия...

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 72. 72 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  Какво е Русия за нас? Преди всичко братска славянска държава. После огромен пазар /би могла да бъде/ за абсолютно всичко което можем да произведем.
  —цитат от коментар 50 на Judjuk


  Абсолютния вносът на русийката дрогарьо, е малко по-голям от този на Полша, изобщо без да става въпрос за другите страни от ЕС. А бе какво може да се изнася за една северно-азиатска кочина със заплати по-ниски от тези в България? Да не говорим, че това е внос, който може да ти бъде спрян oт днес за утре, ако мини-хитлерчо се събуди с дупето нагоре.

 73. 73 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2921 Неутрално

  Русия ще ни помогне! Отпивам брутална глътка елитно мате за което!
  —цитат от коментар 55 на Али Ибн Абдул Обстул Бей


  Русия нито ще ти помогне, нито няма да ти помогне. Ще ти гледа сеира. За тебе тя е дънерът на който си чешеш крастата.

 74. 74 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#44] от "padrino":

  СПОРЕД ТЕБ КАКВО ЗНАЧЕНИЕ ИМА ДАЛИ ДЪРЖАВАТА СЕ КАЗВА ХОЛАНДИЯ ИЛИ НИДЕРЛАНДИЯ .ВАЖНОТО Е МЛАДИТЕ ХОРА ДА ХОДЯТ ДА РАБОТЯТ В ЗАПАДНА ЕВРОПА .ТОВА Е СВОБОДА

 75. 75 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1165 Неутрално

  А българите на кого биха помогнали?
  —цитат от коментар 29 на half truth


  Ние сме бедни,затова помагаме символично,с телеграми изразяваме съчувствие и надежда нещата да се оправят!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТАП!Говоря,пиша и правя това,което искам! 21.11.21 - черна дата за БЪЛГАРИЯ
 76. 76 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#70] от "ТНТ":

  ТОВА Е ИРОНИЯ .ТИ БИ ЛИ СЕ ОТКАЗАЛ ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО СИ ГРАЖДАНСТВО ЗА ДА СТАНЕШ ЕВРОАЗИАТЕЦ .ДО ТАМ СА СТИГНАЛИ ГЛУПАЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ .ПЪЛНО Е С ИДИОТИ

 77. 77 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2120 Неутрално

  "Никоя от северните и западните страни в анкетата не желае да помага при голяма криза на задлъжнялост или безработица. "
  *
  Съвсем логично. Ако кризата е глобална, всяка държава би била в затруднено положение и би трябвало да си решава собствените проблеми. Ако кризата засяга само една държава това вероятно е в резултат на лошо управление и системно прекомерно харчене на пари.
  "Помогнете ни да си запазим стандарта" едва ли среща съчувствие сред другите държави.
  Природните бедствия и епидемиите са нещо съвсем друго и смятам, че в началото на епидемията не се помогна достатъчно на Италия и Испания, които имаха най-много заразени.

 78. 78 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Има още стратегически резерв - ГЕРБ спират да крадат като за световно.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 79. 79 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2120 Весело

  До коментар [#64] от "Роси":

  Защо да е само от десет години? Сещам се за всякакви безобразия и преди това.
  Я да си припомним кога изгря звездата на Бацето и на Шиши и започна възходът на КТБ...

 80. 80 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 950 Весело

  До коментар [#2] от "edin drugii":

  викаш сегашните креатури с чекмеджетата са окей:))

 81. 81 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1165 Неутрално

  Добре махнахме ГЕРБ .Кой ще дойде Слави Трифонов , Мая Манолова , Нинова и рускоте резиденти Радев и Йотова която падна на колене пред руския патриарх КГБ
  —цитат от коментар 41 на cgv37662786


  Майкопродавци!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТАП!Говоря,пиша и правя това,което искам! 21.11.21 - черна дата за БЪЛГАРИЯ
 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3689 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Тоа на снимката ли обезсърчава наште европейски приятели?

 84. 84 Профил на vovka
  vovka
  Рейтинг: 432 Неутрално

  Еврофондовете са развъдник на корупция и от това следва, че хората са против. А ние сме емблематични. Защо никой в тези УЖ научни изследвания не свързва корупцията и отказа от помощ?

 85. 85 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2120 Весело

  До коментар [#65] от "gianni":

  Хайде де! Дедо възроди идеята Белене (кой ли му прошепна тази идея?), а при Станишев пръснаха поне милиард и половина.
  Ако някой си мисли, че с идването на БСП на власт България ще се освободи от властта на мутрите много се лъже. Олигарсите държат здраво всичко в държавата в мъртва хватка, а и се доказа, че БСП е силно зависима от тях.

 86. 86 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2663 Гневно

  До коментар [#8] от "padrino":

  Дайте (и се дава) се отнася за ОЛИГАРХИЯТА( и техните медийни слуги) . Българинът нищо не е ПОЛУЧИЛ , а обратното ВЗЕЛИ са ! За тези години БЪЛГАРИЯ е унищожила доброволно собствено производство (тъпите управляващи и техните слуги) , и е предоставила ПАЗАРИ. Българи са отшили там да работят в СТАТУТ на нещо полу робско. Ако заплатата е по висока в КИТАЙ, там ще работят .. България получава ЕДНИ ПАРИ , и внася други (разликата е 30%). Като се има в предвид, че страната ( тъпите управляващи и техните слуги) усвояват около 60% от помощите, ...то разликата между вноски и получени е РАВНА. Кой получават ......, ама то се ВИЖДА, аман от ПСЕВДО ....,които искат да вменят някаква ВИНА на народа . Те ще се са ЖУРИ, и те ще преценяват дали българският народ се ПОПРАВИ, ай си...р ..

 87. 87 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#86] от "dejmos":

  Българина които живее в Белгия Германия и тн .има равни права с французина испанеца португалеца в тези държави .Живял съм над 10 години в евросъюза .

 88. 88 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#86] от "dejmos":

  Нашите социалистически предприятия продаваха в социалистически държави и някои арабски държави .При разпада на СИФ ,нормално загубихме пазарите .

 89. 89 Профил на amerikanbastard
  amerikanbastard
  Рейтинг: 678 Неутрално

  Кой колко и на кого помага лъсна ачик след като започна короно кризата, която успешно сега се развява като причина за икономическата криза.
  Икономическата криза още преди короно кризата беше вече ЗАПОЧНАЛА!

  Freedom's just another word for nothin' left to lose
 90. 90 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1776 Неутрално

  До коментар [#17] от "ozn1164O727":

  Неграмотността не е порок, лекува се! Ограмоти се как се определя размера на европомощите, какви са критериите, на каква база се изчисляват сумите..... там парите не се дават на гарджето с най-голяма човка!!!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 91. 91 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 390 Любопитно

  До коментар [#71] от "ТНТ":


  Крайно време е редакторите в "Дневник" да разберат, че вече държава с име "Холандия" няма!А за незапознатите форумци официалното име вече е Нидерландия...
  —цитат от коментар 71 на ТНТ


  И???
  То и в Африка, вече няма Горна Волта, но това не означава, че Горна Волта с ракети, няма...

 92. 92 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#86] от "dejmos":

  Българина стана европейски граждани .Свободно могат да живеят и работят до края на живота си в Белгия Нидерландия Германия Австрия и тн .

 93. 93 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1776 Неутрално

  До коментар [#2] от "edin drugii":викаш сегашните креатури с чекмеджетата са окей:))
  —цитат от коментар 80 на Ivan Ivanov


  Ти остави чекмеджетата, ами още пазят фалшивите бюлетини и камионите с двойни дъна за изборите дето идват!!! Даа!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 94. 94 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 891 Неутрално

  Ако не е ЕС никой няма да ни помогне !!!

 95. 95 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#90] от "chichka":

  КАК СИ РУСОФИЛЧЕ , КОФТИ ЛИ ТИ Е ЧЕ В БЪЛГАРИЯ РУСКИ БОТУШ НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СТЪПИ .

 96. 96 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3689 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Протестите явно са правилни.
  Независимо от протестъри.

  Протестите карат цели правителства да работят, и то правилно.

  пп
  ЕС се учи Габрово.
  Спре грантовските разхищения и сега икономисва.

  До коментар [#42] от "Да вярваме на истината":

  Така, че помощта от ЕС не е въпрос за България в момента.

  Протестите постигнаха нещо много важно,
  но протестърите не могат да го оценят.

  А именно накараха Правителството да работи бързо и правилно.
  А това е най-важното.

 97. 97 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1776 Неутрално

  До коментар [#69] от "ТНТ":

  как кукиш бе! Ще имаме танк Армата, СУ-57, ще сме космическа нация, ще стъпим първи на Марс, Ще праднуваме Великата отечествена, всеки ден ще е безсмъртния полк, ще се изправим като нация, ще насметем краварите, ще имаме боярщик!!!! Ехеее!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 98. 98 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4438 Весело

  До коментар [#70] от "ТНТ":.........ДО ТАМ СА СТИГНАЛИ ГЛУПАЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ .ПЪЛНО Е С ИДИОТИ
  —цитат от коментар 76 на cgv37662786


  Тебе никой не те е питал какво мислиш за себе си. Моля да ни спестиш самооценките си.....
  😁😁😁😁😁😁😁😁😁

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 99. 99 Профил на dlh48570945
  dlh48570945
  Рейтинг: 315 Неутрално

  Ако пък не сме в ЕС и на теория бяхме запазили някаква икономика нямаше да имаме нужда да ни се помага. То само заради зелената им сделка би трябвало да се ориентираме да напускаме - съсипаха ни малкото останало производство, съсипаха и селското стопанство сега ще ни оставят съвсем без ток. Търпим заради тях загуби за милиарди, ама що просите? А в сектори дето успеем да им заобиколим схемата да ни изтоват - вземете тоя пакет Мобилност! Найс, а?

 100. 100 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1776 Неутрално

  До коментар [#40] от "chichka":Как си го представяте това напускане?
  —цитат от коментар 47 на дерибеев


  питай РРадев и Нинова!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK