Замърсяване, неплащане на данъци, екооценки: Брюксел отвори 5 наказателни процедури срещу България

Замърсяване, неплащане на данъци, екооценки: Брюксел отвори 5 наказателни процедури срещу България

© Associated PressЕвропейската комисия откри в сряда пет наказателни процедури срещу България заради неспазване и неприлагане на европейското законодателство в областта на екологията, борбата с тероризма и неплащането на данъци.


Най-много нарушения този месец са установени в екологичното законодателство, като наказателните процедури се придвижват напред по две нарушения, установени преди години и по които Еврокомисията дава последно предупреждение преди предявяване на иск пред Съда на ЕС. Третата наказателна процедура е нова и е свързана с опазването на биоразнообразието.


Замърсяване, биоразнообразие и ОВОС


Две от тях са започнати през 2019 г., но досега България не е предприела стъпки да адаптира националното си законодателство към европейските стандарти за замърсяването от промишлени дейности и за оценките на въздействието върху околната среда при изграждането на частни и публични проекти.
Става дума за транспониране на Директивата относно емисиите от промишлеността, в която определят правила за дейностите, които включват предотвратяването или намаляването на емисиите във въздуха, водите и земята и предотвратяването на генерирането на отпадъци. България не е включила в националното си законодателство изискването да се прави повторна оценка на изключенията, когато са определени по-малко строги ограничения на емисиите, всеки път, когато се преразглежда разрешително. Не са предвидени и инспекции за разследване на сериозни екологични жалби, аварии и инциденти.


Другата неправилно "преведена" в българското законодателство е Директивата относно оценката на въздействието върху околната среда (ОВОС) на някои публични и частни проекти върху околната среда. По нея комисията изпраща последно предупреждение преди сезиране на Съда на Европейския съюз.


От 2019 г., когато за първи път ѝ е обърнато внимание, че се отклонява от европейските правила, България все още отказва да публикува някои елементи от направените ОВОС, което е изискване на директивата. Не се гарантира и изискването инвеститорите да включват резултатите от други съществуващи оценки в своя доклад за ОВОС.


Третата наказателна процедура е нова и се отнася до прилагането на европейския регламент за предотвратяването и управлението на въвеждането и разпространението на инвазивни чужди видове. Тук България е в компанията на още 17 държави, които не изпълняват в пълнота европейските разпоредби. Специално за България не е създадена система за наблюдение на чужди видове, които са привнесени в местните еко системи и няма планове, как ще се справи с проблема.


Криминализиране на терористична дейност


Европейската комисия поиска България да добави към наказателния си кодекс разпоредби за даване на дефиниция на терористични престъпления, както и за правата на жертвите на тероризъм. Това е трябвало да стане до септември 2018 г. по силата европейска директива за борбата с тероризма.


В нея е предвидено в националното законодателство на страните членки да бъдат добавени разпоредби, които криминализират и санкционират престъпления, свързани с тероризма, като пътувания в чужбина с цел извършване на терористично престъпление, връщане в ЕС или пътуване на неговата територия с цел извършване на такива дейности, обучение за терористични цели и финансиране на тероризма. Освен това в правилата на ЕС се предвиждат специални разпоредби за жертвите на тероризма, за да се гарантира, че те имат достъп до надеждна информация, както и до професионални и специализирани служби за подкрепа, непосредствено след атентат и докато това е необходимо.


Неплащане на данъци


Брюксел настоява да се отмени и неправомерното освобождаване от данъчно облагане на дъщерни дружества на чужди компании, което не е разрешено по евродирективата за установяване на правила срещу практиките за избягване на данъци, която е в сила от 2016 г.


Според европейският стандарт печалбите се облагат, както на дружествата майка, така и на дъщерните дружества, които изцяло или частично са освободени от корпоративен данък. Проверката на Брюксел показва, че в България, е включено неправомерно освобождаване от данъчно облагане на дъщерни дружества (известни също като контролирани чуждестранни дружества), които подлежат на "алтернативни форми на данъчно облагане".


Такова освобождаване не е разрешено съгласно директивата срещу избягването на данъци, се казва в решението на Еврокомисията.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (63)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ХЪ ХЪ ХЪ
  ХЪ ХЪ ХЪ
  Рейтинг: 478 Весело

  ОВОЗ - оценка на въздействието на околната [З]реда...,

 2. 2 Профил на fantomas
  fantomas
  Рейтинг: 704 Неутрално

  Работа, работа, работа и 5 наказателни процедури. По-добре щеше да ни е без толкова трудолюбие.

 3. 3 Профил на ShekSpirt
  ShekSpirt
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Надявам се скоро да има и наказани, щото иначе само си чешем езиците тук, а нищо не се променя...

  Понякога и аз се чудя защо съм още тук..
 4. 4 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3117 Весело
 5. 5 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2922 Неутрално

  До коментар [#2] от "fantomas":

  "Работа, работа, работа и 5 наказателни процедури."

  Важното е, че мониторингов доклад нема.

  Което, според един особено усърден трол, който се пенявеше снощи тук, било знак, че правителството се справя блестящо.

  А не че мониторинговият доклад е отложен, за да отчете и санкците по закона Магнитски - най-тежките, налагани на европейска държава до момента.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 6. 6 Профил на Deinio
  Deinio
  Рейтинг: 435 Неутрално

  И защо сега ги отварят? Къде спаха досега? Вебер дали захлебва от българската корупция? А другите вчевробюрократи-тарикати?

 7. 7 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3117 Весело

  Прочее ... ОвоЗът не е печатна грешка явно.

  Освен в заглавието се мъдри обилно и в текста!

 8. 8 Профил на fantomas
  fantomas
  Рейтинг: 704 Неутрално

  До коментар [#5] от "Norman Granz":

  Очаквам нападки как сме се 'радвали' на 'антибългарски' санкции.

 9. 9 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 273 Весело

  г-жо Димитрова, стига с този ОВОЗ , че олеква статията.
  ако първата процедура е доста плашеща, то бездействието по нея има своего рода запазване на вътрешния интерес, то втората е козметична, но много наболяла в обшеството като тема. Третата за рапаните го знаем още от малки. Туй за терористите , триото не ръка, агъз требе да целува на Тиквичката. Петата също засяга национания интерес, но ще ми е интересно да видя развитието

 10. 10 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3117 Весело

  И защо сега ги отварят? Къде спаха досега? Вебер дали захлебва от българската корупция? А другите вчевробюрократи-тарикати?
  —цитат от коментар 6 на Deinio


  Вебер е калинка, която е дълбоко благодарна на Баце, че и удари едно рамо, за да получи тлъст синекурен пост.

  И после пишат разни, че ЕС се бил "счупил"?
  Е, при толкоз калинки по клоните - и дъб не би издържал!

 11. 11 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 1945 Неутрално

  Цитат:
  Брюксел отвори наказателни процедури срещу България ... неплащане на данъци

  -----
  Ужаст!
  Пак ние сме най-гадните данъкоплатци...

  ----
  Какви данъкоплатци имат хората...

  From Elon Musk To Jeff Bezos, 25 American Richest Billionaires Paid Almost 'Nothing' In Taxes: Report

  Reportedly, 25 of the world's richest Americans, including Jeff Bezos and Elon Musk, paid very little, and sometimes nothing, in income taxes for almost four years between 2014 and 2018.

  https://www.msn.com/en-in/news/other/from-elon-musk-to-jeff-bezos-25-american-richest-billionaires-paid-almost-nothing-in-taxes-report/ar-AAKRxiu?ocid=uxbndlbing

 12. 12 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2922 Неутрално

  До коментар [#8] от "fantomas":

  "Очаквам нападки как сме се 'радвали' на 'антибългарски' санкции."

  Това би било вярно, ако Борисов и хунтата му бяха = България.

  Слава Богу, вече са само бивши величия и потенциални клиенти на правосъдието.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 13. 13 Профил на koliok5
  koliok5
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#8] от "fantomas":

  щяхме да се радваме, ако имаше възможност за реверсивни искове - т.е. герберския състав на НС, МС, агенции и пр. виновни за ситуацията, да го отнесат само те наказателно-финансово...

 14. 14 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1374 Весело

  congratulation дрогаре Барисоф !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 15. 15 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 273 Неутрално

  До коментар [#8] от "fantomas":"Очаквам нападки как сме се 'радвали' на 'антибългарски' санкции."Това би било вярно, ако Борисов и хунтата му бяха = България.Слава Богу, вече са само бивши величия и потенциални клиенти на правосъдието.
  —цитат от коментар 12 на Norman Granz


  Грънец, първата и петата процедура ще имат много сериозни последствия върху българската икономика. от втората никое последващо правителство няма да се освободи поне още 5 години, докато се наядат.

 16. 16 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4065 Любопитно

  Процедура срещу България за борба с тероризма........ Браво Бойко, нали беше момчето на Европа, всички теб гледаха... Сега след като официално казаха, че България е силно корумпирана държава това е като похлупак.
  Корумпирана, терористична държава.......

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 17. 17 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 273 Неутрално

  Процедура срещу България за борба с тероризма........ Браво Бойко, нали беше момчето на Европа, всички теб гледаха... Сега след като официално казаха, че България е силно корумпирана държава това е като похлупак.Корумпирана, терористична държава.......
  —цитат от коментар 16 на padrino


  ЕС не е казал нищо такова официално

 18. 18 Профил на izq46648498
  izq46648498
  Рейтинг: 335 Неутрално

  Поръчах си бутилка уиски...

  Ще размишлявам на ЕнтеУектуаУни теми...

  Провокиран от др. Димитрова...

 19. 19 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  Това е още едно доказателство, че в България корупция - няма.
  Наказателна процедура за корупция - няма.
  Корумпирани - няма.
  Ура, другарки и другари!!!

 20. 20 Профил на izq46648498
  izq46648498
  Рейтинг: 335 Неутрално

  До коментар [#7] от "xm...":

  Кликнах линка с послдена надежда, че съкращението няма да го има развито.


  После се наложи това с уискито. Тази има ли 8-ми клас???

 21. 21 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4065 Любопитно

  [quote#17:"Изгубеният"][/quote]

  Е и? Затова България е най-силно санкционираната държава в ЕС по закона Магнитски.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 22. 22 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3034 Неутрално

  Ако правителството на Иван Костов не беше въвело - валутен борд то шайката борисова щеше да остави България както след управлението на Виденов.

 23. 23 Профил на Ганчо фюриозо балканико
  Ганчо фюриозо балканико
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Бойко да си ги плаща. От шкафчетата

 24. 24 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3117 Неутрално

  До коментар [#16] от "padrino":

  Глупости, драги! Всичко е доста лесно обяснимо поради какви вътрешни проблеми и сметки е забавено и/или затлачено.
  Особено за замърсяването, тероризма и данъчното облагане.

 25. 25 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2922 Неутрално

  До коментар [#22] от "chicago514":

  "...шайката борисова щеше да остави България както след управлението на Виденов."

  Е, сега я оставя като след бае Тодар - последна в Европа по всички показатели (освен по санкции, където е първа!), с лоялна единствено към Бойко Методиев Борисов партийна номенклатура, пуснала пипала във всички области на живота, с огромен външен дълг и тотална липса на перспектива.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 26. 26 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  Кога в чужбина ще започнат да изписват правилно проблемите ?
  Как така осъждаш и налагаш санкции на "България", имаш ли въобще представа какво означава тази дума за обикновения българин ?
  Що за малоумие, група негодници нарушават правилата, а наказват България.
  Кога ще се научите наказанията да бъдат ПЕРСОНАЛНИ ?

  кратък
 27. 27 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 273 Неутрално

  [quote#17:"Изгубеният"]
  —цитат от коментар 21 на padrino
  Е и? Затова България е най-силно санкционираната държава в ЕС по закона Магнитски.[/quote]

  От ЕС ли? Сагата с "Магнтски" започна когато беше погазен руския интерес тук при Орешарски и те фалираха КТБ за да им се изплати, с дейното участие на Шиши. Божков беше включен заради последните действия на Манолова и откровеното и залитане към РФ.

  ПП. Манолова що се скри след този указ?

 28. 28 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  До коментар [#4] от "xm...":

  Спокойно, дежурният редактор е на 23, не повече.

  кратък
 29. 29 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 1945 Неутрално

  Ако правителството на Иван Костов не беше въвело - валутен борд то шайката борисова щеше да остави България както след управлението на Виденов.
  —цитат от коментар 22 на chicago514


  Няма такова нещо...
  Бордът бе подготвен от Виденов и въведен от Софиянски...

  Както и документите за присъединяване към ЕС бе подадено от правителството на Виденов, след решение на НС, изцяло доминирано от БСП, а бе осъществено при Станишев...

  Стига сте ги пускали тез ментета...

 30. 30 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  12 години простащина на власт...Еми ще си платим за тепигьозлъка.

 31. 31 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3034 Неутрално

  До коментар [#22] от "chicago514":"...шайката борисова щеше да остави България както след управлението на Виденов."Е, сега я оставя като след бае Тодар - последна в Европа по всички показатели (освен по санкции, където е първа!), с лоялна единствено към Бойко Методиев Борисов партийна номенклатура, пуснала пипала във всички области на живота, с огромен външен дълг и тотална липса на перспектива.
  —цитат от коментар 25 на Norman Granz
  Тъжно ама поне се надяваме,че след съдебна реформа Методиев няма да се отърве като учителя си Янко.

 32. 32 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  Освен изброеното си спомням, че преди няколко месеца бяхме глобени от ЕК със 77 млн.€ заради монополното положение на БЕХ. Бойко Борисов тогава не само, че не предприе нищо по отношение на раздържавяване на части от БЕХ, но най-нагло заяви, че няма да приватизираме БЕХ. Следващата глоба е за 300 млн.€ и цъка като заредена адска машина. Не знам кога е срока, но колеги форумчани, не си мислете, че тези глоби не ви засягат. Ще ги плащаме всинца.

 33. 33 Профил на izq46648498
  izq46648498
  Рейтинг: 335 Неутрално

  До коментар [#26] от "Мариана Кълвачева":

  Муцунка, в некое "вишу" да си минавала некой курс с думата "право" в заглавието?

  Че дадем джокер: у международното право (и у начионалното има табиети де, ама не баш така разписани) има механизъм по който можеш да съдиш държава, щото некой държавен служител (на тая държава) ти напрайл нещо, дет тъ не кефи баш толкуз...

  т.е. деянието на койчо се вменява във вина на държава...

  т.е. посоката е от деяние на лице, към отговорност на държава.

  за твое съжаление обратното не съществува в правните парадигми на западните държави и се прилага емоционално-избирателно от разни и разнообразни сатрапи.


  вервам че да съм ти бил поУезен...

 34. 34 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1526 Неутрално

  "Брюксел отвори пет наказателни процедури срещу България".

  Клатят стабилността.

 35. 35 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  Някой тук спомена за Магнитски, Бил Магнитски.
  За протокола - тази санкция САЩ я налагат не когато са нарушени правилата или има корупция някъде по света.
  Тази санкция се налага само и единствено когато финансовите интереси на САЩ са пострадали или има голяма вероятност да пострадат.
  Никаква благородна роля, видите ли, загрижени за правилата на играта.
  Лични интереси, нищо повече.

  кратък
 36. 36 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  До коментар [#33] от "izq46648498":

  Дори и да се познаваме, а ние не, не е възпитано така да се обръщате към дама.
  Муцка може да е гаджето ви или жена ви и на нея да и харесва, но в социалното общуване се ползва учтива форма.
  Кога и къде съм твърдяла, че съм юрист ?
  А ?
  Казвам си мнението.
  А вие, ако сте юрист, а ние останалите нищо не разбираме, тогава използвайте знанията културно и възпитано да ни научите, та и ние да знаем.
  Високомерният тон, тук не върви, просташкото ниво е за кварталната кръчма.

  кратък
 37. 37 Профил на Milko
  Milko
  Рейтинг: 884 Неутрално


  Кога в чужбина ще започнат да изписват правилно проблемите ?Как така осъждаш и налагаш санкции на "България", имаш ли въобще представа какво означава тази дума за обикновения българин ?Що за малоумие, група негодници нарушават правилата, а наказват България.Кога ще се научите наказанията да бъдат ПЕРСОНАЛНИ ?
  —цитат от коментар 26 на Мариана Кълвачева

  Не са длъжни да ти почистват кочината, само ти я посочват. Това, че разни олигарски като ковачки и шиши са недосегаеми в България, а главният прокурор е слабоумен милицонер, назначен без конкурс не е техен проблем.

 38. 38 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  До коментар [#37] от "Milko ":

  И какъв е реалният ефект от посочването, точно нула цяло точка нула.
  Мерси, не ми трябва някой чиновник с тлъста заплата и огромна безотговорност отвън да ми посочва неща, които тук се знаят.
  Ефекта какъв е, ефекта ?

  кратък
 39. 39 Профил на izq46648498
  izq46648498
  Рейтинг: 335 Неутрално

  До коментар [#36] от "Мариана Кълвачева":

  Муцунка, земи да решиш, какво разбираш и какво не - че като гледам какъв стегнат анализ на "целите и задачите" на т.нар. "закон Магнитски" си направила - напрао се плашим...

  Ако не е твой, кАжи си, нормално е...

 40. 40 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2699 Неутрално

  Докъде ни докара мъдрото ръководство на Буци и калинките.

  SHADOWS of SOFIA
 41. 41 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  До коментар [#39] от "izq46648498":

  Муцка е дъщеря ти, така и казват в квартала.
  Ако не разговаряте възпитано, ще си помисля, че не можете да надскочите собственото си ниво на първоначално възпитание.
  Какъв кеф изпитвате когато се заяждате с жена не е ясно.

  кратък
 42. 42 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 273 Неутрално

  До коментар [#16] от "padrino":Глупости, драги! Всичко е доста лесно обяснимо поради какви вътрешни проблеми и сметки е забавено и/или затлачено.Особено за замърсяването, тероризма и данъчното облагане.
  —цитат от коментар 24 на xm...


  България и в момента плаща глоби защото не е въведена директива за защита на потребителите или нещо такова, която постановява да можеш да си върнеш закупената стока в срок от 2 години без оглед на търговски вид и фунционална изправност. Много е хубава , но при нас , заради мащаба ще доведе до 30% оскъпяване на стоките, отделно гаранционното обслужване ще стане "ходене на Богородица по мъките" и за това не е вкарана, а плащаме глоби.

 43. 43 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3828 Неутрално

  Сетиха се от Брюксел за неща, които трябвало да станат още през 2018 г.

 44. 44 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5070 Неутрално

  Отвсякъде ни "подпукаха"

 45. 45 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2699 Неутрално

  [quote#17:"Изгубеният"][/quote]

  Кой ви направи гащите кафяви ли очакваш някой да ти каже. Не е ли очевидно? Или си загубил сетивност.

  SHADOWS of SOFIA
 46. 46 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2523 Неутрално

  Ето и друг шамар от Брюксел по управлението на бившето правителство на Бойко Борисов. Най- после и от ЕС се събудиха,че има проблем с една от членките на Евросъюза.

 47. 47 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2523 Неутрално

  Сега очаквам Бойко Тиквата да се изрепчи по някоя телевизия,че служебното правителство е виновно за всичко това. Той направи така с ограбването на банка КТБ. Току що беше сформирано правителството на Орешарски и каза,че то е виновно за банката,а не предишното негово управление,когато вкара целия бюджет на държавата в тази банка и после с аверите си я ограбиха. Народът не е толкова прост и заблуден,колкото си мисли той.

 48. 48 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 1945 Неутрално

  До коментар [#11] от "Аскет":

  Алоууууууууууууууу.........
  Редакцията....

  Защо не направите ЖУРНАЛИСТИЧЕСКО разследване по следния въпрос...

  The report also states that “In 2007, Jeff Bezos, then a multibillionaire and now the world’s richest man, did not pay a penny in federal income taxes. He achieved the feat again in 2011. In 2018, Tesla founder Elon Musk, the second-richest person in the world, also paid no federal income taxes. Michael Bloomberg managed to do the same in recent years. Billionaire investor Carl Icahn did it twice.

  ОСОБЕНО е важно ЖУРНАЛИСТИЧЕСКОТО разследване по
  George Soros paid no federal income tax three years in a row."

  https://www.msn.com/en-in/news/other/from-elon-musk-to-jeff-bezos-25-american-richest-billionaires-paid-almost-nothing-in-taxes-report/ar-AAKRxiu?ocid=uxbndlbing

 49. 49 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 273 Неутрално

  [quote#17:"Изгубеният"]
  —цитат от коментар 45 на К2
  Кой ви направи гащите кафяви ли очакваш някой да ти каже. Не е ли очевидно? Или си загубил сетивност.[/quote]

  Декламирането по форумите е едно , реалната оценка какво би могло да доведе такова транспониране е нещо друго. Много неща ще се случат в влачене и писъци, но не е задължително да са добри за икономиката. Загубихме цяло поколение през 90те заради "любовта" към СССР. За някои неща просто е по-полезно в момента да с еплащат глоби, други, (като тероризма са решими в краткосрочно бъдеще). Аз лично искам да видя ново правителство след Тиквичката, което ще транспонира правилно директивата за да се спре втората наказателна процедура, не само да говорят как ще го направят.

 50. 50 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4281 Любопитно

  До коментар [#26] от "Мариана Кълвачева":

  "Що за малоумие, група негодници нарушават правилата, а наказват България."

  А кой ги избира тези "група негодници"?

 51. 51 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  "....неправомерно освобождаване от данъчно облагане на дъщерни дружества (известни също като контролирани чуждестранни дружества), които подлежат на "алтернативни форми на данъчно облагане"

  ЛУКОЙЛ?

 52. 52 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1702 Неутрално

  "Замърсяване, неплащане на данъци, екооценки: Брюксел отвори 5 наказателни процедури срещу България"

  А Радев отгоре през гъстия дим
  гледаше тих, невъзмутим.

  И неговите кръгове, дето ровеха боклука в земята.

  9 Jun 2020 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители
 53. 53 Профил на izq46648498
  izq46648498
  Рейтинг: 335 Весело

  До коментар [#41] от "Мариана Кълвачева":

  Муцка, май вЕрно кратък ти се е паднАл ;)

 54. 54 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7077 Неутрално

  Боко ни закопа отвсякъде.

 55. 55 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  Част от вината си е на ЕС защото 11 години мълчат и подкрепят любимеца им Боцко, докато той не им спазва правилата.

  Пада от власт и сега изведнъж започват да ни търсят отговорност за управлението му!

 56. 56 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 3535 Весело

  А по времето на ББ само ни хвалеха......

 57. 57 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 273 Неутрално

  "....неправомерно освобождаване от данъчно облагане на дъщерни дружества (известни също като контролирани чуждестранни дружества), които подлежат на "алтернативни форми на данъчно облагане"ЛУКОЙЛ?
  —цитат от коментар 51 на razor


  Мне, други въпроси?

 58. 58 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 1172 Неутрално

  Борисов и ГЕРБ опозориха България, поквариха народа - дълго ще се възстановяваме от тази мафиотска напаст!

 59. 59 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 273 Весело

  Борисов и ГЕРБ опозориха България, поквариха народа - дълго ще се възстановяваме от тази мафиотска напаст!
  —цитат от коментар 58 на petrapetra


  България 2009 - ....

 60. 60 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3609 Неутрално

  Сега всички герберасти ще ревнат, че причината е служебното правителство. Както преди години обвиниха Орешарски за спирането, а не далаверите в земеделското министерство на кабинет Боко 1.

 61. 61 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  До коментар [#50] от "vassilun":

  Наблегни на думата "избира" и сам ще си отговориш на въпроса.
  Справка - главният брояч на републиката Цвъки и солташака му МишоК.
  Вярно, българският гражданин гласува, но пък едни хора броят и гледат в тавана.

  кратък
 62. 62 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  До коментар [#53] от "izq46648498":

  Джовани, имате "свободно, поправи се".
  Толкова ли ти е мозъчето, колкото ти е инструмента за пикаене.
  Нюню.
  Ако бе истински мъж, а не пикльо, поне името си щеше да напишеш с гордост и да го защитаваш, а ти си един страхливец.

  кратък
 63. 63 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  За всичките им истъпления срещу природата има наказателни процедури, но продължиха. И за Рила - Буфер, и за перките на Калиакра и за голф игрището между Каварна и Балчик, за заменките. За всичко! И лапането продължава. Природата се разглежда само като средство за забогатяване.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK