ЕС призна провал във връщането на незаконни мигранти

ЕС призна провал във връщането на незаконни мигранти

© Lukasz Kobus, EC - Audiovisual ServiceЕвропейската комисия призна, че ЕС се проваля във връщането на мигрантите, които нямат право да останат в Европа.


"Да, това е провал и причина за него е нуждата страните по произход да се ангажират повече с реадмисията, да приемат връщанията и да се включват в реинтеграцията на своите граждани", заяви вицепрезидентът на Комисията за утвърждаването на европейския начин на живот Маргаритис Схинас.


Той добави, че вътрешни проблеми в организирането на връщанията и необходимостта повече от тях да стават доброволно допринасят за слабите резултати на ЕС.
Един от трима незаконни мигранти, който е получил заповед за връщане, напуска ЕС. През 2019 г. от половин милион заповеди за напускане са изпълнени само 142 000.


Европейската комисия публикува във вторник стратегия за увеличаване на доброволното връщане и реинтеграцията, която трябва да поправи нещата, като подобри процедурите за даване на убежище и програмите за подпомагането на мигранти, които желаят доброволно да напуснат ЕС.

  • По данни на Европейския парламент връщането на един мигрант у дома му струва на ЕС средно 3414 евро, докато доброволното е само 560 евро. Освен това хората, които се връщат доброволно, е по-вероятно да си останат у дома, ако бъдат подпомогнати да си намерят работа.

"Европа ще остане място за убежище на тези, които бягат от диктатури и войни, но тези, които нямат право да останат, трябва да бъдат връщани", заяви Схинас.


ЕС призна провал във връщането на незаконни мигранти

© Lukasz Kobus, EC - Audiovisual Service


Стратегията предвижда европейската гранична агенция да получи повече правомощия да организира полети за връщане на мигрантите от страните членки, а Европейската комисия да търси нови споразумения с държавите, от които най-много мигранти поемат към Европа.


Засега само един от трима върнати мигранти го прави доброволно, каза еврокомисарят за вътрешните работи Илва Йохансон. В нея се посочват практически мерки за консолидиране на правната и оперативната рамка за доброволните връщания от Европа и от транзитните държави, повишаване на качеството на програмите за връщане и реинтеграция, изграждане на по-ефективна връзка с инициативите за развитие и укрепване на сътрудничеството с партньорските държави, включително предложения за облекчаване на визовата политика, добави тя.


ЕС призна провал във връщането на незаконни мигранти

© Lukasz Kobus, EC - Audiovisual Service


Европейската комисия се надява новите предложения за увеличаване на връщанията да помогнат за отблокирането на проекта на Пакт за миграцията и убежището, който стои от септември в съвета, като част от държавите членки, основно от Централна Европа, отказват дори да преговарят по него.

Коментари (37)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 937 Неутрално

  Ние това си го знаехме още като почнаха простотиите.
  Затова и не приемахме мигранти.

 2. 2 Профил на Александр Г. Дугин (№55)
  Александр Г. Дугин (№55)
  Рейтинг: 436 Весело

  Ни мой да бъде...

  Кончита (с) Вурст - Президент на Европейския съюз. ;)
 3. 3 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 976 Неутрално

  То е цяло чудо, ако наистина една трета се връщат доброволно...

 4. 5 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 903 Любопитно

  Политика след политика ПРОВАЛ след провал
  после защо евро скептицизма се надига и увеличава :/

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 5. 6 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4680 Любопитно

  Изобщо не може да има изненадани. Меркел ги докара в Европа без да пита дали някой ги иска и след това се оказаха проблем за всички държави не само Германия. Раздават им помощи на килограм и после се чудят, че нямало да се връщат по родните места.
  Поредният "успех" на ЕС.
  Всички такива "успехи" скоро ще започват да се връщат на данъкоплатците в ЕС. Това е само началото. Да изчакаме да видим "Плана за възстановяване" как ще се задейства. Очаквам и него да го обявят за провал в следващите години.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 6. 7 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 937 Неутрално

  Има начин:
  1. спиране на всякаква финансова помощ за мигранти
  2. въвеждане на задължителна наборна служба в чистотата, строителни и ремонтни дейности обвързана с получаване на купони за храна и дрехи
  3. въвеждане на институт за отнемане на гражданство на мигранти и техните наследници при извършване на тежко престъпление

 7. 8 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 937 Неутрално

  То е цяло чудо, ако наистина една трета се връщат доброволно...
  —цитат от коментар 3 на Lazarus


  Не си разбрал. 1/3 от всички ВЪРНАТИ са се навили доброволно. Не 1/3 от всички като обща бройка мигранти влезли в дадена държава.
  Тоест примерно тази година идват 1000. От тях се връщат 10. От тези десет 3-ма са се навили да го направят доброволно.

 8. 9 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1550 Весело

  Второ действие от необолшевишкия театър на абсурдите.
  Първото беше, когато убеждаваха овчите европейци, че помагат на избягали от война клети бежанци, а третото ще бъде, когато започнат да убеждават същата овча публика, че няма лошо ако ти резнат зелката, защото не си приел исляма 😂😂

  И това всичко на фона на някакъв "паметник" на бежанеца в центъра на София от някакъв платен гьотферен от института Гьоте 😂😂

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 9. 10 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 987 Неутрално

  Естествено, че мигрантите ще оказват съпротива и по всякакъв начин ще се опитват да предотвратят напускането на ЕС, затова връщането им не трябва да се оставя на доброволни начела. Няма да е успешно уговарянето на родните им страни да ги приемат обратно и да се погрижат за тяхното интегриране. Срещу това те ще поискат финансова помощ от ЕС.

 10. 11 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 618 Неутрално

  Каквото и да се говори, поне европейските политици не лъжат "мазно" като банкянският ни "чекмеджеец". Това е разликата между Европа и Мутроландия. Дано повечето българи го разберат, ма едва ли.

 11. 12 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 903 Любопитно

  Има начин: 1. спиране на всякаква финансова помощ за мигранти2. въвеждане на задължителна наборна служба в чистотата, строителни и ремонтни дейности обвързана с получаване на купони за храна и дрехи 3. въвеждане на институт за отнемане на гражданство на мигранти и техните наследници при извършване на тежко престъпление
  —цитат от коментар 7 на johnniewalker


  напиши го в някой западен сайт и ще дойдат ония с качулките и ще те щипнат за насяване на омраза,дискриминация,расизъм и "национал социализъм"и ще гледаш през решетките остатъка от живота ;/
  тъжно но факт
  гледай да не намесиш и някой Жендър че тогава и два живота няма да ти стигнат :/

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 12. 13 Профил на Stargate
  Stargate
  Рейтинг: 1735 Неутрално

  Едно добро начало ще е, да се арестува веднага немската бабичка, която ги покани в Европа и да бъде съдена за национално предателство. :-) Могат да се направят много, много неща по въпросът, но еврокалинките нямат желание. Те са се наточили да усвоят трилиони от "зелената" идиотия и не им дреме за европейските граждани ни най-малко.

 13. 14 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4680 Любопитно

  Каквото и да се говори, поне европейските политици не лъжат "мазно" като банкянският ни "чекмеджеец". Това е разликата между Европа и Мутроландия. Дано повечето българи го разберат, ма едва ли.
  —цитат от коментар 11 на zegi


  Кои политици не лъжат????? Затова примерно всички дружно тръгнаха срежу Орбан защото им каза да си ги пазят бежанците. Той не е канил никой и никога не се е съгласявал за това. Същото е и при другите. Италианците поеха всички от Африка и когато поискаха помощ от ЕС те се направиха на ни чул, ни видял.
  В Брюксел са се събрали най-отявлените лъжци в Европа

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 14. 15 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2854 Неутрално

  Аз да попитам тая комисия в нещо да е успяла :)

  Проваля се с мигрантите, проваля се с ваксините.

  Явно в днешно време е достатъчно да повтаряш "Върховенство на закона, мигранти, залени сделки, ЛГТБ" и нямаш никакви проблеми с провалите. :)

 15. 16 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2881 Неутрално

  "Да, това е провал и причина за него е нуждата страните по произход да се ангажират повече с реадмисията, да приемат връщанията и да се включват в реинтеграцията на своите граждани
  *
  Ей затова ще продължават да идват все повече и повече от тях след като няма голяма вероятност да ги върнат.
  Европа трябва да наложи икономически санкции на държавите, отказващи да приемат гражданите си обратно.

 16. 17 Профил на Ivan Rachev
  Ivan Rachev
  Рейтинг: 308 Неутрално

  двулични бивши комунистически изчадия: С какво родителите ни редящи се по седмици за виза за Франция,са нещо по недостойно от един пещерняк правещ газови бомби и спящ с кози.? С какво ще обогати Европа той повече от нашите работливи изстрадали родители например Значи сме били третирани по зле и от нелегални бежанци преди? Кой бежанец е легален и кой не като не идват от съседни балкански държави? Аааа.?

 17. 18 Профил на Ivan Rachev
  Ivan Rachev
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Малко им е докато не се развее мароканското знаме над Версай и Айфеловата кула , ще редите мечета и свещи през вечер

 18. 19 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2575 Неутрално

  Все едно руснаците са тръгнали да се върщат. Тия няма как да са по-порсти от тях.

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 19. 20 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 5495 Неутрално

  Те признават "провал", но на ЕС много им се иска да оставят в Западна Европа колкото се може емигранти, Германия има нужда от евтина работна ръка!

 20. 21 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2886 Неутрално

  До коментар [#12] от "MititU":

  "Напиши го в някой западен сайт и ще дойдат ония с качулките и ще те щипнат за насяване на омраза,дискриминация,расизъм и "национал социализъм"и ще гледаш през решетките остатъка от живота ;/
  тъжно но факт
  гледай да не намесиш и някой Жендър че тогава и два живота няма да ти стигнат "
  =============
  Да не допускаме и тук да става така!!!

  Еретик
 21. 22 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2886 Неутрално

  До коментар [#20] от "Дария Колев":

  "Те признават "провал", но на ЕС много им се иска да оставят в Западна Европа колкото се може емигранти, Германия има нужда от евтина работна ръка!"
  =============
  Ама те не работят.........

  Еретик
 22. 23 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1723 Неутрално

  По тошово време имаше един лаф:
  "Не се притеснявай. После ще го отчетем като грешка и нещата приключват".

 23. 24 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1565 Неутрално

  ЕС трябва да признае провал в цялостната си политика по отношение на мигрантите!
  А Меркел трябва да се извини публично, че ги покани.

 24. 25 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1565 Неутрално

  Има начин: 1. спиране на всякаква финансова помощ за мигранти2. въвеждане на задължителна наборна служба в чистотата, строителни и ремонтни дейности обвързана с получаване на купони за храна и дрехи 3. въвеждане на институт за отнемане на гражданство на мигранти и техните наследници при извършване на тежко престъпление
  —цитат от коментар 7 на johnniewalker


  Второто го имахме работещо за около 80 години. Наричаше се Строителни (Трудови) войски.

 25. 26 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 1711 Неутрално

  То е цяло чудо, ако наистина една трета се връщат доброволно...
  —цитат от коментар 3 на Lazarus


  До това води либерастията .... те ги чакали доброволно да се върнели .... майко мила, ако не беше трагично за бъдещето на Европа, щях да се смея на глас. Буквално им се молят .... и онези, като не искат, и те не ги връщат .... и става после Ница ...

 26. 27 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2886 Неутрално

  Скоро ще се молят на Динко да открие училище за Динковци.

  Еретик
 27. 28 Профил на oziris
  oziris
  Рейтинг: 1512 Неутрално

  Решението е използване на наличния персонал на имиграционните служби, и транспортните услуги на армиите от страни членки, т.е. Военни транспортни кораби и самолети до страните по произход. Ако страните по произход откажат приемане - нула помощи от ЕС и нула имигранти от какъвто и да е вид оттам, докато не се съгласят. Иска се някой дето е говов да действа и не се вълнува от либералната догма.

 28. 29 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5165 Неутрално

  До коментар [#5] от "MititU":

  ++++++++++++++++++++++

 29. 30 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3537 Весело

  "Да , това е провал и причина за него е нуждата страните по произход да се ангажират повече с реадмисията, да приемат връщанията и да се включват в реинтеграцията на своите граждани", заяви вицепрезидентът на Комисията за утвърждаването на европейския начин на живот Маргаритис Схинас"

  Не, причината е една единствена : разчитате на Турция да ви върши работата, а вие нищо не предприемате по външните си граници, нищо ! Това е все едно да дадеш трезора си да го пази уличния бандит ! А че сте се провалили е ясно от години, просто сега го " изповядвате" от немай къде !

 30. 31 Профил на Светозар Христов
  Светозар Христов
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Нали се сещате, че е пълна глупост, да чакат мигрантите да поискат да се върнат доброволно ? Все едно да чакаш някой престъпник, да дойде доброволно в затвора.

 31. 32 Профил на libretto
  libretto
  Рейтинг: 586 Весело

  "стратегия за увеличаване на доброволното връщане и реинтеграцията"

  Далеч по-реалистично звучи примерно "стратегия за прозводство на дървено желязо"

 32. 33 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2421 Неутрално

  Тези двамата, като ги гледам, освен да отчитат провали и да броят неуспехи, за друго не ги бива. Точно подобна некадърност и липса на топки, за решаване на наболели проблеми, бяха причина референдумът за Брекзит да успее.

 33. 34 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  Искали, ама нямали желание. Меркел ще поживее още десетина - петнайсет години, няма да види най-лошото. Но по-младите от нея ще остаряват в страх и непонятност от случващото се около тях.

 34. 35 Профил на Камен
  Камен
  Рейтинг: 952 Неутрално

  "връщането на един мигрант у дома му струва на ЕС средно 3414 евро, докато доброволното е само 560 евро."
  Де море сопа... Как Уиз Еър вози на 3000 километра за 100 евро? Да наемат няколко чартъра, и няколко човека охрана, и по повече от няколкостотин евро на глава не трябва да излезе. Но трябва да има политическа воля - а тя явно липсва.

 35. 36 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1695 Неутрално

  "Един от трима незаконни мигранти, който е получил заповед за връщане, напуска ЕС. "
  ...
  "Засега само един от трима върнати мигранти го прави доброволно, "

  Т.е. заповеите за връщане имат вероятно пожелателен характер?
  И какво правим при тези темпове на връщане. Превръщаме Европа в Джамахирия по техен образец.
  А туземното европейско население - кой ли се интересува от него.
  Важното е да се следва предначертаната линия от Троцкистите.

  Panta rhei....
 36. 37 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1695 Неутрално

  До коментар [#15] от "realguru":

  То за смяната на лятното часово време не може да се вземе решение ти...
  Виж за Истанбулската Конвенция напъните за посевместно налагане не спират.
  Толкова са жалки.

  Panta rhei....
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK