Брюксел одобри 1.5 млн. евро помощ за розопроизводители

Брюксел одобри 1.5 млн. евро помощ за розопроизводители

© Associated PressЕвропейската комисия одобри схемата за подпомагане на производителите на маслодайни рози, предложена от българското правителство.


Помощта от 1.5 млн. евро ще бъде разпределена между малки и средни предприятия, които отглеждат маслодайни рози, за да покрият щетите си от пандемията.


Съгласно схемата подкрепата от бюджета ще бъде под формата на директни безвъзмездни средства и цели да смекчи недостига на ликвидност, пред който са изправени бенефициентите поради ограничителните мерки, които българското правителство трябваше да предприеме, за да ограничи разпространението на вируса, се казва в съобщение на Европейската комисия, разпространено в четвъртък.


Приблизителната помощ ще е 50 евро на хектар рози. Очаква се от мярката да се възползват между 500 и 1000 земеделски фирми.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK