Евродепутати питат Гешев за Барселона, записите на Борисов и натиска над медии

Евродепутати питат Гешев за Барселона, записите на Борисов и натиска над медии

© Цветелина БелутоваРаботите ли по испанското разследване за Барселона, какво правите за записите и снимките с Бойко Борисов и записите, разпространявани от самата прокуратура, както и кога ще опровергаете твърдението си, че сте организатор на заседанието за България в Европеския парламент.


Това са част от въпросите (пълният списък е в прикален файл), които група евродепутати изпратиха до главния прокурор Иван Гешев след закритото заседание от 28 август, посветено на положението в България. Те са адресирани и до заместничката му Красимира Филипова, която участва на срещата на Групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права (DRFMG)*. След това прокуратрата съобщи, че тя била организира по предложение на Гешев, което почти веднага бе опровергано от Брюксел.


Други въпроси за допълнителна информация засягат "изключително тревожната ситуация със свободата на медиите" и господството в тях на олигарси, както и има ли и как е протекъл диалог за бързото внасяне на проект за нова Конституция и свикване на Велико народно събрание.
Във въпросника има отделни части, адресирани до вицепремиера Екатерина Захариева и Десислава Ахладова (и двете участваха на 28 август, но втората тогава беше зам.-министър на правосъдието, а след това оглави министерството), до Комисията за защита от дискриминация (председателят Ана Джумалиева участва на 28 август), както и до българското правителство като цяло.


Ето част от зададените въпроси към Гешев и Филипова:


- разследвани ли са и обвинявани ли са [за корупция] политици и от кои партии са предимно - от управляващите или и от опозиционните


- неотдавна испански медии публикуваха информация за продължаващо разследване, което изглежда свързва премиера Борисов със схема за пране на пари в Барселона; работи ли българската прокуратура по този случай, като се има предвид, че е получила сигнал за него още през 2019 г. и, ако да, на какъв етап е това разследване


- преди няколко месеца в медиите бяха публикувани няколко записа и сред многото други неща в тях глас, приличащ на този на премиера Борисов, заплашва да изгори водещ политик от опозицията, която в момента е наш колега евродепутат; води ли се по този повод някакво разследване или предварителна проверка и, ако да, на какъв етап е


- българските граждани чуха записи и видяха снимки в медиите и не всички от тези записи са анонимни; някои стенограми на разговори и записи бяха официално разпратени от прокуратурата, част от които са по все още разследвани случаи, а част са дори на ниво предварителна проверка - как оценяване подобна практика


- след закритото заседание на DRFMG главният прокурор публикува на официалната страница в интернет информация, че срещата била организирна по негово предложение, а фактически DRFMG взе решението за нея и покани главния прокурор, който изпрати своя заместничка; желаете ли да коригирате тази фалшива информация?


За свободата на медиите


Екатерина Захариева и Десислава Ахладова са питани и за състоянието на медиите в България, като сред въпросите към вицепремиера този е поставен на второ място:


"Върховенството на закона засяга не само борбата с корупцията и въпроси на правораздаването, но и свободата на медиите. Но ситуацията с медийната свобода в България е много тревожна. През април Съветът на Европа публикува годишен доклад, в който за България пише следното:


"Наблюдава се влошаване на работната среда на журналистите заради всяващият раздори характер на обществения дебат, откритата враждебност на политици на изборни постове и системните атаки срещу независими медии чрез административен и правосъден тормоз и физически заплахи. Медийната собстевеност е прикрита и се характеризира с пленяването на медийния пазар от олигарси, използващи медийната си сила за политическо влияние и атаки за охулване на конкуренти и критици. Голяма част от разпространението на вестници е под контрола на един единствен конгломерат, притежаван от политик. Независимите журналисти и издания редовно биват тормозени лично и онлайн."


Бихте ли коментирали заключенията за единствения конгломерат, притежаван от политик? Как това се отразява на медийната свобода и какви действия планира правителството да предприеме във връзка с тази ситуация?"


Въпросът към Захариева и Ахладова е следният:


"Има сериозни притеснения за концентрацията в собствеността на медии, както е отбелязано в Монитора за медиен плурализъм 2020. България е на 111-о място в Индекса за медийна свобода. В допълнение, отделни журналисти съобщават за заплахи и тормоз. Какво ще направи правителството за повече прозрачност за собствеността, развиване на плурализма в притежаването на медии и гарантиране безопасността на журналистите?"


Десислава Ахладова, Екатерина Захариева и Красимира Филипова оправдаха отсъствието на ръководителите си на 28 август с това, че те са в отпуск или оставка.

Десислава Ахладова, Екатерина Захариева и Красимира Филипова оправдаха отсъствието на ръководителите си на 28 август с това, че те са в отпуск или оставка.


За скоростната Конституция


Доста въпроси са зададени за това как се случи скоростното предлагане (само за 4 дни между обявяването от Борисов и представянето на текста) на проект за нова Конституция на България и как е бил подготвен проектът за толкова важен за България документ:


- какъв тип публични консултации проведохте, ако изобщо е имало такива


- правена ли е оценка на въздействието на предложените промени


- какви точно належащи нужди и проблеми опитвате да решите с предложението правораздавателната система да има законодателна инициатива, след като в повечето страни от ЕС тя прилага закона, а не го създава


- в проекта се предлага значително ограничаване правомощията на президента, особено за назначенията в правораздаването, но ролята му в този процес никога не е била обект на каквито и да е препоръки от Механизма за сътрудничество и проверка (CVM) или от Венецианската комисия; какво целите с предложените промени за тази роля


- за разлика от друг път сега правителството не се консултира с Венецианската комисия за най-новите предложения за реформи и в частност тази на Конституцията, ще потърси ли правителството мнението на комисията по този въпрос


- смята ли правителството, че позволява внимателен, прозрачен, включващ и демократичен процес предлагането на голяма конституционна реформа и свикване на Велико Народно събрание само броени месеци преди парламентарни избори.


Последният въпрос изниква още веднъж в частта, адресирана до правителството. В нея изрично се посочват искания на протестиращите вече два месеца с искане за оставки на Брисов и Гешев и критиките им срещу идеята за ВНС и повече правомощия на главния прокурор и се пита: "Какви гаранции може да предостави българското правителство, че ще бъдат уважавани най-високи стандарти за прозрачност и че ще се проведат най-широки обществени консултации?"


Сдържанието на въпросите може да се тълкува и като оценка за това как всъщност е протекла срещата на 28 август и какви отговори са дали Захариева, Ахладова и Филипова, за да се налага изпращането на такъв списък за уточнения.

 • *Въпросникът е съставен от евродепутатите от Групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права (DRFMG) с председател холандката от "Обнови Европа" Софи ин'т Велд. Това е една от структурите на парламентарната Комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) и бе създадена през юни 2018 г. след скандалните убийства на журналистите Дафне Каруана Галиция в Малта и Ян Куцяк в Словакия. През септември 2019 г. новият състав на LIBE поднови и разшири мандата на групата: да следи ситуацията с върховенството на закона и борбата срещу корупцията в ЕС, както и конкретни заплахи за демокрацията, като препоръчва на LIBE конкретни действия - от изслушвания до изработване на детайлни доклади. Новият мандат е до края на 2021 г., когато ще бъде направен преглед на работата ѝ.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (194)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  Натискът става сериозен. Няма как да не си го причини най-после.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 787 Неутрално
 3. 3 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1740 Весело

  Ами нали Гешев е зает с ликвидиране на битовата престъпност , къде го търсят и питат за разни дреболии от по няколко милиона и лични връзки ......Да питат първо онези тричките на снимката .....

 4. 4 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8066 Неутрално

  Ние откога питаме, ама...

 5. 5 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4270 Неутрално

  Кой ги държи тия евродепутати?

  Кой ги курира?

  Отде идва парсата?

  Усещам дългата ръка на американския конгрес, който се държи от Сорос, Черепа и Америка за България.

  Само те имат интерес.

  Да се разследва! ДАНС да ги изобличи, Гешев да ги удари!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 6. 6 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  Ей тия ще съсипят докторанта - няма да може да се подготви.

 7. 7 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  До коментар [#5] от "Norman Granz":

  Путин е !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 8. 8 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4270 Неутрално

  До коментар [#3] от "Николай Бучков":

  “Гешев е зает с ликвидиране на битовата престъпност...”

  ... и с писане на докторска дисертация в Бобовдолския университет.

  Как съчетава толкова отговорни задачи - хем да проверява казана на бай Груди от с. Безгащево, хем да става доктор - ми е трудно да си представя.

  Затова понякога му се губи това-онова.

  Като червената бюлетина на Интерпол за Черепа, например.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 9. 9 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 787 Неутрално

  Кой ги държи тия евродепутати?Кой ги курира?Отде идва парсата?Усещам дългата ръка на американския конгрес, който се държи от Сорос, Черепа и Америка за България.Само те имат интерес.Да се разследва! ДАНС да ги изобличи, Гешев да ги удари!
  —цитат от коментар 5 на Norman Granz


  Не Черепа държи Американския конгрес и АзБ, а обратното.

  Силите които движат атаката над България ползват Черепа за атаката.

  Няма проблем и да напазаруват няколко депутата от европеския парламент за услуги.

 10. 10 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2473 Неутрално

  До коментар [#9] от "WWW":
  Организирайте се и да се махате от НАТО и ЕС. Евразийския ще ти е присърце.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 11. 11 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 646 Неутрално

  Еми той Гешев не знае нищо.. Не го интригувало.. Ко да им каже

 12. 12 Профил на Glock
  Glock
  Рейтинг: 59 Неутрално

  след като ББ накара Барни Ръбъла да спре да пише във фейсбук, той му поиска и оставката , за да не може да присъства на тази среща, т. е. да има официално оправдание, защо не присъства на тази среща, защото неудобните въпроси биха го сломили и тъй като не е от най-умните щеше да издаде схемата на Гешеб и ББ

  “In the Kamigata area, they have a sort of tiered lunchbox they use for a single day when flower viewing. Upon returning, they throw them away, trampling them underfoot. The end is important in all things.” ― Yamamoto Tsunetomo, Hagakure: The Book of the Samurai
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на Hristo Daskalov
  Hristo Daskalov
  Рейтинг: 689 Неутрално

  Отправените въпроси трябва да получат отговор.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 17. 17 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2473 Неутрално

  Още като започнаха протестите писах, че маските (на някои "евроатлантици" от ГЕРБ) ще паднат и петолъчките им рязко ще светнат на челата.
  Това, което не подозирах, че руско мислещи българи ще се (само)разкрият като праведни гербиджии.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 18. 18 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 592 Неутрално

  Кой ги държи тия евродепутати?Кой ги курира?Отде идва парсата?Усещам дългата ръка на американския конгрес, който се държи от Сорос, Черепа и Америка за България.Само те имат интерес.Да се разследва! ДАНС да ги изобличи, Гешев да ги удари!
  —цитат от коментар 5 на Norman Granz


  ааа и еврогейовете.
  къде без тях. само дето гешев
  не разбра как изчезна тефтерчето на златанов
  с ДП станало 10. много сложен казус даге.

 19. 19 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 442 Любопитно

  Абе к'во го занимават Гешев с няк'ви глупости тия анархолиберали? Що не го питат за важните неща? За конфискуваните дърва, салам и безакцизна ракия в село Долно Нанагорнище? Или за акцията в силистренския Биберон?

 20. 20 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4321 Весело

  И кои са евродепутатите , освен другарите Радан, Серго, Елена Й. и онази от Ирландия?!?
  И на най-важния въпрос днес за "Дневник" - спомена ли Урсула България, или не?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 21. 21 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1639 Неутрално

  И какво ще туитне сега или ще се прави, че не са му задали въпроси от Брюксел?

  https://www.dnevnik.bg/comix/278090/

 22. 22 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  Крайно време беше евродепутатите да попитат Гешев защо не се разследва случаят с къщата в Барселона, който не е от вчера, защо не се проверяват записите с Бойко Борисов, а също и записа с кюлчетата злато и пари в шкафчето му, защо не се разследва полицейското насилие срещу журналисти, пък и насилието срещу мирни граждани, участвали и неучаствали в протести и т.н. Очаквам отговора!

 23. 23 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4270 Неутрално

  До коментар [#15] от "Hristo Daskalov":

  “Отправените въпроси трябва да получат отговор.”

  Като истински мъжкари и жентлемени, Гешев и Бате Бойко ще изтупат някоя Шехерезада да се разправя с европейските диверсанти.

  Или някоя дето “знае” английски като Катето Захариева - влдее го, ама не го разбира. 😁😁😁😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 24. 24 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1942 Любопитно

  Кои са питащите? Какви политически възгледи имат?
  Иначе за питането им нека благодарим на г-н Кънев , г-жа Йончева и г-н СтаниШеф , строителите на новата политическа коалиция, която иска да управлява България.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 25. 25 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 956 Неутрално

  Барселонската история е кьорфишек, записите са чиста манипулация, така наречения "натиск" над медии е свързан с проблеми с финансирането - вестници , на загуба, телевизии - на кантар, под натиска на интернет. Естествен процес...
  Като гледам гърчовете на т.нар. електронни медии!

  agent
 26. 26 Профил на samurai11
  samurai11
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Преди 20г. един Президент(който се оказа агент на ДС) изрече фразата"Иване кажи си".Днес Европа и Българският народ,по ирония на Съдбата изрича същата фраза"иване кажи си"(мафията и ДС вън)

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2215 Неутрално

  Евродепутати питат Гешев за Барселона, записите на Борисов и натиска над медии
  ***********************************************

  Е, това вече е наистина сериозен ход!
  Да видим!

  Мараба, С-ДС доносници!
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1120 Весело

  Тесничко взе да става и на тиквата и на каскета! Лошото е, че нещата все повече ще се влошават за тях! И това много добре го знаят! А герберастията нека реве! Дефицитна радост за ушите и очите!

  Имало едно време ссср...
 31. 31 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  Не Черепа държи Американския конгрес и АзБ, а обратното.Силите които движат атаката над България ползват Черепа за атаката.

  Няма проблем и да напазаруват няколко депутата от европеския парламент за услуги.
  —цитат от коментар 9 на WWW


  Ти съвсем изтрещя с таз герберастия, бе другар.
  Преди беше по-нормален...

 32. 32 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1500 Весело

  До коментар [#2] от "WWW":

  Ти да не би да си от прокурорското котило? Или самият Каскет?

 33. 33 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4270 Неутрално

  До коментар [#31] от "Котаракът на Шрьодингер":

  “Преди беше по-нормален...”

  Кога е било това? 🙄

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 34. 34 Профил на jord bond
  jord bond
  Рейтинг: 18 Весело

  Отправените въпроси трябва да получат отговор.
  —цитат от коментар 15 на Hristo Daskalov


  Така е. ЕС има пълното право да пита, за разлика от РФ: https://t.ly/S2AJ

 35. 35 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 895 Неутрално

  Прокуратурата ше си го премести в другия. Браво Бойко, браво Гешев

 36. 36 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1500 Весело

  До коментар [#2] от "WWW":Ти да не би да си от прокурорското котило? Или самият Каскет?
  —цитат от коментар 32 на murry


  Скоро ще имате проблеми. Много. И огромни.

 37. 37 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2458 Неутрално


  Тези, па ...
  Кой ги излъга, че снимките и еврата от шкафчетата са афтентични . Няма такова нещо . Снимките са фалшификат, а гласът е на Ненчо Балабанов ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 38. 38 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2291 Весело

  Авторе, чета текста на статията, изтеглих си файла и не можах да си отговоря на най важния въпрос - кои са тези евродепутати, колко са, какви са?

  Сигурно сте ги скрили защото тук няма свобода на словото?

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 39. 39 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1487 Неутрално

  О, не може сега, Гешев е много зает, само-сезирал се е, че в село Долно Шишево е избягала една кокошка.

 40. 40 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  Ами нали Гешев е зает с ликвидиране на битовата престъпност , къде го търсят и питат за разни дреболии от по няколко милиона и лични връзки ......Да питат първо онези тричките на снимката .....
  —цитат от коментар 3 на Николай Бучков


  Ква ти престъпност. . . изнася ритончета като за последно.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 41. 41 Профил на jord bond
  jord bond
  Рейтинг: 18 Весело

  Крайно време беше евродепутатите да попитат Гешев защо не се разследва случаят с къщата в Барселона, който не е от вчера, защо не се проверяват записите с Бойко Борисов, а също и записа с кюлчетата злато и пари в шкафчето му, защо не се разследва полицейското насилие срещу журналисти, пък и насилието срещу мирни граждани, участвали и неучаствали в протести и т.н. Очаквам отговора!
  —цитат от коментар 22 на Voiko


  А аз, отговорите на немските доктори/учени, по сагата с нахалния пациент!

 42. 42 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2127 Неутрално

  Няма проблем и да напазаруват няколко депутата от европеския парламент за услуги.
  —цитат от коментар 9 на WWW


  Депутатите от Брюксел са другарчета на Станишеф!

  Либерални леваци!

 43. 43 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 562 Неутрално

  БСП и ДПС които ще докарате на власт са света вода ненапита. Вервайте ми. Даже мога да го докажа: През 1991 г. буквално нямаше какво да ядем - магазините бяха напълно празни, а хляб се купуваше с купони! Второто нулиране - 1996-97 година, когато другарите фалираха 8 (осем) банки и в рамките на месец се превърнаха в кредитни милионери. Хиперинфлацията, която предизвикаха, срина пенсиите до 15 долара на месец. През 2007-09 година, заради тези наследствени крадци, България загуби 3 милиарда евро от европейски програми. Лесно можем да си спомним, че последния път когато бяха на власт обраха КТБ и задигнаха 4,5 милиарда лева. Който има глава да мисли, нека мисли!

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 44. 44 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 956 Неутрално

  Вижте кой протестира - хазарта, Мая Галева, задлъжняли ПР-ри, БСП с председател в топла връзка със стоящите зад уж десните, откровено мутренската сила, юмрук или каквото там беше и пРезидента избран под вещото ръководство на КГБ 😊!

  agent
 45. 45 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4270 Неутрално

  До коментар [#37] от "niksan1":

  “Тези, па ...
  Кой ги излъга, че снимките и еврата от шкафчетата са афтентични . Няма такова нещо .”

  Христо Иванов не спря да оръква България.

  Да се удари!

  ДАНС да се задейства!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на Koothrapalli
  Koothrapalli
  Рейтинг: 250 Неутрално

  Затяга се обрача около незнайкофците.

 48. 48 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 639 Неутрално

  Бързият прочит показва, че няма трудни въпроси. На повечето от тях отговорите са много лесни и управляващите ще отговорят с удоволствие. Така ще се разбере тъпотата на някои депутати в ЕП, основно с руски произход и един самопровъзгласил се умнокрасавец.

  Дали въпросът за свободата на медиите ще затрудни управляващите, ммм? То, медийният пазар в БГ и пълна свободия. Щом като жабата Бабикян не е безработен значи всеки може да пише каквото му хрумне.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1500 Неутрално

  До коментар [#24] от "kvasimodo":

  Нека ти обясня, за да не гледаш с пренебрежение: ПИТАЩИТЕ СА ПОСТОЯННА КОМИСИЯ ПРИ СЪВЕТА НА ЕВРОПА! И имат ПРАВОТО да питат. А Тиквата и Каскета имат правото да отговарят. Но Тиквата и Каскета НЯМАТ ПРАВОТО ДА ПРЕМЪЛЧАВАТ!

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  Нещо не става ясно кои са депутатите задали въпроси, защо така анонимно. Моля поправете ме ако бъркам

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 53. 53 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2458 Неутрално

  И кои са евродепутатите , освен другарите Радан, Серго, Елена Й. и онази от Ирландия?!?И на най-важния въпрос днес за "Дневник" - спомена ли Урсула България, или не?!
  —цитат от коментар 20 на hamiltonf
  Урсула спомена за някакъв българин - топмодел, висок 192 см., по-красив и от Леонардо ди Каприо, облечен в супер- яке накичено с емблеми от състезания с яхти и слизащ от черно-жълто « Ламборгини «, последен писък на модата ...
  Дали Урсула не е имала предвид тебе, ако е прочела същото написано по- горе, но от твоята ръка ?
  Ти си нашата гордост, докато каскета е само нашата радост !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 54. 54 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  Абе вие не разбрахте ли че е Ненчо Балабанов... Ииих как го карат да си го причинява начиии

 55. 55 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  До коментар [#7] от "КМЕТ В СЯНКА":


  Какъв Путин пък ти. Все едно не си чувал за Ненчо Балабанов...

 56. 56 Профил на xyi25666099
  xyi25666099
  Рейтинг: 86 Неутрално

  Нека питат.
  В момента в който Гешев настъпи криминалния контингент Радев завика мутрите на улицата.

  И Мутрите се появиха

  "Дневник" следи в реално време събитията около сблъсъците между институциите и протестите срещу правителството и главния прокурор, които навлизат в 266-cтия си ден
 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 60. 60 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2458 Неутрално

  Преди 20г. един Президент(който се оказа агент на ДС) изрече фразата"Иване кажи си".Днес Европа и Българският народ,по ирония на Съдбата изрича същата фраза"иване кажи си"(мафията и ДС вън)
  —цитат от коментар 26 на samurai11  Кога се е « оказало «, че Петър Стоянов бил агент на ДС ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 61. 61 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  ,,- след закритото заседание на DRFMG главният прокурор публикува на официалната страница в интернет информация, че срещата била организирна по негово предложение, а фактически DRFMG взе решението за нея и покани главния прокурор, който изпрати своя заместничка; желаете ли да коригирате тази фалшива информация?”


  Ужас! Срам! Някои личности наистина правят така щото да ме е срам да се нарека българче😒

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  баси и анонимката, тЕя нямат ли малко доблест да се покажат. Много подмолно, тайно, скрито-покрито, нелегално, партизанско

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 64. 64 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 639 Неутрално

  Дали въпросът за борбата с корупцията ще е сложен за ГП?

  Достатъчно е ГП да изброи стартираните разследвания, включително от времето на Цацаров. В списъка има политици и множество олигарси, свързани с тях.

  Имало ли е такива разследвания по-рано? Естествено, че НЕ!

  Кого защитават протестерите в БГ? Дали протестерите и обвинените не са от една и съща страна? Срещу кого се борят, срещу ГП ли?

  Това е разликата между протестите в Румъния и протестиращите в БГ. Протестиращите в Румъния защитаваха ГП Кьовеши в борбата му с олигарсите, а тук олигарсите и протестерите са от една страна.

 65. 65 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4595 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Логично.
  Десетилетия инвестирали в Божков хазарти, валюта, артфакти, евра...
  Хай лайкли, очакват дивиденти сега.

  Черевен картон от интерпол очаква простолюдието.

  Босът оперира свободно с активите.
  Е, не съвсем.
  Инвеститори натискат и искат т.нар. return on investment.

  Но, крупни real estate активи "Божков" седят в най-престижна местност.
  Търговска палата "Нове холдинг" на авеню Московска.

  Авенюто почва в от Величествен партиен дом.
  Свършва при Величествен нове хотел Hyatt.

  Хаят значит жизнь, лайф лучший, на арабски.
  Очевидна връзка с Дубай

  До коментар [#9] от "WWW":

  Силите които движат атаката над България
  ползват Черепа за атаката.

 66. 66 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4270 Неутрално

  До коментар [#54] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  “Абе вие не разбрахте ли че е Ненчо Балабанов...”

  Да бе, как можах да забравя!

  И детето е негово, за това не дава ДНК тоя мискинин.

  А пачките са фотошоп, разбрахме.

  И пищовчето и гумено, пръска водичка.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 67. 67 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1120 Весело

  баси и анонимката, тЕя нямат ли малко доблест да се покажат. Много подмолно, тайно, скрито-покрито, нелегално, партизанско
  —цитат от коментар 63 на kaiser


  Нали герберунгел, досущ като джипко бибитко!

  Имало едно време ссср...
 68. 68 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2083 Весело

  До коментар [#66] от "Norman Granz":


  И снимките как спи напреко са фалшиви бе.... какви евра какви пет лева?...

 69. 69 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1942 Весело

  До коментар [#50] от "murry":

  От кои партии са?

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 70. 70 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4270 Неутрално

  До коментар [#61] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Обърни внимание как троловете ОТКАЗВАТ ИЗОБЩО да конентират самите въпроси!

  Вместо това: “Абе кви са тия бе?!” “Мани ги бе, либерасти и левундери някакви...”

  А въпросите са АБСОЛЮТНО РЕЗОННИ, само че Бойко се е скрил при зайците в зайчарника, а Гешев пише докторат...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 71. 71 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  До коментар [#70] от "Norman Granz":

  😂 ми невинаги е лесно да коментираш очевАдното...

 72. 72 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 639 Неутрално

  Дали въпросът за прането на пари в Барселона (къщата в Барселона) е труден?

  Някои другари трудно приемат отговори, които не йм изнасят, макар да са повторени и потретени.

  Дали съставителите на списъка с въпроси (считай Елена, Радан и други червени) са подготвили същите въпроси до Испанската прокуратура, или това ще е резил?

 73. 73 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1942 Весело

  До коментар [#58] от "witch_doctor":

  Вие пък, като много умни ще докарате на власт партията на хидроинженера. Всички социологически проучвания показват, че без ДПС няма как да има мнозинство.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 74. 74 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4182 Любопитно

  Ами сега........................?Пак "изплува на повърхността помията " на властта у нас!!!

 75. 75 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  Нали герберунгел, досущ като джипко бибитко!
  —цитат от коментар 67 на citoplast


  ако аз съм герберунгел, ти какъв ще си?

  както и да е, нещо съществено по въпросите за анонимността на запиващите?
  Не те притеснява това?

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2083 Весело

  До коментар [#73] от "kvasimodo":

  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  Недей разправя вицове че ме изкриви от смях

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1380 Любопитно

  Герберасти, нали не си мислите, че всичко ще продължава по тоя начин както за тиквата, каскета, шиши, хидро, и за вас самите?! Ако го мислите сте в голяма грешка! Защото не, че сте прости! Защото сте извънредно прости!
  —цитат от коментар 58 на witch_doctor


  Сигурно не си забелязал днес, @witch_doctor, че тези „извънредно прости“ герберасти, както си благоволил да ги наречеш, пласираха държавни ценни книжа за 2.5 милиарда евро, при постъпили заявки за близо 7 милиарда. Интересът от много световни инвеститори е бил огромен! Постигнатите лихви за 10-годишните ценни книжа са 0.38%, а за 30-годишните – 1.47%! Тези лихви са много по-добри от лихвите на държавните ценни книжа на други държави с дори по-добър кредитен рейтинг от България, което се дължи на 2-то място на България в ЕС по ниско съотношение държавен дълг/БВП, след Естония.

  Световните инвеститори гласуваха с парите си за „извънредно простите герберасти“, а с какво разни евродепутати като ирландската Елена Йончева си продухват носовете, дуднейки някакви въпроси, на тях не им пука! Ти се готви за „Великото септемврийско въстание“, трета цедка на 22.09 и не си затормозявай мисловни процес с неща, които са извън обсега на способностите ти за разбиране и осмисляне! Сега зацепи ли или искаш още информация? Гледай „въстанието“ да успее, ама агенция ЕЖК ни информира, че дубайският бедуин от велинградски произход нещо спрял дирхамите за площадните хепънинги! А и дори книжки за оцветяване не е изпращал скоро! Как мислиш, дали наистина сме „в голяма грешка“, а? Нещо да питаш?

 80. 80 Профил на Ivan Stoyanov
  Ivan Stoyanov
  Рейтинг: 121 Неутрално

  Гешев е позор - оставка и затвор!

 81. 81 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1120 Весело

  [quote#75:"kaiser"][/quote]

  ....Не те притеснява това?...

  Не ме притеснява абсолютно нищо! Вие му мислете! Ами не можете!

  Имало едно време ссср...
 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 83. 83 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  До коментар [#79] от "Santos":

  То хубаво ама я виж колко липсват...?

 84. 84 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1380 Неутрално

  До коментар [#83] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Ми ти кажи колко липсват, аз не знам!

 85. 85 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  До коментар [#84] от "Santos":


  Как така знаеш колко са дошли а не знаеш колко са отишли.
  Значи ти куца математиката

 86. 86 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 639 Неутрално

  Дали по въпрос 20 прокуратурата ще се затрудни да обясни защо е публикувала материали по разследвания?

  Прокуратурата с удоволствие ще потвърди тезата си, че Божков е един от организаторите на протеста, че в президентството има продажни душици, дори може да се върне на случая НАП и управителя на фирмата (човек на ДБ), който щеше да сваля правителството.

  Виждам, че някои от коментаторите просто си пишат, без да четат - он типичный писатель, а не читатель.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 88. 88 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1401 Неутрално

  Дневник, напишете имената на тия евродепутати. Неудобно ли ви е да цитирате такива като Елена Йончева???

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 89. 89 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 308 Весело

  Е са Вожда ще строй партията зад гърба си и ще даде емоционална пресконференция от Брюксели след това ще целуне Урсула по главата.

 90. 90 Профил на oeg vokar
  oeg vokar
  Рейтинг: 359 Неутрално

  Докато медиите са в бивши ченгета и ДС агенти ще сме в тази класация. 90-те ченгетата си разпределиха медии и пари, Бойко няма кой знае какво да направи 20 години по-късно. И за да не остане място за съмнение имам в предвид Пеевски, часто от ДПС, Прокопиев част от СДС,Дай България.....и някъде там е Гергов.

 91. 91 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6013 Неутрално

  А за къщата на Женевското езеро кога ще питат или това е забранена тема за ПЕС-а.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на Manol Nedyalkov
  Manol Nedyalkov
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#2] от "WWW":

  Ще имаме, и то всички в България.

 94. 94 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 639 Неутрално

  Забравили са да питат за гръцкия остров собственост на Борисов.

  Защо не са включили въпроса за "схемата" в Хасково или за оградата?

  Скоро в ЕП никой няма да вярва на ЕЙ и РК.

 95. 95 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 2157 Неутрално

  До коментар [#79] от "Santos":

  ОбъркАл си се пич. Инврститорите гласуваха доверие на българската икономика, а не на правителството. Как се отнадя то към икономиката може да питаш в Монбат...

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  Ало, евродепутатите!
  Ние чакаме отговори, не въпроси.
  -Виновен ли сте?
  -Не!
  -Ми добре.
  Аз като давам пари искам нещо насреща.
  Дали ПКП или премиер зависи от сумата.

 98. 98 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4335 Весело

  Герберастията в лицето на нейните бухалки пак ще се поти да лъже и да се прави, че не знае за какво става на въпрос.....Защо евродепутатите не питат Христо Иванов за връзките си с Маджо, а все около ОПГ - то затягат примката ? Сетих се ! Защото са умнокрасавци ! А може и соросоиди ! Тия не разбраха ли, че " усещането за корупция е субективно ".......

 99. 99 Профил на bacillus
  bacillus
  Рейтинг: 16 Неутрално

  Каскета не може да си върже обувките сам, те тръгнали некви сериозни въпроси да го питат. Оставете човека на мира, нека се прави на шериф из селата.

 100. 100 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4335 Весело

  До коментар [#85] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  " Как така знаеш колко са дошли а не знаеш колко са отишли.
  Значи ти куца математиката"

  Не математиката, а съвсем други неща му куцат на него, както и цялото ОПГ във властта !

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK